تارا فایل

پاورپوینت تحلیل پلانتاریوم تهران؛ گنبد مینا


تحلیل پلانتاریوم تهران؛ گنبد مینا

تاریخچه
ایده ی ساخت مجموعه ی آسمان نمای مینا در اراضی عباس آباد با ساخت پل طبیعت و تکمیل بخش های پارک آب و آتش همزمان بود. در ادامه ی پروژه های نوسازی اراضی عباس آباد با همکاری شهرداری، کار ساخت گنبد مینا در سال 1387 شروع شد و تا سال 1393 با اتمام کار ساخت پل طبیعت تهران به پایان رسید.
گنبد مینا در حقیقت یک آسمان نما است که اطلاعات مفیدی در رابطه با کهکشان در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهد همچنین در رابطه با موضوعات شیمی، فیزیک، زمین شناسی نیز مطالبی عالی در این گنبد ارائه می گردد.

معرفی پروژه:
 گنبد مینا، به عنوان چهارمین آسمان نمای بزرگ دنیا و هم چنین بزرگترین آسمان نمای خاورمیانه در منطقه فرهنگی – گردشگری عباس آباد واقع شده است.
این ساختمان در زمینه فضایی علمی، فرهنگی و تفریحی را با استفاده از مدرن ترین و به روزترین امکانات دنیا و با بهره گیری از تکنولوژی بسیار پیشرفته برای علاقه مندان به علم نجوم و به خصوص نسل جوان پدید آورده است.

افلاک نمای تهران در بوستان منظومه شمسی در قسمت جنوبی پارک آب و آتش جانمایی شده است.
موقعیت
پلانتاریوم گنبد مینا واقع در مجموعه اراضی عباس آباد تهران با به تصویر کشیدن کهکشان ها، ستارگان و افلاک در فضای سه بعدی، جلوه گاه ماه، خورشید و ستارگان است. این مجموعه که به لحاظ تکنولوژی بی نظیر بوده و در ردیف نمونه های برتر جهان قرار دارد.

گنبد مینا
پل طبیعت

با ویژگی های منحصر به فرد خود به دنبال ترویج علم نجوم در میان نخبگان داخلی و خارجی و هم چنین آشنایی هر چه بیشتر عموم مردم با این علم حیرت انگیز می باشد.
این بوستان، که در سایتی به وسعت 10321 مترمربع قرار دارد، به عنوان سومین بوستان موضوعی کشور در حد فاصل بوستان بنادر و باغ گل طراحی و اجرا گردیده است.

تاریخ شروع ساخت: 1388 تاریخ پایان ساخت: 1393 ویژگی برتر: بزرگترین آسمان نمای خاورمیانه وسعت بنا: 1800 متر مربع
قطره دایره گنبد: 18 متر سبک معماری: ایرانی – اسلامی ظرفیت (تعداد نفرات): 150 نفر دو کاربرد مهم گنبد مینا: آسمان نما و نمایش سه بعدی مفاهیم علمی و نجوم

ویژگی بنا
آسمان نمای گنبد مینا. سازه ای با معماری جذاب و به شکل خورشید که در مرکز بوستانی به نام بوستان منظومه شمسی قرار گرفته است؛ بوستانی که یکی از پارک های موضوعی اراضی عباس آباد به شمار می آید و در نزدیکی پل طبیعت و پارک آب و آتش قرار دارد.
مجموعه 1850 متر مربعی گنبد مینا یکی از بزرگترین آسمان نماهای خاورمیانه نیز به حساب می آید و راه را به سوی تماشای آسمان و آنچه در میان زمین و آسمان قرار دارد باز کرده است؛ سازه ای زیبا و درخشان که در طراحی خود نشانه هایی از گنبد معروف مراغه را نیز دارد.
سازه ای با معماری جذاب و به شکل خورشید

کاربری ساختمان
 آسمان نمای گنبد مینا، سازه ای با دو کاربرد می باشد. که عبارتند از:
با شبیه ساز جالب خود جلوه ای جذاب و تماشایی از کرات، ستاره ها، کهکشان ها و … را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می دهد.
سالن سه بعدی آن می توان به تماشای فیلم های علمی با موضوع ستاره شناسی نشست.

نمونه ای از اهمیت نماد خورشید در تمدن های باستانی: • خدای آفتاب بابلیان • ایزدبانوی خورشید در اساطیر ژاپنی • شمش (ایزد) • آماتراسو به جز اساطیر در ادبیات معاصر نیز مفهوم خورشید به عنوان نمادی از نور الهی مورد استفاده معماران قرار داشت. به طوری که نقش شمس در معماری ایران پس از اسلام به وفور استفاده می شد.
ویژگی المان طراحی
در ساخت مجموعه ی گنبد مینا تلاش بسیاری به استفاده از اِلِمان های معماری اصیل ایرانی و مفاهیم ادبیات ایران شده است. مهمترین شکلی که در نگاه اول به ذهن مخاطبان متبادر می شود یک خورشید تابان است. همان طور که می دانید خورشید یکی از مهمترین نمادهای معماری در باستانی شناسی ایران محسوب می شد به طوری که خورشید ایزد یا خورشید مقدس جزو نماد ادیان باستانی مانند میترائیسم به شمار می رفت.

به طور کلی معماری گنبد مینا از بخش های زیر تشکیل شده است:
سقف بنا: 
درواقع نوع سقف به سبک گنبد سازی قدیمی ایران دو پوسته است. یعنی شامل یک سقف شبکه ای (فلزی) و یک سقف داخلی (همان سقف سالن آسمان نما) می باشد. و اگر از داخل به سقف نگاه نمود شکلی از مدارهای منظومه ی شمسی قابل مشاهده است.

ورودی: ورودی مجموعه گنبد مینا شکلی شبیه تشعشعات یا شعله های خورشید دارد. بعد از ورود به مجموعه تابلوهایی به چشم می خورند که تصاویری از اجرام سماوی را نشان می دهند و درواقع یک گالری کوچک از آسمان نما محسوب می شود.
ورودی ساختمان

در بدنه ی داخلی آسمان نما از ال سی دی ها و نمایشگرهای مختلفی برای نمایش عکس و فیلم های مربوط به نجوم، زیست و فیزیک استفاده شده است.
طراحی داخلی: به جز عکس کهکشان ها و اجرام آسمانی، در فاصله بین ستون های مجموعه، کره های مختلف موجود در منظومه شمسی قرار دارند. به طور مثال کره زمین و مریخ در فاصله یک ستون از هم قرار گرفته اند.
کره زمین و مریخ

بکارگیری المانهای اسلامی
پلانتاریوم تهران یک مجموعه چند عملکردی با نگاهی ویژه به آینده می باشد که در طرح گنبد آن از المان های معماری ایرانی – اسلامی الهام گرفته شده است. پروژه گنبد مینا از سه بخش اصلی تشکیل یافته است که عبارتند از:
نمایشگاه
گالری علوم
سالن سینما و رینگ های تاسیساتی.

هم چنین این مجموعه دارای رستورانی با ایده یک خانه فضایی با هندسه ای خاص بر روی یکی از سکوهای خود می باشد که به افراد حس حضور در یک مکان فرازمینی را القا می کند.

ویژگی های سالن نمایش
آسمان نمای تهران دارای یک هسته مرکزی به عنوان سالن نمایش شیب دار با 160 صندلی و پرده نمایشی با دهانه 18 متر می باشد.
برای نمایش خورشید، ماه، سیارات و ستارگان در مرکز گنبد پروژکتورهای جداگانه ای قرار گرفته است که توسط موتورهای دقیقی به حرکت درآمده و در صورت لزوم سرعتشان تغییر کرده، تند یا کند می شود.
سالن نمایش

هم چنین این پروژکتورها دارای قابلیت نمایش آسمان شب در هر زمانی، گذشته یا آینده، می باشند.

موزه علوم
موزه و گالری علوم گنبد مینا، در زمینی به مساحت 1000مترمربع، داستان زمین و علم های مختلفی که به آن وابسته هستند را روایت می کند.
اینجا مکانی برای نمایش داستان زمین است، جایی که می توان در مورد زندگی انسان های ماقبل تاریخ اطلاعات به دست آورد و با علم و جایگاه آن در میان ایرانیان بیشتر آشنا شد. 

اینجا دانستنی ها در مورد زمین و علم به سه قسمت تقسیم می شود. که عبارتند از:
اطلاعاتی در مورد چگونگی پیدایش زمین
آنچه قرار است در آینده بر سر سیاره زمین بیاید مطالبی و فیلم هایی 
آنچه در آن است و به آن ارتباط پیدا می کند
سالن سینمای سه بعدی گنبد مینا در وسط این سازه قرار گرفته است و موزه علوم دور تا دور آن، از قسمت های مختلف علم و دانش سخن می گوید. 
سالن سینمای
موزه علوم

زمین، سیاره زنده
این بخش به علوم زمین شناسی، جغرافیای طبیعی، اقلیم شناسی و علوم وابسته و آموزش اختصاص دارد و داستان زمین را برای بازدیدکنندگان بازگو می کند.

علاوه بر این موضوع ها، جدول تناوبی مندلیف، شهاب سنگ ها، کانی ها، سنگ های ویژه و فسیل ها قسمت دیگری از آنچه در زمین رخ می دهد را به بازدیدکنندگان نشان می دهند.
مجسمه مومی ابوریحان بیرونی (دانشمند بزرگ و معروف ایرانی که در علم نجوم و ریاضیات شهره بود)، در حین اندازه گیری جرم حجمی کانی ها با وسایلی که خود اختراع کرده بود، نیز در این بخش دیده می شود.

در این قسمت، میز ابزارهای زمین شناسی قرار دارد که می توان با استفاده از آنها آزمایش هایی در ارتباط با کانی شناسی، لایه های زمین شناسی، ساخت آتشفشان، توپوگرافی، برداشت فسیل از زیر لایه ها و… انجام داد.
از دیگر جذابیت های این بخش موزه علوم، نمایشگری دیواری است که در مقابل آن چرخ گردون دیده می شود. این چرخ گردون در هر دور چرخش زمان را 1000 سال به عقب و جلو می برد. با سوار شدن بر روی آن و  چرخاندن چرخ تا به دل تاریخ و زمان بازدید کنندگان سفر می کنند در این چرخ گردون زمین از ابتدا تا به امروز چه اندازه تغییر کرده است. را نشان می دهد. همزمان با این نمایش، در کنار تصویر نقشه زمین، شرایط آب و هوایی و اقلیمی در دوره های زمانی مختلف هم به صورت انیمیشن به بازدیدکنندگان نشان داده می شود.

بخش جالب دیگر موزه علوم، دیوارهای اطراف راهروی اصلی ساختمان، با ویترین شیشه ای ست که موزه های کوچکی را در خود جای داده است.
در  

این موزه های کوچک می توانید اطلاعات جالبی از گذشته علم زمین و آسمان شناسی را به دست آورید. موزه اسطرلابی (1) و موزه سحر و جادو از جمله این بخش ها هستند. پیل اشکانی یا پیل تیسفون که قدمت آن به 2000 سال پیش بر می گردد و در نزدیکی شهر تیسفون کشف شد از دیگر دیدنی های این قسمت موزه علوم است.
دیوارهای اطراف راهروی اصلی ساختمان

ویدیووال
ویدیووال یکی از جذاب ترین دیدنی های این آسمان نما به شمار می رود. اینجا جایی ست که صفحه های بزرگ نمایش بر روی دیوارهایی نصب شده اند و بازدیدکنندگان بر روی آن می توانند به تماشای فیلم های علمی و تخیلی بپردازند.
اما پخش فیلم ها به صورت همزمان باعث نمی شود که نتوانید بر روی آن چیزی که می ببینید تمرکز کنید. این صفحه های نمایش به گونه ای نصب شده است که تنها زمانی که در نزدیکی آنها قرار می گیرید می توانید صدای شان را بشنوید. 

اسکای لایت گنبد مینا:
دراین پروژه پس از بررسی اولیه مشخص شد اسپیس فرم طراحی شده با سیستم ژئودزیک برای اجرای شیشه مناسب نیست و لذا توسط ما اسپیسی با ابعاد ذوذنقه ای طراحی شد که توسط مجری تولید و نصب گردید.
در مرحله بعد طی یک فرایند کاملا مهندسی و بدون برداشت محیطی شیشه ها بصورت کاملا تیپ سفارش داده شد و در جای خود نشست.

مصالح
ورق کامپوزیت گنبد مینا:
در این بخش پس از برداشت سازه های خورشیدی اقدام به طراحی یک پوسته کاملا همگن و تیپ بر اساس خطاهای سازه شد که موجب تیپ شدن کلیه قطعات گردید. از ورق ژاپنی میتسوبیشی مقاوم در برابر حریق برای پوشش این گنبد استفاده شد.

شبیه سازی های مهندسی نما :
در این پروژه شبیه سازی خیرگی و تابش انجام شد و بر اساس آن از شیشه AGC با لایه محافظ آفتاب و همچنین windowfilm  لومر آمریکایی برای کاهش آفتاب استفاده شد. همچنین قرار بود از اسکرین برای کاهش بیشتز استفاده شود که بعدا اجرا نشد.
ورق کامپوزیت گنبد

در ساخت این مجموعه از سیستم های تهویه مطبوع صنعتی ال جی – سری مولتی وی – استفاده شده است که مجهز به کنترلرهای مرکزی AC Smart ال جی نیز می باشند.
نکته جالب توجه آنکه، دستگاه های تهویه فضای عمومی گنبد برای اولین بار در دنیا، به صورت معلق و درون محفظه های کروی شکل نصب شده اند که یاد آور سیاراتی می باشند که بر روی مدار های خود در حال گردش هستند. علاوه بر آن تهویه سالن نمایش مجموعه نیز توسط هوا ساز متصل به مولتی وی ال جی انجام می پذیرد.

https://pooyano.com/%D9%BE%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%88%D9%85-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%9B-%DA%AF%D9%86%D8%A8%D8%AF-%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%A7/
https://www.findatour.co/blog/iran/%DA%AF%D9%86%D8%A8%D8%AF-%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%A7-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A2%D8%B3%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86
https://www.karnaval.ir/things-to-do/gonbad-mina-planetarium-tehran
http://iarchitect.me/%D9%BE%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%88%D9%85-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%9B-%DA%AF%D9%86%D8%A8%D8%AF-%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%A7/
https://alumglass.com/portfolio/gonbad-mina-planetarium/
https://www.zoomit.ir/2014/10/25/14864/the-biggest-sky-view-planetarium-in-tehran-lg-pr/
http://iarchitect.me/%D9%BE%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%88%D9%85-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%9B-%DA%AF%D9%86%D8%A8%D8%AF-%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%A7/


تعداد صفحات : 28 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود