تارا فایل

پاورپوینت بررسی سبک اسناد مکان کنترل در عزت نفس دانشجویان


بسم الله الرحمن الرحیم
بررسی سبک اسناد (مکان کنترل)
و عزت نفس در دانشجویان
پژوهشگران
دکتر حسن توزنده جانی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور
دکتر حمید نجات
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحـد قوچان
محمود کریمی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشـابور
نسرین کمال پور
کارشناس روانشناسی بالینی آموزش و پرورش نیشابور

چکیده
این پژوهش از نوع پژوهش های همبستگی و پس رویدادی (علّی) است که به منظور بررسی رابطه سبک اسنادی و عزت نفس در دانشجویان صورت گرفته است. بدین منظور نمونه ای به حجم 50 نفر به صورت تصادفی طبقه ای از بین دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد نیشابور انتخاب شدند. سبک اسنادی آزمودنی ها به وسیله پرسش نامه سبک اسنادی راتر و عزت نفس آن ها به وسیله پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پرسش نامه ها با استفاده از شیوه های آمار توصیفی و استنباطی (آزمونF ، t استودنت و r) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج پژوهش بیان گر این بود که بین سبک اسنادی دانشجویان و عزت نفس آن ها رابطه معنی داری وجود ندارد. هم چنین، بین سبک اسنادی و ویژگی های دموگرافیک آزمودنی ها (مانند سن، جنس، رشته تحصیلی، پایه تحصیلی و ترتیب تولد) تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتایچ پژوهش هم چنین بیان گر این بود که بین عزت نفس دختران و پسران تفاوت معناداری وجود ندارد. به طور کلی، می توان نتیجه گیری نمود که عزت نفس آزمودنی ها پایه ها و دلایل دیگری دارد که مکان کنترل (درونی و بیرونی) تاثیر چندانی بر آن ندارد.

مقدمه
بدون شک در زندگی خود با افرادی مواجه شده اید که همواره گناه شکست خود را به گردن دیگران یا عوامل مختلف بیرونی می اندازند و به جای این که آن شکست را حاصل اعمال خود بدانند یا خود را مسوول آن شکست بدانند، تلاش می کنند تا توجیه قابل قبولی برای شکست خود فراهم کرده و بدین وسیله از ایجاد تصویری منفی از خود در ذهن دیگران اجتناب نمایند (گرینبرگ، 1968).
در دهه ی 1970، شاخه ی روان شناسی اجتماعی به شدت تحت سلطه و نفوذ نظریه پردازان و پژوهشگران اِسناد قرار داشت. نظریه ی اِسناد با نظریه ی "ناهماهنگی شناختی"که یکی از نظریه های شایان اهمیت در روان شناسی اجتماعی شمرده می شد، پا به میدان رقابت گذاشت. نظریه ی اِسناد به عنوان نظریه ای که با مطالعه ی ادراک شخص، ادراک رویداد، تغییر نگرش، کسب خودآگاهی، مداخله های درمانی و بسیاری چیزهای دیگر مرتبط است، مطرح شد. (براندن، به نقل از هاشمی، 1371).
در مجموع نظریه ی اِسناد از مباحث جدید در حوزه رویکرد روان شناختی و انگیزش است و افرادی چون هایدر، وینر، راتردر شکل گیری آن نقش موثری داشته اند، اما آنها در مورد تحلیل موضوع اِسناد اتفاق نظر نداشته و آن را از زوایای مختلف و به صورت های متفاوتی تبیین کرده اند.

[1] – Greenberg
[2]. Cognitive dissonance
[3] -Branden
[4]. Heider
[5]. Winer
[6]. Rotter

اما مطالعات اخیر بر کاربرد اسناد در زمینه های گسترده تری (مانند پیشرفت تحصیلی، عملکرد شغلی، بازدهی در محیط کار، رضایت شغلی، موقعیت های ورزشی، انحرافات و بزهکاری، الکلیسم و اعتیاد، طلاق و نظایر آنها) تمرکز پیدا کرده است. (کریمی، 1375 ؛ کدیور، 1379).
افراد در تبیین علّی از رویدادهای زندگی همسان عمل نمی کنند. زیرا برخی از آنها به اقتضای سبک تبیین خوش بینانه حاکم بر رفتار خویش حوادث مثبت را به عوامل درونی نسبت می دهند، در حالی که حوادث منفی را به عوامل بیرونی مربوط می سازند.
اما برخی دیگر به اقتضای سبک بدبینانه حاکم بر رفتار خویش حوادث مثبت را به عوامل بیرونی نسبت می دهند، در حالی که حوادث منفی را به عوامل درونی مربوط می کنند ( به نقل از توزنده جانی، 1384).
کوپر اسمیت(1967)در تحقیق خود به این نتیجه رسید که افراد برخوردار از عزت نفس بالا، افرادی هستند که با احساس اعتماد به نفس و بهره گیری از استعداد و خلاقیت خود به ابراز وجود می پردازند و به آسانی تحت تاثیر عوامل محیطی قرار نمی گیرند. عزت نفس بالا و مثبت به ما امکان می دهد تا با چالش های زندگی بهتر رو به رو شویم و از فرصت های مطلوب بیشتر بهره ببریم (براندن، ترجمه قرچه داغی، 1379).
مطالعات انجام شده عمدتاً نشان می دهد که افراد پس از رویدادهای منفی و شکست بر مداخله علل خارجی تاکید می کنند، امّا پس از رویدادهای موفقیت آمیز بر اهمیت عوامل درونی تاکید بیشتری دارند.

[1]. Cooper smith

فورسایت (1375) معتقد است که دانشجویان موفقیت خود را به عوامل درونی نسبت می دهند تا عز ت نفس خویش را افزایش دهند، اما شکست ها را به عوامل خارجی نسبت داده و با افکار مسوولیت عملکرد خود، از کاهش عزت نفس خویش اجتناب می کنند.
پژوهش های مختلف تاثیر اِسناد ها بر بهداشت جسمی و سیستم ایمنی بدن (سلیگمن، 1975)، پیشرفت تحصیلی (واینر، 1985)، عزت نفس (واینر و گراهام، 1982) و… نشان داده اند (به نقل از مندونکا، 1991).
ویتن(1989)دریافت که با تعبیر سبک اِسناد پیامدهای شکست از درونی به بیرونی و پیامدهای موفقیت از بیرونی به درونی می توان عزت نفس افراد را بهبود بخشید (به نقل از نوری و مکاری، 1377).
به موجب مطالعه جانسون و همکاران(1992) افرادی که در رویدادهای منفی اسناد درونی انجام داده بودند عزت نفس کمتری نیز داشتند. زیرا اسناد درونی رویدادهای منفی در تضعیف عزت نفس افراد نقش حتمی و جدّی دارد. از طرف دیگر با تغییر سبک های اسناد از منفی به مثبت، امکان افزایش میزان عزت نفس افراد وجود دارد ( به نقل از علی پور، 1373 ؛ علی پور و بیگی، 1375).
مطالعه براون (1990) نیز نشان داد که اِسناد شکست ها به عوامل درونی و پایدار در اثر کاستن از عزت نفس به افسردگی می انجامد. براساس برخی دیگر از مطالعات (صمدی، 1373) زنانی که منبع کنترل بیرونی و عزت نفس پایین دارند در برابر اثرات حوادث منفی زندگی بیشترین آسیب ها را تجزیه می کنند. در حالی که این آسیب پذیری در کسانی که از عزت نفس بالا و منبع کنترل درونی برخوردارند وجود ندارد (به نقل از تقی پور، 1378).

[1] – Forsiet
[2]. Seligman
[3]. Winer
[4]. Graham
[5] – Mendonca
[6]. Witten
[7]. Jhonson
[8]. Brown

روش پژوهش
این پژوهش از نوع پژوهش های همبستگی و علّی (پس ـ رویدادی) است که به منظور بررسی رابطه بین سبک اسنادی (مکان کنترل درونی و بیرونی) و عزت نفس دانشجویان انجام شد. بدین منظور ابتدا از بین دانشجویان با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای یک نمونه به حجم 50 نفر انتخاب گردید و سپس پرسشنامه سبک اِسنادی راتر و عزت نفس کوپر اسمیت بر روی آن ها اجرا شد تا رابطه ی سبک اِسنادی و عزت نفس در آن ها مشخص گردد و همچنین رابطه سبک اِسنادی آنها با متغیرهای دموگرافیک (مانند سن، جنس، رشته تحصیلی و ترتیب تولد) مورد ارزیابی قرار گرفت.

جامعه آماری
جامعه ی آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان دانشگاه پیام نور نیشابور بود که مشتمل بر 2409 دانشجو که 634 نفر مذکر و همچنین 1775 نفر آنها مونث بودند که در نیمسال دوم سال تحصیلی (85-1384) به صورت رسمی مشغول به تحصیل بودند.

نمونه آماری و روش نمونه گیری
نمونه ی این پژوهش، مشتمل بر 50 نفر دانشجو (26 پسر و 24 دختر) بود که سن آنها در فاصله بین 18 تا 29 سال قرار داشت که 22 درصد نمونه در رشته ریاضی، 20 درصد در رشته کامپیوتر، 18 درصد در رشته الهیات، 20 درصد جغرافیا و همچنین 20 درصد در رشته علوم اجتماعی مشغول به تحصیل بودند. نمونه بر اساس درصد دانشجویان هر رشته به صورت طبقه ای انتخاب شد.

ابزارهای پژوهش
1ـ پرسشنامه سبک اِسنادی راتر: پرسشنامه راتر معروف به (I.E) جهت بررسی نحوه اِسناد، علل وقایع در موقعیت های مختلف زندگی که هر موقعیت به 7 درجه، درجه بندی شده است و هر آزمودنی می تواند با توجه به اِسناد خود یکی از اعداد را انتخاب کند. سه عدد سمت راست نشان دهنده مکان کنترل درونی و سه عدد سمت چپ بیانگر مکان کنترل بیرونی می باشند. ضریب اعتبار به دست آمده 91درصد و میزان پایایی این آزمون 94درصد می باشد که با توجه به گزارش پترسون و همکاران (1984) مشخص می شود که مقادیر به دست آمده برای آزمون مذکور از سطح قابل قبولی برخوردار می باشد.
2ـ پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت: کوپر اسمیت(1967)، مقیاس عزت نفس خود را براساس تجدید نظری که بر روی مقیاس راجرو دیموند (1954)انجام داد تهیه و تدوین کرد.

[1] – Petterson
[2] – Ragerr
[3] – Diemond

پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت دارای 58 ماده است که هشت ماده آن دروغ سنج است و شیوه نمره گذاری این آزمون به صورت صفر و یک است به این صورت که ماده های شماره 2، 4، 5، 10، 11، 14، 18، 19، 21، 23، 24، 28، 29، 30، 32، 36، 45 و 57 پاسخ بله یک نمره و پاسخ خیر صفر نمره می گیرد و بقیه سوال ها به صورت معکوس است (راسل به نقل از طهوریان، 1380). همبستگی میان نمره های این آزمون برای پسران 96/0 و برای دختران 71/0 می باشد میزان پایایی آن با روش آزمون ـ باز آزمون برای پسران 90/0 و برای دختران 92/0 به دست آمده است (راسل، به نقل از طهوریان، 1380)

[1] – Rassel

نتایج پژوهش
در این جا به کمک روش های آمار یافته های تحقیق مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در این قسمت نتایج مربوط به آزمون ها، میانگین، انحراف معیار، آزمون F (تحلیل واریانس) و آزمون t (استودنت) و ضریب همبستگی پیرسون و اسپرمن جهت بررسی رابطه ها اندازه گیری شده اند.

جدول 1-1: میانگین و انحراف معیار مربوط به سبک اسناد بیرونی

جدول شماره 2-1 : توزیع آزمون ضریب همبستگی پیرسون

با توجه به این که مقدار r محاسبه شده در مورد سبک اِسناد درونی (064/0-) و همچنین مقدار r محاسبه شده در مورد سبک اِسناد بیرونی (260/0-) از r معیار با درجه آزادی (48=df) (یعنی 361/0) کوچکتر می باشند، در نتیجه فرض صفر پذیرفته می شود، یعنی تفاوت معناداری بین میانگین های مورد مقایسه وجود ندارد. بنابراین، ادعای محقق در مورد رابطه بین سبک اسنادی و عزت نفس رد می شود .

جدول شماره 2-1 : توزیع آزمون ضریب همبستگی پیرسون

جدول شماره 3-1: نتایج آزمون مقایسه ی تاثیر سبک اِسنادی بر میزان عزت نفس

با توجه به این که t محاسبه شده (445/2) از t معیار با درجه آزادی (48 = df) (یعنی 704/2) کوچکتر می باشد، فرض صفر تایید می شود یعنی تفاوت معناداری بین میانگین های مورد مقایسه وجود ندارد. بنابراین، ادعای محقق در مورد این فرضیه که میزان عزت نفس در دانشجویانی که دارای سبک اسنادی درونی یا بیرونی هستند متفاوت است رد می شود.

جدول شماره 4-1: نتایج مقایسه متغیر سبک اِسنادی و گروه سنی

با توجه به این که t محاسبه شده درباره سبک اسناد درونی (89/1-) و همچنین t محاسبه شده سبک اسناد بیرونی (71/1) از t معیار با درجه آزادی (47 = df) (یعنی 704/2) کوچکتر می باشند، نتیجه می گیریم که فرض صفر پذیرفته می شود، یعنی تفاوت معناداری بین میانگین های مورد مقایسه وجود ندارد. بنابراین، ادعای محقق در مورد این که سبک اِسنادی دانشجویان با توجه به سن آنها تفاوت دارد رد می شود.

جدول شماره 5-1: نتایج مقایسه ی متغیر سبک اسنادی و جنسیت

با توجه به این که t محاسبه شده درباره سبک اِسناد درونی (119/0-) و همچنین t مربوط به سبک اِسناد بیرونی (102/0) از t معیار با درجه آزادی (48 = df) (یعنی 704/2) کوچکتر می باشند، نتیجه می گیریم که فرض صفر تایید می شود یعنی تفاوت معناداری بین میانگین های مورد مقایسه وجود ندارد. بنابراین، ادعای محقق در مورد وجود تفاوت بین سبک اِسنادی و جنسیت دانشجویان رد می شود .

جدول شماره 6-1: خلاصه نتایج تحلیل واریانس مربوط به سبک اِسنادی و رشته تحصیلی

با توجه به این که F محاسبه شده درباره سبک اِسناد درونی (490/0) و F مربوط به سبک اِسناد بیرونی (401/1) از F معیار با درجات آزادی (45 و 4 = df) (یعنی 78/3) کوچکتر می باشند، نتیجه می گیریم که فرض صفر پذیرفته می شود یعنی تفاوت معناداری بین میانگین های مورد مقایسه وجود ندارد. بنابراین، ادعای محقق در مورد وجود تفاوت بین سبک ا‍ِسنادی و رشته تحصیلی رد می شود.

با توجه به این که r محاسبه شده در مورد سبک اسناد درونی (203/0) و همچنین r محاسبه شده در مورد سبک اسناد بیرونی (253/0-) از r معیار (432/0) کوچکتر می باشند، نتیجه می گیریم که فرض صفر تایید می شود یعنی تفاوت معناداری بین میانگین های مورد مقایسه وجود ندارد. بنابراین، ادعای محقق در مورد وجود رابطه بین سبک اسنادی و ترتیب تولد، رد می شود.

جدول شماره 7-1: نتایج آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن

جدول شماره 8-1: نتایج مقایسه میزان عزت نفس و جنسیت

با توجه به این که t محاسبه شده (461/0-) از t معیار با درجه آزادی (48 = df) (یعنی 704/2) کوچکتر می باشد، نتیجه می گیریم که فرض صفر تایید می شود، یعنی تفاوت معناداری بین میانگین های مورد مقایسه وجود ندارد. بنابراین، ادعای محقق در مورد وجود تفاوت بین میزان عزت نفس و جنسیت نیز رد می شود.

بحث در نتایج
با تجزیه و تحلیل نتایج به این نتیجه رسیدیم که بین سبک اسنادی و عزت نفس دانشجویان رابطه معناداری وجود ندارد. نتایج این پژوهش با پژوهش های بالارد، 1993 ؛ بارون و رابرت، 1991؛ احدی، 1374 و کدیور، 1375 مغایرت دارد.
همچنین مشخص شد که دانشجویانی که سبک اسنادی درونی دارند با آنهایی که سبک اسنادی شان بیرونی است از نظر میزان عزت نفس تفاوت معناداری وجود ندارد. این نتایج با نتایج پژوهش های گستزلو، به نقل از کریمی، 1375 ؛ بیگلدلی، 1373 ؛ بارون و رابرت، 1991 ؛ فورسایت ، 1375 ؛ اتکینسون و همکاران، 1369 همخوانی ندارد.

نتایج پژوهش حاضر با نظریه وایتن و لیوید، 1997که معتقد بود منبع کنترل درونی و بیرونی یک اسناد وابسته به عزت نفس را که همراه عملکردها هستند تحت تاثیر قرار می دهد هماهنگ نبود، اما به نظر می رسد که با توجه به نظریه جیمز (1982) مبنی بر وجود ارتباط بین عزت نفس با موفقیت و پیشرفت از یک طرف و انتظارات و آرزوهای فرد از طرف دیگر این یافته قابل توجیه باشد. زیرا به عقیده وی عزت نفس افراد از طریق افزایش یا کاهش انتظارات و آرزوهای فردی می تواند تغییر یابد. در نتیجه با افزایش انتظارات در صورت پایین بودن سطح پیشرفت فردی، سطح عزت نفس فرد کاهش می یابد، همان گونه که با کاهش انتظارات و افزایش پیشرفت فردی، می توان به افزایش عزت نفس وی امیدوار بود ( به نقل از تری، 2002).
یکی دیگر از یافته های این تحقیق این بود که بین سبک اسنادی دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود ندارد. نتایج این پژوهش با پژوهشهای کریمی، 1375؛ لاستیر، 1969؛ نوری و مکاری، 1377 همخوانی دارد و لیکن با یافته های تحقیقاتی که پلهام، 1989 ؛ کارورو همکاران، 2003 ؛ کدیور، 1379 ؛ پپ، به نقل از تجلی، 1374 ؛ بیابانگرد، 1373 ؛ سیلورستون و پرر، 1991؛ احدی، 1373 انجام داده اند همخوانی ندارد.

[1] – Levid
[2] – teri
[3] – Lassiter
[4]- pelham
[5] – corver
[6] – Pop
[7] – silverston
[8] – perr

نتایج یافته های این فرضیه پژوهش که سبک اسنادی دانشجویان با توجه به رشته تحصیلی آنها تفاوت معناداری، با نتایج تحقیقات کریمی، 1375؛ احدی ، 1373 و علی پور، 1373هماهنگ می باشد.
در پژوهش های گودستینو لانیون، 1995 ؛ احدی، 1374 ؛ نیز بین عزت نفس دختران و پسران تفاوت معناداری وجود نداشت. همچنین در پژوهشی که گرینبرگ (1986) بر روی نوجوانان سیاه پوست انجام داده است نیز همین نتیجه حاصل شد که با نتایج پژوهش حاضر همخوانی دارد. اما نتیجه برخی مطالعات انجام شده (برای مثال، سیلورستون و پرر، 1991) برخلاف نتایج پژوهش حاضر بیانگر آن بود که بین عزت نفس دختران و پسران تفاوت معناداری وجود داردکه با نتایج این پژوهش مغایرت دارد
کم بودن حجم نمونه، سطح تحصیلی جامعه آماری، ابزارهای پژوهش، عدم توجه به وضعیت خلقی آزمودنی ها و… از جمله محدودیت های این تحقیق بوده است که توصیه می شود در پژوهش های بعدی مورد توجه قرار گیرد. شاید این محدودیت ها از جمله عوامل اصلی کسب چنین نتایجی بوده است. از سوی دیگر، عزت نفس به سوابق رشدی، خانوادگی، دوستان، همسالان و عوامل مختلف دیگر بستگی دارد و سبک اسنادی نمی تواند به تنهایی آن را تحت تاثیر قرار دهد.

[1] – Goodstein
[2] – Lanion

فهرست منابع
1- اتکینسون، ریتال؛ و همکاران (1369). زمینه روانشناسی؛ (براهنی، محمدنقی؛ و همکاران). تهران: انتشارات رشد.
2- احدی، حسین (1374)، بررسی اسنادهای علی دانشجو معلمان دختر و پسر مراکز تربیت معلم مشهد؛ فصلنامه تعلیم و تربیت. دوره چهارم. شماره 43 و 44، صص 122-105.
3- بیابانگرد، اسماعیل، (1373)؛ روشهای افزایش عزت نفس در کودکان و نوجوانان؛ تهران: انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
4- براندن، ناتانیل، (1371)؛ روانشناسی حرمت نفس؛ (هاشمی، جمال). تهران: انتشارات آزاد.
5- بیگدلی، ایمان، (1373)؛ بررسی آزمایشی سبک اسناد در درماندگی آموخته شده؛ پژوهشهای روانشناسی، دوره چهارم، شماره 3 و 4، صص71-60.
6- پوپ، الیس؛ و همکاران (1374)، افزایش احترام به خود در کودکان و نوجوانان؛ (تجلی، پریسا)، تهران: انتشارات رشد.
7- تقی پور، ابوالفضل، (1378)؛ تاثیر بازآموزی اسنادی بر سبک اسنادی، عزت نفس، عملکرد و استقامت؛ پایان نامه کارشناسی ارشد؛ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی ایران.
8- توزنده جانی،حسن (1384). روان شناسی تربیتی. رویکردهای نظری و آموزشی . نیشابور: انتشارات شهر فیروزه و نوای غزل.

9- جی دبلیو، گستزلو؛ و همکاران (1375)،روانشناسی اجتماعی در تعلیم و تربیت؛ (کریمی، یوسف)، تهران: موسسه نشر ویرایش.

10- راسل؛ و همکاران (1380). روانشناسی اجتماعی (رویکردی جدید به اسناد و…). (طهوریان، جواد)؛ مشهد: انتشارات آستان قدس رضوی.
11- علی پور، پروین، (1373)، روشهای تقویت عزت نفس در نوجوانان؛ مشهد: انتشارات آستان قدس رضوی.
12- علی پور، بیژن؛ بیگی، محمدمصطفی، (1376)، انگیزش تحصیلی؛ تهران: گروه تحقیق و تالیف موسسه تندخوانی علی پور.
14- فورسایت، دانسلون آر، (1375)، تحلیل اسنادی از واکنشهای دانشجویان نسبت به موفقیت و شکست. (کریمی، یوسف)؛ تهران: انتشارات نشر ویرایش.
15- کریمی، یوسف. (1375)، روانشناسی اجتماعی (نظریه ها، مفاهیم و کاربردها)؛ تهران: انتشارات ارسباران.
16- کدیور، پروین (1379)، روانشناسی تربیتی؛ تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها.
17- نوری، ابوالقاسم؛ مکاری، آذر. (1377). مقایسه سبک اسنادی نوجوانان پرورشگاهی و غیرپرورشگاهی شهرستان شیراز؛ نشریه دانش و پژوهش در روانشناسی. دوره چهارم صص 15-1.

Ballard, E. (1993). Effects of a social skills training program on Social adjustment of persons with head injuries. Illinois Institute of Technology. DAL. B 54/07 , P. 3844
– Baron, A.. & Robert, D. (1991) Social psycholoy. (ed 6) Crinted in United State of America.

– Carver,R. & vunger,L. & Derry, D. (2003) Gender indetity and adjustment in middle childhood-sex Roles: A journal of Research (august 2003)
– Goodstein, L. D. and Lanyon. R. I. (1995). Adjustment behavior and personality. Arizona state university.
-Greenberg.G.y. (1986). The effect of ralationship enhancment program on marital communication and self–esteem. Journul of Applied social scinces. vol 5. P. 78- 94
– Lassiter. E. (1994). An assessment of the relationship between student perception of school effectivness and studend achivement and social adjustment in zoned comprehensive public high schools. Morgan State University. DAI – A 55/07 , P. 1767.
– Mendonca. L. (1981). Group cunseling: Its effects on the perception of self and others on the adjustment of students from india. The Unversty of Michigan. DAI- A 42/09, p. 3873.
– Pelham, B. W. etal. (1989). Self – esteem enhancement with children and adolescent. NewYork : Pergamon press.
– Silverston, H .Perr. (1991).Low self–esteem in different psychiatrive conditions,British journal of clinical psychology. Vol.30,p.185-188.
– Teri,R. (2002) self-esteem and self-efficacy of callege students with disabilities. Coblege student journal june.
– Weiten, W. and Lioyd, A.M. (1997). psychology applied to modern life adjustment in the 90 S. spacific. Grove Brook/Cole. Publishing company.

Abstract
Investigation attributive style (control location) and self-esteem in students.
This study is of correlation and post-event (causative) type which is done with the aim of investigation the relationship of attributive style and self-esteem among university students. In doing so a sample consisting 50 people are selected randomly from the students of Payam e Noor University in Neishabour branch. The attributive style of cases was tested with Rother’s attributive style questionair and their self-esteem was tested with cooper smith’s self-esteem questionair. Results of questionair were analyzed with the methods of descriptive and deductive statistics (F-test, t-student and r).
The results of the study indicate that there is no significant relationship between student’s self-esteem and their attributive style. Also there was no significant relationship between attributive style and demographic features of test subjects. (Such as ago, gender, academic major, academic level and birthday order). The results also indicated that there is no significant relationship between girl’s and boy’s self-esteem. In general we can conclude that test subject’s self-esteem has other causes and bases which internal and external control location doesn’t affect them.


تعداد صفحات : حجم فایل:308 کیلوبایت | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود