تارا فایل

تحقیق در مورد تاثیرات زمان های پوست کندن عناصر معدنی گزیده مستخرج


(blanching)
تاثیرات زمان های پوست کندن عناصر معدنی گزیده مستخرج
از جانشین اسفناج که در برزیل استفاده می شده است .
خلاصه :
اسفناج واقعی در مناطق گرمسیری به خوبی رشد نمی کند ، به همین دلیل در برزیل جنبه تجاری ندارد . در عوض جانشین اسفناج که برای نیوزیلند است در این کشور به طور گسترده استفاده می شود . اطلاعات کمی در خصوص شرح موارد معدنی وجود دارد و هیچ اطلاعی درباره شکستن مواد معدنی محلول در این سبزی در اختیار نیست . حلالیت یک کانی یکی از مهم ترین عوامل جذب آن است . به همین دلیل شکست مولکول های محلول کلسیم ، منیزیم ، آهن ، منگنز ، مس ، روی ، پتاسیم و سدیم در جانشین اسفناج خام تعیین و تاثیرات زمان پوست کندن این مواد معدنی جانشین مشخص شده است . زمان پوست کندن یک ، پنج و پانزده دقیقه ای استعمال می شود . شکست مولکول های محلول منیزیم ، منگنز ، پتاسیم و سدیم با کاهش زمان پوست کندن ، از نظر سایز افزایش می یابند . زمان پوست کندن طولانی تر ( پانزده دقیقه ) باعث فقدان عظیم مواد معدنی می شود . شکستن مواد معدنی محلول ، به طور ضعیف در پرهیز از پتاسیم ، منیزیم ، منگنز و روی شرکت می کند . جانشین اسفناج به سبب نا محلولی کلسیم ، آهن و مس در این سبزی ( احتمالا به دلیل حجم بالا ) نمی تواند منبع رژیمی برای این کانی ها لحاظ شود .
کلمات کلیدی : جانشین اسفناج ، تاثیرات پوست کندن ، عناصر معدنی
1) مقدمه :
در برزیل ، جانشین اسفناج برای انواع سالاد و پخت و پز استفاده می شود . اصل آن برای نیوزیلند و محصولی آبدار متعلق به خانواده آیزواسی است . در مناطق استوایی به خوبی رشد می کند و به همین دلیل به خوبی در این کشور سازگار شده است . به عبارت دیگر ، اسفناج واقعی که سبزی پر برگی متعلق به خانواده چنوپودیاسی است در نواحی معتدل جهان مصرف می شود و در نواحی گرمسیر به خوبی رشد نمی کند . اسفناج واقعی در برزیل جنبه تجاری ندارد . تمرکز مقدار کمی از کانی های مهم غذای و جذبشان برای برای اسفناج واقعی مورد تحقیق قرار گرفته است . اخیرا ترکیب های معدنی برای جانشین اسفناج نیوزیلندی که در برزیل استفاده می شده و سبزی های پر رنگ دیگری به چاپ رسیده است .
حضور یک ماده مغذی در غذا به معنی دسترسی به آن نیست . جذب یک ماده غذایی معدنی بستگی به شکل شیمیایی و حضور افزودنی ها یا بازدارنده های درون غذا و همچنین وضع غذایی و نوع خوردن آن دارد . آزمایشات in vitro و in vivo برای اندازه گیری مقدار دسترسی به مواد معدنی استفاده می شده است . روش in vitro شامل تقلیدی از عمل گوارش و اطلاعاتی جزئی است زیرا شامل مصرف مواد غذایی از ترکیب های انسانی نمی باشد . مطالعات in vivo ، ایزوتوپ های رادیو اکتیو یا ثابت در مورد مباحث انسانی یا حیوانی اندازه می گیرد . این روش به عمل جذب طبیعی نزدیک تر است ، اگر چه نسبت به روش های in vitro طولانی تر و گران تر است . برآورد موجودیت که به صورت مدل های ریاضی ، تجمع مواد معدنی و بازدارنده ها و افزودنی ها را شرح می دهد نیز پیشنهاد شده است . حلالیت یک
کانی ، یکی از شرایط جذب به وسیله مدت هضم است و دانش آن اطلاعات اولیه برای قدرت جذب را فراهم می کند .
اندازه گیری حلالیت روشی ساده تر و ارزان تر نسبت به مطالعات in vivo و
in vitro است . در این مسیر ( تسیر ، کمپ بل و بیسون ) موافقت نامه جالبی را که ابتدا برای مطالعه رسوب رودخانه ای استفاده می شود ، پیشنهاد کردند .
این روش برای رژیم آزمایشی حیوانی و شرح معده ای و روده ای در مطالعه هضم و جذب آهن در موش ها در خواست شده است . ( ریک دال ) و ( لی ) روش دیگری را دنبال کرده و کلسیم قابل تجزیه موجود در شیر و اسفناج واقعی را در نمونه هایی که برای هضم in vitro پپسین و HCI و نمونه های غیر قابل هضم بوده است اندازه گیری کردند . هنگامی که کلسیم قابل تجزیه با نمونه های غیر قابل هضم مقایسه
شد ، شرح آن بیش از دو برابر بزرگتر از نمونه های هضم شده بود . ( شمیت ، مک دونالد و کلی ) به نوبت ، آهن ، کلسیم و منیزیم موجود در آب و موجد در هضم
in vitro پپتیک که از برگ های همیشه بهار خام و پخته گرفته شده است را اندازه گیری کردند . نتیجه دو روش برای نمونه های خام نزدیک به هم بود ولی برای
نمونه های پخته شده ، هنگامی که با هم مقایسه شدند ، نتیجه هضم پپتیک دو برابر آب بود.
اکسالیت ها ( oxalates ) بازدارنده های مهمی برای جذب مواد معدنی هستند ، زیرا آنها نمک های نا محلول را همراه کلسیم ، آهن و منیزیم شکل می دهد . حضور اکسالیت ها در غذاها مربوط به کلسیم است زیرا آنها جذب این کانی را کاهش
می دهند .
جذب کلسیم از اسفناج واقعی که یک غذای پر اکسالیت است ، برای مباحث انسانی به صورت کم نشان داده شده است . مقدار اکسالیت موجود در اسفناج خام نیوزیلند که در برزیل هم استفاده شده است ، تعیین شده و تقریبا 5 برابر
(g 100/ mg 7/95 ± 7/1764 ) بلند تر از اسفناج واقعی است ( g 100/8/ ± 6/329 ) انحراف استاندارد ، تغییر پذیر که در طبیعت بخورد می کند و مقصد نهایی است را نشان می دهد .
تحقیق کنونی با هدف 1) شکستن شش کانی غذایی مهم ( Cu و Zn و Fe و Mn و Mg و Ca ) و دو الکترولیت ( Na وk ) موجود در جانشین اسفناج مورد استفاده در برزیل است تا به شرح توضیع مواد معدنی در شکستن مولکول های محلول
( مستخرج با 7 PH ) و شکست رسوبی ( که با عمل اسیدی و پر اکسید ملایم پایدار است ) رسیدگی کند . 2) تاثیرات زمان پوست کندن ( blanching ) این مواد معدنی و خسارت ممکن که از شستن به دست می آید را افزایش می دهد .
2) مواد و روش ها :
1-2 ) آماده سازی نمونه ها
سه دسته از جانشین اسفناج ، 5 مرتبه در طول شش ماه در فروشگاه داخل شهر کمپیناس در ایالت سائوپائولو پیدا شد . دسته های بزرگ زیر آب روان شسته شده بود تا شن هایش پاک شود ون سپس با آب دو بار یونیزه شده شسته شده و
خشک کن دستی آشپزخانه و دستمال کاغذی به آرامی خشک شده است . ریشه های سفت برگ های پلاسیده از آن جدا شده است . برگ ها و ریشه های نازک ریز زرد شده و با دست به خوبی مخلوط شده اند وحدود 250گرم آن دور ریخته شده است . بقیه به کمک دستگاه پردازنده غذا یک جور می شوند . اجزای دستگاه پردازنده غذا
( Food Procssor ( در ارتباط با نمونه ها همراه با محلول آبدار داغ حاوی دو درصد EDTA و دو درصد اسید سیتریک مورد عمل قرار می گیرد و برای پاک کردن هر اثری از آهن با آب دو بار یونیزه شده نشسته می شود و قبل از مصرف در مجاورت هوا خشک می شود . پس از شستن و خشک کردن و قبل از ریز کردن ، 250 گرم از بخش های نمونه ها ، یعنی برگ ها و ریشه ای نازک برای پوست کندن جدا می شود . برگ ها و ریشه ها در ماهی تابه ای شیشه ای که شامل دو لیتر آب جوش دو بار یونیزه شده ، به ترتیب به مدت یک ، پنج و پانزده دقیقه گرم می شود . سپس همان طور که در بالا گفته شد سبزی پوست کنده شده در خشک کن دستی آشپزخانه خشک و در دستگاه پردازنده غذا یکجور می شود.
2-2 : مجموع جامدات
موارد مکرر در نمونه های خام و پوست کنده شده تکثیر می شوند که در ظرف آلومینیومی روی گاز در درجه 105 درجه سانتیگراد خشک می شود تا به وزن ثابتی برسند . به اندازه cm / gm 15 خاک سیلیسی به هر طرف آلومینیوم اضافه می شود تا توزیع گرما بهتر شود . مجموع جامدات برای اندازه گیری تجمع مواد معدنی روی ماده خشک و مقایسه مراحل عناصر در میان شکست های پی در پی استفاده
می شده است .
3-2 : تعیین مواد معدنی منحصر به فرد
کل حجم هر ماده معدنی مکررا پس از هضم نمونه ها با نیتریک اسید تعیین شده است . پس از نابودی کامل ماده اصلی ، پس ماند آن با نیتریک اسید و lanthanum کافی از بین می رود تا به تجمع نهایی یک درصدی HNO و نیم درصدی lanthanum در یک قمقمه غلظت سنج با سایز مناسب برسد . این راه حل برای اندازه گیری پتاسیم ، سدیم ، کلسیم ، منیزیم ، آهن ، مس ، منگنز و روی توسط طیف سنج جذب اشعه اتمی روی ریز پردازنده ای که وسیله ( پرکین المر) را کنترل
می کرد استفاده می شده است .
شعله ای اتیلنی استفاده می شد و معیارهای درجه بندی متعلق به ( کارلو اربا ، مرک و جی تی بیکر ) بوده است . معیارها مانند نمونه ها با تجمع یکسانی از نیتریک اسید lanthanum آماده شده بودند .هر وقت به آب احتیاج می شد ، از آب دو بار یونیزه شده (Milli- Q ) با مقاومت ویژه هجده اهم استفاده می شد . قمقمه های شیشه ای و پلی اتیلن به مدت 24 ساعت در اسید نیتریک ده درصدی خیسانده می شدند و سپس قبل از استفاده از آب دو بار یونیزه شده شسته می شوند . تجمع منحصر به فرد هر کانی در هر نمونه بر اساس وزن خیس و خشک آنها تخمین زده می شود . اطلاعاتی که بر اساس ماده خشک است برای تخمین تجمع هر عنصر در هر شکاف استفاده می شد .
4-2 : استخراج مداوم مواد معدنی
شکاف مولکول های محلول هر ماده معدنی در جایی که عناصر معین می شوند به ligands نامحلول محدود می شود . شکاف مولول های محلول به عنوان رابطی میان مجمع عناصر قابل استخراج با 7 PH و مجموع تجمعش در جانشین اسفناج تعریف می شود . برای هر نمونه از شکاف مولکول های محلول مواد معدنی سه پاسخ آماده شده است . نمونه در لوله پلی پروپلین کره گیری ، وزن شده ( log ) و به مدت یک ساعت همراه M 15/0 -ml8 آلومینیوم استات ( 7 PH ) مخلوط می شود .
پس از سی دقیقه کره گیری در rpm 10000 ، ماده شناور سطح آن جدا شده و
پس ماند داخل لوله با ده میلی لیتر آب دوباره یونیزه شده شسته می شود . از لوله حاوی آب و پس ماند دوباره به مدت پانزده دقیقه در rpm 10000 دوباره کره گیری می شود . ماده شناور در سطح آن جمع آوری شده و به اولی اضافه می شود و جزء شکست مولکول های مواد معدنی تعیین می شود .
مرز شکستگی ligands نامحلول به عنوان رابطی بین تجمع عناصر قابل استخراج پس از عمل پروکسید و اسید ملایم تجمعش در جانشین اسفناج تعریف شده است . مواد معدنی وابسته به ligands نا محلول در پس ماند ها از استخراج قبلیشان ، اضافه کردن سه میلی لیتر ازHNO M02/0 و پنج میلی لیتر از HO سی درصد که دارای HNO با PH2 است ، تعیین می شوند . این مخلوط به مدت دو ساعت در دمای 85 درجه سانتی گراد در اب مخصوص شستشو حرارت می بیند و بعضی اوقات به هم زده می شود . پس از این دوره ، سه میلی لیتر دیگر از HO سی در صد به آن اضافه می شود . مخلوط برای یک دوره دیگر سه ساعته با هم زدن که گاه در درجه حرارت 0C85 نگاهداری می شود . پس از آن مخلوط سرد شده و پنج
میلی لیتر از آلومینیوم استات H 2/3 در بیست در صد HNO اضافه می شود . مخلوط با بیست میلی لیتر آب دوبار یونیزه شده رقیق شده و برای سی دقیقه به هم زده می شود . حجم قمقمه ته نشین شده و همان طور که در بالا گفته شد برای تعیین مواد معدنی جمع آوری می شود .
شکاف مولکول های رسوبی به عنوان رابطی بین تجمع عنصر غیر قابل استخراج بعد از عمل پروکسید و اسید ملایم و تجمع کلی آن در جانشین اسفناج تعریف شده است شکست مولکول های رسوبی هر عنصر ، کاهش ارزش شکست مولکول های محلول و نا محلول را از تجمع کلی عنصر مربوطه تخمین می زند .
کمبود مواد معدنی blanching water از طریق خیساندن به عنوان اختلافی بین کل عناصری که در نمونه خام یافته شده و کل مقداری که در نمونه پوست کنده شده یافته شده است را تخمین می زند . نتیجه برای هر نمونه منحصربه فرد تخمین زده و میانگین گیری می شود .
5-2 : تحلیل کنترل کیفیت
محدودیت های اکتشاف برای هر عنصر تعیین شده اند که دو جنبه هر عنصر را آماده می کردند ، یکی با محدودیت 5 بار و دیگری 2 بار . برای هر جنبه بیست نوشته با فاصله یک خط در میان درست شد . محدودیت اکتشاف به صورت ضرب تجمع معیار در سه برابر انحراف معیار حساب شد و نتیجه بر میانگین تقسیم شد .
یک نمونه برای مراجعه و چک کردن کنترل کیفیت روزانه به هر دسته از نمونه ها اضافه شد . موادی که برای مراجعه تضمینی بودند شامل 1573 برگ گوجه فرنگی
( نیست (Nist) ، گیترزبرگ ، ایالات متحده آمریکا ) بود که برای چک کردن درستی ابزار و طرز عمل به کار گرفته شده بودند تا ارزش کلی عناصر مورد مطالعه را تخمین بزنند .
3- نتایج و بحث ها
میانگین انحراف استاندارد برای تکرار نمونه ای یکسان در مورد تجزیه ها به صورت نا مطمئن بیان می کند و تعداد ارقام قابل توجه برای نتیجه هر کدام رانشان می دهد .
در طول شش ماه ،پنج نمونه گیری انجام شد و اختلاف آنها به عنوان انحراف استاندارد میان نمونه ها تعریف شد . در طول شش ماه مطالعه ف اختلاف عظیمی در مورد تجمع مواد معدنی در نمونه های این سبزی پیدا شد . این اختلاف بین نمونه ها و اندازه یک یا دو برابر ، بزرگ تر از تردید در تحلیل هاست ، به جز در مواردی که ماده معدنی موجود در شکاف تجزیه ای در مرحله اثر گذاری است . ( Zn و Cuو Mn وFe ) .این اطلاعات حمایتی برای نتایج تحلیلی و به دست آمده به حساب
می آید . جالب است که مجموع حجم جامدات در میان نمونه ها با انحراف استاندارد و میانگین g 1000 / g 14 / 1 ± 08/6 به اندازه 82/4 تا g 1000 / g 60/7 اختلاف دارد . اختلاف بین این نمونه ها کوچک تر از آنهایی بود که در حجم بالاتر ارائه شده بودند ( Ca وMg وk وNa ) .
تجمع کلسیم قابل حل در جانشین اسفناج خیلی کم بود . زمان طولانی برای
( blanching ) مثل پانزده دقیقه نیز حلالیت این کانی را بهبود نبخشید . شکست مولکول های رسوبی در سبزیجات خام شامل 98% از تمام حجم کلسیم است و کمی با blanching فرق دارد . در این موارد انتظار می رود که کلسیم موجود در جانشین اسفناج در رژیم غذایی شرکت نکند . نا محلولی بالای کلسیم در این سبزی ممکن است همان طور که در نیوزیلند گزارش شده است به صورت حجم بالایی از oxalates نا محلول به نظر رسد .
منیزیم اکثرا به صورت محلول است . شکست مولکول های محلول منیزیم در سبزی خام شامل g 100 / mg 20 می شود و حدود 37% کل حجم کانی را نشان می دهد . RDA منیزیم برای بزرگسالان هر دو جنس به اندازه kg / mg 5/4 وزن بدن است .
این اطلاعات از حلالیتی که نشان می دهد حضورمنیزیم در جانشین اسفناج کم است ، گرفته شده است . Bianching برای مدت یک یا پنج دقیقه حجم کانی قابل حل را افزایش می دهد . اما افزایش قابل توجه در شکست مولکول های محلول با bianching پانزده دقیقه ای رخ می دهد زیرا 50% از آبش را از طریق خیساندن از دست می دهد .
برای آهن ، کانی دیگری به حلالیتی که به دلیل حضور oxalates تغییر کرده تجمع حدود g 100 / mg 06/0 در شکست مولکول های محلول در قسمت های خوراکی خام پیدا شده است . شکست مولکول های محلول 8% کل تجمع آهن در سبزی خام را نشان می دهد و این شکست با یک دقیقه bianching دو برابر می شود . شکست مولکول های محلول افزایش بیشتری را پس از پنج تا پانزده دقیقه bianching نشان نمی دهند . خسارتی که به دلیل خیساندن است در هر زمانی از bianching کم بوده است .
شکست مولکول های محلول منگنز شامل g 100 / mg 3/0 می شود ، میزان توصیه شده مصرف روزانه منگنز برای گروه سنی بزرگسالان شامل 2 تا 5 میلی گرم
است ، که به وزن بدن ربطی ندارد و به شرکت کم این جانشین اسفناج را در رژیم غذایی اشاره می کند . شکست مولکول های منگنز 34% این کانی را در سبزی خامش نشان می دهد . اطلاعات نشان می دهد که bianching تا پنج دقیقه باعث فقدان 14% و تا پانزده دقیقه باعث فقدان 42% از حجم کل منگنز موجود در سبزی خام می شود .
میزان مس ( g 100 / mg 02/0 ) موجود در شکست مولکول های محلول ( 45% ) سبزی خام به سختی در رژیم غذایی شرکت داده می شود . میزان توصیه شده مصرف روزانه مس برای بزرگسالان وبا هر وزنی 5/1 تا 3 میلی گرم اندازه گیری شده است ، در نتیجه جانشین اسفناج به عنوان منبعی برای مس در رژیم غذایی صلاحیت کافی را ندارد . در شکست مولکول های محلول با bianching شکست مولکول های رسوبی و حیوانی افزایش می یابد . فقدان تخمین زده ای که bianching آب به دست می آید کوچک بوده و با تغییر زمان آن افزایش چندانی
نمی کند .
تجمع روی قابل حل در سبزی خام به اندازه g 100 / mg 02/0 بوده و برای شرکتش در رژیم غذایی بسیار کم بوده است . کمبود روی یکی از دلایل نگرانی برای کشورهای در حال توسعه بوده است . میزان توصیه شده مصرف روزانه روی به ترتیب برای زنان و مردان دوازده و پانزده میلی گرم است که به وزنشان ربطی ندارد . در شکست مولکولی سبزی خام ، روی به اندازه 34 % کل تجمع عنصر وجود دارد . bianching آب با افزودن زمان آن افزایش می یابد .
این سبزی خام شامل g 100 / mg 200 پتاسیم قابل حل است . RDA مورد نیاز برای پتاسیم به میزان mg 3500 برای بزرگسالان با هر وزنی می باشد ، بنابراین شرکت این عنصر موجود در جانشین اسفناج در رژیم غذایی بسیار کم است . باعث شگفتی است که شکست مولکولی های محلول شامل 39 % کل حجم کانی هستند که نشان می دهد بخشی از کانی به ساختاری غیر قابل حل مرتبط است و دست یافتند به آن در سبزی خام آسان نیست . bianching یک دقیقه ای و پنج دقیقه ای تجمع پتاسیم موجود در شکست مولکول های محلول را به ترتیب به اندازه 54 % و 44 % کل حجم عنصر اولیه افزایش می دهند . در همین زمان ، شکست ligauds نا محلول و شکست مولکول های رسوبی کاهش می یابد . فقدان پتاسیمی که در اثر bianching آب ایجاد می شود با طولانی تر کردن مدت زمان آن از 25 % به 53 % افزایش می یابد .
تجمع مولکول های سدیم قابل حل در سبزی خام g 100 / mg 28 است و 44% از کل حجم سدیم را نشان می دهد . تجمع این مولکول ها با تغییر زمان های bianching افزایش می یابد . bianching با زمان طولانی تر فقدان سدیم را افزایش داده که حدود 26 % تا 57 % است و شکست مولکول های رسوبی را کاهش داده و هنگامی که با همان شکست در جانشین اسفناج مقایسه می شود شکست ligauds نا محلول کوچکتر می شود .
4- نتیجه گیری
برای جانشین اسفناج نیوزیلند که به طور عادی در برزیل نیز استفاده می شود زمان bianching کوتاهتری در حدود یک دقیقه ، سودمندتری بازدهی برای تجمع
کانی های قابل حل را به دنبال دارد . اگر چه این سبزی منبع ضعیفی برای پتاسیم ، منیزیم ، منگنز قابل حل و حتی منبع ناچیزتری برای روی می باشد و از لحاظ
کلسیم ، آهن و مس نمی تواند منبع مناسبی برای رژیم باشد .


تعداد صفحات : 16 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود