تارا فایل

پاورپوینت شهر پاریس


پاریس شهر نور اروپا

پاریس پایتخت و پرجمعیت ترین شهر فرانسه است،
با جمعیت بیش از دو میلیون و صد و شصت هزار نفر و مساحت بیش از ۱۰۵ کیلومتر مربع.
شهر پاریس مرکز و مقر استان «ایل دوفرانس» یا منطقه پاریس است.
منطقه پاریس یکی از ثروتمندترین مناطق اروپاست.
از قرن هفدهم میلادی، پاریس یکی از مراکز مهم مالی، دیپلماسی، بازرگانی، مد، غذا، علم و هنر اروپا بوده است.

 رود سِن  از میان این شهر عبور می کند.
پاریس را در کنار لندن، توکیو و نیویورک، ابرشهرهای جهان می نامند.
پاریس بزرگترین شهر اقتصادی اروپا و پنجمین شهر اقتصادی جهان از نظر سطح تولید ناخالص داخلی است.
این شهر به تنهایی حدود ۲۵٪ تولید ناخالص داخلی فرانسه را در اختیار دارد.
دفتر مرکزی ۳۶ شرکت از ۵۰۰ شرکت برتر جهان در پاریس قرار دارد.
در سال ۱۹۸۹ به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا و در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت نوآوری اروپا انتخاب شد.

پاریس دو فرودگاه بین المللی دارد. پاریس– شارل دوگل (دومین فرودگاه شلوغ اروپا) و پاریس–اورلی.
متروی پاریس که در سال ۱۹۰۰ افتتاح شد، با خدمت روزانه بیش از 5 میلیون مسافر دومین سیستم متروی اروپا پس از متروی مسکو است. 

عکس هوایی از فرودگاه شارل دوگل

نام پاریس برگرفته از نام گروهی از افراد قوم گُل به نام پاریزیها است.
در دوره جمهوری روم نام این شهر به «لوتشیا» تغییر کرد، اما در زمان یولیانوس، امپراتور روم، نام شهر دوباره پاریس شد.
پاریس دارای القاب متعدد زیادی است، اما مهم ترین نام آن «شهر نور» است.
این نام هم به مرکزیت این شهر در زمینه علم و تحصیلات و هم به پر نور بودن این شهر در شب ها برمی گردد.

البته در دهه 1860، خیابان ها و بناهای تاریخی پاریس با 56000 لامپ گازی روشن شد و نام آن را "شهر نور" گذاشتند.

اولین آثار زندگی و تمدن دائمی در مکان فعلی پاریس و حاشیه آن به ۴۲۰۰ سال قبل از میلاد بر می گردد. 
از حدود ۲۵۰ سال قبل از میلاد مسیح پاریزیها که عمدتاً به شغل قایقرانی و تجارت اشتغال داشتند ساکن این مکان شدند.
رومی ها در حدود سال ۵۲ قبل از میلاد پاریس را تصرف کردند.
در زمان جمهوری روم عمارت های زیادی نظیر: سالن ها، کاخ ها، حمام ها، معابد، تئاترها و یک آمفی تئاتر در پاریس ساخته شد.
تعدادی از این آثار از جمله حمام رومی و آمفی تئاتر هنوز پا برجاست.
پاریس در دوران باستان

حمام متعلق به دوره روم باستان

در حدود سال ۴۰۰ میلادی، پاریس پایتخت حکومت کلوویس یکم امپراتور فرانک ها شد. 
پس از مرگ کلوویس، امپراتوری فرانک ها به چند بخش تقسیم شد. در این دوره پاریس پایتخت یکی از این حاکمیت ها بود.
در قرن نهم میلادی فرانسه مورد هجوم وایکینگ ها قرار گرفت اما تنها نواحی کرانه غربی رود سن در پاریس آسیب دید.
در سال ۱۱۹۰، شاه فیلیپ دوم، پادشاه فرانسه، با گسترش دادن پاریس، دانشگاه پاریس، کاخ لوور و کلیسای نوتردام را احداث کرد.
پاریس در قرون وُسطی

دانشگاه پاریس در سده چهاردهم میلادی نام پایتخت فرانسه را به اوج رساند .
این دانشگاه شهرت دانش آموختگان و اعتبار مطالعات آن در الهیات و فلسفه سایر دانشگاه ها را به زیر سایه خود برد.
این دانشگاه که در این زمان بیش از ۵۰۰ دانشکده و تعداد بی شماری دانشجو از کشورهای مختلف در آن وجود داشت، بزرگترین متفکران را به سمت خود می کشید. برخی به دلیل همین دانشگاه، عنوان «آتنِ اروپا» را بر پاریس نهادند.
پاریس پس از جنگ صدساله فرانسه و انگلستان دوباره به عنوان پایتخت فرانسه برگزیده شد.

در زمان جنگ های مذهبی فرانسه و کشتار و سرکوب گسترده و خونین پروتستان های فرانسوی در زمان شارل نهم، پاریس به عنوان قطب مذهب کاتولیک در اروپا مطرح شد. با روی کار آمدن لوئی چهاردهم، مرکز سیاسی فرانسه به ورسای که شهری در نزدیکی پاریس بود، منتقل شد؛ اما پاریس جایگاه خود را از منظر جمعیت، هنر، فرهنگ، علم و آموزش حفظ کرد. یک سده بعد، در جریان انقلاب فرانسه، لوئی شانزدهم، پادشاه فرانسه به درخواست انقلابیون به پاریس نقل مکان کرد و پاریس دوباره به عنوان پایتخت فرانسه انتخاب شد.

نگاره ای از شهر پاریس به سال ۱۴۹۳ میلادی

با انقلاب صنعتی و ظهور امپراتوری دوم در فرانسه، پاریس بیشترین رشد را در تاریخ خود شاهد بود. در سال ۱۸۴۰ راه آهن پاریس به کار افتاد. در زمان ناپلئون سوم و شهرداری بارون هاوسمن تغییرات فاحشی در پاریس رخ داد. خیابان های باریک تخریب و به خیابان های زیبا و عریض تبدیل شدند. این تغییرات باعث زیباتر و مدرن تر شدن پاریس شد. در طول قرن نوزدهم، پاریس چهار دوره میزبان نمایشگاه های جهانی بود که در آن کشورهای صنعتی آخرین پیشرفت های علمی، صنعتی و هنری خود را به نمایش می گذاشتند.
پاریس در انقلاب صنعتی

درسال های ۱۸۳۲ و ۱۸۴۹ بیماری وبا باعث مرگ و میر فراوانی در پاریس شد. تنها در سال ۱۸۳۲ در اثر شیوع این بیماری ۲۰٬۰۰۰ نفر از جمعیت ۶۵۰٬۰۰۰ نفری شهر جان خود را از دست دادند.همچنین در طول محاصره پاریس که باعث پایان جنگ های بین فرانسه و پروس شد، این شهر صدمات زیادی را متقبل گشت. علاوه بر این، درگیری های مابین مردم و گروه های آزادی خواه با نیروهای دولتی طی سقوط دولت ناپلئون سوم در سال ۱۸۷۱ باعث کشته شدن بیش از ۲۰٬۰۰۰ نفر و به آتش کشیده شدن بسیاری از آثار و اماکن تاریخی در پاریس شد. این دوره در تاریخ فرانسه به «هفته خونین» مشهور است.

در سال ۱۸۸۹ به مناسبت بزرگداشت صدمین سال انقلاب فرانسه و نمایشگاه جهانی صنعت و تکنولوژی، یک برج تمام فلزی توسط مهندس مشهور فرانسوی گوستاو ایفل در مرکز پاریس ساخته شد. این برج که به برج ایفل مشهور است، ابتدا به عنوان یک بنای موقت ساخته شد، اما پس از پایان نمایشگاه پابرجا ماند و نماد زیبای دیگری به پاریس افزود. برج ایفل تا سال ۱۹۳۰ بلندترین برج جهان بود.

قرن بیستم
جنگ جهانی اول
در جنگ جهانی اول شهر پاریس متحمل خسارات بسیاری شد، با این حال به خاطر اجتماعات هنری و فرهنگی خود و زندگی شبانه شهره بود. پس از پیروزی فرانسوی ها و بریتانیایی ها در جنگ و امضای پیمان صلح، فعالیت های فرهنگی و هنری در شهر مجدداً رونق سابق خود را بازیافت و پاریس به مکانی جذاب برای زندگی بزرگان هنر در جهان تبدیل شد. در این دوره هنرمندان بزرگی نظیر ایگور استراوینسکی آهنگساز روس، پابلو پیکاسو نقاش شهیر اسپانیایی، سالوادور دالی هنرمند بزرگ اسپانیایی و ارنست همینگوی نویسنده مشهور آمریکایی در این شهر اقامت داشتند.

جنگ جهانی دوم
پاریس تنها پنج هفته پس از ورود فرانسه به جنگ جهانی دوم در ژوئن ۱۹۴۰ توسط ارتش آلمان نازی اشغال شد، و تا اوت ۱۹۴۴ تحت اشغال نازی ها بود. با وجود فتح پاریس بدست آلمانی ها بسیاری از آثار تاریخی و فرهنگی پاریس از آسیب و صدمات در امان ماندند. از دلایل این امر می توان عدم مواجهه آلمان ها با مقاومت زیاد و عدم وجود اهداف استراتژیک برای بمباران در مرکز شهر برمی گردد.

پس از جنگ جهانی دوم
در این دوران احداث تراموای شهری(واگن های برقی) و اتوبان های مدرن در دستور کار قرار گرفت.
علاوه بر آن اتوبان کمربندی عظیمی نیز به دور پاریس کشیده شد.
شروع احداث منطقه اقتصادی لا دفانس نیز در این دوره رخ داد.

رشد اقتصادی پاریس
در دهه هفتاد صنایع به طور کامل از درون شهر خارج شدند و موسسات از شکل سنتی خود به شکلی مدرن تبدیل گشتند. رونق اقتصادی، پاریس را به یکی از گران ترین نقاط شهری دنیا تبدیل کرد و پاریسی ها نیز یکی از بالاترین درآمدهای سرانه اروپا را بدست آوردند. به خاطر این رشد سریع و ایجاد فاصله طبقاتی بین پاریس و حومه آن در طول دهه ۱۹۸۰، در طی سال های اخیر تظاهرات و درگیری های فراوانی بین ساکنان حومه پاریس و نیروهای دولتی صورت گرفته است.

پاریس در مرکز رود سن قرار دارد و شامل دو قسمت جزیره مانند است. ایل سن لویی بخش کوچکتر و ایل دو لا سیته قسمت بزرگتر را تشکیل داده و شامل بخش قدیمی شهر است. پاریس در زمینی بسیار هموار و صاف قرار گرفته است. ارتفاع شهر پاریس از سطح دریا در حدود ۳۵ متر است.
جغرافیای پاریس

مساحت هسته اصلی پاریس حدود ۱۰۵ کیلومتر مربع است، اما منطقه شهری پاریس و حومه آن در حدود ۱۴۵۷ کیلومتر مربع مساحت دارد. منطقه شهری پاریس و حومه شامل چند شهر و تعداد زیادی روستا بوده که با توسعه پاریس در دهه های گذشته به صورت قسمتی از شهر درآمده اند.

پاریس دارای آب و هوایی اقیانوسی است و تحت تاثیر جبهه های هوای اقیانوس اطلس شمالی قرار دارد.
متوسط دمای سالیانه پاریس ۱۵ درجه سانتیگراد است. بالاترین دمای ثبت شده در پاریس برابر ۴۰ درجه سانتیگراد در سال ۱۹۴۸ است. پایین ترین دمای ثبت شده در این شهر نیز برابر ۲۳- درجه سانتیگراد در سال ۱۸۷۹ است. بارندگی در تمام طول سال در پاریس اتفاق می افتد. پاریس به خاطر باران های ناگهانی اش معروف است. متوسط میزان بارش سالانه در پاریس حدود ۶۴۱ میلی متر است. بارش برف در این شهر به ندرت اتفاق می افتد.

آب و هوای پاریس

پاریس مدرن امروزی حاصل تغییرات میانه سده ۱۹ میلادی است. برای قرن ها پاریس دارای خیابان های باریک و کم عرض بود، اما از سال ۱۸۵۲ با شروع عملیات بارون هاوسمن خیابان های باریک به خیابان های عریض تبدیل شدند. از این دوران تا به امروز ارتفاع ساختمان های هر خیابان در پاریس با توجه به عرض آن خیابان انتخاب شده است. بسیاری از ساختمان های قرن نوزدهم کماکان در پاریس پابرجا هستند و استفاده می شوند.
معماری پاریس

با توجه به وجود قوانین بسیار سخت برای ساخت و ساز و عدم اجازه برای ساخت ساختمان های بلند، بسیاری از موسسات نظیر موسسات تجاری، دانشگاه ها، موسسات تحقیقاتی و وزارت خانه ها به حاشیه شهر پاریس و به ویژه منطقه لا دفانس انتقال یافته اند. این قوانین باعث شده است که شهر پاریس چهره ای تاریخی به خود گرفته و به قول اروپایی ها به موزه فیکاسیون یا موزه بصری تبدیل شود.
منطقه اقتصادی لا دفانس، دفاتر شرکت های بزرگ تولید مواد غذایی، دانشگاه های مهمی چون دانشگاه پلی تکنیک پاریس، تعدادی از معروفترین آزمایشگاه های تحقیقاتی جهان، مجموعه های عظیم ورزشی و بعضی از وزراتخانه ها مانند وزارت حمل و نقل فرانسه در حومه پاریس قرار گرفته اند.

بخش مرکزی شهر
میدان باستیل: این میدان هم به خاطر نقش تاریخی و هم به خاطر فعالیت های سیاسی صورت گرفته در آن از شهرت برخوردار است. بسیاری از اتفاقات تاثیرگذار تاریخ فرانسه در این مکان حادث شده است. امروزه نیز به خاطر بُعد تاریخی آن از این محل برای برگزاری اجتماعات اجتماعی، سیاسی و راهپیمایی ها استفاده می شود.
برخی از خیابان ها، میدان ها و محلات معروف پاریس

خیابان شانز الیزه: خیابان قرن هفدهمی پاریس با درختان زیبای حاشیه خود یکی از پرجاذبه ترین نقاط گردشگری در دنیا محسوب می شود. این خیابان یکی از مهم ترین مراکز خرید و تفریح در پاریس محسوب می شود.
این خیابان در نزد فرانسوی ها ملقب به «زیباترین خیابان جهان» است.

میدان کنکورد: این میدان در منتهی الیه خیابان شانز الیزه قرار گرفته است. در گذشته این میدان به نام لویی پانزدهم نامیده می شد. در طول انقلاب اول فرانسه و در دوره معروف به ترور، دستگاه گیوتین در این میدان نصب شده بود. سر بسیاری از مشاهیر آن دوره فرانسه نظیر لویی شانزدهم در این میدان به زیر گیوتین رفته است. در مرکز این میدان ستون تاریخی ابلیسک قرار دارد. این ستون از سوی والی مصر، محمدعلی پاشا در زمان پادشاهی شارل دهم، به فرانسه هدیه شده است. قدمت این ستون ۳۳۰۰ سال بوده و قدیمی ترین اثر موجود در فضای شهری پاریس است.

محله له اِل: این محله جایگاه قبلی بازارهای عرضه محصولات پروتئینی پاریس تا سال 1970 بود. در کنار این بازار، ایستگاه مرکزی متروی پاریس با نام ایستگاه شاتل له ال قرار دارد. این ایستگاه بزرگترین ایستگاه مترو در جهان است.در سال ۱۹۷۱ این بازار تخریب و به مکان جدیدی تحت عنوانRungis در حومه پاریس منتقل شد. این مرکز هم اکنون بزرگترین مرکز ارائه محصولات پروتئینی در جهان است.

خیابان مونتاین: خیابانی است جنب خیابان شانز الیزه؛ این خیابان پذیرای تعداد زیادی از سالن های مُد معروف جهان نظیر شنل، دیور، لویی ویتون و جواهرفروشی های مشهوری چون بولگاری است.

محله مون مارتر: تپه ای است تاریخی که بر فراز آن کلیسای مشهور سکره کر قرار دارد.
مونتمارتر همیشه به خاطر وجود تعداد بسیار زیاد استودیوها و کافه های مملو از هنرمندان خود مشهور بوده است.

کلیسای سَکرِه کُر بر بلندی های تپه مون مارتر

محله مون پارناس: محله ای است در ساحل چپ رود سن. این مکان به علت استودیوهای موسیقی و کافه های خود مشهور است.
ایستگاه بزرگ مترو مون پارناس و بلندترین برج مسکونی تجاری و اداری پاریس با نام برج مون پارناس نیز در این محله واقع است.

خیابان اوپِرا: به محدوده اطراف کاخ گارنیه یا اپرا گارنیه محله لوپرا اطلاق می شود. این محل جایگاه اصلی دفاتر و موسسات اعتباری و فروشگاه های زنجیره ای است. همچنین دفاتر موسسات عظیم مالی مانند امریکن اکسپرس نیز در این محله قرار دارد.

محله لاتَن محله ای ست مربوط به قرن ۱۲ میلادی. این محله به خاطر فضای دوستانه خود و همچین تعداد بسیار زیادی بیسترو (رستوران ها و کافه های بسیار کوچک) و آثار دیدنی متعدد خود مشهور است. در محدوده این خیابان علاوه بر دانشگاه سوربن دانشگاه هایی چون دانشگاه پاریس ۲ و3 ، دانشگاه سوربن جدید، دانشگاه پیر و ماری کوری، دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس و مدرسه عالی معدن قرار دارند. این امر باعث شده که این محله به قطب دانشگاهی پاریس تبدیل شود. وجود این دانشگاه ها یکی از دلایل جو گرم و دوستانه این خیابان نیز هست. علاوه بر دانشگاه ها، اماکن مشهور و دیدنی دیگری چون میدان سن-میشل، معبد پانتئون، هتل کلونی، کاخ لوکزامبورگ، تئاتر اودئون، کاخ دولامونه و ساختمان فرهنگستان فرانسه در این محله قرار دارند.

کاخ لوکزامبورگ
دانشگاه سوربن
میدان سن-میشل

سنت اونوره: این محله نیز یکی دیگر از مراکز مُد پاریس است. سالن های مد مارک هایی همچون هرمس، کریستین دیور، ورساچه و … در این مکان قرار دارد. علاوه بر این، مراکز مهم سیاسی چون کاخ الیزه وزارت کشور فرانسه، سفارت ژاپن، سفارت بریتانیا و ایرلند و اقامتگاه سفیر آمریکا و کانادا در این محله قرار دارند.

محله لا دفانس: حومه مهم شهر پاریس است این منطقه یکی از بزرگترین و مهم ترین مراکز اقتصادی تجاری جهان محسوب می شود. این منطقه میزبان بسیاری از دفاتر و شرکت های بزرگ و رده اول جهان است. این منطقه در سال ۱۹۵۸ توسط دولت فرانسه بدین منظور ساخته شد. لادفنس در سال ۲۰۱۷ به عنوان منطقه تجاری پیشرو در قاره اروپا و چهارمین منطقه در جهان رتبه بندی شد.

محله سن دُنی: این مکان سابقاً محله ای صنعتی بود اما در طول ۱۰ سال گذشته تغییر ماهیت داده است. امروزه این محل میزبان مجموعه ورزشی استاد دو فرانس و منطقه اقتصادی لندی فرانس است. چندین آسمان خراش و ۲ خط سریع السیر مترو نیز در این منطقه وجود دارد. همچنین دفاتر تعدادی از شبکه های تلویزیونی فرانسه و استودیوهای فیلم سازی این کشور نیز در این محله قرار دارد. صومعه مشهور سن دنی، میزبان آرامگاه بسیاری از پادشاهان قدیم فرانسه نیز در این منطقه واقع است.

محله وال دو سن: دفاتر رسانه های اصلی پاریس و فرانسه در این منطقه قرار گرفته است. شبکه های تلویزیونی مشهور فرانسه و جهان مانند فرانس 24 و یورو اسپورت از جمله این دفاتر هستند. همچنین شرکت های بزرگ ارتباطات و دفتر اروپا، آفریقا و خاورمیانه شرکت مایکروسافت در این منطقه قرار دارند.

معروفترین آثار شهر پاریس کلیسای قرن دوازدهمی نوتردام، برج ایفل و تاق نصرت یا پیروزی (تریومف) می باشند.
عمده بناهای مشهور پاریس در محدوده میدان شارل دوگل واقع شده اند.
بخش دیگری از این آثار که شامل بناهای مدرن و امروزی شهر پاریس می شوند در محدوده منطقه لا دفانس قرار گرفته اند.

کلیسای قرن دوازدهمی نوتردام

تاق نصرت یا پیروزی (تریومف)

کاخ گارنیه یا اپرا گارنیه که در زمان امپراتوری دوم ساخته شده نیز از دیگر بناهای دیدنی شهر پاریس محسوب می شود. موزه لوور که امروزه یکی از مشهورترین موزه های جهان است نیز در بنای کاخ سابق لوور قرار دارد. علاوه بر کلیسای نوتردام کلیساهای مشهور و زیبای دیگری نیز از جمله کلیسای سن-شپل، کلیسای مادلین و کلیسای سکره کر دو مون مارتر نیز در این شهر قرار گرفته اند.

کاخ گارنیه 

نمایی از موزه لوور

کلیسای سکره کر دو مون مارتر

کلیسای مادلین

 موزه انولید که مقبره بسیاری از افتخارآفرینان فرانسه از جمله ناپلئون است، قلعه کونسیرژری که محل نگهداری لویی شانزدهم، ماری آنتوانت و خانواده سلطنتی فرانسه قبل از اعدام در جریان انقلاب بود، ۲ مجسمه ملقب به آزادی واقع در ایل دوسیژن و کاخ لوکزامبورگ که نمونه بزرگ آن ها در سال ۱۸۸۶ از سوی ملت فرانسه به ملت آمریکا هدیه داده شد، بخش دیگری از آثار دیدنی پاریس هستند.

عمارت انولید

یکی از دو باغ قدیمی معروف پاریس باغ تویلری است که در قرن ۱۶ ساخته شده است.
دیگر باغ معروف پاریس باغ گیاهان است. این باغ به دستور پزشک مخصوص لویی سیزدهم برای پرورش گیاهان دارویی ساخته شد. 
در مجموع پاریس دارای بیش از ۴۰۰ پارک عمومی است.
پاریس با دارا بودن ۴۷۵٬۰۰۰ درخت از ۱۲۰ گونه مختلف گیاهی سبزترین پایتخت اروپا است. 
باغ ها، پارک ها و فضای سبز پاریس

گورستان های پاریس
ساخت گورستان های امروزی پاریس به سال ۱۸۰۴ میلادی برمی گردد. تا قبل از این تاریخ هر یک از کلیساهای پاریس دارای یک گورستان اختصاصی بودند اما از اواخر قرن ۱۸ میلادی تصمیم به ساخت گورستانی واحد برای پاریس گرفته شد. تعدادی از گورستان های پاریس ارزش تاریخی و فرهنگی بالایی دارند، از آن جمله می توان از گورستان پرلاشز نام برد که آرامگاه بسیاری از مردان و زنان بزرگ جهان نظیر بالزاک، کلود برنارد، صادق هدایت، ادیت پیاف، غلامحسین ساعدی، اسکار وایلد، امیل زولا، مولیر و فردریک شوپن است نام برد. این گورستان به عنوان مشهورترین گورستان جهان شناخته می شود.
مقبره صادق هدایت

اپرا، تئاتر و موسیقی
از بزرگترین اپراهای پاریس می توان از اپرای قرن نوزدهمی گارنیه و اپرا باستیل نام برد. در این اپراها انواع باله های کلاسیک و اپراهای ترکیبی کلاسیک و مدرن اجرا می شود. تئاتر به صورت سنتی جایگاه ویژه ای در فرهنگ پاریسی دارد. به طور کل در حدود ۱۴۳ سالن تئاتر در شهر پاریس وجود دارد. بعضی از سالن های تئاتر در پاریس، هم زمان به عنوان سالن کنسرت نیز مورد بهره برداری قرار می گیرند.

نمایی از سالن اپرا گارنیه

کافه های پاریس از دیرباز شهرت جهانی داشته اند. این کافه ها با فضای کوچک داخلی و صندلی های چیده شده در کنار خیابان و قهوه های خوش طعم و کیک های خوش مزه نظر هر رهگذری را به سمت خود جلب می کند. فرانسه به عقیده اکثر مردم جهان خوشمزه ترین غذاهای دنیا را داراست، به همین خاطر است که پاریس رستوران های درجه یک و عالی فراوانی دارد. به طور کل در حدود ۵۰۰۰ رستوران در پاریس به تهیه و طبخ غذا می پردازند و تعدادی از رستوران های معروف پاریس شهرت بین المللی دارند.
به انتخاب «مجله رستوران» از ۵۰ رستوران برتر جهان در سال ۲۰۰۷ ، نه تا از این رستوران ها در پاریس قراردارند

پاریس معروفترین مقصد توریست های جهان است. گردشگران زیادی سالیانه به پاریس وارد می شوند و پاریس نیز دارای تعداد زیادی هتل می باشد. بعضی از هتل های پاریس شهرت جهانی دارند. این هتل ها تاکنون میزبان مشاهیر و ثروتمندترین افراد جهان بوده اند.
هتل ریتز که در اواخر سده نوزدهم میلادی افتتاح شده است تاکنون میزبان مشاهیری چون ارنست همینگوی، ادوارد هفتم پادشاه انگلستان، چارلی چاپلین و کوکو شنل بوده است.
هتل های پاریس

هتل کریلیون نیز به عنوان یکی از معروفترین هتل های لوکس جهان شناخته می شود. این هتل در قرن هجدهم ساخته شده است. این هتل نیز محل اقامت مشاهیری چون وودرو ویلسون، تئودور روزولت، هربرت هوور و ریچارد نیکسون رئیس جمهوران آمریکا، جرج پنجم پادشاه انگلستان، حسن دوم پادشاه مراکش، امپراتور هیروهیتو امپراتور ژاپن، ژاکلین کندی، چارلی چاپلین، ارسن ولز، الیزابت تیلور،  آرنولد شوارتزنگر  و مدونا بوده است.

فرانسه دارای دومین صنعت سینما در جهان می باشد و مردم آن به سینمای کشور توجه دارند. در سرتاسر فرانسه در حدود ۴۵۰۰ سالن سینما وجود دارد که ۳۷۵ عدد از این سینماها در پاریس واقع شده است. بزرگترین سالن سینمای پاریس گراند رکس نام داشته که ۲۸۰۰ نفر ظرفیت دارد. سالانه ۳۰ میلیون بلیت سینما در پاریس فروش می رود.
همچنین جشنواره ای به نام «فرنچ راندوو» به طور سالانه در پاریس برگزار می شود که پس از جشنواره کن و جشنواره برلین سومین جشنواره مهم سینمایی قاره اروپا محسوب می شود.

سینما و جشنواره پاریس

پاریس در گذشته نیز همیشه مقصدی برای تجار، دانشجویان و زائران مذهبی بوده است. اما صنعت توریسم در مقیاس بزرگ امروزی با ظهور راه آهن در سال ۱۸۴۸ در پاریس آغاز شد. برگزاری نمایشگاه های جهانی در پاریس عامل موثری در جذب توریست و توسعه در پاریس قرن نوزدهم بوده است. همچنین تلاش های صورت گرفته در زمان امپراتوری دوم در پاریس و توسعه آن نقش بسزایی در توسعه توریسم در پاریس داشته است.
بناها و موزه های مشهور پاریس در بین پربازدیدکننده ترین آثار توریستی جهان جای دارند.
پاریس با دارا بودن بیش از ۳۰ میلیون توریست در سال در صدر پربازدیدترین شهرهای جهان قرار دارد.
صنعت توریسم پاریس

موزه لوور در پاریس سالیانه هشت میلیون توریست را به خود جذب می کند که به همین دلیل به عنوان پربیننده ترین موزه جهان شناخته می شود. کلیسای نوتردام با ۱۳ میلیون و کلیسای سکره کر با ۱۲ میلیون بازدید سالیانه توسط توریست ها از دیگر قطب های جذب توریست در پاریس هستند. برج ایفل نیز به عنوان مشهورترین اثر شهری پاریس سالانه به طور متوسط ۶٫۵ میلیون بازدیدکننده دارد. این برج از زمان شروع به کار تاکنون بیش از ۲۳۰ میلیون بازدیدکننده را به خود جذب کرده است. دیزنی لند پاریس که پربیننده ترین اثر توریستی قاره اروپا محسوب می شود نیز در پاریس قرار داشته و سالانه بیش از ۱۴٫۵ میلیون بازدیدکننده دارد.

پاریس با دارا بودن بیش از ۱۵۰ موزه سالانه میلیون ها توریست خارجی را به سمت این موزه ها جذب می کند. در این میان موزه لوور که به عنوان مشهورترین و بزرگترین موزه جهان شناخته می شود میزبان تعدادی از مشهورترین آثار تاریخی و هنری چهان است. از این جمله می توان به تابلو مونالیزا یا لبخند ژوکوند اثر لئوناردو دا وینچی، مجسمه مشهور ونوس اثر مشهور دوره یونان باستان مربوط به ۱۳۰ سال پیش از میلاد مسیح و آثار تمدن های بزرگ بین النهرین، ایران باستان و مصر باستان اشاره کرد. آثار پابلو پیکاسو در موزه پیکاسو و آثار آگوست رودین در موزه رودین در پاریس نگهداری می شود. مرکز ملی هنر و فرهنگ ژرژ پمپیدو نیز میزبان موزه ملی هنر مدرن است. انجمن هنری مون پارناس نیز دارای موزه ای به نام موزه مون پارناس است. آثار هنری مربوط به دوره رنسانس و آثار هنری سبک امپرسیونیسم نیز در موزه های کلونی و اورسی نگهداری می شوند.

نمایی از موزه اورسی در هنگام غروب آفتاب

مردم پاریس نیز به ورزش بسیار علاقه مند بوده و از امکانات ورزشی این شهر بهره می برند در پاریس هزاران مجموعه کوچک و بزرگ عمومی و خصوصی ورزشی وجود دارد که از آن جمله می توان به ۱۳۹ مجموعه ورزشی عمومی، ۳۷ استادیوم ورزشی، ۴۶ مجموعه زمین های تنیس و ۳۷ مجموعه استخر اشاره کرد. 440 کیلومتر مسیر و مسیر دوچرخه سواری در پاریس وجود دارد. پاریس یک سیستم اشتراک دوچرخه با بیش از 20000 دوچرخه عمومی توزیع شده در 1800 ایستگاه پارکینگ ارائه می دهد.

پاریس میزبان بازی های المپیک تابستانی سال های ۱۹۰۰ و ۱۹۲۴ و جام های جهانی فوتبال ۱۹۳۸ و ۱۹۹۸ بوده است. همچنین مکان آغاز و پایان بزرگترین مسابقات دوچرخه سواری جهان یعنی تور دو فرانس در این شهر می باشد. هم چنین سالانه مسابقات تنیس آزاد فرانسه (رولند گاروس) که یکی از ۴ گرانداسلم بزرگ تنیس در جهان است نیز در پاریس برگزار می شود. علاوه بر این مسابقات همچنین می توان از مسابقات بین المللی دو ماراتون پاریس و مسابقات تنیس مسترز پاریس را نام برد.
پاریس در سال ۲۰۲۴ میزبان المپیک تابستانی ۲۰۲۴ خواهد بود.

پاریس در سال ۲۰۲۰، ۱۲٫۶ میلیون بازدیدکننده داشته است که با معیار اقامت در هتل اندازه گیری می شود، این اندازه با کاهش ۷۳ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۹ به دلیل ویروس کوید ۱۹ رو به رو بوده است. موزه لوور با بیش از دومیلیون و ششصدهزار نفر بازدیدکننده در سال ۲۰۲۰، با وجود تعطیلی طولانی موزه ها به دلیل ویروس کووید-۱۹، پربازدیدترین موزه شناخته شد.
پاریس در سال ۲۰۱۹ به عنوان دومین شهر جذاب جهانی در جهان رتبه بندی شده است.
پاریس در سال 2021 در کنار سنگاپور، دومین شهر گران قیمت دنیا بود.

پایان

صفحه ویکیپدیای انگلیسی و فارسی شهر پاریس
باشگاه خبرنگاران جوان
وبسایت شرکت خدمات گردشگری ایرسا 


تعداد صفحات : 68 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود