تارا فایل

پاستای تازه Fresh Pasta


پاستای تازه
پاستا به علت ارزان قیمت بودن، سهولت مصرف، تنوع و مدت زمان ماندگاری در سرتاسر جهان مورد مقبولیت عام قرار می‏گیرد. با رشد آگاهی مصرف کنندگان در ارتباط با موضوعات سلامتی بخش، استفاده از انواع مختلف پاستای تازه نیز مورد استقبال گسترده واقع شده است. به طور کلی در مراحل تولید پاستا، مرحله خشک کردن یکی از وقت گیرترین مراحل این فرآیند تلقی می‏گردد. در حال حاضر نسل جدید پاستاها نیازی به مرحله خشک کردن ندارند و با استفاده از بسته بندی‏های مناسب می‏توان آن‏ها را به بازار عرضه نمود.
فراورده‏های پاستای تازه در مقایسه با پاستای خشک نیاز به مدت زمان کوتاهتری برای پختن دارند و در صورت نگهداری باقی مانده آن‏ها در یخچال، هیچگونه چسبندگی یا توده خمیری در این محصول دیده نمی‏شود. عوامل متعددی در بازارپسندی پاستای تازه دخیل هستند که از آن‏ها می‏توان به aw، pH، تیمار حرارتی، بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده اشاره نمود که موجب افزایش پایداری کیفیت می‏شوند (1).
بر طبق قوانین کشور ایتالیا، استفاده از گندم دوروم1، گندم معمولی2 و یا مخلوطی از آن‏ها برای تولید پاستای تازه مجاز شمرده شده‏اند. این در حالی است که بر طبق همین قوانین برای تهیه پاستای خشک صرفاً می‏توان از سمولینای گندم دوروم استفاده نمود. یکی از مشخصه‏های اصلی که کیفیت پاستای تازه را تعیین می‏کند، رفتار خمیر در طول مرحله پخت می‏باشد. مقاومت و استحکام بافتی، عدم چسبندگی، ثبات و قابلیت ارتجاعی3 پاستای پخته جزء ویژگی‏های فیزیکی اصلی طبقه بندی می‏شود که نقش قابل توجهی در کیفیت پاستای تولیدی ایفا می‏کند (2).
به طور کلی خمیرهای تازه4 با توجه به مواد مورد استفاده در فرمولاسیون به صورت ذیل طبقه بندی می‏شوند:
* خمیر فیلو5 : آب، نمک، روغن، سرکه
* خمیر حاوی مخمر: آرد، آب، مخمر، نمک (برای تهیه نان)
* خمیر بتر6: آرد، شیر، تخم مرغ، نمک، کره، شکر، جوش شیرین
* خمیر کیک: آرد، شکر، تخم مرغ، عوامل حجم دهنده، کاکائو، دارچین و …
* خمیرهای بخارپز شده: آرد، آب، نمک، کره، تخم مرغ
* خمیرهای روغنی: آرد، روغن، نمک
* خمیرهای کیک مخلوط روغنی: آرد، شکر، کره، تخم مرغ، عوامل حجم دهنده و …
* خمیرهای چند لایه: آرد، آب، روغن، نمک، سرکه (3).
پاستای تازه به دلیل جاذب الرطوبه بودن7، حساسیت بالایی دارند بنابراین روش‏های نگهداری این دسته از محصولات از اهمیت خاصی برخوردار هستند. به طور کلی روش‏های اصلی برای نگهداری پاستای تازه به دو گروه کلی طبقه بندی می‏شوند. در حقیقت اساس روش‏های نگهداری در "شرایط سرد" و "شرایط انجماد"، تغییر درجه حرارت ذخیره سازی نسبت به حالت طبیعی می‏باشد که پایداری و ثبات شرایط دمایی به کار رفته در این روش‏ها، نقش مهمی در ثبات کیفیت فرآورده نهایی دارد.
فرآورده‏های پاستای تازه در شرایط دمایی یخچال یا فریزر نگهداری می‏شوند که با توجه به مواد به کار رفته در فرمولاسیون متفاوت خواهد بود. یکی از عواملی که موجب افزایش مدت زمان ماندگاری می‏شود، جلوگیری از آلودگی میکروبی محصول می‏باشد. با کاهش درجه حرارت نگهداری به محدوده انجماد، مدت زمان ماندگاری ذخیره سازی نیز بالطبع بیشتر خواهد شد. شرایط نگهداری در حالت انجماد به دمای پائین‏تر از o C18- اطلاق می‏شود. یکی از عوامل مهم در این نوع شرایط نگهداری، توجه به خصوصیات رئولوژیکی خمیر پس از طی مرحله انجماد-انجماد زدایی8 می‏باشد. نگهداری خمیر در شرایط انجماد موجب تغییرات مهمی در کیفیت نهایی خمیر خواهد شد. به عنوان مثال در برخی از نمونه‏های پاستای تازه، در طی دو ماه نخست نگهداری خمیر، کیفیت اولیه آن افت پیدا کرده است. کیفیت فرآورده نهایی پاستای تازه رابطه مستقیمی با تغییرات و نوسانات درجه حرارت دارد (3).
علاوه بر تمرکز بر روی درجه حرارت نگهداری، استفاده از روش‏های جدیدتری نیز با هدف بالا بردن مدت زمان ماندگاری گسترش یافته‏اند. اتمسفر اصلاح شده یکی از این گزینه‏های مطرح در فناوری بسته بندی می‏باشد که موجب تحویل فرآورده پاستای تازه به مشتری با بالاترین کیفیت ممکن می‏شود. تعیین تقریبی مدت زمان ماندگاری پاستای تازه، به دلیل استفاده از تنوع بالای مواد اولیه در فرمولاسیون این محصول، کار چندان راحتی نیست؛ اما با این وجود مشخص نمودن تخمینی و تجربی مدت زمان ماندگاری پاستای تازه امکان تعیین مواد اولیه مورد استفاده در بسته بندی را فراهم می‏نماید (1).
منابع

1. Brennan, C. S., & Tudorica, C. M. (2007). Fresh pasta quality as affected by enrichment of nonstarch polysaccharides. Journal of Food science, 72(9), S659-S665.

2. PERESSINI, D., SENSIDONI, A., POLLINI, C., & CINDIO, B. (2000). RHEOLOGY OF WHEAT DOUGHS FOR FRESH PASTA PRODUCTION: INFLUENCE OF SEMOLINA‐FLOUR BLENDS AND SALT CONTENT. Journal of texture studies, 31(2), 163-182.

3. Stefanov, S., Hristov, H., Stefanova, Y., Sazdov, C., Hristova, S., Damjanova, S., & Arabadjieva, N. (2010). Packaging of raw pasta in modified atmosphere.Journal of EcoAgriTourism, 6(4), 40-44.

1 Triticum Durum
2 Triticum Aestivum
3 به اصطلاح ایتالیایی، آل دانته باشد.
4 Fresh Dough
5 Phyllo Dough
6 Batter
7 Hygroscopic
8 Freezing-Thawing
—————

————————————————————

—————

————————————————————

1


تعداد صفحات : 3 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود