تارا فایل

خلاصه قوانین و مقرراتآموزشی دوره های تحصیلات تکمیلی




دانشگاه لرستان

مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه لرستان

خلاصه قوانین و مقررات
آموزشی دوره های تحصیلات تکمیلی

پاییز 1383

فهرست مطالب

صفحه
عنوان
1
مقدمه

بخش اول :
2
معرفی رشته های مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه لرستان

بخش دوم :
4
مقررات آموزشی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا

بخش سوم :
30
مراحل انجام پایان نامه

بخش چهارم :
34
آیین نامه ارزشیابی پایان نامه کارشناسی ارشد
37
دستورالعمل نگارش و تدوین پایان نامه

بخش پنجم :
45
فرمها

مقدمه :
در آغاز ، موفقیت شما دانشجویان و دانش پژوهان عزیز را در ورود به دوره های کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دانشگاه لرستان تبریک عرض می نماییم . راهیابی مجدد شما به دانشگاه در راه کسب علم و دانش نوید تازه ای به روح جامعه نیازمند می دهد . امیدواریم از این دوره طلایی در راه تحصیل ، تحقیق و پژوهش نهایت استفاده را برده و با بهره مندی از تجارب و معلومات استادان متخصص و کارآمد بتوانید هر چه زودتر زمینه های لازم را در راه خدمت به این مرز و بوم بدست آورده و در رساندن جامعه به مرز خود کفایی بیش از پیش مفید و موثر واقع شوید .
مجموعه حاضر که مشتمل بر معرفی رشته های دوره های تحصیلات تکمیلی، مقررات آموزشی، مراحل مختلف پایان نامه (از انتخاب موضوع تا فارغ التحصیلی)، دستورالعمل نگارش و تدوین پایان نامه و سایر اطلاعات می باشد ، به منظور آشنایی بیشتر شما دانشجویان عزیز با مقررات و قوانین جاری آموزشی تقدیم می گردد . توصیه می شود با استفاده از محتویات جزوه حاضر کلیه مراحل آموزشی و پژوهشی خود را به موقع و با موفقیت طی نمایید ، زیرا مطلع نبودن از مقررات مانع اجرای آنها نخواهد شد . این مدیریت ، با تمام توان و امتنان در پاسخگویی به سوالات شما عزیزان کوشا خواهد بود . برای تمامی شما عزیزان از درگاه حضرت حق تعالی در امر تحصیل و زندگی موفقیت و سربلندی را آرزو می کنم .
با آرزوی توفیق الهی
دکتر امیر حمزه حقی آبی
مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه لرستان

بخش اول :
معرفی رشته های مقطع کارشناسی ارشد
دانشگاه لرستان

معرفی رشته های مختلف مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی دانشگاه لرستان :
دانشکده ادبیات :
کارشناسی ارشد
زبان و ادبیات فارسی
تاریخ
دانشکده علوم :
کارشناسی ارشد
ریاضی
شیمی
فیزیک
زیست شناسی
دانشکده کشاورزی :
کارشناسی ارشد
مهندسی کشاورزی ـ زراعت

بخش دوم :
مقررات آموزشی دانشجویان کارشناسی ارشد
و دکترای تخصصی Ph.D

آیین نامه دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته
فصل اول
کلیات
ماده 1 : تعریف
دوره کارشناسی ارشد ، یکی از دوره های آموزش عالی بالاتر از دوره کارشناسی است ، که پس از آن به اجرا در می آید و سرانجام به اعطاء مدرک کارشناسی ارشد در رشته مربوط منتهی می گردد .
تبصره :
در این آیین نامه، به منظور اختصار به همه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ،پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی مجاز که در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری (تحصیلات تکمیلی) فعالیت دارند ، (موسسه) گفته می شود .
منظور از کمیته تحصیلات تکمیلی ، کمیته یا شورایی است که در این زمینه ،در سطح گروه یا دانشکده تشکیل میشود .
ماده 2: هدف
هدف از ایجاد دوره کارشناسی ارشد ، گسترش دانش و تربیت متخصصان و پژوهشگرانی است که با فراگیری آموزش های لازم و آشنایی با روشهای پژوهش علمی ، مهارت لازم را برای آموزش،پژوهش و خدمات پیدا می کنند .

فصل دوم
شرایط ورود
ماده 3 :
شرایط ورود به دوره به شرح زیر است .
1ـ3 :داشتن شرایط عمومی ورود به آموزش عالی .
2ـ3 :داشتن گواهینامه پایان دوره کارشناسی یا بالاتر مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، (وزارت فرهنگ و آموزش عالی سابق) و یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در رشته های مورد قبول ( به تشخیص شورای عالی برنامه ریزی ) .
3 ـ 3 : برخورداری از توانایی جسمی لازم و متناسب با رشته تحصیلی .
4 ـ 3 : موفقیت در آزمون ورودی دوره .
تبصره :
مدرک معادل کارشناسی برای ورود به این دوره ها فاقد اعتبار است .
فصل سوم
واحد های درسی
ماده 4 :
تعداد کل واحد های درسی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته با احتساب واحد پایان نامه ، بر حسب رشته ، حداقل 28 و حداکثر 32 واحد است .

تبصره 1 :
چنانچه به تشخیص کمیته تحصیلات تکمیلی ، گذراندن تعدادی از واحد های درسی دوره کارشناسی ، به عنوان دروس کمبود یا جبرانی ، برای دانشجو ، ضروری تشخیص داده شود ، وی مکلف است آن دروس را بر اساس برنامه مصوب ، اضافه بر واحد های درسی مقرر در دوره کارشناسی ارشد و مطابق این آیین نامه بگذراند .
تعداد دروس جبرانی در هر رشته حداکثر 24 واحد است .
تبصره 2 :
در انتخاب دروس ، اولویت با دروس جبرانی است ، تعیین واحد و نوع دروس و زمان انتخاب آنها در چهار چوب برنامه مصوب شورای عالی برنامه ریزی ، بر عهده کمیته تحصیلات تکمیلی موسسه ذیربط است .
تبصره 3 :
به ازای گذراندن هر 12 واحد درسی از دروس جبرانی ، یک نیمسال به طول مدت تحصیل دانشجو افزوده می شود .
ماده 5 :
تعداد واحد پایان نامه کارشناسی ارشد ، برای همه رشته بین 4 تا 10 واحد درسی ، مطابق برنامه مصوب شورای عالی برنامه ریزی است .

تبصره الحاقی به ماده 5 :1 مصوبه جلسه 303 شورای عالی ، برنامه ریزی مورخ 2/7/74 .
ماده 6 :
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد مجاز است در هر نیمسال تحصیلی بین 8 تا 14 واحد درسی را انتخاب کند و در موارد استثنایی ، با صلاحدید کمیته تحصیلات تکمیلی ، این تعداد می تواند به 16 واحد افزایش یابد .
تبصره 1 :
در آخرین نیمسال تحصیلی ، نام نویسی دانشجو در کمتر از 8 واحد درسی بلامانع است .
تبصره 2 :
دانشجویانی که برخی از دروس دوره کارشناسی ارشد را در دوره کارشناسی گذرانده اند نمی توانند آن درس یا دروس را مجدداً در دوره کارشناسی ارشد بگذرانند . این دانشجویان باید با گرفتن دیگر دروس انتخابی جمع واحد های خودرا به حد نصاب مندرج در برنامه مصوب برسانند .
فصل چهارم
حضور و غیاب
ماده 7 :
حضور دانشجو در تمامی برنامه های درسی و دیگر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دوره الزامی است.

تبصره :
در صورتیکه غیبت دانشجو در یک درس ، بیش از حد مجاز بوده و از نظر موسسه موجه تشخیص داده شود ، آن درس از مجموعه دروس انتخابی دانشجو حذف می شود . در این صورت ، رعایت حد نصاب 8 واحد در آن نیمسال الزامی نیست ، ولی آن نیمسال از نظر طول تحصیلی برای دانشجو یک نیمسال کامل محسوب می شود .
ماده 8 :
غیبت غیر موجه در امتحان هر درس موجب گرفتن نمره صفر برای آن درس است .
تبصره :
در صورتیکه غیبت دانشجو در امتحان ، از نظر موسسه ، موجه تشخیص داده شود ، درس مزبور حذف می شود .
فصل پنجم
طول دوره ، مرخصی تحصیلی و انصراف از تحصیل
ماده 9 :
طول دوره مدتی است که دانشجو باید دروس تعیین شده در این دوره را با پایان نامه بر اساس مقررات مربوط به اتمام برساند .
طول دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته 2 سال است .

تبصره 1 :
کمیته تحصیلات تکمیلی می تواند در صورت لزوم و بر حسب مورد یک و حداکثر تا دو نیمسال تحصیلی به طول دوره دانشجو اضافه کند .
تبصره 2 :
چنانچه موسسه نتواند حداقل واحد های درسی را در یک نیمسال تحصیلی ارائه دهد ، به نسبت کسر واحد های ارائه شده ، به طول دوره دانشجو افزوده می شود . در هر صورت طول دوره تحصیل نباید از سه سال تجاوز نماید .
ماده 10 :
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد می تواند حداکثر برای یک نیمسال تحصیلی ، با کسب موافقت دانشگاه ، از مرخصی تحصیلی استفاده کند .
تبصره 1 :
مدت مرخصی تحصیلی جزو سنوات تحصیلی دانشجو محسوب می شود .
تبصره 2 :
در خواست مرخصی باید قبل از شروع نامنویسی در هر نیمسال تحصیلی به موسسه مربوط تسلیم و موافقت آن موسسه کسب گردد . موافقت موسسه با مرخصی تحصیلی دانشجو با توجه به وضعیت تحصیلی وی صورت می گیرد و منوط به این است که ادامه تحصیل دانشجو از آن به بعد با مشکل مواجه نشود .

تبصره 3 :
در صورتیکه دانشجو بدون کسب موافقت موسسه حتی برای یک نیمسال ، ترک تحصیل نماید از ادامه تحصیل محروم می شود .
ماده 11 :
دانشجو می تواند به هر دلیل ، از تحصیل اعلام انصراف نماید . در اینصورت باید درخواست خود را مبنی بر انصراف به موسسه تسلیم نماید . چنانچه دانشجو بعد از یک ماه درخواست خود را پس نگیرد ، آن موسسه نسبت به صدور گواهی انصراف اقدام می نماید .
تبصره :
دانشجوی انصرافی یا اخراجی موظف است به تعهداتی که سپرده است عمل نماید . به هر حال صدور هر گونه گواهینامه و تسلیم ریز نمرات و دریافت مجوز شرکت مجدد در آزمون ورودی منوط به تسویه حساب دانشجو با موسسه ذیربط است .
فصل ششم
ارزشیابی
ماده 12 :
حداقل نمره قبولی درهردرس اعم از دروس دوره ودروس جبرانی دردورهکارشناسی ارشد ، 12است.
تبصره 1 :
اگر نمره دانشجو در یک درس انتخابی کمتر از 12 باشد ، می تواند با موافقت استاد راهنما به جای آن درس ، درس دیگری را انتخاب نماید .
تبصره 2 :
در مواردی که ارزشیابی دانشجو در یک درس موکول به فعالیتهایی باشد که با تشخیص استاد مربوط انجام آن در طول یک نیمسال تحصیلی ممکن نیست ، نمره دانشجو در آن درس نا تمام محسوب می شود . در این صورت باید نمره دانشجو در این درس ، حداکثر تا پایان نیمسال تحصیلی بعد ، توسط استاد ذیربط به نمره قطعی تبدیل و در کارنامه وی ثبت شود .
ماده 13 :
میانگین نمرات دروس دانشجو ، در دوره کارشناسی ارشد ، در هر نیمسال تحصیلی ، نباید کمتراز 14 باشد . اگر میانگین نمرات دانشجو در دو نیمسال تحصیلی کمتر از 14 باشد ، آن دانشجو از ادامه تحصیل محروم می شود .
تبصره :
نمره دروس پیش نیاز یا جبرانی در کارنامه دانشجو ، جداگانه ثبت می شود اما در احتساب میانگین نمرات نیمسال تحصیلی و میانگین کل نمرات دانشجو منظور نمی شود .
ماده 14 :
میانگین کل نمرات دانشجو در پایان دوره نباید از 14 کمتر باشد . در غیر اینصورت فارغ التحصیل دوره کارشناسی ارشد شناخته نمی شود .
تبصره :
دانشجویی که پس از گذراندن کلیه واحد های درسی دوره ، میانگین کل نمرات او از 14 کمتر باشد ، در صورتی که حداکثر مدت مجاز تحصیل وی به پایان نرسیده باشد ، می تواند تا 16 واحد از دروسی را که در آنها نمره 14 گرفته است ، فقط در یک نیمسال تحصیلی تکرار کند و در صورت جبران کمبود میانگین کل ، فارغ التحصیل شود ، دانشجویی که به هر دلیل نتواند از این فرصت استفاده کند ، از ادامه تحصیل و دریافت مدرک تحصیلی محروم می شود .
فصل هفتم
پایان نامه
ماده 15 :
تهیه پایان نامه آخرین بخش دوره کارشناسی ارشد است که طی آن دانشجو موظف است ، در یک زمینه مربوط به رشته تحصیلی خود ، زیر نظر استاد راهنما ، به تحقیق و تتبع بپردازد .
ماده 16 :
استاد راهنما با پیشنهاد و موافقت استاد و تایید کمیته تحصیلات تکمیلی ، از اعضای هیات علمی موسسه یا خارج از موسسه با حداقل مرتبه استاد یاری تعیین می گردد .
تبصره 1 :
چنانچه استاد راهنما ، خارج از موسسه آموزش عالی انتخاب می شود ، به جای شرط استاد یاری داشتن مدرک دکتری الزامی است .
ماده 17 :
دانشجو موظف است پس از پایان نیمسال اول و قبل از شروع نیمسال سوم تحصیلی موضوع پایان نامه خود را با نظر استاد راهنما انتخاب کند .
موضوع پایان نامه پس از تایید شورای تحصیلات تکمیلی قطعیت می یابد .
* آئین نامه داخلی :
فرم پیشنهادی پایان نامه تحصیلی دانشجویان دوره های کارشناسی ارشد بایستی تا پایان ترم سوم تحصیلی در شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه مورد تصویب قرار گیرد و یک سال پس از تصویب فرم مذکور ، دانشجو می بایست از پایان نامه خود دفاع نماید و همچنین اداره آموزش دانشگاه ترتیبی اتخاذ می نماید که ثبت نام دانشجویان دوره فوق الذکر در ترم چهارم منوط به تصویب فرم پیشنهادی پایان نامه تحصیلی ایشان تا پایان ترم سوم ، در شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه باشد .
* آئین نامه داخلی :
فرمهای پیشنهادی پایان نامه تحصیلی دانشجویانی که در زمان مقرر از سوی دانشکده مربوطه جهت تصویب نهایی به مدیریت تحصیلات تکمیلی ارسال نگردیده است ، شورا از تصویب نهایی آنها خودداری می نماید .
ماده 18 :
استاد مشاور به پیشنهاد استاد راهنما و پس از تایید کمیته تحصیلات تکمیلی از بین اعضای هیات علمی یا متخصصان و محققان مربوط انتخاب می شود .
ماده 19 :
ارزشیابی پایان نامه در جلسه دفاعیه توسط هیات داوران متشکل از استاد راهنما ، استاد مشاور و حداقل یک نفر نماینده کمیته تحصیلات تکمیلی و دو نفر از بین اعضای هیات علمی یا متخصصان و محققان داخل یا خارج موسسه صورت می گیرد .

* آئین نامه داخلی :
گروههای آموزشی در موقع دفاع از پایان نامه ، از یک نفرعضو هیات علمی خارج از دانشگاه به عنوان داور پروژه دعوت به عمل می آورند .
* آئین نامه داخلی :
در صورتی که دانشجوی دوره کارشناسی ارشد قبل از دفاع از پایان نامه موفق به پذیرش مقاله در مجله علمی و یا ارائه مقاله در سمینار ( غیر از سمینار موظف ) موضوع بند 8 فرم شماره 1 ، نشده باشد می تواند همزمان با اعلام آمادگی دفاع ، یک نسخه مقاله تهیه شده از پایان نامه خود را که مطابق با دستورالعمل یکی از مجلات رشته مربوط تنظیم گردیده همراه با نسخه های پایان نامه جهت داوران و آموزش دانشکده ارسال نماید . آنگاه این متن مقاله ، مورد قضاوت داوران جهت اعلام نظر در مورد بند 8 فرم شماره 1 قرار خواهد گرفت .
ماده 20 :
پایان نامه توسط هیات داوران در پنج درجه ارزشیابی شده و به هر درجه نمره ای تعلق می گیرد . و این نمره در میانگین کل نمرات دانشجو محاسبه می شود .
نمره از 18 تا 20 : عالی ،
نمره از 16 تا 18 : بسیار خوب ،
نمره از 14 تا 16 : خوب ،
نمره از 12 تا 14 : قابل قبول ،
نمره از 12 کمتر : غیر قابل قبول ،
ماده 21 :
دانشجو پس از انتخاب پایان نامه ، تا زمانی که آنرا به پایان نرسانده است ، موظف است بر اساس تقویم دانشگاهی در نیمسال ( های ) بعد نیز برای آن ثبت نام نماید . در این حال نمره پایان نامه در آخرین نیمسال تحصیلی ، وارد کارنامه دانشجو می شود و در میانگین نمرات او منظور خواهد شد .
ماده 22 :
در صورتی که پایان نامه از نظر هیات داوران غیر قابل قبول تشخیص داده شود ، دانشجو می تواند در مدتی که از حداکثر مدت مجاز تحصیل وی تجاوز نکند ، پایان نامه خود را کامل و بار دیگر در زمانی که هیات داوران تعیین می کند ، از آن دفاع نماید . دانشجویی که در فرصت تعیین شده نتواند از پایان نامه خود با موفقیت دفاع کند ، از ادامه تحصیل و دریافت مدرک تحصیلی محروم می شود .
تبصره :
اعطای گواهی گذراندن واحد های درسی دوره به دانشجویی که به هر دلیل از ادامه تحصیل باز می ماند ، حسب در خواست دانشجو بلا مانع است .

فصل هشتم
سایر مقررات
ماده 23 :
انتقال و تغییررشته در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته ممنوع است .
ماده 24 :
در صورتیکه ارائه برخی دروس ، در یک رشته و در یک زمان معین ، در موسسه مبدا ، ممکن نباشد ، دانشجو می تواند ، آن دروس را با موافقت استاد راهنما و تایید کمیته تحصیلات تکمیلی ، در یکی از موسسات آموزش عالی دیگری که مجری دوره است به صورت میهمان بگذراند در این حال ، کسب موافقت موسسه مقصد هم ضروری است و تعداد واحد های درسی دانشجوی میهمان در یک موسسه نباید از نصف واحد های درسی دوره تجاوز نماید .
ماده 25 :
آیین نامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد در 8 فصل و 25 ماده و 20 تبصره در دویست و نودو یکمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی مورخ 25/10/1373 در همه دانشگاهها و پژوهشگاها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور لازم الاجرا است و از تاریخ ابلاغ آن ، آیین نامه قبلی و تمام مقررات و بخشنامه ها و دستورالعملهای مغایر با آن برای دانشجویان مشمول این آیین نامه لغو می گردد .

آئین نامه دوره دکترا Ph.D
فصل اول
کلیات
ماده 1 : تعریف
دوره دکترا Ph.D بالاترین مقطع تحصیلی آموزش عالی است که به اعطای مدرک می انجامد و مجموعه ای هماهنگ از فعالیتهای پژوهشی و آموزشی است .
تبصره :
در این آیین نامه ، به منظور اختصار ، به تمام دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ، پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی مجاز که در زمینه تحصیلات تکمیلی فعالیت دارند ، " موسسه " گفته می شود . همچنین در این آیین نامه به واحد های آموزشی یا پژوهشی تحت پوشش موسسه ( دانشکده ، پژوهشکده و یا گروه ) به اختصار " دانشکده " و به شورا یا کمیته تحصیلات تکمیلی مربوطه " شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده " گفته می شود .
ماده 2 : هدف
هدف از ایجاد دوره دکترا ، تربیت افرادی است که با احاطه یافتن به آثار علمی در یک زمینه خاص و آشنا شدن با روشهای پیشرفته تحقیق و دستیابی به جدیدترین مبانی آموزش و پژوهش بتوانند با نوآوری در زمینه های علمی و تحقیقی ، در رفع نیازهای کشور و گسترش مرزهای دانش ، در رشته تخصصی خود موثر بوده و به تازه هایی در جهان دانش دست یابند .

ماده 3 : محور اصلی
محور اصلی فعالیتهای دوره دکترا پژوهش و کسب تبحر در یک رشته خاص علمی است و آموزش وسیله برطرف کردن کاستی های آموزشی دانشجویان این دوره است تا راه را برای وصول به اهداف دوره هموار سازد .
ماده 4 : مراحل دوره
دوره دکترا به دو مرحله آموزشی و پژوهشی تقسیم می شود .
مرحله آموزشی از زمان پذیرفته شدن دانشجو در امتحان ورودی آغاز و به امتحان جامع ختم می شود.
مرحله پژوهشی پس از مرحله آموزشی آغاز و با تدوین رساله ودفاع از آن پایان می پذیرد .
تبصره :
دانشجویان دوره دکترا می توانند تحقیقات اولیه مرحله پژوهشی خود را در مرحله آموزشی آغاز نمایند ولی ثبت نام رسمی آنها برای مرحله پژوهشی و تدوین رساله منوط به موفقیت در امتحان جامع است .
فصل دوم
شرایط ورود
ماده 5 :
شرایط ورود به دوره دکتری عبارتست از :
1 ) داشتن شرایط عمومی ورود به آموزش عالی
2 ) داشتن دانشنامه کارشناسی ارشد ( فوق لیسانس) یا دکترای حرفه ای یا بالاتر ، متناسب با رشته تحصیلی مورد تقاضا ، از یکی از دانشگاههای داخل یا خارج کشور که حسب مورد به تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری (وزارت فرهنگ و آموزش عالی سابق ) یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد .
3 ) موفقیت در امتحان یکی از زبانهای خارجی ، به تعیین شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده .
4 ) قبولی در امتحانات اختصاصی ورود به دوره دکتری .
5 ) داشتن معرفی نامه ، مبنی بر صلاحیت تحصیل در دوره دکتری ، حداقل از 2 تن از استادان قبلی داوطلب .
تبصره 1 :
تشخیص اینکه دارنده کدام دانشنامه در کدام رشته می تواند تحصیل کند و همچنین تعیین شرایط تطبیق ، با گروه برنامه ریزی ذیربط در شورای عالی برنامه ریزی است .
تبصره 2 :
در ورود به دوره دکتری محدودیت سنی برای داوطلبان وجود ندارد .
فصل سوم
استاد راهنما
ماده 6 :
استاد راهنما به تقاضای دانشجو و موافقت کتبی استاد و با تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده تعیین می گردد .
استاد راهنما ، باید حداکثر تا پایان نیمسال اول سال تحصیلی دانشجو ، تعیین شود تا زمانی که استاد راهنما انتخاب نشده است ، رئیس دانشکده وظایف استاد راهنما را بر عهده می گیرد .
ماده 7 :
استاد راهنما باید عضو هیات علمی در یکی از موسسات بوده و حداقل دارای مرتبه استادیاری یا استادیار پژوهشی و سه سال سابقه تدریس یا تحقیق در دوره کارشناسی ارشد باشد .
ماده 8 :
به پیشنهاد استاد راهنما و تایید شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده ، یک یا دو نفر از اعضای هیات علمی یا از صاحبنظران و محققان برجسته به عنوان استاد مشاور تعیین می شود .
تبصره :
استادان مشاور باید دارای مدرک دکترا با حداقل مرتبه استادیاری یا استادیار پژوهشی با سابقه سه سال تدریس یا تحقیق در دوره کارشناسی ارشد باشند . برای صاحبنظران و محققانی که عضو هیات علمی نیستند داشتن مدرک دکترا الزامی است .
فصل چهارم
مرحله آموزشی
ماده 9 :
دانشجویی که برای دوره دکترا ثبت نام می کند ، بسته به میزان دروس مورد نیاز ، موظف است بین 12 تا 30 واحد درسی را با نظر استاد راهنما مطابق برنامه مصوب شورای عالی برنامه ریزی در مدت مجاز دوره ، با موفقیت بگذراند .
تبصره :
اگر دانشجویی ، تعدادی از واحد های درسی لازم را در دوره کارشناسی ارشد نگذرانده باشد ، موظف است ، به تشخیص دانشکده ، کمبود واحد های درسی خود را در مرحله آموزشی جبران کند .
حداکثر تعداد واحد های جبرانی 16 واحد و حداقل نمره آن بدون احتساب در میانگین کل دانشجو در هر درس 12 از 20 است . به ازاء هر 8 واحد جبرانی یک نیمسال تحصیلی به مدت مجاز مرحله آموزشی افزوده می شود .
ماده 10 :
برنامه درسی مرحله آموزشی در هر رشته ، توسط گروه برنامه ریزی ذیربط در شورای عالی برنامه ریزی تهیه و تدوین گردیده و به تصویب شورای عالی برنامه ریزی می رسد . اجرای هر برنامه ای که به تصویب شورای عالی برنامه ریزی نرسیده باشد فاقد اعتبار است .
تبصره :
تمام موسسات می توانند برنامه های پیشنهادی خود را جهت بررسی و تصویب به شورای عالی برنامه ریزی ارسال دارند .
ماده 11 :
دانشجو ، در مرحله آموزشی ، موظف است در هر نیمسال تحصیلی بین 6 تا 10 واحد درسی از دروس مرحله آموزشی را انتخاب و ثبت نام کند ، مگرآنکه کمتر از 6 واحد درسی باقی داشته باشد .

ماده 12 :
طول مدت مجاز مرحله آموزشی ، 2 تا 5 نیمسال تحصیلی است . چنانچه دانشجو نتواند در این مدت ، مرحله آموزشی را به پایان برساند ، از ادامه تحصیل محروم می شود .
ماده 13 :
حداقل نمره قبولی در هر درس 14 از 20 است . در صورتیکه نمره دانشجو در یک درس کمتر از 14 باشد ، باید آنرا تکرار کند . در هر حال میانگین کل دانشجو در دوره دکترا نباید از 15 کمتر باشد .
تبصره :
چنانچه میانگین کل نمره های دانشجو در مدت مجاز تحصیل ، در مرحله آموزشی ، به 15 نرسد از ادامه تحصیل محروم می شود .
فصل پنجم
امتحان جامع
کلیه دانشجویان دوره دکترا باید گواهی قبولی زبان MCHE یا TOFEL را پیش از شرکت در امتحان جامع، به مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه ارایه نمایند. نمره قابل قبولMCHE 50وTOFEL500 می باشد.
کسب نمره 45 در امتحان MCHE پیش شرط شرکت دانشجو در امتحان جامع و کسب نمره 50 شرط ورود دانشجو به مرحله پژوهشی تعیین گردیده است . لازم به ذکر است طول مدت دوره آموزشی حداکثر 5 نیمسال تحصیلی می باشد ، لذا ، تا ارائه نمره 50 ، از دانشجو جهت دوره پژوهشی ثبت نام به عمل نخواهد آمد .
همچنین به دانشجویانی که پس از اتمام مدت مجاز مرحله آموزشی و قبل از آزمون جامع موفق به ارائه گواهی قبولی امتحان زبان به آموزش نگردیده اند ، 6 ماه فرصت داده می شود که گواهی قبولی مذکور را ارائه نمایند . در غیر اینصورت ، پس از اتمام مدت مقرر می بایست در خصوص اخذ مدرک دانشوری اقدام کنند .
ماده 14 :
دانشجوئی که دروس مرحله آموزشی را با موفقیت به اتمام رسانیده باشد ، باید در یک امتحان که بصورت کتبی و شفاهی برگزار می شود شرکت کند . این امتحان زیر نظر شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده توسط هیاتی مرکب از 5 نفر به شرح زیر برگزار می شود .
ـ استاد راهنما
ـ 4 نفر عضو هیات علمی دارای حداقل مرتبه استادیاری یا استادیار پژوهشی با 3 سال سابقه تدریس یا تحقیق در دوره کارشناسی ارشد به تعیین شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه .
* آئین نامه داخلی :
یکنفر از چهار داور موضوع ماده 14 آئین نامه آموزشی دورهدکترا با پیشنهاد استاد راهنما و مدیر گروه و موافقت شورای تحصیلات دانشکده از اعضاء هیات علمی خارج از دانشگاه می باشد .
ماده 15 :
میانگین کل نمرات امتحان جامع ، نبایداز 15 کمتر باشد . دانشجویانی که میانگین کل نمره امتحان جامع آنها ، از 15 کمتر باشد ، تنها یک بار دیگر می توانند در امتحان جامع شرکت کند .

فصل ششم
مرحله پژوهشی و تدوین رساله
ماده 16 :
ثبت نام دانشجو در مرحله پژوهشی و تدوین رساله ، پس از اعلام قبولی وی در امتحان جامع ، صورت می گیرد .
ماده 17 :
دانشجو باید حداکثر تا یک نیمسال تحصیلی پس از قبولی درامتحان جامع ، موضوع رساله خود را با موافقت استاد راهنما تعیین و پس از تعیین و پس از تصویب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده ، مرحله پژوهش را آغاز نماید .
تبصره :
موسسه موظف است پذیرش و ثبت موضوع رساله دانشجو را کتباً به وی ابلاغ نماید .
ماده 18 :
تعداد واحدهای رساله در مرحله پژوهشی ، بسته به تعداد واحدهای گذرانده شده در مرحله آموزشی، حداقل 16 و حداکثر 30 واحد است . در هر حال ، مجموع واحدهای آموزشی و پژوهشی دانشجو ، در دوره دکتری نباید از 42 واحد کمتر و از 50 واحد بیشتر باشد .
ماده 19 :
تمام فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشجــو ، در مرحله پژوهشی و تدوین رساله ، بـــاید با هدایت و
نظارت استاد راهنما صورت گیرد . دانشجو موظف است در هر زمانی که استاد راهنما تعیین کند نتیجه تحقیقات خود را به وی گزارش نماید .
ماده 20 :
دفاع از رساله پس از تدوین آن توسط دانشجو و تایید کیفیت علمی و صحت مطالب آن از طرف استاد راهنما و اظهار نظر کتبی حداقل یک نفر دیگر از هیات داوران ، مبنی بر قابل دفاع بودن رساله ، در حضور هیات داوران صورت می گیرد .
تبصره :
تاییدیه استاد راهنمادو اساتید مشاور باید درنخستین صفحات رساله درج شود .
ـ آئین نامه داخلی :
به منظور بالا بردن کیفیت پایان نامه های دوره دکترا ، دانشجویان این دوره در صورتی مجاز به دفاع از پایان نامه خود می باشند که حداقل پذیرش یک مقاله از یکی از مجلات معتبر داخلی یا خارجی را ارائه نمایند .
ماده 21 :
ترکیب هیات داوران به شرح زیر است :
1 ) استاد راهنما به عنوان رئیس هیات داوران .
2 ) استاد یا اساتید مشاور
3 ) 4 نفر از اعضای هیات علمی در رشته مربوط با درجه حداقل استاد یاری یا استادیارپژوهشی و سه سال سابقه تدریس و تحقیق در دوره کارشناسی ارشد ، به انتخاب شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده ، که باید حداقل یک نفر آنها دانشیار و دو نفر آنها از موسسات دیگر باشند .
ماده 22 :
جلسه دفاعیه با ریاست استاد راهنما و حضور حداقل سه تن دیگر از اعضای هیات داوران ، رسمیت می یابد ، دانشجو موظف است در این جلسه گزارشی از کار تحقیقاتی و رساله خود را ارائه نموده و از آن دفاع نمایند .
ماده 23 :
هیات داوران ، در پایان جلسه دفاعیه ، پس از شور و بررسی در خصوص اصالت و صحت رساله ، امتیاز آنرا به شرح زیر مشخص می نمایند :
الف : قبول
1 ـ با درجه عالی 2 ـ با درجه بسیار خوب
3 ـ با درجه خوب 4 ـ با درجه قابل قبول
ب : غیر قابل قبول
ملاک تصمیم گیری در خصوص رد یا قبول رساله ، رای موافق حداقل چهار تن از اعضای هیات داوران است و برای درجه بندی مراتب قبولی ، رای موافق حداقل سه تن از اعضاء ضروری است .
تبصره 1 :
در صورتیکه تعداد آراء موافق و مخالف برای تصمیم گیری برابر باشد رای رئیس هیات نافذ است .
تبصره 2 :
چنانچه هیات داوران رساله را از جهاتی ناقص تشخیص دهد موارد نقص را در رای خود ذکر نموده و از دانشجو می خواهد در مدتی که از حداکثر مجاز تحصیل وی تجاوز نکند ، رساله خود را کامل و مجدداً از آن دفاع نماید .
فصل هفتم
سایر مقررات
ماده 24 :
حداکثر مدت مجاز تحصیل در دوره دکتری 5/4 سال است . چنانچه دانشجو در این مدت نتواند رساله خود را تکمیل و از آن دفاع نماید ، از ادامه تحصیل در آن رشته محروم می شود .
تبصره :
شورای تحصیلات تکمیلی موسسه می تواند ، در موارد استثنائی به پیشنهاد استاد راهنما و تایید دانشکده ، حداکثر تا سه نیمسال تحصیلی به مدت مجاز تحصیل دانشجو اضافه نماید .
ماده 25 :
دانشجوی دوره دکتری باید بطور تمام وقت به تحصیل بپردازد تا بتواند از مزایای دانشجویی دوره دکتری برخوردار شود . آیین نامه های اجرایی لازم در این زمینه توسط مراجع ذیربط تهیه ، تصویب و ابلاغ خواهد شد .
ماده 26 :
عــدم ثبت نــام یا ثبت رساله در زمان مقرر ، به منزله انصراف دانشجو از تحصیل تلقی می شـــود در
موارد استثنایی که دانشجو عذر موجه داشته باشد می تواند ، با موافقت دانشکده و تایید شورای تحصیلات تکمیلی موسسه و با توجه به حداکثر مدت مجاز تحصیل ، حداکثر تا دو نیمسال از مرخصی تحصیلی استفاده کند .
ماده 27 :
به دانشجویانی که معدل کل امتحان جامع آنها 15 و بالاتر باشد ، اعم از آنکه برای مرحله تدوین رساله ثبت نام کنند یا از ادامه تحصیل منصرف شوند ، بنا به درخواست آنان تاییدیه ای مبنی بر گذراندن مرحله آموزشی دوره دکتری ، از سوی موسسه ذیربط داده می شود .
ماده 28 :
نحوه پذیرش و ادامه تحصیل دانشجویان متقاضی انتقال از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی یا پژوهشی خارج از کشور ، به دوره های دکتری در موسسات داخل ، مطابق آیین نامه ای است که به تصویب شورای عالی برنامه ریزی رسیده و به واحد های مجری ابلاغ شده یا می شود .
ماده 29 :
این آیین نامه در 7 فصل و 29 ماده و 15 تبصره در جلسه 274 مورخ 18/12/1372 شورای عالی برنامه ریزی به تصویب نهایی رسید و از اول سال تحصیلی 74 ـ 1373 لازم الاجرا است . از تاریخ اجرا کلیه بخشنامه ها و آیین نامه های آموزشی و پژوهشی مغایر با آن برای دانشجویان مشمول این آیین نامه لغو می گردد .

بخش سوم :
مراحل انجام پایان نامه

1 ـ مرحله اول : انتخاب موضوع و تصویب آن
2 ـ مرحله دوم :اجرای تحقیق تا برگزاری جلسه دفاع
3 ـ مرحله سوم :فارغ التحصیلی دانشجو

1 ـ مرحله اول انتخاب موضوع و تصویب آن

تصویب شد

2 ـ مرحله دوم : اجرای تحقیق تا برگزاری جلسه دفاع

3 ـ مرحله سوم : فارغ التحصیلی دانشجو

بخش چهارم :

ـ آیین نامه ارزشیابی پایان نامه کارشناسی ارشد
ـ دستور العمل نگارش و تدوین پایان نامه

آئین نامه ارزشیابی پایان نامه کارشناسی ارشد
جهت تعیین جلسه دفاع از پایان نامه ، سه هفته پیش از جلسه دفاع دانشجو موظف است اصل پایان نامه تایپ شده ، به همراه یک نسخه مقاله ( در صورت ارائه ) و نیز فرم تکمیل شده پیشنهاد نامه برگزاری جلسه دفاع ( باذکر عنوان پایان نامه و تایید آموزش دانشکده ) را جهت اقدامات لازم به دفتر مدیریت تحویل دهد .
طبق ماده 20 آیین نامه آموزشی کارشناسی ارشد ، ارزشیابی پایان نامه در جلسه دفاعیه توسط هیات داوران ، متشکل از استاد راهنما ، استاد مشاور و حداقل یک نفر نماینده تحصیلات تکمیلی (استاد ناظر) و دو نفر از بین اعضای هیات علمی یا متخصصان و محققان داخل یا خارج موسسه (استادان داور) صورت می گیرد .
گروههای آموزشی در موقع دفاع از پایان نامه ، از یک نفر عضو هیات علمی خارج از دانشگاه به عنوان داور پروژه دعوت به عمل آورند .
جلسه دفاع از پایان نامه در موارد ذیل غیر رسمی بوده و لغو می گردد :
1 ـ عدم حضور استاد راهنما .
2ـ عدم حضور دو نفر داور و یا یک داور و استاد مشاور .
توضیح اینکه جلسه در صورتی با حضور دو داور و یا یک داور و استاد مشاور رسمی خواهد بود که فرد غایب ضمن هماهنگی با مدیریت تحصیلات تکمیلی نمره خود را قبل از تاریخ دفاع کتباً ارائه کرده باشد .همچنین ، در خصوص چگونگی مشارکت اعضای هیات داوران در ارزیابی دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد ، ضریب نمره اساتید راهنما،مشاور و هر کدام از دو داور 3و ضریب نمره اساتید ناظر (نماینده تحصیلات تکمیلی )1 می باشد .
معیارها و نکات مورد ارزشیابی در هیات داوران عبارت است از :
1ـ اهمیت نظری موضوع تحقیق ، نوآوری و ابتکار 10 امتیاز
2 ـ رعایت دقیق اهداف طرح پایان نامه 5 امتیاز
3 ـ پیشینه موضوع و گردآوری اطلاعات 15 امتیاز
4 ـ روش تحقیق و کیفیت تجزیه و تحلیل 20 امتیاز
5 ـ شیوه نگارش و انسجام مطالب 15 امتیاز
6 ـ بحث و نتیجه گیری 15 امتیاز
7 ـ کیفیت ارائه دفاع ( رعایت وقت توانایی در پاسخ به سوالات ، استفاده از ابزارها و … ) 15 امتیاز
8 ـ ارائه سمینار یا مقاله در مورد مطالب پایان نامه ( بجز سمینار موظف ) 5 امتیاز
در خصوص بند 8 در صورتیکه دانشجوی دوره کارشناسی ارشد قبل از دفاع از پایان نامه موفق به پذیرش مقاله در مجله علمی و یا ارائه مقاله در سمینار ( غیر از درس سمینارموظف ) نشده باشد ، می تواند همزمان با اعلام آمادگی دفاع ، یک نسخه مقاله تهیه شده از پایان نامه خود را که مطابق با دستور العمل یکی از مجلات رشته مربوطه تنظیم گردیده ، همراه با نسخه های پایان نامه جهت داوران و آموزش دانشکده ارسال نماید ، آنگاه این متن مقاله مورد قضاوت داوران جهت اعلام نظر در مورد بند 8 قرار خواهد گرفت .
طبق ماده 21 آئین نامه آموزشی کارشناسی ارشد ، پایان نامه توسط هیات داوران در 5 درجه ارزشیابی شده و به هر درجه نمره ای تعلق می گیرد و این نمره در میانگین کل نمرات دانشجو محاسبه می شود .
نمره 18 تال 20 عالی
نمره 16تا 18بسیار خوب
نمره 14تا 16خوب
نمره 12تا14 قابل قبو ل
نمره از 12 کمتر غیر قابل قبول
بر اساس ماده 22، در صورتی که پایان نامه از نظر هیات داوران غیر قابل قبول تشخیص داده شود،دانشجو می تواند در مدتی که از حد اکثر مدت مجاز تحصیل وی تجاوز نکند ، پایان نامه خود را کامل و بار دیگر در زمانی که هیات داوران تعیین می کند ، از آن دفاع نماید .
دانشجویی که در فرصت تعیین شده نتواند از پایان نامه خود با موفقیت دفاع کند ،از ادامه تحصیل و دریافت مدرک تحصیلی محروم می شود .
اعطای گواهی گذراندن و احدهای درسی دوره به دانشجو که به هر دلیل از ادامه تحصیل باز می ماند ،حسب در خواست دانشجو بلامانع است .
دستور العمل نگارش و تدوین پایان نامه
به منظور آشنایی و آگاهی دانشجویان بانحوه نگارش و چگونگی تدوین و تنظیم مطالب یک تحقیق علمی و به منظور هماهنگ نمودن پایان نامه ها، رعایت نکات ذیل در هنگام تنظیم پایان نامه ضروری است :
الف:رنگ جلد
رنگ جلد پایان نامه های دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه لرستان سبز تیره می باشد.
ب : چگونگی تنظیم روی جلد پایان نامه
1ـ دانشگاه لرستان
آرم دانشگاه سمت چپ و شماره مسلسل فارغ التحصیلی گروه آموزشی زیر آن قید شود .
2ـ دانشکده
3ـ گروه آموزشی
4ـ پایان نامه کارشناسی ارشد
5ـ عنوان پایان نامه
6ـ نام ونام خانوادگی دانشجو
7ـ استاد راهنما
8ـ تاریخ (ماه وسال)
ج:چگونگی تنظیم جلد پایان نامه :
1ـ دانشگاه لرستان
2ـ دانشکده
3ـ گروه آموزشی

4ـ عنوان پایان نامه
5ـ نام ونام خانوادگی دانشجو
6ـ استاد راهنما
7ـ استادان مشاور
8ـ تاریخ (ماه و سال )
د : چگونگی تنظیم عطف پایان نامه :
1ـ عنوان پایان نامه
2ـ نام و نام خانوادگی دانشجو
3ـ سال و ماه
هـ : اندازه های لازم در تنظیم پایان نامه :
1ـ قطع پایان نامه باید 21×30 سانتی متر باشد
2ـ قطع صفحات پایان نامه در کاغذ (A 4) 21*5/29 سانتی متر و نوشته ها در کادر 5/14*23 سانتی متر تایپ شود :
فاصله از بالای کاغذ 5/3 سانتی متر
فاصله از از راست 5/3 سانتی متر
فاصله از چپ 5/2 سانتی متر
( بدیهی است در پایان نامه هایی که به لاتین تدوین می شوند فاصله از راست 5/2 سانتی متر و از چپ 5/3 سانتی متر می باشد .
فاصله از پایین 5/2 سانتی متر
فاصله بین دو خط1 سانتی متر
فاصله عنوان مطلب تا اولین سطر نوشته شده 2 سانتی متر
این فواصل در تمام مراحل تدوین پایان نامه ، اعم از نمودارها ، جداول ، فهرستها ، عکسها و غیره … باید رعایت گردد .
لازم به ذکر است که در تدوین و تایپ صفحات پایان نامه به غیر از صفحات تقدیم و تشکر در هیچکدام از کادر تزئینی و تذهیب نباید استفاده کرد .
و : پایان نامه به ترتیب مشتمل بر بخشهای ذیل می باشد :
1 ـ نام الله
2 ـ عنوان ( جلد داخلی پایان نامه)
3 ـ فرم ارزشیابی پایان نامه
4 ـ تقدیم
5 ـ تقدیر و تشکر
6 ـ فهرست مطالب
7 ـ نمودارها در صورت لزوم
8 ـ جداول در صورت لزوم
9 ـ سایر فهرستها
10 ـ چکیده پایان نامه به زبان فارسی در یک صفحه ( طبق فرم)
11 ـ اصل پایان نامه
12 ـ واژه نامه
13 ـ فهرست منابع فارسی و خارجی
14 ـ چکیده پایان نامه به زبان انگلیسی
15ـ عنوان به انگلیسی (معادل جلد داخلی فارسی پایان نامه)
ز- شیوه نگارش
آیین نگارش پایان نامه باید مورد تائید گروه باشد. همچنین قواعد و مشخصات تصریح شده در این دستورالعمل باید رعایت شود.
-کاغذ و چاپ
کلیه قسمتهای پایان نامه باید روی کاغذ سفید مرغوب A4تایپ گردد. تمامی متن ها فقط بر یک روی کاغذ ماشین نویسی می شود. نوع قلم مورد استفاده در تمامی متن یکنواخت می باشد. نوع قلم برای عناوین می تواند متفاوت انتخاب شود.
– فاصله گذاری و حاشیه بندی
فاصله سطرها در تمامی پایان نامه برابر 0/1 سانتیمتر است، اما فاصله سطرها در چکیده ها برابر 5/1 سانتیمتر می باشد. حاشیه سمت راست و بالا مساوی 5/3 سانتیمتر و حاشیه سمت چپ و پائین برابر 5/2 سانتیمتر می باشد. این حاشیه ها باید در سرتاسر پایان نامه رعایت شود. در صورتی که در برخی موارد اندازه شکلها یا جدولها بزرگ تر از فضای داخل حاشیه باشد با کوچک کردن آنها و با استفاده از کاغذ A3 (بصورت تاخورده) حاشیه رعایت می گردد.

– شماره گذاری
صفحات آغازین (از اول پایان نامه تا اول متن اصلی) با اعداد و به حروف نوشته میشوند مانند پنج، شش و … تمامی صفحات متن اصلی، که از مقدمه یا فصل نخست شروع می شود، باید شماره گذاری شوند. شماره گذاری صفحات شامل صفحه های محتوی شکل، جدول، منابع، و پیوست ها نیز می گردد. شماره صفحه در پایین صفحه و در وسط قرار می گیرد. فاصله شماره صفحه در حدود 5/1 سانتیمتر از لبه پایین است. اولین صفحه (صفحه عنوان) بدون شماره تایپ می گردد. بخش ها و زیربخش ها به عدد شماره گذاری می شوند بطوریکه شماره فصل در سمت راست و شماره بخش بعد از آن آورده شود مثلاً 3-2-4 بیان کننده زیر بخش 4 از بخش 2 از فصل سوم است.
-جدول ها و شکل ها
تمامی شکلها (تصویرها، نمودارها، منحنی ها) و جدولها باید با کیفیت مناسب تهیه شوند، بگونه ای که کپی تهیه شده از آنها از وضوح کافی برخوردار باشد. تصویرها، نمودارها و منحنی ها با لفظ شکل نامیده میشوند. تمامی شکلها و جدولها باید به ترتیب ظهور در هر فصل شماره گذاری شوند. مثلاً برای جدولهای فصل2، جدول 1-2، جدول 2-2 و …، و برای جدولهای فصل 3 جدول 1-3، و … عنوان جدولها در بالای آنها و عنوان شکلها در زیر آنها ذکر می گردد. چنانچه جدول یا شکلی از مرجعی آورده شده است، مرجع در عنوان جدول یا شکل ذکر می گردد. همچنین لازم است به کلیه شکلها و جدولها در متن ارجاع شده باشد.
– پی نویس
در صورتی که یک عبارت یا واژه نیاز به توضیح خاصی داشته باشد، توضیح را میتوان بصورت زیرنویس در همان صفحه ارائه نمود. در اینصورت عبارت یا واژه توسط شماره ای، که بصورت کوچک دربالا و سمت چپ آن چاپ می شود، مشخص شده و در زیرنویس توضیح مربوط به آن شماره ارائه می شود. مطالب زیرنویس نباید از سه سطر بیشتر شود. چنانچه زیرنویس بیش از سه سطر است ، باید به بخش پی نویس ها در آخر پایان نامه منتقل گردد. قلم مورد استفاده در زیرنویس می تواند با قلم متن اصلی متفاوت باشد.
– ذکر اعداد در متن
در مورد اعداد صحیحی که در داخل متن نوشته می شود (غیر از جداول و نمودارها) هرگاه عدد کمتر از10 باشد آن عدد باحروف نوشته می شود، مثل چهار یا هفت، و هرگاه 10 و بزرگتر از10 باشد بصورت عدد نوشته می شود، مثل 46 یا 13، برای مشخص کردن اعداد اعشاری از ( / ) استفاده می شود مثل 4/12، و چنانچه درصد مورد نیاز است از علامت "%" استفاده می شود مانند44%.
– سیستم واحدها
سیستم واحدهای مورد استفاده در پایان نامه، سیستم بین الملل متریک SI می باشد. در صورتی که استفاده از واحدهای دیگر لازم باشد، معادل متریک اعداد در پرانتز درج می گردد.
– درج لغات لاتین در متن فارسی
همه نامهای خارجی در متن به خط فارسی و در پانوشت به لاتین (یا به خط اصلی) نوشته می شود.
– روابط ریاضی و فرمولها
فرمولها در هر فصل بطور جداگانه و به ترتیبی که در متن می آیند در داخل پرانتز به عدد شماره گذاری می شوند. بطوریکه شماره فصل در سمت راست و شماره فرمول بعد از آن آورده می شود. طبق نمونه زیر:
(1-5) F=ma
که بیان کننده رابطه 5 از فصل اول است قبل از برخی از رابطه ها به مرجع آن اشاره می شود. بعد از هر رابطه کمیته ای مورد استفاده در آن توضیح داده می شود.
– نحوه ارجاع در متن و فهرست مراجع
لازم است در متن به کلیه منابعی که مورد استفاده قرار میگیرد اشاره شود. چنانچه در داخل متن از یک منبع مطلبی نقل شود، بلافاصله پس از خاتمه جمله کروشه باز می شود و مرجع ذکر می گردد.
نحوه ارجاع در متن به یکی از دو روش زیر می باشد:
الف) مراجع به ترتیبی که در متن می آیند شماره گذاری می شوند. در این روش ، مراجع به ترتیب شماره در فهرست منابع و ماخذ ذکر خواهد گردید.
ب) ذکر منبع با ارجاع به نام نویسنده و سال انتشار می باشد. در این روش، مراجع به ترتیب حروف الفبای نام نویسنده در فهرست مراجع ذکر می گردد.
در صورت استفاده از هر یک از دو روش، لازم است که جزئیات و شیوه ذکر منبع در متن و در فهرست مراجع منطبق بر یکی از شیوه های معروف و شناخته شده باشد(نمونه پیوست).

بخش پنجم :
فرمها

دانشگاه لرستان
مدیریت تحصیلات تکمیلی
بسمه تعالی
فرم شماره 1
" برگ ارزیابی دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد "

نام و نام خانوادگی دانشجو : رشته تحصیلی :
شماره دانشجویی : نام استاد راهنما :
نام استاد مشاور : تاریخ دفاع :
عنوان رساله :

نام و نام خانوادگی عضو هیئت داوران : امضاء

امتیازکسب شده
حداکثر امتیاز
موضوعات داوری
……
10
1 ـ اهمیت نظری موضوع تحقیق ، نوآوری و ابتکار
……
5
2 ـ رعایت دقیق اهداف طرح پایان نامه
……
15
3 ـ پیشینه موضوع و گردآوری اطلاعات
……
20
4 ـ روش تحقیق و کیفیت تجزیه و تحلیل
……
15
5 ـ شیوه نگارش و انسجام مطالب
……
15
6 ـ بحث و نتیجه گیری
……
15
7 ـ کیفیت ارائه دفاع ( رعایت وقت ، توانایی در پاسخ به سوالات ، استفاده از ابزارها و … )
……
5
8 ـ ارایه سمینار یا مقاله در مورد مطالب پایان نامه
( بجز سمینار موظف)

مجموع امتیازات به عدد :

مجموع امتیازات به حروف :

دانشگاه لرستان
مدیریت تحصیلات تکمیلی
فرم شماره 2
بسمه تعالی
صورتجلسه دفاع پایان نامه دوره کارشناسی ارشد
پایان نامه آقای / خانم شماره دانشجویی با عنوان:
…………………………………………………………………………………………………………

جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته در ساعت
مورخ در دانشکده دانشگاه لرستان ارایه گردید و تصمیمات ذیل اتخاذ شد :
1 ـ پایان نامه با نمره ………… مورد تصویب هیئت داوران قرار گرفت و مقرر گردید دانشجو در اسرع وقت ( ظرف مدت حداکثر یکماه ) اشکالات ذکر شده به شرح پیوست توسط هیئت داوران را بر طرف نموده و به تایید استاد راهنما برساند .
2 ـ پایان نامه دارای اشکالات اساسی به شرح پیوست می باشد و بنابراین مورد تصویب قرار نگرفت و دانشجو باید پس از رفع آنها ( حداکثر ظرف مدت …………… ماه) مجدداً دفاع نماید .
3 ـ پایان نامه از نظر هیئت داوران غیر قابل قبول است و دانشجو باید بر طبق ماده 22 آیین نامه کارشناسی ارشد عمل کند .
اعضاء هیات داوران
امضاء
مرتبه علمی :
1 ـ استاد راهنما :
امضاء
مرتبه علمی :
2 ـ استاد مشاور :
امضاء
مرتبه علمی :
3 ـ داور 1
امضاء
مرتبه علمی :
4 ـ داور 2
امضاء
مرتبه علمی :
5 ـ نماینده تحصیلات تکمیلی دانشگاه ( استاد ناظر )

دانشگاه لرستان
مدیریت تحصیلات تکمیلی
فرم شماره 3
بسمه تعالی
" پیشنهاد نامه برگزاری جلسه دفاع "
قسمت ذیل توسط دانشجو تکمیل گردد.
اینجانب خانم / آقای دانشجوی دوره دکتری / کارشناسی ارشد
رشته : گروه : به شماره دانشجویی : آمادگی خود را جهت دفاع از پایان نامه اعلام می نمایم .

امضاء : تاریخ :
قسمت ذیل توسط استاد راهنما تکمیل گردد.
اینجانب بدینوسیله موافقت خود را با انجام دفاع از پایان نامه دانشجوی گرامی خانم / آقای اعلام می نمایم / نمی نمایم .
امضاء: تاریخ :
قسمت ذیل توسط استاد مشاور تکمیل گردد .
اینجانب بدینوسیله موافقت خود را با انجام دفاع از پایان نامه دانشجوی گرامی خانم / آقای اعلام می نمایم / نمی نمایم .
امضاء : تاریخ :

دانشگاه لرستان
مدیریت تحصیلات تکمیلی

قسمت ذیل توسط مدیر گروه آموزشی تکمیل گردد
معاون محترم آموزشی دانشکده
با سلام
احتراماً، نظر به آمادگی دانشجوی گرامی خانم / آقای جهت دفاع از پایان نامه و موافت استاد راهنمای نامبرده ، بدینوسیله تاریخ دفاع ایشان در روز مورخ ساعت در محل تعیین می گردد .
خواهشمند است حداقل سه هفته قبل از تاریخ مذکور ، مراتب بانضمام یک نسخه صحافی نشده از پایان نامه که پیوست می باشد ، به اطلاع مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه رسانیده شود . اعضای هیات داوران که طبق بند صورتجلسه شورای تخصصی گروه مورخ تعیین گردیده اند بدین شرح می باشد .
محل خدمت
سمت
نام و نام خانوادگی

1 ـ استاد راهنما :

2 ـ استاد مشاور

3 ـ داور 1 :

4 ـ داور 2 :

مدیر گروه آموزشی :
نام و نام خانوادگی :
امضاء و تاریخ :

دانشگاه لرستان
مدیریت تحصیلات تکمیلی

قسمت ذیل توسط معاون آموزشی دانشکده تکمیل گردد .

مدیریت محترم تحصیلات تکمیلی دانشگاه
با سلام
احتراماً ، نظر باینکه وضعیت تحصیلی دانشجوی فوق الذکر بررسی و دفاع از پایان نامه نامبرده برابر مقررات آموزشی بلامانع می باشد به پیوست یک نسخه صحافی نشده از پایان نامه دانشجو جهت اقدام مقتضی ایفا می گردد .

معاون آموزشی دانشکده :
نام و نام خانوادگی :
امضاء و تاریخ

دانشگاه لرستان
مدیریت تحصیلات تکمیلی
فرم شماره 5
بسمه تعالی
( نتیجه ارزشیابی پایان نامه دوره کارشناسی ارشد )
بدینوسیله گواهی می گردد پایان نامه آقای / خانم دانشجوی رشته از دانشکده بشماره دانشجویی تحت عنوان :
…………………………………………………………………………………………………………

جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در تاریخ توسط هیئت داوران مورد ارزشیابی قرار گرفت و با درجه تصویب گردید .
1 ـ اعضای هیئت داوران مرتبه علمی : امضاء :
الف : استاد راهنما :
ب : استاد مشاور :
ج : داور 1 :
د : داور 2 :
هـ : نماینده تحصیلات تکمیلی دانشگاه ( استاد ناظر)
2 ـ مدیر گروه :
3 ـ معاون آموزشی دانشکده :
4 ـ مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه :

" چکیده پایان نامه "

نام خانوادگی : نام :
عنوان پایان نامه :
استاد راهنما :
درجه تحصیلی : رشته : گرایش :
محل تحصیل ( دانشگاه ):
دانشکده :
تاریخ فارغ التحصیلی : تعداد صفحه :
کلید واژه ها :
چکیده :

بسمه تعالی

دانشگاه لرستان
مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه
فرم پیشنهادی پایان نامه های تحصیلی دوره های کارشناسی ارشد و دکتری

الف : اطلاعات مربوط به دانشجو :
نام و نام خانوادگی : شماره دانشجویی :
دانشکده : رشته تحصیلی و گرایش :
تاریخ شروع به تحصیل در دوره
نشانی دائم و شماره تلفن :

ب : اطلاعات مربوط به پایان نامه پیشنهادی :
ـ عنوان پایان نامه :

ـ تعریف مساله ، فرضیه ها و هدف ( به طور خلاصه نوشته شود . )

ـ نوع کار تحقیقاتی :
نظری تجربی بنیادی کاربردی

ـ مدت اجرا :
ـ پیشینیه موضوع :

ج : اطلاعات مربوط به استاد راهنما :
نام و نام خانوادگی : شغل و مرتبه علمی :
آخرین مدرک تحصیلی : رشته تخصصی :
نشانی و شماره تلفن :
عناوین پایان نامه هائی که در دست اجراء دارند ( با قید مقطع تحصیلی ) :
1 ـ
2 ـ
3 ـ
4 ـ
5 ـ
د : مشخصات استاد مشاور :
نام و نام خانوادگی : شغل و مرتبه علمی :
آخرین مدرک تحصیلی : رشته تخصصی :
نشانی و شماره تلفن :
ه : جمع کل هزینه های پیش بینی شده : ریال
ـ آیا انتظار کمک مالی جهت انجام این طرح را از سازمان های دیگر دارید :
ـ خیر
ـ بله چه میزان ؟ نام سازمان :
ـ امضای استاد راهنما : تاریخ :
ـ امضای دانشجو : تاریخ :
و : نظر کمیته تخصصی گروه آموزشی :
طرح پیشنهادی مربوط به پایان نامه تحصیلی خانم / آقای
دانشجوی رشته : در جلسه مورخ :
کمیته تخصصی گروه مطرح و مورد تصویب قرار گرفت
نگرفت ( لذا عیناً به استاد راهنما اعاده گردد ) .
تاریخ شروع :
تاریخ خاتمه :
مهر و امضای مدیر گروه :
ز : نظر شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده :
شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده در جلسه مورخ خود طرح پیشنهادی مربوط به پایان نامه تحصیلی فوق الذکر توسط گروه آموزشی :
را مورد تایید و تصویب قرار داده است .
مهر و امضای رئیس دانشکده

ح : نظر شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه :
شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه در جلسه مورخ خود طرح پیشنهادی مربوط به پایان نامه تحصیلی فوق الذکر توسط گروه آموزشی :
دانشکده : را مورد تایید و تصویب قرار داده است .

مهر و امضای مدیر کل تحصیلات تکمیلی دانشگاه

1 ـ در صورتیکه ارزش پایان نامه یک دانشجو در دوره کارشناسی ارشد رشته های مختلف فنی و مهندسی ، از لحاظ کیفیت کار ، نوآوری و توان کاربردی ، بالاتر از حد متعارف تشخیص داده شود بطوریکه موضوع بعد از مرحله مطالعات نظری منجر به ساخت شود یا در قالب قرار داد همکاری با دستگاهای اجرائی تدوین گردد ، کمیته تحصیلات تکمیلی موسسه می تواند تا 2 واحد به تعداد واحد های پایان نامه اضافه کند ، به شرط آنکه مجموع کل واحد های آموزشی و پژوهشی دوره ( غیر از دروس جبرانی ) از 32 واحد تجاوز نکند .
—————

————————————————————

—————

————————————————————

1

1


تعداد صفحات : حجم فایل:663 کیلوبایت | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود