تارا فایل

کارآموزی شرکت عمران بهارستان




مقدمه
فصل اول
معرفی محل کار آموزی : شرکت عمران بهارستان
باستناد بند ز ماده 10 و بند ن ماده 12 اساسنامه شرکت عمران شهرهای جدید که با توجه به تبصره 5 ماده 11 قانون زمین شهری مصوب 22/6/66 مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 14/10/67 هیات وزیران به تصویب رسیده است و به موجب موافقت مورخ 18/1/68 مجمع عمومی شرکت مذکور اساسنامه شرکت عمران شهر جدید بهارستان بشرح ذیل تصویب شد .
کلیات
ماده یک – شرکت عمران شهر جدید بهارستان که در این اساسنامه اختصاراً شرکت نامیده می شود . شرکتی است دولتی وابسته به شرکت عمران شهرهای جدید که مرکز آن در شهر اصفهان است .
ماده دو ـ نوع شرکت سهامی خاص و مدت آن نامحدود است.
ماده سه ـ شرکت اداری شخصیت حقوقی و استقلال مالی بوده و طبق اصول بازرگانی و مصوبات مجمع عمومی و این اساسنامه اداره خواهد شد .
ماده چهار : موضوع شرکت :
1-4 – تهیه و اجرای طرحهای شهرسازی معماری نقشه های تفکیکی آماده سازی و سایر اقدامات اجرائی و ساختمانهای لازم برای ایجاد شهر جدید در زمینهای تامین شده براساس بند 2/1 مصوبه 108328 مورخ 20/12/64 هئیت وزیران و یا از طریق خریداری ، تملک اجاره و صلح حقوق براساس آئین نامه های مصوب مجمع عمومی و همچنین تهیه و اجرای طرحهای سیویل ، تاسیسات و تسهیلات شهری و رفاهی و خدمات بازرگانی و غیره.
2-4 – حفظ حقوق و اعمال مالکیت دولت نسبت به اراضی متعلق به شرکت در محدوده شهر جدید .
3-4- احداث و واگذاری تسهیلات شهری و خدماتی و تولیدی و تجاری در شهر جدید بهارستان و هماهنگی با ادارات و ارگانهای مسئول بمنظور فراهم آوردن موجبات تسریع و تسهیل در اجرای وظائف
4-4- بهره برداری و اداره تاسیسات ایجاد شده تا زمان تصدی سازمانهای ذیربط بصورت مستقیم و یا از طریق افراد حقیقی و حقوقی .
5-4- انواع مشارکت با اشخاص حقوقی و حقیقی و تحصیل تسهیلات از موسسات اعتباری و پولی و سیستم بانکی.
6-4- عقد قرارداد برای استفاده از خدمات موسسات و شرکتهای مشورتی داخلی و خارجی با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه .
7-4- صدور مجوز ها و ضوابط اعمال استانداردهای احداث و ایجاد تاسیسات وابسته در شهر جدید براساس مقررات وزارت مسکن و شهرسازی و اعمال کنترل بر فعالیتهای توسعه و عمران در حوزه استحفاظی شهر جدید.
8-4- فروش ، اجاره ، صلح حقوق و نقل و انتقال املاک و واحدهای مسکونی صنعتی کارگاهی و تجاری و خدماتی و غیره طبق آئین نامه های شرکت و دستورالعمل های وزارت مسکن و شهرسازی .
9-4- اجرای سایر موارد ارجاعی و یا تفویضی از طرف وزیر مسکن و شهرسازی و یا مجمع عمومی براساس ضوابط و مقررات و موضع شرکت .
10-4- استفاده از خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی برای انجام موارد فوق الذکر.
تاریخچه شهر جدید بهارستان
مکانی که هم اکنون به عنوان بهارستان شناخته می شود ، قبلا روستای حجت آباد نام داشته است ، منطقه ای درجنوب شرقی ،15 کیلومتری اصفهان (جاده اصفهان _شیراز) در بستر کوه های لاشتر و کلاه قاضی . مالک این روستا (حجت اباد ) میرزا صادق خان فاطمی فرزند مشیرالملک بوده است .

نقشه حجت آباد
شهر جدید بهارستان در فاصله ای نزدیک یعنی در پانزده کیلومتری جنوب شرقی اصفهان در مسیر محور ارتباطی اصفهان- شیراز مکانیابی شده است. این شهر در منطقه ای زیبادر دامنه کوه های لاشتر و رشته کوه های کم ارتفاع میان کوه با برخورداری از آب و هوایی دلپذیر و مطلوب این منطقه واقع است. اراضی شهر جدید از سمت جنوب آن با شیبی ملایم به دشت سرسبز زاینده رود اتصال می یابد. کوتاه ترین فاصله این اراضی با رودخانه زاینده رود سه کیلومتر است. شهر جدید بهارستان در زمینی نسبتاً مسطح با شیب متوسط دو تا هفت درصد از جنوب به سوی شمال گسترده است. این شهر از وسعت زیادی برخوردار است. بر اساس مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، شهر جدید بهارستان دارای محدوده قانونی به وسعت سه هزار و دویست هکتار و حریمی استحفاظی به وسعت پانزده هزار هکتار است. پیش بینی می شود با توجه به اراضی گسترده پیرامون شهر، بهارستان در سا لهای آتی گنجایش پذیرش پانصد هزار نفر جمعیت پیش بینی شده را خواهد داشت.
اهداف عمده احداث شهر جدید بهارستان مکانیابی شده در فاصله ای نزدیک از شهر تاریخی اصفهان عبارتند از:
– جذب سرریز جمعیت رو به افزایش شهر اصفهان با توجه به محدودیت های توسعه این شهر و لزوم حفظ آثار با ارزش تاریخی آن
– جلوگیری از تخریب و انهدام اراضی کشاورزی و دیگر معضلات زیست محیطی به دلیل گسترش بی رویه و غیرقانونمند روند شهرسازی در این استان
– ایجاد مراکز خدماتی، آموزشی، تحقیقاتی، توریستی و تفریحی به منظور کاهش بار فعالیتی و تمرکز زدایی از کلان شهر اصفهان
– ایجاد صنایع سبک غیرآلاینده و کارگاهی با هدف ایجاد اشتغال و همچنین فاصله مناسب شهر بهارستان از مراکز اقتصادی این استان در تامین اسکان شاغلین آنها از جمله عوامل و اهدافی بوده اند که در مکانیابی این شهر جدید نقش اساسی داشته اند.
شهر جدید بهارستان که طراحی آن به بافتی تقریباً شطرنجی شباهت دارد، از دو محور اصلی، یکی شرقی- غربی و دیگری شمالی- جنوبی که عمود بر هستند، تشکیل شده است. محور شرقی- غربی که در تمامی طول شهر ادامه دارد، در بخش غربی به جاده اصفهان- شیراز متصل میشود. این محور دارای عملکردهای تجاری، اداری و خدماتی است. محور دیگر در جهت شمالی- جنوبی بر بستر طبیعی زمین طراحی شده است و شکاف ارتفاعات زیبای میانکوه را به انحنای زاینده رود متصل می کند. عملکرد این محور فرهنگی و تفریحی است. در محل تقاطع دو محور مذکور باغ بزرگ بهارستان قرار دارد.

نقشه شماره (12) : نقشه موقعیت شهر جدید بهارستان نسبت به کلان شهر اصفهان

نقشه شماره (13) : حریم و محدوده شهر جدید بهارستان

تاریخچه شرکت عمران بهارستان
ضرورت ایجاد این شهر در مطالعات طرح جامع منطقه اصفهان ،که در سال 1361 آغاز سد و در سال 1363 پایان یافت،مشخص شد.در این طرح شهر جدید بهارستان به عنوان یکی از نقاط اصلی اسکان جمعیت اضافه شونده به منطقه در نظر گرفته شده بود .
در سال 1364 محدوده بهارستان به عنوان شهرک ، با مساحتی حدود 2600 هکتار به تصویب کمسیون ماده 13 رسید ، با تصویب طرح جامع منطقه اصفهان در سال 1365 از نظر قانونی موقعیت شهر بهارستان ارزش و اهمیت بیشتری یافت.
هیئت وزیران در سال 1363 ایجاد شهر های جدید را به عنوان یکی از راه حل های منطقی جلوگیری از تمرکز و گسترش بیش از اندازه شهر های بزرگ و از جمله اصفهان در نظر گرفت .
با تصویب قانون ایجاد شهر های جدید شرکت عمران شهر جدید بهارستان زیر پوشش وزارت مسکن و شهر سازی تشکیل گردید و ارگان های لازم شرکت، ساماندهی شد و طراحی شهر در سال 1367 آغاز گردید.
شرکت عمران شهر جدید بهارستان واقع در بهارستان اصفهان انتهای خیابان الفت بلوار امیر کبیر می باشد.

موقعیت شرکت عمران بهارستان

1_2 امکانات وتجهیزات
در پی آغاز طراحی شهر بهارستان در نیمه دوم سال 1367 کارهای مطالعاتی شروع شد و وظیفه انجام مطالعات ترافیکی و تسیسات زیر بنایی شهر را به عهده مهندسین مشاور گذاشتند . آنها طرح راهبری بهارستان را که اصول مبانی و مشخصات اصلی شهر را مشخص می کرد تهیه و در سال 1370 به تصویب وزارت مسکن و شهر سازی رساندند.
این شرکت فاقد ماشین الات و تجهیزات این گونه است ودارای اسناد و مدارک زمین ها و مشتریان است مطالعات ساختاری ،مطالعات دفتری و صحرایی زمین ها .در قسمت مسکن و شهر سازی دارای نقشه های معماری و نقشه های سه بعدی ، نقشه های طرح موجود و طرح پیشنهادی ، نقشه های شهری ، طرح تفصیلی و طرح جامع ، است .

تاسیسات
مطالعات در مورد زمین ها :
مطالعات زمین شامل دو بخش است : مطالعات دفتری و مطالعات صحرایی.
مطالعات و بررسی های دفتری شامل تجزیه و تحلیل مشخصات و موقعیت آثار و عناصر زمین (کوه ،رود خانه ،راه ،آبرفت …) شناخت عمومی از ابعاد زمین راه را در بررسی های صحرایی هموار میکند.
مطالعات صحرایی شامل بازدید از زمین به منظور درک و احساس پلاستیک زمین ،ابعاد و مقیاس آن،
فواصل ،نشانه ها و جذابیت های آن ؛ این تجربیات بیشتر به منظور مطالعه آثار اقتصادی ،اجتماعی ، مسکن ،تاریخی و مطالعات شهر سازی انجام میگیرد.

مطالعات ساختاری:
در این بخش مطالعه شهر قدیم و جدید ایران به منظور دستیابی به الگو ها و گونه های مختلف ساختاری شهر های ایران و بررسی چگونگی شکل گیری و تاثیرات عوامل مختلف بر کالبد شهر ها و شناخت زمینه های کاربردی آنها در طراحی شهر بهارستان انجام گرفته است.
مطالعات گسترده در این زمینه که اجزای تشکیل دهنده شهر را مورد بررسی قرار می دهد به شرح زیر است:
1. استخوان بندی شهر 2. سیستم توزیع و کاربری شهر ها 3.سلسله مراتب فضاهای شهری
4. سیستم فضای سبز 5.ابعاد و اندازه های شهری 6.مصالح،رنگ فرم 7.نحوه ساختمان شهر

طرح پیشنهادی فاز 3 ( شرکت عمران شهر جدید بهارستان )

طرح تفصیلی شهر جدید بهارستان
مطالعات راهبردی شهر بهارستان به طور کلی در سه زمینه صورت گرفته است :
1. معماری و شهر سازی
2. حمل ونقل و ترافیک
3. تسیسات زیر بنایی
منابع این مطالعات به شش گروه اساسی تقسیم میشود :
1. طرح جامع منطقه ای به همراه گزارش ها ، اسناد ، نقشه ها و آمارهای منتشر شده و منتشر نشده آن .
2. آمارها و بررسی های رسمی به ویژه اسناد مرکز آمار ایران در طرح های سرشماری نفوس و مسکن.
3. گزارش های کارشناسی گوناگون در مورد شرایط استان اصفهان به ویژه شهرهای اصفهان و پولاد شهر و شاهین شهر.
4. گزارش ها و بررسی های نظری پیرامون احداث شهرهای جدید و الگو ها و شیوه های بررسی
5. آمار گیری هایی که این مشاورها از طریق پرسش نامه و پرسش های شفاهی از متقاضیان به ویژه در مورد بهارستان به عمل آورده اند.
6. بحث و بررسی های کارشناسی اعم از کارشناسی رسمی و دولتی و کارشناسی مشاور و بالاخره کارشناسان آزاد و صاحب نظران و علاقه مندان.
فرایند تولید و خدمات
طرح جامع شهری:
طرحی است که برای بیشتر از 25000 نفر جمعیت استفاره می شود و عبارت است از برنامه ای که به صورت راهنما عمل می کند.
طرح جامع شهر بهارستان برای مساحتی حدود 13000 هکتار برای حوزه استحفاظی و 3000 هکتار برای منطقه شهری و جمعیتی حدود 320000 نفر، در تاریخ 09/07/1372 بود که تصویب شد و به شهر رسمیت بخشید.
طرح تفصیلی شهر:
متعاقب طرح جامع شهری و به منظور انجام برنامه های اجرایی تصویب شده این طرح صورت می پذیرد .
در حقیقت تنظیم برنامه های مفصل و انجام اقدامات جز به جز در مناطق و محلات شهری و طراحی انها شامل :
1. مرحله باز شناسی
2. مرحله تثبیت برنامه ها و طرح های اجرایی
3. مرحله تشخیص و تعین الویت ها
4. مرحله انجام و اجرایی محتوای طرح و کاربرد اراضی ها
سازمان مسئول طرح های جامع و تفصیلی شهر های جدید شرکت عمران شهر جدید است که زیر نظر وزارت مسکن و شهر سازی است .
شهر بهارستان مراحل ساخت را پشت سر گذاشت و آرام آرام شهری در حاشیه کویر پدیدار می گشت . پیدایش شهر زمینه را برای افراد سود جو و فرصت طلب جهت هجوم به اراضی دولتی و تصرف آنها فراهم آورد.آنها با قولنامه های عادی و تصرف عدوانی به زمین های شهر حمله کردند و آنها را تصرف کردند.
شرکت عمران در بهار سال 1370 مجبور شد در ساختار سازمانی شرکت تشکل واحدی تحت عنوان انتظامات و حراست از اراضی دولتی را به تصویب برساند.
شهر دارای پاسگاه انتظامی بود و بر اساس مقررات تاسیس شهر های جدید، پاسگاه در مکانی احداث شده بود که بیش از آنکه استفاده شهری داشته باشد ، به عنوان خدمات جاده ها از آن استفاده می شد و بیش تر نقش پاسگاه برون شهری را ایفا می کرد تا درون شهری.عدم همکاری لازم پاسگاه انتظامی باث شد تا شرکت عمران بهارستان جهت استفاده از خدمات درون شهری پاسگاهی در بافت مسکونی ایجاد کند.
در سال 1370 تعاونی ها ی مسکن کارمندی و کارگری از ادارات و ارگانهای شهر اصفهان برای دریافت زمین و احداث ساختمان به شرکت عمران بهارستان روی آوردند . شرکت عمران یک پروانه ساختمانی برای همه ی پلاک های فروخته شده به تعاونی ها صادر کرد.
در سال 1371 تعداد زیادی خانه ساخته شده بود و حدود 200 نفر درشهر ساکن شده بودند ولی حتی یک خیابان آسفالت در شهر وجود نداشت و شب هنگام شهر در تاریکی محض فرو می رفت و هیچ شبکه روشنایی وجود نداشت .از جوی و جدول بندی خبری نبود و مسیری جهت هدایت آبهای سطحی ایجاد نشده بود . به همین دلایل سال 1371 یکی از سخت ترین سال های سازندگی برای شرکت عمران بود . از اقدامات مثبت در اواخر سال 71 بهره برداری از اولین تالار فرهنگی_ هنری شهر بود همچنین اولین مجموعه تجاری شهر در حال شکل گیری بود که بعد ها به نام بازار فجر معروف شد.
در تاریخ 20/10/1371 آسفالت خیابان فرشته ، الفت و بلوار بهشت انجام شد و اجرای شبکه روشنایی به اجرا در آمد و مالکین را خوشحال و امیدوار کرد .
در سال 72 بانک مسکن در بهارستان افتتاح شد وکتابخانه عمومی بهارستان بهره برداری شد.
از اقدامات اصلی این سال ،تصویب طرح جامع شهر بهارستان برای مساحتی حدود 13000 هکتار برای حوزه استحفاظی و 3000 هکتار برای منطقه شهری و جمعیتی حدود 320000 نفر، در تاریخ 09/07/1372 بود که به شهر رسمیت بخشید.
ارزنده ترین اقدامات انجام شده توسط شرکت عمران بهارستان ، اجرای طرح آبرسانی از اصفهان به بهارستان است.
کمبود وسایل ایاب و ذهاب ، مشکل در جمع آوری و حمل زباله شهری و … از مسایلی بود که با رشد روز افزون جمعیت شدت می گرفت به همین دلیل شرکت عمران تصمیم به خرید چند دستگاه اتوبوس جهت تقویت ناوگان ترابری گرفت .شرکت عمران بهارستان تنها ارگانی بود که یک تنه این مشکلات را تحمل می کرد.
شرکت عمران برای تامین بودجه و جبران کسر بودجه اقدام به فروش آپارتمان های سهمیه خود از انبوه سازان نمود و برای جلو گیری از توقف امور اجرایی ، بسیاری از این واحد ها ی مسکونی را به پیمانکاری واگذار کرد . این تلاش بدان خاطر بود که شهر دارای ساکنان زیادی شده بود و ایجاد وقفه در طرح عمرانی ،مشکلات زیادی به همراه داشت.
اجرای شبکه لوله گذاری آب در فاز 2 وآغاز عملیات اجرایی 200 واحد مسکونی محله کوثر بهارستان از مهمترین فعالیت های سال 1377 شرکت عمران بود.

چارت سازمانی:

به ترتیب هیات مدیره و مدیر عامل توسط مجمع عمومی کشور انتخاب می شوند ، معاونت ها توسط هیات مدیره و مدیران توسط معاون ها و …
شرکت عمران در بهار سال 1370 مجبور شد در ساختار سازمانی شرکت تشکل واحدی تحت عنوان انتظامات و حراست از اراضی دولتی را به تصویب برساند.
به منظور طرح دعاوی علیه متجاوزین به زمین های دولتی واحد حقوقی به شرکت عمران اضافه گردید.

هدف از تاسیس شرکت عمران بهارستان
هدف این موسسه سه سیاست عمده به شرح زیر است :
1) تبدیل روستا ها و شهرک های حومه شهر های بزرگ به شهر

2) افزایش تراکم در محوطه های شهری و ترمیم فرسودگی به شهر

3) در کل هدف از ایجاد شرکت های عمران ایجاد شهر جدید یا نوشهر است.

اعتبارات شرکت عمران از طریق چگونگی قیمت گذاری زمین در شهر جدید تامین می گردد که به عنوان اساسی ترین منبع بازگشت سرمایه و سرمایه گذاری است . در واقع شرکت های عمران شهرهای جدید بنگاه های اقتصادی هستند که تولید اصلی آنها زمین است ( خرید و فروش رسمی زمین)
به طور کلی هدف از ایجاد شهر های جدید را در موارد زیر میتوان خلاصه کرد :

الف) شهرهای سازمانی یا خوابگاهی که در کنار صنایع مادر و یا معادن بودند و صاحبان
صنایع جهت اسکان کارگران خود می ساختند.

ب) شهرهای اقماری که جهت انتقال بخشی از جمعیت شهر مادر به صورت وابسته به آن شهر ساخته
می شدند.

ج) شهرهای جدیدی که با هدف اسکان و هدایت بخشی از جمعیت شهر مادر در فواصل مشخص با این
شهرها ایجاد می شود و به صورت مستقل و پویا عمل می کند .

لازم به ذکر است که اهداف مزبور در ساخت نوشهر ها بیش تر به کشور های جهان سوم راه پیدا می کند که رشد جمعیت بالاست و شهر نشینی در مراحل اولیه است.این در حالی ست که در کشورهای پیشرفته شاخص رشد جمعیت صفر و یا حتی منفی صفر است .
ساختار تشکیلاتی شرکت عمران:
تیم برنامه ریز_کمسیون مشورتی _هیات مدیره _ دایره ساخت وهیات مدیره شامل صاحبان زمین_سرمایه گذاران _نمایندگان ناحیه و نمایندگان تیم برنامه ریزی است.
بررسی نمونه هایی از شهر های جدید در ایران:
1. شهر های جدید سازمانی_صنعتی :به عنوان نخستین اقدام در زمینه ایجاد شهرهای جدید و برای استفاده بهینه از منابع و امکانات بالقوه در مناطق مختلف کشور طراحی و احداث شده است بیشتر این شهرها از خود اتکایی برخوردار بوده اند.

2. شهر های جدید اقماری:متداول ترین نوع ایجاد شهر های جدید این نمونه است و نقش عمده آن سازماندهی فضایی شهر اصلی و جذب سریزهای جمعیتی شهرهای بزرگ می باشد.

3. شهر های جدید با هویت مستقل:برای جدایی گزینی از مشکلاتی که شهر های بزرگ با آن مواجه هستند.

4. شهر های جدید پیوسته: ویژگی بارز انها عدم وجود اقتصاد پایه ای و نقش تولیدی است.

5. شهر های شرکتی:اجتماع های برنامه ریزی شده ای برای اسکان شاغلان مجتمع های جدید صنعتی است همانند کشت و صنعت ها و مجتمع های صنعتی_معدنی و کشاورزی این مجتمع ها با توجه به دور افتادگی دارای خصلت جزیره ای بوده است.

2_2 مواد اولیه

مطالعات مکان یابی ؛ تامین آب ، برق ، گازو سایر تاسیسات شهری ، شبکه حمل و نقل و ترافیکی ، مسکن و ایجاد فضای سبز و تهیه طرح تفصیلی در محدوده توسعه میان مدت و یا کوتاه مدت شهر جدید و معمولا پس از تهیه طرح جامع آن و تصویب در شورای عالی شهر سازی تهیه می شود.
مقیاس نقشه های شهری در طرح جامع شهری اغلب 1:1000 و 1:5000 و1:2500 است و نقشه های طرح تفصیلی 1:500 و 1:1000 و 1:2000 است.
تصویب طرح های جامع برای شهر های کهن و قدیمی و شهر های جدید مشکلات خاص خود را به همراه دارد که مجریان این طرح ها را مجبور می کنند تا با توجه، به امکانات ، شرایط اجتماعی و سیاسی و بحران های اقتصادی تغیرات عمده ای را در آن ایجاد کنند.
پس از تصویب طرح جامع منطقه بهارستان اصفهان توسط شورای عالی شهر سازی کشور ، در سال 1365 عملیات اجرایی بهارستان آغاز گردید. در اولین قدم مکانیک خاک در سطح 200 هکتار آزمایش شد و نتایج حاصله نشان داد که نوع خاک برای ایجاد شهر مناسب است .
پس از آن ، شورای هماهنگی امور مسکن در وزارت مسکن و شهر سازی که مسوولیت نظارت بر شهر های اقماری را بر عهده داشت ، تهیه نقشه های تفکیکی و اجرایی (آماده سازی ) شش محله بهارستان را به اداره کل مسکن و شهر سازی استان اصفهان ،به عنوان مشاور طرح واگذار کرد.
این طرح پس از تهیه ، در کمیته فنی و کمسیون های مربوطه در وزارت مسکن و شهر سازی به تصویب رسید.
اولین اقدام برای ساخت شهر و برنامه ریزی ،تشکیل دفتری بود تا به عنوان دفتر کار از آن استفاده شود. بعد از برنامه ریزی اولیه عکس برداری هوایی از کل منطقه و نقشه برداری زمین توسط سازمان نقشه برداری کشور انجام گردید و پلاک های شش منطقه که تعداد آن حدود 3817 قطعه زمین بود طرح ریزی شد.در ادامه عملیات اجرایی ،عملیات زیر سازی و رو سازی اولین جاده ورودی شهر تا چهارراه ولیعصر امروزی و در نهایت تا پارک کوهستانی اجرا شد .
عملیات آماده سازی محله ها یکی پس از دیگری شروع شد،اولین محله ایی که ساخت وساز در ان شروع شد ، محله 2 که بعد ها سروستان نام گرفت بود،پس از ان محل کارگاه ، محله کارون و محله سهند تجهیز شد . از اقدامات دیگر در این سال ، عقد قرار داد با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و موسسه تولید مسکن بود تحت عنوان((قراردادهای انبوه سازان)) .
مطالعات گسترده اولیه برای ایجاد شهر جدید :
1. استخوان بندی شهر
2. سیستم توزیع و کاربری شهر ها
3. سلسله مراتب فضاهای شهری
4. سیستم فضای سبز
5. ابعاد و اندازه های شهری
6. مصالح،رنگ فرم
7. نحوه ساختمان شهری

نقشه هوایی فاز 1 شهر جدید بهارستان

نقشه هوایی فاز 2 شهر جدید بهارستان

نقشه هوایی فاز 3 شهر جدید بهارستان

محصولات نهایی و خدمات
هدف نهایی شرکت عمران ایجاد شهر جدید به دلایل زیر است :
الف) شهرهای اقماری که جهت انتقال بخشی از جمعیت شهر مادر
ب) شهرهای سازمانی یا خوابگاهی
در هر شهری موارد زیر لازم و ضروری است :
ایجاد سیستم تاسیساتی (لوله کشی آب ، برق ،لوله کشی گاز)، اماکن انتظامی وامنیتی(پاسگاه نیروی انتظامی و کلانتری) ، اماکن تفریحی و گردش گری(پارک ها و …) ، اماکن مذهبی(مساجد) ، ایجاد خدمات رفاهی و آرامشی(آسفالت کردن خیابان، سیستم روشنایی بازار و مراکز تجاری … ) ،ایجاد فضای زیبای شهری(فضای سبز )، خدمات بهداشتی درمانی(درمانگاه) ،آموزشی(مدارس،دانشگاه) ، حمل و نقل و ….. که تمام این موارد توسط شرکت عمران برای شهر جدید بهارستان ساخته می شود .
معرفی مجموعه های مشابه و مقایسه با واحد کاراموزی
شرکت معماری C o n s a r c در ژاپن مانند شرکت عمران خرید و فروش رسمی زمین های یکی از شهر های ژاپن را انجام می دهد((زیر نظر شهرداری)) و کار های طراحی و ساخت و ساز و فروش ساختمان را بر عهده دارد .
شرکت معماری Logon مستقر درآالمان با ارائه " پروژه تالاب های Q I n g p u "، طراحی یک منظر شهری را در منطقه ای صنعتی از شانگهای ، Q I n g p u واقع در 30 کیلومتری جنوب شرق مرکزشهر و یکی از چند منطقه صنعتی کلان شهر شانگهای به شمار می آید. این منطقه به عنوان نمونه ای بارز از یک تالاب چینی، در کشتزاری واقع شده که به چند رودخانه و دریاچه می پیوندد. آبراه های آن تاریخچه ای غنی و مشهور از سنت ها و فرهنگ این شهر را به نمایش می گذارد.

تالاب شانگهای
طی یک جلسه مقرر گردید شرکت عمران ، در راس امور نسبت به واگذاری زمین به مردم که تا قبل از آن توسط سازمان زمین شهری انجام می شد اقدام نماید.

فصل دوم
مسکن مهر در شهر جدید بهارستان:
در سال 1389 به تعداد 15000 واحد مسکونی مهر بصورت خود مالک بعنوان سهمیه سال 90 به شرکت عمران تکلیف گردیده که با توجه به محدودیت های موجود در تامین زمین تعداد مذکور به 12000 واحد تقلیل یافت. (طرح تفصیلی شهر جدید بهارستان)

مکان یابی استقرار واحدها:
با توجه به محدودیت زمین و جنبه خود مالک بودن طرح ابتدا سعی گردید که آن بخش از واحد های مذکور که قابلیت احداث توسط افراد حقیقی و حقوقی دارد و بعبارت دیگر زمین های داخل شهر که بدلایل مختلف خریداری و احداث نگردیده اند وارد مرحله ساخت و ساز شوند که نتیجه زیر حاصل گردید:
* انفرادی ها و اشخاص حقوقی حدود 1500 واحد
بنابراین برای واحد های باقی مانده به تعداد 8640 واحد بایستی تامین زمین گردد با توجه به جمیع جوانب و علی الخصوص توجه به در دسترس بودن اسناد مالکیت مورد بشرح زیر نهائی گردید.
* استقرار 7516 واحد در اراضی شرق شهر
موارد زیر در مورد وضعیت استقرار واحد های مسکن مهر قابل ذکر است:
1- حتی المقدور سعی گردیده بافت های خالی شهر پر شود
2- واحد های مهر با بافت های موجود شهر عجین گردد
3- از سرمایه گذاری صورت گرفته در تاسیسات زیر بنائی شهر استفاده مطلوب بعمل آید
4- بهره برداری از واحد ها بعلت خدمات زیربنائی موجود در حداقل زمان امکان پذیر شود
واحدهای مستقر در اراضی غرب شهر دارای طرح تفصیلی مصوب بوده و با توجه به ضوابط مسکن مهر طراحی های مربوطه انجام لیکن در واحدهای استقرار یافته در ضلع شرقی شهر بخشی دارای طرح تفصیلی میباشد ولی نوار مجاور اضافه شده به وضع موجود با مساحتی حدود 85 هکتار که در مجاور یکی از محور اصلی شمالی جنوبی شهر قرار دارد مورد اقدام است. در طراحی های صورت گرفته کاربری های زمین بهمراه سایت مربوطه ارائه شده است.

در مورد سایت شرقی وضعیت تراکمی بقرار زیر است:
1- سطح کل اراضی 117576 متر مربع
2- تراکم ساختمانی 150%
3- سطح واحد های مسکونی 539737
4- تعداد واحدهای مسکونی 5868 واحد
5- جمعیت ساکن 21711 نفر
6- تراکم جمعیتی 194 نفر در هکتار
که در مقایسه با تراکم جمعیتی طرح تفصیلی نواحی مختلف شهر دارای توازن معقول است.
نقشه شماره (15) : ضوابط ساختمانی مسکونی مسکن مهر شهر بهارستان

سرانه فضای سبز مسکن مهر بهارستان:
جدول شماره (24) : سرانه فضای سبز مسکن مهر بهارستان
اراضی غرب
3.8
اراضی شرق
5.9

نقشه شماره (16) : فضای سبز مسکن مهر بهارستان

اهم ضوابط و دیدگاهای مورد لحاظ در طرح:
1- دستور العمل ابلاغی نمایندگان ویژه رئیس جمهور در کارگروه مسکن مهر
2- دستور العمل ابلاعی وزارت متبوع در خصوص طراحی واحد های مهر
3- بررسی تعداد متقاضیان و توجه به توان اقتصادی آنها و نسبت سهم زمین به کل هزینه های واحد
4- بررسی و توجه به عوارض طبیعی بو شیب زمین و … و عوامل مهندسی و تاسیسات زیربنائی
5- همخوانی با بناهای احداث شده و موجود در مجاور طرح
6- انتخاب در مکان هایی که پیوستگی بافت شهری ایجاد شود و با این امر پروژه مسکن مهر به تکمیل شدن بافت کمک کند
7- از تاسیسات شهری موجود اعم از آب و فاضلاب و برق و گاز بنحو احسن استفاده بطوریکه هزینه های مذکور تقلیل یافته و تسریع لازم در بهره برداری از واحد ها صورت پذیرد
8- توجه به کیفیت فضایی و سیمای شهری متناسب در طرحهای ارائه شده اعم از تعریف یک ورودی شاخص، تعریف حرکت بهینه سواره، تعریف فضای سبز جهت بازی کودکان و فضاهای نشیمن و …
9- عدم تفکیک بلوکها و پلاکهای کوچکتر چرا که نظریه ها وسیاست های شهرسازی به سمت تجمیع میرود و به همین دلیل تلاش در جهت عدم تفکیک بلوکها مورد نظر بوده است
10- توجه به بالا بردن کیفیت داخل واحد ها و تامین یک دستگاه پله و آسانسور برای حداکثر 4 واحد در طبقات و حداکثر 20 واحد در یک بلوک که النهایه به 16 واحد در هر بلوک تقلیل در جهت استفاده بهینه از امکانات جهت هر واحد
11- در نظر گرفتن سطح اشغال کم (متوسط در کل طرح حدود 40% ) و اختصاص به سطح سبز و پارکینگ روباز و حرکت سواره
12- توجه به وضعیت موجود ( نظام ارتفاعی موجود ) جهت پیوستگی در سیمای شهری با توجه به طرح تفصیلی موجود
بررسی های خدمات شهری اعم از آموزشی، فضای سبز، درمانی و … در بین بلوکها توسط طرح تفصیلی پیشنهادی که این امر باعث تامین خدمات برای چنین بلوکهایی میگردد.(طرح تفصیلی شهر جدید بهارستان)
فعالیت های انجام شده اجرائی:
1- انتخاب انبوه سازان و عقد تفاهم نامه ها با آنها و بانک
2- انجام آزمایشات مکانیک خاک و زمین و تهیه گزارشات آن از طریق مهندسان مشاور
3- بررسی قنوات موجود در محدوده طرح و تهیه گزارش و مورد نظر قرار دادن در سایت و طراحی ها
4- تهیه نقشه های توپوگرافی
5- تهیه نقشه های واحدهای مسکونی در مورد کلیه بلوکهای مسکونی
6- تصویب طرح های واحد های مسکونی در کمیته تخصصی مربوط
7- توافق با شهرداری در خصوص تسریع در صدور پروانه ها
8- معرفی طرحها به شهرداری جهت صدور پروانه
9- معرفی سازندگان به بانک
10- هماهنگی با سازمان ها و شرکت های خدمات رسان شهری به لحاظ بهره برداری در موعد مقرر در ساخت و سازها
11- تامین آب و برق موقت دوران ساخت
12- تهیه نقشه های آماده سازی و کدهای ارتفاعی کلیه بلوکها توسط مهندسان مشاور
13- ارسال بلوکهای طراحی شده به ثبت اسناد جهت صدور سند مالکیت زمین بلوکهای تفکیکی
14- ثبت نام متقاضیان و تشکیل پرونده خریداران واحد ها با توجه به ضوابط مربوطه
15- تحویل کلیه بلوکها به سازندگان آنها و تنظیم صورتمجلس تحویل زمین
16- شروع و اجرای تدریجی نوار سبز حاشیه شرقی طرح
17- تسطیح اراضی
18- تجهیز کارگاه حدود 80% کل واحد های طرح
19- پی کنی حدود 65% کل واحد های طرح
20- آماتوربندی حدود 20% کل واحدهای طرح
پیشنهاداتی را در مورد سرعت بخشی به پروژه ها و نیز کاهش هزینه های ساخت :
الف) راهکارهای سرعت بخشی در بخش مطالعات و طراحی
1) چهار چوب کلی پروژه های مسکن مهر در تمام نقاط کشور ثابت میباشد. استفاده از الگوی مصرف(۷۵ متر مربع)، استفاده از سطح اشغال بهینه جهت جانمایی حداکثر واحدها، استفاده از مصالح بومی جهت کاهش هزینه ها و … از جمله فاکتورهایی هستند که در تمامی طرح ها به آن توجه میگردد. توجه به تجربیات پروژه های موفق در هر استان و انتقال آن به صورت سیستماتیک به دیگر استانها- از طریق شبکه های سازمان مسکن استانها- در یک پروسه زمانی کوتاه منتج به ارائه طرح هایی میگردد که از کمترین نواقص اجرایی برخوردار است.
2) انتقال تجربیات به شرکت های دیگر- به عنوان متفکرین در بخش مطالعات و طراحی- باعث میگردد تا چهارچوب مطالعات و طراحی با لحاظ شدن نقاط قوت-طرحهای منتخب- صورت گرفته و از دخالت سلیقه های شخصی بکاهد.
3) آنچه در بخش مطالعات و طراحی توسط مشاورین و نیز کمیسیونهای تخصص در سازمان های مسکن-مرجع تصویب طرح های پروژه مهر- به تایید میرسد در بخش اجرا عملیاتی میگردد. پس توجه به بخش طراحی و مطالعات نقش مهمی را در کاهش هزینه ها و سرعت دادن به روند عملیات ایفا میکند.
4) سازمانهای مسکن استانها- به عنوان متولی پروژه مهر- با استاندارد سازی الگوهای مطالعات و طراحی از قبیل ، فضاها، متراژ، تعداد طبقات و … و ابلاغ آن به مهندسین مشاور و نیز تعاونی های مسکن نقش مهمی را در یکسان سازی الگوهای پایه در طراحی و در نتیجه کاهش هزینه ها ایفا مینمایند. بدیهی است با قبول الگوهای پایه، به تناسب فرهنگ هر استان طرح های متفاوتی تولید میگردد.

ب) راهکارهای سرعت بخشی در بخش اجرا
1) به منظور استفاده بیشتر و بهتر از امکانات، منابع و توانایی های موجود در کشور و پرهیز از کاربرد روش های متداول ساختمان سازی که از نظر سرعت، نحوه ی اجرا، مدیریت و سازماندهی عملیات پاسخگوی طرح و برنامه های متناظر با نیازها نمی باشد، لزوم استفاده از تولید صنعتی ساختمان که موجب یک یا چند ویژگی ازجمله افزایش سطح کیفی ساختمانها، افزایش ایمنی، کاهش وزن سازه، صرفه جویی اقتصادی و کاهش زمان ساخت و نیز بهینه شدن فرآیند سرمایه گذاری در ساخت واحدهای مسکونی می گردد، را بیش از پیش الزامی می نماید(اقتباس از متن بخشنامه)دولت بخشنامه ضوابط و نیز حمایت از تولید صنعتی در بخش مسکن(به شماره ۰۲/۱۰۰/۴۹۶۱۲ مورخ ۰۲/۱۰/۸۶) را صادر نموده است.
2) با توجه به تیراژ وسیع مسکن مهر و نیز رفع نیازمندیهای موجود در بخش مسکن اقشار کم درامد تنها راه حل برای موفقیت در پروژه های مسکن مهر استفاده از دو فاکتور زیر میباشد:
1-2) سوق دادن ساخت مسکن مهر به سمت صنعتی شدن دربخش صنعتی شدن و ساخت کارخانه ای مطابق تجربیات دیگر کشورها و نیز بخشنامه ها و ضوابط موجود در ایران سرفصل امور به شرح زیر میباشد:
– استفاده از دیوار برشی در ساختمانهای با اسکلت بتنی یا فولادی
– استفاده از اسکلت های فولادی پیش ساخته
– استفاده از سقفهای مرکب
– استفاده از سقف های بتنی پیش ساخته
– استفاده از سقف پیش تنیده بتنی
– استفاده از سقف های پس تنیده بتنی
2-2) استفاده از فن آوریهای جدید خصوصا در بخش مصالح معماری
سرفصل مهمترین گزینه ها به شرح زیر میباشد:
– استفاده از عایق کاری حرارتی پوسته خارجی، سقف پیلوتی، سقف نهائی و لوله های آب گرم
– استفاده از پنجره های عایق (ترمال بریک) و شیشه های دوجداره
– استفاده از انرژی خورشیدی در گرمایش آب مصرفی و آب سیستم گرمایش
– استفاده از پلی استایرن دارای نشان استاندارد یا گواهینامه فنی در سقفهای تیرچه بلوک
– استفاده از صفحات ساندویچی تری دی ۳-D غیر باربر در سفت کاری
– استفاده از جداکننده های سبک مانند دیوارهای گچی
– استفاده از روش اجرای خشک سنگ درنما
یکی از معضلات بخش مسکن در کشور، ارزانی انرژی خصوصا در بخش های مسکونی میباشد لذا انگیزه های قوی برای مجریان جهت تفکر در مورد استفاده از مصالح جدید در این بخش باقی نمیماند . گرچه هزینه ای اولیه استفاده از تکنولوژی های نوین بالا است لیکن در دراز مدت باعث صرفه جویی بسیار زیاد برای بهره برداران خواهد شد. با واقعی شدن هزینه های بخش انرژی در ایران شاید توجه بیشتری به این امر صورت گیرد.
چکیده
بهارستان اولین شهر جدید پس از انقلاب اسلامی و یکی از بزرگترین شهرهای جدید کشور است که به عنوان یکی از موفق ترین پروژه های بزرگ مسکونی در بین شهرهای جدید کشور مطرح است.
شهر جدید بهارستان در بخش متمکن و توسعه یافته مرکز استان اصفهان و در محل دسترسی مناسب محورهای مواصلاتی استان در 15 کیلومتری جاده اصفهان- شیراز واقع شده است. زمین این شهر به صورت یک نوار باریک با عرض حدود 3 کیلومتر به صورت غربی- شرقی گسترده شده است.
بهارستان از ویژگیهای منحصر به فرد و ممتازی برخوردار است و با پیشبینی طرحهای زیربنایی عمده و فرامنطقهای، روز به روز بر جمعیت آن افزوده شده و سیل سرمایهگذاریها برای ساخت واحدهای مسکونی، تجاری و خدماتی به این شهر سرازیر شود.
مکانیابی مناسب بهارستان و نزدیکی این شهر به مرکز استان، در مجاورت با منطقه حیات وحش کلاه قاضی و رشته ارتفاعات میانکوه و لاشتر، با طبیعت زیبا، هوای لطیف صبحگاهی و نسیم ملایم عصرگاهی همراه با آسمان آبی با آب و هوای خوب و شیب ملایم اراضی به سمت جلگه زاینده رود، فضای سبز مطلوب و طراحی مناسب و منحصر به فرد، چشم انداز زیبایی به این شهر بخشیده و باعث شده است تا نسبت به شهرهای مشابه، از نظر توسعه فیزیکی از امکانات مطلوبی برخوردار باشد.
فضای سبز گسترده و مراکز ورزشی و تفریحی مطلوب از جمله دریاچه زیتون، پارک بزرگ کوهستان، پارک بزرگ بهشت، علاوه بر پارکهای شهری، محله ای و مراکز همسایگی همراه با طراحی مناسب شهرسازی و معماری، بر این جاذبه های طبیعی افزوده است.
هویت فرهنگی بهارستان با جمعیتی بالغ بر 000 75 نفر که از تمامی اقوام کشور در آن ساکن اند، در یک اصل مشترک است و آن عشق و ارادت مردم این شهر به اسلام و اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام است تا آنجاست که علاوه بر حضور و فعالیت کم نظیر ایشان در مراسم مذهبی، تنها میدان شهر و خیابان اصلی عمود بر آن را به نام حضرت ولی عصر عجل ا… تعالی فرجه الشریف نامگذاری کرده اند.
وجود دفتر امام جمعه، مراکز فرهنگی مختلف، مساجد بسیار زیبا و هیئتهای مذهبی متعدد در جایجای بهارستان، باعث شده است تا این شهر جدید را با برخی شهرهای کهن ایران اسلامی مقایسه کرده و آن را "دارالمومنین" بنامند.
این طرح منطقه ای بلند مدت در وسعتی برابر 3000 هکتار برای احداث 62000 واحد مسکونی و اسکان 320000 نفر پیش بینی گردیده است در حالی که امکان افزایش جمعیت تا پانصد هزار نفر برای آن متصور است.
مطالعات طرح جامع این شهر از سال 1361 آغاز و در سال 1363 پایان یافت.در این طرح ، شهر جدید بهارستان به عنوان یکی از نقاط اصلی اسکان جمعیت اضافه شونده به منطقه در نظر گرفته شده بود. در سال 1364 محدوده بهارستان به عناون شهرک به مساحت حدود 3000 هکتار به تصویب کمیسیون ماده 13 رسید و بر آن اساس تملک زمین به وسیله اداره کل زمین شهری اصفهان آغاز گردید و با تصویب طرح جامع منطقه اصفهان در سال 1365 ،موقعیت شهر جدید بهارستان قوت قانونی بیشتری یافت.هیئت وزیران در سال 1363 ایجاد شهرهای جدید را به عنوان یکی از راه حل های منطقی جلوگیری از تمرکز و گسترش بیش از اندازه شهرهای بزرگ و از جمله اصفهان در نظر گرفت.در پی این مصوبه ،شرکت عمران بهارستان زیر پوشش وزارت مسکن تشکیل گردید و مقدمات اجرایی این طرح فراهم شد. پس از تشکیل شرکت عمران ارگان های لازم این شرکت ساماندهی شد و فعالیت های برنامه ریزی و طراحی شهر جدید بهارستان در سال 1367 با انتخاب مهندسین مشاور برای کارهای معماری و شهرسازی ،ترافیک و تاسیات زیر بنایی آغاز گردیدبه دلیل برخی فوریت ها ،پیش از انتخاب مهندسین مشاور اصلی شهر،در سال 1366 اداره کل مسکن و شهرسازی استان اصفهان طرح آماده سازی حدود 200 هکتار از اراضی شهر را ضمن رعایت نسبی تقسیم بندی کل اراضی ، تهیه کارکردهای مطالعاتی از نیمه دوم سال 1367 آغاز و طرح راهبردی بهارستان که اصول،مبانی و مشخصات اصلی شهر را مشخص می کند،تهیه شد و در سال 1370 به تصویب وزارت مسکن و شهرسازی رسید.طرح جامع شهر جدید بهارستان بر اساس الگوهای به دست آمده در مطالعات راهبردی تهیه و تنظیم گردید و در جلسه مورخ 19/7/1372 به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رسید.
ارتفاع ازسطح دریا: 1570 متر
شیب زمین:بین 2 تا 7 % است
میزان بارندگی سالیانه: با تقریب 117 تا 120 میلیمتر می رسد .
جمعیت شهر تا پایان سال 1390 : 75 هزار نفر81451

سایان سطح

فصل سوم :
سیستم های پیش ساخته(lsf)
سیستم سازه های فولادی سبک (LSF) ، یک سیستم سازه ای پیشرفته است که در انواع ساخت ها و سازهای یک و چند طبقه ساختمان های مسکونی اداری ،هتل ها و هتل آپارتمان ها ، ساختمان های مدارس و دانشگاهی ، رستورانها و… مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم سازه های فولادی سبک (LSF) یکی از مناسبترین سیستم های ساختمانی است که امروزه در جهان مورد استفاده قرار می گیرد. اصلی ترین عامل در سازه های فولادی سبک ، مقاطع فولادی جدار نازک(LGS) می باشد. مقاطع فولادی جدار نازک، مقاطع فلزی سرد نورد شده ای می باشند که با استفاده از ورقهای فولادی نازک و با استفاده از روشRoll Forming شکل دهی می شوند. داشتن ضخامت یکنواخت در عرض مقاطع و به کارگیری روش Roll Forming درساخت این مقاطع ، باعث می گردد، تولید در حجم بسیار بالا و با کیفیت مناسب و یکنواخت انجام گیرد.
مقاطع فولادی جدار نازک ، سبک و به راحتی قابل حمل می باشد.بخش های مختلف ساختمان را به راحتی می توان با این مقاطع مونتاژ نمود. این عوامل باعث می گردد که عملیات ساخت با این سیستم بسیار سریع باشد.

از جمله نکات قابل توجه در بکارگیری مقاطع جدار نازک این است که اغلب مصالح مورد استفاده در سیستم سازه های فولادی سبک قابل بازیافت بوده و 100 درصد مصالح زاید نیز قابل بازیافت می باشند.
مقاطع فولادی جدار نازک مقاطع بسیار مقاومی در مقابل خوردگی، کج شدگی و ایجاد ترک می باشند.
مصالح مورد نیاز برای ساخت این سیستم حداقل 67 درصد سبک تر از مصالح مرسوم در ساخت و ساز می باشد.جهت گیری کنونی سازه های فولادی سبک به سمت تکنیک پانل های پیش ساخته (Panelization)است که در این روش دیوارهای ساختمان در محل کارخانه و تحت شرایط کنترل شده مونتاژشده و سپس به محل سایت جهت نصب منتقل می گردند. این روش باعث بالا رفتن سرعت نصب این سیستم در محل کارگاه می گردد. در پروسه شکل دهی و ساخت مقاطع فولادی جدار نازک یک سری سوراخ های استاندارد درون این مقاطع ایجاد می نمایند که عبور دادن سیم ها و لوله ها از داخل این سوراخ ها باعث تسهیل در نصب سیستم های الکتریکی و لوله کشی ها در داخل دیوار می گردند. این سیستم نسبت به بقیه مصالح مزیت های بالاتری دارد. برخی از این مزایا به شرح زیر است:
مزایای فیزیکی سیستم سازه های فولادی سبک (LSF)
انعطاف پذیری:
این مقاطع می توانند به صورت اعضای تکی و یا به صورت پانل های آماده شده در کارخانه،به سایت منتقل گردند.تنوع ضخامت و ابعاد مقاطع جدار نازک امکان انعطاف پذیری زیادی را در مرحله طراحی ایجاد می نمایند.به عنوان نمونه در طراحی یک سیستم خاص که ارتفاع تیرچه ها باید محدود باشد،بدون اینکه لازم شود فواصل المانهای کف و یا دیوار را تغییر داد،می توان باتغییر ضخامت مقطع جدار نازک ،این محدودیت را برآورده نمود.

بادوام بودن:
فلز بکار رفته در این مقاطع یک ماده غیر ارگانیک بوده و بنابراین در مقابل رطوبت و هجوم حشرات مقاوم است و چرخش ،کج شدگی ،جداشدگی،ترک و خزش در آن ایجاد نخواهد شد.
قوی بودن مقاطع:
این مقاطع و سیستم سازه ای به راحتی می توانند بالاترین نیروهای زلزله وباد را تحمل نمایند.

مقاوم در برابر آتش:
مقاطع فولادی،مصالح غیر قابل اشتعال می باشند. این مصالح نمی سوزند و باعث گسترش حریق در فضاهای مختلف ساختمان نمی گردند. بنابراین مالکان می توانند هزینه بیمه کمتری را برای بیمه نمودن ساختمان در برابر آتش بپردازند.
مقاومت:
مقاطع فولادی جدار نازک سرد نورد شده، در مقایسه با مصالح ساختمانی دیگر دارای بالاترین نسبت مقاومت به وزن می باشند.
مزایای سیستم LSF در ساخت و ساز:
الف – برای طراحان

انعطاف در طراحی:
وجود تنوع زیاد در شکل مقاطع فولادی جدار نازک و اجزایی که برای تکمیل این سیستم ساختمانی تولید می گردد،امکانات نامحدودی را برای طراح جهت ارائه ایده های مختلف طراحی ایجادمی نماید.لذا طراح می تواند از این سیستم در انواع پروژه های ساختمانی با کاربری های متنوع ،بدون نیاز به تولید مقاطع و مصالح خاص ، استفاده نماید
تنوع در مصالح نما:
سطوح بیرونی ساختمان باسیستم LSF،می تواند با انواع مصالح نمایی که معمار پروژه می خواهد،پوشش داده شود.از نماهای قابل استفاده می توان به مصالح بنایی وآجر،انواع سنگ های نما،نماهای آلمینیومی، نماهای چوبی ، مصالح سرامیکی،نمای PVCو… اشاره نمود.در سطوح داخلی ساختمان، پانل های گچی(Gypsum Wallboard) مستقیما بر روی المانهای فولادی جدار نازک دیوار متصل می گردند.
برآورده نمودن الزامات استانداردهای مربوط به عملکرد ساختمان:
سیستم سازه های فولادی سبک(LSF)به راحتی می تواند با لاترین ضوابط استانداردهای مربوط به طراحی سازه،انرژی،مقاومت در برابر آتش و عملکرد صوتی را برآورده نماید.
سیستم ساختمان مدرن:
سیستم LSF یک سیستم ساختمانی کاملا سازگار با مدرن ترین سیستم های ساختمان سازی در دنیا می باشد.
سرعت در اجرای سیستم:
به دلیل سبک بودن وزن اجرای سازه های فولادی سبک نسبت به مصالح مرسوم دیگر،المان ها به راحتی قابل حمل و نصب بوده،درنتیجه سرعت کار بسیار بالاست. به طور معمول در سیستم های متداول یک تیم باتجربه چهارنفره قادرهستند تمام دیوارهای یک خانه سه اتاق خوابه را در یک روز نصب نمایند. این سرعت باعث می گردد که زمان اتمام پروژه به حداقل ممکن برسد.
به دلیل این که این سیستم قابلیت نصب در تمام شرایط جوی مانند هوای خشک و سرمای شدید را دارا می باشد و از طرفی زمان اندکی را برای نصب در کاگاه نیاز دارد،لذا به طور معمول می توان در تمام فصول سال و در تمام شرایط جوی این سیستم ساختمانی را نصب نمود.
فعالیت های موازی و بدون وقفه در بخش های دیگر ساختمان:
به دلیل این که سیستم سازه ای ساختمان و پوشش خارجی آن بسیار سریع نصب می گردد،لذا بقیه فعالیت های ساختمان مانند تاسیسات مکانیکی و برقی و نازک کاری سطوح داخلی،می توانند به طور مستقل و به موازات تکمیل شدن نمای بیرون انجام گیرند.کلیه کابل های برق ،لوله های آب و داکت های تاسیساتی می توانند قبل از نصب پانلهای گچی سطوح داخلی به راحتی در فضای خالی موجود در داخل دیوارها اجرا گردند.
نیاز به فضای کم کارگاهی:
به دلیل این که سیستم سازه ای ساختمان و پوشش خارجی آن بسیار سریع نصب می گردد،لذا بقیه فعالیت های ساختمان مانند تاسیسات مکانیکی و برقی و نازک کاری سطوح داخلی،می توانند به طور مستقل و به موازات تکمیل شدن نمای بیرون انجام گیرند.کلیه کابل های برق ،لوله های آب و داکت های تاسیساتی می توانند قبل از نصب پانلهای گچی سطوح داخلی به راحتی در فضای خالی موجود در داخل دیوارها اجرا گردند.
به دلیل تحویل قطعات ساختمانی در زمان مقرر مورد نیاز و نیز آماده بودن اغلب قطعات برای نصب ، فضای بسیار محدودی برای نگهداری قطعات نیاز بوده و اتلاف مصالح نیز،حداقل ممکن میباشد .بنابراین اجرای سیستم در سایتهای کوچک و محدود به راحتی انجام می گیرد.

طراحـــــی و اجرای انواع ساختمانهای پیش ساخته فلزی ، ساخت سریع ( سازه های سبک فلزی) نصب انواع پوششهای صنعتی (ساندویچ پنلهای سقفی و دیواری و انواع ورقه های پوششی) زمینه ساختمانهای پیش ساخته (صنعتی سازی ساختمان)، انواع سیستمهای ساختمانهای پیش ساخته و غیره…
سیستم سازه های فولادی سبک سرد نورد شده اجزا سازه ای ، با اتصالات پیچ و مهره ای به هم متصل شده و تشکیل یک سیستم یکپارچه ساختمانی مقاوم در برابر باد ، زلزله ،برف را می دهد . استفاده از پانل های گچی (Gypsum Bord) و پانل ها ی سیمانی و منیزیم بورد و سمنت بورد ، (or Cement Board Fiber Cement) در پوشش دیوارها ، شرایط پیش ساختگی با ویژگی های بسیار را برای این ساختمانها فراهم می سازد.
سیستم مورد استفاده در این شرکت بر مبنای سیستم LSF(سیستم سازه های سرد نورد) تنها سیستم دارای تایید مرکز تحقیقات مسکن برای دیوارهای باربر میباشد که بر مبنای استاندارد های روز دنیا می باشد.
شایان ذکر است که مزیت اصلی این سیستم سرعت قابل ملاحظه در اجرای آن میباشد به نحوی که مدت زمان اجرای یک واحد ویلایی به صورت تمام شده حدود 60 روز کاری برآورد می گردد .

سوله سبک :

مهتمرین و شاخص ترین خصوصیات سوله های سبک ، مقرون به صرفه بودن و سرعت اجرای بالا می باشد که هر دو ویژگی فوق از ویژگی های اصلای سیستم سازه های سرد نورد شده (LSF) هستند .

جمع بندی و نتیجه گیری و ارا ئه پیشنهاد
جمع بندی:
شهرهای جدید برای انتقال جمعیت از شهر مادر به آنجا یا به عنوان شهر خوابگاهی برای کارگران شهر های صنعتی _ معدنی ایجاد میشود که یا وابسته به مادر شهر است و یا کاملا مستقل هستند.
بعد از تصویب طرح جامع بهارستان اصفهان شروع به اجرای ساخت بهارستان کردند و شرکت عمران شهر جدید بهارستان تاسیس شد .این شرکت سازمانی است که نوشهر ایجاد می کند و تمام خدمات آن شهر را برای شهروندان ایجاد می کند.
نتیجه گیری:
با توجه به حکم صادره از طرف شرکت عمران بهارستان مسئول اجرایی مسکن مهر بهارستان می باشم و وظیفه و مسئولیت اینجانب در دو بخش خلاصه می شود1-کنترل کیفی مصالح و تایید آن باتوجه به توافق نامه سه جانبه همچنین کنترل کیفی اجرا(سازه سفتکاری ظریف کاری)که هر روز طی ساعت کار معینی به پروژه ها سرکشی نموده و موارد ذکر شده را کنترل می نمایم و چنانچه مغایرتی وجود داشته باشد طبق گزارش روزانه به مسئولیین ذی ربط گزارش می نمایم در مورد کنترل کیفی مصالح نوع مصالح مصرفی در توافق نامه سه جانبه مشخص شده که بایستی به تایید شرکت عمران بهارستان برسد که شامل سرامیک-کاشی-شیرآلات-لوله های تاسیساتی و غیره می باشد.که توسط پیمانکار خریداری و به تایید مسئول کنترل کیفی مصالح رسیده و ژس از تایید مورد استفاده در آپارتمانها قرار می گیرد. لازم به توضیح است که گراف های پیشرفت فیزیکی پروژه ها توسط واحد کنترل پروژه در پایان هر ماه تهیه می شود که به پیوست گزارش می باشد.

دی ماه 139
38


تعداد صفحات : 38 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود