تارا فایل

پاورپوینت مطالعات تکمیلی روستای کاریزک نیشابور


 مطالعات کالبدی

بررسی های کالبدی
اجزای بافت سکونت گاه روستایی به تفکیک عبارت است از :
خانه ها
مزارع ، باغها و مراتع
مکان های عمومی و میادین
شبکه معابر به عنوان شریان ارتباطی مجموعه سکونت گاهی

امکانات رشد و توسعه روستا و جهات آن
با توجه به نقشه های کاربری اراضی و محدودیت ها و امکانات توسعه می توان گفت ، در روستای کاریزک کهنه امکانات رشد کالبدی به شرح زیر می باشد :
1-اراضی بایر در حاشیه ی معبر اصلی : اولویت اول این اراضی نیز دارای مالکیت خصوصی می باشد که به عنوان اولویت اول در طراحی در نظر گرفته شده است این فضا ها جهت احداث واحد های مسکونی پیشنهادی و کاربری های خدماتی مورد نیاز در افق طرح ، مورد استفاده قرار گرفته است .

2- اراضی جنوب شرق روستا ( اولویت دوم ) این اراضی در جنوب شرق روستا قرار دارد که دارای بافت مخروبه می باشد .جهت بازسازی و طراحی واحد های مسکونی و خدماتی مورد استفاده قرار می گیرد .
به لحاظ جلوگیری از تخریب لایه های تاریخی احداث زیر زمین ممنوع بوده و توسعه اضطراری باید در فضاهای خالی داخل بافت روستا با محاسبه نیاز ها و نرخ رشد جمعیت صورت پذیرد .
تفکیک اراضی روستا و همچنین تغییر در کاربری اراضی زراعی و باغی ممنوع می باشد .

بررسی زمین های تبدیل به فضای باز
زمین مشخص شده برای ایجاد پارک مناسب است.

بررسی جغرافیا روی کالبد
کوچه ها بازاویه نسبت به باد نامطلوب ساخته شده و نحوه ی شکل گیری روستا براساس قنات و به صورت خطی و طولی است .

بررسی اقتصاد روی کالبد
با توجه به اینکه بیشتر محصولات زعفران و پنبه و انگور هستند و کشت این محصولات باعث گسترش اقتصادی روستا میگردد باید امکانات و ماشین های مکانیزه بیشتری در اختیار روستاییان قرار گیرد .

بررسی تاثیر فرهنگ روی کالبد
دیوار های بلند و پنجره های کوچک در ارتفاع بالاوجود دارد.
در بعضی خانه ها پنجره رو به معبر وجود ندارد و پنجرها روبه حیاط ( درونگرا ) باز میشود .

بررسی نظام دانه بندی قطعات
با توجه به زیر بنای اشغال شده توسط ابنیه ، دانه بندی روستا متوسط دانه است .

سلسله مراتب خدمات اجتماعی ( دیاگرام بندی )

سکانس بندی مسیر

ریخت روستا
ریخت روستای کاریزک ارگانیک است چون در راستای قنات شکل گرفته است .

زیست محیطی
بررسی آلودگی های روستا:
آلودگی هوا ،نور ، و صوت ندارد فقط نخاله های ساختمانی آلودگی بصری ایجاد کرده است

کف سازی

چه عواملی باعث شکل گیری روستا گردیده است ؟
استقرار روستای کاریزک کهنه در این محدوده جغرافیایی به دلیل قنات ، وجود اراضی فراوان ، دشتی بودن محدوده و نزدیکی به شهر نیشابور موجب جذب جمعیت گردیده و ساکنان به امر کشاورزی پرداخته اند .

هسته اولیه
200 سال گذشته ابتدا روستاییان در کنار کاریز (قنات) شروع به فعالیت کشاورزی و ساخت و ساز واحد های مسکونی کردند . این محدوده در جنوب روستا قرار دارد که واحد های مخروبه و غیر قابل استفاده در این هسته قرار دارد.این محدوده از شمال به محدوده مرحله اول گسترش روبنا و از شرق ،غرب و جنوب به اراضی کشاورزی محدود می گردد . مساحت این قسمت 7420 متر مربع می باشدو 11 درصد از بافت روستا متعلق به هسته اولیه است .

مرحله اول گسترش روستا ( قبل از اصلاحات اراضی 1341)
زمانی که جمعیت روستا افزایش یافت ساکنان جهت سکونت خود به سمت شمال هسته اولیه پیشروی کردند و در آن قسمت شروع به ساخت و ساز واحد های مسکونی کردند . 34.8 درصد مختص مرحله اولیهگسترش روستا می باشد . از شمال به مرحله دوم گسترش روستا و از جنوب به هسته اولیه و از شرق و غرب به اراضی زراعی و باغی محدود می گردد .کاربری مسجد در این محدوده قرار دارد.

مرحله دوم گسترش روستا (از اصلاحات اراضی تا انقلاب اسلامی 1357)
پیشروی گسترش روستا به سمت شمال می باشد و مرحله دوم با مساحت 14568 متر مربع از شرق و غرب به اراضی زراعی و از جنوب به مرحله دوم گسترش و از شمال به مرحله سوم گسترش روستا منتهی می گردد.

مرحله سوم گسترش
بعد از پایان جنگ توسعه روستا به سمت اراضی بایر و باز شمال بوده و در حدود 21784 متر مربع پیشروی کردند و در این مرحله ابنیه مرمتی و نوساز مشاهده می گردد.

مرحله چهارم توسعه آتی
جهت ساخت کاربری ها و همچنین افزایش جمعیت و نیاز به ساخت و ساز واحد های مسکونی ابتدا اراضی باز و بایر داخل بافت کالبدی روستا پیشنهاد گردیده است .

مراحل توسعه روستا

موانع گسترش روستا

بناهای جدید و نوساز
بناهای جدید اصولا با مصالح جدید و مدرن مانند آهن و بتن ساخته شده اند و طی چندین سال گذشته به واسطه ساخت و ساز های شخصی و عمومی در محیط های روستایی رشد کرده است .واحد های نوساز روستا 4 واحد و 8 درصد از کیفیت ابنیه روستا را به خود اختصاص داده اند.

بناهای مرمتی

نمایی از ابنیه مرمتی

بناهای تخریبی

کیفیت ابنیه و موقعیت بناها و بافت های باارزش

بررسی کاربری اراضی
1 . کاربری عمومی
2 . کاربری خصوصی

کاربری مسکونی . مذهبی . تاسیسات و تجهیزات . کاربری اراضی بیار . معابراز انواع کاربری ها می باشد .

کاربری مسکونی
مساحت مسکونی در روستای کاریزک کهنه 29345 متر مربع می باشد و سرانه ی این کاربری 234.76 و در وضعیت موجود متوسط مساحت پلاک های مسکونی در متراژ کوچک 180 متری مربع و در مساحت متراژ متوسط 700 متر مربع و در مساحت متراژ بزرگ 3432 متر مربع است .

کاربری اراضی بایر
اراضی بایر روستا مساحتی با متراژ 2604 متر مربع دارد که سرانه هر روستایی به میزان 20.83 متر مربع می باشد که از دکل کاربری روستا 3.9 درصد از زمین های روستا را به خود اختصاص داده است . مالکیت اراضی بایر از نوع خصوصی می باشد.

معابر
شبکه معابر روستا 24376 متر مربع مساحت دارد که سرانه آن 195.1 متر مربع و 36.6 درصد سطح روستا می باشد .

تاسیسات و تجهیزات
شامل استخر در وضعیت موجود 560 متر مربع می باشد که سرانه هر روستایی به آن 4.48 متر مربع است . که این کاربری 0.8 از کل کاربری روستا را به خود اختصاص داده است.

کاربری مذهبی
مساحت متراژ کاربری مذهبی روستای مورد مطالعه 504 متر مربع است و سرانه این کاربری 4.03 متر مربع است و حدود 0.8 از کل مساحت کاربری روستا را به خود اختصاص دده است .

بررسی چگونگی مالکیت اراضی

مالکیت خصوصی
مالکیت عمومی
مالکیت وقفی

ورودی روستا

ورودی و معبر اصلی روستا

نمایش عرض و پوشش کوچه های روستا

این درخت برای ورود به کوچه مانع ایجاد کرده که باید در آینده برداشته شود .

دسترسی های اصلی و درجه بندی آنها

بررسی تجهیزات و تاسیسات روستا
1 . زیر بنایی
2 . روبنایی

این خدمات شامل جاده . برق ؛ آب ، گاز طبیعی و شبکه جمع آوری فاضلاب . خذمات رفاهی.خدمات آموزشی.مذهبی.خدمات بهداشتی.دفع آبهای سطحی.جمع آوری زباله .منازل می شود .

تجهیزات روبنایی
آب شرب :
در روستای کاریزک کهنه ، سیستم آب لوله کشی از سال 1370 به منازل و محل اقامت روستاییان ؛ ساکنان روستای کاریزک کهنه با همیاری خود خود ؛ آب شرب از روستای لک لک آشیان به روستا انتقال دادند و منبع آن در روستا از نوع هوایی بوده و جنس آن فلزی می باشد. فاصله منبع اصلی آب شرب با روستای مورد مطالعه 1 کیلومتر می باشد . وجود کنتور آب در منازل روستاییان مقدار استفاده انها از آب شرب را مورد سنجش قرار می دهند .

برق
روستای کاریزک کهنه ؛ از نیروی روشنایی و برق بهره مند است که روستا از طریق شهرستان نیشابور به سیستم نیروی برق برای شهرستان متصل شده و در امر برق رسانی به روستا ؛ مردم روستا از نظر نیروی انسانی نقش اساسی داشتند و لازم به ذکر است که رسید برق مصرفی روستاییان از شرکت برق شهرستان نیشابور صادر می شود .

گاز طبیعی
این روستا دارای نعمت گاز طبیعی می باشد و از طریق شرکت گاز نیشابور به این روستا انتقال داده اند.

دکل برق

فاضلاب خانگی
در روستای کاریزک کهنه نوع سیستم دفع فاضلاب هم در مناز نوساز و هم در منازل قدیمی ه وسیله ی چاه های جذبی می باشد که در داخل هر مسکن تعبیه شده است و همچنین جنس زمین در ارتباط با چاه های فاضلاب به روش سنتی می باشد .

جاده و را ه های ارتباطی
راه ارتباطی کاریزک کهنه از شهر نیشابور به سمت بهشت فضل و بعد از عبور از لک لک آشیان و محمود آباد به روستای کاریزک کهنه منتهی می گردد . جاده از نوع آسفالت درجه 2 می باشد .

تلفن
خدمات تلفن در روستای کاریزک کهنه وجود دار و تلفن به صورت سیم کارت است .

تجهیزات روبنایی
دفع آب های سطحی
روستای کاریزک کهنه فاقد آبهای سطحی می باشد و آبهای حاصل از بارش در سطح معابر روستا در جریان است .

جمع آوری زباله های روستا
سیستم جمع آوری زباله در وضع موجود به وسیله سیستم نقلیه خاور میباشد که از طرف شهرداری شهرستان نیشابور میباشد که در هفته 2روز به روستا مراجعه میشود ونسبت به جمع اوری زباله ها اقدام میگردد . در روستا هیچ گونه مکانی بابت دفن زباله روستا تعبیه نشده است همچنین روستا فاقد محفظه های زباله در سطح معابر میباشد .

عکس محل تجمع زباله

محل دفن زباله

جدول مشکلات


تعداد صفحات : 50 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود