پاور پوینت قطب
قطب شمال
قطب شمال به انتهای شمالی محوری گفته می شود که کره زمین به دور آن می چرخد و در اقیانوس منجمد شمالیواقع شده است. این نقطه در فاصله ۷۲۵ کیلومتری شمال جزیره بزرگ گرینلند قرار دارد.
محل جغرافیایی قطب شمال با محل مغناطیسی آن متفاوت است. قطب شمال جغرافیایی در نقطه ای قرار دارد که عمق اقیانوس در آن به ۴۰۸۰ متر می رسد و با توده های عظیم شناور یخی پوشیده شده است، در این ناحیه شبانه روز در شش ماه از سال، کاملاً روشن و آفتابی و در شش ماه دیگر کاملاً تاریک است.
کاوشگر آمریکایی رابرت پیری در آوریل سال ۱۹۰۹ مدعی شد که با سورتمه و به کمک سگ های خود که آنرا می کشیدند، موفق به رسیدن به قطب شمال شده است. سیاح آمریکایی دیگری به نام ریچارد برد ادعا نمود که در نهم ماه مه ۱۹۲۶ با هواپیما به آنجا دست یازیده است.
قطب جنوب
قطب جنوب به یکی از دو نقطه ای گفته می شود که خط واصل آن بر حول محور زمین منطبق است.به نقطه ای که در شمال زمین قرار دارد قطب شمال و دیگری که در جنوبگانقرار دارد قطب جنوب است که البته خود چهار نقطه است. قطب جنوب جغرافیایی ، قطب جنوب مغناطیسی ، قطب جنوب ژئو مغناطیسی و قطب جنوب دسترس ناپذیر
قبل از سال ۱۹۰۰ میلادی
در سال ۱۸۲۰، تعداد متعددی از گروههای اکتشف ادعا کردند که اولین گروهی بوده اند که بهقاره جنوبگان رسیده اند. اولین آنها یک گروه روسی بود. گفتنی است که جغرافیای سواحل قاره جنوبگان تا اواسط قرن ۱۹ میلادی هنوز ناشناخته بود. چالرز ویلکز افسر نیروی دریایی آمریکابدرستی مدعی شد که قطب جنوب قاره ای جدید است. او طی سالهای ۱۸۳۹-۴۳ تلاش کرد که تا قطب جنوب را دریانوردی کند که البته ناموفق بود.
سالهای ۱۹۰۰-۱۹۵۰
اولین تلاش برای یافتن یک مسیر از کناره های ساحلی قاره جنوبگان به نقطه قطب جنوب توسط اکتشاف گر انگلیسی به نام رابرت فالکون اسکات در سالهای ۱۹۰۱-۱۹۰۴ انجام شد. اسکات همراه با ارنست شاکلتون و ادوراد ویلسون اکتشافی را با قصد سفر به جنوبی ترین نقطه آغاز کردند. آنها در ۳۱ دسامبر ۱۹۰۲ به نقطه ۸۲ درجه ۲۳ ثانیه جنوبی رسیدند.
شاکلتون بعداً دوباره بعنوان رهبر یک گروه انگلیسی به جنوبگان برگشت تا دوباره برای رسیدن به نقطه قطب جنوب تلاش کند. در ۹ ژانویه 1909 آنها به نقطه ۸۸درجه و ۲۳ ثانیه جنوبی رسیدند. این نقطه تقریباً ۱۱۲ مایل با قطب جنوب فاصله داشت. اولین کسانی که به نقطه قطب جنوب جغرافیایی رسیده اند، رونالد آموندسن نروژی و گروهش بودند.
آنها در ۱۴ دسامبر ۱۹۱۱ به قطب جنوب رسیدند. اسکات بهمراه ۴ نفر دیگر نیز در مسابقه ای با آموندسن برای رسیدن به قطب جنوب تلاش کردند و ۳۴ روز دیرتر یعنی در ۱۴ ژانویه ۱۹۱۲ به قطب جنوب رسیدند. آنها در راه بازگشت بخاطر گشنگی و سرمای طاقت فرسا جان خود را از دست دادند.
در ۲۹ نوامبر ۱۹۲۸ دو افسر نیروی دریایی آمریکا، ادمیرال ریچارد بیرد و کمک خلبانش اولین کسانی بودند که بر فراز قطب جنوب پرواز کردند.
ایران و قطب جنوب
سازمان اقیانوس شناسی ایران در صدد ایجاد کلبه پژوهشی در قطب جنوب است.در اسفند ۱۳۹۱ اظهارات یک مقام نظامی ایران برای حضور در قطب جنوبگان بازتاب گسترده ای داشت این اولین بار بود که از یک مقام نظامی ایران این حرف شنیده می شداما قبلاً در مراکز دانشگاهی موضوع رژیم حقوقی آبهای بین المللی و قطب جنوبی بسیار بحث شده است قطب جنوب نیز مانند آبهای آزاد در حاکمیت هیچ کشوری نیست و هیچ کشوری نمی تواند بخشی از آن را تصاحب کند اما می توان تاسیسات علمی و پژوهشی ایجاد نمود.
یران باید همانند هند و سایر کشورها ایجاد پایگاههای تحقیقاتی را در قطب جنوب جدی بگیرد از سواحل مکران و چابهارمستفیم با کشتی می توان به قطب جنوب رسید نام سواحل جنوبی ایران از هر مز تا رود سندمکرانیا یا مگان نام داشته است.
مسافران ایرانی قطب جنوب
"عبداله امیدوار" یکی از برادران امیدوار است که نخستین چهانگردان ایرانی محسوب می شوند. او در سال ۱۳۴۵ شمسی به قطب جنوب سفر کرده و بر اساس اطلاعات موجود، می توان گفت که او اولین مسافر ایرانی قطب جنوب (اولین مسافر آسیایی) است.
او برای مدت ۳۲ سال، تنها مسافر ایرانی قطب جنوب بوده است. از سال ۱۳۷۷ شمسی تعداد دیگری از ایرانی ها نیز به قطب جنوب راه یافته اند.