1
Environmental Health
Foot materials health
Water health
Air health
Occupational (industrial) health
Rays health:
Ray definition
Ray classification
2
بهداشت کاربری تجهیزات پزشکی،الکترونیکی و مخابراتی در رسانه ها و سایت های خبری
بسم الّله الرّحمن الرّحیم
3
پیامدهای پرتودهی به روش غیراصولی دکتر محمودرضا کاردان، مدیرکل امور حفاظت در برابر اشعه کشور
در حال حاضر، 17 درصد پرتوگیری اضافی در کشور وجود دارد که رقم بسیار بالایی در پرتوگیری پزشکی محسوب می شود و این در حالی است که با انجام اقدامات و راهکارهای ساده می توان این میزان پرتو اضافی را به میزان قابل توجهی کاهش دارد. پرتوگیری پزشکی در کشور باید در مسیری حرکت کند که بهترین کیفیت تصویری را با کمترین پرتودهی داشته باشیم
4
باید بر تجویز سی تی اسکن و ام آر آی نظارت جدی اعمال شود مسعود امینی ، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هفتم
براساس استانداردهای علمی اگر یک درصدی مشخص از نتایج این خدمات طبیعی باشد و معلوم شود که بیمار موردی نداشته است، امری عادی است و جای سرزنش نیست اما اگر برای مثال، بیش از 80 درصد نتایج جواب آزمایش بر طبیعی بودن وضعیت بیمار صحه گذارد دیگر جای سوال و اعمال نظارت جدی دارد.
5
لزوم توجه به عمر مفید دستگاه ها دکتر عبدالرسول صداقت، رئیس انجمن رادیولوژی ایران
در بسیاری از بیمارستان ها در بخش رادیولوژی دستگاه هایی با قدمت 40 سال وجود دارد که می تواند خطراتی مانند نشت اشعه، کیفیت نامناسب تشخیص و ضرورت تکرار تصویربرداری برای بیمار را به همراه داشته باشد. متوسط عمر این دستگاه ها حدود 20 سال است که البته گاهی از این دستگاه ها 2 برابر بیشتر از عمر مفید پیش بینی شده برای آنها استفاده می شود. این در حالی است که دستگاه های انجام تصویربرداری به قدری حساس هستند که باید دائم تحت نظارت و کنترل باشند.
6
حفاظت در برابر تشعشعات صفحه رایانه دکتر حمید مرآت، چشم پزشک در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا
بهترین فاصله از صفحه کامپیوتر50 سانتی متر است .
باید صفحه کامپیوتر در جایی دور از پنجره یا نورهای خیره کننده باشد؛ زیرا تشعشعات آن می تواند باعث خستگی چشم شود. همچنین تصویرهای لرزان که در صورت قرارگیری کامپیوتر یا کاربر کامپیوتر در جایی که لرزش وجود دارد، می تواند باعث ایجاد ناراحتی های چشمی شود.
7
حفاظت در برابر تشعشعات صفحه رایانه دکتر حمید مرآت، چشم پزشک در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا
لرزش هایی که بیش از 15 تا 20 بار در ثانیه در صفحه کامپیوتر یا افراد ایجاد شود، باعث اختلال دید شده و باید از بین بروند.
کاربران کامپیوتر باید در هر 45 دقیقه استفاده مداوم از سیستم، 15 دقیقه به چشم خود استراحت دهند. همچنین افرادی که بیشتر از شش ساعت مداوم با کامپیوتر کار می کنند، دچارعفونت های ریوی و کاهش قدرت سیستم دفاعی شده و باید روزانه دو لیوان شیر بنوشند.
8
حفاظت در برابر تشعشعات صفحه رایانه دکتر حمید مرآت، چشم پزشک در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا
بهتر است افرادی که به صورت طولانی از کامپیوتر استفاده می کنند از صفحه مانیتور تخت و یا LCD استفاده کنند. زیرا این تعشعشات باعث گرم شدن عصب بینایی و شنوایی می شود که این امواج رادیویی و الکتریکی منجر به کاهش حساسیت این افراد می شود. چون در سطح صفحات مانیتور LCD یک مایع کریستالیزه وجود دارد، این امواج قبل از این که به چشم برسند، با این مایع برخورد کرده و از بین می روند.
9
حفاظت در برابر تشعشعات صفحه رایانه دکتر حمید مرآت، چشم پزشک در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا
فیلترهای مخصوص روی صفحه کامپیوتر تنها موجب ایجاد کنتراست می شود و جلوی تشعشعات را نمی گیرد.
کار زیاد با کامپیوتر موجب ایجاد عیوب انکساری در افراد نمی شود.
10
حفاظت در برابر تشعشعات صفحه تلویزیون دکتر ابراهیم جعفرزاده پور، دبیرعلمی یازدهمین کنگره سراسری اپتومتری ایران
لازم است کودکان برای حفظ دید چشم و جهت دیدن مقابل تلویزیون، فاصله ای حدود 5 برابر اندازه صفحه تصویر با تلویزیون داشته باشند و این فاصله در تلویزیون های جدید با صفحات LCD که تشعشعات کمتری را در بر دارد به حدود 4 تا 3 برابر اندازه تصویر تقلیل پیدا می کند.
11
کار با رایانه با خوردن عسل
نتایج تحقیقات روی افرادی که 6 ساعت در کنار رایانه شخصی خود غذا خورده اند نشان می دهد؛ آن دسته از زنان و مردانی که در رژیم غذایی خود عسل مصرف کرده اند، از آثار منفی تابش های رایانه ای بر قوای جسمی خود مصون مانده اند.
12
متخصصان هشدار دادند: لامپ فلورسنت موجب بروز عوارض پوستی و سردرد می شود
استفاده مداوم از لامپهای فلورسنت موجب بروز عوارض بسیاری از جمله سردرد، اگزما و دیگر عوارض پوستی می شود.
البته استفاده از لامپهای کم مصرف مطلوب است اما متخصصان پوست به این نتیجه رسیده اند که بهتر است در محلهایی که افراد مرتبا در آنها حضور دارند از این لامپها استفاده نشود و در عوض در مکانهای عبور و مرور و راهروها و پارکینگها و اتاقهای انتظار و نظایر آن می توان از این گونه لامپها استفاده کرد.
13
بر اساس اعلام اتحادیه بین المللی ارتباطات الکترونیکی: 4 میلیارد نفر تلفن همراه دارند
14
نتایج یک مطالعه 10 ساله توسط دکتر «مایک ریپاکولی» از استرالیا و از محققان برجسته سازمان بهداشت جهانی تلفن های همراه در مقایسه با رادیو و تلویزیون خطر کمتری برای سلامتی دارند
این نتایج در حالی اعلام شد که تا پیش از این تصور عمومی وجود داشت که تلفن های همراه در مقایسه با رادیو و تلویزیون خطرات بیشتری برای سلامتی افراد دارد.
گرچه تشعشعات رادیویی تلفن همراه برای بدن بی خطر نیست با این حال سیگنال های ارسالی از تلویزیون و رادیوها قوی تر از تلفن های همراه هستند که در نتیجه خطر بیشتری برای سلامتی افراد دارند.
15
دکترعلی اکبر موسوی موحدی ، استاد و پژوهشگر برجسته مرکز تحقیقات بیوشیمی – بیوفیزیک دانشگاه تهران(IBB) سودمندی مکالمه با موبایل،فقط 1دقیقه
اثر سوء میدان های الکترومغناطیسی به ویژه میدان تلفن همراه به صورت فزاینده نقش تخریبی در بدن، ارگانیسم ها، بافت ها، سلول ها و ماکروملکول های حیاتی مانند DNA، پروتئین ها و آنزیم ها خواهد داشت.
نباید به تلفن همراه به عنوان وسیله ای بی خطر نگاه کرد و هر کس هر اندازه که تمایل داشت از آن استفاده کند؛ بلکه کاربرد تلفن همراه باید همانند مصرف دارو، محدود و کنترل شده و اصلاحا دارای دوز مشخص باشد؛ به طوری که یک فرد تنها ساعاتی از روز را می تواند از موبایل استفاده کند و پس از آن حق استفاده دوباره از آن را نخواهد داشت.
16
تلفن همراه موجب پیری زودرس می شود
پژوهشگران در بلژیک با تحقیق روی موشهای صحرایی در آزمایشگاه پی بردند میزان مرگ و میر موشهایی که در معرض امواج تلفن همراه قرار می گیرند بالاتر از مرگ و میر موشهایی است که با این امواج تماس ندارند.
نتیجه این آزمایش نشان داد که تعداد گلبولهای سرخ این موشها بالا رفته است که این نشان از تهاجمی خارجی به سیستم ایمنی موشها است.
علاوه بر آن حافظه این موشها نیز ضعیف شد و میزان مرگ و میر در بین آنها دو برابر موشهایی است که در معرض امواج قرار نگرفته بودند.
پژوهشگران همچنین پی بردند ارگانیسم این موشها دچار پیری زودرس شده اند.
17
نتایج تحقیقات یک گروه از متخصصان هلندی استفاده از تلفن همراه خطر ایجاد تومورهای مغزی را افزایش می دهد
کسانی که به مدت طولانی از تلفن همراه استفاده می کنند، دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به تومورهای بدخیم در قسمتی از مغز می شوند که بیشتر تلفن خود را در آن سمت نگه میدارند.
استانداردهای بین المللی موجود درباره خطر تشعشعات حاصله از تلفن همراه و ایمنی بودن آن کافی نیست.
کسانی که بیش از 10 سال از تلفن همراه استفاده می کنند، 20 درصد بیشتر از سایرین در معرض خطر تومورهای آکوستیک عصبی و هم چنین 30 درصد بیشتر در معرض خطر تومورهای بدخیم گلیوما هستند.
18
یک سازمان مستقل انگلیسی با بررسی 15 سال تحقیقات علمی از هفت مطالعه ی مختلف مدعی شد: تلفن های همراه موجب بروز تومور مغزی می شوند
تلفن های همراه ممکن است احتمال شکل گیری تومورهای مغزی خوش خیم و بدخیم را افزایش دهند.
سازمان Powerwatch از دولت انگلیس درخواست کرد کودکان را از استفاده از تلفن همراه منع کرده و اطلاعاتی را منتشر کند تا مردم از خطرات احتمالی آن باخبر شوند.
با این حال دانشمندان متعددی این تحقیق را مورد پرسش قرار داده و اظهار کرده اند هیچ ارتباطی میان استفاده ی زیاد از تلفن همراه و به وجود آمدن تومور تایید نشده است.
19
یک موسسه تحقیقاتی در انگلستان با 6 سال بررسی تاثیر تلفن همراه را بر روی سلامت افراد مورد اعلام کرد: استفاده کوتاه مدت از تلفن همراه هیچ خطری برای سلامت ایجاد نمی کند
استفاده از تلفن همراه هیچ گونه ضرر و زیانی برای افراد ایجاد نمی کند، به ویژه در کوتاه مدت خطرات احتمالی آن به کمترین حد ممکن نیز می رسد.
استفاده از تلفن همراه در کمتر از 10 سال هیچ مشکلی ایجاد نمی کند و به هیچ عنوان خطر ابتلا به سرطان مغز یا سرطان سیستم عصبی را افزایش نمی دهد.
همچنین این محققان دریافتند که استفاده از تلفن همراه هیچ تاثیری بر فعالیت های مغزی نمی گذارد.
20
دکتر Vini Khurana ، جراح مغز: موبایل خطرناکتر از سیگار است
ریسک تومور مغزی در کاربران تلفن های همراه دو برابر دیگران است البته چنین تومورهایی ده سال زمان نیاز دارند تا رشد کرده و در داخل مغز گسترش یابند.
از سوی دیگر این نظرات با مخالفت و عکس العمل شدید اتحادیه اپراتورهای موبایل (MOA) روبرو گردید. سخنگوی این اتحادیه اعلام کرد: «اینها نکات منتخب و دستچین شده از یک مقاله علمی هستند که توسط یک نفر آنهم بدون انجام هیچگونه آزمایش و تحقیقات جدید اعلام گردیده اند.» وی در انتها اضافه کرد: «این مطالب در تعارض مستقیم با تحقیقات سازمان جهانی بهداشت و همچنین 30 مرکز علمی مستقل دیگر است که هیچگونه علامتی از تاثیر سیگنال های رادیوئی سطح پائین بر روی سلامتی انسان مشاهده ننمودند.»
21
به گفته الن فاکس، استاد روانشناسی دانشگاه «اسکس» : زندگی در کنار دکل های تلفن همراه خطرزا نیست بیماری های نسبت داده شده به الکترومغناطیس ناشی از تلقین است!
امواجی که از این دکل ها صادر می شود منشا هیچ گونه بیماری انسانی نیستند.
این پژوهشگر با این ادعا که منابع میدان های مغناطیسی منجر به ایجاد نوعی سندروم موسوم به «حساسیت شدید به الکترومغناطیس» می شود، مخالفت ورزیده است.
فاکس می گوید: «من فکر نمی کنم بیماری زا بودن وسایل ارتباطی الکترونیکی در پژوهشی واقعا اثبات شده باشد.»
22
به گفته الن فاکس، استاد روانشناسی دانشگاه «اسکس» : زندگی در کنار دکل های تلفن همراه خطرزا نیست بیماری های نسبت داده شده به الکترومغناطیس ناشی از تلقین است!
او با اشاره به اثر تلقین در بروز بیماری ادامه می دهد:«همه ما خوب می دانیم پژوهش نشان داده هرگاه انسان به این باور برسد که از فلان چیز بیمار می شود احتمالاً چنین اتفاقی می افتد. این گونه تلقین ها مطمئنا اثرات بیولوژیکی به دنبال خواهد داشت.»
پیش از این، پژوهش هایی گفته اند«سندروم حساسیت شدید به الکترومغناطیس»دارای نشانه هایی چون سر درد، خستگی و خارش و دیگر بیماریهای پوستی است.
23
میزان پرتودهی، ایمنی نصب آنتن ها و این که اصول فنی در نصب آنان رعایت شده باشد از ملاک های لازم برای کسب تاییدیه از وزارت بهداشت است.
استحکام سازه ای آنتن های نصب شده برروی آنان نیز الزامی است که متاسفانه بعضا مشاهده می شود که در مناطق جنوبی شهر تهران این آنتن ها بر روی ساختمان های فرسوده ای نصب می شود.
باید با نصب هشدار دهنده هایی حریم آنتن تعیین شود و آنتن ها دور از دسترس عموم قرار بگیرد.
پرسنلی که با این آنتن ها کار می کنند بایستی دوره بهداشت حرفه ای و حفاظتی لازم را دیده و واجد مدارک و امکانات حفاظتی باشند.
هشدار مهندس گورانی، کارشناس مسوول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت: تاکنون مستنداتی مبنی بر بی خطری آنتن های BTS ارایه نشده است
24
براساس تحقیق دکتر علی خوانین، استادیار گروه بهداشت حرفه یی دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس: امواج مایکرو ویو ناشی از تلفن همراه باعث کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما می شود
مواجهه با امواج مایکرو ویو تلفن همراه در محفظه های فلزی نظیر اتومبیل جذب انرژی را بیشترمی کند؛ از این رو توصیه می شود از تلفن سیار کمتر استفاده و یا این وسیله در کیف های کوچک نگه داری شود.
امواج مایکرو ویو ناشی از تلفن سیار باعث کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما می شود و به عنوان یک عامل زیان آور و فیزیکی مهم است.
برای پیشگیری از استرس اکسیداتیو، به کاربران تلفن همراه توصیه می شود از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان استفاده کنند.
25
دکتر سارا ویه و همکارانش در دانشگاه ایندیانا در امریکا با مطالعه محققان بر روی پانزده دختر نوجوان پانزده ساله نوجوانان به ویژه دختران با استفاده کردن از تلفن های همراه ، سلامت خود را بهبود می بخشند.
آنهایی که از گوشی های تلفن همراه استفاده می کنند نسبت به دیگر همسالان خوشحال تر به نظر می رسند.
استفاده از تلفن همراه این امکان را به والدین نوجوانان می دهد که از شرایط جسمانی و روحی آنها اطلاع کسب کنند و این امر به خصوص هنگام بازگشت از مدرسه مهم است زیرا بیشتر نوجوانان هنگام بازگشت از مدرسه دچار مشکل می شوند.
26
تی یری بو ایه متخصص سرطان شناسی : خطر تلفن همراه برای کودکان
نباید به کودکان زیر 12 سال اجازه داد از تلفن همراه استفاده کنند مگر در مواقع ضروری
باید هنگام صحبت کردن، تلفن همراه را یک متر دور از بدن نگه داشت و دستگاه را روی پخش صدا قرار داد یا از هندز فری استفاده کرد و تا حد امکان از حمل کردن تلفن همراه با خود ، خودداری کرد.
برای ارتباط برقرار کردن با تلفن همراه بیشتر از پیامک استفاده شود زیرا مدت زمان قرار گرفتن در معرض گوشی را کوتاه می کند.
27
پروفسور ویلیام استوارت عضو هیات علمی محافظت از اشعه رادیولوژی در انگلیس کودکان تا 14 ساله نباید از تلفن همراه استفاده کنند
به علت خطر احتمالی تلفن های همراه برای کودکان ، والدین نباید به کودکان زیر 8 سال خود تلفن همراه بدهند. کودکان از 8 تا14 سال نیز فقط وقتی باید از تلفن همراه استفاده کنند که چاره دیگری نباشد.
ما نمی توانیم دست روی دست بگذاریم و بگوییم که تلفن های همراه کاملا بی خطرند.
آنقدر بی اطمینانی درباره تلفن های همراه وجود دارد که در پیش گرفتن یک نگرش محتاطانه ، مخصوصا در رابطه با کودکان را توجیه کند. اگر تشعشع الکترومغناطیسی خطری داشته باشد خطر آن برای کودکان بیشتر از بزرگسالان است زیرا جمجمه کودکان نازکتر است و مغز آنان هنوز در حال رشد است.
28
استفاده از تلفن همراه به هیجانات روحی درجنین و بیش فعالی کودکان منجر می شود
استفاده از تلفن همراه دو تا سه بار در روز توسط زنان باردار، جنین را مبتلا به هیجانات روحی می کند.
دانشمندان همچنین معتقدند که استفاده از تلفن همراه بچه های پنج تا شش ساله را بیش فعال و در آنان مشکلات رفتاری و روانی ایجاد می کند.
29
دکتر رضا نفیسی، متخصص رادیولوژی : زنان باردار تلفن همراه خود را خاموش کنند
امواج موبایل بالای 900 مگاهرتز است که بررسی های بسیاری نشان داده اند که مضراتی برای سلامتی انسان دارند؛ ولی هیچ کدام به اثبات نرسیده است.
این امواج بیشترین ضرر را برای مادران باردار و کودکان می تواند داشته باشد و مشخص شده که این امواج بی ضرر نیستند و در سلول های در حال رشد مثل جنین بسیار اثر گذاشته و خطرناک هستند.
کودکان و مادران باردار حتی الامکان از موبایل کمتر استفاده کنند و توصیه می شود که در فاصله یک متری از بدن قرار گیرد.
30
گوشیهای تلفن همراه رویDNA اثر مخرب دارند
امواج رادیویی منتشر شده از گوشی های تلفن همراه در شرایط آزمایشگاهی به سلولهای بدن صدمه می زنند و DNA این سلول ها را تخریب می کنند.
این مطالعه ثابت نمی کند که گوشی های تلفن همراه برای بدن مضر هستند، اما می توان نتیجه گرفت که تحقیقات بیشتری برای بررسی تاثیر این گوشی ها در شرایط غیر آزمایشگاهی بر بدن انسان مورد نیاز است.
31
بر اساس نتایج پژوهش آشوک آگاروال، یک متخصص آمریکایی هندی الاصل در مجله «باروری و ناباروری» : قرار دادن تلفن همراه در جیب به توان تولیدمثلی مردان آسیب می رساند
مردانی که تلفن همراه خود را داخل جیب یا روی کمربند خود می گذارند ممکن است به توان تولیدمثلی خود آسیب وارد کنند.
گذاشتن تلفن همراه در جیب و یا قرار دادن آن روی کمربند و استفاده از گوشی برای مکالمه در این وضعیت باعث آسیب رسیدن به اسپرم ها می شود.
یک ارتباط مهم و قابل توجه بین استفاده از تلفن همراه و کیفیت اسپرم ها مشاهده شده است. بویژه در مردانی که از تلفن خود بیش از چهار ساعت در روز استفاده می کنند.
32
بر اساس نتایج تحقیقات 30 ساله دکتر «الریک وارنک» روی تاثیر تکنولوژی بر روی محیط زیست : همنوع کشی زنبورها دراثر امواج موبایل
حجم بی سابقه ای از مغناطیس مصنوعی، میدانهای الکتریکی و الکترومغناطیسی در سرتاسر سیستم اطلاعاتی طبیعت گسترده شده است که می تواند عامل اصلی ناپدید شدن زنبورها در اروپا و آمریکا و همچنین کاهش تعداد گنجشک ها در انگلستان و ایجاد اختلال در مهاجرت پرندگان باشد.
زنبورهایی که در معرض تابش میدانهای الکتریکی خطوط انرژی و یا امواج تلفن همراه قرار می گیرند، یکدیگر را از بین برده و توانایی بازگشت به زیستگاه خود را از دست خواهند داد.
تعداد پرندگانی مانند گنجشک در حوالی این دکل ها کاهش یافته و شکل دسته های پرنده های مهاجر با نزدیک شدن به این دکل ها از هم پاشیده شده و پرندگان از مسیر اصلی خود منحرف می شوند.
33
مهندس علی گورانی، کارشناس مسوول بهداشت پرتوها در وزارت بهداشت: متاسفانه در ایران فرهنگ حفاظت در برابر پرتوها و اشعه ها نهادینه نشده است.
قرار گرفتن در معرض منابع پرتوزا که طیف وسیعی ازجمله وسایل منزل را شامل می شود، بدون رعایت نکات ایمنی ازجمله حفظ فاصله، می تواند باعث ایجاد عوارض خطرناکی در بدن شود. اما توصیه وزارت بهداشت آن است که یا از این وسایل استفاده نشود یا در صورت ضرورت به مدت کم و با رعایت نکات ایمنی مورد استفاده قرار گیرد.
تمام وسایل برقی خاموش تا زمانی که دو شاخه آن ها به پریز متصل است، از خود امواج الکتریکی ساطع می کنند ولی وقتی روشن می شود علاوه بر امواج الکتریکی، امواج الکترومغناطیسی نیز منتشر می کند. حتی سیمی که از زیر سطح دیوار عبور کرده، دارای تابش های الکترومغناطیسی است
34
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: مدت زمان مکالمه تان را کاهش دهید
1) بهترین راهکار این است که مدت زمان تماس و مکالمه با تلفن همراه تان را کاهش دهید. مطالعات نشان می دهد که اگر شما بیش از دو دقیقه با تلفن همراه صحبت کنید، امواج مغزی شما تحت تاثیر امواج تلفن همراه قرار می گیرد.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
35
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: کودکان فقط در مواقع ضروری
2) این به هیچ وجه درست نیست که کودکان یک تلفن همراه مخصوص خودشان داشته باشند چون مغز کودکان در حال رشد است و اثر امواج تلفن همراه بر آن بیشتر است. بهتر است کودکان جز در موارد اورژانس با تلفن همراه خود صحبت نکنند.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
36
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: اول بگذارید ارتباط برقرار شود
3) اگر شما از هدست یا گوشی استفاده نمی کنید وقتی شماره می گیرید اجازه دهید اول تلفن همراه تان وصل و ارتباط با طرف مقابل برقرار شود سپس آن را روی گوش تان قرار دهید در این صورت تحت اشعه مضر کمتری قرار می گیرید. شما می توانید برقرار شدن ارتباط را روی صفحه تلفن همراه تان ببینید.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
37
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: تلفن همراه را در جیب شلوارتان و یا روی کمر بندتان قرار ندهید
4) بهتر است تلفن همراه را در جیب شلوارتان قرار ندهید چون بافت های بخش پایینی بدن بیشتر از بافت های سر و صورت، اشعه های مضر تلفن همراه را جذب کرده و آسیب می بینند. نتایج یک مطالعه نشان می دهد مردانی که تلفن همراه را در جیب شلوارشان قرار می دهند تعداد اسپرم هایشان 30درصد کاهش پیدا می کند.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
38
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: تلفن همراه تان را داخل پوشش های فلزی و محفظه های دربسته فلزی قرار ندهید
5) برای موبایلتان پوشش های فلزی نخرید و آن را درون بسته های فلزی دربسته قرار ندهید. این محفظه های فلزی مانند یک گیرنده عمل کرده و اثر امواج تلفن همراه را که به سمت بدن شما می آیند تشدید می کنند.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
39
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: تلفن همراهی با جذب پایین اشعه برای بدن بخرید
6) هنگام خرید تلفن همراه به میزان S.A.R آن توجه کنید. این عدد به طور معمول به وسیله شرکت سازنده تلفن همراه روی گوشی و یا کاتالوگ آن درج می شود و نشان می دهد که هنگام استفاده از تلفن همراه چه مقدار از امواج جذب بدن شما می شود. هرچه این عدد در یک گوشی تلفن همراه پایین تر باشد آن گوشی ایمن تر است و بیشتر شما را از آثار مخرب اشعه های تلفن همراه مصون نگه می دارد.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
40
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: از هدست استفاده کنید
7) برای اینکه امواج تلفن همراه هنگامی که آن را روی گوش تان قرار داده اید مغز شما را نشانه نروند باید آن را از سرتان دور کنید. بهترین کار این است که به جای قرار دادن تلفن همراه روی گوش تان از یک «هندزفری» یا «هدست» استفاده کنید. این کار موجب می شود امواج تلفن همراه به سمت مغز شما نیایند و فقط بتوانید با هندزفری مکالمه خودتان را انجام دهید.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
41
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: از هندزفری های بلوتوث دار استفاده کنید
8)گرچه این مدل از هندزفری ها هم امواجی را به سمت مغز شما می فرستد ولی محققان می گویند این امواج 100 مرتبه کمتر از امواجی هستند که هنگامی که گوشی تلفن همراه را روی گوش تان قرار می دهید، به مغزتان می رسد ولی فراموش نکنید آن را هنگامی که صحبت نمی کنید از گوش تان جدا کنید چون در این شرایط باز هم امواج بلوتوث به سمت مغز شما می آیند.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
42
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: از هندست (هندزفری) هایی استفاده کنید که درونشان یک لوله تو خالی به کار رفته است
9) این هندزفری ها درست مانند هندزفری های معمولی هستند با این تفاوت که آن بخش از هندزفری که در مجاورت گوش قرار می گیرد از یک لوله تو خالی که درون آن هیچ سیمی عبور داده نشده، تشکیل شده است. به این ترتیب صدا به طور مستقیم از هوای درون این لوله خالی و با ارتعاش مولکول های هوا به گوش شما می رسد و امواجی را که به مغز می رسد کاهش می دهد.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
43
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: از اسپیکر یا پخش صدا استفاده کنید
10) در این شرایط تلاش کنید تا می توانید تلفن همراه را دورتر از بدن تان قرار دهید. با بیشتر شدن فاصله میزان امواج الکترومغناطیس به میزان زیادی کاهش می یابد.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
44
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: از آنتی اکسیدان ها استفاده کنید
11) آنتی اکسیدان ها موادی در بدن هستند که از پیری پیشگیری می کنند و برای سلامت بدن بسیار ضروری هستند. امواج تلفن همراه می توانند این ترکیبات حیاتی بدن را از بین ببرند و فرمول شیمیایی آنها را بشکنند بنابراین چون در طول روز شما مدت زیادی تحت تابش این اشعه های مضر قرار می گیرید خوب است از مکمل های آنتی اکسیدان در غذاهای روزانه تان استفاده کنید.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
45
توصیه هایی برای کاهش تماس با امواج موبایل: جلوی آنتن موبایلتان را نپوشانید
12) مسدود کردن آنتن تلفن همراه هنگام استفاده مقدار پرتوهای جذب شده از طریق مغز را افزایش می دهد. این کار موجب می شود کارایی تلفن همراه کاهش یابد و موجب شود موبایل از برق بیشتری برای ایجاد کیفیت بیشتر استفاده کند و پرتوهای بیشتری را منتشر کند.
هفته نامه سلامت- شماره186-صفحه زندگی ایمن
46
با تشکر از توجه شما