تارا فایل

پاورپوینت حساب مستقل وجوه تملک داراییهای سرمایه ای عمرانی




1

عنوان:
حساب مستقل وجوه تملک داراییهای سرمایه ای ( عمرانی )

مقدمه
دولت برای خرید و احداث دارائیهای سرمایه ای و همچنین اجرای طرح ها و پروژه های سرمایه ای که منجر به تملک دارایی ها می شود از حساب مستقل وجوه پروژه ای سرمایه ای استفاده می شود که با عنوان حساب مستقل وجوه اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای مورد استفاده قرار می گیرد.

طرح تملک دارا یی های سرمایه ای دولت
برخی دارایی های سرمایه ای مانند زمین، ساختمان و ماشین آلات را مستقیماً خریداری می کند.
برخی از دارایی ها را از طریق اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی ایجاد و جهت بهره برداری به تملک دولت درمی آیند.

انواع طرح های پروژه ای عمرانی
الف- طرح های عمرانی انتفاعی:
در مدت معقولی و پس از شروع به بهره برداری و علاوه بر تامین هزینه های جاری و استهلاک سود مناسبی عاید دولت می شود .
ب- طرح های عمرانی غیر انتفاعی: طرحی برای انجام برنامه های رفاهی و اجتماعی و یا احداث ساختمان ها جهت تسهیل کلیه وظایف دولت اجرا می گردد و هدف اصلی آن حصول درآمد می باشد.

بر اساس بند10- قانون مصوب طرح های عمرانی به سه دسته تقسیم می شوند:
1- طرح انتفاعی
2- طرح غیر انتفاعی
3- طرح های مطالعاتی

معیار اندازه گیری و مبنای حسابداری
– حساب مستقل وجوه تملک دارایی سرمایه ای از حساب های مستقل وجوه دولتی محسوب می شوند و منابع مالی آن عبارتند از درآمد حاصل از فروش نفت، مالیات و…
– وظیفه این حساب مستقل تامین مالی و پرداخت مخارج مربوط به تملک دارایی های سرمایه ای و اجرای پروژه های عمرانی است و مبنای حسابداری این حساب مستقل تعهدی تعدیل شده است.

تعهدی تعدیل شده

هزینه ها در هنگام تحمل یا ایجاد، شناسایی که همانند مبنای تعهدی
1- درآمدهایی که قابل اندازه گیری بودند و در زمان کوتاهی قابل وصول و با استفاده از حسابداری تعهدی شناسایی می شوند.
2- درآمدهایی که اندازه گیری آنها عملاً غیرممکن است که مبنای حسابداری آنها نقدی است.
درآمد به دو دسته تقسیم می شوند:

مراحل اجرای طرح
1- مطالعات طرح یا پروژه
از طریق مهندسین مشاور ویژگی های کلی از نظر اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و محدودیت های طرح و همچنین بهای تمام شده برآوردی که برای تصمیمات اجرای طرح آماده می شود و پس از انجام مراحل اولیه اقدام به تهیه مدارک و نقشه طرح می شود.
2- ارجاع کار به پیمانکار
الف- مناقصه عمومی ب- مناقصه محدود ج- ترک تشریفات مناقصه

الف- مناقصه عمومی: در این حالت مبلغ پیمان، مشخصات طرح و نقشه های تفضیلی آن از طریق روزنامه به اطلاع کلیه پیمانکاران واحد صلاحیت ( پیمانکارانی که به صلاحیت آنها به تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور سابق معاونت نظارت و راهبردی)) رسیده است. از پیمانکاران دعوت می شود تا با مدارک زیر در مناقصه شرکت کنند.
الف- محتوی سپرده شرکت در مناقصه
ب- محتوی اسناد و مدارک مناقصه
ج- محتوی برگ پیشنهاد قیمت

ب- مناقصه محدود
در این روش تمام تشریفات مناقصه عمومی انجام می شود. لیکن پیمانکاران دارای شرایط لازم برای شرکت در مناقصه از بین پیمانکاران واجد صلاحیت انتخاب و برای آنها دعوت نام ارسال می شود.
ج- ترک تشریفات مناقصه
اگر به دلایلی ارجاع کار از طریق مناقصه به مصلحت نباشد،اجرای عملیات به صورت ترک تشریفات مناقصه به پیمانکاران که خود دستگاه اجرایی پیشنهاد می نماید ارجاع می گردد.

3- انعقاد قرارداد
پس از تعیین نفرات اول و دوم، سپرده بقیه شرکت کنندگان به آنان مستردد می شود و مراتب انعقاد قراداد کتباً به برنده مناقصه ابلاغ می شود در صورتی که نفر اول در مهلت تعیین شده مراجعه نکند سپرده وی به نفع دولت ضبط و از نفر دوم دعوت به کار می شود.
4- اجرای کار
در این مرحله کارفرمای دستگاه نظارت شخصی را برای نظارت بر عملیات پیمانکار معرفی و از طرف پیمانکار نیز رئیس کارگاه به کارفرما معرفی می شود.
در فواصل زمانی معین پیمانکار صورت وضعیت کلیه کارهایی که از شروع کار تا آن تاریخ انجام گرفته و همچنین وضعیت مصالح پای کار را تنظیم می کند و پس از بررسی و اعمال اصلاحات دستور پرداخت پس از کسر کسورات صادر می شود.

5- تحویل موقت
پس از تکمیل کار و یا تا حدی که نقص کار بیش از 3 درصد نباشد پیمانکار از دستگاه نظارت تقاضای تحویل موقت نموده و نماینده ی خود را برای تحویل موقت معرفی می نماید.
6- صورت وضعیت قطعی
پس از تحویل موقت دستگاه نظارت در حضور نماینده و پیمانکار اقدام به تهیه صورت وضعیت قطعی و ملاک ماخذ، تصفیه حساب نهایی است می نماید. صورت وضعیت قطعی حداکثر باید ظرف 6 ماه تهیه و به کارفرما ارائه گردد و پس از تصویب صورت وضعیت قطعی، نصف سپرده حسن انجام کار به پیمانکار مستردد می شود.

7- تحویل قطعی
پس از تحویل موقت برای اطمینان از اجرای صحیح کار مدتی که معمولاً یکسال است به عنوان دوره تضمین یا نگهداری در نظر گرفته می شود. در پایان دوره تضمین کارفرما به تقاضای پیمانکار و اعضای کمیسیون تحویل قطعی و همچنین تاریخ تشکیل را به پیمانکار ابلاغ و پس از بازدید کار و اگر هر عیب و نقصی در کار نباشد تحویل قطعی صورت خواهد گرفت. و بلافاصله صورت مجلس مربوط به آن را تنظیم و پس از تصویب صورت مجلس تحویل قطعی و نصف دیگر سپرده حسن انجام کار به پیمانکار مستردد می شود.
انواع کسورات
1- مبلغ صورت وضعیت قبلی:
در هر صورت وضعیت کارهای انجام شده از شروع کار تا تهیه صورت وضعیت را نشان می دهد. بنابراین برای تهیه صورت وضعیت دوم به بعد باید مبلغ کارکرد صورت وضعیت قبلی از آن کسر گردد .

2- مالیات
طبق ماده 104 قانون مالیات های مستقیم اگر انجام کار به صورت قراردادهای مشاوره ای و پیمانکاری باشد بایستی از هر پرداخت (صورت وضعیت) به صورت علی الحساب 3% مالیات کسر و ظرف 30روز به حوزه مالیاتی واریز شود.
3- سپرده حسن انجام کار
از هر پرداخت به پیمانکار، مهندسین مشاور، معادل 10% به عنوان سپرده حسن انجام کار کسر و به حساب های خزانه واریز می شود.

4- بیمه
اگر تمام یا قسمتی از بودجه قرارداد از محل اعتبارات دولتی تامین گردد و فهرست سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور (معاونت و راهبردی) در قیمت قرارداد رعایت شده باشد، قرارداد از نوع عمرانی تلقی می گردد و نرخ حق بیمه در این قراردادها به شرح زیر است.
الف- در قراردادهای اجرای عملیات نرخ 6/6درصد می باشد که از این نرخ 1/6% به عهده پیمانکار و 5درصد به عهده کارفرما می باشد که در پایان هر صورت وضعیت مبالغ تعیین به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می گردد.
ب- در قراردادهای مشاوره ای و نظارتی حق بیمه 15/6 درصد است که از نرخ ذکور 3/6% به عهده مشاور و 12% به عهده کارفرما می باشد.

5- اقساط پیش پرداخت
اقساط پیش پرداخت به همان نسبت پرداختی از صورت وضعیت ها کسر و به طوری که تا پایان آخرین صورت وضعیت موقت کل مبلغ پیش پرداخت مستهلک می گردد و به طور مثال 14/5درصد مبلغ قرارداد پیش پرداخت شده باشد. از هر صورت وضعیت مبلغ 14/5% تحت عنوان پیش پرداخت کسر و در پایان قرارداد کل مبلغ پیش پرداخت مستهلک می شود.


تعداد صفحات : 16 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود