تارا فایل

گزارش بازدید از کارخانه کام آوران کیک و کلوچه آبمیوه


به نام خدا

گزارش بازدید از کارخانه کام آوران

تولید کننده انواع کیک , بسکویت , کلوچه , نوشابه , آبمیوه دوی پک ( cc180 و cc 280 ) آبمیوه قوطی حاوی پالپ میوه , دلستر , ماءالشعیر و فراورده های لبنی

تاریخچه :
* شرکت کام آوران شهرسبز واقع در شهرستان کازرون در بهمن ماه 1387 تاسیس شده و تولید کننده انواع کیک , بسکویت , کلوچه , نوشابه , آبمیوه دوی پک ( cc180 و cc 280 ) آبمیوه قوطی حاوی پالپ میوه , دلستر , ماءالشعیر و فراورده های لبنی می باشد , که در چند فاز به بهره برداری رسیده است .

* فازاول : عبارت است از خط های تولید آبمیوه های دوپک ,قوطی , انواع نوشابه( Lit5/1و cc300 )
* فاز دوم : عبارت است از خط تولید فراورده های لبنی از قبیل ماست – دوغ – خامه وکشک و … که در بهمن ماه 1388 شروع به تولیدکرده است .
* فاز سوم : عبارت است از خط های تولید ماءالشعیر ,دلستر .
* فاز چهارم : خط تولید انواع کیک , بسکویت و کلوچه می باشد که با وجود آماده بودن سالنهای تولید و دستگاههای تولید هنوز فاز سوم و چهارم شروع به تولید نکرده اند .
* این کارخانه محصولات خود را با نام های تجاری آفاق نوش , کوفکا , خودمونی و بابونه وبهشهد به بازارعرضه می کند . این شرکت در طی مدت کوتاه تولید توانسته است علامت استاندارد برای کلیه ی محصولات تولیدی را کسب نماید و همچنین در حال اجرای سیستم ISO9001 , , ISO2200 HACCP می باشد.
* فصل های بهار , تابستان و اوایل پاییز ( ماه مهر ) از فصول پر تولید می باشد که خط های تولید در 2 شیفت صبح و عصر مشغول به کار هستند و در فصل های پاییز و زمستان به دلیل کاهش تقاضا خط های تولید آبمیوه دوی پک ( cc180 وcc 280) و آبمیوه قوطی به صورت یک شیفت می باشد. ماشین آلات موجود در کارخانه به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک است و سعی بر این بوده است که دخالت دست در تولید کاسته شود .

ساختمان کارخانه :
* برای ساخت کارخانه از مصالح مقاوم و مناسب طبق استاندارد ایران استفاده شده است . ساختمان کارخانه 2 طبقه می باشد . طبقه اول : شامل سالنهای تولید وانبارها طبقه دوم : شامل بخش اداری , آزمایشگاه ,مهمان خانه , آشپزخانه , نهارخوری , رخت کن , سرویس بهداشتی و نمازخانه( هر کدام دو سری برای پرسنل خانم و آقا ) می باشد . تصفیه خانه , تاسیسات, دیگ بخار, مخزن گاز CO2 , انبارهای ضایعات در پشت ساختمان واقع شده است . درهای ورودی به سالن تولید به صورت دو مرحله ای بوده تا از ورود آلودگی جلوگیری شود .آزمایشگاه کارخانه در دو بخش میکروبی و شیمیایی و اتاق مخصوص نگهداری نمونه های ادواری می باشد و دارای دستگاههای مجهز و کالیبره شده می باشد این کارخانه مجهز به سیستمCIP می باشد که در پایان روز کاری کلیه تجهیزات ابتدا شسته شده و سپس CIP انجام می شود .

* تعداد پرسنل شاغل ومیزان تحصیلات آنهاعبارتنداز:
* 1- مدیر عامل ( دیپلم )
2- مسئول فنی ( 2 نفر – کارشناس علوم و صنایع غذایی )
3- حسابدار ( 2 نفر – لیسانس )
4- منشی ( 2 نفر – لیسانس )
5-مسئول سالن ( 3 نفر – فوق دیپلم فنی )
6- مسئول تاسیسات برقی ( 1 نفر – فوق دیپلم برق )
7- مسئول تاسیسات مکانیکی ( 1 نفر – دیپلم فنی )
8- شربت ساز( 2 نفر- در دو شیفت کاری – دیپلم )
9- خط تولید آبمیوه دوی پک CC180( هشت نفر در هر شیفت کاری – فوق دیپلم و دیپلم )
10- خط تولید آبمیوه دوی پک CC280( هفت نفر در هر شیفت کاری – فوق دیپلم و دیپلم )
11- خط تولید آبمیوه قوطی ( هفت نفر در هر شیفت کاری – فوق دیپلم و دیپلم )
12- خط تولید نوشابه ( پنج نفر در هر شیفت کاری – فوق دیپلم و دیپلم )
13- اوپراتور پاکت ساز ( چهار نفر لیسانس – در هر شیفت کاری دو نفر )
14- اوپراتور پت ساز ( نه نفر لیسانس – در هر شیفت کاری سه نفر – پت سازی در سه شیفت صبح , عصر و شب کار می کند )
15- لیفتراک چی( دو نفر در هر شیفت کاری – دیپلم )
16- انبار دار( دو نفر در هر شیفت کاری – دیپلم)
17- کارگر انبار ( چهار نفر دیپلم )
18- آشپز( یک نفر- دیپلم )
19- نگهبان( دو نفر – دیپلم )
20- باغبان( دو نفر – سیکل )

مواد اولیه و بسته بندی :
مواد اولیه و بسته بندی مورد استفاده مانند کنسانتره های آبمیوه , عصاره های نوشابه , شکر قوطی و پریفرم و … از شرکت های معتبرایرانی و خارجی دارای علامت استاندارد و مجوزهای بهداشتی از وزارت بهداشت ایران می باشد و همچنین در بدو ورود به کارخانه توسط مسئولین فنی شرکت کنترل شده , نمونه برداری انجام می شود , آزمایشات شیمیایی و میکروبی روی آنها صورت گرفته و پس از بدست آمدن نتیجه مطلوب اجازه استفاده از آنها داده می شود . آب مورد استفاده در این کارخانه از آب تصفیه شده توسط سیستم OR می باشد که به صورت روزانه مورد آزمایش کیفی ( مثلا اندازه گیری سختی ) و هفتگی مورد آزمایش میکروبی قرار می گیرد . مواد اولیه مانند کنسانتره های آبمیوه , عصاره های نوشابه در سرد خانه نگهداری می شود . شکر ,اسید و بنزوات سدیم در انبارهای خشک و خنک و دور از آلودگی میکروبی در روی پالت نگهداری می شود و همچنین مواد بسته بندی در انبارهای خشک دور از نور خورشید و آلودگی نگهداری می شود .

* نوشابه :
نوشابه های تولیدی عبارتنداز :
*نوشابه های شکری با طعم های کولا ,پرتقالی , لیموئی رنگی , لیموئی بدون رنگ(سون آپ) , انگورشاهانی در حجم های ( cc 300 , cc250, Lit 5/1) که با نام تجاری کوفکا می باشد . * نوشابه های کم کالری با طعم های کولا ,پرتقالی , لیموئی رنگی , لیموئی بدون رنگ(سون آپ) , انگورشاهانی در حجم های ( cc 300 cc , 250, Lit 5/1 ) که با نام تجاری آفاق نوش می باشد . *نوشابه های رژیمی با طعم های کولا , پرتقالی , لیموئی رنگی , لیموئی بدون رنگ(سون آپ) , انگورشاهانی در حجم های ( cc300 , cc 250, Lit5/1 ) که با نام تجاری خودمونی می باشد .

* خط تولید نوشابه :
ابتدا شکر , اسید , بنزوات , آب و عصاره توزین شده, سپس شکر , اسید , بنزوات و آب مخلوط شده و تا دمای 90 درجه سانتیگراد پاستوریزه می شود . مخلوط تولید شده به مخزن نگهداری پمپ می شود و چند ساعت در مخزن باقی می ماند تا aiging ) ) یا رسیدن نوشابه انجام شود . سپس نوشابه به سالن تولید منتقل شده و شربت در دستگاه اینترمیکس با بریکس مورد نظر با آب میکس شده دمای ان به 3-4 درجه می رسد . در مرحله ی( 1 ) گاززنی انجام شده اگر دمای آن بالا باشد نوشابه گازدار نمی شود . سپس به فیلتر فرستاده می شود , در مرحله ( 2 ) گاززنی انجام می شود و بطری ها ابتدا وارد دستگاه ردیف کن شده توسط کان وایربه دستگاه تری بلوک فرستاده می شود , توسط آب تصفیه شسته شده به فیلر رفته و نوشابه در بطری ها پر می شود سپس درب بندی شده و توسط نوار نقاله به دستگاهopp یا لیبل زن فرستاده می شود . سپس بطری ها لیبل خورده و بعد توسط دستگاه جت پرینت تاریخ زنی می شود . سپس نوشابه های 5/1 لیتری در تعداد شش تایی و cc300 به تعداد 12تایی یا 24 تایی شرینگ شده و توسط نوار نقاله به انبار فرستاده می شود و در پالت ها چیده می شود . روی هر پالت برچسب خورده و قرنطینه می شود و تا زمان بدست آمدن نتایج آزمایشات اجازه خروج از قرنطینه به انبار توسط مسئول فنی داده نمی شود .
بر چسب روی پالت ها به دو رنگ سفید و قرمز می باشند که برچسب قرمز برای زمان ها یی است که محصول تولیدی از هر نظر کیفی یا بسته بندی مشکوک باشد و برچسب سفید در مواقع عادی است . روی هر بر چسب نام محصول , تاریخ تولید , شیفت تولید , پرسنل بسته بندی , پالت چین , تعداد در هر بسته ,تعداد در هر پالت , نظریه مسئول فنی می باشد .

( فلوچارت نوشابه )

* خط تولید آب میوه های دوی پک( cc180 و cc 280) : مواد اولیه آب میوه مورد نظر در شربت خانه توزین شده در مخزن فرمولاسیون فورمولی شده به بریکس مورد نظر رسیده به مخزن نگهداری پمپ می شود , سپس از شربت خانه به سالن تولید منتقل شده , در سالن , شربت مورد نظر تا دمای 86 درجه سانتیگراد پاستوریزه می شود , سپس به فیلر منتقل شده و به صورت داغ در پاکت های AL دو لایه پر شده و در دو مرحله پرس می شود . بعد توسط جت پرینت تاریخ زنی می شود وبه تونل( cooling ) منتقل می شود, سپس درکارتن 40 تایی بسته بندی می شوند و توسط نوارنقاله به انبارفرستاده شده روی پالت چیده می شوند,بر چسب زنی شده قرنطینه می شود.
تا زمان بدست آمدن کلیه نتایج آزمون های شیمیایی و میکروبی و اجازه خروج از قرنطینه توسط مسئولین فنی به انبار.

( فلوچارت آبمیوه های پاکتی cc 180 و cc 280 ) :

* خط تولید آب میوه های قوطی حاوی پالپ میوه :
* مواد اولیه شربت در شربت خانه توزین شده در مخزن فرمولاسیون , فرمولی شده به تانک نگهداری پمپ می شود , سپس از شربت خانه به سالن تولید منتقل شده ,در سالن شربت تا دمای 86 درجه سانتیگراد پاستوریزه می شود و به فیلر منتقل می شود . در ابتدای خط قوطی ها روی سینی چیده شده توسط بخار آب شسته و استریل می شوند , بعد به قسمت پالپ ریز منتقل می شود . پالپ در قوطی ها ریخته شده و وارد تونل اگزاست می شوند , بعد از تونل قوطی های حاوی پالپ به فیلررفته و شربت به صورت داغ در آن ریخته می شود بعد از دربندی توسط جت پرینت تاریخ زنی شده و به تونل(( cooling منتقل می شود.سپس دربسته های 24 تایی بسته بندی شده , شرینگ می شود و توسط نوار نقاله به انبار فرستاده می شود . روی پالت چیده شده برچسب زنی و قرنطینه می شود تا زمان بدست آمدن کلیه نتایج آزمون های شیمیایی و میکروبی و اجازه خروج از قرنطینه توسط مسئولین فنی به بخش انبار .

( فلوچارت تولید آب میوه دوی پک )

آزمایش های کیفی
* این آزمایش ها حین تولید وروی خط انجام شده که عبارتند از :
* 1- اندازه گیری بریکس – فشار گاز -دما – حجم- شکل ظاهری – طعم و بو برای نوشابه
* 2- اندازه گیری بریکس – حجم – دما – رنگ – شکل ظاهری – طعم – بو برای آب میوه های دوی پک ( cc180 و cc280 )
* 3- اندازه گیری بریکس – حجم – دما – میزان پالپ هر قوطی – رنگ – شکل ظاهری – طعم و بو برای آب میوه های قوطی

آزمایشات شیمیایی :
1- اندازه گیری اندیس فرمالین آب میوه 2- اندازه گیری چگالی
3- اندازه گیری قند کل
4- اندازه گیری عصاره خشک نوشابه و آب میوه
5- اندازه گیری خاکستر کل نوشابه
6- اندازه گیری اسیدیته
7- اندازه گیری PH

آزمایش خاکستر کل :
آماده سازی نمونه:
یک بوته تمیز و خشک را در کوره با دمای 65-55 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه قرار دهید سپس در دسیکاتور خنک کرده وزن کنید . در آن 20-10 گرم نمونه بریزید و در آون با دمای 70 درجه سانتیگراد قرار دهید تا آب موجود درآن تبخیر شود. سپس در دسیکاتور سرد و وزن کنید این عمل را هر یک ساعت یک بار تکرار کنید تا اختلاف وزن آخرین دو نتیجه پی در پی مساوی یا کمتراز یک میلی گرم شود . مراحل انجام آزمایش :
بوته حاوی ماده جامد خشک را روی شعله بگذارید تا بسوزد و رنگش تیره شود ( حالت پف کردن آن تمام شود ) سپس در کوره با دمای 600-550 درجه سیلسیوس بگذارید تا خاکستر سفید بدست آید و به وزن ثابت برسد .

محاسبات :
M = در صد خاکستر بر حسب گرم در صد میلی لیتر
W2 = وزن بوته با خاکستر بر حسب گرم
M = (W2-W1) /V *100

= W1 وزن بوته
= Vحجم نمونه به میلی متر

گزارش :
1- نتایج در فرم گزارش ثبت می گردد .
2- مواد ایجاد کننده خطا :
الف ) قرار داشتن ترازو بر روی سطح غیر مسطح یا لرزان و یا نزدیکی آن به کولر که باعث ایجاد خطا درعمل توزین کردن می شود .
ب) عدم استفاده از گیره در بلند کردن بوته چینی که باعث جذب رطوبت به آن و ایجاد خطا در توزین می شود .
ج) سوختن به طور ناقص انجام شود .

اندازه گیری چگالی :
مراحل انجام آزمایش :
در یک استوانه مدرج حدود 250 میلی لیتر ( در دمای 20 درجه سانتی گراد ) بریزید و با دقت چگالی سنج را در میان محلول قرار دهید به طوری که چگالی سنج در محلول شناور باشد و به کناره و ته استوانه نچسبد سپس در یک خط هم تراز با تعقرسطح منحنی محلول , درجه را بخوانید . بعد محاسبات داریم و سپس گزارش را تحویل می دهیم .

گزارش :
الف) نتایج در فرم گزارش ثبت شود .
ب) اگر درجه حرارت نمونه 20 درجه سانتی گراد نباشد باعث ایجاد خطا در چگالی خواهد شد .

اندازه گیری PH:
آماده سازی نمونه : مقداری نمونه در یک بشر بریزید , تکان دهید تا گاز نوشابه خارج شود .

مراحل انجام آزمایش :
دستگاه PHسنج را با محلول های بافر 7 و بافر 4 تنظیم می کنیم سپس الکترود PH سنج را درون آن قرار دهید و با توجه دمای نمونه پس از ثابت شدن عددPH را از روی مانیتور PH سنج بخوانید .

تعیین اندیس فرمالین در آب میوه :
1) تهیه محلول ها :
فرمالین خنثی :
حدود ml20 فرمالین را در یک بشر ml 150 ریخته یک قرص مگنت را در داخل آن می اندازیم سپس بشر را روی دستگاهStivre ) ) قرار می دهیم تا در حین آزمایش فرمالین هم بخورد , سپس الکترود و دماسنج PH را با آب مقطر شسته با دستمال کاغذی خشک کرده آن را داخل بشر می گذاریم و قطره قطره به ان سود 1/0 نرمال اضافه می کنیم تا زمانی که PH فرمالین به 1/8 برسد و خنثی شود اگر PH از1/8 بالاتر رفت به آن قطره قطره فرمالین اضافه می کنیم تا دوبارهPH پایین بیاید.
2) آماده سازی نمونه
3) مراحل انجام آزمایش

3-1) خنثی کردن نمونه :
3-2)ml 25 از نمونه را توسط پیپتml 25 بر می داریم و درون بشرml 15 می ریزیم و یک قرص مگنت را داخل آن می اندازیم . سپس بشر را روی دستگاه Stivre )) قرار می دهیم تا در تمام مراحل آزمایش نمونه هم زده شود .
الکترود دستگاه PH متر را توسط آب مقطر شسته با دستمال کاغذی خشک کرده و الکترود و دما سنج آن را درون بشر قرار می دهیم تاPH نمونه خوانده شود .
با استفاده از پیپت ml5 قطره قطره به نمونه سود 1/0 نرمال اضافه می کنیم , تا زمانی که نمونه خنثی شده وPH ان به 1/8 برسد . ( اگر در حین آزمایش PH از 1/8 بالاتر رفت دوباره چند قطره آبمیوه اضافه می کنیم تاPH پایین بیاید و به 1/8 برسد . )
زمانی که PH نمونه به 1/8 رسید ml ,10از فرمالینی را که در مرحله یک خنثی کردیم , به آن اضافه می کنیم که در این مرحله دوباره PH پایین می آید و اجازه می دهیم تا نمونه یک دقیقه هم بخورد .
بعد از یک دقیقه توسط پیپت ml 1, سود 1/0 نرمال را برداشته و قطره قطره به نمونه اضافه می کنیم , تا زمانی که PH به 1/8 برسد و میزان مصرف سود را یادداشت می کنیم .

4) محاسبات :
(V*100) /25 = عدد فرمالین
V= میزان مصرف سود 1/0 نرمال

5) گزارش :
5-1) نتایج در فرم گزارش ثبت گردد .
5-2) روش حل کردن مشکل :
الف) اگر در زمان خنثی کردن فرمالین با سود , PH از 1/8 بالاتر رفت می توان با اضافه کردن فرمالین PH را پایین آورد .
ب) اگر در زمان خنثی کردن آب میوه با سود , PH از 1/8 بالاتر رفت می توان با اضافه کردن فرمالین PH را پایین آورد .
5-3) موارد ایجاد کننده خطا درآزمایش :
کالیبره نبودن دستگاهPH متر

اندازه گیری عصاره خشک :

1)روش کار :
آماده سازی کروزه :
ابتدا کروزه را حدود 4-3 ساعت در آون با دمای 105-100 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا به وزن ثابت برسد .

طریقه رسیدن به وزن ثابت :
بعد از گذشت 2 ساعت چندین بار کروزه را با استفاده از گیره از آون خارج کرده و در دسیکاتور سرد کرده و سپس وزن کرده و این کار را تا زمانی انجام می دهیم که اختلاف بین دو توزین آخر مساوی یا کمتر از 2 میلی گرم شود .
وقتی کروزه به وزن ثابت رسید ترازو را صفر کرده و 10 گرم آب میوه , یا 5 گرم نکتار ,یا 2 گرم کنسانتره را درون آن می ریزیم و سپس کروزه را به مدت 4-3 ساعت در آون با دمای 105-100 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا به وزن ثابت برسد و مواد فرار آن خارج شود , دوباره آن را وزن می کنیم .

محاسبات :
M2= وزن کروزه و نمونه خشک
M1= وزن کروزه خشک خالی
M2 – M1) /M) = عصاره خشک
M= وزن نمونه

2)گزارش :
2-1) نتایج در فرم گزارش ثبت شود .
2-2) موارد ایجاد کننده خطار:
2-2-1) قرارداشتن ترازو بر روی سطح غیرمسطح یا لرزان و یا نزدیک به کولر که باعث ایجاد خطا در محل توزین کردن می شود .
2-2-2) عدم استفاده از گیره در بلند کردن پیکنومتر که باعث جذب رطوبت به آن و ایجاد خطا در توزین می شود .

اندازه گیری اسیدیته:
تهیه محلول ها :
2-1)آماده سازی نمونه : مقداری نوشابه در ارلن ریخته و تکان دهید تا گاز آن خارج شود .

مراحل انجام واکنش :
در یک ارلن مایر ml250 ml ,100آب مقطر و چندعدد گلوله شیشه ای بریزید روی هیتر بجوشانید و در حال جوش به آرامی به آن ml 10 نمونه بیافزایید و بگذارید چند جوش بخورد , سپس خنک کرده و چند قطره فنل فتالئین به آن بیافزایید , سپس با سود 1/0 نرمال تا ایجاد رنگ صورتی کم رنگ پایدار تیتر کنید .

محاسبات :
= V1حجم نمونه M = (V2*0.7) /V1
V2= حجم سود مصرفی
M = اسیدیته کل بر حسب اسید سیتریک ( gr در صد میلی لیتر )

گزارش :
نتایج درفرم گزارش ثبیت شود .

مواردایجاد کننده خطا :
خطای دید فردآزمایش کننده در تشخیص نقطه پایانی و حصول رنگ ارغوانی

اندازه گیری قند کل :
تعیین میزان قند کل به روش لین – انیون

تهیه محلولها :
محلول هیدروکسید سدیم غلیظ ( 40% ) : در زیر هواکش ( هود ) در یک بشر مناسب که در ظرف محتوای آب و یخ قراردارد ml 60 آب مقطر بریزید و به آرامی به آن درحین هم زدن با میله شیشه ای 40 گرم هیدروکسید سدیم جامد بیافزایید تا حل شود , سپس خنک شود .

محلول اسید کلرید ریک ( 37 % ) : در زیر هود در یک ظرف مناسب ml150 آب مقطر بریزید و در آن را ببندید .

محلول استات سرب اشباع شده : در یک ارلن مایر یک لیتری 40 گرم استات سرب بریزید و به آن ml350 آب مقطر بیافزایید تا حل شود , سپس در زیر هود حرارت دهید تا به جوش آید پس از چند دقیقه جوشاندن خنک کنید و در آن را ببندید .

فهلینگ : A دریک بالن اندازه دار 500 میلی لیتری 639/34 گرم سولفات مس را در آب مقط حل کنید و به حجم برسانید و تکان دهید تا همگن شود سپس صاف کنید .

فهلینگ B : در یک بالن اندازه دار 500 میلی لیتری 173 گرم تارتارات مضاف سدیم و پتاسیم بریزید و آن را در زیر هود درون ظرف محتوی یخ قرار دهید , توسط قیف خشک دنباله گشاد به آرامی 50 گرم هیدروکسید سدیم جامد بریزید و بی درنگ در حین تکان دادن به مخلوط آب مقطر بیافزایید تا کاملا حل شود , پس از خنک شدن بالن بگذارید تا دمای آن به دمای محیط برسد , سپس با آب مقطر به حجم رسانده و به مدت سه روز بگذارید , پس ازاین مدت آن را صاف کنید .

آماده سازی نمونه :
در یک بالن ml 100 ml , 25 نمونه بریزید و به آن ml2 استات سرب اشباع شده و مقداری کربن برای رنگ بری آزمون بیافزایید و با آب مقطر به حجم برسانید سپس تکان داده و صاف کنید تا محلول شفافی بدست آید .

مراحل انجام واکنش :
به نمونه صاف شده برای خارج نمودن یون های سرب اضافی مقداری دی پتاسیم اگزالات بیفزایید به طوری که بلورهای آن رسوب دهد سپس صاف کنید تا محلول شفافی بدست آید و سربی در محلول صاف شده باقی نماند . به منظوراطمینان از مقدار دی پتاسیم اگزالات چند دانه از بلور آن را در محلول صاف شده بیافزایید در صورت ایجاد رنگ شیری دوباره دی پتاسیم اگزالات بیفزایید و صاف کنید تا محلول شفاف بدست آید در یک بالن ml 100, ml25از محلول صاف شده بریزید و به آن ml10اسید کلرید ریک (37%) بیفزایید و به مدت 10دقیقه درحمام آب با دمای 70 درجه سانتیگراد قرار دهید سپس بالن را خنک کنید و در مجاورت محلول فنل فتالئین باهیدروکسید سدیم 40% وهیدروکسید سدیم 1/0 نرمال تا ایجاد رنگ صورتی کم رنگ پایدار تیتر کنید سپس با آب مقطر به حجم برسانید .( محلول الف )
در یک ارلن مایر ml250, ml5 فهلینگ A + ml 5 فهلینگ B + چند گلوله شیشه ای + 3 تا 4 قطره متیلن بلو بریزید , حرارت دهید تا به جوش آید بگذارید 2 دقیقه جوشیدن ادامه یابد سپس ( محلول الف ) را درون بورت ریخته و به آرامی به آن بیفزایید تا رنگ آبی محو شده و رنگ قرمز آجری cu2o ) )ایجاد شود و حجم مصرفی محلول را یادداشت کنید .

روش محاسبه :
M = (F1* 100 *100 * 100) /25 *25 *V
F1 = فاکتور فهلینگ
V= حجم مصرفی محلول الف
M = مقدار قند احیا کننده بعد از هیدرولیز یا قند کل ( گرم در صد میلی لیتر )

آزمایشات میکروبی :
1) کشت باکتری مقاوم به اسید : محیط کشت OSA ( نوشابه و آب میوه )
2) کشت باکتری های اسید لاکتیک MRS ( آب میوه )
3) کشت کپک مخمر YGC ( نوشابه و آب میوه )
4) شمارش کلی PCA ( نوشابه )
برای کشت های میکروبی نوشابه ابتدا باید گاز نوشابه را خارج کرده سپس کشت کنیم .

کشت باکتری های مقاوم به اسید :
هدف از این آزمایش شناسایی و شمارش باکتری های مقاوم به اسید در نوشابه و آب میوه به روش کشت ( purplate ) در محیط کشت OSA

روش آزمایش :
استریل کردن پلیت ها :
پلیت ها و پیپت ها را درون جا پلیتی و جا پیپتی گذاشته و به مدت 2 ساعت در آون با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید .

تهیه محیط کشت : طبق دستور شرکت سازنده محیط کشت OSA , مقدار لازم ازآن را برای cc100 آب مقطر وزن کرده و درون ظرف شیشه ای درب پیچ دار می ریزیم .
Cc100 آب مقطر را توسط استوانه مدرج cc 100 برداشته و به محیط کشت اضافه می کنیم و درب ظرف را محکم می بندیم . ظرف محیط کشت را به مدت 30-20 دقیقه درون بن ماری با دمای 80 درجه قرار می دهیم تا محیط کشت حل و شفاف شود . چسب اتو را روی ظرف محیط کشت برای تشخیص استریل شدن محیط کشت می چسبانیم.
ظرف محیط کشت را به مدت 15 دقیقه در اتو کلاو قرار می دهیم تا با دمای 121 درجه سانتیگراد و فشارbar 5/1 استریل شود .

آماده کردن اتاق کشت :
لامپ uv درون اتاق کشت را به مدت 30-20 دقیقه روشن نگه می داریم , بعد از گذشت یک ساعت از خاموش کردن لامپ uv وارد اتاق کشت شده روی سطح نیز کشت الکل 70 درجه ریخته و با پنبه خشک می کنیم .

آماده سازی نمونه :
1) سطح خارجی ظرف نمونه را با استفاده از الکل 70 درجه تمیز و نگه داری کنید .
2) سپس آن را روی شعله عبور دهید تا کاملا خشک شود .
3) پس از مخلوط کردن محتویات آن , با استفاده از قیچی سترون ( در مورد ظرف های قابل انعطاف ) و یا در باز کن سترون ( برای ظرف های غیر قابل انعطاف ) در ظرف را باز کنید .

کشت دادن نمونه:
مقدار ml 2 از نمونه آب میوه را توسط دو پیپت جداگانه به دو پلیت سترون منتقل کرده( هر پلیت ml 1 ) سپس حدود ml 15 از محیط کشت استریل شده را که تا دمای 35-30 درجه سانتیگراد سرد شده به پلیت ها اضافه می کنیم .
محیط و نمونه را به صورت کشت ( purplate ) کاملا با هم مخلوط کرده و تا جامد شدن محیط آن را روی سطح میز کشت قرار می دهیم . cc15از محیط کشت را نیز به تنهایی و بدون نمونه درون پلیت می ریزیم و به عنوان محیط کشت شاهد بر می داریم . پلیت ها را به صورت وارونه درانکوباتور با دمای 30 درجه سانتیگراد به مدت 5-3 روز قرار می دهیم و بعد از این مدت کلنی ها را شمارش می کنیم .

گزارش :
1)نتایج در فرم گزارش ثبت شود .
2) مواردایجاد کننده خطا :
الف) استریل نبودن اتاق کشت یا وجود راه نفوذ آلودگی به اتاق کشت در حین کشت دادن
ب) آلودگی دست فرد آزمایش گر که باعث انتقال آلودگی به نمونه و محیط کشت می شود .

کشت کپک و مخمر:
هدف ازاین آزمایش شناسایی و شمارش کپک و مخمر در نوشابه و آب میوه به روش کشت ( ( purplate در محیط کشت YGC است .

روش آزمایش :
ابتدا پلیت ها و پیپت ها را به روش قبل استریل می کنیم . بعد از آن برای تهیه محیط کشت به روش قبل عمل کرده ,فقط از محیط کشت YGC استفاده می کنیم و بعد از آن اتاق کشت را نیز به روش قبل آماده می کنیم .

کشت دادن نمونه :
مقدار ml2از نمونه آب میوه را توسط دو پیپت جداگانه به دو پلیت سترون منتقل کرده ( هر پلیت ml1 ) سپس حدود ml15 از محیط کشت استریل شده را که تا دمای 35-30 درجه سانتیگراد سرد شده به پلیت اضافه می کنیم.
محیط و نمونه را به صورت کشت (( purplate کاملا با هم مخلوط کرده و تا جامد شدن محیط آن را روی سطح میز کشت قرار می دهیم . cc15 از محیط کشت را نیز به تنهایی و بدون نمونه درون پلیت می ریزیم و به عنوان محیط کشت شاهد بر می داریم . پلیت ها را به صورت وارونه در انکوباتور با دمای 25 درجه سانتی گراد به مدت سه روز قرار می دهیم و بعد از سه روز کلنی ها را می شماریم .

گزارش :
1) نتایج درفرم گزارش ثبت شود .
2)موارد ایجاد کننده خطا :
الف) استریل نبودن اتاق محیط کشت یا وجود راه نفوذ آلودگی به اتاق کشت در حین کشت دادن
ب)آلودگی دست فرد آزمایشگر که باعث انتقال آلودگی به نمونه و محیط کشت می شود .

کشت باکتری های اسید لاکتیک :
هدف از این آزمایش شناسایی و شمارش باکتری اسید لاکتیک در آب میوه به روش کشت( purplate ) در محیط کشت MRS .
روش آزمایش :
ابتدا پلیت ها و پیپت ها را مطابق آزمایش قبل استریل می کنیم. سپس محیط کشت MRS را نیز مانند قبل و طبق دستور شرکت سازنده تهیه می کنیم .
اتاق کشت را نیز مانند آزمایشات قبلی آماده می کنیم .

کشت دادن نمونه:
مقدار ml 2از نمونه آب میوه را توسط دو پییت جداگانه به دو پلیت سترون منتقل کرده ( هر پلیت ml1 ) سپس حدود ml15از محیط کشت استریل شده را که تا دمای 35-30 درجه سانتیگراد سرد شده را به پلیت اضافه می کنیم . محیط و نمونه را به صورت کشت ( purplate ) کاملا با هم مخلوط کرده و تا جامد شدن محیط آن را روی سطح میز کشت قرار می دهیم ml .15از محیط کشت را نیز به تنهایی و بدون نمونه درون پلیت می ریزیم و به عنوان محیط کشت شاهد بر می داریم . پلیت ها را به صورت وارونه درانکوباتور با دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت سه روز قرار می دهیم و بعد از سه روز کلنی ها را می شماریم .

گزارش :
1) نتایج در فرم گزارش ثبت شود .
2) موارد ایجاد کننده خطا :
الف) استریل نبودن اتاق کشت یا وجود راه نفوذ آلودگی به اتاق کشت در حین کشت دادن
ب) آلودگی دست فرد آزمایشگر که باعث انتقال آلودگی به نمونه و محیط کشت می شود .

شمارش کلی :
هدف از این آزمایش شناسایی و شمارش باکتری های مقاوم به اسید در نوشابه به روش کشت purplate ) ) در محیط کشت PAC است .
ابتدا پلیت ها و پیپت ها را مطابق آزمایش های قبلی استریل می کنیم . سپس محیط کشت PCA را نیز مانند قبل و طبق دستور شرکت سازنده تهیه کنیم .اتاق کشت را نیز مانند قبل تهیه می کنیم .

کشت دادن نمونه:
مقدار ml 2 از نوشابه که قبلا گاز آن خارج شده را توسط دو پیپت جداگانه به دو پیپت سترون منتقل کرده ( هر پیپت ml ), سپس حدود ml15از محیط کشت استریل شده را که تا دمای 35-30 درجه سانتیگراد سرد شده به پلیت اضافه می کنیم . محیط و نمونه را به صورت کشت ( purplate ) کاملا با هم مخلوط کرده و تا جامد شدن محیط آن را روی سطح میز کشت قرار می دهیم .
cc15 از محیط کشت را نیز به تنهایی و بدون نمونه درون پیپت می ریزیم و به عنوان محیط کشت شاهد بر می داریم . پلیت ها را به صورت وارونه در انکوباتور , با دمای 30 درجه سانتیگراد به مدت 5-3 روز قرار می دهیم و بعد ازاین مدت کلنی ها را می شماریم .

گزارش :
1) نتایج در فرم گزارش ثبت شود .
2)موارد ایجاد کننده خطا:
الف) استریل نبودن اتاق محیط کشت یا وجود راه نفوذ آلودگی به اتاق کشت در حین کشت دادن
ب)آلودگی دست فرد آزمایشگر که باعث انتقال آلودگی به نمونه و محیط کشت می شود .

1


تعداد صفحات : 33 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود