تارا فایل

پروپوزال بررسی نگرش مصرف کننده ایرانی به کشور محل ساخت در صنعت پوشاک


پروپوزال مدیریت بازرگانی گرایش بازرگانی بین الملل
بررسی نگرش مصرف کننده ایرانی به کشور محل ساخت در صنعت پوشاک

مقدمه
امروزه با برداشته شدن موانع تجارت بین کشورها و رواج ساز و کارهای شبکه ای، شاهد ظهور پدیده ی جهانی شدن در سطح تجارت بین الملل، که به تعبیری به معنای ایجاد شرکتهای بزرگ چند ملیتی و رویارویی مصرف کنندگان با محصولات این شرکت هاست، می باشیم. در نتیجه مصرف کنندگان، با توجه به رویارویی با حجم وسیعی از محصولات ساخته شده در کشورهای مختلف دنیا، ناچارند تا با استفاده از برخی منابع و نشانه های اطلاعاتی مهم، به ساده سازی و اطمینان یافتن از تصمیم گیری خرید خود بپردازند. یکی از این نشانه های اطلاعاتی، نام کشور سازنده ی محصول می باشد که در ادبیات بازاریابی به اصطلاح "Made in …" شهرت یافته است. به عبارت دیگر تنها، نام کشور محل ساخت یک محصول، می تواند در مقبولیت یا عدم مقبولیت آن محصول تاثیر بسزایی داشته باشد. همچنین تولیدکنندگان عرصه ی بین المللی نیز خود، به خوبی به این امر واقفند که یکی از ویژگی های متمایز کننده ی محصولات در عرصه ی رقابت، کشور محل ساخت آن محصولات بوده و از این رو در انتخاب محل تولید و یا مونتاژ محصولات خود، دقت لازم را به عمل می آورند. امروزه این پدیده ی مهم را اثر "کشور محل ساخت"1 یا به اختصار COO می نامند. توجه به مبحث COO در اکثر کتب رفتار مصرف کننده، گواه بر اقبال ویژه ی مولفان این حوزه، به این مبحث می باشد.
بنابراین با توجه به مطالب گفته شده ما نیز باید سعی کنیم تا استفاده های لازم را از این موضوع برده و نکات کاربردی آن را برای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان داخلی، استخراج کنیم. زیرا مصرف کنندگان و تولید کنندگان ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و باید با ابعاد مختلف این موضوع آشنا شوند. بدین منظور در این مطالعه سعی شده است تا چشم به دریچه های جدیدی، از این منظر بگشاییم. جزئیات بیشتری از این تلاشها در ادامه آمده است.
همیت موضوع
مبحث کشور محل ساخت (COO) امروزه یکی از مباحث مهم در حیطه ی رفتار مصرف کننده است که همه ی نظریه پردازان این رشته، عموماً به آن پرداخته و ابعاد مختلف آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده اند. تا جایی که این موضوع بیشترین جنبه ی مورد مطالعه در حوزه رفتار مصرف کننده ی بین الملل بوده است (Tan & Farley 1987. در واقع موضوع کشور محل ساخت، در دهه های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است و انتظار می رود که با توجه به روند مستمر جهانی شدن و افزایش پویایی ها ، این رشد بیشتر نیز بشود.
مقالات زیادی در بیان اهمیت اثرات COO در نشریات بازرگانی ، از بدو پیدایش موضوع تا کنون انتشار یافته است. این جذابیت موضوع نه تنها در بخش بازار مصرف کننده، بلکه در بخشهای بازار مصرف سازمانی و سیاستهای دولتی نیز بوده است. این موضوع به تمایز آشکاری در رقابت جهانی، برای برخی محصولات اشاره می کند که این بار نه به خاطر کیفیت آنها و یا نوآوری ها، بلکه به خاطر تاثیر بسزای کشور محل ساخت آن محصول، بر ذهنیت مصرف کننده می باشد. این تاثیر، گویای برخی اثرات ضمنی و نامشهود است که گاه، بسیار قوی تر از اثرات عینی و مشهود عمل می کنند.
اگر چه این موضوع از ابتدای پیدایش تجارت و مبادله در عرصه ی بین الملل وجود داشته است اما توجه به آن بصورت علمی و نظام مند، سابقه ی چندانی نداشته و از موضوعات روزآمد این حوزه می باشد. تحقیقات زیادی در کشورهای اروپایی، ایالات متحده، چین و آسیای جنوب شرقی انجام گرفته، که بیشتر آنها مویّد تاثیر COO بر رفتار مصرف کننده است. این تحقیقات نشان می دهد که COO یک نشانه ی اطلاعاتی مهم است که نه تنها مورد علاقه ی کسب و کارها، به منظور ارتقای رقابت پذیری آنها می باشد بلکه برای سیاست گذاران دولتی که همین دغدغه ها را در سطح ملی دارند، نیز جالب توجه است. از اینرو چگونگی تاثیر COO بر ارزیابی و قصد خرید محصولات و همچنین توان نسبی COO در مقایسه با دیگر نشانه های اطلاعاتی، از موضوعات مورد علاقه ی فعالان و محققان حوزه ی بازاریابی بین الملل شده است تا این اطلاعات بتواند در تجویز استراتژی های کارآتر برای شرکتها ، سودمند باشد. استدلالی که پشت این واقعیت نهفته است، گسترده شدن بازارهای جهانی به بیشتر کشورها و دسترس پذیرتر شدن کالاهای خارجی در بیشتر بازارهای ملی است. این امر موجب شده است تا شرکتها بتوانند محصولاتشان را در سراسر دنیا تولید کرده و جایی که محصول در آنجا تولید می شود ممکن است روی ادراک مصرف کننده از کیفیت آن محصول تاثیر بگذارد.
بنابراین مطالعات زیادی ثابت می کند که مصرف کنندگان در سراسر جهان از COO به عنوان یک عامل تاثیرگذار در ارزیابی کالاها استفاده می کنند. اما متاسفانه این موضوع تا کنون، آنطور که باید مورد توجه محققان کشورمان قرار نگرفته و به آن پرداخته نشده است. از این رو ما سعی کردیم تا در این مطالعه به بحث و بررسی درباره ی ابعاد این موضوع پرداخته و از منظری خاص، مصرف کننگان کشور را در این زمینه مورد بررسی قرار دهیم.
برای این منظور به بررسی و مطالعه ی اثر کشور محل ساخت محصول در صنعت پوشاک پرداخته ایم. بنابراین با توجه به واردات قسمت عمده ای از پوشاک مصرفی کشور و همچنین تاثیر بسزایی که بر عملکرد مولفه های اقتصادی و فرهنگی دارد، موضوع این تحقیق، از اهمیت مضاعفی برخوردار می گردد. در واقع با یافتن مولفه های موثر بر بهبود نام پوشاک ایرانی و گسترش حوزه ی مصرف آن، هم می توان به اهداف مطلوب اقتصادی دست یافت و هم در بهبود نام های تجاری ملی موفق بود. این در حالی است که بنا بر اعلام اتحادیه صادر کنندگان نساجی و چرم ایران در سال 1390، ظرفیت این بازار در داخل کشور حدود 12 میلیارد دلار بوده که درصد بالایی از این مقدار بصورت قاچاق وارد کشور می شود.
بیان مساله
قلمرو مسائل بازرایابی بسیار گسترده است و نمی توان همه ی این مسائل را تحت یک عنوان واحد و در یک چارچوب مشترک مورد بررسی قرار داد. هانت2 (2002) در این زمینه یک مدل جامع را ارائه داده است که در آن ماهیت قلمرو مسائل بازاریابی بیان شده است. این مدل که به مدل دوشاخگی ها3 معروف است، همه ی مسائل بازاریابی را در سه تقسیم بندی دو شاخه ای طبقه بندی کرده است:
– انتفاعی/ غیر انتفاعی
– خرد/ کلان
– اثباتی/ تجویزی
وجه تمایز دو شاخگی اول در سودگرا بودن و یا نبودن سازمان ها و یا نهادهای مورد نظر است. در دو شاخگی خرد/ کلان نیز واحدهای منفرد (شرکت ها و خانوارها) از واحدهای در سطوح بالاتر و با حجم پیوستگی بیشتر، جدا شده اند. در دو شاخگی آخر نیز، هر چه که بر بایدها و نبایدها دلالت می کند در حیطه ی مسائل تجویزی قرار گرفته و آنچه که به دنبال تشریح و پیش بینی فعالیت های بازاریابی باشد را جزو بازاریابی اثباتی می دانند. در مجموع، ترکیب این دوشاخگی ها، هشت حالت مختلف را بوجود می آورد که می توان هر موضوع بازاریابی را در یکی از این دسته بندی ها قرار داد. بنابراین، با توجه به رویکرد دوشاخگی های سه گانه، مسئله ی مورد مطالعه ی ما در این تحقیق، در دسته ی مسائل انتفاعی/ کلان/ اثباتی واقع می شود:
– انتفاعی: بررسی صنعت پوشاک که هدف اصلی آن سودآوری است.
– کلان: بررسی صنعت پوشاک در سطح کلان (کشورهای ایران، ترکیه و چین) و نه یک شرکت و یا برند خاص.
– اثباتی: تشریح و ترسیم وضعیت کنونی و نه آنچه که یک جامعه از لحاظ سیستم های بازاریابی باید داشته باشد.
حال که ماهیت قلمرو مساله ی مورد مطالعه ما در این تحقیق روشن شد، بطور مشخص تر و واضح تر به بیان مساله ی تحقیق می پردازیم.
امروزه پژوهشگران حیطه ی رفتار مصرف کننده با این پرسش اساسی روبرو می باشند که آیا کشور محل ساخت محصول بر ارزیابی و انتخاب محصول، توسط مصرف کننده اثر می گذارد یا نه؟ در واقع پرسش عنوان شده بیانگر مساله ای است که سنگ بنای ادبیات موضوع کشور محل ساخت یا COO شده است. در این حوزه، مطالعات فراوانی در نقاط مختلف دنیا انجام شده و محققان به نتایج ارزشمندی رسیده اند. در سالهای اخیر نیز، برخی مطالعات محدود در این حوزه، در داخل کشور انجام گرفته است. بنابراین این انگیزه بوجود آمد تا در توسعه و گسترش ادبیات این موضوع در کشور، گام برداریم. در این مطالعه سعی ما بر این است تا به توصیفی از نحوه ی نگرش مصرف کنندگان نسبت به کشور محل ساخت یا COO در صنعت پوشاک ایران بپردازیم. در این راستا نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به کشور محل ساخت، مورد بررسی واقع شده و این اثر برای سه کشور ایران، چین و ترکیه در صنعت پوشاک مورد مقایسه قرار گرفته است. به عبارت دیگر ما در این پژوهش با این مساله روبرو هستیم که نگرش مصرف کنندگان ایرانی نسبت به پوشاک ساخته شده در کشورهای ایران، ترکیه و چین چگونه است و مصرف کننده ایرانی کدام پوشاک را نسبت به بقیه ترجیح می دهد؟ سعی ما در این مطالعه بر ایجاد توازن و هماهنگی بین مفهومی کردن و کاربردی کردن ابعاد موضوع می باشد. شایان ذکر است که این موضوع در حیطه ی موضوعات بین رشته ای بوده و از حوزه ی علوم مدیریتی و رفتاری بهره می گیرد. در واقع سهم عمده ای از بررسی های ما در چارچوب مفهوم نگرش خواهد بود که در قلمرو موضوعات رفتاری قرار دارد.
اهداف تحقیق
پس از بیان اهمیت موضوع و چارچوب مساله، در ادامه اهداف تحقیق بیان می گردد:
– بررسی نگرش مصرف کنندگان ایرانی به "ساخت ایران"4 در صنعت پوشاک.
– بررسی نگرش مصرف کنندگان ایرانی به "ساخت ترکیه" و "ساخت چین" در صنعت پوشاک.
– مقایسه نگرش مصرف کننده ی ایرانی به "ساخت ایران" با "ساخت ترکیه" و "ساخت چین" در صنعت پوشاک.
پرسشها و فرضیه های تحقیق
همانطور که در قسمت قبل نیز مشاهده شد، هدف ما از انجام این مطالعه، بررسی نگرش مصرف کنندگان ایرانی نسبت به کشور محل ساخت پوشاک و مقایسه سه کشور ایران، ترکیه و چین در این زمینه می باشد. در این راستا باید بتوانیم اهداف مورد نظر را بصورت سوالاتی کاملاً واضح و روشن از خود بپرسیم و آنها را مبنایی برای تدوین فرضیه های تحقیق نماییم. با این وصف می توان سوالات تحقیق و فرضیات مرتبط با هر سوال را بدین ترتیب ارائه کرد:
1. آیا مصرف کننده ایرانی نگرش مثبتی نسبت به پوشاک "ساخت ایران" دارد؟
H1: تفاوت معنا داری بین ابعاد سازه ی نگرش نسبت به پوشاک ایرانی وجود دارد.
H2: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک"ساخت ایران"مثبت می باشد.
2. آیا مصرف کننده ایرانی نگرش مثبتی نسبت به پوشاک "ساخت ترکیه" دارد؟
H3: تفاوت معنا داری بین ابعاد سازه ی نگرش نسبت به پوشاک ترک وجود دارد.
H4: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک"ساخت ترکیه"مثبت می باشد.
3. آیا مصرف کننده ایرانی نگرش مثبتی نسبت به پوشاک "ساخت چین" دارد؟
H5: تفاوت معنا داری بین ابعاد سازه ی نگرش نسبت به پوشاک چینی وجود دارد.
H6: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک"ساخت چین"مثبت می باشد.
4. چه تفاوتی بین نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخته شده در ایران نسبت به محصولات مشابه ترک و چینی وجود دارد؟
H7: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخته شده در ایران، بطور معناداری با نگرش وی نسبت به پوشاک ساخته شده در کشورهای ترکیه و چین تفاوت دارد.
H7-1: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخت سه کشور مورد مطالعه، بطور معناداری از لحاظ بعد شناختی تفاوت دارد.
H7-2: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخت سه کشور مورد مطالعه، بطور معناداری از لحاظ بعد عاطفی تفاوت دارد.
H7-3: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخت سه کشور مورد مطالعه، بطور معناداری از لحاظ بعد رفتاری تفاوت دارد.
تعاریف مفهومی متغیرها
موضوع این پایان نامه در زمره ی موضوعات بین رشته ای قرار می گیرد. بدین ترتیب که در این مطالعه با استفاده از مباحث مدیریتی و رفتاری به بررسی موضوع تحقیق پرداخته ایم. در این راستا ابتدا با معرفی جایگاه موضوع تحقیق در مدیرت بازاریابی و به خصوص در رفتار مصرف کننده، مقدمات بحث فراهم گشته، سپس سعی شده است تا از منظر یک سازه ی روانشناختی به نام نگرش، ابعاد مختلف آن، مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. با توجه به توضیحات داده شده تعریف برخی از واژه ها و اصطلاحات تخصصی طرح بدین ترتیب، آورده شده است:
– کشور محل ساخت (Country of Origin) : یک راهنمای اطلاعاتی است که یک ارزیابی جهانی را از کیفیت، عملکرد یا ویژگی های مشخصی از محصول/خدمت بوجود می آورد (Bruning 1997).
– ساختِ … (Made in…): این عبارت اطلاعات COO یا کشور محل ساخت را که حاوی نام کشور مشخصی است، ارائه می کند (Jaffe and Nebenzahl 2001).
– اثر کشور محل ساخت (Country of Origin Effect ) : اثر محل ساخت محصولات بر دانش مصرف کننده، در زمینه ی ارزیابی گزینه های خرید می باشد (Schiffman and Kanuk 2008).
– نگرش (Attitude) : میزان انفعال یا احساس موافق یا مخالف نسبت به یک محرک است (موون و مینور5 2004)
– نگرش مصرف کننده (Consumer Attitude) : تمایل آموخته شده ای است، که توسط یک روش سازگار مطلوب یا نامطلوب، نسبت به یک موضوع (مانند یک دسته از محصولات، برند، خدمت، تبلیغ، وب سایت ویا یک خرده فروشی) رفتار می کند (Schiffman and Kanuk 2008).
در میان تعاریف ارائه شده می توان به دو اصطلاح "کشور محل ساخت" و "نگرش مصرف کننده" به عنوان متغیرهای اصلی تحقیق اشاره کرد. در این میان "کشور محل ساخت" متغیر مستقل و "نگرش مصرف کننده" متغیر وابسته می باشد.

مدل مفهومی و فرضیه ها
* هدف اصلی ما در این قسمت، بسط و تدوین فرضیه های اساسی تحقیق است. فرضیه هایی که در پی تایید و یا عدم تایید اثرات سازه ی تصویر محصول- کشور6 (PCI) بر روی نگرش نسبت به محصول می باشند. بدین منظور با استفاده از مفاهیم برگرفته از مرور ادبیات تحقیق و چارچوبهای پیش گفته به تدوین و توسعه ی یک مدل نظری پرداخته ایم که می تواند راهنمای ما در این زمینه باشد. همانطور که دیدیم، برچسب Made in … بوجود آورنده ی یک سازه ی موثر بر رفتار مصرف کننده بود که آن را تصویر محصول- کشور نامیدیم. همچنین مشاهده شد که این سازه، خود بوجود آورنده ی مکانیسم هایی است که نگرش مصرف کننده نسبت به یک محصول مشخص را شکل می دهند. هم سازه ی محصول- کشور، هم مکانیسم های متضمن آن و هم نگرش نسبت به محصول، همه و همه از ساختار سه جزئی مطالعه ی نگرشها پیروی کرده و از این منظر مورد بررسی قرار گرفتند. حال ما در یک مدل نظری کلی، این مفاهیم و روابط را به تصویر کشیده ایم. این مدل که مبتنی بر مدل پیشنهادی بریجز (2006) می باشد در شکل زیر نشان داده شده است.

مدل نظری کلی برگرفته از مدل بریجز (2006)
* همانطور که گفتیم مدل فوق از مطالعه ی بریجز (2006) درباره ی اثرات کشور محل ساخت استخراج شده است. در مدل بریجز، بر مبنای دیدگاه سه جزئی نگرش ها، ابعاد سازه ی PCI و تاثیر آن بر نگرش نسبت به یک محصول، در چارچوب مکانیسم اثرات COO نشان داده شده است. تمام اجزا و سازه های مدل ما در این مطالعه، بر مبنای مدل مفهومی بریجز می باشد. تنها در جزء شناختی سازه ی PCI، در مدل بریجز 10 آیتم برای این جزء در نظر گرفته شده است که ما این جزء سازه را بصورت کلی و در یک جزء باورهای فرد نسبت به کشور و محصول نشان داده ایم.
* حال می توانیم بر اساس مدل یاد شده، فرضیه های تحقیق را عنوان کنیم. پیش از بیان فرضیه ها، لازم به ذکر است بدانیم که هر یک از فرضیه های ما در ابعاد شناختی، عاطفی و رفتاری مورد بررسی قرار گرفته اند و در نهایت مجموع این بررسی ها ما را به یک نتیجه ی واحد می رساند. همچنین تمام فرضیات ما در این تحقیق، طبق نظر محقق عنوان شده و مبنای ارائه ی آنها همان رویکرد سه جزئی در مدل مفهومی فوق می باشد. فرضیه های مورد بررسی ما در این پایان نامه بدین ترتیب می باشند:
* H1: تفاوت معنا داری بین ابعاد سازه ی نگرش نسبت به پوشاک ایرانی وجود دارد.
* H2: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک "ساخت ایران" مثبت می باشد.
* H3: تفاوت معنا داری بین ابعاد سازه ی نگرش نسبت به پوشاک ترک وجود دارد.
* H4: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک "ساخت ترکیه" مثبت می باشد.
* H5: تفاوت معنا داری بین ابعاد سازه ی نگرش نسبت به پوشاک چینی وجود دارد.
* H6: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک "ساخت چین" مثبت می باشد.
* H7: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخته شده در ایران، بطور معناداری با نگرش وی نسبت به پوشاک ساخته شده در کشورهای ترکیه و چین تفاوت دارد.
* H7-1: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخت سه کشور مورد مطالعه، بطور معناداری از لحاظ بعد شناختی تفاوت دارد.
* H7-2: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخت سه کشور مورد مطالعه، بطور معناداری از لحاظ بعد عاطفی تفاوت دارد.
* H7-3: نگرش مصرف کننده ی ایرانی نسبت به پوشاک ساخت سه کشور مورد مطالعه، بطور معناداری از لحاظ بعد رفتاری تفاوت دارد.
* قبل از بررسی فرضیه های یاد شده در فصل چهارم، ویژگی های جمعیت شناختی مصاحبه شوندگان نیز مورد بررسی قرار گرفته است. حال برای فهم بیشتر فرضیه ها در رابطه با مدل مفهومی تحقیق، یک بار دیگر مدل مفهومی را به همراه فرضیه ها در یک نگاره ی کلی نشان می دهیم :

نگاهی کلی به فرضیه های تحقیق در رابطه با مدل مفهومی
* حال بعد از مرور مدل مفهومی و فرضیه های تحقیق، به مسائل روش شناختی تحقیق می پردازیم. همانطور که در فصل اول نیز اشاره شد، روش مورد استفاده در این تحقیق، روش توصیفی و از نوع پیمایشی است. همچنین برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ی با طیف پنج درجه ای لیکرت استفاده شده است. حال با معرفی و مرور طرح مورد استفاده در این تحقیق، مباحث یاد شده در ابتدای این فصل را به ترتیب مورد بررسی قرار می دهیم.
مروری بر طرح تحقیق7
* در این قسمت از فصل سوم می خواهیم با طرح و روش مورد استفاده در این تحقیق آشنا شویم. یک پژوهش بر مبنای هدف آن به دو دسته ی بنیادی و کاربردی تقسیم می شود که اولی به دنبال افزایش حیطه ی فهم و دانش بوده و دومی امکان کاربرد دانش را مورد آزمون و بررسی قرار می دهد. بدین منظور ابتدا باید هدف تحقیق را بدانیم تا در مرحله ی بعد بتوانیم چارچوب مناسبی را برای آن در نظر بگیریم. از این منظر، تحقیق ما در بعد ماهیت و هدف، کاربردی می باشد.
* همچنین تحقیق ما در زمره ی پژوهش های توصیفی بوده و از حیث نحوه ی گردآوری اطلاعات و انجام پژوهش، به روابط علی و معلولی نپرداخته و فقط به توصیف شرایط موجود می پردازد. تحقیق توصیفی شامل مجموعه روش هایی است که هدف آن ها توصیف کردن شرایط یا پدیده های مورد بررسی است. اجرای تحقیق توصیفی می تواند صرفا برای شناخت شرایط موجود یا یاری دادن به فرایند تصمیم گیری باشد (بازرگان 1383). این تحقیق، از بین پژوهش های توصیفی مانند پیمایشی، همبستگی، پس رویدادی و … ، در زمره ی تحقیقات پیمایشی قرار می گیرد. تحقیق پیمایشی8 یا زمینه یابی به دنبال توصیف صفات جامعه است؛ به عبارتی دیگر، آنچه محقق می خواهد بداند این است که چطور افراد یک جامعه بر اساس یک متغیر در جامعه توزیع پیدا کرده اند (بطور مثال، توزیع متغیر نگرش نسبت به یک پدیده).
* در این دسته از تحقیقات نیز مانند انواع دیگر پژوهش، به ندرت کل جامعه مورد مطالعه قرار می گیرد. در عوض، یک نمونه ی دقیق از جامعه انتخاب می شود و تفسیر جامعه از طریق یافته هایی که از نمونه بدست می آید، صورت می گیرد. سه خصیصه ی اصلی زیر، تمامی تحقیقات زمینه یابی را در بر دارند:
1. اطلاعات نمونه ای از افراد جمع آوری می شود تا جوانب یا خصیصه هایی را توصیف کند که مربوط به جامعه ای است که نمونه جزئی از آن است. این خصایص عبارتند از : توانایی ها، عقاید، نگرشها، باورها و پاداش.
2. روش اصلی در جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش سوالها صورت می گیرد. پاسخ به این سوالها از طرف آزمودنیها، اطلاعات مورد نیاز برای مطالعه را فراهم می کند.
3. به جای اینکه اطلاعات از جامعه جمع آوری شود، از نمونه جمع آوری می شود.
* تحقیقات پیمایشی از حیث زمانی به دو دسته ی مقطعی و طولی تقسیم می شوند که تحقیق ما در این زمینه از نوع مقطعی بوده و اطلاعات مورد نیاز ما در یک مقطع مشخص از زمان (تابستان 1390) جمع آوری شده اند.
جامعه آماری
* برای اینکه در تعیین هدفهای پژوهشی از درک و بینش لازم برخوردار باشیم باید ابتدا جامعه ای را که قصد داریم نمونه ی مورد مطالعه را از آن انتخاب کنیم، تعریف نماییم. جامعه ی آماری ما در این تحقیق تمام مصرف کنندگان پوشاک در شهر تهران می باشند. به دلیل گستردگی و همچنین تنوع جمعیت شهر تهران، این جامعه از ویژگی های مناسب تری برخوردار بوده و معرف بهتری برای جمعیت کل کشور ایران می باشد.
نمونه گیری
* برای نمونه گیری در این مطالعه، ابتدا با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، مناطقی از سطح شهر تهران را انتخاب و سپس با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس9 در آن مناطق، اقدام به نمونه گیری نهایی کرده ایم.
اندازه نمونه
* حجم نمونه باید به اندازه ای باشد که تعمیم نمونه به جامعه به اندازه ی کافی درست باشد. بنابراین در اینجا این سوال مطرح است که اندازه ی نمونه چقدر باشد؟ متاسفانه جواب دقیقی برای این سوال وجود ندارد. در اینجا توصیه هایی وجود دارد که نشان دهنده ی حداقل تعداد آزمودنی های مورد نیاز است. مثلاً برای پژوهشهای توصیفی، نمونه ای به حجم حداقل 100 نفر ضروری است. در پژوهشهای از نوع همبستگی، حداقل حجم نمونه 50 نفر برای بیان چگونگی رابطه ضرورت دارد. برای پژوهشهای از نوع آزمایشی و علی- مقایسه ای حجم نمونه حداقل 30 نفر در هر گروه توصیه می شود.
* اما در این تحقیق، از فرمول های محاسبه ی حجم نمونه استفاده شده10 و مقدار آن به ترتیب زیر می باشد:
* n = = = 260
* در نتیجه، ما نیز طبق فرمول بالا، از حجم 260 نفر برای نمونه ی اصلی به منظور گردآوری اطلاعات استفاده کرده ایم که پس از توزیع پرسشنامه ها در بین آنان، تعداد 216 تای آنها قابل استفاده در تجزیه و تحلیل ها بودند. جدول توزیع جغرافیایی این تعداد نمونه، به ترتیب زیر بوده است:
توزیع جغرافیایی اعضای نمونه مورد مطالعه

شمال
جنوب
شرق
غرب
مرکز
تعداد
60
50
50
50
50
*
*
متغیرهای تحقیق
* ویژگی هایی را که پژوهشگر مشاهده یا اندازه گیری می کند، متغیر نامیده می شود. متغیر بر اساس نقشی که در تحقیق به عهده دارد، به دو دسته تقسیم می شود؛ متغیر مستقل که از طریق آن متغیر وابسته تبیین یا پیش بینی می شود و متغیر وابسته که جنبه ای از رفتار یک ارگانیزم می باشد که تحریک شده است.
* متغیرهای این تحقیق شامل دو متغیر " کشور محل ساخت" و "نگرش مصرف کننده" می باشند، که اولی متغیر مستقل و دومی متغیر وابسته می باشد.
– نگرش مصرف کننده11 (متغیر وابسته): یک تمایل آموخته شده ای12 است، که توسط یک روش سازگار مطلوب یا نامطلوب، نسبت به یک موضوع (مانند یک دسته از محصولات، برند، خدمت، تبلیغ، وب سایت و یا یک خرده فروشی) رفتار می کند (Schiffman & Kanuk 2008).
* همانطور که در این تعریف می بینیم، عبارت "تمایل آموخته شده" برای نگرش به کار رفته است و این بدان معناست که نگرش ها یادگرفتنی هستند، یعنی از تجربه ی مستقیم موضوع حاصل می شوند. همچنین بر این نکته تاکید دارد که نگرش ها با رفتار منعکس کننده ی آنها سازگار هستند. بنابراین می توان گفت که یک نگرش، فرآیندهای ادراکی، شناختی، احساسی و رفتاری فرد را سازماندهی می کند. به همین خاطر است که بیشتر محققان در این حوزه، نگرش ها را بر مبنای سه جزء شناختی، عاطفی و رفتاری مطالعه کرده اند. ما نیز در این مطالعه برای عملیاتی کردن این مفهوم از همین رویکرد سه جزئی استفاده کرده ایم.
– کشور محل ساخت13 (متغیر مستقل): یک راهنمای اطلاعاتی است که یک ارزیابی جهانی را از کیفیت، عملکرد یا ویژگی های مشخصی از محصول/خدمت بوجود می آورد (Bruning 1997).
* در این تعریف نیز، اصطلاح "ارزیابی کردن" برای نشانه ی اطلاعاتی COO به کار رفته است. این عبارت همان چیزی است که در تعاریف مختلف نگرش نیز، در فصل پیشین به کار رفته بود. ایشر و فاندرپلیگت14 (1988) در اینباره چنین بیان می کنند که نگرشها 1) با موضوعات و پدیده های قابل توصیف سر و کار دارند، 2) آنها به عنوان "ارزیابی هایی" از این موضوعات و پدیده ها هستند و 3) راهنماهایی هستند که یک فرد باید چگونه نسبت به این موضوعات و پدیده ها عمل کند. روزنبرگ و هاولند15 (1960) این سه مورد را تحت عناوین "شناخت" (درستی یا نادرستی یک چیز)، "عاطفه" (احساسات، قضاوتها و عواطف) و "رفتار" (نیات و تصمیم هایی به منظور عمل کردن) بیان می کنند. بنابراین در عمل نیز باید برای دست یافتن به ابعاد این سازه، تمام باورها، عواطف و تمایلات رفتاری مصرف کنندگان را نسبت به این نشانه ی اطلاعاتی بسنجیم. در نتیجه از آنجایی که مبنای هر دو متغیر ما در این مطالعه، الگوی سه بخشی نگرشها بوده است، شاخص های اندازه گیری نیز بر همین مبنا طراحی شده اند که در قسمت بعد، بیشتر به آنها می پردازیم.
ابزار اندازه گیری و نحوه ی اجرای آن
* ابزار اندازه گیری در این پایان نامه پرسشنامه بوده است. پرسشنامه در محدوده ی وسیعی از تحقیق های زمینه یابی یا پیمایشی مورد استفاده قرار می گیرد. ماتیلدا وایت رایلی16 تفاوت میان داده های حاصل از مشاهده هایی را که مشاهده گر، شرکت کننده است و آنهایی که از پرسشنامه بدست می آید را چنین بیان می کند:
* "داده های حاصل از مشاهده، شبکه ای از واکنش ها را در میان اعضای گروه به عنوان خصوصیتی عینی در سیستم منعکس می کند. داده های حاصل از پرسشنامه منعکس کننده ی شبکه ی ذهنی از جهت گیری ها و روابط بین شخصی است، یعنی احساسات و عقاید نهفته ی اعضاء، تمایل آنها برای واکنش نشان دادن به دیگران و تعریف کردن و ارزیابی کردن دیگران از راههای مختلف(1963، ص184)."
* در سوالهای یک پرسشنامه سعی می شود تا به نگرش ها و تمایلات نهفته ی افراد در حول و حوش یک دانش، دسترسی پیدا شود. در این پرسشنامه سعی شده است تا با پرسیدن سوالهایی در سه بخش شناختی، عاطفی و رفتاری، پوشاک ساخته شده در سه کشور ایران، ترکیه و چین را از دید مصرف کننده ی ایرانی مقایسه کنیم. همانطور که در فصلهای پیشین نیز بحث شد، مبنای ما در این مسیر دیدگاه سه بخشی نگرشها (شناختی، عاطفی و رفتاری) بوده است. ما از بین تمام محصولات ممکن، پوشاک را برای سنجش نگرش به کار برده ایم، زیرا به دلیل داشتن ویژگیهای مختلف این محصول اعم از مسائل دوخت و قیمت تا مسائل ظاهری و زیبایی می توان به راحتی همه ابعاد نگرش را در مورد آن جویا شد. همچنین به خاطر میزان وفور پوشاک ترک و چینی در بازار داخلی و رقابت آنها با محصولات داخلی، سه کشور یاد شده را برای مقایسه انتخاب کرده ایم.
* این پرسشنامه در 4 صفحه حاوی 44 سوال (علاوه بر پرسشهای جمعیت شناختی) می باشد که در اکثر این سوالات از پاسخ دهنده خواسته شده است تا سه کشور ایران، ترکیه و چین را در طیف 5 درجه ای لیکرت با هم مقایسه کند (رجوع شود به پیوست ب). البته 9 پرسش پایانی این پرسشنامه، مربوط به بررسی ملی گرایی مصرف کنندگان است که در فصل پنجم، مورد بحث قرار خواهد گرفت. سوالات مربوط به این بخش به همراه سوالات اصلی پرسشنامه در جدول (3-2) نشان داده شده است. همچنین در این جدول ارتباط هر یک از سوالات با متغیرهای تحقیق و چگونگی به دست آمدن آنها بیان شده است.
* در قسمت اول جدول (3-2)، با استفاده از برخی مقیاسهای شناختی سعی شده است تا بعد شناختی مصرف کنندگان را نسبت به موضوع مطالعه بدست آوریم. این قسمت شامل 16 سوال می باشد که سه سوال اول بطور کلی در رابطه با آشنایی فرد با موضوع کشور محل ساخت پرسیده شده است (سه سوال اول). در بخش دوم از صنعت پوشاک (سه سوال دوم) و در بخش سوم، برخی ویژگیهای شناختی پوشاک (بقیه سوالات) مورد سوال قرار گرفته است.
* همانطور که در جدول یاد شده نیز دیده می شود، پاسخ دهنده برای سوالاتی که جلوی کلمه ی کشور، جای خالی یا سه نقطه قرار دارد، هر بار نام یکی از کشورهای مورد مطالعه را قرار داده و جواب می دهد (رجوع شود به پیوست ب).
* در قسمت دوم از پرسشنامه، با استفاده از 10 مقیاسی که در جدول 3-2 نشان داده شده است بعد عاطفی پاسخ دهنده بدست آمده است (سوالات 17 تا 26 پرسشنامه). در قسمت سوم نیز سعی شده است تا در 9 مقیاس (سوالات 26 تا 35 پرسشنامه)، بعد رفتاری مصرف کنندگان را نسبت به موضوع تحقیق بدست آوریم.
* همچنین، اگرچه مبنای مطالعات ما در این پایان نامه، دیدگاه سه جزئی نگرش ها بود، اما از آنجایی که در بسیاری از تحقیقات انجام گرفته در زمینه ی COO ، مسئله ی میهن پرستی یا ملی گرایی مورد توجه قرار گرفته است، ما نیز بر آن شدیم تا با اضافه کردن این بخش به پرسشنامه، تحقیقات کامل تری را راجع به موضوع انجام دهیم. در این قسمت، 9 شاخص بکار رفته است که سوالات 36 تا 44 پرسشنامه را در بر می گیرند.
* البته در قسمت ابتدایی پرسشنامه، سوالات جمعیت شناختی تحقیق قرار دارد. در این قسمت شش ویژگی جنسیت، سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، شغل و درآمد ماهیانه ی افراد پرسیده شده است. قبل از این قسمت نیز، برخی رهنمودهای مورد نیاز برای پاسخگویی به سوالات پرسشنامه وجود دارد (رجوع شود به پیوست ب).
*
شاخص های اندازه گیری متغیرها
متغیرها

شاخص های اندازه گیری
منابع استخراج شاخص ها
شناختی

قبل از خرید پوشاک، تا چه اندازه به برچسب کشور محل تولید پوشاک توجه می کنید؟
خیلی زیاد (5) – خیلی کم (1)
Patterson & Tai 1991

تا کنون از لباس های تولید کدام یک از کشورهای زیر استفاده کرده اید؟ (در صورت استفاده از تمامی موارد، می توانید همه ی موارد را علامت بزنید.)
ایران – ترکیه – چین
محقق ساخته

تا چه اندازه در هنگام خرید پوشاک، به دنبال پوشاک تولید شده در کشور … هستید؟
خیلی زیاد (5) – خیلی کم (1)
محقق ساخته

تولید کنندگان کشور … بیشتر به دنبال کیفیت هستند تا سود.
خیلی زیاد (5) – خیلی کم (1)
Patterson & Tai 1991

لباس های تولید ایران توان رقابت با لباس های وارداتی از چین و ترکیه را دارند.
خیلی زیاد (5) – خیلی کم (1)
Patterson & Tai 1991

لباس های تولید ایران از شهرت مناسبی برخوردارند.
خیلی زیاد (5) – خیلی کم (1)

Veeanne 2007

از لحاظ کیفیت
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

از لحاظ مد روز بودن
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

شیک بودن رنگ ها
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

نوع دوخت
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

قیمت مناسب
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

تنخور مناسب و اندازه
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

ماندگاری رنگ
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

دوام پوشاک
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

وجود برندهای خوشنام
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991

ارزش پول پرداختی برای لباس
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Patterson & Tai 1991
عاطفی

پوشاک تولید کشور … متمایز یا منحصر بفرد است.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
محقق ساخته

پوشاک تولید کشور … احساسات خوبی را در من بوجود می آورد.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Hill & Paphitis 2011

پوشاک تولید کشور … در من احساس راحتی بوجود می آورد.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Chryssochoidis et al 2007

پوشاک تولید کشور … رضایت بخش است.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Hill & Paphitis 2011

پوشیدن لباس تولید کشور … پرستیژ دارد.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Kinra 2006

پوشاک تولید شده در کشور … قابل اعتماد است.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Chryssochoidis et al 2007

در صورت خرید پوشاک تولید کشور … احساس ناخوشایندی به من دست می دهد.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Hill & Paphitis 2011

تصور کلی شما از برندهای پوشاک تولید کشور … چیست؟
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
محقق ساخته

دید شما نسبت به افرادی که پوشاک تولید کشور … را خریداری می کنند چیست؟
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
Chao & Rajendran 1993

در نهایت پوشاک تولید کدام کشور را به بقیه ترجیح می دهید؟
ایران – ترکیه – چین
محقق ساخته
رفتاری

من به خرید محصولاتی که در کشور … تولید شده اند تمایل دارم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)

Veeanne 2007, Brijs 2006

من اگر در فروشگاهی با پوشاک تولید کشور … مواجه شوم آنرا می خرم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)

Veeanne 2007

تا جای ممکن از خرید پوشاک تولیدکشور … اجتناب می کنم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Hill & Paphitis 2011

من در هنگام خرید پوشاک، بطور جدی به دنبال پوشاک تولیدکشور … می گردم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
محقق ساخته

من به دوستانم خرید لباس های تولید کشور … را توصیه می کنم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Lee & Ganesh 1999

من حاضرم لباس تولید کشور … را به اعضای خانواده یا دوستانم هدیه دهم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Lee & Ganesh 1999

در صورتی که لباس های ترک گران تر از لباس های ایرانی باشند، باز هم آن ها را ترجیح می دهم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
محقق ساخته

در صورتی که لباس های چینی گران تر از لباس های ایرانی باشند، باز هم آن ها را ترجیح می دهم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
محقق ساخته

در صورتی که لباس های ترک گران تر از لباس های چینی باشند، باز هم آن ها را ترجیح می دهم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
محقق ساخته
ملی گرایی

من از محصولات کشورم حمایت می کنم حتی اگر به نفعم نباشد.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Kinra 2006

ما باید فقط آن دسته از محصولات خارجی را بخریم که در داخل تولید نمی شوند.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Chryssochoidis et al 2007

کسی که یک محصول غیر ایرانی می خرد در قبال بیکار شدن یک ایرانی از کارش مسئول است.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Kinra 2006

اگر کیفیت محصولات ایرانی با محصولات وارداتی یکسان باشد، من محصولات ایرانی را می خرم، حتی اگر قیمت آن کمی نیز بیشتر باشد.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Patterson & Tai 1991

ما باید با مصرف کالاها و خدمات ایرانی از کسانی که می خواهند با تلاش خود به کسب و کار این کشور کمک کنند حمایت کنیم.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Chryssochoidis et al 2007

خریدن محصولات داخلی به نفع اقتصاد و کسب و کار کشور ماست.
کاملاً موافقم (5) – کاملاً مخالفم (1)
Chryssochoidis et al 2007

میزان آشنایی و احساس نزدیکی شما با کشور … چقدر است؟
خیلی زیاد (5) – خیلی کم (1)
محقق ساخته

چه تصویری از فرهنگ و مردم کشور … در ذهن شما وجود دارد؟
خیلی خوب (5) – خیلی بد (1)
محقق ساخته

تا چه اندازه کشور … و مردمانش در شما احساس علاقه مندی و اشتیاق به وجود می آورد؟
خیلی زیاد (5) – خیلی کم (1)
Brijs 2006
*
اعتبار(روایی) ابزار سنجش
* منظور از روایی این است که مقیاس و محتوای ابزار یا سوالات مندرج در ابزار، بطور دقیقی متغیرها و موضوع مورد مطالعه را بسنجد؛ یعنی اینکه هم داده های گردآوری شده از طریق ابزار، مازاد بر نیاز تحقیق نباشد و هم اینکه بخشی از داده های مورد نیاز در رابطه با سنجش متغیرها در محتوای ابزار حذف نشده باشد. روایی پرسشنامه ی مربوط به این مطالعه در دو بعد سنجیده شده است، یکی از بعد محتوا و دیگری در بعد سازه. اولی بر مبنای نظر اساتید راهنما و مشاور و دومی از طریق تحلیل عاملی اکتشافی مورد تایید قرار گرفته است. نتایج تحلیل عاملی برای این قسمت در فصل بعد آمده است.
پایایی ابزار سنجش
* پایایی ابزار که از آن به اعتبار، دقت، و اعتمادپذیری نیز تعبیر می شود، عبارتست از اینکه اگر یک وسیله اندازه گیری که برای سنجش متغیر و صفتی ساخته شده در شرایط مشابه در زمان یا مکان دیگر مورد استفاده قرار گیرد ، نتایج مشابهی از آن حاصل شود، به عبارت دیگر از خاصیت تکرار پذیری و سنجش نتایج یکسان برخوردار باشد. برای تایید پایایی پرسشنامه از طریق فرمول آلفای کرونباخ استفاده گردید که فرمول یاد شده بدین شکل بیان می شود:

(0< α <1)
* α : ضریب آلفا
* K: تعداد سوال ها یا گویه ها
* St: انحراف استاندارد مقیاس
* Si: انحراف استاندارد سوال یا گویه i می باشد
* البته ما برای محاسبه ی آلفای کرونباخ، در این تحقیق از نرم افزار SPSS استفاده کرده ایم. نتایج این سنجش دارای سه قسمت می باشد؛ اولی محاسبه ی آلفا برای کل پرسشنامه، دوم برای هر مورد از گویه ها (در صورت حذف آن) و سوم آلفای ابعاد مختلف سازه. همانطور که در جداول (3-3) تا (3-7) نیز دیده می شود، با توجه به اینکه مقدار آلفای محاسبه شده نباید پایین تر از 0.7 باشد، همه ی مقادیر به دست آمده بالاتر از سطح مطلوب بوده و می توان گفت که سوالها به مقدار زیادی توانسته اند مساله ی مورد بحث را بسنجند.
آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه
Cronbach's Alpha
N of Items
.945
14
آلفای کرونباخ در صورت حذف هر یک از گویه ها
Items
Scale Mean if Item Deleted
Scale Variance if Item Deleted
Corrected Item-Total Correlation
Cronbach's Alpha if Item Deleted
Q11
35.4467
147.544
.728
.942
Q20
35.2183
146.743
.611
.944
Q29
35.5787
147.776
.576
.945
Q32
35.5381
145.750
.708
.942
Q44
35.3401
139.756
.761
.940
Q47
35.1878
142.429
.724
.941
Q50
35.4670
139.862
.819
.939
Q53
35.7868
143.230
.698
.942
Q56
35.4162
140.346
.781
.940
Q69
35.0660
137.980
.826
.939
Q72
35.1574
142.215
.728
.941
Q78
35.5076
141.476
.734
.941
Q81
35.3858
140.595
.755
.941
Q84
35.0254
142.555
.675
.943
*
*
* برای محاسبه ی آلفای کرونباخ، همانطور که در جدول (3-4) نیز مشاهده می شود، تنها از سوالات مربوط به کشور ایران استفاده شده است (پیوست ب)، زیرا بقیه ی سوالات مشابه با همین سوالات هستند که در مورد کشورهای ترکیه و چین تکرار شده اند. همچنین تنها سوالاتی را از پرسشنامه ی اصلی وارد تجزیه و تحلیلها کرده ایم که از مرحله ی قبل، یعنی سنجش روایی سازه عبور کرده اند (یعنی مواردی که در اولین ستون سمت چپ جدول 3-4 دیده می شوند).
آلفای کرونباخ برای بعد شناختی سازه
Cronbach's Alpha
N of Items
.850
4
*
آلفای کرونباخ برای بعد عاطفی سازه
Cronbach's Alpha
N of Items
.893
5
*
آلفای کرونباخ برای بعد رفتاری سازه
Cronbach's Alpha
N of Items
.910
5

روش های آماری برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها
* تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده یکی از فرآیندهای مهم پژوهشی است که از طریق آن، کلیه ی فعالیتهای پژوهشی تا دسترسی به یک نتیجه، کنترل و هدایت می شوند. روشهای تجزیه و تحلیل به سه دسته تقسیم می شوند:
* الف- تجزیه و تحلیل توصیفی : که به منظور توصیف واقعیتهای جمع آوری شده به کار برده می شود و از شاخصهای آمار توصیفی (جدول توزیعی فراوانی – نمودار، شاخصهای مرکزی و پراکندگی) استفاده می شود.
* ب- تجزیه و تحلیل مقایسه ای: در این روش علاوه بر محاسبه ی شاخصهای توصیفی از آزمونهای آمار استنباطی برای مقایسه ی عملکرد گروهها نیز استفاده می شود. آزمونهای آماری در این نوع تجزیه و تحلیل به منظور تصمیم گیری درباره ی رد یا تایید فرضیه ی پژوهشی به کار برده می شوند.
* ج- تجزیه و تحلیل علیت : در این روش هدف تعیین روابط علت و معلولی بین پدیده های مورد مطالعه است. بنابراین، پژوهشگر با رد یا تایید فرض های آماری درباره ی روابط بین متغیرهای پژوهشی تصمیم گیری می کند.
* همانطور که از مطالب گفته شده بر می آید، تجزیه و تحلیلهای مورد استفاده در این مطالعه باید از نوع توصیفی و مقایسه ای باشند، زیرا هیچ یک از فرضیه های ما به روابط علّی بین متغیرها نپرداخته اند. بنابراین از آمار توصیفی و استنباطی در تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. استفاده از آمار استنباطی به منظور برآورد و آزمون فرضیه هاست. تمام تجزیه و تحلیل های اشاره شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Lisrel انجام شده است که نتایج آنها را در فصل بعد خواهیم دید. روشهای استفاده شده در این تحلیل ها عبارتند از: تحلیل عاملی اکتشافی ، تحلیل عاملی تاییدی، آزمون اندازه های تکراری، آزمون میانگین یک جامعه.
* تحلیل عاملی اکتشافی که با استفاده از نرم افزار SPSS 19 انجام شده است، سعی در شناسایی متغیرهای اساسی یا عامل ها (Factors) به منظور تبیین الگوی همبستگی بین متغیرهای مشاهده شده دارد. این تحلیل، شاخص هایی را که همبستگی مناسبی با عامل ها ندارند شناسایی می کند. در گام بعدی، با استفاده از نرم افزار لیزرل، از صحت مدل مفهومی تحقیق، اطمینان حاصل می کنیم.
* پس از این اقدامات، با استفاده از آزمون اندازه های تکراری و آزمون T به بررسی فرضیات تحقیق می پردازیم. در مواردی که تغییرات بین اعضاء نمونه بسیار زیاد است، برآورد واریانس خطا در تحلیل واریانس معمولی بزرگ (متورم) خواهد بود. درچنین وضعیتی تکرار در سنجش هر عضو نمونه، روش بهتری را برای محاسبه واریانس فراهم می کند که در نهایت منجر به کاهش واریانس خطا خواهد شد. بنابراین ما در این مطالعه از روش آزمون اندازه های تکراری استفاده کرده ایم. همچنین زمانی که به کارگیری تعداد زیادی آزمودنی (نمونه) مقدور نباشد، طرح های اندازه گیری مکرر به علت آنکه مقادیر مربوط به هر عضو از نمونه تحت تمامی شرایط در نظر گرفته شده، مکرراً سنجش می شوند، مقرون به صرفه و اقتصادی خواهد بود.
* برای آزمون فرضیه های مطرح شده در مورد میانگین یک جامعه نیز، از آزمون T استفاده شده است.

منابع
[1] حیدر زاده، کامبیز و خیری، بهرام. (1387). ارزیابی تاثیر بین آگاهی از کشور خاستگاه مارک تجاری و تصویر ذهنی از کشور خاستگاه تولید. فصلنامه پژوهشنامه بازرگانی،شماره 49.
[2] دلاور، علی، (1384) ؛ " روش تحقیق در روان شناسی و علوم تربیتی" ؛ چاپ سی و چهارم، انتشارات نشر ویرایش، تهران.
[3] رضائیان، علی، (1384) ؛ " مبانی مدیریت رفتار سازمانی" ؛ چاپ ششم، انتشارات سمت، تهران، ص 82- 76.
[4] رنجبریان، بهرام و قلی‏زاده شغل‏آباد، رسول. (1387). تاثیر کشور مبداء بر تصمیم خرید مشتری‏ مورد مطالعه دانشجویان دانشگاه اصفهان. فصلنامه دانش مدیریت، شماره 81.
[5] کاتلر ، فیلیپ و آرمسترانگ ، گری (1385) : " اصول بازاریابی" ؛ ترجمه : بهمن فروزنده ، نشر آموخته ، اصفهان.
[6] مرادی، هادی. (1389). بررسی تاثیر تصویر ذهنی کشور مبدا بر شکل گیری ارزش ویژه نام تجاری از دیدگاه مصرف کنندگان. پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه سمنان.
[7] مظهری، شادی. (1385). بررسی تاثیر نام کشور سازنده در ارزیابی کالا توسط مصرف کنندگان در صنعت لوازم خانگی کوچک. پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه الزهرا.
[8] مومنی، منصور و فعال قیومی، علی، (1387) ؛ " تحلیل های آماری با استفاده از SPSS " ؛ چاپ دوم، انتشارات کتاب نو، تهران.
[9] موون ، جان سی. و مینور ، میشل اس. (1381) : "رفتار مصرف کننده" ؛ ترجمه : عباس صالح اردستانی ، نشر آن ، تهران.
[10] میرکیایی تمیجانی، سیده هانیه. (1385). اهمیت کشور سازنده کالا در خریداری کالاهای صنعتی، مطالعه موردی در صنعت شیر آلات بخار ایران. پایان نامه کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه تربیت مدرس.
[11] Ahmed, S.A. & d'Astous A. (1993), Cross-national Evaluation of Made-in Concept Using Multiple Cues. European Journal of Marketing, Vol. 27, No. 7, 39-52.
[12] Ahmed, S.A. & d'Astous A. (1995), Comparison of country-of-origin effects on household and organizational buyers' product perceptions. European Journal of Marketing, Vol. 29, No. 3, 35-51.
[13] Ahmed, S.A. & d'Astous A. (1996), Country-of-Origin and Brand Effects: A Multi-Dimensional and Multi-Attribute Study. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 9 (2), 93-115.
[14] Ahmed, S.A. & d'Astous A. (1999), Product-Country Images in Canada and in the People's Republic of China. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 11 (1), 5-22.
[15] Ahmed, S.A. & d'Astous A. (2003), Product-Country Images in the Context of NAFTA: A Canada-Mexico Study. Journal of Global Marketing, Vol. 17 (1), 23-43.
[16] Ahmed, S.A. & d'Astous A. (2004), Perceptions of countries as producers of consumer goods: A T-shirt study in China. Journal of Fashion Marketing and Management, Vol. 8 (2), 187-200.
[17] Ahmed, S.A., d'Astous A., & El Adraoui M. (1994), Country-of-Origin Effects on Purchasing Managers' Product Perceptions. Industrial Marketing Management, 23, 323-332.
[18] Ahmed, S.A., d'Astous A., & Lemire S. (1997), Country-of-Origin Effects in the U.S. and Canada: Implications for the Marketing of Products Made in Mexico. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 10 (1/2), 73-92.
[19] Ahmed, Z.U., Johnson J.P., Ling C.P., Fang T.W. & Hui A.K. (2002), Country-of-origin and brand effects on consumers' evaluations of cruise lines. International Marketing Review, Vol. 19 (3), 279-302.
[20] Ajzen I. (2001), Nature and Operation of Attitudes. Annual Review of Psychology; 52:27-58.
[21] Ajzen, I., & Fishbein, M. (2000). Attitudes and the attitude-behavior relation: Reasoned and automatic processes. In W. Stroebe & M. Hewstone (Eds.), European Review of Social Psychology (pp. 1-33). John Wiley & Sons.
[22] Ajzen, I., & Fishbein, M. (1980). Understanding attitudes and predicting social behavior. Englewood Cliffs, NJ: Prentice-Hall.
[23] Akaah, I.P. & Yaprak A. (1993), Assessing the Influence of Country of Origin on Product Evaluations: An Application of Conjoint Methodology. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 5 (2), 39-53.
[24] Alden, D.L. (1993), Product Trial and Country-of-Origin: An Analysis of Perceived Risk Effects. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 6 (1), 7-26.
[25] Allport, G. (1935), Attitudes. In a Handbook of Social Psychology, ed. C. Murchison. Worcester, MA: Clark University Press.
[26] Allred A., Chakraborty G., & Miller S.J. (1999). Measuring Images of Developing Countries: A Scale Development Study. Journal of Euro – Marketing; 8(3):29-49.
[27] Amine, L.S. & Shin S-H. (2002), A Comparison of Consumer Nationality As a Determinant of COO Preferences. Multinational Business Review, Spring, 45-53.
[28] Ammi, Chantal. (2007). Global Consumer Behavior. Newport Beach, ISTE.
[29] Anderson, W.T. & Cunningham W.H. (1972), Gauging Foreign Product Promotion. Journal of Advertising Research, February, 29-34.
[30] Askegaard, S. & Ger G. (1998), Product-Country Images: Towards a Contextualized Approach. European Advances in Consumer Research, 3, 50-58.
[31] Bagozzi R.P., & Burnkrant R.E. (1979), Attitude Organization and the Attitude-Behavior Relationship. Journal of Personality and Social Psychology; 37:913-9.
[32] Bagozzi, P., Baumgartner H., & Coupon Y. (1991), Usage and the Theory of Reasoned Action. Advances in Consumer Research, No 18, p. 24-27.
[33] Bannister, J.P. & Saunders J.A. (1978), UK Consumers' Attitudes towards Imports: The Measurement of National Stereotype Image. European Journal of Marketing, Vol. 12 (8), 562-570.
[34] Banytė, J. Jokšaitė, E. & Virvilaitė, R. (2007), Relationship of Consumer Attitude and Brand: Emotional Aspect. ENGINEERING ECONOMICS. No 2 (52).
[35] Batra R., & Ahtola O.T. (1990), Measuring the Hedonic and Utilitarian Sources of Consumer Attitudes. Marketing Letters; 2:159-70.
[36] Baughn, C.C. & Yaprak A. (1993), Mapping Country-of-Origin Research: Recent Developments and Emerging Avenues. In Product-Country Images: Impact and Role in International Marketing, Papadopoulos, Nicolas, and Louise A. Heslop, New York: International Business Press.
[37] Bem, D.J. (1967). Self-Perception: An Alternative Interpretation of Cognitive Dissonance Phenomena. Psychological Review, 74, 183-200.
[38] Bem, D. J. (1972). Self-Perception Theory. In L. Berkowitz (Ed.), Advances in Experimental Social Psychology (Vol. 6, pp.1-62). New York: Academic Press.
[39] Bilkey W.J. Foreword In: Papadopoulos N., & Heslop L.A., editors. (1993). Product-Country-Images: Impact and Role in International Marketing. New York: International Business Press. p. xix-xx.
[40] Bilkey, W.J. & Nes E. (1982), Country-of-Origin Effects on Product Evaluations. Journal of International Business Studies, Spring/Summer, 89-99.
[41] Blythe, J. (2001) Essentials of Marketing, 3nd edition, Prentice Hall.
[42] Brendl, C.M. & Higgins, E.T. (1996). Principles of judging valence: What makes events positive or negative? In Advances in Experimental Social Psychology, ed. MP Zanna, 28:95- 160. San Diego, CA: Academic.
[43] Brengman, M. (2002), the Impact of Color in the Store Environment: An Environmental Psychology Approach. Doctoral Dissertation, University of Ghent.
[44] Brijs K. (2006), Unraveling Country-of-Origin – Semiotics as a Theoretical Basis for a Meaning-Centered Approach towards Country-of-Origin Effects. Unpublished PhD Dissertation, Nijmegen, the Netherlands: Radboud Universiteit Nijmegen.
[45] Bruning, E.R. (1997), Country of origin, national loyalty and product choice: The case of international air travel. International Marketing Review, Vol. 14 (1), 59-74.
[46] Carlson E.R. (1956), "Attitude Change Through Modification of Cognitive Structure," Journal of Abnormal and Social Psychology, 52, 256-61.
[47] Cateora, P.R. & Graham, J.L. (1999). International Marketing, 10th. Edition, Irwin McGraw-Hill.
[48] Cattin, P., Jolibert A., & Lohnes C. (1982), A Cross-Cultural Study of 'Made In' Concepts. Journal of International Business Studies, Winter, 131-141.
[49] Chaiken, S. (1980), "Heuristic versus systematic information processing and the use of source versus message cues in persuasion", Journal of Personality and Social Psychology, Vol. 39 No. 5, pp. 752-66.
[50] Chao, P. (1993), Partitioning Country of Origin Effects: Consumer Evaluations of a Hybrid Product. Journal of International Business Studies, Second Quarter, 291-306.
[51] Chao, P. (1998), Impact of Country-of-Origin Dimensions on Product Quality and Design Quality Perceptions. Journal of Business Research, 42, 2, 1-6.
[52] Chao, P. & Rajendran K.N. (1993), Consumer Profiles and Perceptions: Country-of-origin Effects. International Marketing Review, Vol. 10 (2), 22-39.
[53] Chattalas, M., Kramer, T., & Takada, H. (2008), The impact of national stereotypes on the country of origin effect A conceptual framework. International Marketing Review Vol. 25 No. 1, pp. 54-74.
[54] Chryssochoidis, G., Krystallis, A., & Perreas, P. (2007). Ethnocentric beliefs and country-of-origin (COO) effect: Impact of country, product and product attributes on Greek consumers' evaluation of food products. European Journal of Marketing Vol. 41 No. 11/12, pp. 1518-1544.
[55] Cohen, A.R. (1957), "Need for Cognition and Order of Communication as Determinants of Opinion Change," in C.I. Hovland (Ed.), The Order of Presentation in Persuasion (New Haven: Yale University Press), 79-97.
[56] Cohen, A.R., Stotland, E. & Wolfe, D.M. (1955), "An Experimental Investigation of Need for Cognition," Journal of Abnormal and Social Psychology, 51, 291-4.
[57] Cordell, V.V. (1993), Interaction Effects of Country of Origin with Branding, Price and Perceived Performance Risk. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 5 (2), 5-20.
[58] Crisp, R.J., & Turner, R.N. (2007). Essential Social Psychology. New Delhi: Sage Publications.
[59] Crites S.L., Fabrigar L.R., Petty R.E. (1994), Measuring the Affective and Cognitive Properties of Attitudes: Conceptual and Methodological Issues. Personality and Social Psychology Bulletin; 20(6):619-34.
[60] d'Astous, A. & Boujbel L. (2007), Positioning Countries on Personality Dimensions: Scale Development and Implications for Country Marketing. Journal of Business Research; 60:231-9.
[61] d'Astous, A., Voss, Z.G., Colbert, F., Caru`, A., Caldwell, M. & Courvoisier, F. (2008). Product-country images in the arts: a multi-country study. International Marketing Review. Vol. 25, No. 4, pp. 379-403.
[62] De Pelsmacker, P., Geuens M., & Van den Bergh J. (2001), Marketing Communications. London, Prentice Hall.
[63] Derbaix C.M. (1995), The Impact of Affective Reactions on Attitudes Toward the Advertisement and the Brand: A Step Toward Ecological Validity. Journal of Marketing Research; 32(4):470.
[64] Derbaix, C. & Pham M.T. (1998), For the development of measures of emotion in marketing: Summary of prerequisites. In European Perspectives on Consumer Behaviour, M., Lambkin, G., Foxall, F., Van Raaij, B., Heilbrunn, London, Prentice Hall.
[65] Derbaix, C. & Vanden Abeele P. (1998), Consumer Inferences and Consumer Preferences. The Status of Cognition and Consciousness in Consumer Behavior Theory. In European Perspectives on Consumer Behavior, M., Lambkin, G., Foxall, F., Van Raaij, B., Heilbrunn, London, Prentice Hall.
[66] Desborde R.D. (1990), Development and Testing of a Psychometric Scale to Measure Country-of-Origin Image. Florida State University, University Microfilms International (U M I): Ann Arbor, Michigan.
[67] Dichter, E. (1962), The World Consumer. Harvard Business Review, July/August, 113-122.
[68] Drozdenco, R. & Jensen, M. (2009). Translating country-of-origin effects into prices. Journal of Product & Brand Management, 18/5, 371-378.
[69] Dzever, Sam., & Quester, Pascale. (1999). Country-Of-Origin Effects on Purchasing Agents' Product Perceptions: An Australian Perspective. Industrial Marketing Management 28, 165-175.
[70] Eagly, A.H. & Chaiken S. (1993), The Psychology of Attitudes. Fort Worth: Harcourt Brace Jovanovich.
[71] Eagly, A.H. & Chaiken S. (1998). Attitude structure and function. In The Handbook of Social Psychology, ed. DT Gilbert, ST Fiske, 2:269-322. Boston: McGraw-Hill. 4th ed.
[72] Eiser, R. & Van der Pligt J. (1988), Attitudes and Decisions. London, Routledge.
[73] Elliott, R. (1998), A Model of Emotion-Driven Choice. Journal of Marketing Management, Vol. 14, 95-108.
[74] Elliott, G.R. & Cameron R.C. (1994), Consumer Perception of Product Quality and the Country-of-Origin Effect. Journal of International Marketing, Vol. 2, No. 2, 49-62.
[75] Engel J.F., Blackwell R.D., Miniard P.W. (1995), Consumer Behavior. Forth Worth: The Dryden Press.
[76] Erickson, G.M., Johansson J.K., & Chao P. (1984), Image Variables in Multi-Attribute Product Evaluations: Country-of-Origin Effects. Journal of Consumer Research, Vol. 11 (September), 694-699.
[77] Eroglu, S.A. & Machleit K.A. (1989), Effects of Individual and Product-specific Variables on Utilizing Country of Origin as a Product Quality Cue. International Marketing Review, Vol. 6, No. 6, 27-41.
[78] Ettenson, R. (1993), Brand Name and Country of Origin Effects in the Emerging Market Economies of Russia, Poland and Hungary. International Marketing Review, 10 (5), 14-36.
[79] Ettenson, R., Wagner J., & Gaeth G. (1988), Evaluating the effect of country of origin and the 'made in U.S.A.' campaign: A conjoint approach. Journal of Retailing, 64 (Spring), 85-100.
[80] Etzioni, A. (1988), Normative-Affective Factors: Toward A New Decision-Making Model. Journal of Economic Psychology, 9, 125-151.
[81] Fattah, H.M. (2006), Caricature of Muhammad Leads to Boycott of Danish Goods. The New York Times.
[82] Fazio, R.H., Eiser, J.R., Shook, N.J. (2004). Attitude Formation through Exploration: Valence Asymmetries. Journal of Personality and Social Psychology, Vol. 87, No. 3, 293-311.
[83] Fishbein, Martin. (1972)."The Search for Attitudinal-Behavioral Consistency", in Joel B. Cohen, ed. Behavioral science Foundations of Consumer Behavior. New York: The Free Press.245-52.
[84] Fishbein, M., & Ajzen, I. (1975). Belief, attitude, intention, and behavior: An introduction to theory and research. Reading, MA: Addison-Wesley.
[85] Fiske S.T., & Linville P.W. (1980), What Does the Schema Concept Buy Us? Personality and Social Psychology Bulletin; 6(4):543-57.
[86] Ghazali M., Othman M.Said, Yahya A.Z., Ibrahim M.S., (2008). Products and Country of Origin Effects: The Malaysian Consumers' Perception. International Review of Business Research Papers Vol. 4 No.2,91-102
[87] Grewal, d. & Levy, M. (2008). Marketing. 1th ed, McGraw Hill.
[88] Haddock G., & Zanna M.P. (1998), Cognition, Affect, and the Prediction of Social Attitudes. In: Stroebe W., Hewstone M., editors. European Review of Social Psychology. Chichester, UK: Wiley.
[89] Han, C.M. (1988), The Role of Consumer Patriotism in the Choice of Domestic versus Foreign Products. Journal of Advertising Research, Vol. 28, No. 3, 25-32.
[90] Han, C.M. (1989), Country Image: Halo or Summary Construct? Journal of Marketing Research, Vol. 26 (May), 222-229.
[91] Han, C.M. (1990), Testing the Role of Country Image in Consumer Choice Behaviour. European Journal of Marketing, Vol. 24, No. 6, 24-40.
[92] Han, C.M., Lee B.-W., & Ro K.-K. (1994).The Choice of a Survey Mode in Country Image Studies. Journal of Business Research, Vol. 29, No. 2, 151-162.
[93] Han, C.M. & Terpstra V. (1988), Country-of-Origin Effects For Uni-National and Bi-National Products. Journal of International Business Studies, Vol. 19, No. 2, 235-255.
[94] Hawkins D, Best R, Coney K. (2004). Consumer Behavior: Building Marketing Strategy, 9th ed, McGraw-Hill.
[95] Heimbach, A.E., Johansson J.K., & MacLachlan D.L. (1989), Product Familiarity, Information Processing, and Country-of-Origin Cues. Advances in Consumer Research, 16, 460-467.
[96] Herche J. (1992). A Note on the Predictive Validity of the CETSCALE. Journal of the Academy of Marketing Science; 20(3):261-4.
[97] Heslop L.A., Papadopoulos N., Dowdles M., Wall M., & Compeau D. (2004), Who Controls the Purse Strings: A Study of Consumers' and Retail Buyers' Reactions in an America's FTA Environment. Journal of Business Research; 57(10):1177-88.
[98] Heslop, L.A. & Papadopoulos N. (1993), 'But Who Knows Where or When': Reflections on the Images of Countries and Their Products. In Product-Country Images: Importance and Role in International Marketing, Papadopoulos, Nicolas and Louise A. Heslop, New York: International Business Press.
[99] Hill, S.R. & Paphitis, k. (2011). Can consumers be racist? An investigation of the effect of consumer racism on product purchase. Asia Pacific Journal of Marketing and Logistics.Vol. 23 No. 1, pp. 57-71.
[100] Hini, D. Gendall, P. Kearns, Z. (1995), The Link between Environmental Attitudes and Behavior. Marketing Bulletin; 6, 22-31.
[101] Hirschman, E.C. & Holbrook M.B. (1982), Hedonic Consumption: Emerging Concepts, Methods and Propositions. Journal of Marketing, 46 (summer), 92-101.
[102] Hong, S.T., Wyer Jr. R.S. (1989), Effects of Country-of-Origin and Product-Attribute Information on Product Evaluation: An Information Processing Perspective. Journal of Consumer Research, Vol. 16 (September), 175-187.
[103] Hong, S.T. & Wyer Jr. R.S. (1990), Determinants of Product Evaluation: Effects of the time Interval between Knowledge of a Product's Country of Origin and Information about Its Specific Attributes. Journal of Consumer Research, Vol. 17 (December), 277-288.
[104] Hooley G.J., Shipley D., Krieger N. (1988), A Method for Modeling Consumer Perceptions of Country of Origin. International Marketing Review; 5(3):67-76.
[105] Hovard, D.J. Gengler Ch. (2001), Emotional Contagion Effects on Product Attitudes. Journal of Consumer Research, p. 189-201.
[106] Hulland, J.S. (1999), The Effects of Country-of-Brand and Brand Name on Product Evaluation and Consideration: A Cross-Country Comparison. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 11, No. 1, 23-40.
[107] Hulland, J., Todiño Jr. H.S., & Lecraw D.J. (1996), Country-of-Origin Effects on Sellers' Price Premiums in Competitive Philippine Markets. Journal of International Marketing, Vol. 4, No. 1, 57-79.
[108] Ittersum K.v., Candel M.J.J.M., Meulenberg M.T.G. (2003), The Influence of the Image of a Product's Region of Origin on Product Evaluation. Journal of Business Research; 56(3):215-26.
[109] Jablonsky, S.F. & Devries, D.L. (1972), "Operant Conditioning Principles Extrapolated in the Theory of Management," Organizational Behavior and Human Performance, 7.
[110] Jaffe, E.D. & Nebenzahl I.D. (1984), Alternative Questionnaire Formats for Country Image Studies. Journal of Marketing Research, Vol. 21 (November), 463-471.
[111] Jaffe, E.D. & Nebenzahl, I.D. (2001), National Image and Competitive Advantage, Copenhagen Business School Press, Copenhagen.
[112] Javalgi R.G., Thomas E.G., & Rao S.R. (1992), US Pleasure Travellers' Perceptions of Selected European Destinations. European Journal of Marketing; 26(7):45-64.
[113] Jo, M.-S., Nakamoto K., & Nelson J.E. (2003), The shielding effects of brand image against lower quality countries-of-origin in global manufacturing. Journal of Business Research, Vol. 56, 637-646.
[114] Johansson, J.K. (1989), Determinants and Effects of the Use of 'Made in' Labels. International Marketing Review, Vol. 6, No. 1, 47-58.
[115] Johansson, J.K. (1993), Missing a Strategic Opportunity: Managers' Denial of Country-of-Origin Effects. In Product-Country Images: Importance and Role in International Marketing, Papadopoulos, Nicolas and Louise A. Heslop, New York: International Business Press.
[116] Johansson, J.K. & Nebenzahl I.D. (1986), Multinational Production: Effect on Brand Value. Journal of International Business Studies, fall, 101-126.
[117] Johansson, J.K. & Thorelli H.B. (1985), International Product Positioning. Journal of International Business Studies, fall, 57-75.
[118] Joseph, J.C. (2010). Theories of Attitude Formation and Change. Social Psychology of Education.
[119] Josiassen, A. & Assaf, A. (2010). Country-of-origin contingencies: their joint influence on consumer behavior. Asia Pacific Journal of Marketing and Logistics, Vol. 22 No. 3, pp. 294-313.
[120] Karami, M., Pourian Sh. and Olfati, O. (2011), "Iranian Consumers and Products Made in China: A Case Study of Consumer Behavior in Iran's Market", International Journal of China Marketing, Vol 2(1): 58-67.
[121] Katz, D. (1960). The Functional Approach to the Study of Attitudes. Public Opinion Quarterly. P170.
[122] Kaynak, E. & Kucukemiroglu O. (1992), Sourcing of Industrial Products: Regiocentric Orientation of Chinese Organizational Buyers. European Journal of Marketing, Vol. 26, No. 5, 36-55.
[123] Kempf D.S. (1999), Attitude Formation from Product Trial: Distinct Roles of Cognition and Affect for Hedonic and Functional Products. Psychology and Marketing; 16:35-50.
[124] Kinra, Neelam. (2006), The effect of country-of-origin on foreign brand names in the Indian market. Marketing Intelligence & Planning Vol. 24 No. 1, pp. 15-30.
[125] Klein, J.G., Ettenson R., & Morris M.D. (1998), The Animosity Model of Foreign Product Purchase: An Empirical Test in the People's Republic of China. Journal of Marketing, 62, 89-100.
[126] Knight G.A., Spreng R.A., Yaprak A. (2003), Cross-National Development and Validation of an International Business Measurement Scale: The COISCALE. International Business Review; 12(5):581-99.
[127] Kosterman R., & Feshbach S. (1989), Toward a Measure of Patriotic and Nationalistic Attitudes. Political Psychology; 10(2):257-74.
[128] Kotler, P. (2003), Marketing Management, 11th ed. New Jersey Pearson Education, Inc.
[129] Kotler, P. & Armstrong, G. (2008), Principles of Marketing, 12th ed., New Jersey: Pearson Education Inc.
[130] Kotler, P., Haider D.H., & Rein I. (1993), Marketing Places: Attracting Investment, Industry, and Tourism to Cities, States and Nations. New York, The Free Press.
[131] Kraft, F.B. & Chung K.H. (1992), Korean Importer Perceptions of US and Japanese Industrial Goods Exporters. International Marketing Review, Vol. 9, No. 2, 59-73.
[132] Laroche M., Papadopoulos N., Heslop L.A., Mourali M. (2005), The Influence of Country Image Structure on Consumer Evaluations of Foreign Products. International Marketing Review; 22(1):96-115.
[133] Lee, D. & Ganesh, G. (1999). Effects of partitioned country image in the context of brand image and familiarity. International Marketing Review, Vol. 16 No. 1, pp. 18-39.
[134] Li Z.G., Fu S., & Murray W.L. (1997), Country and Product Images: The Perceptions of Consumers in the People's Republic of China. Journal of International Consumer Marketing; 10(1-2):115-38.
[135] Liefeld, J.P. (1993), Experiments on Country-of-Origin Effects: Review and Meta-Analysis of Effect Size. In Product-Country Images: Importance and Role in International Marketing, Papadopoulos, Nicolas and Louise A. Heslop, New York: International Business Press.
[136] Liefeld, J.P., Heslop L.A., Papadopoulos N., & Wall M. (1996), Dutch Consumer Use of Intrinsic, Country-of-Origin, and Price Cues in Product Evaluation and Choice. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 9 (1), 57-81.
[137] Lim, J.-S., Darley W.K., & Summers J.O. (1994), An Assessment of Country of Origin Effects under Alternative Presentation Formats. Journal of the Academy of Marketing Science, Vol. 22, No. 3, 274-282.
[138] Lin, L.W. & Sternquist B. (1994), Taiwanese Consumers' Perceptions of Product Information Cues: Country of Origin and Store Prestige. European Journal of Marketing, Vol. 28, No. 1, 5-18.
[139] Lisboa, Ana. (2007). Country of Origin: Perceptions and Attitudes of Portuguese Consumers. Global Consumer Behavior. Ammi, Chantal, Newport Beach, ISTE, 125-46.
[140] Liska A.E. (1984), A Critical Examination of the Causal Structure of the Fishbein/Ajzen Attitude-Behavior Model. Social Psychology Quarterly;47(1):61-74.
[141] Loudon, D.L. & Della Bitta, A.J. (1993). Consumer Behaviour: Concepts and Applications (4th ed). McGraw Hill: Auckland.
[142] Luce, M.F., Bettman J.R., & Payne J.W. (2001), Emotional Decisions: Tradeoff Difficulty and Coping in Consumer Choice. Chicago, the University of Chicago Press (Monographs of the Journal of Consumer Research).
[143] Lutz R.J. (1978), A FUNCTIONAL APPROACH TO CONSUMER ATTITUDE RESEARCH. Advances in Consumer Research Volume 5, Pages 360-369.
[144] Lutz R.J. (1981), The Role of Attitude Theory in Marketing. In: Kassarjian H.H., Robertson T.S., editors. Perspectives in Consumer Behavior. Glenview, Il: Scott, Foresman and Company. p. 233-50.
[145] Magnusson, P., Westjohn, S.A. & Zdravkovic, S. (2011). "What? I thought Samsung was Japanese": accurate or not, perceived country of origin matters. International Marketing Review, Vol. 28 No. 5, pp. 454-472.
[146] Maheswaran, D. (1994), Country of Origin as a Stereotype: Effects of Consumer Expertise and Attribute Strength on Product Evaluations. Journal of Consumer Research, Vol. 21 (September), 354-365.
[147] Maio GR, & Olson JM, (Eds.). (1999). Why We Evaluate: Functions of Attitudes. Mahwah, NJ: Erlbaum
[148] Mano, H. & Oliver R.L. (1993), Assessing the Dimensionality and Structure of the Consumption Experience: Evaluation, Feeling, and Satisfaction. Journal of Consumer Research, Vol. 20 (December), 451-466.
[149] Martin, I.M. & Eroglu S. (1993), Measuring a Multi-Dimensional Construct: Country Image. Journal of Business Research, Vol. 28, No. 3, 191-210.
[150] McCracken, G. (1987), Advertising: Meaning or Information?. Advances in Consumer Research, 14, 121-124.
[151] McGuiness, David. (2008), Country of Origin Effects and Consumer Knowledge: A Study of Country of Origin Effects and Consumer Knowledge Among Taiwanese Beer Consumers. Special Topics in Marketing Research, National Chiao Tung University.
[152] Mihailovich, P. (2006), "Kinship branding: a concept of holism and evolution for the nation brand", Place Branding, Vol. 2, pp. 229-47.
[153] Moore, Karl & Pareek, Niketh (2006), Marketing: The Basics, 1th ed. New York: by Routledge.
[154] Mullins J.w., Walker O.C., Boyd H.W. & Larreche J.C. (2008). Marketing Management: A Strategic Decision Making Approach, 6th ed, McGraw Hill.
[155] Murray SL, Haddock G, Zanna MP. (1996). On creating value-expressive attitudes: an experimental approach. See Seligman et al 1996, pp. 107-33.
[156] Nagashima, A. (1970), A Comparison of Japanese and U.S. Attitudes Toward Foreign Products. Journal of Marketing, 34 (January), 68-74.
[157] Nagashima, A. (1977), A Comparative 'Made in' Product Image Survey Among Japanese Businessmen. Journal of Marketing, July, 95-100.
[158] Nebenzahl I.D., Jaffe E.D., Usunier J.-C. (2003). Personifying Country of Origin Research. Management International Review; 43(4):383-406.
[159] Obermiller, C. & Spangenberg E. (1989), Exploring the Effects of Country of Origin Labels: An Information Processing Framework. Advances in Consumer Research, Vol. 16, 454-459.
[160] Obermiller C., Spangenberg E.R., Perkins A.W. (1999), Predicting the Effects of Country of Origin as an Information Cue. Asian Journal of Marketing; 7(1).
[161] Olson, J. M., & Zanna, M. P. (1993). Attitudes and attitude change. Annual Review of Psychology, 44, 117-154.
[162] Oyeniyi, Omotayo. (2009). Analysis of Nigerian Consumers Perception of Foreign Products. BULETINUL University Petrol – Gaze din Ploiesti Vol. LXI: 18 – 26.
[163] Papadopoulos, N. (1993), What Product and Country Images Are and Are Not. In Product-Country Images: Importance and Role in International Marketing, Papadopoulos, Nicolas and Louise A. Heslop, New York: International Business Press.
[164] Papadopoulos, N. & Heslop L.A. (1993), Product-Country Images: Importance and Role in International Marketing. New York: International Business Press.
[165] Papadopoulos, N., Heslop L.A., & Berács J. (1990), National Stereotypes and Product Evaluations in a Socialist Country. International Marketing Review, Vol. 7, No. 1, 32-47.
[166] Papadopoulos N., Heslop L.A., IKON Research Group. (2000), A Cross-national and Longitudinal Study of Product-Country Images with a Focus on the U.S. and Japan. Cambridge: Marketing Science Institute; 1-67.
[167] Parameswaran, R. & Pisharodi R.M. (1994), Facets of Country of Origin Image: An Empirical Assessment. Journal of Advertising, 23 (1), 43-56.
[168] Patterson, P., & Tai, Siu-Kwan. (1991). Consumer Perceptions of Country of Origin in the Australian Apparel Industry. Marketing Bulletin, 2, 31-40, Article 4.
[169] Pavlov, I. P. (1927). Conditioned Reflexes: An Investigation of the Physiological Activity of the Cerebral Cortex. Translated and Edited by G. V. Anrep. London: Oxford University Press.
[170] Peak, Helen. (1955), "Attitude and Motivation," in M. R. Jones (Ed.), Nebraska Symposium on Motivation (Lincoln: University of Nebraska Press), 149-89.
[171] Pecotich, A. & Rosenthal M.J. (2001), Country of Origin, Quality, Brand and Consumer Ethnocentrism. Journal of Global Marketing, Vol. 15 (2), 31-60.
[172] Peter J. Paul, Olson Jerry C. (2010). Consumer behavior & marketing strategy, 9th ed, McGraw-Hill.
[173] Peterson, R.A., Hoyer W.D., & Wilson W.R. (1986), the Role of Affect in Consumer Behavior: Emerging Theories and Applications. Toronto, Lexington Books.
[174] Peterson, R.A. & Jolibert A.J.P. (1995), A Meta-Analysis of Country-of-Origin Effects. Journal of International Business Studies, Vol. 26, No. 4, 883-900.
[175] Petty, R. E., & Cacioppo, J. T. (1986). Communication and Persuasion: Central and Peripheral Routes to Attitude Change. New York: Springer-Verlag.
[176] Petty RE, Wegener DT, Fabrigar LR. (1997). Attitudes and attitude change. Annul. Rev. Psychol. 48:609-47
[177] Phau, I. & Prendergast, G. (2000), "Conceptualizing the country of origin of brand", Journal of Marketing Communications, Vol. 6 No. 3, pp. 159-70.
[178] Prendergast, Gerard P., Tsang, Alex S.L., Chan, Cherry N.W. (2010). The interactive influence of country of origin of brand and product involvement on purchase intention. Journal of Consumer Marketing, 180-188.
[179] Reierson, C. (1967), Attitude Changes toward Foreign Products. Journal of Marketing Research, November, 385-387.
[180] Richins M.L. (1997), Measuring Emotions in the Consumption Experience. Journal of Consumer Research; 24(2):127.
[181] Robertson, T.S., Zielinski, J., & Ward, S. (1984), Consumer Behavior. (Glenwood, IL: Scott, Foresman and Company).
[182] Robnik, M., Brijs, K. & Vanhoof, K. (2009). Ordinal Evaluation: A New Perspective on Country Images. Proceedings of Industrial Conference on Data Mining, ICDM, Leipzig.
[183] Rogers, T.M., Kaminski P.F., Schoenbachler D.D., & Gordon G.L. (1994), The Effect of Country-of-Origin Information on Consumer Purchase Decision Processes When Price and Quality Information Are Available. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 7 (2), 73-109.
[184] Rosenberg, M.J. (1956), "Cognitive Structure and Attitudinal Affect," Journal of Abnormal and Social Psychology, 53, 367-72.
[185] Rosenberg, M.J. & Hovland C.I. (1960), Cognitive, Affective and Behavioral Components of Attitudes. In Attitude Organization and Change: An Analysis of Consistency Among Attitude Components, M.J., Rosenberg, C.I., Hovland, W.J., McGuire, R.P., Abelson, J.W., Brehm, New Haven, Conn.: Yale University Press.
[186] Rossiter, J.R. & Percy L. (1997), Advertising Communications & Promotion Management. London, McGraw-Hill.
[187] Roth, K.P., & Diamantopoulos, A. (2008). Advancing the Country Image Construct. (OENB), project number 12288.
[188] Roth M.S., & Romeo J.B. (1992). Matching Product Category and Country Image Perceptions: A Framework for Managing Country-of-Origin Effects. Journal of International Business Studies; 23(3):477-97.
[189] Saghafi, M.M. & Puig R. (1997), Evaluation of foreign products by US international industrial buyers. Journal of Business & Industrial Marketing, Vol. 12 (5), 323-338.
[190] Samiee, S. (1994), Customer Evaluation of Products in A Global Market. Journal of International Business Studies, Vol. 25, No. 3, 579-604.
[191] Sarnoff, I. & Katz, D. (1954), "The Motivational Bases of Attitude Change," Journal of Abnormal and Social Psychology, 49, 115-24.
[192] Sauer, P.L., Young M.A., & Unnava H.R. (1991), An Experimental Investigation of the Processes behind the Country of Origin Effect. Journal of International Consumer Marketing, Vol. 3 (2), 29-59.
[193] Schaefer, A. (1997), Consumer Knowledge and Country of Origin Effects. European Journal of Marketing, 31 (1), 56-72.
[194] Schatz R.R., Staub E., Lavine H. (1999), On the Varieties of National Attachment: Blind versus Constructive Patriotism. Political Psychology; 20(1):151-74.
[195] Schiffman, Leon G. & Kanuk, Leslie L. (2008). Consumer Behavior. 9th ed. Harlow: Pearson Education.
[196] Schlegel R.P., & DiTecco D. (1982). Attitudinal Structures and the Attitude-Behavior Relation. In: Zanna M.P., Higgins E.T., Herman C.P., editors. Consistency in Social Behavior. Hillsdale, N.J.: Erlbaum.
[197] Schooler, R.D. (1965), Product Bias in the Central American Common Market. Journal of Marketing Research, 2 (November), 394-397.
[198] Schooler, R.D. & Sunoo D.H. (1969), Consumer Perceptions of International Products: Regional vs. National Labeling. Social Science Quarterly, March, 886-890.
[199] Schooler, R.D., Wildt A.R., & Jones J.M. (1987), Strategy development for manufactured exports of third world countries. Journal of Global Marketing, 1 (Fall/Winter), 53-68.
[200] Secord, Paul F. & Backman, Carl W. (1964). Social Psychology. McGraw-Hill, New York.
[201] Shankarmahesh, M.N. (2006). Consumer ethnocentrism: an integrative review of its antecedents and consequences. Int. Mark. Rev., 23(2):146-172.
[202] Shimp, T.A. & Sharma S. (1987), Consumer Ethnocentrism: Construction and Validation of the CETSCALE. Journal of Marketing Research, Vol. 24 (August), 280-289.
[203] Skinner, B. F. (1938). The Behavior of Organisms: An Experimental Analysis. Cambridge, Massachusetts: B.F. Skinner Foundation.
[204] Skinner, B. F. (1974), About Behaviorism. New York: Knopf.
[205] Smith, M. Brewster. (1947), "The Personal Setting of Public Opinions: A Study of Attitudes toward Russia," Public Opinion Quarterly, 11, 507-23.
[206] Smith, M. Brewster. (1949), "Personal Values as Determinants of a Political Attitude," Journal of Psychology, 28, 477-86.
[207] Smith M.B., Bruner J.S., & White R.W. (1956), Opinions and Personality (New York: John Wiley and Sons, Inc.
[208] Solomon Michael.R, (2006). Consumer behavior: a European perspective, 3rd ed, Prentice Hall.
[209] Solomon M., Bamossy G., Askegaard S., Hogg M.K. Consumer Behaviour – A European Perspective. Harlow]: Prentice Hall, 2006.
[210] Steffenhagen, H., Bloemer J., & Kasper H. (2001), A New Approach to Country of Origin-Effects: A Comprehensive Theoretical Framework and an Agenda for Future Research.RWTH-Abstract paper, pp. 32.
[211] Strutton, D., True S.L., & Rody R.C. (1995), Russian Consumer Perceptions of Foreign and Domestic Consumer Goods: An Analysis of Country-of-Origin Stereotypes with Implications for Promotions and Positioning. Journal of Marketing Theory and Practice, summer, 76-87.
[212] Tan, C.T. & Farley J.U. (1987), The Impact of Cultural Patterns on Cognition and Intention in Singapore. Journal of Consumer Research, Vol. 13 (March), 540-544.
[213] Tesser, A. & Martin L. (1996). The psychology of evaluation. In Social Psychology: Handbook of Basic Principles, ed. ET Higgins, AW Kruglanski, pp. 400-32. New York: Guilford
[214] Thakor, M.V. & Lavack A.M. (2003), Effect of perceived brand origin associations on consumer perceptions of quality. Journal of Product & Brand Management, Vol. 12 (6), 394-407.
[215] Thorelli, H.B., Lim J.-S., & Ye J. (1988), Relative Importance of Country of Origin, Warranty and Retail Store Image on Product Evaluations. International Marketing Review, 6 (1), 35-46.
[216] Thurstone Louis L. (1928). Attitudes can be measures. The American Journal of sociology.
[217] Thurstone Louis L. (1931). The measurement of social attitudes. J. Abnorm. Soc. Psychol.
[218] Triandis, H.C. (1971). Attitude and attitude change. John Wiley & Sons, New York.
[219] Tse, D.K. & Gorn G.J. (1992), An Experiment on the Salience of Country-of-Origin in the Era of Global Brands. Journal of International Marketing? 57-76.
[220] Tse, D.K. & Lee W.N. (1993), Removing Negative Country Images: Effects of Decomposition, Branding and Product Experience. Journal of International Marketing, Vol. 1, No. 4, 25-48.
[221] Um S., & Crompton J.L. (1990), Attitude Determinants in Tourism Destination Choice. Annals of Tourism Research; 17(3):432-48.
[222] Umiker-Sebeok, J. (1992), Meaning Construction in a Cultural Gallery: A Sociosemiotic Study of Consumption Experiences in a Museum. Advances in Consumer Research, Vol. 19, 46-55.
[223] Usunier J.-C. (2006), Relevance in Business Research: The Case of Country-of-Origin Research in Marketing. European Management Review; 3:60-73.
[224] Vanden Abeele, P. & MacLachlan D.L. (1994), Process Tracing of Emotional Responses to TV Ads: Revisiting the Warmth Monitor. Journal of Consumer Research, Vol. 20 (March), 586-600.
[225] Veeanne, F.W.Y. (2007). The Impact of Price on Country of Origin Effect towards Attitude and Purchase Intention. dissertation, Hong Kong Baptist University.
[226] Verlegh, P.W.J. (2001), Country-of Origin Effects on Consumer Product Evaluations. Doctoral dissertation, University of Wageningen.
[227] Verlegh, P.W.J. & Steenkamp J.-B.E.M. (1999), A review and meta-analysis of country-of-origin research. Journal of Economic Psychology, Vol. 20, No. 5, 521-546.
[228] Verlegh, P.W.J., Steenkamp J.-B.E.M., & Meulenberg M.T.G. (2005), Country-of-origin effects in consumer processing of advertising claims. International Journal of Research in Marketing, Vol. 22 (2), 127-139.
[229] Wilmshurst, John & Mackay, Adrian. (2002). The Fundamentals and Practice of Marketing. 4th ed. Jordan Hill.
[230] Yaprak, A. & Parameswaran R. (1986), Strategy Formulation in Multinational Marketing: A Deductive, Paradigm-Integrating Approach. Advances in International Marketing, 1, 21-45.
[231] Yavas, U. & Alpay G. (1986), Does an Exporting Nation Enjoy the Same Cross-national Commercial Image? International Journal of Advertising, 5, 2, 109-119.
[232] Yoon S.-J., Cannon H.M., & Yaprak A. (1995), Evaluating the CYMYC Cosmopolitan Scale on Korean Consumers. Advances in International Marketing; 7:211-32.
[233] Zajonc, R.B. (1980), Feeling and Thinking: References Need no Inferences. The American Psychologist, Vol. 35 (2), 151-175.
[234] Zajonc, R.B. & Markus H. (1982), Affective and Cognitive Factors in Preferences. Journal of Consumer Research, Vol. 9 (September), 123-131.
[235] Zajonc, R.B. & Markus H. (1985), Must All Affect Be Mediated By Cognition?. Journal of Consumer Research, Vol. 12 (December), 363-364.
[236] Zinkhan G.H., & Fornell C. (1989), A Test of the Learning Hierarchy in High & Low Involvement Situations. Advances in Consumer Research; 16(1):152-9.
[237] Zolfagharian M.A., & Sun Qin. (2010), Country of origin, ethnocentrism and bicultural consumers: the case of Mexican Americans. Journal of Consumer Marketing, 345-357.

1 Country Of Origin (COO)
2 Hunt
3 Dichotomy
4 Made in Iran
5 Mowen and Minor
6 Product-Country Image
7 تمامی مطالب مربوط به مباحث روش تحقیق در این فصل به استناد کتاب روش تحقیق، تالیف آقای دکتر علی دلاور (ویرایش چهارم کتاب) می باشد، بجز مواردی که منبع دیگری در متن ذکر شده است.

8 Survey
9 Convenience sampling
10 برگرفته از کتاب تحلیل های آماری مومنی و قیومی
11 Consumer Attitude
12 Learned Predisposition
13 Country of Origin
14 Eiser & Van der Pligt
15 Rosenberg and Hovland
16 Matilda White Riley
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 64 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود