تارا فایل

پاورپوینت اجرا و نظام ارزیابی عملکرد



عنوان:
اجرا و نظام ارزیابی عملکرد

3
مقدمه
همه سازمانها،چه دولتی و چه خصوصی،برای توسعه،رشد و پایداری در عرصه رقابتی امروز،به نوعی سیستم ارزیابی عملکرد و اثربخش نیاز دارند،که در قالب آن بتوانند کارآیی و اثربخشی برنامه های سازمان،فرآیندها و نیروی انسانی خود را موردسنجش قرار دهند(الوانی ،1382 ،4).
در یک نظام اداری کارآ تنها به جمع آوری و تحلیل داده ها بسنده نمی شود،بلکه از این داده ها برای بهبود نظام اداری و تحقق خط مشی ها و اجرای برنامه ها استفاده می شود.به عبارتی دیگر،امروزه مدیریت عملکرد را جایگزین ارزیابی عملکرد قرار داده اند.

4
انواع ارزیابی عملکرد در مورد نحوه ارزیابی عملکرد، تاکنون نظریه های مختلفی ارائه گردیده است که می توان آنها را در سه نوع کلی تقسیم بندی کرد: 1-نظریه ارزیابی عملکرد فردی 2-نظریه ارزیابی عملکرد گروهی 3-نظریه ارزیابی عملکرد سازمانی

5
ارزیابی عملکرد در بعد سازمانی معمولاً مترادف با اثربخشی فعالیتهاست. منظور از اثربخشی میزان دستیابی به اهداف و برنامه ها با ویژگی کارا بودن فعالیتها و عملیات است.

6
طرح جامع مدیریت عملکرد

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28
افزایش درآمد، افزایش سود و بهبود نتایج مالی
ایجاد ارزش برای مشتریان با ارائه ی محصولات و خدمات موردنظر با قیمت مناسب
بهبود در فرایندهای عملیاتی به منظور ارتقاء کیفیت و ایجاد تمایز در محصولات و خدمات
حوزه مشتری
حوزه فرایندهای اخلی
حوزه یادگیری رشد
ایجاد فضای مناسب برای نوآوری و خلاقیت

رابطه ی علت و معلولی در چهار منظر ارزیابی متوازن
حوزه مالی

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47
فرآیند مدل امتیازات متوازن
استقرار فرایند مدل امتیازان متوازن در سازمان مستلزم 2 مرحله اساسی است :
مرحله اول: طراحی و تدوین مدل امتیازان متوازن
مرحله دوم : استقرار و بکارگیری

48
الف) مرحله اول : طراحی و تدوین مدل امتیازات متوازن
-گام اول : ارزیابی اصول اساسی سازمان
-گام دوم: ایجاد استراتژی کسب و کار.
-گام سوم : تقسیم استراتژی کسب و کار
-گام چهارم: تعیین نقشه راهبردی
-گام پنجم :ارزیابی عملکرد
گام ششم :برنامه های عملیاتی جدید

49
-گام اول : ارزیابی اصول اساسی سازمان ، عبارت است از ارزشها، فرصتهای بازار ، رقابت ، وضعیت مالی ، اهداف بلند مدت و کوتاه مدت و فهم چیزهایی که رضایت مشتریان را فراهم می کند. برخی از سازمانها این گام را از طریق خود ارزیابی کامل می کنند که اینکار از طریق برگزاری کارگاه آموزشی برای مدیران عالی و اجرایی و بررسی موارد یاد شده در این گام ، صورت می گیرد. معمولاً نقاط ضعف و قوت ، فرصتها و تهدیدها مورد بررسی و بحث و تبادل نظر قرار می گیرد و مستندات مربوطه تهیه می شود . در صورتیکه اطلاعات مورد نیاز موجود باشد نیازی به جستجوی مجدد محیطی وجود ندارد. البته ضروری است که اعتبار مفروضات سازمان و نیز استراتژیهایی که بر اساس این مفروضات بنا شده است مورد تایید قرار گیرد.

50
-گام دوم ایجاد استراتژی کسب و کار : استراتژی در واقع عبارت است از فرضیه ای که نشان می دهد چگونه ما در آینده عمل کنیم که به موفقیت برسیم . هدف در این گام بررسی استراتژیهای موجود و تعیین میزان کارایی استراتژیهای است که در عمل بکار گرفته می شوند.

51
-گام سوم عبارت است از تقسیم استراتژی کسب و کار به اجزاء کوچکتر که اهداف گفته می شود ، تا از این طریق استراتژی قابل اجرا شود.

52
-گام چهارم تعیین نقشه راهبردی با بکارگیری منطق و تعیین روابط علی و معلولی میان اجزاء استراتژی (یعنی اهداف) این اجزاء جایگاه خود را در ساختار سنجش متوازن به خوبی پیدا می کنند. با تعیین روابط میان اجزاء به راحتی می توان انگیزه های اصلی عملکرد ، مسیر موفقیت و نتایج حاصله را تعیین نمود.

53
-گام پنجم ارزیابی عملکردبرای تعیین معنی دار بودن شاخصهای مربوطه ، سازمان باید درک مناسبی از نتایج و فرایندهایی که منجر به این نتایج می شود داشته باشد. نتایج حاصله باید از منظر مشتریان داخلی و خارجی و فرایندها از منظر مسئولین ذیربط مورد ارزیابی قرار گیرد. قبل از اینکه بتوان شاخصهای ارزیابی را به درستی تعریف نمود، باید ارتباط میان نتایجی که بدست می آید و فراگردهایی که منجر به این نتایج می شود را شناسایی و درک نمود. با بکارگیری نقشه راهبردی در گام چهارم درک ارتباط میان نتایج و فراگردها به راحتی ممکن خواهد بود

54
گام ششم برنامه های عملیاتی جدید در این گام تعریف می شوند. این برنامه ها برای اطمینان از اجرای موفقیت آمیز استراتژیها ضروری است . برنامه های عملیاتی در مرحله پایانی تدوین سنجش متوازن تعیین می شوند . برخی از این برنامه ها ممکن است استراتژیک باشند. باید به این نکته توجه نمود که برنامه های عملیاتی فقط وسیله رسیدن به استراتژی هستند نه هدف نهایی

55

56
ب) مرحله دوم : استقرار و بکارگیری سنجش متوازن
پس از تدوین و طراحی سنجش متوازن برای سازمان ، نوبت به استقرار و بکارگیری آن در عمل می رسد که برای این منظور باید علاوه بر توجه به 3 گام اتوماسیون (خودکارسازی) ، پیش بینی و سنجش که به آنها اشاره شده موارد زیر را نیز مد نظر قرار داد:
1-برنامه ریزی استراتژیک بلند مدت انجام دهید و نقش سنجش متوازن را درآن به وضوح مشخص کنید.
2- توسعه و بهبود سنجش متوازن را جزء برنامه هر ساله خود قرار دهید.
3- داده های حاصل از سنجش متوازن را گزارش کنید. چرا که توزیع داده ها برای سنجش متوازن ضروری است.

57
4- برای خود ترمینولوژی تعریف کنید. اصطلاحاتی که در فرآیند سنجش متوازن بکار می برید باید با تعریف دقیق در آن بیان کنید تا همه افراد برداشت یکسانی از آنها داشته باشند.
5- نقشها و مسئولیتهای افراد را در اجرای سنجش متوازن دقیق و کامل تعریف کنید.
6- چون اهداف کلان ، شاخصها و اهداف خرد متناسب با شرایط تغییر می کنند ، برنامه مناسبی را برای تغییر در آنها تهیه و اعمال کنید.
7- برای توسعه فرایند سنجش متوازن همیشه آماده باشید.

58

59

60
مدیریت استراتژی + سنجش استراتژی + توصیف استراتژی= (اجرای موفق استراتژی)

فلسفه سه جزء فوق بسیار ساده است:
آنچه را نمی توانید توصیف کنید نمی توانید بسنجید. (جزء اول)
آنچه را نمی توانید بسنجید (جزء دوم)
نمی توانید مدیریت کنید(جزء سوم)

رابطه فوق بیانگراین مطلب است که اگراستراتژی سازمانی بخواهد به طور
موفقیت آمیز به اجرا در آید نیازمند سه اقدام زیر می باشد:

1- ترجمه استراتژی به هدفهای مشخص و عملیات اجرایی

2- مدیریت پیاده سازی استراتژی

3- سنجش و اندازه گیری میزان موفقیت سازمان در اجرای استراتژی

61

62

63

64

65
با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 65 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود