شهروند الکترونیکی 1
اتصال به شبکه ، پست الکترونیکی
مقدمه
انسان در زندگى اجتماعى خود نقش هاى متفاوت و متعددی مانند، فرزند، مادر، پدر، تاجر، کارمند و کارگر بودن را ایفا می کند. براى داشتن اجتماعى مناسب و پویا باید در هر نقشى که دارید وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. شهروند الکترونیک به کسى گفته میشود که با استفاده از ابزارهاى الکترونیکى بتواند وظایف خود را ساده تر، سریع تر و ارزان تر انجام دهد. براى این منظور لازم است دانش و مهارت کافى در زمینه هاى مختلف کار با ابزار مرتبط و تجارت الکترونیکى داشته باشد. امروزه از امکانات فناوری اطلاعات و ارتباطات در ساده سازی کارها استفاده می شود. شما نیز می توانید با استفاده از امکان ارتباط با اینترنت و بهره مندی از امکانات پست الکترونیکی، از مزایای آن در زندگی خود بهره مند شوید. در زندگی روزمره یا در محیط کار همواره شرایطى پیش میاید که نیاز دارید پیام یا اسنادی را در زمان بسیار کوتاه به فرد مورد نظر برسانید. خوشبختانه اینترنت بستری آماده کرده است که میتوانید بسیارى از این نوع کارها را با سرعت بیشتری انجام دهید. از این رو در این پودمان تعدادى از مهارت های مورد نیاز را برای به کار گرفتن این امکانات فرا می گیرید، ایجاد پست الکترونیکى و به کارگیری آن نمون هایی از این مهارت هاست. هر دانش آموزى با مراجعه به یکى از شبکه هاى مجازى مانند شبکه رشد، می تواند پس از دریافت مجوز به نام خود پست الکترونیکى ثبت کند.
اتصال به شبکه
اینترنت شبکه ای است که مجموعه اى از شبکه ها را در بر مى گیرد. در نظر بگیرید که رایانه های مدرسه را به وسیله سیم با هم شبکه کرده اند. علاوه بر این، رایانه های مدرسه دوستتان را نیز شبکه کرده اند. اگر این دو شبکه رابه هم متصل کنند یک شبکه بزرگ تر درست کرده اند. اگرهمه مدارس شهر به هم متصل شوند شبکه باز هم بزرگ ترمیشود. اگر همه شبکه های موجود در دنیا به هم وصل شوند به آن « شبکه بزرگ اینترنت » یا « شبکه بین المللی » می گویند.
سرویس دهنده اینترنت
امروزه در هر کشوری تعدادی سرویس دهنده اینترنت وجود دارد. این سرویس دهندگان با دریافت هزینه اشتراک، امکان اتصال به اینترنت را برای کاربران فراهم می کنند. این سرویس دهنده ها نیز با استفاده از امکانات شرکت مخابرات، رایانه شما را به اینترنت وصل می کنند. استفاده از سیم کشی تلفن ثابت موجود در خانه، همچنین استفاده از سرویس بی سیم تلفن های همراه از راه هاى اتصال به اینترنت است.
برای استفاده از اینترنت، به کمک تجهیزات شبکه مخابرات، از وسیله اى به نام «مودم» استفاده میشود. انواع مودم های رایج در بازار را برای کاربردهای خانگی و ادارى در اینترنت جست و جو و مزایا، معایب و کاربری هر کدام را بررسی کنید
پست الکترونیکى
یکی از امکانات دسترسی به اینترنت، جست و جوی موضوعات مورد نظر در شبکه جهانی است، که در سال گذشته با آن آشنا شده اید. در ادامه این پودمان، با بهره گیری از فیلم و نرم افزار آموزشی، با پست الکترونیکى که یکی دیگر از امکانات موجود در اینترنت و کاربری آن است، آشنا خواهید شد.
اگر بخواهید گزارش کار خود را که در قالب یک سند متنی تولید کرده اید، برای دبیرتان از طریق پست الکترونیکى ارسال کنید، برای اینکار نخست به یک پست الکترونیکى نیاز دارید.
در صورت تایید شدن همه اطلاعات نمون برگ ها توسط شما و پذیرش آن ها توسط سرویس دهنده پست الکترونیکى، نشانی پست الکترونیکى جدیدی ایجاد می شود که متعلق به شما خواهد بود. از این پس می توانید با دادن این نشانی به سایر همکلاسی ها و دبیر خود، اطلاعات مربوط به کارهای مدرسه را با یکدیگر به اشتراک بگذارید.
اخلاق اینترنتى: پست الکترونیکى هر فرد متعلق به اوست و نباید از هم کلاسی خود انتظار داشته باشید که رمز عبور پست الکترونیکى خود را به شما بدهد یا هنگام کار با پست الکترونیکى در مدرسه، نامه هایش را به شما نشان دهد. (مگر اینکه به درخواست خودش باشد.)
سرویس های پست الکترونیکى امکاناتی را برای کاربران ایجاد کرده اند تا اگر رمز عبور خود را فراموش کردند بتوانند دوباره به پست الکترونیکى خود دسترسی پیدا کنند.
نکات ایمنی
نگهداری رمز عبور: هرکسی که نشانی پست الکترونیکی شما را بداند، با دانستن رمز عبور می تواند به راحتی وارد آن شود و
به اطلاعات شما دسترسی پیدا کند. موارد زیر را برای نگهداری رمز عبور رعایت کنید:
رمز عبور خود را در محل هایى که در دسترس دیگران است یادداشت نکنید.
رمز عبور خود را در دوره های زمانی متفاوت تغییر دهید.
رمز عبور خود را به هیچ کس نگویید.
رمز عبور خود را در رایانه دیگران ذخیره نکنید.
و … .
خروج