تارا فایل

پروژه کارآفرینی کیک و کلوچه


بنام خداوند جان و خرد که ازین برتر اندیشه برنگذرد
مقدمه:
از آنجائیکه این طرح ماهیتاً دارای ارزش افزوده پائین می باشد وقسمت اعظم قیمت تمام شده را مواد اولیه آن تشکیل میدهد لذا با تغییر در تکنولوژیهای تولید که آنها در نوع خود بسیار محدود می باشد تغییرات خیلی ناچیزی در قیمت تمام شده ایجادمی شود. لذا ویژگیهای برتر و بالاتر در این طرح صرفا مربوط به کیفیت تولید محصول می باشد که لازمه کنترلهای کیفیت در مرحله خمیرگیری و پخت و بسته بندی را طلب می نماید و در کنار اینها توجه به ذائقه مصرف کننندگان نیز حائز اهمیت می باشد در این طرح نیز تکنولوژی متداول تولید کیک وکلوچه استفاده شده است و قیمت تمام شده محصول براحتی قابل رقابت با محصولات مشابه داخلی می باشد.

نقطه سربسر تولید:
در نقطه سربسر تولید در آمد حاصل ا زفروش معادل مجموع هزینه های ثابت و متغیر تولید خواهد بود
هزینه‏های متغیر+ هزینه های ثابت اولیه= درآمد حاصل از فروش
(مقدار تولید× هزینه متغیر واحد محصول) + هزینه ثابت سالانه= قیمت فروش واحد× مقدار تولید در نقطه سربسر
نقطه سر بسر
تن278 XC=
نقطه سربسر تولید معادل قریب6/55% ظرفیت تولید طرح می باشد که با توجه به سادگی تولید محصول و پائین بودن سطح پیچیدگی دستگاههای خط تولید که موجب سهولت نگهداری تعمیرات آنها می گردد. کارخانه قادر خواهد بود همواره در ظرفیتی بمراتب بالاتر از نقطه سربسر و درحد ظرفیت 500 تن درسال کارکند.
نرخ بازدهی سرمایه:
سود ویژه کارخانه پس از کسر مالیات در سال اول سالانه000/616/23 ریال و در سالهای بعد در جدول سود وزیان برآورده شده است. (بدیهی است با توجه به آئینامه های مالیات در هر
مقطع زمانی و در شرایط خاص مبلغ سود تغییر پیدا کند. ضمنا مالیات معادل 205% سود عملیاتی در نظر گرفته شده است) و از طرفی با توجه به اینکه مبلغ سرمایه گذاری ثابت معادل 417/190/64 ریال می باشد لذا نرخ برگشت سرمایه و مدت آن بشرح زیر محاسبه می‏شود.
= نرخ برگشت سرمایه ثابت
= نرخ برکشت سرمایه ثابت
1
سال 2/3=100*1 =مدت برگشت سرمایه
نرخ برگشت
ملاحظه می شود که سرمایه گذری ثابت طرح پس از 2/3 سال بر می گردد. وزمان برگشت با توجه به نوع کارخانه زمان مناسبی است و طرح از این نظر دارای توجیه کافی است.
وابستگی طرح از نظر ماشین آلات به خارج و جود ندارد و فقط در صورتی که آرد وشکر را محصول وارداتی تصور کنیم کارخانه از نظر مواد اولیه به خارج وابسته است و دو قلم فوق الذکر نیز از سوی دولت وارد و در اختیار کارخانجات قرار داده می شود. و با فرض فوق می توان گفت ارزش افزوده حاصل صدر صد در داخل کشور ایجاد می شود و سرمایه گذاری ثابت سرانه طرح 724/937/4 ریال می باشد که حاکی از اشتغال زائی نسبتا خوب طرح می‏باشد.

جهت تکمیل بحث مربوط به توجیه اقتصادی طرح درصد ارزش افزوده از قیمت تمام شده نیز محاسبه می گردد.
25197070 ارزش افزوده سالانه
100* =100* درصد ارزش افزوده از قیمت تمام شده محصول
264610000 قیمت تمام شده محصول سالانه
5/9%= درصد ارزش افزوده از قیمت تمام شده محصول
پائین بودن درصد ارزش افزوده حاکی از این مطلب است که قسمت اعظم بهای تمام شده محصول را مواد اولیه تشکیل دهنده محصول شامل می شود. و علیرغم سود آوری طرح ارزش افزوده طرح پایین است و جز ازجهت تامین تقاضا در جامعه به محصول تولیدی دلیل و توجیه اقتصادی دیگر برای احداث کارخانه تولید کیک و کلوچه در کشور وجود ندارد و بدلیل پائین بوده ازش افزوده و از طرفی بدلیل اینکه شکر و آرد که ماده اولیه اصلی کارخانه می باشد و وارداتی هستند صادرات این محصول نیز نمی تواند در اقتصاد کلان کشور تاثیر نسبی مثبت داشته باشد. و صادرات این محصول در واقع صادرات مجدد آرد وشکر وارداتی و انرژی ارزان می باشد که مقرن بصرفه نیست.
کیک وکلوچه که با توجه به سابقه دیرینه تولید آن استادکاران فراوانی در این زمینه تربیت شده اند. درحال حاضر با استفاده از ماشین آلات ساخت داخل بنحو مطلوبی در کارخانجات تولید کیک و کلوچه در سطح کشور تولید وعرضه می شود. پروسه تولید کیک و کلوچه درصفحه

ضمیمه طرح نشان داده شده است کارگران مورد نیاز در هر قسمت در داخل علامت نشان داده شده است. تعداد کارگران که در طرح برآورده پیشنهاد شده است حداکثر تعداد کارگران دو منظور یا چند منظوره ویا استفاده از اوقات خالی کارگران در کلیه مراحل خط تولید بنحو چشمگیری درهزینه های کارگری صرفه جوئی می نمایند. برای مثال معمولا از اوقات خالی اکثر کارگران برای الک کردن آرد استفاده میشود. لازم به توضیح است از آنجائیکه کارخانه دارای یکدستگاه فرمی باشد لذا در آن واحد فقط یک نوع محصول کیک یا کلوچه تولید می شود. کارگران خیمر گیر لول کن- شکل ده و برش – فروکنترل کیفیت- بسته بندی وکنترلر نهائی بطور .مشترک در تولید کیک و کلوچه کار می کنند.
نسبت دقیق مواد اولیه مصرفی در فرمول ساخت بصورت تجربی توسط مهندس صنایع غذائی تعیین و دستور کاربرآن اساس به کارگران داده می شود. نسبت مواد اولیه معرفی درصفحه 9 جدول مواد داخلی داده شده است.
روش تولید:
پس از تهیه خمیر براساس فرمولاسیون مشخص خمیر پس از لول کردن و شکل دهی در اندازه ها و شکل های مشخص در آمده در داخل سینی هائی چیده می شود. سینی ها به داخل فر منتقل می شود و پس از اینکه عمل پخت در درجه حرارت ومدت معین انجام گرفت سینی ها از فر خارج شده و پس از سرد شدن کیکها برروی نوار کاغذ سلفون که زیردستگاه دوخت حرارتی می گذرد قرار داده می شود. و بدینوسیله کیک ها پس از گذشت از زیر دستگاه دوخت حرارتی سلفون در داخل کاغذ سلفون بسته بندی می شود. کیکهائی که در داخل کاغذ سلفون بسته بندی شده در داخل کارتن3 کیلوئی قرار داده شده و درب کارتن با چسب نوار کاغذی بسته میشود برای توزین محتوی هر کارتن 3 کیلوئی از یک ترازوی معمولی استفاده می شود.
بسته بندی کلوچه نیز در داخل کاغذ سلفون انجام می گیرد ولی از جهت متفاوت بودن اندازه، کیک و کلوچه هنگام خرید دستگاهها می توان دوخت دو منظور سفارش داد که برای بسته بندی کیک و کلوچه هر دو قابل تنظیم و استفاده باشد.
کلوچه که در کاغذ سلفون بسته بندی شده است در داخل کارتن 3 کیلویی بسته بندی وبا چسب نواری کاغذی در بسته می شود.
با توجه به اینکه بسته بندی در داخل کارتن بصورت دستی، انجام می گیرد کیک و کلوچه هر دو می تواند در داخل کارتنهای بزرگتر یا کوچکتر که بصورت آماده خریداری می گردد بسته بندی شود.
برق:‍
برق مصرفی در کارخانه شامل برق مصرفی برای روشنائی ساختمان- روشنائی محوطه ومصرف برق ماشین آلات خواهد بود. توان مورد نیاز ماشین آلات از سوی سازنده 20 کلیو وات بدون در نظر گرفتن ضریب همزمانی توصیه می شود. که با در نظر گرفتن ضریب همزمانی 80% که پیشنهاد سازنده ماشین آلات می باشد توان مصرفی 16 کلیو وات می باشد.
مصرف روشنائی ساختمان به ازای 20 وات برای هر متر مربع محاسبه می شود. کلیووات 10=10140=20×507 مصرف روشنائی محوطه به ازای 10 وات برای هر متر مربع محاسبه می‏شود. کیلو وات 11=11000=10×1100 توان انشعاب خریداری کلیووات 40= کیلووات 41=11+10+20= جمع توان مورد نیاز

با درنظر گرفتن ضریب همزمانی 80% توان مورد نیاز کارخانه 32 کلیووات می باشد.
محاسبه انرژی مصرفی:
با توجه به اینکه مصرف برق ماشین آلات و روشنائی محوطه و ساختمان 8 ساعت در روز می باشد و کارخانه 270 روز در سال کار می کند:
کیلوات69120=270×8×32=مصرف انرژی در سال
مصرف آب:
3900=13×300=آب مصرفی روزانه در تولید
مصرف گازوئیل:
-گازوئیل مصرفی دستگاه فر روزانه 300 لیتر می باشد.
– گازوئیل مصرفی برای گرمایش به ازای 28 لیتر در هر متر مربع زیر بنا در سال محاسبه می شود.
لیتر 95245=507×28+270×300=جمع کل گازوئیل مصرفی درسال
مصرف بنزین ونفت
-بنزین مصرفی برای یکدستگاه وانت بارنیسان درروز 20 لیتر در نظر گرفته می شود.
لیتر 5400=270×20=بنزین مصرفی سالانه
نفت مصرفی روزانه:
-نفت مصرفی روزانه برای مصارف متفرقه 5/3 لیتر در روز درنظر گرفته می شود.
675=270×5/2=نفت مصرفی سالانه

آشنائی با مشخصات فنی دستگاه فر
دستگاه فرکه جهت کیک وکلوچه و سایر محصولات غذائی نظیرنان فانتزی وغیره نیز بکار می‏رود در حال حاضر دو نوع در داخل کشور ساخته می شود:1- نوع گردان 2- نوع طبقه ای
در این طرح از نوع طبقه ای استفاده می گردد دستگاه فر ازنوع طبقه ای می باشد و کیک وکلوچه پس از اینکه به اندازه و شکل مورد نظر د رآمدند در داخل سینی به ابعاد 90×60 یا 60×40 چیده و در طبقات فرچیده می شود. در هر طبقه تعداد 4 عدد سینی حدود تعداد 65 عدد کیک یا کلوچه قرار داده میشود. مدت زمان پخت بین 15تا 25 دقیقه می باشد.
اگر وزن هر کیک یا کلوچه را بطور متوسط 75 گرم در نظر بگیریم ظرفیت سالانه فر برای 270 روز کار در سال محاسبه می گردد.
لازم به توضیح است پس از کسر ساعت ناهار و نماز در هر شیفت مدت زمان واقعی کار در طول هر شیفت 7 ساعت فرض می شود.
ضمناً مدت زمان هر پخت 20 دقیقه مفرض می شود.
تعداد دفعات پر وخالی شده فرد در طول روز
60*7
21= 21 مرتبه می باشد
20
وزن واحد محصول مرتبه

گرم 75 * 65 * 4 * 5 * 21 = ظرفیت روزانه فر
عدد در هر سینی تعداد سینی
تن در روز 2= ظرفیت روزانه فر
در محاسبه هزینه های قبل از بهره برداری فرض می شود:
الف: ضرورتی به آموزش کارکنان در قبل از بهره برداری وجود نداشته و هزینه ای برای آن منظور نمی شود.
ب: مدت بهره برداری آزمایشی 15 روز است که 80% از تولیدات در این15 روز با کیفیت خوب و قابل عرضه به بازار است و 20% دیگر جزء ضایعات زمان بهر برداری آزمایشی وجزء هزینه قبل ا زبهره برداری منظور میشود. ضمنا فرض می شود در این15 روز کارخانه با 50% ظرفیت کارکند و از آنجائیکه قیمت تمام شده واحد محصول در این مرحله از طرح مشخص نیست قیمت تمام شده هر کیلو محصول 600 ریال فرض می شود.
ج: مدت احداث کارخانه 18 ماه فرض می شود ولی از آنجائیکه وام از سوی بانک بصورت تدریجی پرداخت می شود لذا کارمزد وام بمیزان 10% برای یکسال به عنوان هزینه قبل از بهره برداری منظور می شود.
د: چون مبلغ وام در این مرحله از تهیه طرح دقیقا مشخص نمی باشد مبلغ وام 40 میلیون ریال فرض می شود.
هزینه ضایعات در بهره برداری آزمایشی
ریال000،000،40=کارمزوام قبل از بهره برداری
ریال 7/666665=000،000،4+1666667=جمع ضایعات وکارمزد وام در قبل از بهره برداری
قسمت دوم- اطلاعات کلی مربوط به کالا یا کالاهای تولیدی
1- نام ونوع کالا یا کالاهای تولیدی مورد در خواست:

کیک و کلوچه
2- شماره تعرفه گمرکی ومیزان سود بازرگانی وحقوق گمرکی کالا یا کالاها:
شماره تعرفه کمکی 08/19 حقوق گمرگی 50%
سود بازرگانی 15%

3- ویژگیها ومشخصات فنی مورد لزوم:
کیک وکلوچه تولیدی باید دارای عطر و طعم مطلوب بوده و کیفیت آن از نظر مزه و فرمولاسیون و کیفیت بسته بندی و غیره مورد تایید ادراه کل نظارت بر مواد غذائی و داروئی باشد.
بدیهی است در صورتیکه محصول بر اساس استاندارد تولید شود دارای کیفیتهای لازم خواهد بود.
4- در صورتیکه محصول تولیدی کالای واسطه ای و یا ماده اولیه صنایع دیگر می باشد
وکار برد آن را در دیگر صنایع تعیین کنید؟ در ضایع مواد غذایی نان ماشینی و فانتزی و بیسکویت و دیگر نانها و کیکهای موجود بازار
5- کالا بر طبق کدام استانداردهایی یا بین المللی تولید خواهدشد؟
کالا برطبق استاندارد ملی تولید خواد شد.
6-اگر برای این کالا استاندارد ملی در ایران وجود دارد شماره آن را ذکر کنید .
ایر کیک بر اساس استاندارد2553 ان و کلوچه بر اساس استاندارد 2554 ایران تولید خواهد شد.
7-آیا این کالا در حال حاضر در داخل کشور ساخته می شود؟بلی

عملیات انبار آرد نول
کنترل
حمل و نقل الک کردن آرد
انبار انبار موقت آرد الک شده
حمل و کنترل

خمیر کردن خمیر کردن

شکل دهی و برش لول کن
قیف زن شکل دهی و برش
کنترل کیفیت کنترل کیفیت

بسته بندی بسته بندی
کنترل کیفیت کنترل کیفیت

فرآیند تولید کیک و کلوچه

قسمت سوم- اطلاعات مربوط به بازار محصول
1- تعداد واحدهای مشابه موجود در داخل و ظرفیت آنها ذکر شود(با ذکر ماخذ)
در اکثر شهرهای ایران بصورت سنتی وصنعتی وجود دارد که تقریبا واحدهای صنعتی را چهل واحد در سراسر کشور تخمین می زنند که اگر بطور متوسط ظرفیت هر واحد را 500 تن در سال بحساب آوریم کل ظرفیت تولیدی000/20 تن تولید کیک و کلوچه داریم.
2- چنانچه کالا وارداتی است میزان واردات درآخرین 5 سالی که آمار منتشر شده به تفکیک ذکر گردد( با ذکر منابع) خیر واردات آن ممنوع می باشد.
3- اگر کالا صادارتی است، مقدار صادرات در5 سالی که آمار منتشر شده به تفکیک ذکر شود(با ذکر منابع) صادرات آن آزاد می باشد و در پایان طرح بصورت ضمائم ارائه شده است.
4- روند مصرف محصول طی5 سال گذشته و پیش بینی مصرف در 5 سال آینده بدلیل آنکه کالای مورد نظر مصرفی غذائی می باشد و در 5 سال گذشته هر آنچه تولید شده بمصرف رسیده است.
5- تولید کنندگان عمده جهانی این کالا چه کشورهائی هستند؟( در صورت دسترسی به منابع).
کلیه کشورها خاور میانه و آسیایی
قسمت چهارم- اطلاعات مربوط به دانش فنی1
اگر تولید کالای مورد نظر متکی به دانش فنی وکمکهای فنی خارجی است، اطلاعات زیرا ارائه گردد. در صورتیکه پیشنهاد مقدماتی در اینمورد وجود دارد ضمیمه گردد.
1- نوع قرار دادی که در نظر دارید معتقد نمائید؟ خیر
2- مدت قرار داد به تفکیک مدت اجرای طرح ومدت اعتبار قرار داد؟ خیر
3- مبلغ قرار داد به تفکیک نوع هزینه ونحوه پرداخت آن؟ خیر
4- برنامه مقدماتی آموزش فنی کارکنان در داخل و خارج از کشور را مشخص کنید.
در صورت نبود نیروی کارگر ماهر در محل اجرای میتوان برای مدت2 ماه سه نفر را در واحدهای تولیدی در داخل کشور برنامه آموزش در نظر گرفت، لکن با فرض اینکه تامین انسانی مورد نظر برای طرح امکان پذیر می باشد هزینه ای برای این مورد پیش بینی نشده است.
5- چنانچه قرار داد محدود به نصب و راه اندازی ماشین آلات توسط کمپانی خارجی است، تعداد کارشناس و مدت اقامت آنان را در ایران مشخص کنید.

چنانچه اطلاعاتی در زمنه های واردات وصادارت، روند مصرف، تولید کنندگان جهانی بامطالب مستند دیگری دارید ذکر نماید.
نواع فانتزی کیک بصورت پراکنده توسط مسافرین خارج از کشور وارد می شود. ولی بطور عمده از این محصول واردات وجود ندارد. صادارت محصول نیز تاکنون از سوی کارخانجات و تجار داخلی تحقق پیدا کرده است.
نام استان
تعداد فعال
ظرفیت
تعداد غیر فعال
ظرفیت (کیک)
ایلام
باختران
همدان
کردستان
آ- شرقی
اصفهان
گیلان
یزد
مازنداران
تهران
خراسان
1
2
1

3
4
3
2
1
9
3
500 تن در سال
1225 تن درسال
83 تن در سال

1875 تن در سال
4150 تن در سال
1400 تن در سال
1850 تن در سال
300 تن در سال
4105 تن در سال
2500 تن در سال



1










1160 تن







ایلام
باختران
1
1
540 تن در سال
500 تن در سال


ظرفیت(کلوچه)
همدان
خوزستان
مرکزی
آ-شرقی
سیستان و بلو چستان
گیلان
تهران
خراسان
1
1
1
2
2
8
3
1
82 تن در سال
300 تن در سال
6000 تن در سال
450 تن در سال
1480 تن در سال
3830 تن د رسال
6975 تن در سال
2500تن در سال

1





2







1370
جمع کل

605/39 تن در سال

قسمت پنجم – اطلاعات مربوط به تولید کالا
1- برنامه تولید سالیانه:
ردیف
نام محصول یا محصولات
واحد
ظرفیت نهائی
( مورد در خواست)
برنامه افزایش تولید تا ظرفیت نهائی

اول
دوم
سوم
چهارم
پنجم
1
کیک و کلوچه
تن
500
450
500
500
500
500
– تعداد روزکار در سال 270 روز( در صورتیکه کار فصلی است توضیح دهید:
– تعداد شیفت در روز1 نوبت
– ساعت کار در هر شیفت 8 ساعت

کل هزینه های ارزی(به دلار)= هزینه های متغیر ارزی(به دلار)+هزینه های ارزی(به دلار)
کل هزینه های ریالی(به هزار ریال)= هزینه های متغیر ریالی(به هزارریال)+ هزینه های ثابت ریالی(به هزارریال)
873/850/305 = 281852913 + 960/997/23
2-2-قیمت تمام شده محصول:
کل هزینه های ارزی (به دلار)
بخش ارزی قیمت تمام شده محصول=
مقدار تولید سالیانه
305850873 کل هزینه‏های ریالی
بخش ریالی قیمت تمام شده محصول 612 =
ریال در هر کیلو 000/500 مقدار تولید سالیانه
3-محاسبه قیمت فروش
1-3- قمیت فروش محصولات مشابه: در حال حاضر در بازار آزاد هر کیلو 800 الی 900 ریال بفروش می رسد.
– قمیت عمده فروش کالای مشابه در بازار داخلی( به ریال):
– قیمت خرید کالای مشابه خارجی(به دلار) حتی المقدور
در چند بازار:
2-3-قسمت فروش کل محصول تولید:

– قیمت تمام شده محصول 873/850/305
– سود سرمایه مقدری(15%) 425/851/3
جمع 298/702/309
قیمت فروش با در نظر گرفتن5% سود نسبت به قیمت تمام شده بدین صورت بدست می آید.
قمیت فروش محصول
که به مراتب پائین تر از قمیت محصول در بازار است و براحتی می تواند با محصولات مشابه در بازار رقابت کند.

2-محاسبه قمیت تمام شده محصول:
1-2-محاسبه هزینه های ثابت تولید:
ریالی ارزی به دلار
-حقوق ودستمزد کارکنان 000،914،11
-بیمه 2730220
-هزینه تامین انواع انرژی(سربار وغیر تولیدی) 981865
-استهلاک ها 4510450
-هزینه های غیر پرسنلی دفتر مرکزی –
-کارمزد وام یاسود قابل انتظار برطبق 3851425
عقود اسلامی معادل 10% وام از سرمایه ثابت جمع 960/987/23

2-2- محاسبه هزینه های متغیر تولید: ریالی ارزی به دلار
-مواد مورد مصرف در تولید کالا: 000،300،270
قطعات ومواد داخلی در رقم بالا منظور شده است
قطعات ومواد وارداتی –
هزینه های داخلی مواد اولیه وارداتی
-هزینه تعمیرات ونگهداری 1194025
-هزینه لوازم کارکنان 000،350
-هزینه تامین انواع انرژی جهت تولید 865،9001
-هزینه آزمایشگاه 200000
-هزینه فروش –
-سایر هزینه ها(کارمزدوام برای 8827023
تامین سرمایه درگردش) 12% یکساله 913/852/281

1- محاسبه هزینه ها‍:
1-1- محاسبه هزینه استهلاک: ریالی ارزی به دلار
-ساختمان ومحوطه سازی 5% در سال 15750،10
-هزینه های قبل از بهره برداری 000،160
-دانش فنی ومهندسی اثاثیه اداری(20% در سال) 000،110
-ماشین آلات و تجهیزات خط تولید و سایل حمل ونقل 000،396،2
10%(استهلاک وانت بار 20% منظور شده است.
-ماشین آلات،تجهیزات تاسیسات عمومی 7% در 000،294
سال منهای وسایل حمل ونقل انشعاب برق و لوازم اداری
-هزینه نصب و راه اندازی ماشین آلات تولیدی،
تجهیزات وتاسیسات عمومی 8% در سال 700/159
-پیش بینی نشده 15% در سال 000،375
جمع 450،510،4
2-1-محاسبه هزینه تعمیرات و نگهداری:
– ساختمانها 1% در سال 150،185
– وسایل حمل ونقل 10%در سال 250000
– ماشین آلات وتجهیزات وتاسیسات خط تولید 3% در سال 875 ،568
-ماشین آلات و تجهیزات وتاسیسات عمومی 2% در سال 000،190
منهای وسایل حمل ونقل وحق انشعاب برق جمع 1194025

2-1- برآورده هزینه لوازم کارکنان:
– ملزمات اداری و کارکنان 200000
– لوزم حفاظتی کارگران 150000
جمع 000،350
4-1-بر آورد هزینه های:
-هزینه های غیر پرسنلی دفترمرکزی –
-هزینه های آزمایشگاه 000،200
-هزینه های فروش2 –
000،200
محاسبه اجزاء ومیزان سرمایه درگردش3 ریالی ارزی به دلار
-هزینه تامین قطعات ومواد اولیه مورد نیاز 000 ،575،67
برای تولید وبسته بندی محصول
-هزینه حقوق وبیمه کارکنان 000،553،2
-هزینه بیمه کارکنان 055،685
– هزینه انواع انرژی 245466
– هزینه ‏های فروش 000،500
– سایر هزینه های جاری 2000000
جمع 521،558،73
کل سرمایه در گردش بریال= جمع سرمایه درگردش+ نرخ ارز تخصیصی× جمع سرمایه درگردش
جمع کل سرمایه در گردش 521/558/73 ریال
کل سرمایه گذاری بریال= جمع کل سرمایه در گردش بریال+ جمع کل سرمایه ثابت(به ریال)
938/748/137=521/558/73+417/190/64
-نحوه تامین منابع مالی4
-سهم متاقضی یا متقاضیان معادل 40% سرمایه ثابت 167،676،25
-سهم بانک با دیگر منابع مالی بصورت مشارکت درآینده
-سهم بانک یا دیگر منابع مالی بصورت وام معادل 60% سرمایه ثابت 38514250
-سایر(توضیح دهید)
جمع 417،190،64
– کار مزدوام یا سود قابل انتظار برطبق عقود اسلامی از مبلغی که بصورت وام دریافت میشود.
1-5- هزینه های قبل از بهره برداری شامل:
-هزینه تاسیس شرکت و دریافت مجوزهای مختلف 800000
-هزینه های خدمات مهندسی، مطالعات مشاوره –
– هزینه های دریافت وام بانکی 000،600
– سایر هزینه های قبل از بهره برداری ضایعات 667،666،5
در بهره برداری آزمایش(بهره برداری وزمان احداث) جمع 667/066/7
توجه: مدت بهره برداری آزمایش 15 روز مدت احداث18 ماه فرض شده است ولی چون وام تدریجا از سوی بانک پرداخت می شود بهره برداری وام در زمان احداث برای یکسال محاسبه شده است.
6-1-6 محاسبه اجزاء و میزان سرمایه ثابت:5 ریالی ارزی به دلار
– زمین 000،4000
– ساختمان و محوطه سازی 000،315،20
– هزینه های قبل از بهره برداری 667،066،7
– دانش فنی ومهندسی –
– ماشین آلات وتجهیزات خط تولید با هزینه حمل 500000+500،962،18
– هزینه نصب و راه اندازی ماشین آلات تولیدی، 000،8850
تجهیزات و تاسیسات خصوصی(معادل 10% ماشین آلات 6250،199
-و سردخانه)
پیش بینی نشده 000،500،2

جمع 417،190،64
جمع کل سرمایه ثابت بریال= جمع سرمایه ثابت بریال+(نرخ ارز تخصصی6× جمع سرمانه ثابت ارزی به دلار
جمع کل سربار ثابت بریال 417،190،64

مساحت زمین مورد نیاز و برآورد قیمت آن:
مساحت مورد نیاز قیمت هر متر مربع قمیت کل
1600 250 000،4000
– برآورد ساخت و هزینه های ساختمانی ومحوطه سازی:
نام ساختمان
زیر بنا
(متر مربع)
هزینه هرمتر مربع(ریال)
هزینه کل (هزار ریال)
تولید
انبارها(مواد 55 متر مربع محصول 55 متر مربع)
تعمیرگاه، تاسیسات، آزمایشگاه ساختمانهای اداری ونگهبان
نمازخانه، غذا خوری
(ذکر شود) سرویس بهداشتی و رخت کن
300
110

20
50
12
15
40000
20000

30000
45000
45000
45000
12000
2200

600
2250
540
675
جمع
507

18265

فعالیت مربوط به محوطه سازی
مقدار(متر مربع)
هزینه هر متر مربع(ریال)
هزینه کل (هزار ریال)
خاک برداری و تسطیح خیابان کشی، پارکینگ وفضای
100
2500
250
دیوار کشی
360
5000
1800
جمع

2050
کل هزینه های ساختمانی و محوطه سازی
20315

1- ماشین آلات وتجهیزات حمل ونقل در ارتباط با تولید، حمل ونقل عمومی، توزیع محصول، تاسیسات برق و آب بخار، هوای فشرده، وسایل آزمایشگاهی یا تجهیزات اطفاً حریق باسکول و مانند آنها در این جدول میشود ( در مورد ماشین آلات قارجی حتی المقدور و رافرو کاتالوگ ضمیمه شود)

-محاسبه انرژی برق مصرفی رزانه( به کیلووات ساخت):
کیلو وات در یک شیفت 256=8×32
سالیانه 69120 =(روز در سال )270×(ساعت در روز)8×(کیلووات در ساعت )32
-محاسبه آب مصرفی روزانه (به مترمکعب)
لیتر 2000 =آب مصرفی در تولید روزانه
لیتر 2900 =13× 300=آب بهداشتی، فضای سبز وغیره
9/5=5900=2000+3900=جمع مصرف آب روزانه
– محاسبه گازوئیل مصرفی روزانه( به لیتر):
لیتر 300 =مصرف گازوئیل روزانه دستگاه فر
28 لیتر برای هر متر مربع زیر بنای درسال =مصرف گازوئیل برای گرمایش
-محاسبه گاز مصرفی روزانه(به متر مکعب): وجود ندارد
-محاسبه نفت و بنزین مصرفی روزانه( به لیتر):
لیتر 20=بنزین مصرفی روزانه
5/2 =نفت مصرفی روزانه(متوسط)

2-11-محاسبه هزینه انواع انرژی مصرفی سالیانه:
شرح
واحد
مصرف سالیانه
هزینه واحد
هزینه کل
برق
کیلووات ساعت
69120
6
414720
آب
متر مکعب
1431
15
21465
گازوئیل
لیتر
95245
4
380980
گاز
مترمکعب
0
3
0
بنزین
لیتر
5400
30
162000
نفت
لیتر
675
2
2700
جمع 9810865

8- لیست مشاغل و مقدار حقوق ماهانه وسالانه
شرح
مرد
زن
متوسط حقوق ماهانه
کل پرداخت سالیانه معادل 14 ماه
مدیریت
1

000،150
000،100،2
پرسنل تولیدی
مهندس
1

000،120
000،680،1

تکنیسین

کارگر
7

48000
000،4704
پرسنل تعمیر گاه و تاسیسات
1

000،60
000،840
پرسنل اداری، مالی و خدمات
1

70000
45000
200،980
630000
پرسنل دفتر مرکزی
1

70000
000،980
جمع
13

000،043،1
000،914،11
بیمه

420،740،2
جمع کل 220 ،654،14

9- نوع و مقدار انرژی و هزینه آن:
1-9- محاسبه انواع انرژی موردنیاز:
-محاسبه توان برق مصرفی(به کیلووات):
مصرف ماشین آلات خط تولید+ روشنائی محوطه+ روشنائی ساختمان =توان برقی مصرفی کل
20 + 11 + 10 = 41
توجه : در مصرف برق با اعمال ضریب همزمانی 80% مصرف بطور متوسط 32 (کیلووات ساعت)
در طول شیفت کار خواهد بود. ضمنا فرض شده است در زمانی که کار خانه فعالیت تولیدی ندارد مصرف برق ناچیز باشد.
"جدول پیش بینی تراز نامه طرح"
(ارقام به: هزار ریال)
سال مالی
شرح اقلام
سال 1
سال 2
سال1
سال2
سال3
سال4
سال5
دارائیها: دارائیهای جاری:
نقد و بانک- تنخواه گردان
5984

5984
5983
5983
5983
5984
نقد بانک-مازاد نقدی انباشته

821
1696
2404
2832
2631

سال مالی
شرح اقلام
سال1
سال 2
سال1
سال2
سال3
سال4
سال5
مطالبات






موجودی مواد اولیه
2575

67575
67575
67575
67575
67575
موجودی کالای در جریان ساخت






جمع دارائیهای جاری (1تا 5)
72559

74400
75255
75963
76391
76190
دارائیهای ثابت
دارائهای ثابت به قیمت تمام شده
57123

57132
57132
57132
57132
57132
کسر می‏شود ک-م

4510
9020
13530
18040
22550
خالص دارئیهای ثابت(8-7)
57132

52613
48103
53593
39083
34573
سایر دارائیها:
هزینه های قبل از بهره برداری
7067

2067
7067
7067
7067
7067
کسر می شود:ذخیره استهلاک

160
320
480
640
800
خالص هزینه قبل از بهره برداری
707

6907
6747
6587
6427
6267
خالص کل دارائیها(6+9+12)
13249

133920
120105
1264
121901
117030
بدهیها وحقوق صاحبان سهام
حسبهای جاری:
مالیات

5514
6562
6562
6562
6562
سود سهام پیشنهادی


6419
6419
6419
6419
جاری تسهیلات مالی
7359

65000
54000
58000
38514
18000
جمع بدهیهای جاری(16تا14)

70514
66981
60981
51495
30981
بدهیهای بلند مدت
سررسید نشده تسهیلات مالی
3014

28514
18514
8514


پاداش ویژه (حقوق صاحبان سهام)
سرمایه
2076

25476
25676
25676
25761
25676
حساب سود وزیان

9116
18934
30972
42730
60373
جمع حقوق صاحبان سهام (20تا19)
27360

32892
22610
56628
70206
86049
جمع کل بدهیها و حقوق صاحبان(19،18،17)
12809

133920
130105
106142
128901

جدول مشخصات هزینه های طرح"
نوع هزینه
کل هزینه تولید
درصد
ارزش ادزود در مرکز
درصد
سهم منابع داخلی
صرف جوی ارزی
اتو طرح سر درآمد
مواد داخلی

مواد اولیه، بسته بندی

هزینه گمرکی وحمل و نقل

حقوق گمرکی مواد اولیه وارداتی

ابزار و قطعات
داخلی

خارجی

حقوق کارگران و کارمندان و مشارین ایرانی

000،914،11

حقوق کارگران و کارمندان و مشاروین خارجی

مالیات کارگران و کارمندان
بیمه

2740220

مالیات 15%

1787200

لوازم کارو حفاظتی
داخلی

000،150

خارجی

تجهیزات

استهلاک ماشین آلات 10%
داخلی

1396000

خارجی

استهلاک ساختمان5%

1015750

استهلاک تاسیسات7%

294000

فروش- دفتر مرکزی – لابراتور بسته بندی

مخارج انرژی(آب وبرق و سوخت)

وام داخلی

3851435

وام خارجی

سرمایه هزینه ها

15% سرمایه نقدی

3851425

معادل سود سرمایه خارجی

هزینه های ارزی

جدول پیش بینی گردش وجوه نقدی منابع و مصارف (ارقام به: هزارریال)
مالیات بر در آمد کارخانه

جمع

25197070

سیف کالای مشابه وارداتی برای ظرفیت مورد نظر

عوارض گمرکی کالای مشابه وارداتی (برای ظرفیت مورد نظر)

ردیف
سال مالی
شرح اقلام
سال 1
سال 2
سال 1
سال 2
سال 3
سال4
سال 5
1
منابع
2
سود(زیان) ویژه قبل از کسر مالیات

13730
11699
15019

28623
3
استهلاک دارائیهای ثابت

4510
4510
4510
4510
4510
4
استهلاک هزینه قبل از بهره برداری

160
160
160
160
160
4

5
جمع منابع داخلی (ردیفهای 1تا4)

19400
27369
29689
31409
22792
6
سرمایه
25676






7
تسهیلات مالی دریافتی بلند مدت
38514






8
تسهیلات مالی دریافتی کوتاه مدت
23559

55000
26000
38000
30000
18000
9
جمع کل منابع (رودیفهای 5تا8)
37749

7440
71369
27689
61409
51292

مصارف:

10
هزینه های سرمایه
57121






11
هزینه‏های قبل از بهره برداری
7067






12
سریایه در گردش
23559






13
پرداختها

14
مالیات

5514
6562
6562
6562
6562
15
سود سهام پیشنهادی



6419
6419
6519
16

17
باز پرداختها

18
اقساط تسهیلات مالی و بلند مدت



10000
10000
10000
8513
19
اقساط تسهیلات مالی کوتاه مدت



55000
42000
38000
30000
20
جمع کل مصارف(ردیف 10تا18)
137749

73559
70514
66981
60981
51495
21
مازاد (کسری) نقدی جذبی

841
855
708
428
201
22
مازاد نقدی (کسری) انباشته

821
96
2404
2832
2631
در پایان سال ششم بهره برداری ضمن باز پرداخت منابع 18 میلیون وام کوتاه مدت دریافتی بابت سرمایه درگردش طرح دارای000،810 سرمایه اداری انباشته بوده و هیچگونه بدهی بانک نیز نخواهد داشت.

جدول پیش بینی عملکرد و سود و زیان طرح
سالهای بهر ه برداری
اقلام
سال اول
سال دوم
سال سوم
سال چهارم
سال پنچم
ملاحظات
درصد وفروش

استفاده از ظرفیت
90%
100%
100%
100%
100%

روش کل

سایر فروش
خالص
292500
325000
325000
325000
325000
325000
هزینه های تولید

مواد اولیه تولید
226206
251340
251340
251340
251340
251340
بسته بندی
17064
18960
18960
18960
18960
18960
حقوق،دستمزد ومزایا
13654
14652
14652
14652
14652
14652
انرژی(آب ،برق،سوخت)
928
982
982
982
982
982
تعمیر و نگهداری
1075
1194
1194
1194
1194
1194
استهلاک پیش بینی نشده
495
550
550
550
550
550
استهلاک ارزشهای ثابت
2510
4510
4510
4510
4510
4510
هزینه های تولید(ردیف 5تا 11)
246932
292190
292190
292190
292190
292190
موجودیها(ساخته وتهیه ساخته)






کالای فروش رفته
3269824
292190
292190
292190
292190
292190
سودناویژه
455600
32810
32810
32810
32810
32810
هزینه های عملیات

هزینه‏های اداری و فروش






حمل‏ونقل‏و توزیع






هزینه‏های تحقیقاتی






هـ تسهیلاتی
25540
32810
32810
32810
32810
32810
هـ غیر عملیاتی

هـ قبل از بهره برداری
160
160
160
160
160
160
هـ تسهیلات بلند مدت
27
3251
3251
3251
426

هـ تسهیلات کوتاه مدت
883
6600
5280
4560
3600
2160
هـ غیر عملیاتی کوتاه
1283
10111
7791
6071
6186
2220
مالیات20% سود عملیاتی
3271
22699
25019
26739
28624
30490

11
4562
6562
6562
6562
6562
سود ویژه از کسر مالیات
2360
16137
18657
20177
22062
23928

منابع و مآخذ
عنوان مکان
1-پژوهش طرح توجیهی و جمع آوری اطلاعات شرکت شادی طلائی مفید (کیک و کلوچه تاتائو)
2-جمع آوری اطلاعات تهران وزارت صنایع کتابخانه
3-جمع آوری اطلاعات تهران وزارت بازرگانی
1 – انعقاد هرگونه قرار داد همکاری فنی، حق الامتیاز و خرید خدمت و افراد شرکتهای خارجی باید با اطلاع وتصویب وزارت صنایع باشد.
2 -شامل هزینه های مربوط به نمایندگی‏های فروش تبلیغات فروش پورسانت هزینه حمل گمرکات کشور انبار سازی کالادرصورتیکه صادرات محصول مورد نظر یا هزینه هائی از این قبیل
3 -یک هزینه موادی یک در مولین درنظر گرفته شده است.
4 -در صورتیکه تعین میزان دقیق سهام به ریال مشخص نمی باشد سهام بصورت درصد بیان می شود.
5 هزینه ها به تفکیک هزنیه های ریالی ارزی بترتیب در ستون ریالی ارزی ذکر شود.
6 محاسبه مواردی که به نرخ سایه ارز نیاز دارد توسط متقاضی ضروری نمی باشد.
—————

————————————————————

—————

————————————————————

39


تعداد صفحات : 39 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود