تارا فایل

پاورپوینت قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی


1
قانون اصلاح ماده (13)
قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
در اجرای تبصره 3 قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب آذر ماه 1379 مجلس محترم شورای اسلامی، بدینوسیله، آئین نامه اجرائی ماده مذکور را مشتمل بر 5فصل، 95 ماده، 54 تبصره و 46 بند به شرحی که گفته خواهد شد تصویب می نماید :

2
فصل اول
بهداشت فردی
ماده 1: کلیه متصدیان و کارگران و اشخاصی که در تهیه، توزیع و نگهداری و فروش و وسائط حامل مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی اشتغال دارند موظفند دوره ویژه بهداشت عمومی را بترتیبی که معاونت سلامت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین و اعلام می نماید گذرانده و گواهینامه معتبر آنرا دریافت دارند.
تبصره 1- مدیریت و یا تصدی و اشتغال بکار در هر یک از کارگاهها و کارخانجات و مراکز و اماکن و وسائط نقلیه موضوع این آئین نامه بدون داشتن گواهینامه معتبر موضوع ماده 1 ممنوع است.
تبصره 2- استخدام یا بکارگیری اشخاص فاقد گواهینامه معتبر مندرج در ماده 1 این آئین نامه در هریک از کارگاهها و کارخانجات و اماکن و مراکز و وسائط نقلیه مذکور ممنوع است.
تبصره 3- اشخاصی مانند صندوقدار، باغبان، نگهبان، راننده و نظایر آنها که در اماکن موضوع این آئین نامه شاغل بوده لیکن با مواد غذائی، آرایشی و بهداشتی ارتباط مستقیم ندارند از شمول ماده 1 فوق و تبصره های 1 و 2 آن مستثنی می باشند.

3
ماده 2 : کلیه متصدیان، مدیران، کارگران و اشخاصی که مشمول ماده 1 آئین نامه می باشند موظفند کارت معاینه پزشکی معتبر در محل کار خود داشته و هنگام مراجعه بازرسین بهداشت ارائه نمایند.
تبصره 1 – کارفرمایان موظفند هنگام استخدام گواهینامه معتبر ماده 1 و کارت معاینه پزشکی آنان را ملاحظه نمایند و ضمن اطمینان از اعتبار آن، آن را در محل کسب نگهداری نمایند.
تبصره 2 – کارت معاینه پزشکی منحصراً از طرف مراکز بهداشت شهرستان مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستائی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر خواهد شد. مدت اعتبار کارت فوق برای پزندگان، اغذیه، ساندویچ، بستنی و آبمیوه فروشان و قنادان و مشاغل مشابه و نیز کارگران کارگاهها و کارخانجات تولید مواد غذائی و بهداشتی فاسد شدنی 6 ماه و برای سایر شاغلین موضوع این آئین نامه حداکثر یک سال می باشد.
ماده 3 : متصدیان و کارگران اماکن و مراکز و کارگاهها و کارخانجات و وسائط نقلیه موضوع این آئین نامه موظفند رعایت کامل بهداشت فردی و نظافت عمومی محل خود را نموده و به دستوراتیکه از طرف بازرسین بهداشت داده می شود عمل نمایند.
ماده 4 : کلیه اشخاصی که در اماکن و مراکز و سائط نقلیه موضوع این آئین نامه کار می کنند باید ملبس به لباس کار و روپوش تمیز و برنگ روشن باشند.

4
تبصره 1 – کلیه تهیه کنندگان مواد غذائی نظیر آشپزان، نانوایان و مشاغل مشابه و نیز کارگران کارگاهها و کارخانجات تولید مواد غذائی و بهداشتی که با این مواد ارتباط مستقیم دارند ملزم به پوشیدن روپوش سفید و کلاه و اشخاصی مانند شاغلین و فروشندگان اغذیه و ساندویچ، آبمیوه، بستنی، شیرنیجات، کله و پاچه، جگرکی و مشابه آنها علاوه بر روپوش و کلاه ملزم به استفاده از دستکش در حین کار می باشند.
تبصره 2 – در رستورانها و چایخانه های سنتی افرادیکه در امر پذیرائی شرکت داشته و با غذا سروکار دارند ملزم به پوشیدن روپوش و کلاه سفید بوده و سایر افراد میتوانند از لباسهای محلی استفاده کنند.
ماده 5 : متصدیان مراکز و کارگاهها و کارخانجات موضوع این آئین نامه موظفند برای هر یک از شاغلین خود جایگاه محفوظ و مناسبی بمنظور حفظ لباس و سایر وسایل در محل تهیه نمایند.
ماده 6 : متصدیان مراکز و کارگاهها و کارخانجات موضوع این آئین نامه موظفند از ورود و دخالت افراد متفرقه به امور تولید و تهیه و طبخ و حمل و نقل و توزیع و فروش مواد غذائی جلوگیری نمایند.
ماده 7 : متصدیان مراکز و کارگاهها و کارخانجات موضوع این آئین نامه موظفند به تناسب تعداد کارگران خود به ازاء هر کارگرحداقل 5/2 متر مربع اطاق استراحت مطابق با موازین بهداشتی تهیه نمایند.
تبصره – درهرحال مساحت اطاق استراحت نباید کمتر از 5/7 متر مربع و ارتفاع سقف آن نباید کمتر از 8/2 متر باشد.

5
ماده 8 : متصدیان کارگاهها و کارخانجات مواد غذائی و بهداشتی موضوع این آئین نامه موظفند در صورت لزوم آشپزخانه، انبار مواد غذائی اولیه و سالن غذاخوری با فضای کافی به تناسب تعداد کارگران و شاغلین با شرایط کاملاً بهداشتی مطابق با ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محل کارگاه یا کارخانه ایجاد نمایند.
ماده 9 : هر کارگر موظف به داشتن کلیه وسائل نظافت، شستشو و استحمام اختصاصی میباشد.
ماده 10 : اشخاصی که به نحوی با طبخ و تهیه و توزیع مواد غذائی سروکار دارند در حین کار شخصاً حق دریافت بهای کالای فروخته شده را از مشتری نخواهند داشت.
تبصره – شاغلین محلهایی مانند میوه و سبزی فروشی ، عطاری، سقط فروشی، بقالی و فروشندگان مواد غذائی بسته بندی شده، همچنین فروشندگان آن گروه از مواد غذائی که بدون شستشو یا پخت و پز بمصرف نمیرسند از شمول این ماده مستثنی می باشند.
ماده 11 : جعبه کمکهای اولیه با مواد و وسایل مورد نیاز در محل مناسب نصب گردد.
ماده 12 : کارگران کارگاهها و کارخانجات و اماکنی که با پخت و فرآوری مواد غذائی سروکار دارند همچنین کارگران کشتارگاهها و محلهایی مانند آنها موظفند هر روز قبل از شروع و بعد از خاتمه کار استحمام نمایند.

6
ماده 13 : استعمال دخانیات توسط متصدیان و کارگران مشمول این آئین نامه در حین کار ممنوع است.
ماده 14 : فروش و عرضه سیگار در کارگاهها و کارخانجات و اماکن و مراکز و محلهای موضوع این آئین نامه ممنوع است.
تبصره 1 – اماکن و مراکز و محلهائی که دارای مجوز و عاملیت عرضه دخانیات هستند از شمول ماده 14 مستثنی میباشند.
تبصره 2 – فروش سیگار به افراد کمتر از 18 سال در اماکن و مراکز موضوع این آئین نامه ممنوع است.

7
ماده 15 : مصرف هرگونه محصولات دخانیاتی در محوطه های عمومی کارگاهها، کارخانجات و اماکن و مراکز و محلهای موضوع این آئین نامه ممنوع است.
تبصره 1- متصدیان، مسئولین و یا کارفرمایان محلهای موضوع این آئین نامه مسئول اجرای مفاد ماده 15 بوده و موظفند ضمن نصب تابلوهای هشدار دهنده در نقاط مناسب و در معرض دید از مصرف دخانیات جلوگیری کنند.
تبصره 2 – متصدیان، مسئولین و یا کارفرمایان موضوع تبصره 1 می توانند محل مشخصی را که کاملاً از محلهای معمولی و عمومی جدا باشد جهت افرادیکه می خواهند دخانیات مصرف کنند در نظر بگیرند

8
از ماده 16 لغایت 65 به این قسمت اختصاص دارد که ریز مواد وموارد آنها در فرمها و چک لیستهای مربوطه منعکس گردیده و در اینجا بدلیل محدودیت زمانی از تکرار آنها خودداری می شود.
فصل دوم : شرایط ساختمانی و بهداشتی محلهای شمول قانون
فصل سوم : وسایل و لوازم کار
از ماده 66 تا 84 به این قسمت اختصاص دارد که ریز مواد و موارد آنها در فرمها و چک لیستها منعکس گردیده و بدلیل محدودیت زمانی از تکرار آنها در اینجا خودداری می شود.

9
فصل سوم
وسایل و لوازم کار
از ماده 66 تا 84 به این قسمت اختصاص دارد که ریز مواد و موارد آنها در فرمهای و چک لیستها منعکس گردیده و بدلیل محدودیت زمانی از تکرار آنها در اینجا خودداری می شود.

10
فصل چهارم
وظائف
وظائف مسئول بهداشت محل و مامورین نظارت و تکالیف صاحب یا مدیر محلهای مشمول قانون
ماده 85 : مامورینی که از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای نظارت و بازرسی بهداشتی از محلهای مشمول قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تعیین می شوند موظفند متخلفین از مقررات بهداشتی را باذکرتخلف و تنظیم گزارش به مسئول بهداشت محل معرفی نمایند.
تبصره 1- مسئول بهداشت محل، رئیس مرکز بهداشت شهرستان یا رئیس مرکز بهداشتی درمانی شهری یا روستائی است که با تشخیص و ابلاغ معاون امور بهداشتی دانشگاه یا دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی محل تعیین می شوند.
تبصره 2- مامور نظارت یا بازرس بهداشت به کاردان یا کارشناسی گفته می شود که دوره مخصوص بهداشتی را گذرانده و از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور برای امور بازرسی و نظارتی در زمینه مسائل بهداشت محیطی و بهداشت مواد غذائی بکار گمارده شده و دارای کارت بازرسی باشد.

11
تبصره 3- کارت بازرسی کارت مخصوص مدت داری است که عکس بازرس روی آن الصاق و مشخصات کامل شناسنامه ای، تحصیلاتی و شغلی وی در آن درج شده باشد. این کارت منحصراً توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی (با امضاء رئیس دانشگاه) برای بازرسین موضوع تبصره 2 فوق صادر و هرگونه سوءاستفاده از آن جرم محسوب می شود.
ماده 86- مسئول بهداشت محل درصورت تائید گزارش مامور نظارت، علاوه بر معرفی صاحب یا مدیر موسسه و یا صاحب و یا راننده وسیله نقلیه به دادگاه، کتباً به وی اخطار می نماید ظرف مدت معین (15 روز تا 2 ماه حسب نوع و تعداد نواقص) نواقص بهداشتی را برطرف نماید.
ماده 87- در صورتیکه پس از انقضاء مهلت داده شده، محل دارای نواقص بهداشتی باشد، بازرس بهداشت مکلف است مراتب را به مسئول بهداشت محل گزارش نماید و مسئول مذکور پس از رسیدگی و تائید گزارش بازرس بهداشت مکلف است علاوه بر معرفی متخلف به دادگاه محل تعیین شده را با دستور کتبی و صدور اخطاریه 24 تا 48 ساعته موقتاً برای مدت یک هفته تعطیل و در مورد وسایط نقلیه دستور توقف در پارکینگ آنرا برای مدت حداقل یک هفته به نیروی انتظامی ابلاغ نماید.
ماده 88- تعطیل موقت محل با لاک و مهر و یا مهر و موم کلیه درها و راهای نفوذی و نقاط حساس مانند شیرهای آب و گاز و کنتور برق و امثال آنها و در مورد وسایط نقلیه، توقف وسیله نقلیه مربوطه توسط نیروی انتظامی در پارکینگ و تنظیم صورت مجلس انجام و با نصب اطلاعیه علت تعطیل یا توقف همراه خواهد بود.

12
تبصره 1- مسئولیت نگهداری از لاک و مهر و یا مهر و موم و اطلاعیه علت تعطیل یا توقف بعهده صاحب یا مدیر موسسه تعطیل شده می باشد.
تبصره 2- شرایط توقف وسیله و صورت مجلس و سایر موارد برخورد با وسیله نقلیه طبق دستورالعملی خواهد بود که توسط نیروی انتظامی و وزارت بهداشت مشترکاً تنظیم می شود.
ماده 89- شکستن لاک و مهر و یا مهرو موم و همچنین برداشتن موانع ورود به محل تعیین شده و یا داخل شدن به وسیله نقلیه متوقف شده بدون کسب مجوز کتبی از مسئول بهداشت محل موجب تعقیب قانونی صاحب یا مدیر موسسه تعطیل شده و یا صاحب و راننده خودرو متوقف شده خواهد بود.
ماده 90- پس از انقضاء مدت تعیین شده برای تعطیل موقت محل یا توقف وسیله نقلیه، صاحب یا مدیر موسسه تعطیل شده و یا صاحب و راننده خودرو متوقف شده ضمن سپردن تعهد قابل قبول متضمن اجرای قانون به مسئول بهداشت محل، تقاضای بازگشائی محل تعطیل شده یا رفع نواقص وسیله نقلیه متوقف شده را می نماید. مسئول بهداشت محل در صورت قبول تقاضا و تعهد متقاضی، محل تعیین شده را برای رفع نواقص بهداشتی با دستور کتبی موقتاً بازگشائی و حسب مورد دستور رفع توقف خودرو متوقف شده را برای رفع نواقص صادر می نماید.
ماده 91- بازگشائی محل و یا رفع توقف وسیله نقلیه با شکستن لاک و مهر و یا مهر و موم کلیه درها و راههای نفوذی و تنظیم صورت مجلس انجام و با نصب اطلاعیه حاوی ” در حای رفع نواقص بهداشتی است. اجازه بهره برداری ندارد.“ همراه خواهد بود.

13
ماده 92- صاحب یا مدیر موسسه یا وسیله نقلیه پس از رفع کلیه نواقص بهداشتی، تقاضای بهره برداری از محل یا وسیله نقلیه را به مسئول بهداشت محل تسلیم و مسئول مذکور موظف است مامور نظارت را ظرف مدت دو روز اداری جهت بازرسی اعزام نماید.
ماده 93- بازرس بهداشت موظف است پس از بازرسی چنانچه کلیه نواقص بهداشتی برطرف شده باشد مراتب را کتباً به مسئول بهداشت محل گزارش و مسئول مذکور در صورت تائید گزارش بازرس بهداشت اجازه بهره برداری از محل یا وسیله نقلیه را کتباً صادر نماید.
ماده 94- اقدام به بهره برداری قبل از رفع کلیه نواقص بهداشتی و اخذ مجوز بهره برداری از مسئول بهداشت محل، موجب تعطیل مجدد یا توقف مجدد وسیله نقلیه برای حداقل مدت یکماه بدون نیاز به طی مراحل مندرج در موارد 86 و 87 این آئین نامه خواهد شد.
ماده 14- کلیه مواد تقلبی یا فاسد یا موادی که مدت مصرف آنها منقضی شده باشد بلافاصله پس از کشف توقیف می شود. هرگاه وزارت بهداری یا موسسات مسئول دیگر گواهی نمایند که موارد مکشوفه برای برخی از مصارف انسانی یا حیوان یا صنعتی قابل استفاده است ولی نگاهداری آنها امکان ندارد، موارد مکشوفه به دستور دادستان شهرستان با اطلاع صاحب کالا و با حضور نماینده دادستان شهرستان بفروش می رسد و وجوه حاصل تا ختم دادرسی و صدور حکم قطعی در صندوق دادگستری توزیع خواهد شد و هرگاه گواهی شود که مواد مکشوفه قابلیت مصرف انسانی یا حیوانی یا صنعتی ندارد فوراً به دستور دادستان معدوم می شود.

14
در کلیه موارد فوق و همچنین در مورد اسباب بازی و ابزار آلات جرم دادگاه طبق ماده 5 قانون مجازات عمومی تعیین تکلیف می نماید و اگر قبلاً بفروش رسیده باشد در مورد وجوه حاصل از فروش نیز تعیین تکلیف خواهد کرد.
درآمد حاصل در اجرای این ماده بمصرف تاسیس و توسعه و تکمیل آزمایشگاههای تحقیق و کنترل مواد غذائی خواهد رسید.
ماده 15- کسانیکه مواد مذکور در ماده 14 را خریداری می نمایند باید منحصراً برای مصارفی که از طرف وزارت بهداری یا موسسات مسئول دیگر تعیین گردیده معامله نماید یا بکار برند والا برحسب مورد به مجازاتهای مذکور در این قانون محکوم خواهند شد.

15
قانون مجازات اسلامی
قانون مجازات اسلامی مشتمل بر 729 ماده در سال 1375 و بالاخره اصلاح تبصره 1 ماده 688 آن در سال 1376 از تصویب مجلس محترم شورای اسلامی گذشت در این قانون نیر مواد و مطالب بسیار مهم و موثری در ارتباط با رعایت اصول و موازین و مقررات بهداشت عمومی، بهداشت محیط و بهداشت مواد غذائی و هم چنین موارد و تخلفات مرتبط با امور بازرسی و شکستن مهر و پلمب و بالاخره اهانت به مقامات مسئول و مامورین دولتی وجود دارد که بدلیل اهمیت و ارتباط موضوع ماده 688 و تبصره های آن (مربوط به اقداماتیکه تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته می شود مانند تولید و توزیع و فروش مواد غذائی غیر بهداشتی)، ماده 543 (مربوط به شکستن یا محو کردن مهر و پلمب)، ماده 608 (مربوط به توهین به افراد) و بالاخره ماده 609 (مربوط به اهانت به مقامات و مامورین دولت حین انجام وظیفه) در زیر عیناً درج می شود.
ماده 688- هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده، دفع غیر بهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زائد، ریختن مواد مسموم کننده در رودخانه ها، زباله در خیابانها و کشتار غیر مجاز دام، استفاده غیر مجاز فاضلاب خام یا پساب تصفیه خانه های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع می باشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول شدیدتری نباشند به حبس تا یکسال محکوم خواهند شد.

16
قانون اصلاح تبصره (1) ماده 688 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)
ماده واحده: تبصره (1) ماده 688 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 2/3/1375 مجلس شورای اسلامی به شرح زیر اصلاح می گردد:
تبصره 1- تشخیص اینکه اقدام مزبور تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی محیط زیست شناخته می شود و نیز غیر مجاز بودن کشتار دام و دفع فضولات دامی و همچنین اعلام جرم مذکور حسب مورد بعهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی- سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی خواهد بود.
8/5/1376 علی اکبر ناطق نوری
رئیس مجلس شورای اسلامی

17
تبصره 2- منظور از آلودگی محیط زیست عبارت است از پخش با آمیختن مواد خارجی به آب، هوا، خاک یا زمین به میزانی که کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیک آن را بطوری که به حال انسان یا سایر موجودات زنده یا گیاهان یا آثار و ابنیه مضر باشد تغییر دهد.
ماده 543- هرگاه محلی یا چیزی بر حسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمب شده باشد و کسی عالماً یا عامداً آنها را بشکند یا محو نماید یا عملی مرتکب شود که در حکم محو یا شکستان پلمب تلقی شود، مرتکب به حبس از 3 ماه تا 2 سال محکوم خواهد شد.
درصورتیکه مستحفظ آن مرتکب شده باشد به حبس از یکسال تا دوسال محکوم میشود و اگر ارتکاب به واسطه اهمال مستحفظ واقع گردد مجازات مستحفظ یک تا شش ماه حبس یا حداکثر 74 ضربه شلاق خواهد بود.
ماده 608- توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا 50000 تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد شد.
ماده 609- هرکس با توجه به سمت یکی از روسای سه قوه با معاونین رئیس جمهور یا وزراء یا یکی از نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شوراء نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه ها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به سه تا شش ماه حبس و یا تا 74 ضربه شلاق و یا 50000 تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شود.

18
آئین نامه بهداشت محیط مشتمل بر 12 ماده، 5 تبصره و 12 بند مصوب تیر ماه سال 1371 هیات محترم وزیران به نحوه انجام اقدامات کنترلی و نظارتی بر امور مختلف بهداشت محیطی اعم از بهداشت آب جمع آوری و دفع فاضلاب و زباله، بهسازی محیط، مبارزه با حشرات و جوندگان، کنترل بهداشتی اماکن عمومی و مراکز تهیه و فروش مواد غذائی، مراکز بهداشتی درمانی، محلهای کاربرد پرتوهای یونساز و … می پردازد و موارد 7 و 8 آن بیشترین ارتباط را با کنترل بهداشتی اماکن عمومی و مراکز تهیه و فروش مواد غذائی دارد که این دو ماده در زیر بیان می شود :
آئین نامه بهداشت

19

ماده 7- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است مراکز بهداشتی- درمانی آموزشی و تربیتی، اماکن عمومی و مرکز تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی را از نظر ضوابط و مقررات بهداشت محیطی کنترل و با متخلفان از دستورالعمل ها و توصیه های بهداشتی وزارت برابر مقررات قانونی (قانون تعزیرات) رفتار نماید.

ماده 8- مراجع صادر کننده پروانه کسب مراکز تهیه،توزیع، نگهداری و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی و بهداشتی و اماکن عمومی موظفند ضمن رعایت ضوابط مربوط به خود، مقررات و توصیه های اعلام شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را نیز در این زمینه رعایت نموده و قبل از صدور پروانه کسب نظریه بهداشتی از این وزارتخانه کسب نمایند.

20
قانون نظام صنفی
قانون نظام صنفی در سال 1359 از تصویب شورای انقلاب و سپس با اصلاحات بعدی مشتمل بر 85 ماده در سال 1368 از تصویب مجلس محترم شورای اسلامی گذشت.
در این قانون نیز خوشبختانه پیش بینی های خوبی برای رعایت موازین و مقررات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذائی و اماکن عمومی بعمل آمده است بطوریکه :
الف- طبق ماده 15 این قانون اولاً تاسیس هر نوع محل کسب و واحد صنفی و اشتغال به هر نوع کسب و حرفه مستلزم داشتن صلاحیت و پروانه کسب از اتحادیه صنفی مربوطه می باشد.
ب- طبق مفاد بند 9 از تبصره 2 ماده 6 از بند 1 ماده 25 قانون مذکور تحت عنوان ”ضوابط لازم برای صدور پروانه کسب در اتحادیه های صنفی“ ارائه برگ سلامت شخصی و محل کسب از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای صنوفی که مشمول قانون مواد خوردنی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی می باشند جهت صدور و تجدید و انتقال پروانه کسب الزامی است.
بنابرایناتحادیه های صنفی صنوف مشمول قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی موظفند متقاضیان پروانه کسب صنوف مذکور را ابتدا به وزارت بهداشت (مرکز بهداشت محل) معرفی و تا زمانیکه متصدی مربوطه برگ صلاحیت بهداشتی (کارت معاینه پزشکی متصدی و کارگران + رفع کلیه نواقص بهداشت محیطی و ابزار و لوازم کار) از مرکز بهداشت را به اتحادیه ارائه ننماید، صلاحیت دریافت پروانه کسب را نخواهد داشت.

21
با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : پاورپوینت قابل ویرایش

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود