تارا فایل

ساختار آموزشی برزیل


ساختار آموزشی برزیل
نظام آموزشی برزیل شامل موسسات دولتی ( فدرال ، ایالت وشهری ) وموسسات خصوصی که از پیش دبستانی ، دبستان ( مقطع اول ) ومتوسطه ( مقطع دوم ) تا مقاطع دانشگاه وکارشناسی ارشد ودکتری تقسیم بندی می شود .آموزش برای سنین 7 تا 14سال اجباری می باشد ، آموزش ملی در تمامی مقاطع آزاد است . مدارس غیر انتفاعی واجد شرایط دریافت کمک مالی دولتی می باشند .
مجلس سال 1988 برزیل ، 25 % از درآمدهای مالیالت خارجی وایالتی را به آموزش وپرورش اختصاص داد.پیشرفتهای چشمگیری در ساختار آموزشی برزیل در 25 سال گذشته صورت گرفته است . در سال 1964 ، 10 میلیون دانش آموز ودانش جو در تمامی مقاطع تحصیلی حضور داشتند .درسال 1990این رقم به 6/37 میلیون دانش آموز ودانشجو بالغ گردید که از این تعداد 9/3 میلیون در مقطع پیش دبستان ، 2/28 میلیون در مقطع دبستان ، 8/3 میلیون در مقطع متوسطه و7/1 میلیون در دانشگاه به کس آموزش ودانش مشغول بوده اند .
با وجود این پیشرفت ، کمتر از 40% از جنعیت سنی دبیرستان در مدرسه ثبت نام کرده اند .نظام آموزشی برزیل به شرح ذیل به صورت خلاصه ارائه گردیده است:
آموزش پایه
سن آغاز دوره : 7 سالگی
سن اتمام دوره :14 سالگی

آموزش ابتدایی
طول دوره : 8 سال
بین سطوح سنی 7 سال تا 14سال
مدرک اعطایی : CERTIEICADO DE CONCLUSAO DE PRIMEIRO GRAU
آموزش متوسطه
طول دوره : 3 سال
بین سطوح سنی 15 سال تا 17 سال
مدرک اعطایی : DIPLOMA DE SEGUNDO GRAU
آموزش فنی
نوع مدرسه : مدرسه فنی متوسطه (هنرستان)
طول دوره : 4 سال
بین سطوح سنی 15 سال تا 18 سال
مدرک اعطایی : DIPLOMA DE TECNICO DE NIVEL MEDIO

آموزش پیش دبستانی
ساختار آموزشی
آموزش پیش دبستانی مدت زمان 2 سال طی سنین6-4 سالگی به کودکان ارائه می گردد. برنامه های آموزشی از طریق سازمان یا نهادی که اداره و مدیریت موسسه را به عهده دارد تعیین می گردد .
تعداد کل معلمان
تعداد کل ثبت نامی
تعدادمدارس
سال
256208
5283894
57842
1991
258157
5574514
71053
1992
272619
5780566
84366
1993
274582
5686762
93214
1994

5749237

1995

5714303

1996
اهداف آموزشی
. فراهم نمودن شرایط مناسب جهت ترقی جسمی ، عاطفی ، درک ذهنی و اجتماعی کودک
. افزایش دانش و تجربه و علاقمند نمودن به تحول ماهیت در زندگی پویا
. اطمینان دادن به تاثیرگذاربودن روابط و عملکرد کودک در همبستگی ، آزادی ، تعاون و احترام در جامعه

آموزش همگانی
استراتژیهای کلی
برنامه آموزشی ملی که توسط دولت مرکزی به پارلمان ملی ارجاع داده شده بود پس از یکسری مذاکرات جامعه با ابالت و شهرها، یک ابزار استراتژیک یا پایه ای را برای رسیدن به اهداف مد نظر قرار گرفته در آموزش برای همه طرح ها ایجاد کرد. در مرحله ….. آن می تواند به عنوان یک قانون اجرا شود و همه آژانسهای دولتی مختلف در نشر یک مساعی با سازمان های اجتماعی مجبور خواهند بود تا با اهداف بیان شده در آن موافقت کنند.
دومین ابزار استراتژیک مهم برای به کارگیری سیاست آموزش ملی برای همه (EFA) تقویت کردن و بهبود سیستم ارزیابی ملی در همه سطوح آموزشی است. این ابزار محکم گردیده بود از طریق یک آژانس دولتی ویژه – ( با نام موسسه ملی مطالعات و تحقیقات آموزش (INEP) ) که از طریق سرشماری مدارس داده های عینی و قابل اتکائی را در باره دسترسی داشتن به مدارس و نرخ فقط افراد در گروه سنی و سطوح آموزشی، نرخ های قبولی، تجدیدی و افت تحصیلی، نرخ تعلیم و آموزش در سطوح مختلف، کیفیت معلمین و زیربنای در دسترس مدارس و سایر موارد را بدست آورده بود. به علاوه راهنمایهای همه مذاکرات توسط دولت مرکزی با ایالات و شهرها انجام می شد. این داده ها و اطلاعات به عنوان مبنایی برای اختصاص منابع مرکزی ارائه شد.
INEP (موسسه ملی مطالعات و تحقیقات آموزشی ) هم چنین آزمونهای عملکرد آموزشی اولیه را از طریق سیستم اسامی ارزیابی آموزش ملی (SAEB) به کار گرفت و شروع به ارزیابی عملکرد دانش آموزان جدید دوره متوسطه از طریق آزمون ملی آموزش دبیرستان (ENEM) کرد.نتایج این ارزیابیها به طور گسترده ای در مجله press منتشر شد. و این حقیقتی است که قویا به افزایش بسیج ملی حول موضوعات مربوط به آموزش کمک کرده است.این سیستم قابل تقدیر است و اکنون این امکان وجود دارد که پیشرفت را از ابتدای اقدام در این حوزه ها و به طور مختصر و مفیدتری مشکلات موجود را شناسایی و کنترل نماید. این ها اطلاعاتی است که تعریف اولویت های اقدام و به طور خاص اقدامات دولت مرکزی برای کاهش نابرابری های ناحیه ای را معین می سازند. از مجموع این موارد، دولت مرکزی می تواند برنامه های کمکی خاصی را در پر کردن شکاف در این سیستم طراحی کند. سومین استراتژی سازماندهی مجدد سیستم پشتیبان آموزشی است که در بخش مربوط به امور سرمایه گذاری توصیف خواهدشد.از طریق این سه استراتژی معرض شده، اقدامات دولت مرکزی با توجه به استراتژی آموزش برای همه (EFA) از طریق برنامه های مستمر، طرح های ویژه و تلاش های ملی انجام گرفت. به علاوه، دولت یک دفورم و اصلاحات جامعی را در برنامه های تحصیلی در همه سطوح آموزشی ترویج کرده بود. که شامل برنامه های تحصیلی پذیرفته شده در رابطه با دوره های آموزش معلمین در پنج سال گذشته بود. هدف عمده این اقدام انطباق نحوه تدریس با نیازهای آموزشی جامعه از طریق بهبود کیفیت و اثربخشی آن است.استراتژی دولت برزیل بر شناسایی پیچیدگی مشکلاتی متکی است که می بایست به منظور نیل به اهداف ارائه آموزش پایه با کیفیت مناسب به جمعیت بر آن ها غلبه کرد. نقطه شروع این است که کامل کردن پروژه های چند گانه و اعمالی که در جهت مشکلات مختلف برنامه ریزی شده اند خود یک معیار موثر خواهد بود.بنابراین این استراتژی بر بکار گیری برنامه ها و بنا کردن شراکت ها تمرکز دارد. اثر بخشی آن می تواند با موفقیت این برنامه ها در نیل به اهداف EFA اندازه گیری شود. موفقیتهایی که از همکاری با دولت ها. نهادهای وابسته به شهرداری ها و NGO ها ناشی می شوند، که یک میزان معقول هماهنگی در میان فعالان و منافع مختلفی که در دست اندرکار هستند را بوجود می آورند.
اولویت ها، برنامه های عملی و سیستم مدیریتی
به علت طبیعت عدم تمرکز سیستم آموزشی برزیل و استقلال قابل توجه ایالات و شهر ها وجود نداشت با این وجود دولت مرکزی مسئول هماهنگی سیاست های آموزشی در سطح مرکزی می باشد و در یک نقش دستوری
( مشاوره ای ) برای دبیرخانه های شهر ها و ایالات عمل کند، و هم چنین سیستم جامعی از محرک ها را در قالب و جوه مالی و طرح های ویژه به کار بگیرد. با توجه فرآیند های قانونی یک ابزار مهم برای هماهنگی و تصمیم گیری را واضح می کند.قانون ملی، پارامترها، وظیفه هرسطح ازمشارکت های دولتی را معین می کند.دراین سیستم پیچیده تصمیم گیری طرح آموزش برای همه به عنوان پیکره ساختار نیافته بود و اهدافش درون سیاست آموزشی به عنوان یک کل در نظر گرفته شده بود.اهداف طرح آموزشی برای همه که یک برنامه کلی آموزشی 10 ساله (2003 ـ 1993) دنبال می شود، سه ابزار مهم و جدید را شامل شده بودند. اصلاحات قانونی شماره 14 در 1996. قانون چارچوب و رهنمودهای آموزش ملی در همان سال و در نهایت طرح آموزش ملی کنگره ملی ارجاع داده شده بود و هنوز تحت بررسی می باشد. این قانون نقش دولت مرکزی را در رابطه با ایجاد اهداف آموزش برای همه را سازماندهی و قوت بخشید. قانون چار چوب و رهنمود های آموزشی را اهداف آموزش برای همه را تنظیم کرده و مسئولیت های شهر ها و ایالات را تعریف کرده است. اصلاحیه قانونی شماره 14 وجوه ملی را برای بهبود آموزش ابتدای و هم چنین برای ارتقاء ارزش شغل تدریس ( Funded)مقرر کرده است. به همین منظور کل سیستم مالی آموزش ابتدایی را سازماندهی مجدد کرده و منابع بیش تری را برای آموزش و تخصیص داده است. به عبارت دیگر برنامه آموزش ملی، اهداف دقیقی برای دستیابی در ده سال آینده را بیان می کند. این برنامه که نتیجه تعهدات تقبل شده وزارت آموزش و دبیر خانه های آموزش شهر ها و ایالات بود به طور گسترده ای در جوامع شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بنابر این به این نسخه تجدید نظر شده برنامه ده ساله قبل بودو در حال حاضر مرجع اصلی برای طرح آموزش برای همه در دهه آینده مقرر شد. به علاوه در این هدفگذاری برنامه آموزش ملی اولویت های سیاست آموزشی کشور را معین کرد. قبل از اینکه این برنامه در دسترس باشد اهداف آموزش برای همه در آموزش دهه ساله برای کل برنامه عمومی بودند. و کمک کرد تا دسترسی زودتر به کودکستان و آموزش ابتدایی افزایش یابد. متدهای تدریس جدید و ارزش قائل شدن برایشغل تدریس در تعهدات جدید کنفرانس دهی را معرفی کرد و به عنوان یک نتیجه از کنفرانس های گروهی نهم آموزش برای همه ریشه کنی بی سوادی به عنوان یک هدف کمی مشخص شد.بر این اساس تعداد بی سوادان تا سال 200 باید تا 50 در صد کاهش یابد. رهنمود های بکار گرفته شده در عمان.اسلام آباد اکنون در سیاست آموزش دولتی برزیل در نظر گرفته شده است. مخصوصاً آنهایی که در ارتباط با ارتقاء موقعیت، حقوق و انگیزش معلمان بود. به عبارت دیگر، توصیه های ارائه شده در پنجمین کنفرانس بین المللی آموزش بزرگسالان ( هامبورگ 1997 ) یک توجه اساسی در برنامه آموزش ملی بوجود آورد. از همه اهداف تعیین شده در کنفرانس نهم آموزش برای همه به جز آن هایی که مرتبط با آموزش زنان و دختران بودند بقیه توسط دولت برزیل اتخاذ نشده است. نرخ های آموزشی، نرخ های موفقیت و متوسط تعداد سال های مدرسه در جامعه زنان بیش تر از جامعه مردان هستند.اگر این روند ادامه یابد باید ملاحظات جنسیتی برعکس شوند.برنامه جدید آموزش ملی، اولویت های آموزشی در نظم خاصی را در نظر گرفته است اولین اولویت اطمینان از دسترسی بچه های گروهای سنی 14 ـ7سال به مدارس و باقی ماندن آن ها در مدارس ما باشد.
●تلاش برای این که مطمئن شوند که همه بچه ها ، هشت کلاس آموزش ابتدایی را به پایان رساندند و به منظور این که برای آن ها فراهم شود حداقل آموزش برای به دست آوردن حقوق شهروندی و تعهدات آن ها. لذت بردن از فرهنگ بومی جامعه مدرن و برآورده کردن نیازهای شغلی.
●تنظیم فرایند های آموزشی با نیازهای جامعه دانش آموزان
●ارتقاء دوره های آموزشی مستمر و پایه معلمین بر طبق تقاضای تدریس.
دومین اولویت تمایل برای پرداختن به دیون اجتماعی و اطمینان بخشیدن به آموزش ابتدایی به همه افرادی که امکان دسترسی به آموزش را در سن مقتضی نداشته اند و یا نتوانسته اند آنرا به دلیل یا دلایلی به اتمام برسانند. این هدف مشارکت می دهد و توسعه می دهد شرایط قانونی را که بی سوادی را ریشه کن می کند.
دراین زمینه،سواد آموزی مورد توجه قرار می گیرد درمعنی وسیع کلمه یعنی این که مهارت دراستفاده ازابزارهای اساسی، فرهنگی های محلی و بومی ودانش ابتدایی عملیات ریاضی، تکامل تاریخی جامعه بشری، جهان فیزیکی و سناریو های سیاسی قانون اساسی جامعه برزیل. این هم چنین شامل شکل گیری پاسخگویی و مسئولیت پذیری شهروندان و آگاهی از حقوقشان می باشد. این اولویت با موضوع آموزش بزرگسالان و جوانان مرتبط است که توجهی خاص را در مورد برنامه آموزش ملی ارائه می نماید.سومین اولویت افزایش دسترسی به آموزش در سطوح آموزشی قبل و بعد ازآموزش نوعاً آموزش کودکستان.دبیرستان و آموزش درسطوح بالاتر می باشد.
در دسترس عموم قرار دادن این سطوح آموزشی گفته شده در بالا، به عنوان یک برنامه عینی نیست و می توان در طی 10 سال به آن رسید. اما با این حال این برنامه متفکرانه هدفش توسعه آموزش اجباری برای تحت پوشش قرار دادن بچه ه ای 6 ساله (یعنی پیش از دبستان یا در مدارس ابتدایی) و توسعه تدریجی دسترسی به آموزش دبیرستانها برای همه نوجوانانی که سطوح آموزشی قبل را به اتمام رسانده باشند. برای سطوح باقی مانده، اهداف واقعی در نظر گرفته شد. برای توسعه دسترسی به آموزش از طریق تعریف یک گروه سنی برای تحت پوشش قرار دادن آن ها.زیرا این به عنوان یک ابزار غیر قابل انکار، برای مدیریت سیستم آموزشی، توسعه بهبود تولید اطلاعات و سیستم ارزیابی در همه سطوح و در همه برنامه ها هم اکنون به عنوان یک اولویت در نظر گرفته شده است. این تلاش ها که طی5سال گذشته افزایش یافته است،کشور قادر ساخت تا به طور قابل ملاحظه ای در این زمینه پیشرفت نماید.این اولویت ها که برای سطوح مختلف آموزشی تدوین شده اند به اهدافی که نه تنها اهداف قابل دسترسی را بلکه هم چنین شرایط لازم برای رسیدن به آن ها را نیز در نظر گرفته اند. شکسته شده اند.
به علاوه اهداف مرتبط با سطوح مختلف تدریس و باید اهداف تعریف شوند برای سیستم به عنوان یک کل یا برای نیازهای خاص بخش های مختلف جامعه از قبیل آموزش معلمان که اساسی است برای اطمینان از کیفیت تدریس درتمام سطوح به توسعه واستفاده کامل از تکنولوژی های آموزشی جدید برای رسیدن به نیازهای کلاس های عمومی (درجایی که معلم واقعاً حضوردارد ) از طریق ارائه منابع آموزشی اثر بخش و برای مردمی شدن دسترسی به آموزش رسمی و غیر رسمی از طریق مکانیزهای آموزش از راه دور، آموزش بومی و آموزش های خاص. این امرقادر می سازد دانش آموزانی را که درسیستم در حاشیه قرار داشتند را تا به فرآیند های آموزشی دسترسی پیدا کنند. این برنامه هم چنین شامل اهدافی برای مدیریت و سرمایه گذاری در مورد این سیستم است که به عنوان یک ابزار غیر قابل انکار برای این منظور در نظر گرفته می شود. برای شکل دادن به این اقدامات چار چوبی برای رسیدن به نیازهای اساسی آموزش ایجاد شده است اهداف ایجاد شده برای 10سال آینده در زیر ارائه شده است.
اهداف کمی
. حصول اطمینان از دسترسی کلیه کودکان 14 ـ 7 ساله به آموزش ابتدایی
. افزایش تعداد دانش آموزانی که حداقل 70 در صد از 8 کلاس آموزش ابتدایی را گذارنده اند.
. اصلاح جریان مدارس تا آنجایی که میانگین زمان تکمیل آموزش ابتدایی در 9 سال کاهش یابد
. افزایش دوره ای آموزش ابتدایی اجباری برای آموزش تا 9 سال برای کلیه کودکان رده سنی 6 سال
. توسعه مهدهای کودک حداقل 5 درصد در یکسال تا آنجایی که حداقل کلیه کودکان0-3 ساله در پایان این دهه تحت پوشش قرار دهد.
. افزایش نرخ ثبت نام در دبیرستان ها تا انجایی که حداقل 80درصد از دانش اموزانی که دوران ابتدایی را تمام می کنند را تحت پوشش قرار دهند.
. مورد سنجش قرار دادن برای اطمینان از این که دانش آموزان مدارس ابتدایی حداقل 20ساعت در هفته در کلاس درس حضور داشته باشند.
. عمومی سازی آموزش دو زبان در چهار کلاس مقدمات آموزش ابتدایی برا ی جمعیتهای محلی
. فراهم سازی امکان دسترسی دانش آموزان با نیازهای ویژه برای ورود به مراکز آموزش پیش دبستانی و آموزش ابتدایی طی یک مدت 10 ساله.
آموزش ابتدایی
ساختار آموزشی
آموزش ابتدایی در مدت زمان 8سال طی سنین14-7سال ارائه می گردد. 70% از معلمان در مناطق شهری و4/20% از معلمان در مناطق روستایی فعالیت می نمایند.
تعداد کل معلمان
تعدادکل ثبت نامی
تعدادمدارس
سال
1260501
28943619
208934
1990
1329352
30106084
199447
1992
1344045
30548879
195840
1993
1377665
31220110
194487
1994

32668738

1995
1388247
33131270
195767
1996
برنامه های آموزشی
. ارتباطات و بیان ( پرتغالی )
. تعلیمات اجتماعی ( تاریخ و جغرافی )
. علوم ( ریاضیات ، علوم فیزیکی و بیولوژیکی )
. تربیت بدنی
. آموزش هنر
. بهداشت و آمادگی برای کار
مواد درسی جدید (زندگی اجتماعی و اخلاق ) نیزخود بردروس اخلاق، آموزش جنسی ،محیط ، بهداشت ، اقتصاد و چند نژادی مشتمل می گردد.مدت زمان کلاس ارائه دروس در هفته بر200 روز کاری بجز مواقع امتحان (حداقل 800 ساعت کلاس در سال) مشتمل می گردد.
ارتقاء تحصیلی
با توجه به سن عملکرد دانش آموز ، درپایه هفتم علیرغم یک یا دو درس ناتمام اجازه ورود به پایه هشتم صادر می گردد .
ارزیابی تحصیلی
با بهره گیری از بررسی های انجام یافته توسط نظام ملی ارزیابی آموزش پایه (SAEB)میزان کسب فنون خواندن و تعبیر مطالب ، حل مساله و بکارگیری مفاهیم ریاضی درمقطع ابتدایی مشخص میگردد. جنبه های فرهنگی ،روانشناختی، اقتصاد اجتماعی و شیوه های صحیح ارزشیابی نیز در این سیستم مشخص می گردند .
افت تحصیلی
طبق آمار سال1992، نرخ افت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی بر 33% تکرار پایه و5 % ترک تحصیل مشتمل می گردد.
آمار تحصیلی
نرخ ثبت نام ناخالص دانش آموزان در مدارس ابتدایی طی سالهای1998/1970
سال
نسبت نا خالص
1970
81
1980
98
1991
106
1994
114
1996
116
1997
119
1998
128
منبع :وزارت آموزش وپرورشSEEC/INEP
نرخ ثبت نام خالص دانش آموزان در مدارس ابتدایی طی سالهای97-1996
1998
1997
1996
سال
3/95
93
5/90
برزیل
4/90
3/89
1/86
شمال
90
1/89
3/84
شمال شرقی
4/97
9/95
7/94
جنوب شرقی
2/96
1/96
7/94
جنوب
9/93
4/94
6/94
مرکز -غرب

نرخ افت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی طی سالهای 1997/1996
نرخ افت تحصیلی
کلاس هشتم
کلاس هفتم
کلاس ششم
کلاس پنجم
کلاس چهارم
کلاس سوم
کلاس دوم
کلاس اول
کل
برزیل
3/7
4/10
7/13
17
2/9
4/12
7/16
1/19
2/14
4/5
6/7
8/9
4/12
1/7
1/9
7/13
3/18
4/11
شمال
9/8
1/12
17
2/22
3/12
4/15
20
3/26
19
7
5/8
5/11
4/16
8/10
6/13
9/17
1/25
7/16
شمال شرق
7/7
4/10
9/12
1/16
5/11
2/15
3/20
5/25
6/17
6
6/8
11
4/14
9/9
1/13
7/17
9/22
5/15
جنوب شرق
9/5
4/8
7/11
5/15
4/6
2/10
4/13
7/6
1/10
4/4
8/5
5/7
2/9
7/3
9/4
9/8
1/7
6/6
جنوب
9/5
4/8
7/11
5/15
4/10
7/10
6/14
5/18
9/14
1/6
7/9
9/11
9/13
3/8
8/8
9/12
17
5/11
غرب میانه
9
6/12
8/15
4/18
5/9
4/12
9/15
6/19
8/14
1996
5/7
5/10
1/13
7/15
5/7
4/10
4/13
2/17
5/12
1997
منبع: MEC/WEP/SEEC

نرخ ابقاء تحصیلی دانش آموزان آموزش ابتدایی طی سال1997
نرخ ابقاء(%)
سال
2/66
1997
نسبت دانش آموزان به معلمین ابتدایی طی سالهای 98/1975
نسبت معلم /دانش آموز
سال
8/21
1975
6/25
1980
8/23
1985
23
1987
9/23
1989
5/22
1991
9/23
1996
2/24
1997
9/24
1998
آموزش متوسطه
ساختار آموزشی
آموزش متوسطه شامل سال تحصیلی 9 تا 11 با امکان تداوم یک سال بیشتر می باشد . اغلب یک امتحان انتخابی داخلی برای ورود به این چرخه وجود دارد . همچنین دانش آموزان یک دوره3 تا 5 سال را در رشته های فنی حرفه ای وفنی می گذرانندکه به کسب مدارک CERTIFICADO DE AUXILIAR TECNICO (کمک تکنسین) یا DIPLOMA DE TECNICO DE NIVEL MEDIO (تکنسین) منتهی می گردد.
ساختار آموزش متوسطه
تعداد کل معلمان
تعداد کل ثبت نامی
سال
243246
3498777
1990


1991

4085631
1992
273539
4183847
1993
295542
4510199
1994
اهداف آموزشی
اصلی ترین هدف برگزاری دوره های آموزش متوسطه، ارائه آموزش لازم جهت پیشبرد ظرفیت و محتوای علمی فرد ، آمادگی برای کار و زندگی اجتماعی آگاهانه ، ضمن اینکه آموزشهای فنی – حرفه ای فرصتی برای تجدید معلومات و تحصیلات بالاتر برای افراد شاغل در بخش بازرگانی پدید می آورد .
برنامه های آموزشی
. ادبیات پرتغالی و برزیلی
. تعلیمات اجتماعی ( تاریخ و جغرافی )
. علوم ( فیزیک ، شیمی ، زیست شناسی (
. زبان خارجی
. هنر
. بهداشت
. تربیت بدنی
انواع مدارس
1- دبیرستان : با گواهی پایان دوره متوسطه
2- هنرستان با مدرک دیپلم : 1- حرفه ای 2- فنی
. پایه یک = 2900 ساعت با حداقل 1200 ساعت آموزش حرفه ای همراه با فنون عملی
. پایه دو = 2900 ساعت با حداقل 1200 ساعت آموزش حرفه ای همراه با فنون عملی- تخصصی
پایه سه = 2200 ساعت با حداقل 900 ساعت آموزش حرفه ای ( کمک تکنسین )
ارزیابی تحصیلی
سیستم نمره دهی
بالاترین نمره : 10
نمره قبولی : 5
نمره مردودی : 0
دستاوردهای آموزشی
از جمله مهمترین دستاوردهای آموزش متوسطه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
. پدیده اصلی مشاهده شده در پیشرفت سریع سیستم آموزش متوسطه برزیل طی دهه 1990
. افزایش نرخ ثبت نام به 2 برابر از 5/3 به 9/6 میلیون دانش آموز طی سالهای1990-1998
. افزایش تقاضا برای بازگشایی سیستم آموزش متوسطه ودوره های حرفه ای
. ارائه خدمات به 85 درصد از جمعیت بین 17-15سال درسیستم آموزشی
. کاهش مشارکت شبکه خصوصی در ثبت نام از دانش آموزان در این سطح آموزشی از 5/46درصد در سال 1980 به 6/17درصددرسال1998
. حرفه ای تر شدن آموزش متوسطه از دهه 1980
. تشکیل دوره های تکنیکی بعد از متوسطه

آمار تحصیلی
نرخ ثبت نامی دانش آموزان مقطع متوسطه طی سالهای 98-1989
%
شبانه
%
روزانه
مجموع
مناطق /سال
برزیل
02/58
2017959
98/41
1459900
3477859
1989
08/56
3218713
92/43
2520364
5739077
1996
9/55
3817688
1/44
2824455
6405057
1997
78/54
381768
22/45
3150843
6968531
1998
شمال
82/59
108779
18/40
73061
181840
1989
87/60
226109
13/39
145345
371454
1996
23/59
257728
77/40
177432
435160
1997
85/60
274302
15/39
176485
450787
1998
شمال شرقی
75/54
429484
25/45
354985
784469
1989
23/54
652121
77/45
550452
1202573
1996
66/53
766455
34/46
627236
1353691
1997
9/52
801598
10/47
713571
1515169
1998
جنوب شرقی
12/59
1023258
88/40
707653
1730911
1989
46/59
1673880
54/40
1141146
2815026
1996
13/58
1825604
87/41
1315219
3140823
1997
47/56
1912022
53/43
1473637
3385659
1998
جنوب
47/57
313815
3/42
232242
546057
1989
02/46
431644
98/53
506293
937937
1996
76/50
516872
24/49
501452
1018324
1997
95/49
557394
05/50
558525
1115919
1998
مرکز -غرب
8/60
142623
2/39
91959
234582
1989
02/57
234959
98/42
177128
412087
1996
56/55
253943
44/44
203116
457059
1997
37/54
272372
63/45
228625
500997
1998

منبع وزارت آموزش وپرورش SEEC/INP
نرخ فارغ التحصیلان آموزش متوسطه
زنان
مردان
مجموع
کشورها
46
20
32
برزیل
75
68
72
کانادا


26
مکزیک
89
86
87
فرانسه
84
75
80
یونان
70
64
67
ایتالیا
81
65
73
اسپانیا
68
60
64
سوئد
75
84
79
هلند
31
43
37
ترکیه
85
80
80
میانگین OECD

22


تعداد صفحات : حجم فایل:178 کیلوبایت | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود