نظام بهداشت و درمان برزیل
معرفی برزیل
جمهوری فدراتیو برزیل بزرگ ترین و پرجمعیّت ترین کشور آمریکای جنوبی است. پایتخت آن برازیلیا و زبان رسمی آن پرتغالی است.
برزیل که منطقه وسیعی را بین مرکز آمریکای جنوبی و اقیانوس اطلس در بر می گیرد، شرقی ترین کشور قاره آمریکاست و با کشورهای اروگوئه، آرژانتین، پاراگوئه، بولیوی، پرو، کلمبیا، ونزوئلا، گویان، سورینام و گویان فرانسه هم مرز است. در حقیقت، برزیل به جز اکوادور و شیلی با تمامی دیگر کشورهای آمریکای جنوبی مرز مشترک دارد.
برزیل دارای زمین های کشاورزی وسیع و جنگل های استوایی است؛ و با داشتن منابع طبیعی گسترده و نیروی کاری غنی قدرتمندترین اقتصاد آمریکای جنوبی است.
برزیل مستعمرهٔ پرتغال بود و این کشور تنها کشور قاره آمریکاست که مردم آن به زبان پرتغالی سخن می گویند. برزیل کشوری چندملیتی است و جمعیت آن متشکل از نژادهای اروپایی، سرخ پوستان آمریکا، آفریقائیان و نیز آسیائیان است. مذهب اصلی این کشور کاتولیک کلیسای رم است.
زبان پرتغالی برزیل فاقد هر گونه استاندارد رسمی در مورد تلفظ است، و با توجه به هر منطقه ممکن است تلفظ ها تغییر کند. تلفظ نام رسمی برزیل در پرتغالی اروپا به نحو ذیل است:
عموماً بر این اعتقاد هستند که نام این کشور برگرفته از pau-brasil است، نوعی درخت که مهاجران اولیه برای آن ارزش بسیاری قائل بوده اند، گرچه برخی بر این باورند که نام برزیل برگرفته از نام جزیره اسطوره ای برزیل است که در قرون وسطی در اروپا از آن بسیار یاد شده است.
تاریخ
از حدود ده هزار سال قبل اقوام نیمه مهاجر در برزیل زندگی می کردند. با ورود پرتغالی ها در سال ۱۵۰۰، برزیل مستعمره شد. پرتغالی ها بردگانی از نقاط دیگر قاره آمریکا بدانجا اوردند. بیشتر بردگانی که به برزیل آمدند از آفریقا بودند
تقسیمات کشوری
برزیل یک فدراسیون است که از ۲۶ ایالت و یک منطقه فدرال تشکیل شده، که در مجموع ۲۷ واحد فدرال را تشکیل می دهند.
ایالت ها
ایالات برزیل استقلال چشمگیری از دولت در نظام قانون گذاری، تامین اجتماعی دولتی و نظام مالیاتی دولتی دارند. رهبری دولت هر ایالت را فرماندار در اختیار دارد که توسط آرای عمومی انتخاب شده و نیز هر ایالت دارای مجلس خاص خود نیز هست.
هر ایالت دارای شهرداری های خاص خود است که شهرداری ها نیز شورای قانون گذاری و شهردار خاص خود را دارند، که دارای استقلال بوده و از دولت فدرال و دولت ایالتی نیز مستقل هستند. یک شهرداری ممکن است چندین شهرک را نیز در بر بگیرد، اما این شهرک ها فاقد دولتی مستقل هستند.
قوه قضائیه در سطح ایالتی و فدرال در مناطق سازمان دهی یافته و «کومارکاس» نامیده می شود. هر "کومارکاً ممکن است شامل چندین شهرداری باشد.
شهرهای مهم
برازیلیا
ریودوژانیرو
سائوپائولو
کوریتیبا
بازیوس
مانائوس
بلا هوریزونته
جغرافیا
برزیل محدوده ای وسیع از سواحل شرقی آمریکای جنوبی را اشغال کرده است و همچنین شامل مناطق بسیاری از مرکز این قاره نیز می شود؛ و با کشورهای اروگوئه در جنوب و آرژانتین و پاراگوئه در جنوب غربی همچنین با بولیوی و پرو در غرب و با کلمبیا در شمال شرقی همسایه است و با ونزوئلا و سورینام و گویان و در آنطرف آب با گویان فرانسه نیز در شمال مرز مشترک دارد. این کشور از شمال به نیمکره جنوبی کشیده شده است.
عواملی چون اندازه و آب و هوا و منابع طبیعی غنی این کشور را متمایز کرده است. برزیل پنجمین کشور از لحاظ وسعت در جهان بعد از کشورهای روسیه، کانادا، چین و آمریکا است؛ و در قاره آمریکا(شمالی و جنوبی) سومین کشور از لحاظ وسعت می باشد. وسعت این کشور ۸٫۵۱۱٫۹۶۵ کیلومتر است که ۵۵٫۴۵۵ کیلومتر آن را آب شامل می شود.
عوارض زمین در برزیل نیز تنوع بسیار زیادی دارد که شامل تپه ها، کوهها، جلگه های پست کوه هاو زمینهای بایر است. ارتفاع بیشتر مناطق برزیل بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ متر است. مناطق مرتفع اصلی بیشتر در قسمت جنوبی کشور قرار دارند و کلاً بخش جنوبی کشور ناهموارتر است. از دیگر ویژگی های جغرافیایی برزیل وجود رود آمازون در این کشور است که بزرگترین و پر آب ترین رود دنیا و دومین رود طویل جهان است. این رود به اقیانوس اطلس می ریزد.
آب و هوا
تنوع آب و هوایی زیادی در برزیل وجود دارد اما بخش بزرگی از آن گرمسیری است و پوشیده از جنگلهای بارانی آمازون که در حوضه آب ریز رود آمازون بوجود آمده اند. با این حال برزیل دارای پنج آب و هواست که عبارتند از گرمسیری در مرکز، کوهستانی، نیمه خشک در شمال شرقی، استوایی در شمال و معتدل در جنوب. آب و هوای استوایی به صورت بسیار بارز در شمال این کشور دیده می شود این مناطق به صورت واقعی فصل خشک ندارد و در واقع فصل خشک آنجا تنها کمتر از فصل بارانی بارش دارد اما آن میزان بارش هم قابل توجه است.
آبشار ایگواچو
مردم
برزیل دارای تنوع زیستی بسیار زیادی است، و بسیاری از نژادها و گروه های قومی را درخود جای داده است. در کل، برزیلی ها نوادگان چهار گروه مهاجر هستند:
سرخ پوستان آمریکا، بومیان برزیل، که نوادگان گروه های انسانی هستند که در حدود ۹۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، از سیبری به سمت برزیل مهاجرت کردند و با عبور از تنگه برینگ به برزیل رسیدند.
استعمارگران پرتغالی، که از زمان کشف برزیل در سال ۱۵۰۰ تا زمان استقلال این کشور در سال ۱۸۲۲به این کشور مهاجرت کردند.
بردگان آفریقایی که از سال ۱۵۳۰ تا پایان دوران انتقال برده در سال ۱۸۵۰ به برزیل وارد شدند.
گروه های متنوع مهاجران از اروپا، آسیا و خاورمیانه که در اواخر سده نوزدهم و اوایل سده بیستم به برزیل پا گذاشتند.
فرهنگ
موسیقی برزیل مانند مردمانش متنوع است. مشهورترین نوع موسیقی برزیل سامبا است. در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ نوعی موسیقی به نام بوسانوا در ساحل های ریو دو ژانیرو شکل گرفت. نوازندگانی مانند استن گتز با بردن این موسیقی به آمریکا آن را جهان گیر کردند. آهنگ «دختری از ایپانما» ساخته آنتونیو کارلوس ژوبیم معروف ترین بوسانوای برزیل است و به آهنگی استاندارد تبدیل شده است.
هایتور ویا-لوبوس آهنگساز برزیلی نیز با آمیختن نغمه های محلی برزیل با روش های موسیقی کلاسیک معروف ترین آهنگساز موسیقی مدرن برزیل است. چند چیز بریل را در دنیا به شهرت رسانده است: یکی در فوتبال که تیم ملی این کشور با داشتن نوابغی مانند «پله» تا «رونالدینیو «و پنج دوره قهرمانی در جام جهانی، دنیا را محو هنر ستارگان بی مانند خود کرده است. دیگری قهوه برزیل؛ که این کشور بزرگ ترین تولید کننده و صادر کننده انواع و اقسام قهوه به تمام دنیا می باشد. در ضمن جشن کارناوال برزیل که همه ساله در ایام نخستین سال جدید میلادی در شهرهای این کشور بوسیله گروه های گوناگون اجرا می شود بسیار مشهور می باشد.
بهداشت درمان در برزیل
بهداشت و درمان در برزیل یک حق قانونی است. که توسط هر دو نهاد خصوصی و دولتی ارائه می شود وزیر بهداشت اداره سیاست های ملی بهداشت را بر عهده دارد. مراقبت های بهداشتی اولیه به عهده دولت فدرال است، که به صورت رایگان از طریق سیستم مراقبت های بهداشتی ملی و یک پارچه (sus)به همه ساکنان برزیل اعم ازساکنان دائمی وخارجیها به صورت رایگان ارائه می شود.
جدی ترین مشکلات بهداشتی برزیل عبارتند از:
مرگ و میر کودکان: 2.51٪ مرگ و میر کودکان، رسیدن به 3.77٪ در منطقه شمال شرقی.
مرگ و میر مادران: 73.1 مرگ در هر 100،000 کودکان متولد شده در سال 2002.
مرگ و میر بیماری غیر قابل انتقال: 151.7 مرگ در هر 100،000 نفر ناشی از بیماری های قلبی، 72.7 مرگ در هر 100،000 نفر ناشی از سرطان.
مرگ و میر ناشی از علل خارجی (حمل و نقل، خشونت و خودکشی): 71.7 مرگ در هر 100،000 نفر (14.9 درصد از تمام مرگ و میر در کشور)، 82.3 مرگ و میر در منطقه جنوب شرقی.
آمار بالای ابتلا به مالاریا :در سال 2002( 99% )موارد ابتلا در قاره آمریکادر منطقه آمازون بوده که 40% این موارد در کشور برزیل بوده است.
امید به زندگی
امید به زندگی در برزیل طبق آماری که سازمان سیا از همه کشورها بدست آورده است رتبه 57 را در بین همه کشورها دارد به طوری که میانگین عمومی آن 75/3 است ودر بین مردان 71/5و در میان زنان 79/3 است.
مرگ و میر نوزادان
میزان مرگ و میر کودکان در برزیل در دهه های گذشته بسیار بالاتر از استانداردهای بین المللی بوده است به عنوان مثال، مرگ و میر در نوزادان بومی تاسال 2000 بیش از سه برابر جمعیت عمومی بوده است. اجرای سیاستهای کاری مربوط به کشورهای در حال توسعه. به بهبود سلامت کودکان، انجامیده است. اجرای چنین سیاستهایی منجر به کاهش قابل توجهی در میزان مرگ ومیر نوزادان شده است به طوری که این میزان در طول یک سال به اندازه 30 سال گذشته بوده است .با وجود این بهبود،میزان مرگ و میر هنوز هم بالا است و بالاتر از استانداردهای بین المللی می باشد که این وضعیت، تاکید بر اهمیت سیاستتهای متناسب با مردم بومی برزیل است. بهداشت، آموزش و پرورش و درآمد سرانه بیشتر عوامل توضیحی مهم سلامت کودک فقیر در برزیل است.
برنامه سیستم مراقبت های بهداشتی ودرمانی
: سیاست های ملی و فدرال بهداشت بر اساس قانون اساسی در سال 1988، که مجموعه ای از اصول و دستورات برای ارائه مراقبت های بهداشتی در کشور از طریق سیستم بهداشت و درمان متحد (SUS)است. طبق قانون اساسی، فعالیت های دولت فدرال، به صورت برنامه چهار ساله توسط کنگره ملی مورد تایید قرار می گیرد. اهداف ضروری برای بخش بهداشت و درمان بهبود وضعیت سلامت کلی، با تاکید بر کاهش مرگ و میر کودکان با توجه به افزایش ظرفیت عمل SUS.
تامین بودجه بخش بهداشت ودرمان
بخش عمومی منبع اصلی تامین بودجه سیستم بهداشت ودرمان است. این بخش در حدود 46 درصد از هزینه های سلامت را تامین می کند و پرداخت از جیب شهروندان در حدود 45درصد می باشد. هزینه های مربوط به بخش خصوصی نیز کلا توسط دریافت کننده خدمت پرداخت می شود.
آمار مربوط به نیروی انسانی سیستم بهداشت ودرمان
1/8 پزشک به ازای هر 1000نفر
1/5 پرستار به ازای 1000 نفر
وضعیت بیمارستانها
تا سال 2014 تعداد 6706 بیمارستان در برزیل وجود داشت . سائو پائولو، میناس گرایس، باهیا، ریو دو ژانیرو و پارانا: بیش از 50٪ از بیمارستان در 5 ایالت را در بر داشت.
در سراسر کشور، 78 درصد از بیمارستانها،بیمارستانهای عمومی هستندو 16 درصد تخصصی و 6٪ تنها درمان سرپایی ارائه میدهند . 97درصد بیمارستانها دولتی است و3درصد بقیه مربوط به بخش خصوصی است.
تعداد تختهای بیمارستان 2/3 تخت به ازای هر 1000نفر
سیستم ملی بیمه خصوصی
قانون بیمه برزیل، نهادهای ناظر بر صنعت بیمه را در حوزه های مختلف مشخص کرده است. حوزه نظارت این نهادها مشتمل بر بخش های اصلی بیمه، بیمه اتکایی، سرمایه گذاری و صندوق های بازنشستگی خصوصی می باشد. سیستم ملی بیمه خصوصی برزیلی مطابق با قانون 73# در 21نوامبر 1966 تنظیم شده است و متشکل است از نهادهای زیر می باشد:
شورای ملی بیمه خصوصی(CNSP)
نظارت بر بیمه خصوصی(SUSEP)
آژانس ملی نظارت بر بیمه های درمان خصوصی ( ANS)
آژانس تنظیم ملی سلامت خصوصی ANS
آژانس ملی ناظر بر طرح ها و شرکت های بیمه درمان خصوصی (ANS)، آژانسی است که توسط دولت برزیل زیر نظر وزارت درمان در سراسر کشور برای تنظیم، استاندارد سازی، کنترل و بازرسی بیمه درمان خصوصی و طرح های این بخش تاسیس شده است. این آژانس به وسیله قانون 961/9 در سال 2000 که حدود فعالیتش را تعیین کرده است، ایجاد گردیده است.
هدف این موسسه(ANS) حفاظت از منافع عمومی در بیمه درمان تکمیلی و نظارت بر بیمه گران در این بخش شامل روابطشان با تامین کنندگان و مصرف کنندگان_و همکاری برای توسعه برنامه های مرتبط با سلامت در برزیل است. اداره مرکزی در ریودوژانیرو است، اخیراً 12 مرکز محلی در Bahia ,Ceara, Grasias, Minas,Federal district,Mato grosso, Para, Paana Pernambuca ،ریو، ریو گراندو،Sao Paulo نیز ایجاد شده است.