مختصری در مورد الکترونیک و قطعات الکترونیکی پر مصرف در مدارات الکترونیکی
دزدگیر همه کاره
این دزدگیر تمام خواسته های شما را از یک دزدگیر حرفه ای پاسخ میدهد
چگونه یک دزدگیر همه کاره طراهی نمایم
ویژگیهای یک دزدگیر کامل را داشته باشد.کم هزینه وارزان باشد.قطعات آنرا در اوراقیهای انباری خودم ویا دوستان پیدا نمایم.درمدار آن بتوانم به دلخواه خود تغیر بدهم.
لیست قطعات مدار خاموش***روشن
ترانزیستورها
TR1=2SA1015=2SA733=2SA954
TR2=2SC1815=2SC945=2SC536
TR3=2SB927
خاموش***روشن
جهت خاموش و روشن مدارات که نیازبه کلیدهای کوچک دارد.و امکان استفاده از کلیدهای معمولی در ان نباشد.این مدار کار برد های زیادی دارد.که بترتیب هریکی را تو ضیح میدهیم.
خازنها
خازنها بخاطر خصوصیات خاصی که دارند.در مدارات الکترونیکی از آنها زیاد استفاده میکنند.
خازنهای ظرفیت با لا را در مدارات منبع تغذیه بخصوص بخش ورودی آن که دارای فرکانس پائین نیز میباشد استفاده میکنند.فرکانس ورودی منظور همان فرکانس (۵۰) یا (۶۰)هرتز برق شهر میباشد.
وخازنهای ظرفیت پائین را عموما در بخش های که فرکانس بالاتر درآن وجود دارد استفاده میکند.
آمپلیپایر
ای سی آمپلیپایر:چگونه میتوان از آی سی کمیاب در موقع نیاز صرف نظر نمود وآی سی دیگری تقریبا با همان مشخصات ولی فراوانتر وارزانتر را انتخاب نموده و در مدار مورد نیازمان بکار ببریم
چگونه با تغیر در پایه های آی سی بتوانم آنرا باآی سی مورد نظرم جای گزین نمایم چگونه بخش ویژه آی سی های آمپلیپایر را مطا لعه نمایید.
مشخصات خازنهای الکترولیت
خازنها را به چند طریق علامت وظرفیت گذاری می نمایند.نوع ظرفیت گذاری خازنهابیشتربستگی به نوع خازن دارد. برروی خازن های الکترولیت ظرفیت را با اعدادنشان میدهند.وهم چنین قطب پایه های آنرا نیز با گذاشتن یک علامت (+ )یا( – )مشخص میکنند.البته علامت ( -) عمومیت بیشتری دار وروی اکثر خازنهای الکترولیت قرار دارد که نشان دهنده قطب منفی خازن میباشد.
اکثر خازنهای الکترولیت دارای قطب مثبت ومنفی هستند.وظرفیت شان هم بالای یک میکروفاراد است.که در موقع جاگذاشتن باید به قطبیت آن توجه نمود.درصورت که پایه ها اشتباه درمحل قرار گیرد.در تلویزیونهای رنگی(ومانیتورها) که مدارات حساسی دارند.باعث بروز عیوب پیچیده میگردند.حتی احتمال منفجر شدن خازن نیز میرود.وآسیب شدید نیز به مدارات مربوطه وار میکند.
البته خازنهای الکترولیت بدون قطب هم در مدارات بکار میرود. ومشخصات عمومی آن شبیه خازنهای قطب دار میباشد.با این تفاوت که در این خازنها پایه مثبت یا منفی ندارد .ودر موقع جاگذاری نیاز به دقت در مورد پایهای ان نیست.عموما در طبقات تغذیه و افقی از این خازنها استفاده میگردد(خیلی کم)در تلویزیونهای سیاه وسفید برای کوپلاژ یوک افقی ازاین خازنها استفاده میگردد.وظرفیت آن عموما بین یک میکرو تاده میکرو میباشد.
در موقع تعویض خازن خراب به موارد زیر دقت نمایید.
۱=ظرفیت خازن باید مشابه خازن خراب باشد.
۲=ولتاژ کار باید عینا مانند خازن خراب باشد.یا کمی بیشتر ازآن.
۳=درموقع جاگذاری به نوع آن(قطب دار یا بدون قطب)دقت نمایید.
۴=درموقع تعویض خازن نوسان ساز۱۰۰٪از خازن با همان مشخصات اصلی استفاده نمایید.
انواع خازن ها
مهمترین نوع خازنهای که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از
1=خازنهای واریابل وتریمر ها
2=خازنهای سرامیکی
3=خازنهای میکا
4 =خازنهای پلیستر
5=خازنهای کاغذی
6=خازنهای مومی وروغنی
7=خازنهای الکترولیت
8=خازنهای تانتالیوم
9=خازنهای مایلر
فصل دوم خازن ها
خازنها دومین سری از قطعات مهم وپر مصرف در مدارات ودستگاه های الکترونیکی می باشند.
خازن عبارت است ازاجتماع دو یا چند صفحه که در بین آنها یک ماده عایق بنام دی الکتریک قرار گرفته به نحوی که بتواند انرژی الکتریکی را در خود ذخیره نماید.
دوصفحه فلزی را روی یکدیگر با فاصله کمی آنچنان قرار دهید که تماسی برقرار ننموده ولی به اندازه کافی به هم نزدیک باشند. این ساده ترین نوع خازن است که شما ساخته اید
گرچه ما توانستیم با قرار دادن دوصفحه فلزی روی هم عملا یکی از انواع خازن ها را بسازیم اماخازنها را نمی توان فقط به دو صفحه فلزی محدود نمود چرا که خازن ها در انواع بسیار متنوع ودارای ویژگیهای خاص ساخته میشود ودر دنیای وسیع الکترونیک دارای کاربرد های خاص ومتنوع بوده ودست طراهان و تولید کنندگان را برای ساختن دستگا ه های مرغوب و با کیفیت و در عین حال کم هجم باز گذاشته است.
گرچه اگر کمی به گذشته بر گردیم شاید تمام قطعات الکترونیکی را با محدودیتهای فراوان وتنوع کمتر ببینیم که خازن هم همان مشکلات را داشت اما امروزه نکات بسیاری در طرح ساخت یا توضیح یک خازن وجود دارد که موردتوجه قرار میگیرد.
درعمل خازن ها را به طرق مختلف ودر انواع گوناگون میسازند.
درعمل جز در یک مورد که خازن را بدون عایق بین دوصفحه به کار میبرندمانند (واریابل تریمرها)درسایر موارد بین صفحات خازنها نوعی ماده عایق قرار می دهند که بر حسب نوع عایق انتخاب شده برای خازنها،آنها رابه همان نام نیز می خوانند، مانند خازنهای سرامیک ،خازنهای روغنی و غیره .
وی دی آر در مدارات
ازوی دی آربیشتر درمدارات جهت ثبات ولتاژیا جریان استفاده میکنند.
مثلا در تلویزیونها از این قطعه برای ثابت نگهداشتن دامنه سیگنال تصویر در برابر خط تغذیه استفاده می شود.البته میتوان از وی دی آر در مدارات غیر از تلویزیون هم استفاده بردو از ویژگیهای خاص که وی دی آر دار استفاده برد ومدارمان را از خطرات احتمالی به وسیله وی دی آرمحافظت نموده ویک امتیاز دیگر را به آن بیافزایم.
LCD های کریستال مایع:
می دانیم که ماده سه حالت دارد جامد ، مایع و گاز.جامدات حالت و شکل خاصی دارند ، ولی مایعات قید و بندی ندارند و و در کل فقط حجم ثابتی دارند. گازها بر خلاف مایعات حتی حجم ثابتی هم ندارند. در میان این حالتها حالتهایی هم شناخته شده اند که خاصیت یک گونه را به طور کامل ندارد ، کریستالها هم از این گونه اند وخصوصیات مایعات و یا جامدات را به طور کامل ندارند بلکه چیزی در این بین می باشند.
این مواد نسبت به دما به شدت حساسند و کوچکترین تغییری در دما باعث تغییراتی در حالات آنها می شود . مثالی از تغییر حالت کریستالهای مایع تغییر حالت صفحه تصویر کامپیوتر های Laptop ها است. به خاطر این خاصیت کریستالها نمی توان از کامپیوترهای Laptop در سواحل گرم استفاده کرد و در این حالت LCD عکس العملهای عجیبی از خود نشان می دهد ومثالی دیگر دما سنجهایی است که بر روی پیشانی قرار می دهیم، از این نوع مواد به کار رفته است .این مواد با تغییر دمای بدن رنگشان تغییر می کند و بدین طریق می توان دمای بدن را اندازه گرفت ،همانطور که می بینیم این تغییر حالتها همیشه بد نیست .
انواع مختلفی از این مواد در طبیعت وجود دارند اما آن دسته از آنها که با ولتاژ تغییر می کنند درLCD ها به کار می روند. در این LCD ها مولکولهای کریستال می چرخند و تغییر زاویه می دهند . بر اثراین خصلت بر اثر وصل کردن ولتاژ به کریستال جهت دو قطبی های کریستال هم جهت با میدان الکتریکی ناشی از ولتاژ می شوند . بر طبق این حالت اگر دو تکه شیشه پلاروید یا قطبشگر را روی هم قرار دهیم میتوانیم با تغییر جهت مولکولهای کریستال بکار رفته در بین آنها تصاویری سیاه و سفید(بی رنگ) تشکیل داد.