تارا فایل

پاورپوینت معرفی اتحادیه اقتصادی آسه آن ASEAN


(ASEAN) معرفی اتحادیه اقتصادی آسه آن
تهیه کننده: نیما شکوری وش

3
فهرست مطالب
تاریخچه ………………………………………………………………………………………………………………… 4
معرفی …………………………………………………………………………………………………………………… 7
اهداف …………………………………………………………………………………………………………………… 9
زمینه های فعالیت ………………………………………………………………………………………………… 11
ارکان و اعضاء ……………………………………………………………………………………………………… 12
نشست ها …………………………………………………………………………………………………………… 15
راهبردها …………………………………………………………………………………………………………….. 17
جوامع آسه آن…………………………………………………………………………………………………….. 19
تجارت آسه آن …………………………………………………………………………………………………… 31
روابط خارجی …………………………………………………………………………………………………….. 33
روابط ج ا ا و آسه آن…………………………………………………………………………………………… 37
عضویت ایران ……………………………………………………………………………………………………. 38

تاریخچه
اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا معروف به آسه آن (ASEAN) مخفف Association of Southeast Asia Nation است که در جامعه جنوب شرقی آسیا در 8 آگوست 1967، وزرای امور خارجه اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور و تایلند، با هم در سالن اصلی ساختمان وزارت امور خارجه در بانکوک، تایلند نشستند و سندی را امضا کردند. به موجب آن سند، انجمن ملل جنوب شرقی آسیا (آسه آن) متولد شد. این کشورها برآن شدند تا برای مقابله با گسترش و رواج ایده ها و ایدئولوژی های کمونیستی رایج در چین و ویتنام به مشارکت با یکدیگر پرداخته و اتحادیه ای را تشکیل دهند.
4

تاریخچه
پنج وزیر خارجه امضاء کننده: آدام مالک از اندونزی ، نارسیسو آر راموس از فیلیپین ، تون عبدالرازاک از مالزی ، اس. راجاراتنام از سنگاپور و ثنات خومان از تایلند، بعداً به عنوان پدران بنیانگذار احتمالاً موفق ترین سازمان بین دولتی امروز در جهان در حال توسعه است. و سندی که آنها امضا کردند به عنوان بیانیه آسه آن شناخته می شود.
با پیوستن برونئی دارالسلام (8 ژانویه 1984)، ویتنام (28 جولای 1995)، لائوس و میانمار (23 ژولای 1997) و کامبوج (30 آپریل 1999) به این اتحادیه، هم اکنون آ سه آن دارای ده عضو است. آسه آن پس از آمریکا، ژاپن و اتحادیه اروپا چهارمین منطقه قدرتمند تجاری در جهان محسوب می شود.

5

تاریخچه
کشورهای پاپوآ گینه نو و تیمور شرقی اعضاء ناظر و در انتظار عضویت در این اتحادیه هستند. دبیرخانه اتحادیه در جاکارتا می باشد و ریاست آن بصورت دوره ای و یکساله است که در حال حاضر کشور ویتنام در سال 2020 آن را بر عهده دارد. اولویت های آ سه آن کمک فعالانه به فضای صلح، ثبات و امنیت منطقه ای، ایجاد رفاه از طریق یکپارچگی و ارتباطات منطقه ای، افزایش آگاهی در خصوص جامعه و هویت آ سه آن، مشارکت برای صلح و توسعه پایدار و تقویت نقش این اتحادیه در جامعه بین المللی با رویکرد همبستگی و یکپارچگی و شعار "چشم انداز واحد، هویت واحد، جامعه واحد" می باشند.
6

معرفی
آسه آن یکی از موفق ترین اتحادیه های منطقه ای در جهان است که در طول 50 سال گذشته، به نماد همکاری های مثبت بین المللی و پیشرفت منطقه گرایی در جنوب شرق آسیا تبدیل شده و در سال 2015 به "جامعه آسه آن" تبدیل گردید.
قلمرو جغرافیایی این اتحادیه 518/522/4 کیلومتر مربع بوده و جمعیتی قریب به 650 میلیون نفر دارد که پس از اتحادیه نفتا (آمریکا، کانادا و مکزیک) و اتحادیه اروپا، سومین بلوک تجاری در جهان به شمار می آید و برخی از اعضای آن مانند اندونزی در صدد هستند تا سال 2030 به رتبه چهارم در اقتصاد جهان تبدیل شوند.
7

معرفی
پیشرفت اقتصادی و توسعه آسه آن با تحولات سیاسی- امنیتی منطقه جنوب شرق آسیا و پاسیفیک گره خورده و این اتحادیه را وادار می نماید برای حفظ و توسعه بازاری که بر پایه افزایش صادرات و یکپارچگی اقتصادی و تجاری شکل گرفته، ابتکارات جدید و هوشیارانه را در جهت پیشرفت و توسعه اقتصادی بکار گیرد و با ایجاد ساز وکارها و انعقاد پیمانهای متعدد سیاسی و اقتصادی، راه را برای توسعه همه جانبه این اتحادیه هموار نماید. اعضای آسه آن به خوبی به این واقعیت پی برده اند که از طریق ادغام اقتصادی و تبدیل شدن به یک بازار واحد با ثبات منطقه ای، بهتر می توانند سرمایه گذاران خارجی را به سمت خود جذب نمایند.
8

اهداف
هدف آسه آن ارتقاء همکاری و همکاری در بین کشورهای عضو و همچنین پیشبرد منافع منطقه به عنوان یک کل ، از جمله رشد اقتصادی و تجاری است. این کشور در مورد توافق تجارت آزاد بین کشورهای عضو و با سایر کشورها مانند چین و همچنین مسافرت در منطقه برای شهروندان کشورهای عضو مذاکره کرده است.
آسه آن از"اراده جمعی ملتهای جنوب شرقی آسیا برای پیوند دادن خود به یکدیگر در دوستی و همکاری و با تلاش و فداکاری مشترک ، برای مردم خود و برای آیندگان برکت صلح ، آزادی و رفاه" تشکیل شده است.
9

اهداف
تشکیل این اتحادیه اهدافی را دنبال می کند که از جمله آن به موارد زیر می توان اشاره کرد:

1. تسریع رشد و توسعه منطقه از طریق مشارکت همگانی کشورهای عضو؛
2. تضمین صلح و ثبات منطقه؛
3. همکاری های گسترده در زمینه های اقتصادی؛
4. گسترش همکاری ها در زمینه فنی و تحقیقات؛
5. افزایش سطح بخش های کشاورزی، حمل و نقل و صنایع کشورهای عضو.
10

زمینه فعالیت
زمینه فعالیت کشورهای عضو آ سه آن، در زمینه های :

صنعتی، تجاری، سرمایه گذاری های مشترک، امور مالی و بانکداری، کشاورزی، انرژی، تکنولوژی و تحقیقات مشترک، آموزش و پرورش، توسعه اجتماعی، جهانگردی، امور فرهنگی و حمل و نقل و ارتباطات است.
11

ارکان و اعضاء
ارکان اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا عبارتند از:

1. اجلاس سران؛ بالاترین مرجع مدیریتی اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا، اجلاس سران کشورهای عضو است. در سال 1992 توافق شد که این اجلاس هر سه سال یک بار با حضور سران دول برگزار شود.
2. اجلاس وزیران؛ اجلاس وزیران آ سه آن با حضور وزیران امور خارجه کشورهای عضو، به طور سالانه و هر سال در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود.
12

ارکان و اعضاء
3. کمیته دائمی؛ تشکیل جلسات این کمیته به طور معمول هر دو ماه یک بار می باشد که شامل وزیران امور خارجه کشور میزبان و سفرای دیگر کشورهای عضو در همان کشور می باشد.
4. دبیرخانه؛ دبیرخانه اصلی آ سه آن در جاکارتا پایتخت اندونزی در سال 1976 تاسیس شد؛ که به منزله بدنه اصلی هماهنگ کننده فعالیت های آ سه آن است و دبیر کل آن برای مدت 5 سال تعیین می شود.
13

ارکان و اعضاء
5. کمیته ها و اجلاس مقام های ارشد؛ اجلاس وزیران معمولا از طریق سه کمیته ی فرهنگ و اطلاعات، علوم و فناوری و توسعه اجتماعی هماهنگ و برگزار می شود. همکاری سیاسی اعضای اتحادیه در اجلاس مقام های ارشد سیاست گذاری و هماهنگ می شود.
14

نشست ها
سایر نشست های آ سه آن:
به جز اجلاس و نشست های رسمی در سطح سران دولت ها و وزرای کشورها، نشست های دیگری نیز در آ سه آن صورت می گیرد.
1- مجمع منطقه ای آ سه آن: این مجمع متشکل از 27 عضو (10 کشور عضو به اضافه استرالیا، بنگلادش، کانادا، چین، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، هند، ژاپن، کره جنوبی، کره شمالی، مغولستان، پاکستان، زلاندنو، روسیه، پاپو آگینه نو، تیمور شرقی و سریلانکا) بوده و از سال 1994 آغاز به کار کرده است. هدف این مجمع گسترش گفتگوهای چندجانبه در منطقه آسیا-اقیانوسیه و توسعه همکاری ها در زمینه های مختلف است.
15

نشست ها
2- نشست آسیا-اروپا: یک فرایند گفتگوهای غیررسمی بین آ سه آن و اتحادیه اروپا است که از سال 1996 شروع شده است.
3- آ سه آن به اضافه سه: گفتگوهایی که بین مقامات دولت های عضو آ سه آن و سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی که در حاشیه هر اجلاس سران آ سه آن به منظور بهبود روابط بین دولت های عضو آ سه آن و سه کشور فوق برگزار می شود.
16

نشست ها
4- اجلاس آ سه آن-روسیه: رهبران دولت های عضو آ سه آن و رئیس جمهور روسیه هر ساله در طی یک نشست، به تبادل نظر و گفتگو پیرامون موضوعات فی مابین می پردازند.
5- نشست آ سه آن-سر: گفتگوهایی که بین مقامات دولت های عضو آ سه آن و استرالیا و زلاندنو برگزار می شود.
6- نشست آ سه آن-سر: گفتگوهایی که بین مقامات دولت های عضو آ سه آن و استرالیا و زلاندنو برگزار می شود.

17

راهبردهای اصلی
روند تشکیل جامعه یکپارچه آ.سه.آن و اقدامات و تلاش های هر یک از اعضا برای دستیابی به این هدف نیز یکی از دستورات اصلی چهل و چهارمین نشست وزیران خارجه اتحادیه آ.سه.آن در بالی اندونزی است. در سال 2007 ، ده عضو منشور آسه آن را تصویب کردند ، سندی که بر اساس قانون اساسی و چارچوبی نهادی برای گروه فراهم می کند. این منشور راهبردهای اصلی آسه آن را به شرح زیر مشخص کرده است.
1- ایجاد جامعه یکپارچه امنیتی؛
2- ایجاد جامعه یکپارچه اقتصادی؛
3- ایجاد جامعه یکپارچه فرهنگی-اجتماعی؛
18

جامعه امنیتی
موضوعات امنیتی به طور معمول از اصلی ترین مواردی است که در نشست های اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا مورد بررسی قرار می گیرد که این موضوع نشان می دهد مسایل امنیتی و سیاسی از اصلی ترین موانع در راه ایجاد جامعه یکپارچه آ.سه.آن تلقی شده و دغدغه اصلی مقامات این اتحادیه است.چالش های امنیتی شامل اختلافات دریایی ، از جمله در دریای چین جنوبی ، قاچاق انسان ، قاچاق مواد مخدر ، جریان پناهندگان ، بلایای طبیعی ، عدم امنیت غذایی ، تروریسم و شورشیان است.
19

جامعه امنیتی
در حالی که اکثریت قریب به اتفاق مسائل خارج از آ.س.آی.ان ، از جمله به صورت دوجانبه یا با تعدیل از خارج مورد بررسی قرار می گیرد ، چندین انجمن تحت هدایت آ.سه.آن وجود دارد که از طریق آنها مسائل منطقه ای مورد بحث قرار می گیرد؛ انجمن منطقه ای آسه آن. این گروه چند جانبه بیست و هفت نفره که در سال 1993 راه اندازی شد ، برای تسهیل اعتماد سازی منطقه ای و دیپلماسی پیشگیرانه در زمینه های سیاسی و امنیتی ایجاد شد. این مجمع نمایانگر طیف گسترده ای از صداها است.
20

چالش های جامعه امنیتی
کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا همراه با شرکای گفتمانی آنان همچون چین، استرالیا، نیوزیلند و کره جنوبی و نیز شرکای بزرگ تجاری آنها آمریکا و روسیه بارها سعی کرده اند تا به عنوان یک دغدغه درخصوص چالش ها و مناقشات موجود در زمینه مسایل امنیتی به راهکاری اساسی دست یابند. کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا که در حال حاضر دارای رشد اقتصادی چشمگیری بوده و همکاری های نزدیکی با یکدیگر دارند، همواره بر سر مالکیت برخی جزایر و نیز خطوط مرزی خود با یکدیگر درگیری هایی داشته اند که این مشکلات باعث شکل گیری برخی ناامنی های مرزی بین کشورهای عضو این اتحادیه شده است.
21

چالش های جامعه امنیتی
از جمله این درگیری ها می توان به مناقشات موجود میان مالزی و اندونزی،تایلند و میانمار و نیز چین و ویتنام اشاره کرد. این درحالی است که حفظ ثبات و امنیت در منطقه همواره مورد خواست همه کشورهای عضو آ.سه.آن و نیز همسایگان آن بوده تا توسعه پایدار، رشد مثبت اقتصادی و جذب سرمایه های خارجی خود را همچنان حفظ کرده و با کمترین هزینه های امنیتی به یکپارچگی در زمینه های مختلف دست یابند. چالش های سیاسی و امنیتی در داخل کشورهای عضو آ.سه.آن نیز خود مانع عمده ای برای این کشورها محسوب می شود که اختلافات مرزی بین تایلند و کامبوج بر سر تصاحب یک معبد قدیمی در منطقه مرزی بین دو کشور را می توان نمونه بارزی از این چالش ها عنوان کرد.
22

جامعه اقتصادی
طرح تشکیل جامعه یکپارچه اقتصادی واحد آ.سه.آن از جمله اهداف اصلی دولتمردان این منطقه است که طرح آن به سال 1997 باز می گردد و بر رقابت بالا، رونق و پایداری، توسعه اقتصادی یکسان، کاهش فقر و تفاوت های اقتصادی – اجتماعی تاکید دارد. در سال 1993 که نخستین ایده جامعه یکپارچه اقتصادی واحد آ.سه.آن مطرح شد تاکنون تجارت کشورهای عضو این اتحادیه از 400 میلیارد دلار به بیش از دو هزار و 500 میلیارد دلار افزایش یافته و ضمن افزایش جمعیت، قشر فقیر نیز در بین کشورهای منطقه کمتر شده است.
23

جامعه اقتصادی
آسه آن پیشرفت قابل ملاحظه ای در جهت ادغام اقتصادی و تجارت آزاد در منطقه داشته است. در سال 1992 ، اعضا با هدف ایجاد یک بازار واحد ، افزایش تجارت و سرمایه گذاری در داخل آسه آن و جذب سرمایه گذاری خارجی منطقه تجارت آزاد آسه آن را ایجاد کردند. تجارت درون آسه آن به عنوان سهمی از تجارت کل اتحادیه از حدود 19 درصد در سال 1993 به 23 درصد در سال 2017 افزایش یافت. در کل گروه بندی ، بیش از 90 درصد کالاها بدون تعرفه معامله می شوند. این بلوک یازده بخش را برای ادغام در اولویت قرار داده است ، از جمله الکترونیک ، خودروسازی ، محصولات مبتنی بر لاستیک ، منسوجات و پوشاک ، محصولات کشاورزی و گردشگری.
24

جامعه اقتصادی
دستیابی به چنین اهدافی، در حالی که تعاملات تجاری درون منطقه ای بین اعضای آ.سه.آن چندان قدرتمند نیست، تلاش بیشتر کشورهای منطقه به منظور رفع موانع تجاری فعلی بیش از پیش ضرورت دارد. برخی از تحلیلگران مسائل منطقه بر این باورند این که آ.سه.آن تاکنون نتوانسته است تجارت درون منطقه ای بین ۱۰ کشور عضو را توسعه دهد بدین معنا نیست که فرصت ها از دست رفته اند.
در مقابل، نشست های مختلف اتحادیه آ.سه.آن که می توانست محلی برای تحقق اهداف اقتصادی آن باشد، با تمرکز بر مسائل امنیتی به ویژه تنش های دریای جنوبی چین، خطرات خشونت های کره شمالی و برخی مسائل منطقه ای دیگر از این هدف مهم بازمانده اند.
25

جامعه فرهنگی-اجتماعی
هدف از طرح جامعه فرهنگی اجتماعی آسه آن؛ تعهد برای بالا بردن کیفیت زندگی مردم خود از طریق فعالیت های مشترک که مردم مدار، دوستدار محیط زیست باشد و در جهت ارتقاء توسعه پایدار، برای رویارویی با چالش های جدید و نوظهور در آسه آن است. آسه آن متعهد شده است تا جهانی از فرصتها را برای تحقق کامل توسعه انسانی ، انعطاف پذیری و توسعه پایدار از طریق همکاری کشورهای عضو در طیف وسیعی از جمله فرهنگ و اطلاعات ، آموزش، جوانان و ورزش، بهداشت، رفاه و توسعه، زنان و جنسیت، حقوق زنان و کودکان ، کار ، خدمات ملکی ، توسعه روستایی و ریشه کنی فقر ، محیط زیست ، آلودگی مه آلودگی فرامرزی ، مدیریت بلایا و کمک های بشردوستانه.اجتماعی تحقق بخشد.
26

جامعه فرهنگی-اجتماعی
هدف از طرح جامعه فرهنگی اجتماعی آسه آن؛ تعهد برای بالا بردن کیفیت زندگی مردم خود از طریق فعالیت های مشترک که مردم مدار، دوستدار محیط زیست باشد و در جهت ارتقاء توسعه پایدار، برای رویارویی با چالش های جدید و نوظهور در آسه آن است. آسه آن متعهد شده است تا جهانی از فرصتها را برای تحقق کامل توسعه انسانی ، انعطاف پذیری و توسعه پایدار از طریق همکاری کشورهای عضو در طیف وسیعی از جمله فرهنگ و اطلاعات ، آموزش ، جوانان و ورزش ، بهداشت ، اجتماعی تحقق بخشد.
27

جامعه فرهنگی-اجتماعی
بطور خلاصه هدف اصلی از طرح جامعه فرهنگی اجتماعی به شرح زیر است:
جامعه ای متعهد ، مشارکت پذیر و دارای مسئولیت اجتماعی به نفع مردم آسه آن.
جامعه ای فراگیر که کیفیت زندگی بالا ، دسترسی عادلانه به فرصت ها برای همه را ارتقاء می دهد و حقوق بشر را ارتقا و حمایت می کند.

28

جامعه فرهنگی-اجتماعی
جامعه پایدار که توسعه اجتماعی و حفاظت از محیط زیست را ارتقا می بخشد.
جامعه ای انعطاف پذیر با ظرفیت و توانایی پیشرفته برای انطباق و پاسخگویی به آسیب پذیری های اجتماعی و اقتصادی ، بلایا ، تغییرات آب و هوایی و سایر چالش های جدید.
جامعه ای پویا و هماهنگ که از هویت ، فرهنگ و میراث خود آگاه و افتخار کند.

29

چالش های جامعه فرهنگی-اجتماعی
از لحاظ اجتماعی و فرهنگی نیز سطح متفاوتی از توسعه یافتگی در بین اعضای اتحادیه آ.سه.آن مشاهده میشود. کشورهای تازه پیوسته (به طور ویژه میانمار)، در این مورد با چالشها و مشکلات بنیادینی دست به گریبان هستند. یکی از مهم ترین این چالشها، بحران اخیر در کشور مورد بحث است که پنجاه و دو هزار مسلمان در اوایل ماه ژوئن ۲۰۱۲ توسط بودائیان افراطی این کشور کشته و آواره شدند. البته اوضاع برای مسلمانان این کشور از زمانی رو به وخامت گذاشته است که دولت میانمار در اقدامی عجیب، از میان ۱۴۴ قوم موجود به ۱۳۵ قوم حقوق شهروندی اعطا و از واگذاری این حقوق به قوم روهینگا که اکثریت آنان را مسلمانان تشکیل می دهند، سر باز زد.
30

تجارت آسه آن
آ.سه.آن پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ میزان صادرات درون منطقه ای خود را با رشد سالانه یک و نیم درصد به ۳۷۵ میلیارد دلار برساند، که این افزایش ناشی از رشد مداوم و قدرتمند و همچنین نیروی انسانی زیاد منطقه است.
صادرات درون منطقه ای آ.سه.آن بر اساس آخرین آمار ارائه شده بیش از ۳۰۵ میلیارد دلار گزارش شده است.
مجموع میزان تجارت دو جانبه ای که که در بین اعضاء آ.سه.آن و همچنین این اتحادیه با سایر کشورهای جهان صورت گرفته است بر اساس آخرین آمار بیش از دو هزار و ۲۷۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
31

تجارت آسه آن
بر اساس این آمار، ۲۴ درصد تجارت انجام شده آ.سه.آن در بین اعضاء خود این اتحادیه بوده و پس از آن چین با ۱۵.۲ درصد، ژاپن با ۱۰.۵ درصد، اتحادیه اروپا با ۱۰ درصد، آمریکا با ۹.۴ درصد و کره جنوبی با ۵.۴ درصد اصلی ترین شرکای تجاری این اتحادیه بوده اند. این آمار همچنین نشان می دهد که چین، ژاپن، اتحادیه اروپا، آمریکا، کره جنوبی، تایوان، هنگ کنگ، هند و آلمان به ترتیب اصلی ترین شرکای تجاری آ.سه.آن بوده اند که در مجموع حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد دلار (بیش از ۶۳ درصد از کل مبادلات تجاری دوجانبه) را به خود اختصاص داده اند.
32

روابط خارجی آسه آن
اتحادیه اروپا؛ در مارس 1980 یک توافق نامه همکاری بین کشورهای عضو آ سه آن و جامعه اروپا امضا شد. هدف از انعقاد این توافق نامه، تحکیم روابط تجاری موجود و افزایش همکاری در محورهای علمی و کشاورزی بود.
جمهوری خلق چین؛ تلاش برای بهبود روابط مشورتی بین آ سه آن و چین در سال 1993 آغاز شد و متعاقب آن، کمیته های مشترکی در مورد همکاری اقتصادی و تجاری و همچنین همکاری علمی و فنّی تشکیل دادند. روابط بین دو طرف با اعلام حمایت چین از توسعه آ سه آن در سال 1997 تحکیم بیشتری یافت.
33

روابط خارجی آسه آن
ژاپن؛ اجلاس آ سه آن و ژاپن در سال 1997 برای بحث در زمینه های تجارت، سرمایه گذاری، انتقال فناوری و افزایش مساعدت برگزار شد.
استرالیا؛ به موجب برنامه همکاری اقتصادی استرالیا و آ سه آن، استرلیا فعالیت های آ سه آن را مورد حمایت مالی قرار داد و مبادرت به تشکیل شورای بازرگانی مشترک در سال 1980 کرد.
کاناد؛ طرح های همکاری آ سه آن و کانادا شامل فناوری، شیلات، صنایع مخابراتی، بهره گیری از انرژی خورشیدی و یک مرکز کاشت درختان جنگلی می باشد.
34

روابط خارجی آسه آن
ایالات متحده؛ آ سه آن و آمریکا در سال 1990 یک گروه مشترک کاری تشکیل دادند که هدف آن بررسی روابط اقتصادی بین آ سه آن با آمریکا و همچنین شناسایی و تعیین برنامه هایی بود که به موجب آن ها مناسبات اقتصادی می توانست تقویت شود. با تشکیل مجمع امنیت منطقه ای آ سه آن مقام های بلندپایه آمریکایی در ژوئیه 1994 با وزیران خارجه کشورهای عضو آ سه آن ملاقات کردند و این نشست را اقدام مثبتی برای برقراری ثبات در جنوب شرق آسیا دانستند.
35

روابط خارجی آسه آن
کره جنوبی؛ کره در ژوئیه 1991 به عنوان "شریک در گفتگو" مورد پذیرش آ سه آن قرار گرفت و در دسامبر همان سال، اتاق بازرگانی مشترک آ سه آن و کره تشکیل شد. طرح های همکاری در خلال سال 1995 در ارتباط با توسعه منابع انسانی، علوم و فناوری، توسعه کشاورزی و تجارت و سیاست های سرمایه گذاری به اجرا درآمدند.
زلاندنو؛ روابط همکاری با زلاندنو بر مبنای برنامه ارتباط بین نهادی و برنامه افزایش تجارت و سرمایه گذاری استوار بود و به موجب آن کمک های مالی متوجه توسعه جنگل ها، فناوری تولید لبنیات و مدیریت دامپزشکی بود و در نوامبر 1993 کمیته مدیریت زلاندنو و آ سه آن به منظور نظارت بر اجرای طرح های همکاری آغاز به کار کرد.
36

روابط جمهوری اسلامی ایران و آسه آن
با توجه به اشتراکات تاریخی، فرهنگی، مذهبی و جغرافیایی، رابطه بین ایران و کشورهای جنوب شرق آسیا از قدمت و عمق قابل توجهی برخوردار است و سابقه برقراری روابط دیپلماتیک با این کشورها به چندین دهه قبل باز می گردد.
جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با 10 کشور عضو اتحادیه آسه آن دارای رابطه دیپلماتیک است و در 6 کشور اندونزی، مالزی، فیلیپین، برونئی، تایلند و ویتنام سفارتخانه دارد. متقابلا 6 کشور مذکور نیز در تهران سفارتخانه دایر کرده اند و سنگاپور نیز در ایران سفیر ترددی دارد.
37

روابط جمهوری اسلامی ایران و آسه آن
جمهوری اسلامی ایران با اغلب کشورهای عضو آسه آن دارای رابطه تجاری و اقتصادی می باشد و به آنها نفت، گاز، محصولات پتروشیمی، مواد غذایی، خشکبار، ماشین آلات، پنبه و فرش صادر و در مقابل از این کشورها کالاها و محصولات الکترونیکی، الکتریکی، منسوجات، کائوچو، روغن نخل، قلع، فلزات، چوب، کاغذ، لاستیک، برنج، موز، چای و شکر وارد می نماید. با این حال و با توجه به توفیقات و پیشرفتهای علمی و فنی جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف، هنوز ظرفیت زیادی برای توسعه و رشد همکاری اقتصادی و تجاری بین ایران و کشورهای عضو آسه آن وجود دارد.
38

روابط جمهوری اسلامی ایران و آسه آن
نخستین اقدام به منظور برقراری روابط سازمان یافته با آسه آن، معرفی جناب آقای فرازنده سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی در تاریخ 27 مرداد ماه سال 1390 (17 جولای 2011) به عنوان سفیر آکردیته نزد آسه آن بوده که پس از ایشان جناب آقای محمدی به عنوان دومین و هم اکنون جناب آقای آزاد سومین سفیر آکردیته کشورمان نزد این اتحادیه می باشند که در تاریخ 21 بهمن ماه 1398 استوارنامه خود را به آقای داتو لیم جاک هوی دبیرکل آسه آن تقدیم نمودند.
39

عضویت جمهوری اسلامی ایران در آسه آن
در سال 1395 کشورهای عضو اتحادیه آسه آن، با الحاق جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری آسه آنTAC موافقت نمودند و در مرداد ماه 1397 نیز الحاق جمهوری اسلامی ایران به این پیمان، در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و با حضور وزیر محترم امور خارجه در پنجاه امین نشست وزرای خارجه آسه آن در سنگاپور و امضای سند الحاق توسط ایشان، جمهوری اسلامی ایران، به صورت رسمی به پیمان مودت و همکاری آسه آن، ملحق گردید. وجود اجماع درون کشورهای آ سه آن در پذیرش ایران به عنوان عضو TAC حاکی از درک اهمیت تعامل با کشورمان بعنوان یک قدرت مهم منطقه ای و تاثیر گذار در معادلات بین المللی می باشد.
40


تعداد صفحات : 40 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود