؟؟؟؟؟؟
؟؟؟؟؟؟
انسان
نوزادی
کودکی
نوجوانی
جوانــی
میان سالی
کهن سالی
زندگی من در دنیا به چند دوره تبدیل می شه؟
عالم قبر
و برزخ
هورمون
رشد
صدا
غده هیپوفیز٭تیروئید
تستوسترون
رویش مو
افزایش
در بدن ٭ صورت
قد ٭ وزن ٭ قدرت
چه هورمونی در طول عمر بر من تاثیر میزاره؟
1- قدرت تشخیص مسائل و پیش آمدهای زندگی و پذیرش مسئولیت های اجتماعی.
2- پیدایش ویژگی های تازه ای در ساختار، رفتار و نیازها و پیدایش تفاوت های پسر و دختر.
3- ایجاد توانایی اداره مستقل اقتصاد زندگی و یافتن موقعیت های اجتماعی.
4- پیدایش تغییرات وسیع شکل و حجم بدن و طرح کلی اندام و رشد اعضای بدن.
5- ایجاد آمادگی لازم برای انجام وظایف دینی همزمان با رسیدن به سن تکلیف.
بلوغ روانی
بلوغ جنسی
بلوغ اقتصادی
بلوغ جسمی
بلوغ شرعی
من تو طول عمرم با چند نوع بلوغ برخورد دارم؟
نشانه های بلوغ شـرعـی
پسرا یکی از این سه چیز
می باشد.
15 سال قمری
برای پسران
بیرون آمدن
آب مَنی
روئیدن موی
درشت در زیر
شکم
ما پسرا از کجا باید بفهمیم به بلوغ شرعی رسیدیم؟
15 سال قمری با 15 سال شمسی چه فرقی دارد؟
15 سال قمری برابر است با 14 سال و 6 ماه و 22 روز
مَنی چیه دیگه؟
طهارت و پاکى بدن و محیط زندگى، در اسلام داراى اهمّیت بسیارى است. انسان باید از خوردن و آشامیدن چیزهاى نجس دورى کرده و بدن و لباسش براى «نماز» که بهترین شیوه پرستش پروردگار عالم است، پاک باشد و بهتر است تمیزترین لباس را بپوشد. بنابراین شناختن چیزهاى نجس و آموختن شیوه پاک کردن آنها نیز لازم است. *(رساله احکام براى جوانان (آیت الله مکارم)، ص: 15)
1
ادرار
2
موفوع
3
خون
4
منی
5
مردار
6
سگ
7
خوک
8
شراب
9
آبجو
(فقاع)
10
کافر
همه چیز در جهان پاک است غیر از یازده مورد و
چیزهایی که به سبب این یازده تا نجس می شوند:
منی مایعی {نجس و}غلیظ است که با سرعت و جهش و شهوت از مخرج ادرار خارج می شود.
از کجا معلوم این آبی که از آدم خارج میشه مَنیه؟
اگر رطوبتى از انسان خارج شود و نداند منى است یا بول{ادرار} یا غیر اینها چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده (و بعد از بیرون آمدن آن، بدن سست شده)، آن رطوبت حکم منى دارد و اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضى از اینها را نداشته باشد، حکم منى ندارد.
*(توضیح المسائل (محشى – امام خمینى ره)، ج 1، ص: 208 مساله346 )
حالا اگر فهمیدم منی بوده چی کار باید بکنم؟
اگر از انسان آب منی خارج شود غسل جنابت بر او واجب می شود . چه در خواب باشد چه در بیداری ، کم باشد یا زیاد ، با اختیار باشد{البته استمناء از گناهان کبیره می باشد} یا بی اختیار.
پاک کردن بدن و لباس از نجاست منی و بول:*(رساله آموزشی، مقام معظم رهبری، ج1 ، ص 50)
مراحل شستن غیر ظروف
برطرف کردن
عین نجاست
یک بار آن چیز نجس را در آب کُرّ یا
جاری فرو ببرد یا زیر شیر آب(که متصل
به کُرّ هست) بگیرند به طوری که آب
به همه ی جاهایی نجس شده برسد
پاک می شود.
فقط در نجس به سبب ادرار با آب قلیل
باید دوبار آب ریخته شود.
در فرش و لباس و امثال آن
باید (بنا بر احتیاط واجب)
آن را پس از فرو بردن درآب،
فشار و یا تکان بدهند{تا آب
از آن خارج شود}.
1
2
3
طریقه ی انجام غسل جِنابَت چگونه هست؟
غسلهای واجب هفت مورد است
جنابت
سه نوع غسل ویژه بانوان
میت
مس میت
واجب شده
به سبب نذر یا
عهد یا قسم
اول ترتیبی: به نیت غسل ، اول سر و گردن بعد طرف راست، بعد چپ
دوم ارتماسی: تمام بدن را یک باره در آب فرو ببرد به طوری که آب به
همه ی جای بدن برسد. *(رساله آموزشی، مقام معظم رهبری، ج1 ، ص 82)
دو طریقه برای انجام غسل:
آیا همین غسل برای برطرف شدن حالت جنابت کافیه؟
بله، فقط یه سری کارها برای انسان خوب و مستحب می باشد:
«استبراء {یا پاک شدن} از منی»: مستحبّ{بهتر} است انسان بعد از بیرون آمدن منى بول کند و اگر بول نکند و بعد از غسل رطوبتى از او بیرون آید، که نداند منى است یا رطوبت دیگر، حکم منى دارد . *(توضیح المسائل (محشى – امام خمینى ره)، ج 1، ص: 210 مساله348 )
«استبراء از ادرار»: عمل مستحبّى است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام مى دهند و آن داراى اقسامى است و بهترین آنها این است که بعد از قطع شدن بول، اگر محل خروج مدفوع نجس شده، اول آن را تطهیر{با آب مثلا} کنند، بعد سه دفعه با انگشت میانه{وسط} دست چپ از محل خروج مدفوع تا بیخ آلت{زیر مکان قرار داشتن عضو آلت} بکشند و بعد شست را روى آلت و انگشت پهلوى شست{انگشت اشاره} را زیر آن بگذارند و سه مرتبه تا ختنه گاه{ابتدای محل ختنه} بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند{تا باقی مانده ادرار از آلت خارج شود}.
*(توضیح المسائل (محشى – امام خمینى ره)، ج 1، ص: 62 مساله 72)
1
2
3
غسل نکنیم چی میشه؟
غیر از اینکه باید توجه داشت ،برای خواندن نمازهای واجب غسل کردن واجب است و همچنین کسی که جُنُب شود و بدون غسل یا تیمم بدل از غسل روزه ماه مبارک رمضان یا قضای آن ماه را گرفته باشد روزه اش باطل است،پنج چیز بر فرد جُنُب حرام است:
اول: رساندن جایى از بدن به خطّ قرآن یا به اسم خدا، و اسامى مبارکه پیامبران و امامان علیهم السلام (به احتیاط واجب )حکم اسم خدا را دارد.
دوم: رفتن در مسجد الحرام (و مسجد پیغمبرصلى اللَّه علیه و آله و سلم، اگر چه از یک در، داخل و از در دیگر خارج شود.)
سوم: توقّف در مساجد دیگر، ولى اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود یا براى برداشتن چیزى برود مانعى ندارد. و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان علیهم السلام هم توقف نکند.
چهارم: گذاشتن چیزى در مسجد ؛
پنجم: خواندن سورهاى که سجده واجب دارد و آن چهار سوره است اول: سوره سى و دوم قرآن الم تنزیل دوم: سوره چهل و یکم حم سجده سوم: سوره پنجاه و سوّم و النجم. چهارم: سوره نود و ششم اقرء و اگر یک حرف از این چهار سوره را هم بخواند حرام است.
استِمناء چیه؟
آیه: وَ الَّذینَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُونَ (5) اِلاَّ عَلى اَزْواجِهِمْ اَوْ ما مَلَکَتْ اَیْمانُهُمْ فَاِنَّهُمْ غَیْرُ مَلُومینَ (6) فَمَنِ ابْتَغى وَراءَ ذلِکَ فَاُولئِکَ هُمُ العادُونَ (7)
آنان که نگهبان دامنهاى خود هستند مگر براى همسرانشان و یا ملک یمین(کنیز) خودشان آنها در این عمل مذمت نمیشوند هرکس غیر آن را آرزو کند آنها همان دشمن هستند. (5 و 7 مومنون و 29 و 31 معارج)
روایات: استمناء طلب منى هست بطور حرام از غیر راه طبیعى و آن در شرع مقدس اسلام حرام است و در روایت هست که على به مردى گذر کرد که داشت با آلت خودش بازى مىکرد تا آنکه انزال کرد(یعنی منی خارج شد) حضرت بقدرى به روى دستش زد که دستش سرخ شد … و بعد با بیت المال مسلمانان زنى براى او گرفت. (امام باقر)
از امام صادق پرسیدند{از این عمل شنیع} حضرت فرمود آن گناه بزرگى است خداوند در کتاب خود از آن نهى کرده است و آن مثل اینست که انسان با خودش نکاح(ازدواج) کند اگر مىدانستم که آن کار را مىکند با او غذا نمىخوردم سوال شد که آیا در کتاب خدا دلیلى بر آن هست؟ فرمود کلام خدا که فرمود هرکس غیر آن را آرزو کند آنها دشمنان هستند آن گناه بزرگى است خداوند گناه را از بندگان خود دوست نمىدارد و ما را خدا از آن نهى کرده است چون آن عمل شیطان است و گفت: شیطان را عبادت نکنید که شیطان دشمن شما است. (فاطر 65- ح 4).
*(گرد آوری از کتاب: راه ما،آیت الله مشکینی ره، ص 291)
این عمل بد چه خطراتی بر روح و جسم داره؟
ضعف قواى جسمی و روحی، کم خونی، گشاد شدن وکبودی حدقه هاى چشم، درد شدید در ناحیه قعر چشم و عموم ناراحتى هاى شبکیه و مشیمیه و عموم بیماری های دستگاه تناسلى، زایل شدن قوت و شفافیت چشم ها، تغییر رنگ و پژمردگی پوست صورت، نقصان حافظه، بی اشتهایی، اخلال در هضم، تنگى نفس، تغییر اخلاق و مزاج به طور محسوس، حسادت، غم و کدورت، مالیخولیا، گوشه گیرى و تنهایى، زنگ گوش ها، کمردرد، سختى تنفس، نقصان حافظه، لاغرى و کم شدن نیروى مقاومت بدن در برابر بیمارى ها، از نتایج شوم ابتلاى به این انحراف جنسى است.*(گرد آوری از کتاب: مشکلات جنسى جوانان،آیت الله العظمى ناصر مکارم شیرازى، نسل جوان، قم، ۱۳۸۰ ه. ش ، ص ۱۳۶)
سرى به تیمارستان تهران بزنید، از هر ده نفر دیوانهاى که در آنجا سکونت دارند نه نفر معتاد به {این عمل} مىباشند. یعنى بر اثر ابتلاء به آن کارشان به جنون کشیده و به گوشه تیمارستان افتادهاند. .*(گرد آوری از کتاب: گناهان کبیره،آیت الله شهید دستغیب،ج2 ، ص 332)
راهی برای درمانشم هست؟
زیان های انحرافات جنسی هرگز قابل انکار نیست و گاه شکل اعتیاد به خود می گیردگاهى کار فرد مبتلا به جایى مى رسد که تنها با «تصوّر و فکر»! بدون هیچ گونه عمل دیگر مایع مخصوص از آنها دفع مى گردد. مبتلایان باید اطمینان کامل داشته باشند که اگر بخواهند مى توانند در مبارزه با این عادت شوم پیروز گردند، و حتّى عمده آثار آن را از وجود خود برچینند، خواه دوران این مبارزه کوتاه یا طولانى باشد. کسانى که از چنگال این عادات شوم نجات یافته اند باید قدر پاکى خود را بدانند، و در حفظ آن نهایت مراقبت را بنمایند، از هر گونه وسوسه شیطانى در این راه بپرهیزند، و به هیچ قیمتى سرنوشت خود را به دست افراد گمراه و معاشران منحرف نسپارند.برای ترک این عمل، پس از امیدواری و اطمینان به پیروزی، تصمیمى آهنین و محکم و متّکى به ایمان و شخصیت و شرافت و وجدان لازم است. حتّى اگر به عللى این تصمیم ده بار هم شکسته شد مجدداً، بلکه قاطع تر و راسخ تر باید تصمیم بگیرند و با همان امیدوارى و ایمان تصمیم خود را تجدید کنند.
راهکارهایی براى درمان {این عمل شنیع} وجود دارد از جمله: ۱- اجتناب از هرگونه تحریک{اجتناب از دیدن فیلم سکسی و…}. ۲- داشتن برنامه فشرده و تمام وقت {متشکل از درس و تفریح و…}به طورى که حتى یک لحظه بیکار نباشد. ۳-اهتمام به ورزش{ورزشهای فردی با جمعی}. ۴-جایگزین کردن عادت خوب به جای عادات بد{در ساعت عادت به آن عمل ورزش کردن}. ۵-پرهیز از تنهایى{تنهایی در مطالعه و خواب و…}. ۶- ازدواج در اولین فرصت. ۷-تقویت اراده. ۸-پرهیز کامل از معاشرت و همنشینى با افراد منحرف{و مبتلا}. ۹-تقویت بدن و رژیم غذائی کامل و سالم{ استحمام با آب سرد وپرهیز از لباس چسبان و تنگ و…}. ۱۰- استمداد از نیروی ایمان و توکل به خداوند{هرگز نباید خود را یک فرد نفرین شده و مطرود درگاه خداوند بدانند. بلکه باید به لطف خداوند بزرگ کاملا امیدوار باشند و هنگام نماز و پس از نماز که سر به سجده گذاشته و با آفریننده مهربان و بخشنده خود راز و نیاز مى کنند با تمام دل و جان و با تمام ذرات وجود خویش از او بخواهند که آنها را در ترک این عادت زشت یارى کند و از چنگال آن برهاند}.ما اطمینان کامل داریم اگر مبتلایان دستورهاى بالا را دقیقاً فقط براى یک ماه به کار بندند از شر این انحراف رهایى خواهند یافت.
*(مشکلات جنسى جوانان،آیت الله مکارم ، ص ۱۶۰.نرم افزار شبهات کلامیhttps://makarem.ir)
کسیکه این خطا رو کرده و الآن پشیمون شده خدا می بخشش؟
در قرآن، ذات پاک خداوند، 91 بار «غفور»، «بسیار آمرزنده» و 5 بار «غفّار»، «بسیار بخشنده» یاد شده و در آیات بسیارى، مردم به استغفار و طلب آمرزش از درگاه خدا دعوت شدهاند. وبیش از 80 بار سخن از توبه و پذیرش توبه به میان آمده است. در اینجا به ذکر چند آیه مىپردازیم:
«وَ الَّذِینَ اِذا فَعَلُوا فاحِشَهً اَوْ ظَلَمُوا اَنْفُسَهُمْ ذَکَرُوا اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ»
«و از نشانههاى پرهیزکاران آن است که: هرگاه مرتکب عمل زشتى شوند، یا به خود ستم کنند، به یاد خدا مىافتند و براى گناهان خود از خدا طلب آمرزش مىکنند.»آل عمران/ 135
«وَ مَنْ یَعْمَلْ سُوءاً اَوْ یَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ یَسْتَغْفِرِ اللَّهَ یَجِدِ اللَّهَ غَفُوراً رَحِیماً»
«کسى که کار بدى انجام دهد، یا به خود ستم کند، سپس از خداوند طلب آمرزش نماید، خداوند را آمرزنده و مهربان خواهد یافت.»نساء/ 110
«وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَهٌ وَ اَجْرٌ عَظِیمٌ»
«خداوند به آنها که ایمان آورده و عمل صالح انجام دادهاند وعدهى آمرزش و پاداش عظیمى داده است.»مائده/ 9
«قُلْ یا عِبادِیَ الَّذِینَ اَسْرَفُوا عَلى اَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَهِ اللَّهِ اِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً اِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ»
«بگو اى بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید، از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را مىآمرزد و او بسیار بخشنده و مهربان است.» زمر/ 53
*( کتاب گناه شناسى،حجهالاسلام قرائتی، ص: 252)
منابع: *رساله احکام براى جوانان ،آیت الله مکارم *توضیح المسائل ،(محشى – امام خمینى ره) *رساله آموزشی، مقام معظم رهبری *کتاب راه ما،آیت الله مشکینی ره *کتاب گناهان کبیره،آیت الله شهید دستغیب ره *کتاب گناه شناسى،حجهالاسلام قرائتی *کتاب مشکلات جنسى جوانان،آیت الله مکارم *نرم افزار مبایل شبهات کلامی *نرم افزار های اخلاق اسلامی و جامع فقه اهل بیت ع مرکز کامپیوتری نور *استفاده از مطالب و قالب سه پاور پوینت احکام و بلوغ و … 09305005509 انتقادات و پیشنهادات در قالب پیامک