تارا فایل

پاورپوینت تبیین تاثیر مدیریت ریسک بر فرایند عملیاتی در بانک انصار


بسم الله الرحمن الرحیم

 بنام خدا

دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات واحد بندر عباس

عنوان :
تبیین تاثیر مدیریت ریسک بر فرایند عملیاتی در بانک انصار استان فارس

1393

 

بیان مسئله

از سال 1999 میلادی تاکنون، یعنی پس از انتشار پیشنهادات کمیته بال مبنی بر تخصیص ذخیره سرمایه ای برای انواع ریسک ها، تعداد روز افزونی از بانک ها به تلاش جهت اندازه گیری ریسک عملیاتی و در نتیجه تخصیص سرمایه مورد نیاز پرداخته اند؛ به طوری که تحقیق اخیر کمیته بال نشان داده که این بانک ها به طور متوسط پانزده درصد سرمایه خود را برای ریسک عملیا تی در نظر گرفته اند . در این خصوص بعنوان نمونه دو بانک دویچه و جی.پی.مورگان به ترتیب 2,5 و6,8 میلیارد دلار صرف ریسک عملیاتی کرده اند.  
سیستم بانک انصار نیز از این امر مستثنی نبوده و با توجه به روند روزافزون انواع (ریسک عملیاتی (از جمله گسترش بانکداری الکترونیک و ریسکهای عملیاتی ناشی از آن فرایند مدیریت ریسک را از سه سال پیش تاکنون با توجه به زیانهای شناسایی شده ناشی از عدم پیاده سازی مدیریت ریسک شروع کرده است
فلذا در این پژوهش به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که آیا فرایند مدیریت ریسک که از سه سال پیش در بانک انصار استان فارس پیاده سازی شده است ، بر کاهش ریسک فعالیتهای عملیاتی بانک موثر بوده است ؟
 

اهمیت و ضرورت انجام پژوهش

با توجه به ماهیت کسب و کار موسسات مالی، مدیریت ریسک برای این نوع شرکت ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این موسسات با ریسک های مهمی همچون ریسک بازار (نظیر ریسک نرخ ارز، نرخ سود و قیمت سهام)، ریسک اعتباری و ریسک عملیاتی (مانند ریسک فناوری اطلاعات، نیروی انسانی و فرآیندها) مواجه اند که باید آنها را مدیریت نمایند.
در بانک انصاراستان فارس با توجه به زیانهای سنگینی که سالهای پیش ناشی از عدم بکارگیری مدیریت ریسک داشته است و با توجه به رقابت موجود در بین بانکهای دولتی و خصوصی و تعدد این موسسات ( حدود 40 بانک و موسسه ) و اهمیت موضوع جذب منابع و تخصیص منابع و قیمت تمام شده پول در بانک موضوع انجام این پژوهش ضروری به نظر می رسد.
از طرفی موضوع این پژوهش جزء طرحهای پژوهشی و مورد نظر بانک انصار می باشد و انجام این پژوهش در این راستا می باشد .

جنبه نوآوری تحقیق

تاکنون تحقیقات صورت گرفته در زمینه فرایندهای عملیاتی بعلت عدم دسترسی به اطلاعات و موجود نبودن اطلاعات تاریخی در برخی از بانکها ، بر اساس روشهای پایه و استاندارد بوده است که در این تحقیق با توجه به ثبت و نگهداری اطلاعات تاریخی فرایندهای عملیاتی ، در بانک انصار بر اساس بازرسی و حسابرسی های موجود و بدست آوردن بارمالی هر فرایند روش تکمیلی پیشرفته ای مورد بررسی قرار گرفته است .

اهداف تحقیق

هدف کلی تحقیق کمک به توا نمند سازی بانک انصار در فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک از طریق تبیین تاثیر مدیریت ریسک عملیاتی بانکی بر فرایند های عملیاتی بانک شامل فعالیتهای تحویلداری – حسابداری – تسهیلات – مطالبات معوق – مسئول شعبه و فعالیت ارزی می باشد .
 
اهدف کاربردی :
تبیین تاثییر مدیریت ریسک عملیاتی بانک در جهت اندازه گیری و پیشگیری از رخداد وقایع زیانبار عملیاتی.

 

اهداف فرعی تحقیق

تبیین تاثیر مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری

تبیین تاثیر مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری

تبیین تاثیر مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات

تبیین تاثیر مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه

تبیین تاثیرمدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق

تبیین تاثیر مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی

کمیته بال ، به عنوان مرجعی بین المللی در زمینه ارائه تعاریف و مفاهیم مورد قبول دست اندرکاران بانکداری ، ریسک عملیاتی را به صورت زیر تعریف کرده است :
« ریسک عبارت است از زیان ناشی از فرایندهای داخلی ، افراد سیستم های غیر دقیق ( ناکافی ) یا معیوب یا ناشی از حوادث خارجی »
در یک معنای وسیع ریسک را می توان به عنوان حوادث یا روند های جاری بالقوه ای تعریف کرد که موجب زیا نهای اتی یا نوسانات در در امدهای اتی میشود.( کمیته بال ،1)
روشن است که طبق تعریف کمیته بال،این ریسک به خطای انسانی و کاستی های پدید آمده از سیستم ها ، روش ها و کنترل های غیر دقیق در سازمانها مربوط می شود . نکته قابل توجه این است که فرایند های عملیاتی یک سازمان بیش از کنترل ها ، سیستم های اطلاعات و کارکنان عملیاتی اند و این موضوع ضرورت طراحی صحیح فرایند ها را بیش از پیش یاد آوری می کند .

تعاریف ریسک عملیاتی

با کاهش احتمال وقوع رویدادهای ریسک می تو ان زیان ها ی ناشی از ریسک های عملیاتی را تقلیل داد و از این طریق، آسیب پذیری موسسه اعتباری را نسبت به حوادث مزبور به حداقل ممکن کاهش داد . از آنجا که ”ارزش زیان مورد انتظار “، نتیجه حاصل ضرب دو عامل ”احتمال وقوع ریسک عملیاتی “ و ”خسارت ناشی از وقوع یا تاثیر ریسک“ است، تقلیل هر یک از این دو عامل یاد شده، می تواند به کاهش ارزش زیان مورد انتظار بیانجامد. از این رو، در ارزیابی ریسکهای عملیاتی، احتمال وقوع رویدادهای ریسک و خسارات ناشی از آن ها باید توسط واحدهای کاری ذی ربط محاسبه شوند. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
کنترل ریسک عملیاتی و کاهش آن

قانون بازل 2
درسال ۲۰۰۱، کمیته نظارت بر بانکداری بازل، دومین مجموعه پروپوزال های خود )بازل۲) را برای کاربرد درمدیریت ریسک در خدمات مالی منتشر نمود.

کمیته بال برای اندازه گیری ریسک های عملیاتی (تعیین پروفایل ریسک عملیاتی) در موسسات مالی سه روش ارائه کرده است که عبارتند از:

روش شاخص پایه

روش استاندارد

روش های اندازه‏گیری پیشرفته
که روش اندازه گیری پیشرفته به سه شکل به شرح ذیل انجام می شود:
1 – رویکرد کارت رتبه دهی
2 – اندازه گیری داخلی
3 – رویکرد توزیع زیان.

این رویکرد نسبت به رویکرد استاندارد شده یک روش پیشرفته تر و نسبت به ان حساس تر است زیرا زیان های عملیاتی خود بانک را بعنوان قسمتی از محاسبه الزام سرمایه وارد محاسبه می کند و در این روش شاخص های ریسک عملیاتی به صورت ذیل معرفی می شوند . .   محاسبات مربوط به این روش براساس داده های گردآوری شده درباره انواع زیانهای عملیاتی موسسه مالی می باشد. به این ترتیب که میزان زیان هر یک از انواع زیانهای عملیاتی در هر واحد سازمانی محاسبه میشود، سپس احتمال وقوع هر یک از این زیانهای عملیاتی در هر یک از واحدهای سازمانی تخمین زده میشود. به این ترتیب میتوان میزان زیان مورد انتظار را در هر واحد سازمانی تعیین کرد. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
روش اندازه گیری داخلی :

متغییر های تحقیق
1- فرایند مدیریت ریسک عملیاتی : شناسایی دقیق ریسک عملیاتی و اندازه گیری ریسک عملیاتی و پایش ریسک عملیاتی و کنترل ریسک عملیاتی
2- فعالیت تحویلداری :شامل فعالیتهای دریافت و پرداخت پول ، نگهداری اسناد مالی و سایر اسناد نقد کردنی در معاملات متنوع یک موسسه
3- فعالیت حسابداری :شامل کنترل مغایرت های بانکی و کنترل اقلام باز سرفصل های چک های بین بانکی وبانکی و کنترل اسناد و ….
4-فعالیت اعطای تسهیلات : شامل فعالیت اعتبار سنجی مشتریان و کنترل و احراز هویت گیرندگان تسهیلات و ضامنین و کارشناسی املاک و درصد پیشرفت کار متقاضی تسهیلات
5- فعالیتهای مسئول شعبه : شامل فعالیت نظارت بر پرسنل و مشتری مداری و بازاریابی
6- فعالیت مطالبات معوق :شامل کنترل و نظارت بر میزان مطالبات معوق و پیگیری از طریق وثایق مشتریان
7- فعالیت ارزی : بررسی اسناد اعتباری و تبدیل ارز و ارسال حواله اعتباری

مدل مفهومی تحقیق

فرضیه‏های تحقیق
فرضیه اصلی تحقیق :
فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک انصار بر بخش های فرایندی موثر بوده است .
فرضیه های فرعی تحقیق :
فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری به طور معنا داری موثر بوده است
فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری به طور معنا داری موثر بوده است .
فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات به طور معنا داری موثر بوده است.
فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه به طور معنا داری موثر بوده است.
فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق به طور معنا داری موثر بوده است.
فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی به طور معنا داری موثر بوده است.

قلمرو موضوعی تحقیق : موضوع تحقیق در حوزه مدیریت ریسک در بانک و فرایندهای عملیاتی بانکی می باشد . قلمرو مکانی : شامل46شعبه بانک انصار استان فارس می باشد . قلمرو زمانی تحقیق : در بر گیرنده اطلاعات 3ساله بانک انصار استان فارس از ابتدای سال 1390تا انتهای سال 1392می باشد.
قلمرو تحقیق

جامعه آماری تحقیق شعبات بانک انصار استان فارس می باشد و نمونه آماری شامل همه این شعبات می باشد .

تعداد 46 شعبه بانک انصار استان فارس که مشتمل بر 6 فرایند حسابداری، تسهیلات، تحویلداری، مطالبات، ارزی و مسئول شعبه می باشد که که هر فرایند از 46 نفر حسابدار، تحویلدار، مسئول تسهیلات، متصدی مطالبات، معاون ارزی و مسئول شعبه پرسش نامه تهیه و ارزیابی گردیده است .

جامعه و نمونه آماری

نوع تحقیق : بر اساس هدف کاربری بر اساس نوع روش میدانی پیمایشی می باشد .
ابزار گرد آوری داده ها : پرسش نامه استاندارد بانک و گزارشات تاریخی بانک می باشد .
شیوه گرد آوری داده ها: براساس گرد آوری پرسش نامه و اطلاعات تاریخی می باشد که پرسش نامه بر اساس نوع عملیات و فرایند شعب که شامل تحویلداری ، تسهیلات ، حسابداری ، مسئول شعبه ، ارزی و مطالبات می باشد تهیه گردیده است و پرسش نامه مشتمل بر هدف ، اقدامات کنترلی ، احتمال وقوع ، سطح اهمیت و در نهایت از ضریب احتمال وقوع بر سطح اهمیت هر فرایند ریسک فرایند عملیاتی شعب بررسی گردیده است .
احتمال وقوع : هر فرایند به صورت درصدی از 1 الی20 به ندرت اتفاق می افتد و 21 الی 40 احتمال کمتر از متوسط و 41 الی 60 احتمال متوسط و 61 الی 80 احتمال بیشتر از متوسط و 81 الی 99 احتمال خیلی زیاد می باشد
اهمیت : که شامل سطح اهمیت 1 یا 2 بی اهمیت ، 3یا 4 اهمیت کم و 5با 6 اهمیت متوسط و 7 یا 8 اهمیت زیاد و 9 یا 10 اهمیت فوق العاده در نظر گرفته شده است .
شیوه تحلیل داده ها : جهت تحلیل داده ها از آزمون های کولموگوروف اسمیرنوف و ضریب آلفای کرومباخ و آزمون تی تست استفاده گردید.

 

 

روش تحقیق

فرایند های بانکی به صورت کاربرگ پرسش نامه بر حسب هر فرایند توزیع گردید وبا توجه به احتمال وقوع در اهمیت هر فرایند ریسک مربوط به هر هدف مشخص گردید و با توجه به اینکه ریسک های بالاتر از 60 با اهمیت می باشند ، اولو یت بندی اهداف مشخص و موارد ریسک با لاتر از 60 عملیاتی گردید و در نهایت ریسک های مربوطه با زیان عملیاتی داده های تاریخی بدست آمده و به این ترتیب میزان زیان مورد انتظار را در هر واحد سازمانی تعیین گردید .

آمار توصیفی

بررسی نرمال بودن متغیرها:
جهت تجزیه و تحلیل داده ها و انتخاب نوع آزمون های مربوطه، ابتدا باید به بررسی وضعیت نرمال بودن متغیرها بپردازیم. چرا که اگر متغیرها نرمال باشند، مجاز خواهیم بود هم از آزمون های پارامتریک و هم از آزمون های ناپارامتریک استفاده نماییم. اما چنانچه متغیرها نرمال نباشند، تنها مجاز خواهیم بود از آزمون های ناپارامتریک استفاده نماییم. آزمونی که جهت بررسی نرمال بودن متغیرها استفاده می شود، آزمون کولموگوروف-اسمیرنوف (KS) می باشد. از این آزمون زمانی استفاده می شود که بخواهیم ببینیم داده های متغیر موردنظر نرمال هستند یا خیر. اگر سطح معناداری این آزمون بیشتر از 0/05 باشد فرض صفر مبنی بر نرمال بودن داده ها پذیرفته می شود. بنابراین فرض آماری زیر بررسی می شود:

فرض صفر: توزیع داده ها با توزیع نرمال تفاوت معناداری دارد.

فرض مقابل: توزیع داده ها با توزیع نرمال تفاوت معناداری ندارد.

آمار استنباطی

آمار کولموگوروف

روایی پرسش نامه با توجه به استاندارد بودن پرسش نامه و اخذ نظرات استاد راهنما و مدیران بانک تعیین گردیده است و جهت بررسی پایایی پرسش نامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردیده است همان گونه که اطلاعات جدول ذیل نشان می دهد کلیه ابعاد اصلی پرسش نامه دارای ضریب بالای 70%می باشد .

روایی و پایایی پرسش نامه

فرضیه اول: فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری به طور معنا داری موثر بوده است .
برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری از آزمون t استیودنت استفاده می شود. مرز شدت پایین برای این عامل 600 در نظر گرفته شده است بنابراین باید مفروضات اماری زیر در سطح اطمینان 95 درصد مورد بررسی قرار گیرند:
فرض صفر: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری کمترو مساوی600 است.
فرض مقابل: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری کمترو مساوی600 نیست.
H0:µ <600
H1:µ>600

نتایج فرضیه اول

با توجه به جدول میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری از 600 بیشتر می باشد. در ادامه برای متغیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری نیز انحراف معیار و خطای استاندارد میانگین آورده شده است.
جدول 4-2 : آزمون t-test فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری

نتایج فرضیه ها

در جدول فوق برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری از آزمون t-test تک نمونه ای استفاده شده است. با توجه به این که سطح معنی داری محاسبه شده در جدول فوق کمتر از 05. می باشد (sig<.05) لذا فرض صفر پذیرفته نمی شود، و چون مقدار میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری برابر 670/44می باشد و میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری بیشتر از 600 است، به این معنا می باشد که فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای حسابداری به طور معنا داری موثر نبوده است.

نتایج فرضیه ها

فرضیه دوم :فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری به طور معنا داری موثر بوده است .
برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری از آزمون t استیودنت استفاده می شود. مرز شدت پایین برای این عامل 600 در نظر گرفته شده است بنابراین باید مفروضات اماری زیر در سطح اطمینان 95 درصد مورد بررسی قرار گیرند:
فرض صفر: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری کمترو مساوی600 است.
فرض مقابل: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری کمترو مساوی600 نیست.
H0:µ< 600
H1:µ>600
 

نتایج فرضیه دوم

با توجه به جدول میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری از 600 کمتر می باشد. در ادامه برای متغیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری نیز انحراف معیار و خطای استاندارد میانگین آورده شده است.
جدول 4-3 : آزمون t-test فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری

نتایج فرضیه ها

در جدول فوق برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری از آزمون t-test تک نمونه ای استفاده شده است. با توجه به این که سطح معنی داری محاسبه شده در جدول فوق کمتر از 05. می باشد(sig<.05) لذا فرض صفر پذیرفته نمی شود،و چون مقدار میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری برابر 399/40می باشد و میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری کمتر از 600 است ، به این معنا می باشد که فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای تحویلداری به طور معنا داری موثر بوده است.
 

نتایج فرضیه ها

فرضیه سوم: فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات به طور معنا داری موثر بوده است .
برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات از آزمون t استیودنت استفاده می شود. مرز شدت پایین برای این عامل 600 در نظر گرفته شده است بنابراین باید مفروضات اماری زیر در سطح اطمینان 95 درصد مورد بررسی قرار گیرند:
فرض صفر: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات کمترو مساوی600 است.
فرض مقابل: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات کمترو مساوی600 نیست.

H0:µ <600
H1:µ>600

نتایج فرضیه سوم

با توجه به جدول میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات از 600 بیشتر می باشد. در ادامه برای متغیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات نیز انحراف معیار و خطای استاندارد میانگین آورده شده است.
جدول 4-4 : آزمون t-test فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات

نتایج فرضیه ها

در جدول فوق برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات از آزمون t-test تک نمونه ای استفاده شده است. با توجه به این که سطح معنی داری محاسبه شده در جدول فوق کمتر از 05. می باشد(sig<.05) لذا فرض صفر پذیرفته نمی شود،و چون مقدار میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات برابر 702/63می باشد و میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات بیشتر از 600 است ، به این معنا می باشد که فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فرایند اعطای تسهیلات به طور معنا داری موثر نبوده است.

 

نتایج فرضیه ها

فرضیه چهارم: فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه به طور معنا داری موثر بوده است .
برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه از آزمون t استیودنت استفاده می شود. مرز شدت پایین برای این عامل 600 در نظر گرفته شده است بنابراین باید مفروضات اماری زیر در سطح اطمینان 95 درصد مورد بررسی قرار گیرند
فرض صفر: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه کمترو مساوی600 است.
فرض مقابل: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه کمترو مساوی600 نیست.
H0:µ <600
H1:µ>600

نتایج فرضیه چهارم

با توجه به جدول میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه از 600 کمتر می باشد. در ادامه برای متغیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه نیز انحراف معیار و خطای استاندارد میانگین آورده شده است.

جدول 4-5 : آزمون t-test فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه

نتایج فرضیه ها

درجدول فوق برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه از آزمون t-test تک نمونه ای استفاده شده است. با توجه به این که سطح معنی داری محاسبه شده در جدول فوق کمتر از 05. می باشد(sig<.05) لذا فرض صفر پذیرفته نمی شود،و چون مقدار میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه برابر 340/43 می باشد و میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه کمتر از 600 است ، به این معنا می باشد که فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای مسئول شعبه به طور معنا داری موثر بوده است

 

نتایج فرضیه ها

فرضیه پنجم: فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق به طور معنا داری موثر بوده است .
برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق از آزمون t استیودنت استفاده می شود. مرز شدت پایین برای این عامل 600 در نظر گرفته شده است بنابراین باید مفروضات اماری زیر در سطح اطمینان 95 درصد مورد بررسی قرار گیرند:
فرض صفر: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق کمترو مساوی600 است.
فرض مقابل: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق کمترو مساوی600 نیست.
H0:µ< 600
H1:µ>600

نتایج فرضیه پنجم

باتوجه به جدول میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق از 600 بیشتر می باشد. در ادامه برای متغیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق نیز انحراف معیار و خطای استاندارد میانگین آورده شده است.

جدول 4-6 : آزمون t-test فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق

نتایج فرضیه ها

در جدول فوق برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق از آزمون t-test تک نمونه ای استفاده شده است. با توجه به این که سطح معنی داری محاسبه شده در جدول فوق کمتر از 05. می باشد(sig<.05) لذا فرض صفر پذیرفته نمی شود،و چون مقدار میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق برابر 650/49می باشد و میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق بیشتر از 600 است ، به این معنا می باشد که فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر میزان مطالبات معوق به طور معنا داری موثر نبوده است.

 

نتایج فرضیه ها

فرضیه ششم: فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی به طور معنا داری موثر بوده است .
برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی از آزمون t استیودنت استفاده می شود. مرز شدت پایین برای این عامل 600 در نظر گرفته شده است بنابراین باید مفروضات اماری زیر در سطح اطمینان 95 درصد مورد بررسی قرار گیرند:
فرض صفر: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی کمترو مساوی600 است.
فرض مقابل: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی کمترو مساوی600 نیست.
H0:µ< 600
H1:µ>600

نتایج فرضیه ششم

با توجه به جدول میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی از 600 کمتر می باشد. در ادامه برای متغیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی نیز انحراف معیار و خطای استاندارد میانگین آورده شده است.

جدول 4-6 : آزمون t-test فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی

نتایج فرضیه ها

در جدول فوق برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی از آزمون t-test تک نمونه ای استفاده شده است. با توجه به این که سطح معنی داری محاسبه شده در جدول فوق کمتر از 05. می باشد(sig<.05) لذا فرض صفر پذیرفته نمی شود،و چون مقدار میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی برابر 529/68می باشد و میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی کمتر از 600 است ، به این معنا می باشد که فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر فعالیتهای ارزی به طور معنا داری موثر بوده است.

 

نتایج فرضیه ها

فرضیه اصلی: فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها به طور معنا داری موثر بوده است .
برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها از آزمون t استیودنت استفاده می شود. مرز شدت پایین برای این عامل 600 در نظر گرفته شده است بنابراین باید مفروضات اماری زیر در سطح اطمینان 95 درصد مورد بررسی قرار گیرند:
فرض صفر: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها کمترو مساوی600 است.
فرض مقابل: میانگین سطح ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها کمترو مساوی600 نیست.
H0:µ< 600
H1:µ>600

نتیجه فرضیه اصلی

با توجه به جدول میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها از 600 کمتر می باشد. در ادامه برای متغیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها نیز انحراف معیار و خطای استاندارد میانگین آورده شده است.

جدول 4-7 : آزمون t-test فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها

نتیجه فرضیه اصلی

در جدول فوق برای بررسی تاثیر فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها از آزمون t-test تک نمونه ای استفاده شده است. با توجه به این که سطح معنی داری محاسبه شده در جدول فوق کمتر از 05. می باشد(sig<.05) لذا فرض صفر پذیرفته نمی شود،و چون مقدار میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها برابر 548/84می باشد و میانگین فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها کمتر از 600 است ، به این معنا می باشد که فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک بر کل فعالیتها به طور معنا داری موثر بوده است.

 

نتیجه فرضیه اصلی

آزمون فرضیات تحقیق که به تفصیل در فصل چهارم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت را می توان در قالب جدول زیر خلاصه نمود.

نتیجه گیری

1- با توجه نتایج فرضیه فرعی اول ، سوم و پنجم ، پیشنهاد می گردد تا اقدامات کنترلی به ترتیب در حوزه های فعالیتهای حسابداری ، اعطای تسهیلات و مطالبات معوق بانک بیشتر و دقیق تر و نقاط دارای ریسک بالاتر شناسایی گردد و جهت کاهش ریسک این فعالیتها آموزش های به کارکنان ارائه گردد .
2- با توجه به نتایج فرضیه فرعی سوم و پنجم پیشنهاد می گردد تا نسبت به پیاده سازی کاملتر و دقیق تر فرایند اعتبار سنجی مشتریان در بانک اقدامات لازم صورت پذیرد .
3- با توجه نتایج فرضیات دوم ، چهارم و ششم پیشنهاد می گردد تا فرایند مدیریت ریسک عملیاتی بانک تداوم و به صورت دوره ای نظارت و کنترل گردد .

 

پیشنهادات مبتنی بر نتایج تحقیق

4- با توجه به نتیجه فرضیه اصلی تحقیق پیشنهاد می گردد تا ضمن تداوم فرایند مدیریت ریسک در بانک انصار نسبت موارد ذیل اقدام گردد .
*شناسایی نقاط دارای ریسک بالا
* گردآوری اطلاعات مربوط به زیانهای ناشی از وقایع ریسک عملیاتی و ایجاد بانک اطلاعاتی این زیانها
*ضبط و کنترل شاخصهای ریسک عملیاتی تدوین شده در نرم افزار برای اعلام پیش از وقوع زیانها
*ثبت نکات اعلام شده توسط گروه خود ارزیابی یا شاخص ها .
*مستند سازی و ثبت نقاط باقیمانده ریسک پس از کاهش ریسک.
*ساختن سناریوهای زیان بیشتر و استفاده از داده های خارجی جهت بهبود بانک اطلاعاتی زیان برای استفاده در اندازه گیری و مدیریت بهینه ریسک عملیاتی
* پیشنهاد می گردد مدیران بانک بر بخش های پرریسک کنترلهای داخلی قوی و دستور العمل های منسجم ارائه نمایند
* پیشنهاد میگردد مدیران بانک کارکنان قسمت های پرریسک را از کارکنان با تجربه ودارای سنوات بالا استفاده نمایند

*پیشنهاد میگردد در تحقیقات آتی ریسک اعتباری و ریسک بازار که ارتباط و همپوشانی با ریسک عملیاتی دارند مورد تحقیق قرار گیرد.
* محققین در آینده می توانند ریسک عملیاتی را بر اساس رویکرد کارت بدهی و توزیع زیان بررسی نمایند
*پیشنهاد می گردد که محققین در بانک انصار ریسک فرایند مدیریت شعب استان شامل بخش های اداری ، مالی ، اعتبارات ، بازرسی ، حقوقی و پشتیبانی رابررسی و راهکارهای مناسب جهت کنترل ارائه نمایند.
*پیشنهاد می گردد در سنوات آتی فرایندهای حسابداری ، تسهیلات ، و مطالبات را که دارای بیشترین ریسک بوده بررسی و با نتایج این تحقیق مقایسه نمایند .
*پیشنهاد می گردد در صورتیکه مدیران بانک بر بخش های پرریسک کنترلهای داخلی قوی و دستور العمل های منسجم ارائه نمایند، محققان آتی بعد از اجرای این دستور العملها مجددا سطوح ریسک را کنترل و با نتایج این پژوهش مقایسه نمایند .
*پیشنهاد میگردد تا محققان اتی از متغییر های کنترلی تجربه و سوابق جنسیت و تحصیلات کارمندان ودرجات شعب در انجام این پژوهش استفاده نمایند .

 

پیشنهادات تحقیقات آتی

* برخی از فعالیتهای بانک به طور مثال مانند فعالیت مطالبات معوق و تسهیلات دارای هم پوشانی می باشد که این موضوع خارج از کنترل محقق و ممکن است بر نتایج تحقیق تاثیر گذار باشد .

 

محدودیت تحقیق

49
با تشکر ا ز حسن توجه شما


تعداد صفحات : 49 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود