تارا فایل

پاورپوینت گزیده کتاب روش های تحقیق در علوم رفتاری شریفی


تهیه شده توسط :
موضوع: خلاصه کتاب روش های تحقیق در علوم رفتاری(ص81 تا 92)
استاد:
آقای دکتر
ارائه دهنده:

دانشجوی کارشناسی ارشد
رشته مشاوره

منابع اطلاعاتی برای بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق:
الف)منابع دست اول ب) منابع دست دوم
الف) منابع دست اول: شامل گزارش کامل یک تحقیق، یک نظریه، یا بیانات یک ناظر است. در نتیجه مفصل و در مواردی خیلی تخصصی و فنی است. مقالات منتشر شده در مجله های علمی، تگ نگاری های اندیشمندانه، گزارش های تحقیقی و برخی رساله ها و پایان نامه ها از جمله منابع دست اول هستند.
ب) منابع دست دوم: مطالب ارائه شده در این منابع کوتاه است و یک دید کلی در مورد موضوع را فراهم می کند. و شامل کتابها، مقالات منتشر نشده در دایره المعارف ها و مقاله هایی که وضع دانش موجود را درباره یک موضوع خاص از طریق خلاصه کردن تحقیقات اصلی ارزیابی می کند.
برخی از منابع دست اول و دوم:
1) چکیده های روان شناختی: در این منبع خلاصه مقالات تحقیق و بعضی از رساله های دکترا و کتابهای مربوط به موضوع های روان شناختی گردآوری می شوند. این منبع ماهانه از سوی انجمن روان شناسان امریکا منتشر می شود. در این چکیده ها محقق با صرف حداقل زمان و به سرعت به خلاصه موضوع مورد نظر دست پیدا می کند و سپس ادرس اصل مقاله را نیز می یابد. در شکل 1-5 الف و 1-5 ب کتاب صفحه 85 چگونگی استفاده از چکیده روانشناختی نشان داده شده است.
2) چکیده های جامع شناختی: از سال 1954 سالی 5 بار منتشر می شود. در این چکیده ها چون فهرست موضوعی از یک کلیده واژه استفاده می کند محقق باید برای اطمینان از مرتبط
تهیه شده توسط :

تهیه شده توسط :
بودن مطالب، واژه کلیدی را به دقت انتخاب کند. در هر شماره این چکیده به صورت مستقل و در آخر مجله، مقاله نامه ها هم براساس مولف یا عنوان چاپ می شود.
3) چکیده های مدیریت آموزشی: از سال 1966 سالی سه بار منتشر می شود. در هر شماره این چکیده صد مقاله در زمینه مدیریت آموزشی چاپ شده است. براساس 42 موضوع تقسیم بندی شده، مقاله ها براساس نمایه مولف و عنوان تنظیم شده و در آن نمایه موضوعی وجود ندارد.
4) چکیده ها و مواد آموزشی و پژوهشی در آموزش فنی و حرفه ای: از سال 1967 سالی 6 بار به همراه یک نمایه نامه منتشر می شود. هر شماره این چکیده مشتمل بر 4 بخش: چکیده، نمایه موضوع، نمایه مولف و پژوهش های در حال اجراء می باشد. بخش پژوهش های در حال اجراء برای دانشجویان و محققان بسیار مفید است.
5) چکیده های بین المللی پایان نامه ها یا رساله های دوره دکتری: از سال 1938 ماهانه، خلاصه پایان نامه های بیش از 375 دانشگاه و موسسه آموزش عالی در آمریکا و کانادا را چاپ می کند. این چکیده شامل دو بخش: الف) چکیده پایان نامه های علوم انسانی ب)چکیده پایان نامه های علوم روان شناسی، مهندسی و نظایر آن است.
6) نمایه های استنادی: الف) نمایه استنادی علوم: شیمی، فیزیک، زیست شناسی و …
ب) نمایه استنادی علوم اجتماعی: جامعه شناسی، مردم شناسی، روان شناسی و …
این نمایه ها خواننده را قادر می کنند تا مقالات اضافی و هچنین یک مقاله کلیدی خاص را مورد شناسایی قرار دهند.
7) نمایه آموزش و پژوهش: حاوی صدها مقاله چاپ شده در مجله ها، نشریه ها و کتابهای مختلف آموزشی است. اهمیت نمایه آموزش و پژوهش : از آنجا که این نمایه از سال 1929 به بعد منتشر شده و مطالعه منابع مربوط به موضوع مورد تحقیق در زمینه روانشناسی و علوم تربیتی مستلزم تحقیقات انجام شده حداقل در 10 سال یا در مواردی بیش از ان است لذا این نمایه می تواند یک منبع ارزشمند به حساب بیاید.

8) بازنگری های تحقیق: مطالب ارائه شده در بازنگری به صورت عمده یافته ای تجربی است تا مفاهیم نظری در روان شناسی، جامعه شناسی و علوم تربیتی و … بازنگریهای تحقیق سالانه وجود دارد. که بازنگری های سالانه روانشناسی دارای کتاب شناسی کامل است و شامل 15 فصل درباره آزمون ها و اندازه گیری روانی، روان شناسی رشد و یادگیری است. در هر فصل تحقیقات جدید در حوزه روانشناسی مورد بحث قرار می گیرد.
9) مرکز منابع اطلاعات آموزشی(اریک): مرکز اریک از سال 1965 توسط آموزش و پرورش آمریکا برای انتقال نتایج تحقیقات آموزشی و تربیتی به مدیران، معلمان، محققان و عموم مردم پایه ریزی شد. چکیده اریک همانند چکیده های روانشناختی و نمایه آموزش و پرورش است.
دو منبع ارزشمند از مرکز اریک: الف) منابع تعلیم و تربیت ب) نمایه جاری مجله های علوم تربیتی
هر دو منبع و نشریه به طور ماهانه و شش ماهه تجمعی از سال 1969 منتشر می شوند.
الف) منابع تعلیم و تربیت: در هر نشریه از این منابع، چکیده های بیش از 1000 مقاله چاپ می شود. و شامل سخنرانی های علمی مقاله های ارائه شده در کنفرانس های علمی و گزارش های نهایی طرح های تحقیقاتی می باشد.
ب) نمایه جاری مجله های علوم تربیتی: در این نمایه 700 مجله در زمینه آموزش و پرورش نمایه سازی و چکیده می شود.
10) منابع مربوط به بخش اندازه گیری های روانی و آموزشی:
الف) سالنامه اندازه گیری روانی: تالیف توسط اسکار ک.بروس و انتشار به صورت ادواری از سال 1938 حاوی مطالبی در مورد فهرست آزمونهای موجود، توصیف کوتاه از آزمون ها و نقد آنها و فهرست و بررسی تک نگاری ها و کتاب های مربوط به اندازه گیری است.
ب) اندازه گیری سنجش روانی: این منبع شامل 300 منبع اطلاعاتی درباره اندازه گیری روانی که در منابع مختلف تحقیقی توصیف شده اند را در بر می گیرد.
تهیه شده توسط :

برخی از منابع تحقیقات روان شناسی و علوم تربیتی که در ایران منتشر می شود:
1) مجله نمایه: ماهنامه ای که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر می شود و شامل راهنمای موضوعی مقاله ها، نمایه موضوعی، نمایه نقد، نمایه گفتگو، نمایه پدید آورندگان مقاله، نمایه ناشران مجله ها، نمایه مقاله های نشریات خارجی و … می باشد.
2) چکیده های پایان نامه های ایران(کارشناسی ارشد و دکتری): انتشار توسط مرکز اطلاعات علمی ایران از سال 1368. چکیده های این فصلنامه حاوی نکات مهم و کلیدی پایان نامه ها می باشد که از حداقل کلمه و عبارت(50 تا 300) کلمه تهیه شده است. این چکیده ها در 5 موضوع کلی: ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه، علوم پزشکی، فنی و مهندسی و کشاورزی مرتب شده اند.
3) چکیده پایان نامه های فارق التحصیلان ایران در خارج کشور: انتشار توسط مرکز اطلاعات علمی ایران چکیده های این فصلنامه حاوی اطلاعات کتاب شناسی(شماره، ردیف، نام استادان راهنما، نام دانشگاه، محل تحصیل و زبان اصلی مدرک) واژه های کلیدی و چکیده پایان نامه های فارق التحصیلان خارج از کشور از سال 1913 به بعد است.
4)پژوهش نامه های دانشگاه آزاد اسلامی: انتشار توسط معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1376، چکیده های این سالنامه شامل طرح های پزوهشی، رساله های دکتری، پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای و مقالات علمی چاپ شده در مجله های مختلف می باشد.
5) نمایه ها و چکیده های علوم تربیتی و روانشناسی ایران: انتشار به صورت سالانه از سال 1369 با نظارت موسسه تحقیقاتی تربیتی دانشگاه تربیت معلم و حاوی چکیده ها و مقاله های منتشر شده در روانشناسی و علوم تربیتی است.
6) فصلنامه: شامل فصلنامه هایی در زمینه علوم رفتاری بویژه روانشناسی و علوم تربیتی می باشد. برای مثال؛ فصلنامه روان شناسی و علوم تربیتی تهران، اهواز، مشهد، تبریز، اصفهان، فصلنامه تعلیم و تربیت، فصلنامه اندیشه و رفتار، فصلنامه پژوهش در مسائل تعلیم و تربیت و …
تهیه شده توسط :

فرایند بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق:
1) توجه به عنوان تحقیق و مشخص کردن واژه های کلیدی مربوط به آن:
مثلاً اگر محقق بخواهد در مورد «اثرات خشونت بر پرخاشگری کودکان» تحقیق کند باید به واژه های کلیدی: تلویزیون، پرخاشگری، خشونت و پرخاشگری کودکان توجه کند. اگر هر کدام از این واژه ها در مقاله وجود داشت محقق چکیده مقاله را بخواند.
2) جستجوی منابع اطلاعاتی:
ماننده نمایه ها، چکیده ها، کتاب های مرتبط با موضوع تحقیق.
3) یافتن عنوان مقاله های مرتبط با موضوع تحقیق؛
4) جایابی نسخه هایی از مقاله های مورد نظر؛
5) انتخاب و گزینش مقاله مرتبط: در این مرحله مقاله ها یا گزارش های جایابی شده به طور مقدماتی مطالعه می شوند تا میزان رابطه انها با موضوع مشخص شود و مقاله های نامربوط کنار گذاشته شوند.
6) طبقه بندی مقاله ها: مقاله ها یا گزارش های مرتبط با موضوع تحقیق بر حسب روش، متغیرها، ابزارهای گردآوری داده ها و مانند آنها طبقه بندی می شوند.
7) تهیه چکیده؛
8)تهیه کتاب شناسی: در این مرحله فهرست کاملی از منابع مورد استفاده تهیه می شود و در این زمینه میتوان از راهنمای روان شناسان و پژوهشگران در روانشناسی و علوم تربیتی که توسط انجمن روانشناسان آمریکا(APA)تدوین شده است استفاده کرد.
9) نقد مقاله ها و گزارش ها: همزمان با تهیه کتاب شناسی، مقاله ها و گزارش های انتخاب شده، مورد بررسی انتقادی قرار می گیرند. در مورد هر مقاله، طرح تحقیق آن مورد نظر قرار می گیرد و روش اجرای آن به طور انتقادی مورد بررسی قرار می گیرد و یافته های به دست آمده در ارتباط با هدف های تحقیق مورد قضاوت قرار می گیرند.
10) تدوین چهارچوب های نظری و یا تجربی تحقیق: این مرحله براساس اطلاعات بدست امده از تحقیقات گذشته و نظریه های موجود، مرتبط با موضوع تدوین می شود.
تهیه شده توسط :

با تشکر
با تشکر
تهیه شده توسط :


تعداد صفحات : 7 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود