تارا فایل

پاورپوینت درس سیزدهم مطالعات اجتماعی سوم ابتدایی




درس 13(بازیافت)
مطالعات اجتماعی سوم دبستان

آیا تاکنون دقّت کرده اید شما و خانواده تان هر روز مقداری پوست میوه و باقیمانده ی مواد غذایی، کاغذ، جعبه ی مقوایی و چیزهای کهنه و شکسته شده را دورمی ریزید؟ به این مواد زباله می گوییم.
جمع شدن زباله ها برای سلامتی ما ضرر دارد وخطرناک است. چرا؟
پاسخ: چون باعث تولید آلودگی زیستی و محیطی شده و همچنین موجب انتقال بیماری و یا تولید میکروب می شود.

ماموران زحمتکش شهرداری زباله ها راجمع آوری می کنند و به جاهای دوردست
می برند تا محلّ زندگی ما پاکیزه و سالم بماند. سپس زباله ها را به روش بهداشتی
می سوزانند یا زیرزمین دفن می کنند.

فراموش نکنیم زباله ها را در ساعتی که شهرداری تعیین کرده، به محلّ جمع آوری آن ها ببریم.

1. ما هر روز مقداری زباله تولید می کنیم. هم فکری کنید و چند راه پیشنهاد کنید تا در خانه یا مدرسه زباله ی کمتری تولید شود.
در مصرف کاغذ و مواد خوراکی زیاده روی نکنیم. میوه ها را به موقع مصرف کنیم تا پلاسیده نشوند، از ظرف یکبار مصرف کمتر استفاده کنیم و… .
2. پرس وجو کنید خانواده ها برای بیرون گذاشتن زباله چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
باید زباله ها را در داخل کیسه ی درب بسته قرار دهند، زباله های خشک و تر را از هم جدا کنند، نان خشک را با سایر زباله ها مخلوط نکنند و جداگانه نگهداری کنند و در زمان مشخص آن را بیرون بگذارند.

همه ی زباله ها دورریختنی نیستند. بعضی از زباله ها را می توان بازیافت کرد.
بازیافت چیست؟ بازیافت یعنی از موادّی که قبلاً استفاده شده است، دوباره چیز جدیدی بسازند. برای مثال، بطری های شیشه ای یا پلاستیکی وقوطی های فلزی را در کوره حرارت می دهند و از آن ها چیزهای جدید می سازند.کاغذ های دور ریخته شده را با دستگاه های مخصوص خمیر می کنند و دوباره از آن ها کاغذ درست می کنند.

ما چه کمکی می توانیم بکنیم؟
ما نباید این نوع زباله ها را با زباله های دیگر مخلوط کنیم تا آلوده شوند. ما می توانیم در خانه و مدرسه این زباله ها را جدا کنیم تا برای بازیافت آماده شوند.

آیا بازیافت کمک به حفظ منابع است؟
بله، چون با به کار بردن دوباره ی مواد که قبلاً مصرف شده است نیازی به استفاده از
منابع طبیعی نیست.
کمک به محیط زیست

١. شما و دوستانتان تصمیم گرفته اید در خانه تان صرفه جویی کنید و اسراف نکنید. هم فکری کنید که در این مورد چه کارهایی می توانید انجام بدهید؟ چند کار پیشنهاد
بدهید.
در زمان اوج مصرف ، از مصرف زیاد برق خودداری کنیم، در مصرف نان و خرید موادّ غذایی زیاده روی نکنیم. از هر چیزی به اندازه مصرف کنیم . آب را بیهوده باز نگذاریم و… .

٢. به سلیقه ی خودتان یک قلک درست کنید. برای این کار از افراد خانواده تان کمک بگیرید. قلک را به همکلاسی هایتان نشان بدهید. تصمیم بگیرید از امروز تا عید نوروز بخشی از پول تو جیبی تان را پس انداز کنید.
می توانید برای درست کردن قلک از وسایل پلاستیکی که در خانه دارید، استفاده کنید؛ مثلاً سطل ماستی را که تمام شده خوب بشویید و با کمک چسب و کاغذ رنگی آن را تزیین کنید.

٣. با کمک اعضای خانواده زباله هایی را که قابل باز یافت هستند، جدا و دسته بندی کنید. بعد در کلاس بگویید چگونه این کار را انجام دادید.

دو سطل انتخاب کردیم و درون هر کدام یک کیسه گذاشتیم؛ روی یکی نوشتیم زباله های خشک و روی دیگری نوشتیم زباله های تَر و زباله هایمان را تفکیک کردیم و در کارتنی جداگانه کاغذها را جمع کردیم.

٤. در مدرسه زباله ها را تفکیک کنید. سه سطل درست کنید و از همه بخواهید کاغذ و مقوّا، پلاستیک و بطری و باقیمانده ی میوه ها و خوراکی ها را به طور جداگانه درسطل مخصوص بریزند.

برای اینکه جداسازی زباله ها را فراموش نکنید، روی هر کدام از سطل ها با خطّ درشت نوع زباله ها را بنویسید.

بیشتربدانیم
متاسفانه کشور ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان زباله ی تَر در دنیاست و هر شهروند ایرانی تقریباً روزانه 800گرم زباله تولید می کند.
زمان تجزیه ی انواع زباله ها

شهر تاریخی گمیش تپه-گلستان

موفق و پیروز باشید


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود