تارا فایل

پروپوزال تدوین نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی


پروپوزال مدیریت صنعتی- گرایش مالی

عنوان
تدوین نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی

مقدمه
اقتصاد مقاومتی یک نظام اقتصادی است که هماهنگ با سیاستهای کلان سیاسی و امنیتی نظام اسلامی و برای مقاومت در برابر اقدامات تخریبی شکل می گیرد تا بتواند در برابر ضربات اقتصادی تحریم ها و توطئه های گوناگون اقتصادی نظام استکبار مقاومت کرده و توسعه و پیشرفت خود را ادامه دهد و روند رو به رشد همه جانبه خود را در ابعاد ملی، منطقه ای و جهانی حفظ کند و به گفته رهبر معظم انقالب اقتصاد مقاومتی تنها راه ادامه روند پیشرفت کشور است(طالبی پور، 1392). در برابر صف دشمنی های ناجوانمردانه علیه کشور و نظام همه باید روحیه مقاومت جانانـه داشـته باشـند و وحـدت سیاسی بین قوای مجریه ،مقننه و قضائیه می تواند مهمترین راهبرد اساسی در برابر هرگونه تحـریم هـا و تهدیـدات خارجی باشد و در نهایت بین مسئولین به سطوح پایین تر جامعه رسوخ پیدا کرده و موجبـات سـربلندی کشـور در برابر مشکلات را فراهم خواهد ساخت(جعفری و آهنگری، 1391).در این راستا برای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی در سازمان نیاز به یک برنامه ریزی استراتژیک و انتقال آن به سایر کارکنان می باشد.
در دنیای رقابتی امروز، خلق و پیاده سازی استراتژی های جدید و مبتکرانه، برای بهره گیری از فرصتها، سخت و دشوار به نظر می رسد. به طور قطع، می توان گفت که هر استراتژی ای برای تمامی سازمانها مناسب نیست. اگر استراتژی ای برای یک سازمان مطلوب و موثر باشد، لزوماً در دیگر سازمانها مفید نخواهد بود(میرزایی چابکی، 1389: به نقل از مهرمنش و همکاران، 1391). با توجه به تغییرات و دگرگونیهای محیط و اثر آن بر سازمانها، مدیریت استراتژیک را به نظم درآوردن فعالیتهای سازمان با اعتنا به تغییرات محیط بیرونی آن تعریف کردهاند، به طوری که اهداف سازمان مورد نقد و بررسی دائمی قرار گیرد تا از این طریق زمینه موفقیت موسسه فراهم شود. علاوه بر این تعریف، مدیریت استراتژیک را فرآیند تصمیمگیری دانستهاند که جهت فعالیتهای بلندمدت سازمان و همچنین اجرای آن تصمیمها را تعیین می کند. با توجه به این دو تعریف باید گفت که: مدیریت استراتژیک فرایندی است که به وسیله آن، مدیران جهت فعالیتهای بلندمدت سازمان را تعیین، اهداف عملیاتی ویژهای را مشخص و استراتژیهای نیل به این اهداف را با توجه به شرایط داخلی و خارجی طراحی و برنامههای عملی برای اجرای استراتژیها را انتخاب میکنند. استراتژیستها و مدیران به عوامل محیطی و درونی و اثرات آنها بر نقاط قوت و ضعف سازمان و نیز آثار تهدیدها و فرصتها در تدوین استراتژیها توجه دارند و این تجزیه و تحلیل استراتژیک به صورت مداوم در جریان فعالیت سازمان صورت میگیرد و به طور مرتب اهداف، راهکارهای اجرایی و برنامههای سازمان با توجه به وضعیت ما و موقعیتهای جدید تغییر می یابد تا سازمان با توجه به وضعیت های جدید آماده باشد. از این رو مدیریت استراتژیک را فرایندی پویا دانستهاند (خاشعی، 1390، 61-62: به نقل از فرهنگی و دانایی، 1392، 52). در تعریفی دیگر، مدیریت استراتژیک را هنر و علم تدوین، اجرا و ارزیابی تصمیمات وظیفه ای چندگانه دانستهاند که سازمان را قادر می سازد به هدف های بلندمدت خود دست یابد (دیوید1، 1997).
مقصود از برنامه ریزی استراتژیک این است که:
1. ماموریت و چشم انداز سازمان تعیین شود؛
2. عواملی که در محیط خارجی سازمان را تهدید می کنند یا فرصت هایی را که برایش بوجود می آورند شناسایی شوند؛
3. نقاط قوت و ضعف داخلی سازمان شناسایی شوند؛
4. اهداف سازمان تعیین شوند؛
5. در پایان در نظر گرفتن استراتژی های گوناگون و انتخاب استراتژی های خاص جهت ادامه فعالیت (دیوید، 1997).
مبدعان کارت امتیازی متوازن، معتقدند که اجرای موفقیت آمیز استراتژی های سازمان، بستگی به این دارد که افراد سازمان، استراتژی ها را فهمیده باشند و درک نمایند. باید توجه کرد که این امر نیز به نوبه خود، نیازمند ایجاد فرآیندهای پیچیده ای است که باعث می شود سرمایه ها و دارایی های نامشهود سازمانی به خروجی های ملموس و مشهود تبدیل شوند. بدین منظور مبدعان کارت امتیازی متوازن، نقشه استراتژی را به عنوان ابزاری معرفی کرده اند که می تواند با شناسایی و استخراج اهداف کلیدی (استراتژیک) سازمان و به تصویر کشیدن روابط علّت و معلولی بین آنها پیوند بین ساختار استراتژی های سازمان را ارائه نماید (کاپلان و نورتون، 2000: به نقل از فرهنگی و دانایی، 1392، 230).
روابط علت و معلولی که در قالب نقشه استراتژی ترسیم می شوند، به منزله ی دستور العمل موفقیت سازمان هستند. کاپلان و نورتون (2000) در این خصوص گفته اند "استراتژی بیانگر شیوه ی حرکت سازمان از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب اما نامطمئن آینده است. از آنجا که سازمان پیش از این هرگز در چنین موقعیتی قرار نداشته است، مسیرش به سوی وضعیت مطلوب مجموعه ای از فرضیه های مرتبط با یکدیگر را شامل می شود. نقشه استراتژی، این روابط علت و معلولی را مشخص و آزمون پذیر می سازد" (نیون، 1386، 234-235: به نقل از فرهنگی و دانایی، 1392، 230).
در نقشه استراتژی، سازمان به چهار منظر (یا بیشتر)، افراز می شود و اهداف کلیدی (استراتژیک) سازمان که مندرج در برنامه استراتژیک سازمان است، در این چهار منظر، دسته بندی می شود (چیتز2، 2008؛ کاپلان و نورتون، 2000 ). البته هر سازمان می تواند بسته به ساختار صنعت و دینامیک های خود، مناظر نقشه استراتژی خود را زیاد یا کم نماید (کاپلان و نورتون، 2000؛ نیون، 2006؛ چیتز، 2008؛ چن3 و همکاران، 2006).
با ترسیم دقیق روابط علّت و معلولی بین اهداف استراتژیک سازمان در مناظر، مبنایی بدست می آید که می تواند به عنوان شالوده برای کارت امتیازی متوازن و اجرای موفقیت آمیز استراتژی ها قرار گیرد. لذا در این تحقیق محقق در نظر دارد با کمک مبانی فراگرفته در این مقطع تحصیلی به شکل شایسته به ترسیم نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی بپردازد.
در ادامه با توجه به موضوع تحقیق به تدوین و ارائه مسئله اصلی تحقیق، سوالات و اهداف پژوهش حاضر پرداخته می شود.

بیان مساله اساسی تحقیق
در رویکرد مدیریت استراتژیک، ابتدا شناسایی اهداف، نقاط قوت و ضعف، عوامل محیطی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، قانونی، تکنولوژیکی و… مورد توجه است و در مرحله دوم ساختار، فرهنگ، منابع و زیرسیستم ها مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند تا با تغییر این عوامل در مسیر انتخاب شده حرکت نماید. مرحله اول را تعیین استراتژی و دیگری چگونگی اجرای استراتژی را بیان میکند.
بدون شک، وابستگی به درآمدهای حاصل از اقتصاد تک محصولی و صادرات نفت خام، شکاف طبقاتی و فقر نسبی، فساد اقتصادی و اداری، عدم شایسته سالاری علمی، ضعف نظام بانکداری، پولی و سیستم ارزی کشور، عدم توجه به تغییر هرم جمعیتی و سالخوردگی جمعیت، بوروکراسی عریض و طویل دولتی، فضای کسب وکار و بیکاری تحصیلکرد ه ها، وجود سرمایه های سرگردان که ناشی از دستوری بودن نرخ ارز و نرخ بهره است، قاچاق کالا به داخل و خارج، عدم نظارت دقیق بر چرخه ی توزیع کالا به صورت عمده فروشی و خرده فروشی در کشور، ضعف حمل ونقل ریلی به عنوان زیربنای توسعه ی اقتصادی، عدم توجه به سرمایه های اجتماعی و سرمایه های نمادین در کشور از جمله موانع و نقاط ضعف موجود بر سر اجرای اصول و مبانی اقتصاد مقاومتی است(یوسفی حاجی آباد، 1392). مهار سوداگری و فساد، مردمی سازی اقتصاد، ترجیح تولید بر واردات و خرید کالای داخلی از دیگر اقدامات لازم در زمینه تحقق و عملی سازی الگوی اقتصاد مقاومتی در ایران است. در این زمینه؛ برنامه ریزی، پیاده سازی، اجرا، ارزیابی و کنترل خطی مشی های سیاستی اقتصاد مقاومتی فوق الذکر، جز در سایه تدبر و اعمال اصول مدیریت استراتژیک امکانپذیر نخواهد بود(یوسفی حاجی آباد، 1392).
به نظر می رسد که متناسب با چارچوب ارائه شده توسط مبدعان کارت امتیازی متوازن، سازمان های مختلف اغلب بدون در نظر گرفتن روابط علّت و معلولی میان اهداف استراتژیک و تنها از طریق نظرات و اتفاق نظر مدیران ارشد و متخصصان و کارکنان با تجربه سازمان و طی سلسله جلسات متعدد مدیریتی، مناظر نقشه استراتژی و اهداف استراتژیک مندرج در آن را انتخاب می کنند. متاسفانه سازمان ها و شرکت های زیادی در مسیر کارت امتیازی خود با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند، چراکه در ترسیم نقشه استراتژیشان، اشتباهات جدی مرتکب می شوند (ماخیجانی و کریلمن، 2008). با توجه به تحقیقات صورت گرفته و منتشر شده، معیار و راهکاری مشخص برای تعیین ساختار اهداف و سنجه های کلیدی سازمان و برقراری رابطه علّت و معلولی بین آنها در قالب نقشه استراتژی و در نتیجه ارائه نقشه استراتژی، معرفی نشده است (باخ و مالمی4، 2005). لذا می توان مهمترین سوال اصلی تحقیق حاضر را به شرح ذیل برشمرد:
بهترین روش برای دستیابی به این ابزار توانمند در برنامه ریزی استراتژیک کدام است؟ آیا می توان شبکه ارتباطات اهداف استراتژیک جهاد دانشگاهی استان سمنان را با رویکرد اقتصاد مقاومتی به عنوان یک برنامه استراتژیک ترسیم کرد؟

اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
در شرایط کنونی اقتصاد ایران تحریم های اقتصادی وضعیت رکود تورمی اقتصاد، وابستگی شدید بودجه عمومی به درآمدهای نفتی و مشکلات ساختاری بخش تولید صنعتی کشاورزی، لزوم توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی در بودجه سالیانه کشور را در افق 1404 و برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی کشور مشخص میسازد.بر این اساس کاهش سهم درآمدهای نفتی در بودجه عمومی، مدیریت صحیح هزینه ها و منابع درآمدی برنامه ریزی در جهت افزایش سهم درآمدهای مالیاتی در منابع بودجه ای و کاهش سهم هزینه های جاری در بودجه، باتوجه به اندک بودن ضریب تکاثر این هزینه ها در ایران از جمله راهکارهای پیش روی مدیریت کلان کشور در امر برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک برای گذر از چالشهای پیش روی اقتصاد ایران است(یوسفی حاجی آباد، 1392).
ایران اسلامی امروز به عنوان الگوی کشورهای آزادی خواه و کانون اصـلی مقاومـت در برابر اندیشه لیبرال دموکراسی غرب قرار دارد و ایـن در حـالی اسـت کـه دنیـای غـرب بـا بحـران اقتصـادی – اجتماعی مواجه است و در این شرایط برای نجات خـود از ایـن مشـکلات آخـرین تیـر تـرکش خـود یعنـی تحـریم هوشمندانه را انتخاب کرده است که در دو سطح تحریم واقعی و جنگ روانی آنرا پیگیری می کنـد و در طـی آن بـا حریم های نفتی ، بانک مرکزی، شرکت های کشتیرانی و نفت کش ها، برخی اشخاص و در نهایت با ایجاد فشارهای اقتصادی و سپس با بهره گیری از رسانه های قوی خود خواهان ایجاد شکاف بین مردم ومسئولان هستند(جعفری و آهنگری، 1391). اگر چه ممکن است تحریم هایی که بر اقتصاد ما باز شده، کاهش یابد و شرایط فعلی خاتمه یابد، اما فشارها از دوش ما برداشته نخواهد شد. تنها ممکن است نوع و شکل فشارها و محدودیت ها تغییر کند؛ اما در اصل آنها تغییری به وجود نمی آید و به همین دلیل باید اقتصاد مقاومتی را به طور حتم به عنوان یک راهبرد دراز مدت مدنظر قرار دهیم.(طالبی پور، 1392). اگرچه در اقتصاد ها خصوصاً اقتصاد مقاومتی بهره وری هدف غائی است ولی نیازمند به دوفاکتور مهم یعنی اثربخشی و کارآرایی است. منظور از کارایی یعنی مدیران اقتصادی و نخبگان فکری از منابعی که دارند چگونه به صورت بهینه از آن استفاده می کنند و در این راستا تا چه میزان به اهداف سازمانی نزدیکتر شده اند. بر این اساس بهره وری مورد نظر در اقتصاد مقاومتی مدیریت بهینه عوامل در راستای منافع کشور می باشد، این امر از کلیدی ترین موضوعات در چرخه اقتصاد نفتی و سوبسید ده، ایران می باشد(جعفری و آهنگری، 1391).
هدف از برنامه ریزی استراتژیک تدوین شرحی روشن و مختصر درباره این نکته است که سازمان یا جامعه، در صورت اجرای موفقیت آمیز استراتژی های خود یا دستیابی به ظرفیت کامل خویش چه وضعی خواهد داشت. این توصیف باید همان چشم انداز موفقیت سازمان باشد. چشم انداز موفقیت نوعاً به عنوان یک راهنما، برای اجرای استراتژی است تا برای تنظیم آن (فرهنگی و دانایی، 1392).
به نقل از برایسون، وودی آلن5 معتقد است 80% موفقیت با نمایش دادن محقق خواهد شد. در جایی دیگر کانت6 استدلال می کند، تصور مقدم بر ادراک است؛ لذا مردم باید تصویری درباره چگونگی موفقیت و رفتار مطلوب داشته باشند و این تصور باید پیش از مشاهده آنها در عمل صورت پذیرفته باشد (فرهنگی و دانایی، 1392)؛ که می توان این مهم را به چگونگی رفتار پرسنل و مدیران جامعه مورد بررسی تحقیق تعمیم داد و به عنوان یک ضرورت جهت دستیابی به هدف تحقیق، "اقتصاد مقاومتی"، مورد بررسی قرار گیرد.

جنبه جدید بودن و نوآوری در تحقیق
تا کنون در جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی هیچ گونه برنامه ریزی استراتژیک صورت نگرفته است. لذا می توان این مطالعه را در این خصوص در نوع خود نوآور و پیش رو محسوب کرد.

اهداف مشخص تحقیق
هدف اصلی: تدوین نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقصاد مقاومتی ؛
اهداف ویژه:
1- شناخت استراتژی ها و اهداف استراتژیک جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی؛
2- تعیین اجزاء نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی؛
3- تعیین میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری اجزاء نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی؛
4- تعیین روابط علت و معلولی اجزاء نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی؛

سوالات تحقیق
1- استراتژی ها و اهداف استراتژیک جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی چگونه است؟
2- اجزاء نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی چگونه است؟
3- روابط علت و معلولی اجزاء نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی چگونه است؟
4- میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری اجزاء نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی چگونه است؟
5- نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی چگونه است؟

تعریف واژه‏ها و اصطلاحات فنی و تخصصی
کارت امتیازی متوازن: کارت ارزیابی متوازن ابزاری است که اهداف و استراتژی های کلی بیان شده در سازمان را به نقشه استراتژیک و مجموعه کاملی از هدف ها و برنامه های عملیاتی ترجمه می کند و بدین ترتیب چارچوبی را برای سیستم نظارت و سنجش استراتژیک به وجود می آورد (آریا، 1381، 58-61).
در این پژوهش نیز مفهوم کارت امتیازی متوازن به عنوان ساختاری جهت ترجمه اهداف استراتژیک به مفاهیم قابل فهم و عملیاتی در قالب نقشه استراتژی در نظر گرفته می شود.
نقشه استراتژی: کاپلان و نورتون بر اثر تحقیقات گسترده و تجربه کار با صدها تیم از سازمان های متعدد به الگوی خاصی دست یافتند که آنها را به شکل یک چارچوب (یک نقشه استراتژی) درآورند (لطفیانی، 1385، 50-55). این چارچوب که برای سازمان های رسانه ای توسط فرهنگی و دانایی (1392) نشان داده شده است، عناصر مختلف کارت امتیازی متوازن یک سازمان را در یک زنجیره علت و معلول وارد ساخته و دستاوردهای مطلوب را با عوامل این نتایج مربوط می سازند (فرهنگی و دانایی، 1392). در این پژوهش نیز منظور از نقشه استراتژی زنجیره علت و معلولی مابین استراتژی های سازمان است که در قالب یک تصویر به تفکیک ابعاد گوناگون کارت امتیازی متوازن قابل ترسیم است.
اقتصاد مقاومتی: اقتصاد مقاومتی یعنی تشخیص حوزه های فشار یا در شرایط کنونی تحریم و متعاقباً تلاش برای کنترل و بی اثر کردن و در شرایط آرمانی تبدیل چنین فشارهایی به فرصت، که قطعاً باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت های عقلایی و مدیرانه پیش شرط و الزام چنین موضوعی است. اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی ها و تاکید روی مزیت های تولید داخل و تلاش برای خود اتکایی است. اصطلاح اقتصاد مقاومتی اولین بار پس از محاصره غزه در سال 2005 مطرح شده و پس از تشدید تحریم ها علیه برخی از کشورها در سالهای اخیر این شیوه ترویج شده و مورد توجه قرار گرفته است به گونه ای که حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را تشریح نموده است. در اقتصاد مقاومتی هدف استفاده از توان داخلی و مقاومت در مقابل تحریمها و محدودیتهای ایجاد شده با ایجاد کمترین بحران است. حمایت از تولید، کار و سرمایه ملی رویکرد و فرایندی است که دارای ارکان و ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می باشد. از جمله رهیافت های اساسی در راستای حمایت از تولید ملی، اقتصاد مقاومتی می باشد که می تواند در تحول و توسعه فعالیتهای اقتصادی کارساز و اثرگذار باشد. اقتصاد مقاومتی را می توان به صورت یکی از ارکان حمایت از تولید ملی مورد بررسی قرار داد که با خنثی سازی تحریم ها به عامل تولید داخلی تکیه دارد و با عملی سازی اصول خود، موجب تحولی عمیق در رشد تولید ملی می شود.

جهاد دانشگاهی استان سمنان: جهاد دانشگاهی نهادی است انقلابی با هویت اسلامی ، برخوردار از منابع انسانی متعهد و کارآمد ، الهام بخش و موثر در کشور ، پیشگام در توسعه علم ، فناوری و فرهنگ با تعامل سازنده در عرصه ملی و بین المللی. منابع اعتبارات جهاددانشگاهی عبارتند از:
1- اعتباراتی که همه ساله در ردیفی مجزا در بودجه دولت منظور و تصویب می شود
2- کمک های بلاعوض بنیاد مستضعفان و سازمان حج و اوقاف و امور خیریه پس از تصویب آنها
3- وجوهی که جهاددانشگاهی بابت ارائه خدمات، اجرای طرح ها برای سازمانها و اشخاص حقوقی وحقیقی، فروش تولیدات موسسات وابسته و تجاری کردن تحقیقات تحصیل می کند.
4- سایر کمکها و هدایای نقدی و غیر نقدی
5- استفاده از تسهیلات بانکها
جهاد دانشگاهی استان سمنان در سال 1365 با اهداف گسترش تحقیقات و شکوفایی استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خودکفایی، توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه و دانشگاه، حمایت، تشویق و جذب دانشجویان و پژوهشگران جوان و فراهم کردن زمینه فعالیتهای علمی و پژوهشی آنان، ارائه خدمات آموزشی مورد نیاز جامعه در قالب آموزشهای بلند مدت و کوتاه مدت، مشارکت در ایجاد زمینه های مناسب برای اشتغال بیشتر فارغ التحصیلان و… با اتکاء به محققین دانشگاهی و بهره مندی از اساتید متعهد و مجرب، در سه حوزه پژوهشی، آموزشی و فرهنگی فعالیتهای خود را متمرکز نموده است. این نهاد در حال حاضر با تعداد اعضای 50 نفر با میانگین تحصیلات لیسانس، در حد بضاعت خویش و در راستای چشم انداز کلی جهاد دانشگاهی مشغول به فعالیت می باشد.

روند اجرایی تحقیق:
روند اجرایی تحقیق را می توان به طور خلاصه به شرح گام های ذیل در نظر گرفت.
1- توصیف مسئله تحقیق در جامعه مورد مطالعه
2- بررسی مبانی نظری و مطالعات پیشین در باب مسئله تحقیق
3- توصیف روش تحقیق پیشنهادی جهت بررسی و حل مسئله در جامعه مورد مطالعه
4- تحلیل اطلاعات جامعه به منظور حل مسئله تحقیق
ارائه نتایج لازم جهت رفع مسئله تحقیق و مقایسه آن با سایر پژوهش ها در جهت توسعه دانش بشری.

روش تحقیق
نتایج تحقیق حاضر از نظر قلمرو زمانی طولی- آینده نگر (محدود به سال های 1393 الی 1397 شمسی)، از نظر نوع نتایج کاربردی و توسعه ای، از نظر هدف توصیفی (مطالعه موردی) و از نظر فرآیند اجرای تحقیق ترکیبی یا آمیخته است.
تحقیق حاضر در نظر دارد به منظور دستیابی به اطلاعات نظری (مطالعات موجود و شناخت معیارها و مفاهیم مورد کاربرد) از مطالعه به شیوه کتابخانه ای و جهت استخراج اطلاعات لازم جهت تجزیه و تحلیل شیوه میدانی (مصاحبه با گروه های خبره) را بکار گیرد. از مهمترین ابزار مورد کاربرد در این تحقیق می توان به پرسشنامه های نیمه ساختاریافته مصاحبه با گروه های خبره و کانونی، جداول و نمودارها اشاره کرد.
روش میدانی به منظور شناخت جهاد دانشگاهی استان سمنان و نیز شناسایی نقاط ضعف و قوت، فرصت و تهدید سازمان و تشکیل ماتریس SWOT و تدوین استراتژیها و در نهایت ترسیم نقشه استراتژی بکارگرفته شده است. روش کتابخانه ای، بررسی تحقیقات گذشته وحرکت در ادامه مسیر آنها را تضمین میکند. روش میدانی با واقع گرایی بالا، دقت را برای نتایج تحقیق به ارمغان خواهد آورد .
با توجه به ماهیت طرح و نیاز به گردآوری اطلاعات کیفی و کمی جهت تدوین بیانیه ماموریت سازمان، شناسایی عوامل داخلی و خارجی ، نیاز به استفاده از روشهای متفاوتی(روش تحقیق ترکیبی( در گردآوری اطلاعات میباشد. در مراحل مختلف طرح روشهای متفاوتی به شرح زیر برای گردآوری اطلاعات در مراحل مختلف طرح استفاده خواهد شد.

مراحل مختلف تدوین استراتژی بدین شرح می باشد:
1: مطالعه و بررسی ماموریت و چشم انداز سازمان های مشابه
2: تهیه صورت جلسه های نیمه ساختار یافته برای مدیران و مسئولین تصمیم گیر تدوین نقشه استراتژی جهاد دانشگاهی استان سمنان جهت تعیین ماموریت ها و برنامه های تابع شامل استراتژی ها، راهکارها و اهداف و…
3: مطالعه و بررسی جهاد دانشگاهی و شرایط محیطی بیرونی و درونی و شناسایی و ترسیم ماتریس SWOT جهاد دانشگاهی استان سمنان.
4: در مرحله آخر ترسیم نقشه استراتژی بر اساس چهار منظر کارت امتیازی متوازن :
نقشه استراتژی در یک صفحه به ما نشان می دهد که چگونه اهداف چهاروجه برای توصیف استراتژی ترکیب می شود .

معرفی گروه خبره
در این تحقیق جهت تکمیل صورت جلسه های نیمه ساختار یافنه، از یک گروه خبره در سازمان کمک گرفته شد که این گروه با توجه به سابقه خدمت، مدرک تحصیلی و پست سازمانی انتخاب شده تا محقق را جهت تدوین پایان نامه یاری نمایند. این گروه عبارتند از معاونان و مدیران ارشد جهاد دانشگاهی استان سمنان و چند تن از اساتید دانشگاه که در زمینه تدوین نقشه استراتژی فعالیت داشته و یا به نوعی با این سازمان همکاری دارند.

ابزارهای جمع آوری اطلاعات
این تحقیق در راستای تدوین نقشه استراتژی در جهاد دانشگاهی استان سمنان می باشد و سعی شده است تا با ارائه چارچوبی در قالب ترسیم نقشه استراتژی، اهداف استراتژیک سازمان را بیان نماید. براین اساس در ابتدا شناسایی و واضح ساختن ماموریت و چشم انداز سازمان انجام میگیرد و پس از آن با استفاده از مدل تجزیه و تحلیل SWOT نقاط ضعف و قوت مشخص شده و سپس نقشه استراتژی بر اساس اهداف سازمان در هر یک از چهار دیدگاه پیشنهادی کارت امتیازی متوازن (مالی، مشتری، فرآیندهای داخلی و رشدو یادگیری) ترسیم میشود.
جهت استخراج اطلاعات به منظور تجزیه و تحلیل برای پژوهش حاضر، صورت جلسه های نیمه ساختار یافته ای بر اساس هدف تحقیق با رویکرد اقتصاد مقاومتی تهیه و در اختیار گروه خبره سازمانی قرار گرفت. در این راستا در صورتجلسه نیمه ساختار یافته اول، پس از مطالعه چشم انداز و ماموریت اصلی جهاد دانشگاهی و بررسی وضعیت موجود، یک سری نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید، تهیه گردید و در اختیار گروه خبره قرار گرفت و از آنها درخواست گردید تا پس از مطالعه ، موافقت یا مخالفت خود را با موارد تهیه شده اعلام نموده و در صورت مخالف، چنانچه تمایل داشتند دلیل مخالفت خود را اعلام نمایند. در صورت جلسه نیمه ساختار یافته دوم، مواردی که بنا به نظر گروه خبره اضافه، حذف یا اصلاح شده بود مجدد مورد نظر سنجی قرار گرفت نا گروه خبره نظر موافق و مخالف خود را نسبت به تغییرات حاصل شده اعلام نمایند.در مرحله سوم، در خصوص مواردی که تنها یک نظر مخالف داشت، برای فرد مخالف صورت جلسه نیمه ساختار یافته تهیه گردید و در آن ضمن بیان این مطلب، خواسته شد تا نظر نهایی خود را اعلام نمایند. سپس کلیه نقاط قوت، ضعف، فرصت وتهدید که حتی یک نظر مخالف هم داشت، حذف شده و موارد باقی مانده جهت ارائه استراتژی بر اساس جدولswot در اختیار گروه خبره قرار گرفت. در مرحله بعد، کلیه استراتژی های تعیین شده در اختیار گروه خبره قرار گرفت تا نظر موافق و یا مخالف خود را در خصوص آن اعلام نمایند. پس از جمع آوری نظرات گروه خبره، در این مرحله بر عکس مراحل قبل برای تعیین شدت پس از تکمیل جدول طراحی شده برای صورت جلسه نیمه ساختار یافته آخر، گروه خبره به شدت سنجی روابط میان عوامل پرداختند که پس از جمع آوری اطلاعات با استخراج میانگین شدت روابط به محاسبات دیماتل فازی پرداخته شد.
متغیرهای تحقیق، تاثیرگذاری و تاثیرپذیری اجزاء نقشه استراتژی می باشد که در قالب دیاگراف های علت و معلولی به تصویر کشیده می شود. لذا مهمترین متغیرهای تحقیق را می توان اجزاء نقشه استراتژی در دو دسته نرخ تاثیرگذاری و نرخ تاثیرپذیری دسته بندی کرد.

جامعه تحقیق
در یک تحقیق، جامعه ی آماری به عناصر و افرادی اطلاق میشود که در یک یا چند صفت مشترک اند. این صفت می تواند بین همه ی عناصر جامعه ی آماری مشترک و متمایزکننده ی جامعه از سایر جوامع باشد )آذر و مومنی، 1380). با توجه به اهداف این پژوهش، جامعه ی آماری این پژوهش، معاونان و مدیران ارشد جهاد دانشگاهی استان سمنان و چند تن از اساتید دانشگاه که در زمینه تدوین نقشه استراتژی فعالیت داشته و یا به نوعی با این سازمان همکاری دارند، میباشند که مشخصات آنها در جدول(3-1) نشان داده شده است.
جدول(3-1): مشخصات گروه خبره
ردیف
رشته تحصیلی
سطح تحصیلات
سابقه خدمت در جهاددانشگاهی استان سمنان
1
مدیریت صنعتی گرایش تولید
دکتری

2
مدیریت استراتژیک
دکتری

3
GIS
دکتری

4
هوش مصنوعی
دکتری
12 سال
5
مدیریت دولتی
کارشناسی ارشد
26سال
6
جغرافیا و برنامه ریزی شهری
کارشناسی ارشد
13سال
7
جغرافیا و برنامه ریزی توریسم
کارشناسی ارشد
12 سال
8
علوم تربیتی
کارشناسی ارشد
4 سال
9
مدیریت دولتی
کارشناسی
27سال
10
مهندسی برق
کارشناسی
12 سال
11
مدیریت بازرگانی
کارشناسی
10سال
12
مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوتر
کارشناسی
7 سال
13
مدیریت بازرگانی
کارشناسی
5 سال
روش ها و ابزار تجزیه و تحلیل داده‏ها
تحلیل اعداد و مجموعه های فازی
تئوری مجموعه های فازی را پروفسور لطفی زاده مطرح کرد. این تئوری در شرایط ابهام و عدم اطمینان کاربرد دارد. این نظریه قادر است بسیاری از مفاهیم و عبارات نادقیق را با زبان ریاضی بیان کند و زمینه را برای استدلال، استنتاج، کنترل و تصمیم گیری در شرایط عدم اطمینان فراهم آورد (لطفی زاده، 1965، 38-53: به نقل از میدانچی، 1392).
بر اساس این نظریه، یک عدد فازی، مجموعه فازی خاصی به صورت می باشد که در آن، x مقادیر حقیقی عضو مجموعه R را می پذیرد و تابع عضویت آن به صورت می باشد. بیشترین اعداد فازی مورد استفاده، اعداد فازی مثلثی و ذوزنقه ای هستند. اعداد فازی مثلثی، به دلیل محاسبات ساده تر، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو، ما نیز در این تحقیق از اعداد فازی مثلثی استفاده می کنیم. یک عدد فازی مثلثی A عددی با تابع عضویت تکه ای خطی µA به صورت رابطه (3-1) تعریف می شود:
رابطه(3-1)

که میتواند به صورت عدد فازی مثلثی (al , am , ar) نشان داده شود. نمودار(3-2)، این تابع عضویت را نمایش می دهد.

نمودار(3-1): نمایش عدد فازی مثلثی (al , am , ar)
اگر A=(al, am, ar) و B=(bl, bm, br) دو عدد فازی مثلثی باشند، تابع فاصله d(A, B) به صورت رابطه(3-2) تعریف می شود (چانگ و یه7، 2002، 166-177: به نقل از میدانچی، 1392):

رابطه(3-2)

دیماتل فازی مثلثی8
با توجه به اینکه برای استفاده از روش دیماتل به نظرات کارشناسان نیاز داریم و این نظرات در بردارنده عبارات کلامی مبهم و دوپهلو است، به منظور یکپارچه سازی و رفع ابهام آنها بهتر است که این عبارات به اعداد فازی تبدیل شوند. برای حل این مشکل، لین و وو (لین و وو، 2008) مدلی را ارائه نموده اند که از روش دیماتل در محیط فازی بهره می گیرد. در ادامه به تشریح گام های مدل دیماتل فازی ارائه شده می پردازیم:
گام اول: آرمان تصمیم گیری را مشخص نموده و کمیته ای را جهت جمع آوری نظرات برای حل مسئله تشکیل دهید.
گام دوم: تعیین معیارهای ارزیابی و طراحی مقیاس کلامی فازی.
به دلیل رویارویی با ابهامات در ارزیابی های انسانی، از مقیاس مقایسه ای مورد استفاده در روش دیماتل معمولی صرف نظر نموده و به جای آن از مقیاس کلامی فازی پیشنهادی لی (لی، 1999) استفاده می کنیم. درجات مختلف "تاثیر" با پنج واژه: "خیلی زیاد، زیاد، کم، خیلی کم، بی تاثیر" بیان می شود و اعداد فازی مثلثی مثبت متناظر با آنها در جدول(3-2) و نمودار (3-3) نشان داده شده است.

جدول (3-2) تناظر عبارات کلامی با مقادیر کلامی
عبارات کلامی
مقادیر کلامی
تاثیر خیلی زیاد (VH)
(1 – 1 – 75/0)
تاثیر زیاد (H)
(1 – 75/0 – 5/0)
تاثیر کم (L)
(75/0 – 5/0 – 25/0)
تاثیر خیلی کم (VL)
(5/0 – 25/0 – 0/0)
بی تاثیر (NO)
(25/0 – 0/0 – 0/0)

نمودار(3-2): اعداد فازی مثلثی برای متغیرهای کلامی

گام سوم: ارزیابی های تصمیم گیرندگان را جمع آوری نمایید.
برای تعیین رابطه میان معیارهای ، یک گروه تصمیم گیری متشکل از p کارشناس مورد سوال قرار می گیرند تا مجموعه ای از مقاسیات زوجی بر حسب عبارات کلامی بدست آید. از این رو تعداد p ماتریس فازی با استفاده از نظرات هر کارشناس تهیه می شود.

رابطه(3-3)

که در آن ماتریس فازی ، ماتریس رابطه مستقیم اولیه فازی9 کارشناس kام نامیده می شود.
گام چهارم: بدست آوردن ماتریس نرمال رابطه مستقیم فازی. فرض کنید ، اعداد فازی مثلثی باشند.

رابطه(3-4)

رابطه(3-5)

سپس برای تبدیل مقیاس معیارها به مقیاس های قابل مقایسه، از تبدیل مقیاس خطی، به صورت فرمول نرمال سازی استفاده می شود. ماتریس نرمال سازی رابطه مستقیم فازی کارشناس kام یعنی به صورت ذیل نشان داده شده است،

رابطه(3-6)

که در آن
رابطه(3-7)

همانند روش دیماتل معمولی فرض می کنیم حداقل یک i وجود دارد که .
این فرض در عمل به خوبی براورده می شود. سپس عبارات جبری ضرب یک عدد ثابت در یک عدد فازی و جمع دو عدد فازی برای محاسبه ماتریس میانگین، حاصل از استفاده می شوند.
رابطه(3-8)

که در آن .

ماتریس فازی ، ماتریس نرمال رابطه مستقیم فازی نامیده می شود. در اینجا ما از میانگین حسابی برای یکپارچه سازی کل داده های کارشناسان بعد از محاسبه ماتریس نرمال رابطه مستقیم فازی استفاده می کنیم. این روش بهتر از روش یکپارچه سازی کل داده های کارشناسان بعد از محاسبه ماتریس رابطه مستقیم اولیه فازی است.

گام پنجم: پیاده سازی و تحلیل مدل ساختاری.
برای محاسبه ماتریس رابطه کلی فازی10 ، ابتدا باید همگرایی را تضمین نماییم. در محاسبه ، رابطه تقریب را جهت ضرب دو عدد فازی مثلثی به کار می بریم. از این رو عناصر نیز اعداد فازی مثلثی هستند.
فرض کنید و سه ماتریس قطعی ذیل را که عناصر آن از استخراج می شوند را در نظر بگیرید:

مطابق حالت قطعی، ماتریس رابطه کلی فازی را به صورت ذیل تعریف می نماییم:

رابطه(3-9)

قضیه: فرض کنید که در آن ، آنگاه:

و و
.

اکنون که بدست آمده، روش CFCS را جهت فازی زدایی و بدست آوردن ماتریس رابطه کلی به کار می بریم.
لذا برای روش CFCS (اوپریکوویس و زِنگ11، 2003) خواهیم داشت:
اگر اعداد فازی مثلثی باشد و معرف مقدار قطعی آنها باشد. همچنین داریم:
و و آنگاه:

رابطه(3-10)

مدل اجرائی تحقیق
روند اجرایی تحقیق بر اساس نمودار(3-4) مشخص شده است که برگرفته از نمودار(2-7) است. همچنین مراحل یادشده در نمودار، در فصل چهارم به شکل دقیق توصیف، و در جامعه تحقیق اجرا شده است.

نمودار(3-3): روند اجرایی تحقیق

منابع
منابع فارسی
آریا، ناصر (1381)، کارنامه متوازن، نشریه حسابرس، شماره 17، صص61-58.
آذر، عادل و مومنی، منصور (1380)، آمار و کاربرد آن در مدیریت 2، تهران: سمت.
ابویی، فاطمه (1391)، تدوین نقشه استراتژی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی یزد با رویکرد کارت امتیازی متوازن (BSC )و اعتبار سنجی آن با مدل یابی معادلات ساختاری (SCM)، پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده علوم انسانی گروه مدیریت موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی استان یزد.
ابراهیمی سرو علیا، محمدحسین، و محسنی شریف، محسن(1388)، سیستم کارت ارزیابی متوازن از طراحی تا اجرا. تهران: انتشارات پژواک نور. صفحات 85 – 47 .
براین کوئین، جیمز و دیگران ) 1382(، "مدیریت استراتژیک"، ترجمه ی محمد صائبی،تهران: موسسه ی عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی.
برمن، اوان ام(1390)، بهره وری و عملکرد در سازمانهای دولتی و غیر انتفاعی، ترجمه: مهدی کاظمی، وحید رنجبر و مریم شهابی کارگر، تهران، انتشارات سمت.
پایگاه اطلاع رسانی ایسنا، کد خبر: 93011804366، سرویس علمی و فناوری- علم و فناوری ایران، به آدرس الکترونیکی: isna.ir/fa/news/93011804366
جعفری، انوش و آهنگری، مریم (1391)، استراتژی اقتصاد مقاومتی ، مجموعه مقالات همایش ملی بررسی و تبیین اقتصاد مقاومتی، دانشگاه گیلان.
خاشعی، وحید (1390)، مدیریت رسانه، تهران، دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها، انتشارات اوقاف.
خدری ، نادر (1382)، ارزیابی متوازن چارچوبی نوین برای اندازه گیری عملکرد شرکت ها، نشریه حسابرس، شماره 19، صص81-78.
دادخواه، سهیل، امینی، محمدتقی و فروزنده دهکردی، لطف ا… (1391)، طراحی نقشه راهبرد برای موسسات علمی پژوهشی غیردولتی بر اساس مدل کارت امتیازی متوازن مطالعه موردی: جهاد دانشگاهی، نشریه فرایند مدیریت توسعه، دوره 26، بهار92، شماره 1، پیاپی 83.
داوری، دردانه؛ شانه ساززاده، محمدحسن ) 1380 ("مدیریت استراتژیک"، نشر آتنا، تهران.
درگی، پرویز و سالاری، محمد(1389)، مدل های مدیریتی( برای راه اندازی و اداره یک کسب و کار)، تهران، انتشارات رسا.
درگی، غلامرضا؛ قاضی زاده هاشمی، سیدمصطفی و بودلایی، حسن (1388)، مدیریت دانش، آینده سازمانها و توسعه منابع انسانی، نشریه صنعت خودروی یکصد و سی و یکم، نسخه شماره 131.
دیوید، فرد آر ) 1999(،"مدیریت استراتژیک"، مترجمان علی پارساییان و سید محمد اعرابی، تهران: دفتر پژوهشهای فرهنگی.
ربیعی، ساره و شاهنده، علی (1390)، گسترشی بر مدل کارت امتیازی متوازن، نشریه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، جلد22، شماره 1، صص40-51.
رحمانیان، ساره (1391)، بررسی مولفه ها، تبیین استراتژی و دستاوردهای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی،همایش ملی بررسی و تبیین اقتصاد مقاومتی، رشت، دانشگاه گیلان
، http://www.civilica.com/Paper-ISCCONFERENCE01 ISCCONFERENCE01_011.html
شاه حسینی، مهسا (1390)، شناسایی سیستمی جهت ارزیابی عملکرد گروه های متجانس در کارت امتیازی متوازن(مطالعه موردی: واحدهای دانشگاهی منطقه ده دانشگاه آزاد اسلامی)، پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت صنعتی گرایش مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان.
شیرزاد، حمیدرضا و مهام، کیهان (1381)، برگ امتیاز متوازن و رابطه آن با تحقق استراتژی، نشریه حسابرس، شماره17.
صالح اولیا، محمد، میرغفوری، سید حبیب الله و شهوازیان، سلاله (1389)، تدوین نقشه استراتژی سازمان با بهره گیری از مدل Interpretive Structural Modeling(ISM) (مطالعه موردی: گروه تولیدی یزد بسپار)، فصلنامه علمی- پژوهشی کاوش های مدیریت بازرگانی ، سال دوم ( پاییز و زمستان 89)، شماره 4، صص 106-92.
صفائیان، علی (1386)، معرفی مدیریت عملکرد فراگیر و نقش فناوری اطلاعات، مجله صنعت خودرو، شماره2.
صفری، حسین؛ قاسمی، احمدرضا؛ عینیان، مجیده؛ پهلوانی، عبدالکریم و منوچهری، مسعود(1391)، نگاهی جامع بر نظامهای سنجش عملکرد، تهران، انتشارات کتاب مهربان نشر.
طالبی پور، علی (1392)، ارائه مدلی جهت بهبود عملکرد کارکنان بانکها در بخش خصوصی تحت شرایط اقتصاد مقاومتی (مطالعه موردی: بانک اقتصاد نوین)، نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی، تهران.
فرهنگی، علی اکبر و دانایی، ابوالفضل (1392)، توسعه و اجرای سیستم های ارزیابی عملکرد متوازن در سازمان های رسانه ای، تهران: انتشارات مکث نظر.
کاپلان، رابرت اس.، نورتون، دیوید پی.، ترجمه حسین اکبری ((2004) 1386)، نقشه استراتژی: تبدیل دارایی های نامشهود به پیامدهای مشهود، انتشارات گروه پژوهشی صنعتی آریانا، تهران.
کاپلان، رابرت اس.، نورتون، دیوید پی.، ترجمه ناصر آریا(1381)، آشنایی با برخی مفاهیم اساسی حسابداری مدیریت(کارنامه متوازن)، نشریه حسابرسی، شماره 116.
کرکه آبادی، حمیدرضا (1389)، طراحی یک نظام کارآمد ارزیابی عملکرد با استفاده از مدل کارت امتیازی متوازن(مطالعه موردی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان)، پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت صنعتی گرایش تحقیق در عملیات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان.

مردانی، مجید (1390)، طراحی سیستم ارزیابی عملکرد بر مبنای کارت امتیازی متوازن جهت بهبود عملکرد(مطالعه موردی: پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان)، پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت صنعتی گرایش تولید، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان.
نجفی، سید اسماعیل (1388)، تلفیق دو مدل ارزیابی عملکردکارت امتیازی متوازن و تحلیل پوششی داده ها ارائه مدل ریاضی، رساله دکترا در رشته مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.
مهرمنش، حسن؛ سعیدی، نیما؛ لسانی، پدرام و بایرامی لاطران،الیاس (1391)، تدوین استراتژی و اولویت بندی استراتژی های شرکت بهنوش ایران با مقایسه رویکردهای فازی و QSPM ، مجله علمی پژوهشی تحقیقات بازاریابی نوین، پاییز 91، شماره 6.
میدانچی، حبیب (1392)، تدوین نقشه استراتژی شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران با رویکرد ارتقای سلامت جامعه: سال های 92-96، پایان نامه کارشناسی ارشد MBA، دانشگاه تهران، پردیس بین المللی کیش.
نیوِن، پل آر. (1386)، ارزیابی متوازن – گام به گام- راهنمای طراحی و پیاده سازی، ترجمه: پرویز بختیاری، صنم اله قلی، آناهیتا خزاعی و شیما مشایخی، تهران، سازمان مدیریت صنعتی.
وثوقی نیری، عبداله و مرادی آیدیشه، شعبان)1391(، اقتصاد مقاومتی عامل اصلی در ارتقاء بهره وری، همایش ملی بررسی و تبیین اقتصاد مقاومتی، رشت، دانشگاه گیلان، http://www.civilica.com/Paper-ISCCONFERENCE01-ISCCONFERENCE01_029.html
یوسفی حاجی آباد، رضا؛ ودیعی، منصور و سلامتی زارع، محمد (1392)،بودجه عمومی و مدیریت استراتژیک در بستر لقتصاد مقاومتی، دهمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک، تهران.

منابع لاتین
Ahn, H., (2001), Applying the Balanced Scorecard Concept: An experience report, Long Range Planning August, P.P. 441-461.
Ansoff, I. (1980), Strategic Issue Management, Strategic Management, No. 1(2), P.P. 131-148.
Bukh, P. N., Malmi, T. (2005). Reexamining cause-and-effect principal of the balances scorecard. In J. Mourtisen, S. Jönsson (Eds.), Northern Lights in Accounting. Stockholm, Liber
Chandler, A. D. (1962). "Strategy and Structure, The Mitt Press", Cambridge, Mass, p.13.
Chen, S. H., [et al.] (2006), The application of balanced scorecard in the performance evaluation of higher education, The TQM Magazine, No. 18(2), P.P. 190-205; doi:10.1108/09544780610647892.
Chang, H. H., & Huang, W. C. (2006). "Application of a quantification SWOT
analytical method". Mathematical and Computer Modeling, 43(1-2), 158-169.
Chytas, P. (2008). A proactive fuzzy cognitive balanced scorecard. IEEE World Congress on Computational Intelligence Systems, P.P. 1331-1338.
David, F. R. (1997). Strategic Management, Sixth Edition. Prentice Hall International.
David, F. R. (1999). "Strategic Management".; Translated by: A.Parsayan (Ph.D.) & S M.A'arabi (Ph.D.); Vol. 12, pp. 101-112 & pp. 211-250.
Fare, R., Grosskopf, S., (1996). Inter temporal Peroduction Frontiers: With Dynamic DEA. Kluwer Academic Publishers, Boston.
Hakes, C., (1996). The corporate self Assessment Handbook, Third Edition; Chapman and Hall, U.K.
Hori, S., Shimizu, Y., (1999).Designing Methods of Human Interface for Supervisory Control System, Control Engineering Practice, Vol. 7, No. 11, P.P. 1413-1419.
Hunger, J. D, Wheelen, T. L. (2000). Strategic management. Premtice Hall.
Hofer, C. W., & Schendel, D. (1979). "Strategy Formulation: Analytical Concepts", 2nd Ed; West Publishing Co; Minnesota., p.16.
Igor Ansof, H. (1975). "Corporate Strategy", Penguin Books, Middlesex, P.105.
Jaka Lindiˇca, Mojca Bavdaˇza, & Helena Kovaˇciˇcb. (2012), Higher growth through the Blue Ocean Strategy: Implications for economic policy. Research Policy, Vol. 41, P.P. 928-938.
Jassbi, J., Mohamadnejad, F., Nasrollahzadeh, H., (2011). A Fuzzy DEMATEL framework for modeling cause and effect relationships of strategy map. Systems with Applications, Vol. 38, P.P. 5967-5973.
Kaplan, R.S., Norton, D.P., (2000). Translating strategy into Action The Balanced scorecard, Harward Business school press.
Koo, L.C., Ip, Y.K., (2004). BSQ Strategic Formulation Framework A Hybrid if Balanced Scorecard, SWOT Analysis and Quality function Deployment, Managerial Auditing Journal, Vol. 19, No. 4, P.P. 533-543.
Kaplan, R. S., & Norton, D. P. (2004). "Strategy maps: Converting intangible assets into tangible outcomes". Boston: Harvard Business School Press.
Kaplan, R.S., Norton, D.P. (1996a), Using the balanced scorecard as a strategic measurement system, Harvard Business Review (January-February), P.P. 75-85.
Kaplan, R., Norton, D. (1996b), Using the Balanced Scorecard as a Strategic Management System, Harvard Business Review (January-February), NO. 74 (1), P.P. 75-85.
Kaplan R.S., Norton D.P. (1996c), Translating strategy into action: the balanced scorecard. Boston, MA: Harvard Business School Press.
Kaplan, Robert, Norton, David (1993), Putting the balanced scorecard to work, Harvard Business Review, September-October, P.P. 134-137.
Kenneth, R. Andrews, (1971). "The Concept of Corporate Strategy", Dow Jones Irwin Inc. Homewood, Illinois, PP.26-27.
Learned, E. P., Christensen, C. R., Andrews, K. E., & Guth, W. D. (1965). "Business Policy: Text and cases". Irwin.Homewood,IL.270p 40.
Li, R. J. (1999), Fuzzy Method in group decision making, Computers and Mathematics with Applications, Vol. 38(1). P.P. 91-101
Lin, C. J., Wu, W.W. (2008), A Causal analytical method for group decision making under Fuzzy environment, Expert Systems with Applications, Vol. 34, P.P. 205-213.
Makhijani, N., Creelman, J. (2008). How leading organizations successfully implement corporate strategy with the balanced scorecard. The OTI Thought Leadership Series, 1, 1-16.
Mintzberg, H. (1998). "startegy safari: a Guided tour through the wild of startegic management", business history reciew, 2002:37-74.
Opricovic, S., Tzeng, G. H. (2003), Defuzzification Within a multicriteria decision model, Journal of Uncertainty, Fuzziness and Know ledge based Systems, Vol. 11(5), P.P. 635-652.
Papalexandris, Alexandros, [et al.] (2005), An integrated methodology for putting the balanced scorecard into action, European Management Journal, Vol. 23, No. 2, P.P. 214-227.
Patzelt, H. and D. A. Shepherd (2009), "Strategic Entrepreneurship at Universities: Academic Entrepreneurs' Assessment of Policy Programs," Entrepreneurship Theory and Practice, Vol. 33, No. 1, pp. 319-340.
Porter, M.E., )1990(. The Competitive Advantage of Nations. The Free Press, New York.
Quezad, L.E., Cordova, F.M., Palominos, P., Godoy, K., Ross, J. (2009). Method for a identifying strategic objectives in strategy maps, International Journal of Production Economics, Vo. 122, P.P. 492-500.
Raval, V., Fichadia, A. (2007). Risks, Controls, and Security: Concepts and Applications. John Wiley & Sons.
Rohm & Halbach, Howard & Larry (2005), Developing And Using Balanced scorecard Performance Systems, Balanced Scorecards Institute.
Seyed-hosseini, S. M., Ebrahimi Taleghani, A., Bakhsha, A., Partovi, S. (2011). Extracting leanness criteria by empiloying the concept of Balanced Scorecard. Expert Systems with Application, Vo. 38, P.P. 10454-10461.
Tamura, H., Akazawa, K., Nagata, H., (2002). Structural Modeling of Uneasy Factors for Creating Safe, secure and Reliable Society'', SICE System Integration Division Annual Conference, Japan, P.P. 330-340
Thakkar, J., Deshmukn, S.G., Gupta, A.D., Shankar, R., (2007). Development of a Balanced Scorecard an Integrated Approach of Interpretive Structural Modeling (ISM) and Analytic Network Process (ANP), International Journal of Productivity and Performance Management, Vol. 56, No. 1, P.P. 25-59
Tilles, S. (1963). "How to Evaluate Corporate Strategy", Harward Business Review, July-August, , p.112.
Wu, W.W. (2007), Choosing knowledge management strategies by using a combined ANP and DEMATEL approach. Expert Systems with Applications, Vol. 35, P.P. 828-835.
Yamazaki, M., Ishibe, K., Yamashita, S., (1997). An Analysis of Obstructive Factors to Welfare Service using DEMATEL Method, Reports of the Faculty of Engineering, Yamanashi University, Vol. 48, P.P. 25-30.

1 – David
2 – Chytas
3 – Chen
4 – Bukh & Malmi
5 – Woody Allen
6 – Kant
7 – Chang & Yeh
8 – Fuzzy DEMATEL
9- Initial direct-relation fuzzy matrix

10- Total relation fuzzy matrix
11- Opricovic and Tzeng
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 38 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود