استادمحترم: جناب آقای دکترراحلی
دانشجو: فاطمه آدمی
منابع تامین مالی طرح کسب وکار
*سرمایه نزدیکان ، دوستان و اقوام
*فرشتگان نجات کسب وکار
*تهیه کنندگان و مشتریان
*موسسات وام دهنده
*سرمایه گذاران مخاطره پذیر
*بانک های تجاری
*موسسات مالی تخصصی
*کمک های دولتی
آشنایی با منابع تامین مالی طرح کسب وکار
سرمایه نزدیکان، دوستان و اقوام
بعدازخود کارآفرین،متداول ترین منبع سرمایه برای فعالیت کارآفرینانه نوپا عبارتند از خانواده ودوستان کارآفرین.احتمال سرمایه گذاری این افراد به دلیل روابطشان با کارآفرین بسیار زیاد است.
به منظور پیشگیری از امکان مشکلات آتی،کارآفرین باید جنبه های مثبت ومنفی وماهیت خطرپذیری های فرصت سرمایه گذاری را به اعضای خانواده ودوستان نشان دهد تا درصورت بروز مشکل،تاثیرات منفی حاصل در روابط خانوادگی ودوستی به حداقل برسد.
فرشتگان نجات کسب وکار
بسیاری از افراد پولدار به دنبال موقعیت های مناسب هستند.آن ها به نام فرشته های سرمایه گذاری یا سرمایه گذاران غیررسمی معروف می باشند.این افراد بخش مهمی ازسرمایه در دسترس را دارا می باشند.این نوع سرمایه گذاران را به عنوان کسانی تعریف می کند که خودشان پول به دست آورده اند وحالا به تازه واردین قول حمایت مالی می دهند.
موسسات وام دهنده
موسسات وام دهنده،موسساتی غیر بانک ها هستند که حاظرند درقبال پذیرفتن وثیقه به مشتریان خود وام دهند،مثل موسسات مالی اعتباری و…درکشورمان.
سرمایه گذاران مخاطره پذیر
سرمایه گذاری مخاطره پذیر،سرمایه ای است که برای تامین مالی یک شرکت نوپا به کارمی رود.این صنعت (صنعت سرمایه گذاری مخاطره پذیر) تنها به تاسیس شرکت های نوآورکمک می کند.درکشورهای توسعه یافته،سرمایه گذاران مخاطره پذیربه عنوان منبعی برای توسعه کارآفرینی نهادینه شده است.
بانک های تجاری
بانک های تجاری پرکاربردترین منبع وجوه کوتاه مدت برای کارآفرین هستند.وجوه از راه وام فراهم می شود و درنتیجه به نوعی ضمانت مشهود یا وثیقه(یعنی دارایی ارزشمند) نیاز دارند.
وام ها وتسهیلات بانک ها تحت عناوین مختلف عقود اسلامی به متقاضیان پرداخت می شود که اکثرا شامل موارد ذیل می باشد.
قرض الحسنه
بانک ها درموارد زیرمبادرت به اعطای قرض الحسنه می نمایند:
تامین وسایل وابزارو سایرامکانات لازم برای ایجاد کارجهت کسانی که فاقد اینگونه امکانات می باشند.
کمک به افزایش تولید با تاکید برتولیدات کشاورزی، دامی وصنعتی
رفع احتیاجات ضروری
مضاربه
قراردادی است که به موجب آن یکی ازطرفین(بانک)عهده دارتامین سرمایه نقدی می گردد،با قید اینکه طرف دیگر(عامل) با آن تجارت کرده وسود حاصله شریک باشد. نسبت سود براساس توافق طرفین بوده وحداکثرمدت قرارداد یک سال است.
مشارکت مد نی
مشارکت مدنی عبارت است ازدرآمیختن سهم الشرکه نقدی وغیرنقدی متعلق به اشخاص حقیقی وحقوقی متعدد به نحومشاع به منظور«انتقاع»طبق قرارداد.
واگذاری عین به بهای معلوم به غیر،به ترتیبی که تمام یا قسمتی ازبهای مزبور به اقساط مساوی یا غیرمساوی درسررسید یاسررسیدهای معینی دریافت گردد.
اجاره به شرط تملیک
اجاره به شرط تملیک عقد اجاره ای است که در آن شرط شودمستاجر در پایان مدت اجاره و در صورت عمل به شرایط مندرج درقرارداد،عین مستاجره مالک گردد.
فروش اقساطی
سلف
منظور از معامله سلف،آن است که بانک محصولات تولیدی اعم از (صنعتی،معدنی و کشاورزی )یک واحد تولیدی را قبل از تولید به طور نقدی پیش خرید می کند.
خرید دین
تسهیلات اعطایی کوتاه مدت جهت تامین نیاز های مالی واحدهای تولیدی،بازرگانی و خدماتی می باشد و سررسید این نوع از تسهیلات نمی تواند از یک سال تجاوز نماید.خرید دین تسهیلاتی است که موجب آن بانک سفته یا براتی را که ناشی از معالمه نسیه تجاری باشد،خریداری کند.
کمک های دولتی
گاهی اوقات کارآفرین ازکمک مالی دولت برای توسعه وعملی کردن ایده نوآورانه خود استفاده می کند مثلا «تکفا»
خطرپذیری سرمایه
گذاری
مراحل رشد وتوسعه شرکت های کارآفرین
سرمایه شخصی دوستان واقوام
فرشتگان کسب وکار
سرمایه گذاران مخاطره پذیر
سازمان های غیرانتفاعی
بانک های تجاری
بازار سهام
مرحله تغذیه
مرحله تاسیس
مرحله اولیه
مرحله تثبیت
نمودار دوبعد درآمد و زمان