تارا فایل

پروپوزال شناخت و بررسی وضعیت رسوبگذاری در سد شهید عباسپور



نمونه پروپوزال ارشد جغرافیا

عنوان تحقیق به فارسی:
شناخت و بررسی وضعیت رسوبگذاری در سد شهید عباسپور

عنوان تحقیق به انگلیسی:
Identify and assessment of sedimentation condition in Abbaspoor Shahid dam
5. بیان مساله (تشریح ابعاد، حدود مساله، معرفی دقیق مساله، بیان جنبه های مجهول و مبهم و متغیرهای مربوط به پرسش های تحقیق، منظور تحقیق)
احداث سد روی یک رودخانه اثرات مهمی بر جریان آب و رسوب آن داشته و باعث تغییرات درازمدت مورفولوژیکی در رودخانه می گردد. تجمع رسوبات در پشت سدها موجب کاهش ظرفیت ذخیره و در نتیجه محدود شدن عمر مفید آنها می شود (موسوی و همکاران، 1385). بر اساس گزارش کمیته بین المللی سدهای بزرگ (ICOLD) بیش از 40000 سد بزرگ وجود دارد که در مجموع ظرفیت ذخیره سازی آب این سدها در حدود 7000 کیلومتر مکعب تخمین زده می شود. در اثر رسوبگذاری سالانه به طور متوسط 5/0 تا 1 درصد ظرفیت سدها معادل 45 کیلومتر مکعب می باشد،کاسته می شود (خسروپور، 1388). مجموع کل ظرفیت سدهای مخزنی کشور در حدود 005/0 مجموع ظرفیت مخزن های دنیا می باشد و برداشت های هیدروگرافی از مخازن نشان میدهد که به طور متوسط سالیانه در حدود 75/0 تا درصد ظرفیت سدهای کشور تحت اثر رسوب گذاری از بین می رود که این مقدار معادل 175 تا 250 میلیون مترمکعب است (Water Research Institude، 2000).
بررسی ها نشان می دهد که اکثر برآوردهای تقریبی متداول در دنیا که برای تخمین رسوبگذاری مخازن کشورمان در سنوات گذشته مورد استفاده قرار گرفته مقادیری کمتر از واقعیت را نشان داده اند. یکی از دلایل این موضوع علاوه بر اینکه ممکن است خطاهایی در اطلاعات اولیه وجود داشته باشد، این است که معادلات و روش های استفاده شده در نقاطی خارج از کشور و شرایطی متفاوت و بر اساس مطالعات میدانی خاص کالیبره شده اند (رحمانیان و همکاران، 1386). بدین منظور از روش های تجربی و یا مدل های ریاضی بر مبنای اطلاعات آماری استفاده می شود.
از مهمترین روش های تجربی در بررسی رسویگذاری سدها می توان به روش های تجربی افزایش و کاهش سطح اشاره داشت. از مدل های ریاضی و نرم افزاری نیز می توان به HEC-2، HEC-6، GSTARS-2، MIKE11 و… اشاره کرد. علاوه بر این استفاده از معادله سنجه رسوب، بر اساس داده های دبی جریان و رسوب متناظر، می تواند در تعیین حجم رسوب ورودی به مخزن سد کاربرد داشته باشد. این روش که بر پایه مفاهیم هیدرولوژیکی بنا شده است، در مواقعی که کمبود داده های مشاهداتی و اندازه گیری های میدانی وجود داشته باشد، بکار می رود. طبق نظر هورویتز (2002) هیدرولوژیستها در صورت کمبود دادههای واقعی غلظت رسوب معلق، از منحنیهای سنجه رسوب برای پیشبینی و برآورد غلظت رسوب معلق استفاده میکنند. در این تحقیق نیز منحنیهای سنجه بعنوان صفحه کاری و هدف انتخاب شدهاند. زیرا از میان روشهای فوق، منحنیهای سنجه رسوب، که جزء برآوردگرهای رگرسیونیاند، بر اساس روابط بدست آمده از اندازهگیریهای مستقیم دبی جریان- غلظت رسوب عمل میکنند و معمولاً در مقیاسهای زمانی بلندمدت و عدم وقوع سیلاب (دبی پایه روزانه، ماهانه، فصلی، و سالانه) بعنوان مبنای مشاهدهای در برابر سایر روشها محسوب میشوند.
در این پژوهش نیز از روش های مبتنی بر رابطه دبی- رسوب در ایستگاه های هیدرومتری بالادست مخزن سد شهید عباسپور استفاده می شود تا میزان کارایی این روش برای برآورد رسوبدهی در آینده نیز تعیین شود. سد مخزنی شهید عباسپور که از سال 1356 در دست بهره برداری است، تاکنون سه مرتبه مورد عملیات هیدروگرافی قرار گرفته است که اطلاعاتی از این مطالعات هیدروگرافی در دست است. وجود این سد مخزنی با زمان بهره برداری طولانی، این فرصت را برای سازمان های دست اندر کار طراحی و بهره برداری از سدها پدید می آورد تا با استفاده از داده های مشاهداتی، اولاً به ارزیابی کارایی و دقت روش های موجود برای طراحی رسوب مخزن این سد پرداخته و ثانیاً در صورت عدم کارایی روش های موجود، امکان تغییر این روش ها (روز آمد کردن و یا بومی سازی آنها بر اساس اطلاعات مربوط به مخازن ایران) و یا ارائه روش های جایگزین برای طراحی رسوب مخازن سدها را مورد مطالعه قرار دهند (آقائی و طلوعی، 1390).

6. سوابق مربوط (بیان مختصر سابقه تحقیقات انجام شده درباره موضوع و نتایج به دست آمده در داخل و خارج از کشور نظریه های علمی موجود درباره موضوع تحقیق)

عابدینی و طالب بیدختی (1368) نحوه توزیع رسوب در مخزن سد درودزن را از روش کاهش سطح مورد بررسی قرار دادند . در این مطالعه مشخص گردید که بعد از گذشت 50 سال رسوبات در پشت این سد تا ارتفاع 2/12 متر بالا می آید.
موسوی و صمدی بروجنی (1374) با بررسی توزیع رسوب در مخزن 14 سد خاکی کوچک در چهارمحال بختیاری مشخص کردند که هر دو روش تجربی کاهش سطح و افزایش سطح، حجم کل رسوب را با خطای کمتر 1 درصد در حد حجم رسوب ته نشین شده تخمین زده اند.
رهنمایی (1374) روش های توزیع رسوب را در مخزن سدکرج به کار برده و نتایج را با اندازه گیری های سال 1370 مقایسه کرده است. حجم های حاصل از دو روش کاهش و افزایش سطح، در رقوم بالا تقریباً با هم برابرند و نسبت به مقادیر واقعی خطای ناچیزی داشته اند . در رقوم متوسط تفاوت مختصری بین سه روش مشاهده می شود.
شعبانلو و همکاران (1382) با بررسی این موضوع در مخازن سدهای ایران به این نتیجه رسیدند که مدل کاهش سطح به روش برلند و میلر در اکثر سدهای مورد مطالعه نتایج بهتری از بقیه مدل ها ارائه کرده است
موسوی و همکاران (1385) به بررسی رسوب در مخزن سد زاینده رود با استفاده از مدل های تجربی افزایش و کاهش سطح پرداختند. مقایسه توزیع رسوبات ته نشین شده در سد فوق با مدل های توزیع رسوب نشان داد که مدل کاهش سطح بورلند و میلر با کمترین خطا نسبت به سایر روش ها، بیشترین همخوانی را با نحوه توزیع رسوب دارد.
امامی و همکاران (1385) به بررسی روند رسوبگذاری در مخزن سد دز به روش تجربی کاهش سطح و واسنجی آن بر اساس نتایج هیدروگرافی های مخزن پرداختند. بدین منظور از بین روش های توزیع رسوب، روش تجربی کاهش سطح بـه منظـور برآورد روند رسوبگذاری در مخزن سد دز به کار رفته است. به منظور واسنجی مدل، هیدروگرافی اولیه انجـام شده در سال 1351 مبنا قرار داده شده و بر اساس هیدروگرافی سال 1382 و ارقام صفر جدید مخـزن و حجـم مفید مخزن در ترازهای مختلف، ضرایب روش فوق تدقیق شده است که از ضرایب واسنجی شده می تـوان جهـت پیش بینی توزیع رسوب در سال های آتی استفاده نمود.
فیض نیا و همکاران (1387) به بررسی نقش رسوبزایی سازندهای زمین شناسی و تعیین سهم استانی حوزه آبخیز سد شهید عباسپور پرداختند. با توجه به عوامل موثر در دبی رسوب، نسبت تولید رسوب هر استان محاسبه گردید و مشخص شد استان چهارمحال و بختیاری با 9/47 درصد بیشترین و استان فارس با 1/2 درصد کمترین تاثیر را بر دبی رسوب حوزه کارون 1 دارند.
منتظمی نوین و اعلمی (1389) به بررسی نحوه توزیع رسوب در سطح مخزن سد یامچی اردبیل به کمک نرم افزار HEC-6 و روش های کاهش سطح و افزایش سطح و مقایسه نتایج بدست آمده پرداختند. نتایج نشان داد روش افزایش سطح همخوانی بیشتری با مدل HEC-6 دارد و یا به عبارت دیگر توزیع رسوب در سطح مخزن به صورت تقریبا یکنواخت صورت خواهد گرفت.
حصیرچیان و همکاران (1389) به بررسی نحوه توزیع رسوب در سد شهید رجایی(تنگه سلیمان) با روش تجربی افزایش و کاهش سطح پرداختند. بدین منظور اطلاعات سطح – حجم – ارتفاع اولیه مخزن و اطلاعات بدست آمده از هیدروگرافی مخزن در سال های بعد از بهره برداری مورد استفاده قرار گرفت. رسوبگذاری مخزن با استفاده از هر یک از این روش ها برآورد شد و مقادیر بدست آمده با مقادیر واقعی که از هیدروگرافی بدست آمده مقایسه شد. نتایج نشان داد روش کاهش سطح بهتر از روش افزایش سطح، توزیع رسوب در مخزن سد شهید رجایی را محاسبه می کند. بنابراین با استفاده از روش کاهش سطح، رسوبگذاری مخزن سد در سال های آینده بهره برداری محاسبه شد.
آقائی و طلوعی (1390) به مدل سازی ته نشینی رسوب در سدهای مخزنی رودخانه کارون پرداختند. در تحقیق مذکور ضمن جمع آوری اطلاعات مربوط به ته نشینی رسوب در مخازن ساخته شده بر روی رودخانه کارون و تعیین میزان تله اندازی و پروفیل رسوبات ته نشین شده در این مخازن، روند ته نشینی رسوبات در این مخازن با روش های موجود و متداول برای پیش بینی ته نشست رسوبات در مخزن سدها کنترل شده و دقت روش های موجود، مورد بررسی قرار گرفته است. با مقایسه عمق رسوبات تله اندازی شده در مخزن شهید عباسپور در طی 29 سال بهره بردار ی (1356 لغایت 1384) و نتایج حاصل از روش کاهش سطح، میزان خطای روش کاهش سطح در تخمین عمق رسوبات در پای سد برابر16 درصد محاسبه شد که با توجه به عدم قطعیت های موجود در مبحث رسوب گذاری مخازن سدها، دقت قابل قبولی به شمار می آید.
اکبرزاده و همکاران (1390) به بررسی صحت سنجی توابع انتقال رسوب و تاثیر پارامترهای هیدرولیکی بر چگونگی شبیه سازی رسوبگذاری مخزن سد شهید عباسپور با استفاده از مدل عددی HEC-RAS پرداختند. طبق نتایج، با حساسیت سنجی های انجام شده نسبت به تغییرات ضریب زبری مشخص شد بطور متوسط می توان ضریب زبری 25/0 را در تمام طول مخزن بکار گرفت.
اسمعیل آبادی و همکاران (1390) به بررسی مدل های HEC- و 6 GSTARS در برآورد روند رسوبگذاری مخزن سد دز پرداختند. طبق نتایج، بین سالهای 1351 تا 1382، نتایج روش تجربی کاهش سطحِ کالیبره شده با نتایج مشاهداتی در مخزن همخوانی بسیار خوبی نشان داد. بدین ترتیب ضرایب دقیقِ روش کاهش سطح در مخزن سد دز بدست آمد. در مرحله بعدی تحقیق، با استفاده از روش کاهش سطحِ کالیبره شده محاسبات رسوبگذاری در مخزن برای دوره 40 ساله بعدی (پیش بینی در خلال سال های 1382 تا 1422 ) انجام گرفت.
بوربوری و همکاران (1388) به برآورد میزان رسوب دهی رودخانه جاجرود در بالادست سد لتیان پرداختند. بدین منظور ضمن شناسایی مهمترین عوامل فیزیوگرافی موثّر در تولید سیلاب، با ورود این فاکتورها به مدل رگرسیونی، معادله دبی سیلاب و سپس معادله های دبی- رسوب برای هر زیرحوضه به دست آمد. با بررسی این معادلات و قرار دادن پارامترهای مورد نظر در آنها حداکثر دبی های سیلابی برای زیرحوضه ها محاسبه و با کمک این معادلات راه حل های مناسبی برای پیش بینی دبی سیلابی و بار رسوبی حمل شده ارائه گردید. همچنین برای دوره های درازمدت زیرحوضه ها (امامه، کند و افجه) حداکثر دبی بار رسوبی حمل شده به دست آمد.
زاریس و کاتسویانیس (2005) با بررسی 30 نمونه اندازهگیریشده در بالادست یکی از سدهای غرب یونان با استفاده از دو نوع منحنی سنجه (رابطهای برای تمام مقادیر دبی و رابطهای برای کلاسهای مختلف دبی) نتیجه گرفتند که در حالت اول رابطه ارائه شده برآورد پایینتری از رسوب در مورد مقادیر بالای دبی دارد و در دبیهای پایین مقادیر رسوب بیشتری را نشان میدهد. ولی در حالت دوم مقادیر بدستآمده خیلی نزدیکتر به مقادیر حاصل از نمونهبرداریها هستند. همچنین نتایج نشان داد که با استفاده از نمونهبرداریهای کم و نامناسب نیز میتوان به نتایج خوبی از منحنی سنجه دست یافت؛ مشروط بر اینکه یک رابطه صحیح از دادهها ارائه شود.
شلایس و همکاران (2008) با مطالعه صحرایی 3 سد مخزنی در مناطق کوهستانی کشور سوئیس به این نتیجه رسیدند که جریان گل آلود، مهم ترین عامل در تشدید رسوب گذاری این مخازن بوده است.
آبوود و همکاران (2009) به مقایسه برخی از مدل های یک بعدی رسوبگذاری پرداختند و دو مدل HEC-6 و GSTARS را به عنوان نرم افزارهای موفق در زمینه پیش بینی الگوی رسوب گذاری مخازن پیشنهاد کردند.
هو و همکاران (2009) بر اساس دادههای ماهانه دبی جریان- غلظت رسوب معلق ایستگاههای بالادست، میانی و پاییندست رودخانه یانگتسه به آنالیز منحنیهای سنجه در دورههای زمانی از سال 1955 تا 2007 پرداختند. نتایجنشان داد آشفتگیهای ناشی از فعالیتهای انسانی و خصوصیات آبخیز اثر قابلتوجهی بر پارامترهای منحنی سنجه رسوب و تغییرپذیری زمانی و مکانی رسوب دهی داشته است که این در ارتباط با مقیاس مقطع رودخانههاست. بطوریکه ساخت سدها باعث اختلاف معنیدار در پارامترهای منحنی سنجه در بازه بالادست با بازههای میانی- پاییندست شده است که با گذشت زمان بدلیل ساخت سدها ابر نقاط دادهها در صفحه لگاریتمی بتدریج به پایین صفحه کشیده شده است. در نهایت این امر منجر به کاهش شیب خط رگرسیونی (پارامتر b) شده است. این امر نشان میدهد که در دورههای قبل از سدسازی تندی خط سنجه رسوب بیشتر از دوره های بعد از ساخت سد است و به دلیل تلهاندازی رسوبات در بالادست سدها، منحنیهای سنجه در پاییندست از شیب کمتری برخوردارند.

7. فرضیه ها (هر فرضیه به صورت یک جمله خبری نوشته شود.)

1- روش های هیدرولوژیکی در برآورد میزان رسوب ورودی به سد شهید عباسپور از کارایی قابل قبولی برخوردار هستند.
2- با استفاده از روش های آماری می توان روند تغییرات رسوبدهی در آینده را بررسی کرد.

8. اهداف تحقیق (شامل: 1) اهداف علمی 2 ) کاربردی و ضرورت های خاص 3) انجام تحقیق)

1- ارزیابی کارایی روش های برآورد رسوبگذاری در مخزن سد شهید عباسپور
2- بررسی روند تغییرات رسوبدهی در دوره های زمانی مختلف در سد شهید عباسپور
3- ارائه راهکارهای مدیریتی در جهت کنترل رسوب ورودی به سد شهید عباسپور

9. در صورت داشتن هدف کاربردی بیان نام بهره وران (اعم از موسسات آموزشی و اجرایی و غیره):
شرکت سهامی آب منطقه ای استان های قرار گرفته در حوز آبخیز کارون 1
سازمان آب و برق استان خوزستان
شرکت مدیریت منابع آب
دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی

10. جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق در چیست؟ (این قسمت توسط استاد راهنما تکمیل شود.)

به دلیل پرهزینه بودن و زمان بر بودن نمونه برداری روزانه رسوب ورودی به مخزن سد شهید عباسپور، استفاده از روشهای هیدرولوژیکی نظیر منحنی سنجه رسوب با در نظر گرفتن خصوصیات حوزه آبخیز بالادست، برای ارزیابی و برآورد رسوبدهی حوزه آبخیز کارون 1 ضروری به نظر می رسد تا بتوان برنامه ریزی صحیح از برنامه های مدیریتی حفاظت آب و خاک و همچنین تاسیسات آبی داشت.

امضاء

11. روش کار
الف. نوع روش تحقیق:
این تحقیق بر پایه روش های آماری هیدرولوژیکی نظیر منحنی سنجه رسوب و همچنین روش های تجربی مانند افزایش و کاهش سطح انجام خواهد شد.

ب. روش گردآوری اطلاعات (میدانی، کتابخانه ای و غیره):
از جمله مهمترین اطلاعات موجود در زمینه رسوب گذاری در مخزن سد شهید عباسپور، می توان به نقشه توپوگرافی اولیه مخزن (سال 1356) به همراه نتایج سه سری عملیات هیدروگرافی در این مخزن اشاره کرد که در سال های 1362، 1375 و 1384 انجام شده اند. همچنین در سال 1362 ضمن، نمونه گیری از رسوبات ته نشین شده در نقاط مختلف مخزن، دانه بندی این نمونه های رسوبی تهیه و در گزارش رسوب شناسی مخزن شهید عباسپور، ارائه شده است (آقائی و طلوعی، 1390).
بخش دیگری از اطلاعات از طریق آمار دبی- رسوب ایستگاه های هیدرومتری بالادست سد جمع آوری خواهند شد. تا با بررسی روند تغییرات رسوبدهی در دوره های زمانی مختلف، برآورد رسوب ته نشین شده در مخزن سد برای سال مطالعه (1394) و آینده انجام گیرد.

پ. ابزار گردآوری اطلاعات (پرسشنامه، مشاهده،آزمون، فیش، جدول، نمونه برداری، تجهیزات آزمایشگاهی و بانک های اطلاعاتی و شبکه های کامپیوتری و ماهواره ای و غیره) :
جمع آوری گزارشات موجود از سازمان آب و برق خوزستان، جمع آوری داده های دبی- رسوب از شرکت مدیریت منابع آب ایران، تهیه نقشه های رقومی از سازمان نقشه برداری کشور

ت. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات:
تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزارهای Excel، SPSS، R و همچنین تهیه نقشه ها در محیط نرم افزار ArcGIS 10.3 خواهد بود.

12. جدول زمان بندی مراحل انجام دادن تحقیق از زمان تصویب تا دفاع نهایی
تاریخ تصویب
از تاریخ
تا تاریخ
مطالعات کتابخانه ای
از زمان تصویب
1 ماه پس از تصویب
جمع آوری اطلاعات
1 ماه پس از تصویب
2 ماه پس از تصویب
تجزیه و تحلیل داده ها
2 ماه پس از تصویب
4 ماه پس از تصویب
نتیجهگیری و نگارش پایان نامه
4 ماه پس از تصویب
5 ماه پس از تصویب
تاریخ دفاع نهایی
5 ماه پس از تصویب
6 ماه پس از تصویب
طول مدت اجرای تحقیق: 6 ماه (حداقل 6 ماه)

13. فهرست منابع و مآخذ (فارسی و غیرفارسی) مورد استفاده در پایان نامه به شرح زیر:
* اسمعیل آبادی، ر.، امامی، س.ا. و محجوب، ح. 1390. بررسی مدل های HEC- و 6 GSTARS و برآورد روند رسوبگذاری در مخزن با استفاده از مدل منتخب و کالیبره شده (مطالعه موردی: سد دز). دومین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی منابع آب ایران، 7 ص.
* اکبرزاده، ن.، مجدزاده طباطبائی، م.ر. و قریی نجف آبادی، س.ح. 1390. صحت سنجی توابع انتقال رسوب و تاثیر پارامترهای هیدرولیکی بر چگونگی شبیه سازی رسوبگذاری مخزن سد شهید عباسپور با استفاده از مدل عددی HEC-RAS. ششمین کنگره ملی مهندسی عمران، 8 ص.
* امامی، س.ا.، محبوب، ح.، جباری، ا. و علاقه مندانف م. 1385. بررسی روند رسوبگذاری در مخزن سد دز به روش تجربی کاهش سطح و واسنجی آن براساس نتایج هیدروگرافی های مخزن. هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه، 8 ص.
* آقائی، م.م. و طلوعی، ا. 1390. مدل سازی ته نشینی رسوب در سدهای مخزنی مطالعه موردی: سدهای مخزنی رودخانه کارون. اولین کنفرانس بین المللی و سومین کنفرانس ملی سد و نیروگاه های برق آبی، 10 ص.
* بوربوری، ف.، فیاضی، ف.، نخعی، م. و متکان، ع.ا. 1388. برآورد میزان تولید رسوب رودخانه جاجرود در بالادست سد لتیان با استفاد از رگرسیون چندمتغیره. فصلنامه زمین شناسی کاربردی، 5(3): 213-219.
* حصیرچیان، م.، مشکواتی، ج.، عمادی، ع.ر. و تقوی، ج. 1389. بررسی نحوه ی توزیع رسوب در سد شهید رجایی(تنگه سلیمان) با روش تجربی افزایش و کاهش سطح. پنجمین کنگره ملی عمران، 6 ص.
* خسروپور، ح. 1388. بررسی روش های مدیریت رسوبگذاری در سدها و قابلیت کاربرد آنها با توجه به ملاحظات طراحی و بهره برداری. مجموعه مقالات هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، دانشگاه شیراز.
* رحمانیان، م.ر.، جمالزاده، م.، بنی هاشمی، م.ع. و بدیعی، پ. 1386. برآورد رسوبگذاری در مخازن با روشهای تخمینی(تجربی و نیمه تجربی). سومین کنگره ملی مهندسی عمران، 8 ص.
* رهنمایی، د. 1374. رسوبگذاری در مخازن سدها. آب و توسعه، وزارت نیرو، 3(1): 50-58.
* شعبانلو، س. 1379. بررسی نحوه رسوب گذاری در تعدادی از سدهای مخزنی ایران با حجم های متفاوت. پایان نامه کارشناسی ارشد، رشته آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان.
* عابدینی، م. و طالب بیدختی، ن. 1368. چگونگی توزیع و کنترل رسوب در مخازن سدها. مجموعه مقالات اولین کنفرانس هیدرولوژی ایران،تهران، 792-820.
* فیض نیا، س.، نصری، م.، نجفی، ع. و نخکوب، ح. 1387. نقش رس.بزایی سازندهای زمین شناسی و تعیین سهم استانی حوزه آبخیز سد شهید عباسپور (حوزه آبخیز کارون 1). فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 15(4): 423-435.
* منتظمی نوین، م. و اعلمی، م.ت. 1389. بررسی نحوه توزیع رسوب درسطح مخزن سد یامچی اردبیل به کمک نرم افزار و روشهای کاهش سطح و افزایش سطح و مقایسه نتایج بدست آمده. پنجمین کنگره ملی مهندسی عمران، 8 ص.
* موسوی، س. ف. و صمدی بروجنی، ح. 1375. ارزیابی توزیع رسوب در مخازن سدهای کوچک منطقه چهارمحال و بختیاری. مجله آب و فاضلاب، 18: 4-13.
* موسوی، س.ف.، حیدرپور، م. و شعبانلو، س. 1385. بررسی رسوب در مخزن سد زاینده رود با استفاده از مدل های تجربی افزایش و کاهش سطح. فصلنامه علمی پژوهشی آب و فاضلاب. 17(1): 76-82.
* Abood, M.M., T. Mohammed, A.H. Ghazali and A. Rodzi Mahmud. 2009. Review study and assessment for sedimentation models applied to impounding reservoirs. Journal of Engineering and Applied Sciences, 4(15): 152-160.
* Horowitz, A.J. 2002. The use of rating (transport) curves to predict suspended sediment concentration: A matter of temporal resolution. Peachtree Business Center. Turbidity and Other Sediment Surrogates Workshop, Reno. NV. 3p.
* Hu, B. Wang, H. Yang, Z. Sun, X. 2009. Temporal and spatial variations of sediment rating curves in the Changjiang (Yangtze River) basin and their implications. Quaternary International xxx:1-10
* Schleiss, A.J., De Cesare, G. and Althaus, J.J. 2008. Reservoir sedimentation and sustainable development, In: International Conference on Erosion, Transport and Deposition of Sediments, Switzerland.
* Water Research Institute. 2000. Sedimentation in the reservoir of large dams Ministry of Energy, Iran
* Zarris, D. and Koutsoyiannis, D. 2005. Evaluating sediment yield estimations from large-scale hydrologic systems using the rating curve concept. Material and geoenvironment, vol.52, 1, 157-159.

1


تعداد صفحات : 15 | فرمت فایل : ورد وقابل ویرایش می باشد

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود