تارا فایل

پاورپوینت تحلیل مجتمع تجاری عمرانیه ترکیه


تحلیل مجتمع تجاری عمرانیه ترکیه

گروه طراحی، موقعیت، سبک بنا
شرکت FOA Architects، در سال 1995،توسط خانم فرشید موسوی، معمار زن ایرانی که مدرس دانشگاه هاروارد می باشد، به همراه همسر اسپانیایی اش آقای خوزه آلخاندرو زائرپولر، تاسیس شد.
یکی از پروژه های برجسته شرکت FOA Architects ، مرکز تجاری میدان در منطقه آسیایی شهر استانبول کشور ترکیه می باشد. این بنا به جهت هندسه، ساختار دسترسی و سیرکولاسیون خاص، در مقایسه با اغلب مجتمع های تجاری که به صورت جعبه هایی درونگرا تعریف می شوند، نمونه ای خاص و در خور توجه می باشد. تعبیه پارکینگ ها در تراز زیرزمین نتیجه چنین رویکردی است، چرا که این امر موجب تخصیص مساحت قابل توجهی از تراز همکف به فضای سبز و میدان شهری شده که این امر بالا بردن تعاملات اجتماعی را نیز در پی داشته است. به بیانی دیگر پروژه نه تنها به عنوان مرکزی تجاری که به منزله فضایی شهری نیز می تواند مورد توجه قرار گیرد.

ارتباط تنگاتنگ پروژه با زمینه و به نوعی تنیده شدن در آن، از نقاط شاخص این بنا می باشد. چگونگی تعریف حجم بنا گویی در جهت گسترش توپوگرافی محیط اطراف و نه در راستای طراحی ساختمانی با کاربری و عملکرد مشخص انجام گرفته است.
ویژگی های فرم بنا

بازسازی مجتمع تجاری میدان عمرانیه یک پروژه توسعه شهری است که کاربری آن فراتر از یک فضای خورده فروشی است. طراحان مجموعه عمرانیه نمی خواستند که این فضا صرفاً به عنوان یک مجتمع تجاری عمل کند، بلکه قصد داشتند پروژه مذکور به عنوان بخشی از شهر استانبول هویت مستقلی را به منطقه ببخشد.
ویژگی های معماری

ساختمان به واسطه هندسه طراحی اش و سیرکولاسیون با برنامه خود به قابی زینتی در کالبد شهر ادغام شده است. هدف از تشکیل یک حجم پویا و اتصال آن به میدان با فرمتی ثابت، برای توسعه فضاهای خورده فروشی بود. مرکز ساختمان تجاری توسط چند مسیر به فضای پارکینگ زیرزمینی متصل شده که فضای زیرین پارک را به سطح اصلی متصل نموده، و دو مسیر هم سطح همکف را به سطوح بالاتر سایت وصل کرده است.
هدف طرح، سیرکولاسیون

این دسترسی ها به کاربران کمک می کنند سقف تمام میدان توسط پوشش گیاهی سبز پوشیده شده و در نقاط مختلفی به توپوگرافی اصلی متصل شده تا ظرفیت تفریحی و تفننی منطقه را بالا ببرد. دلیل پوشش اکثر سطوح سایت با آجرفرش و فضای گیاهی بالا بردن ظرفیت بصری منطقه بود تا توپوگرافی منطقه به عنوان یک پسوند در پروژه برجسته شود. این میدان یک مرکز فرهنگی عمومی است که در برخی مواقع سال کنسرت و نمایش های عمومی در آن برگزار می گردد.
مصالح و ساختار، بررسی سقف مرکز خرید ، ریز فضاها

پوشش سقف و طراحی نمای ساختمان تجاری بر اساس یک الگوی بافت مانند از آجر قرمز ساخته شده تا نور طبیعی در تمام طول روز فراهم شود. علاوه بر نور بازشوهایی در سقف تعبیه شده که به تهویه ساختمان در روزهای گرم سال کمک می کند. این مجتمع تجاری دارای خرده فروشی های متنوع، فوت کورت، فضای بازی کودکان و امکانات رفاهی می باشد. نکته ویژه طراحی این مرکز و میدان ترکیب بافت سبز گیاهی با آجرفرش و نمای قرمز می باشد که از نمای بالا به مانند تکه پارچه ای دو رنگ با نقوش ساده شباهت دارد.
نورپردازی و نورگیری ساختمان

بام های سبز توده های پراکنده در چندین نقطه مشخص با توپوگرافی زمین پیوند خورده اند. این مجموعه، نمونه ای مناسب  و موفق برای معرفی معماری پایدار و همساز با طبیعت به شمار می رود. چرا که تعریف سقف به مثابه چمنزاری طبیعی و دگردیسی ملایمی که طی آن ساختمان ها به پلازای وسیعی تبدیل می شوند نظر عموم را به خود جلب می کند. این مجتمع شامل هفتاد هزار مترمربع فضای فروشگاهی مدرن متشکل از مغازه ها، رستوران ها و مجموعه سینمایی است که سبب رونق و جهش اقتصادی منطقه گردیده

منبع
https://www.arel.ir/fa/News-View-7088.html
https://www.arthut.ir/commercial/1115-istanbul-meydan-retail-complex-and-shopping-center.html


تعداد صفحات : 24 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود