موزه پاستای ایتالیا1، یکی از جاذبههای توریستی در مرکز شهر رم است که با بررسی صنعت فرآوری پاستا و پیشینه آن پذیرای بازدیدکنندگان و دوستداران این فرآورده غذایی محبوب میباشد. این موزه در دو طبقه با بخشها و اتاقهای مختلف طراحی شده است که با ارائه اطلاعات مفصل پیرامون تمامی مسائل مربوط به ماکارونی مشتمل بر تاریخچه، ارزش تغذیهای، تولید و مصرف پاستا، این فرآورده مغذی را به خوبی در معرض دید همگان قرار میدهد. از آنجایی که پاستا جزء جدانشدنی در رژیم غذایی مردم اکثر نقاط دنیاست، نمیتوان به سادگی از موزه مختص به این فرآورده دلپذیر چشم پوشی نمود.
علاوه بر روشهای سنتی، نظریهها و تکنیکهای مدرن تولید پاستا نیز به طور کامل برای بازدیدکنندگان مورد تشریح قرار میگیرد. ماشینآلات و تجهیزات تولید پاستا در دورههای زمانی مختلف، پیشرفت ادوات سنتی در گذر زمان و همچنین معرفی انواع گندمهای مورد استفاده در تهیه این محصول، ممکن است فراتر از درک عامه بازدیدکنندگان باشد اما طرفداران حرفهای پاستا را مشتاقتر مینماید.
تجهیزات تولید پاستا متعلق به جنگ جهانی دوم در شهر San Bartolomeo ایتالیا
قالبهای متنوع به کار رفته در تولید پاستا
جذابیت عکسهای تاریخی در گوشه و کنار این موزه جذابیتی دو چندان به محیط القا کرده و از نکات برجسته و جالب توجه در این موزه میتوان به نوشتههای جذاب در رابطه با پاستا اشاره نمود که در قسمتهای مختلف موزه مشاهده میشود. تصاویر متعلق به ایتالیا در دوران باستان نیز نشاندهنده روشهای اولیه و ابتدایی خشک کردن پاستا در مغازههای حاشیه خیابان و همچنین فروش این فرآورده در دکههای اطراف جادهها میباشد.
این موزه دارای کتابخانهای شامل طیف وسیعی از کتابهای گوناگون و همچنین اسناد و مدارک متعلق به دوران مختلف تاریخ و عصر حاضر میباشد. انواع کاتالوگهای مرتبط با کارخانجات تولید کننده پاستا در ایتالیا و سایر کشورهای دنیا نیز به چشم میخورد.
خشک کردن پاستا در سال 1900 در شهر Napel ایتالیا
در این موزه نوشتههای تاریخی و جذابی را در رابطه با ماکارونی میتوان یافت که متاسفانه تمامی آنها به زبان انگلیسی ترجمه نشدهاند. همچنین تابلوهای اطلاعاتی در این موزه همگی به زبان ایتالیایی نوشته شدهاند، اما پخش نوار صوتی به زبان انگلیسی، به خوبی بازدیدکنندگان را با بخشها و اتاقهای مختلف این موزه دو طبقهای آشنا میسازد. در برخی اتاقها تصاویری مربوط به کارگاههای تولیدی پاستا در دوران مختلف و همچنین اشکال و قالبهای گوناگون مربوط به این صنعت فراگیر موجود میباشد. دستور پختهای بسیار متنوع به همراه اطلاعات مفید تغذیهای بیشک اشتهای هر بازدیدکنندهای را برمیانگیزد.
نمای درونی یکی از اتاقهای موزه
"مصرف ماکارونی، امید را به همراه میآورد"، شعار تبلیغاتی موزه پاستا میباشد و همچنین به تناوب در این موزه اشاره شده که به کارگیری رژیم غذایی مبتنی بر مصرف ماکارونی میتواند علاوه بر داشتن اثرات فراسودمند، راه حل مناسبی برای درمان بیماریها باشد. شایان ذکر است این موزه همه روزه از ساعت 9:30 صبح تا 5:30 عصر پذیرای علاقهمندان خواهد بود.
زندگی ترکیبی از سحر، جادو و پاستا است (فلینی کارگردان برجسته ایتالیایی 1993-1920)
1 Museo della pasta
—————
————————————————————
—————
————————————————————
5