بررسی معماری ساختمان پارلمان آلمان((رایشتاک ))در برلین
تاریخچه
تاریخ مدرن آلمان با رایشتاگ (با تلفظی صحیح تر رایشستاگ) گره خورده است و می توان این ساختمان را معروف ترین سازه ی سیاسی دنیا دانست. جنگ جهانی دوم و سخنرانی های مهیب و عجیب هیتلر همگی از مجلس همین ساختمان آغاز شد.
ساختمان رایشتاگ که همان ساختمان مجلس فدرال آلمان نیز می باشد در برلین قرار دارد، این ساختمان یکی از معروف ترین مکان های توریستی در تمام آلمان است. رایشتاگ در انتهای قسمت شمالی خیابان «Ebertstrasse» و چشمه ی جنوبی رود اسپریی قرار دارد. پارک تیرگارتن (Tiergarten) نیز دقیقاً در غرب ساختمان و دروازه ی معروف براندنبروگ نیز در جنوب آن واقع است.
احداث، تاریخ و جنگ- سبک بنا
این ساختمان نئو رنسانسی توسط «پائول والوون» طراحی و ساخت آن نیز در سال 1894 به پایان رسید و بین سال های 1849-1933 محل اداره ی حکومت آلمان بود. در تاریخ 27 فوریه 1933 بود که تنها یک ماه پس از صدراعظمی هیتلر این ساختمان آتش گرفت و اولین زبانه های آتش جنگ افروخته شد. رایشتاگ در جنگ جهانی دوم نیز آسیب های دیگری را به دلیل بمباران متفقین متحمل شد و بی توجهی به آن در سال های پس از جنگ نیز باعث شد میزان این آسیب ها بسیار زیاد شود.
تا سال 1970 بازسازی جزیی در ساختمان انجام شد و از آن به عنوان موزه ی تاریخ آلمان استفاده شد؛ اما تعمیرات و بازسازی های اصلی و بیشتر به وسیله ی مهندس و معمار انگلیسی «نورمن فاستر» انجام شد. پس از اتحاد آلمان غربی و شرقی در سال 1990 بود که گنبد شیشه ای ساختمان که زمانی نماد و سمبل آن نیز بود بار دیگر ساخته شد و اینبار با افزودن یک پلکان مارپیچی به آن منظره ای بسیار خاص را برای تماشا کردن شهر نیز فراهم می کرد. پس از تکمیل شدن این ساختمان بود که این مکان به یکی از مهم ترین قسمت های توریستی آلمان بدل شد و سالانه هزاران نفر از آن بازدید می کنند.
بازسازی کامل رایشتاگ
در سال 1995 تمام ساختمان با بیش از یک میلیون متر مربع پلاستیک مات پوشانده شد تا نماکاری و هکاکی های آن توسط «کریستو» و «ژان کلاد» به پایان برسد. در مدتی که این ساختمان پوشانده شده بود بیش از 5 میلیون نفر از آن بازدید کردند که همین مسئله آن را به یکی از سخت ترین و مهم ترین پروزه های کریستو و ژان کلاد تبدیل می کند.
در 4 اکتبر 1990 مجلس آلمان از دولت فدرال که به تازگی به یکدیگر ملحق شده بودند تقاضا کرد مرکز اصلی حکومت را از شهر بن به برلین منتقل کند که پس از موافقت در نهایت رایشتاگ تبدیل به مکان اصلی مجلس فدرال آلمان شد. باوجود اینکه استفاده از رایشتاگ به عنوان مرکز حکومت آلمان انتقاداتی را در برداشت در نهایت این کار در 7 سپتامبر 1997 اجرا گردید.
بهره گیری از انرژی خورشیدی
در قرن 21 اما رایشتاگ به نمادی برای آلمان در استفاده از انرژی های تجدید پذیر تبدیل شد، گنبد بسیار جالب این ساختمان به شکلی طراحی شده است که تمام محیط ساختمان را روشن کند و حجم بسیار زیاد نور وارد شده از این گنبد باعث افزایش انرژی و گرمای ساختمان نیز می شود. همچنین ژنراتورهای سوختی ساختمان بیشتر انرژی مورد نیاز را تامین می کنند. در سال 2008 مجلس فدرال در تصمیمی تلاشی برای رساندن استفاده از انرژی های تجدید پذیر در این ساختمان را به صددرصد آغاز کرد
موقعیت- معمار
ساختمان رایشتاگ در برلین محل برگزاری جلسات بوندستاگ یا مجلس فدرال است. بوندستاگ محل نشست قوه قانونگذاری آلمان محسوب می شود. ساختمان مجلس برلین یکی از چشم اندازهای مشهور برلین است که در منتهی الیه شمالی خیابان ابرت استراسه و نزدیک جنوب رودخانه اسپری قرار دارد. پارک تیرگارتن درست در غرب ساختمان مجلس و براندنبرگ گیت در شمال آن قرار گرفته است. این ساختمان در دوره نئو رنسانس (احیای رنسانس) بوسیله پل والوت طراحی شده است و ساخت آن در سال ۱۸۹۴ پایان یافته است. این مکان، منزلگاه رایشتاگ یا همان مجلس این کشور بین سالهای -۱۹۳۳۱۸۹۴ ، امپراطوری آلمان بین سالهای ۱۸۷۱-۱۹۱۸و جمهوری وایمار بین سالهای ۱۹۱۹-۱۹۳۳ بوده است.
نورگیری
طراحی این ساختمان شکیل با بهره گیری از گنبد تماما شیشه ایی این امکان را برای این ساختمان فراهم ساخته است تا از نور طبیعی خورشید و روشنایی روز برای جلوگیری از مصرف الکتریسیته جهت انجام کارهای روزمره پارلمان این کشور استفاده شود. در ضمن، این گنبد شیشه ایی شرایط لازم را برای تهویه طبیعی هوای این بنا را به بهترین شکل ممکن فراهم می کند
ویژگی طراحی
نورمن فاستر
نورمن فاستر رایشتارگ ررا با یک سقف شفاف با امکان گذاشتن نور، در ارتفاع 50 متری می پوشاند. این سقف روی 25 پایه فولادی که از پایین بطرف بالا نازک می شود، قرار گرفته است.
تنها قسمت خارجی ساختمان قدیمی که فرض گردیده است ارتفاع آن نصف طرح کنونی باشد حفظ شده و برعکس داخل آن کاملاً خالی گردیده است. نورمن فاستر یک میدان وسیع باز پیشنهاد میکند که در زیر سالن بزرگ دایره قرار گرفته که از این میدان داخلی می توان آن را از طریق یک روزنه که آن هم دایره است ، مشاهده نمود.
فضای دفاتر که از نمای سنگین قدیمی جدا شده اند بطف داخل و با موقعیتی دقیق دور میدان مستطیل شکل در یک خط قرار گرفته اند.
آتریوم (حیاط داخلی) از اطاقها و راهروها دیده می شود. همچنین در تمام اطراف ساختمان رایشتاگ سکوئی ایجاد شده است.
از میدان جمهوری بازدید کننده توسط سطحی شیب دار (رمپ) که تمام پهنای ساختمان را در بر میگیرد بالا می رود. ورودی هم ارتفاع ایوان قرار دارد.
محوطه که در قسمتی از آن توسط سقف جدید پوشیده شده به عنوان میدان کوچکی برای تجمع مردم اختصاص یافته است. در پشت آن موزه جدید تارخ آلمان میبایست جای داده می شود.
فاستر با پروژه اش و جزئیات آن طرحی پر انرژی و پر تحرک پیشنهاد می کند. تهویه بیو دینامیک فضا بر پایه اشارات معمار در مورد بررسی جریان هوا تنظیم شده و سیستم طبقاتی ساختمان های جدید و قدیم را شامل می شود.
ساختمان مسقف که به قطعات مربع تقسیم شده با داربست فلزی اش، نقش مهمی در این طرح بازی می کند.
فاستر در بزرگ جلوه دادن ساختمان بیش از اندازه معین کار کرده و به نظر ژوری، وی با این کار می خواهد ((تولد دوباره آلمان را در بطن اروپای جدید)) ارائه می دهد.
بررسی بام
https://www.eavar.com/fa/blog/2017/2/25/129461/reichstag-berlin/
https://www.eligasht.com/Blog/travelguide/%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%A7%DA%AF/
https://mosafer24.com/fa/%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86/%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D9%84%DB%8C%D9%86/%D9%85%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B2-%D8%AA%D9%81%D8%B1%DB%8C%D8%AD%DB%8C-1630105/%DA%AF%D9%86%D8%A8%D8%AF_%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%A7%DA%AF
https://www.alaedin.travel/attractions/germany/berlin/reichstag-building
http://architect17.blogfa.com/post/29