محرم غفاری فارغ التحصیل دکتری DBA(Doctor of Business -Administration)-
از دانشگاه خوارزمی تهران
دکتری مدیریت استراتژیک DBAازدانشگاه صنایع ومعادن ایران
POST DBA(پسا دکترای حرفه ای )از دانشگاه صنایع ومعادن ایران
مدرس دانشگاه:دانشگاه خوارزمی،دانشگاه آزاد ،دانشگاه پیام نور
مشاوره شغلی و تجاری (مدیران محترم شرکت ها –کارخانجات-شرکت های خدماتی –کسب و کارهای کوچک و بزرگ)…….. مشاور پایان نامه و پژوهش های کاربردی مدرس کار آفرینی
مشاور اجرایی و مطالعه فنی راه اندازی کارخانجات
مدرس کلا س های آموزش ضمن خدمت و توانمند سازی مدیران
پست الکترونیکی :gaffarim3@yahoo.com
وب سایت :pajoohesh-kara.com
کانال تلگرام:pajhohesh_kasbokar@
همراه 09144067323-09142183819
خلاصه رزومه
درباره استارت آپ گردشگری
استارت آپ به یک کسب و کار نوپا گفته می شود که در نتیجه کارآفرینی ایجاد میگردد، رشد سریعی دارد و در جهت تولید راه حلی نوآورانه و دوام پذیر برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفته است.
استارت آپ ها عموما بر پایه یک ایده نوآورانه و مبتنی بر ایده هایی ریسک پذیر هستند، مشخصه بارز آنها خاصیت رشد و گسترش پذیری در آینده است.
گسترش سریع و بیش از انتظار و احتمال بازگشت سرمایه جالب توجه در آینده، همان جذابیتی است که سرمایه گذاران ریسک پذیر را به طرف استارت آپ ها جذب می کند.
3
فرصت های گردشگری در ایران و جهان
امروزه بخشی از فرصت های گردشگری در ایران و جهان را میتوان از طریق جادوی گردشگری مجازی (cyber tourism) مشاهده کرد. آنهم بدون آنکه هزینه ای برای این کار بپردازیم یا حتی از خانه خود خارج شویم. گردشگری مجازی، بخش غیر قابل انکار اقتصاد آنلاین را تشکیل می دهد و یکی از مصداق های کارآفرینی دیجیتالی (Digital Entrepreneurship) در دهکده جهانی هزاره سوم محسوب می شود. میلیون ها نفر در سراسر جهان در حوزه گردشگری مجازی مشغول به کار هستند و هر سال
بر شمار استارت آپ (start-up) های
حوزه گردشگری به خصوص در زمینه های
هتلداری و لاکچردی گردی
(Luxury tourism) افزوده می شود.
4
داستان گردشگری مجازی: داستان فرصت آفرینی
گردشگری مجازی، یکی از ظرفیت های تحارت الکترونیک امروز جهان است. بسیاری از گردشگران چه گردشگران خودمانی و چه کوله پشتی گردها و چه لاکچری گردها، برای سفر به نقاط مختلف جهان، ابتدا، مقصدهای مورد نظر را بر اساس توصیه ها و نظرات و کامنت های گردشگران حرفه ای مورد بررسی و ارزیابی همه جانبه قرار می دهند. مثلا میخواهند ببینید که که در فلان شهر دنیا، چه بناهایی برای بازدید اولویت بیشتر دارد،
چه رستوران های معروف و ارزانی در دسترس است و
چه زمان هایی میتوان از رویدادهای فرهنگی و هنری
و ورزشی شهر مقصد استفاده کرد و اصولا، آیا امکان
اقامت در خانه های اجاره ای شهروندان وجود دارد یا خیر.
5
گردشگری مجازی یعنی چه ؟
گردشگری مجازی یعنی اینکه :
برای سفر به نقاط مختلف دنیا، گشتی مجازی به شهر و کشور مقصد بزنیم.
بتوانیم پیش از سفر، برنامه ریزی سفر را بر اساس اطلاعات دقیق و مکتوب و شفاف انجام دهیم.
بتوانیم برای بازدید از نقاط مهم و پر اولویت در شهر مقصد، برنامه ریزی عملیاتی بکنیم.
بتوانیم با لنز دوربین گردشگران در اینستاگرام، تصاویری متعددی از نقاط گردشگری شهر مقصد دریافت کنیم.
بتوانیم از رویدادهای فرهنگی و هنری رایگانی که در شهر مقصد در زمان حضور ما در جریان است مطلع شده و ٰدر ان ها بر اساس علایق خود شرکت کنیم.
بتوانیم با گردشگران آماتور و حرفه ای جهان در شهرهای مختلف آشنا شده و با انها تبادل اطلاعات و ارتباطات کنیم.
بتوانیم برای سفر های انفرادی خود، همسفر پیدا کنیم.
بتوانیم در صورت امکان، برای توقف های کوتاه، از میزبان های مهمان نواز رایگان در سراسر جهان استفاده کنیم.
6
گردشگری شهری یعنی چه؟-ادامه
بتوانیم تخفیف های فوق العاده و باور نکردنی را برای اقامت در مجلل ترین هتل های جهان در اختیار داشته باشیم.
بتوانیم از فرصت های کروز گردی در کشتی های لوکس چند طبقه بر فراز اقیانوس ها استفاده کنیم.
بتوانیم دوستان و اشنایان ایرانی و خارجی خود را با ظرفیت های گردشگری فوق العاده و باورنکردنی ایران با جادوی like, follow, direct, story و hashtag ها در اینستاگرام آشنا کنیم.
بتوانیم از فرصت گردشگری مجازی برای تولید محتوا، راه اندازی استارت آپ ها و همچنین بسترهای ارائه خدمات به گردشگران درنقاط مختلف ایران و جهان استفاده کنیم.
بتوانیم هزینه تمام شده سفر خود را با آگاهی درست از خدماتی که در سایت های گردشگری برای سفر به کشور مقصد ارائه شده است، کاهش دهیم.
بتوانیم از تخفیف هایی که موزه ها، گالری ها، مراکز تفریحی و اقامتی و گردشگری و حمل و نقل در فضای مجازی ارائه میدهند استفاده کنیم.
بتوانیم امکان مقایسه و تطبیق قیمت و خدمات را بین موسسات و آژانس های ارائه دهنده خدمات گردشگری در اختیار داشته باشیم.
محیط زیست سالم را با گردشگری پایدار و مبتنی بر ظرفیت های فناوری اطلاعات برای خود و آیندگان بوجود آوریم.
7
چگونه با گردشگری مجازی پول در آوریم؟
در واقع ۱۷ فرصت و فایده ای که گردشگری مجازی امروز دنیا در اختیار ۳.۵ میلیارد کاربر اینترنت قرار داده است، بخشی از هزاران امکانی است که از رهگذر گردشگری اتلاین در اختیار شهروندان دهکده جهانی امروز قرار گرفته و حجم قابل توجهی از گردش اقتصاد جهانی را به خود اختصاص می دهد.
با گشتی کوتاه درباره مقصد گردشگری مورد نظر در
اینترنت میتوانیم به اطلاع فوق العاده ای دسترسی پیدا کنیم
که در برنامه ریزی ما برای سفر به مقصد مورد نظر
تاثیر گذار است. وقتی شما بدانید که کدام هتل هزینه
کمتری برای اقامت طلب میکند یا کدام استخر
یا رستوران یا موزه، خدمات رایگان را در فلان روز در اختیار
گردشگران قرار می دهد یا امکان کروز گردی هیجان انگیز در کدامین بنادر فلان کشور در اختیار گردشگران است یا تورهای سافاری و بیابان گردی و جنگل نوردی و موزه گردی در کدام زمان در شهر مقصد، ارائه می شود، برنامه ریزی سفر شما دقیق تر و در نهایت، هزینه سفر هیجان انگیز کاهش پیدا میکند.
8
شبکه های اجتماعی وگردشگری مجازی
اگر شما امروز بخواهید به یکی از نقاط ایران و جهان سفر کنید و هیچ اطلاعات و عکس و دانشی درباره مقصد مورد نظر نداشته باشید، جادوی هشتگ های گردشگری در شبکه های اجتماعی عکس محور مثل اینستاگرام به کمک شما می آید تا از طریق لنز دوربین گوشی های هوشمند گردشگران در شهر مقصد، اطلاعات فوق العاده ای دریافت کنید.
بعدا در این باره بیشتر در مجله گردشگری موسم صحبت خواهیم کرد. اما اینجا به ذکر مثالی اکتفا میکنیم. تصور کنید شما قصد ژانویه گردی یا نوروز گردی در شهر وین اتریش (پایتخت موسیقی اروپا) را دارید و میخواهید گشتی در این شهر بزنید و حوصله ورود به گوگل و استفاده از خدمات عمومی و گردشگری آن یا سایت های دیگر هم ندارید!
کافی است به هشتگ وین در اینستاگرام رفته و با میلیون ها عکس و اطلاعاتی که گردشگران در سال های اخیر در سفر به این شهر تاریخی و دیدنی اروپا منتشر کرده اند، آشنا شوید و گشتی مجازی در این شهر جذاب را تجربه کنید. لحظه به لحظه گردشگران خارجی و شهروندان وینی، تصاویری از نقاط مختلف این شهر روی این هشتگ منتشر میکنند که جذاب و جالب است و شما را با نکات مهمی درباره وین گردی آشنا می کند.
معمولا عکس هایی که بیشتری لایک را در زمان انتشاردریافت می کند در فهرست ۹ عکس اول قرار می گیرد. البته این گونه نیست که بر روی هشتگ وین، همه تصاویر مربوط به وین گردی و شهر وین منتشر شود. اما اصولا و عموما چنین است که تصاویر مربوط به وین و موضوعات مرتبط با آن توسط کاربران روی این هشتگ بارگذاری می شود.
9
سایت:Tripadvisor
شما کافی است نام کشور و شهر مورد نظر را باکس جستجوی این سایت وارد کرده و با صدها هزار نظر و توصیه کاربران برای سفر به این شهر مورد نظر آشنا شوید. با عضویت رایگان در سایت نیز میتوانید با کاربران نظر دهنده و با تجربه، وارد تبادل اطلاعات شده و اطلاعات تکمیلی بدست آورید.
تریپ ادوایزر همواره به رتبه بندی مناطق گردشگری و
مکان های اقامتی اقدام می کندو در واقع فرصت گردشگری
مجازی خوبی را برای کسانی که قصد دارند همچون
شهروند یک شهر، اشراق اطلاعاتی درباره امکانات شهر
داشته باشند، فراهم می کند.
به نظر می رسد مقصدهای گردشگری هیجان انگیزی که
این سایت برای لاکچری گردها و حتی کوله پشتی گردها و گردشگران خودمانی (mutual tourist) ارائه میکند، قابل توجه باشد. چرا که همواره تلاش دارد تا کاربران را با مقصدهای گردشگری رویایی و باورنکردنی در سراسر دنیا از مالدیو و سریلانکا تا گرند کانیون های آمریکای شمالی آشنا کند.
اگر در آینده نزدیک قصد سفر به یکی از مناطق جهان را دارید، توصیه میکنیم که از هزاران نظر کاربران تریپ ادوایزر برای آشنایی با نقاط دیدنی شهر مقصد استفاده کنید. حتما در برنامه ریزی سفر شما تاثیر گذار خواهد بود. انجمن ها و تورهای گردشگری و امکاناتی که سایت در اختیار کاربرانش قرار می دهد نیز برای استفاده کاربران ایرانی توصیه می شود.
10
سایت: Lonelyplanet
از سایتهای معروف دیگری در حوزه گردشگری مجازی می بایست به lonelyplanet.com نام برد که در واقع متعلق به ناشر اروپایی انتشار دهنده کتاب ها معروف راهنمای گردشگری به نقاط مختلف جهان است. حتما در شهر محل اقامت خود، گردشگران بین المللی زیادی را مشاهده کردید که در بازدید از امکانات تاریخی و دیدنی ایران عزیز ما، کتابچه های ایرانگردی به زبان خود را در دست داشته و به گردشگری می پردازند. این کتابها معمولا توسط لونلی پلنت منتشر می شود.
در سایت لونلی پلنت، امکانات زیادی در اختیار گردشگران قرار دارد. مثلا شما میتوانید از انجمن های هر کشور در این سایت، اطلاعات مربوط به گردش در کشور مقصد را بدست آورید. یا اگر در شهر مقصد، نیاز به خرید یا فروش ابزاری دارید، در این سایت به صورت رایگان آگهی دهید. یا اگر به دنبال همسفر برای سفر خود در کشور یا کشورهای مورد نظر در بازه زمانی مشخص هستید، همسفر پیدا کنید. خلاصه، لونلی پلنتی ها، همواره آماده ارائه اطلاعات رایگان و هیجان انگیز برای گردشگران خودمانی هستند که میخواهند با حداقل هزینه، رویایی ترین فرصت های گردشگری را برای خود در نقاط مختلف دنیا بدست آورند.
11
سایت: Booking
از سایتهای معروف گردشگری مجازی به شمار می رود که سالانه صدها هزار کاربر گردشگر برای سفر به نقاط مختلف دنیا از خدماتش استفاده می کنند. هزاران محل اقامت در کشورهای مختلف جهان و همچنین ابزار سفر از هواپیما تا خودرو را میتوان از طریق بوکنیگ دات کام مشاهده و گزینه های جذاب پر تخفیف آن را انتخاب کرد. بوکینگ تلاش کرده تا در این domain جذاب، اطلاعات گردشگری متنوعی را برای کاربرانش ارائه کند تا امکان مقایسه برای انها فراهم شود. امکان مقایسه ای که بوکنیگ در اختیار گردشگران میگذارد، یادآور خدمات مقایسه ای خرید آنلاین بلیط هواپیما است که توسط KAYAK.COM عرضه می شود.
12
سایت: Expedia
سایت اکسپدیا سایت جامعی برای دریافت خدمات سفر به نقاط مختلف جهان است. از رزرو هتل گرفته تا بلیط و اجاره خودرو و چیزهایی که بهتر است در کشور مقصد انجام دهید (THING TO DO) در این سایت در اختیار گردشگران قرار دارد. اکسپدیا به شما این امکان را میدهد تا در سفر به کشورهای گوناگون، از خدمات اقامتی و گردشگری و تفریحی با رنج های قیمتی مختلف و کلاس های گوناگون و رتبه های متنوع بهره مند شده و از نظرات دیگر مسافران نسبت به بهره مندی از این خدمات، استفاده کنید.
اکسپدیا سایت معروفی در گردشگری است و اگر میخواهید از خدماتش استفاده کنید، در اختیار داشتن کارت اعتباری ارزی بین المللی یا اکانت در سایت های پرداخت مجازی مثل Paypal الزامی است. اگر این امکانات را ندارید، از شرکت های معتبر پرداخت مجازی داخلی که نماد اعتماد الکترونیک از وزارت صنعت، معدن و تجارت دارند استفاده کنید.
13
سایت: Internations
اینترنیشن یکی از سایت های معروف برای گردشگران متخصص و حرفه ای است که قصد دارند تا در سفر به نقاط مختلف دنیا، با گردشگران هم طراز و هم تخصص که علایق مشترک با ان ها دارند، آشنا شده و تبادل اطلاعات و نظر کنند. سایت Internations.org به شما این امکان را می دهد تا با اشتراک رایگان در ان، در رویدادها (event) که هر هفته یا هر ماه در ۳۹۰ شهر در ۶ قاره جهان برگزار می شود، آشنا شده و در صورت علاقمندی شرکت (attend) کنید. شرکت در رویدادهای فرهنگی، هنری، ورزشی، جنگل نوردی و پاساژ گردی و موزه گردی و گالری گردی و خیابان گردی اینترنیشن، فرصتی برای آشنایی با گردشگران خارجی در شهر مقصد و همچنین تعامل با شهروندان باسواد و مسلط به زبان انگلیسی در کشور مقصد است.
اگر عضو رسمی سایت شوید، شما نیز امکان تعریف رویداد و دعوت از میلیون ها کاربر سایت را برای حضور در رویداد خوددر اختیار خواهید داشت.
14
سایت: Couchsurfing
بیش از ۱۵ میلیون میزبان مهمان نواز در ۳۰۰ هزار شهر دنیا آماده ارائه خدمات رایگان اقامت به گردشگران هستند. کوچ سرف ها که روز به روز بر شما انها در ایران و کشورهای مختلف دنیا افزوده می شود، فرصتی را در اختیار گردشگران خودمانی (غیر لاکچری گرد) قرار می دهند تا اقامت های کوتاه شبانه را در محل اقامت آن ها تجربه کنند. بدون آنکه پولی پرداخت کنید.
با عضویت رایگان در کوچ سرفینگ دات کام میتوانید، با کاربران از کشورهای مختلف آشنا شده و با میزبان هایی که حاضرند در شهرهای مختلف، خدمات رایگان میزبانی را در اختیار شما قرار دهند تبادل اطلاعات کنید. البته هر اندازه قدمت کاربری در این سایت بیشتر باشد، معمولا اعتماد عمومی به وی برای میزبانی بیشتر خواهد بود. به هر حال این گونه اطلاعات و مجموع خدماتی که کوچ سرفینگ به رایگان در اختیار گردشگران قرار می دهد را در این سایت معروف دنبال کنید.
15
سایت: Hotels
در سایت هتلز دات کام که معروف ترین سایت رزواسیون ده ها هزار هتل در صدها شهر جهان است، میتوان از امکانات اقامتی هتل های ۱ ستاره تا ۵ ستاره و لوکس آشنا شده و نسبت به رزرو اینترنتی اقدام کرد. قیمت هایی که در هتلز در اختیار کاربران قرار می دهد، معمولا کمترین سطح ممکن بوده و به همین خاطر، قیمت ها گارانتی می شود. به ازای هر ۱۰ شب اقامت، ۱ شب اقامت رایگان به گردشگران استفاده کننده از این سایت تعلق می گیرد. یکی از امکانات خوب هتلز، معرفی هتل هایی با رنج های قیمتی جذاب است که امکان اقامت ارزان (بعضا با ۵۰ درصد تخفیف) را در مجلل ترین سویت های هتل های ۵ ستاره در اختیارگردشگران قرار می دهد.
16
سایت: Hostelworld
اگر برای سفر به نقاط مختلف دنیا، دوست ندارید در خانه شهروندان اقامت کنید (AIRBNB.COM) یا نمیخواهید در هتل های ۲ تا ۵ ستاره (HOTELS.COM) ساکن شوید، میتوانید از فرصت هایی که هاستل ورلد در اختیار شما قرار داده است استفاده کنید. هاستل ورلد، شما را با ده ها هزار هاستل در سراسر دنیا آشنا می کند. هاستل این امکان را به شما می دهد تا هزینه اقامتی خود را به شدت کاهش دهید.
(۳۵ هزار هاستل در سراسر جهان در این سایت ارائه شده است)
هاستل برای کسانی که گروهی سفر میکنند یا کسانی که قصد پیدا کردن یک محل خواب برای اقامت شبانه را فقط دارند گزینه بهتری است و پول کمتری پرداخت میکنند. آشپزخانه مشترک و امکان تبادل اطلاعات با گردشگران از کشورهای مختلف دنیا در محیطی دوستانه و صمیمانه از جمله فرصت هایی است که هاستل گردی در اختیار گردشگران قرار داده و هاستل ورلد هم گزینه های خوبی را به شما معرفی میکند.
17
سایت: Kayak
اگر قصد دارید تا خودتان به صورت مستقیم بلیط های شرکت های هواپیمایی را به مقصدهای مختلف دنیا خریداری کنید، کایاک دات کام این فرصت را در اختیار شما قرار داده تا بتوانید فهرستی جامع از قیمت ایرلاین هایی که در بازه زمانی مورد نظر شما به کشور مقصد پرواز دارند را مشاهده کنید.
این کار سبب می شود تا شما از گشتن در سایت های ایر لاین ها و همچنین درگاه هایی که خدمات رزرواسیون محدود بلیط های هوایپمایی بین المللی را اراسه میکند، بی نیاز شوید.
همه ایرلاین ها با بهترین قیمت ها در کایاک در اختیار شما است. تنها با کارت های اعتباری ارزی بین المللی میتوانید به رزرو بلیط مورد نظر بپردازید.
18
معرفی 5 استارتاپ گردشگری موفق ایرانی و خدمات آنها
همه ما چه اهل سفر باشیم چه نباشیم؛ از یک سفر راحت استقبال می کنیم. سفری که در آن بدون نگرانی برای انتخاب محل اقامت و خرید بلیط و… تنها دغدغه مان انتخاب مقصد سفر باشد.
شاید ده سال پیش چنین چیزی شبیه به آرزویی دور و دست نیافتنی بود اما این روزها به لطف رشد استارتاپ های گردشگری، داشتن یک سفر راحت دیگر رویا نیست.
19
علی بابا: استارتاپی بدون چهل دزد بغداد
استارتاپ علی بابا، اولین بار در سال 1393 و با شعار «تجربه شایسته سفر» کار خود را اغاز کرد. قصه تولد علی بابا قصه چندان پیچیده ای نیست. یک فارغ التحصیل دانشگاه به نام مجید حسینی نژاد که از قضا چند باری هم از محیط های کارش اخراج شده بود، برای راه اندازی یک کسب وکار جدید با یکی از دوستانش به نام نیما قاضی که از اخراجی های دانشگاه امیرکبیر بود؛ تصمیم می گیرند یک سایت فروش آن لاین بلیط هواپیما را راه اندازی کنند. حسینی نژاد در این رابطه می گوید: « من و نیما جفت مان طبیعت گرد حرفه ای بودیم. سال 89 من و نیما به ایلام رفتیم و همسر و دخترم به مالزی سفر کردند. سفر آن ها چندین میلیون هزینه داشت در حالی که من و نیما فقط با 120 هزارتومان توانستیم سفر به ایلام را تجربه کنیم.
سرمایه اولیه علی بابا
شاید بخواهید بدانید شرکتی با گردش مالی 5/3 میلیارد تومان، کار خودش را با چه سرمایه ای شروع کرده است؟ برآورد اولیه مدیران علی بابا برای شروع کار 70 میلیون تومان بوده است اما وقتی پروژه به مراحل اجرایی می رسد، متوجه می شوند که هزینه ها بیشتر از این حرف ها است. بنابراین دست به خلاقیت می زنند و مثلا به جای هزینه های میلیونی، تبلیغاتشان را از شبکه اجتماعی فیس بوک شروع می کنند.
علی بابا به تدریج رشد کرد. طرح و شعار اولیه آن ها این بود که: «هر خانواده ایرانی، با هر درآمدی می تواند سفر کند.» به این ترتیب آن ها کارشان را با معرفی مناطق بکر و کمتر دیده شده ایران شروع کردند. از طرفی به خاطر نبود نیروی متخصص در حوزه گردشگری آن لاین، سال اول فقط به نیاز مشتریان پاسخ می دادند و با انرژی و دقت تمام، برای رفع کمبودها بر اساس انتقادات مشتری ها عمل می کردند. علی بابا به تدریج قد کشید و هم زمان توحید علی اشرفی هم به تیم مدیریت، جهت امور بازاریابی اضافه شد.
جاجیگا: همه جای ایران خانه شماست
سفرها همیشه برای انسان های موفق الهام بخش بوده اند.
سهرابی مدیرعامل استارتاپ موفق جاجیگا هم، ایده این کسب و کار را از دل یک سفر بیرون کشید.
او که سال ها در یکی از شرکت های موفق عسلویه مشغول به کار بود، ترجیح داد کسب و کار موفقش را رها کند و به دنبال علاقه اش که گردشگری بود، برود.
او شروع به جمع آوری اطلاعات در این حوزه می کند و در یکی از سفرهایش با فردی به نام برزگر آشنا می شود که در حوزه بوم گردی بسیار فعال بوده است، پس از مدتی او به راز بزرگی در حوزه گردشگری پی می برد.
یک خلا بزرگ. نبود اقامت گاه هایی که در آن ها حسی شبیه به خانه را تجربه کنیم. بنابراین جاجیگا در وسط کویر متولد شد.
ساز و کار جاجیگا چندان سخت نیست و نمونه مشابه آن در خارج از کشور وجود دارد و به عنوان یکی از راه حل های اصلی سفرهای ارزان محسوب می شود.
جاجیگا: همه جای ایران خانه شماست
در سایت جاجیگا، شما به دو صورت میزبان و مهمان می توانید خدمات دریافت کنید.
اگر خانه ای در یکی از مناطق توریستی دارید و میزبان خوبی هم هستید می توانید با عکاسی از خانه تان و اعلام قیمت پیشنهادی، منتظر مسافرانی از دیگر نقاط ایران باشید.
اگر هم مسافر هستید و قصد آشنایی با فرهنگ بومی شهر مقصد را دارید یا از هتل های تکراری خسته شدید یا ارزان سفر کردن یکی از اولویت های شما است، می توانید به راحتی از میان انبوهی از اقامت گاه ها با کلاس های قیمت متفاوت یکی را انتخاب کنید. در واقع از مزیت های اصلی این استارتاپ همین شفاف بودن قیمت ها است که باعث می شود این استارتاپ مقابل بازار سنتی اجاره سوییت و ویلا سودمندتر و ایمن تر باشد.
فلایتیو: چمدان ها را ببندید
فلایتیو به طور رسمی در سال 95 آغاز به کار کرد.
مدیرعامل جوان این استارتاپ را می تواند یک پدر مشاغل دانست.
او سال ها در حوزه های مختلف از جمله انیمیشن سازی، راه اندازی کتابخانه دیجیتال، تدریس کامپیوتر و … فعالیت کرده است. در سال 90 آن ها پروژه فولوکا را که یک سیستم رزرواسیون آنلاین بود؛ کلید زدند اما به دلیل نوسانات ارز و افزایش قیمت دلار در سال 91 این طرح با شکستی نسبی همراه شد.
آن ها از استارتاپ ها دست نکشیدند و به سراغ پروژه دیگری به نام قیمت یاب رفتند که یک سایت در زمینه مقایسه محصولات است و هنوز هم فعال است.
کمی بعد ساسان نایب که یک آژانس هواپیمایی کوچک داشت و از همکاران قدیمی پروژه شکست خورده فولوکا بود به جمع اضافه شد و تیم اولیه برای تولد فلایتیو شکل گرفت.
فلایتیو در سال 94 به صورت آزمایشی وارد بازار شد و در خرداد 95 رسما کارش را اغاز کرد. گروه فلایتیو با رشد ده هزار درصدی تا خرداد 96 بسیار خوب پیش رفتند. امروز فلایتیو که فقط با پنج نفر کارش را شروع کرده بود، 150 نفر کارمند دارد.
-سفر با اسنپ تریپ
اسنپ تریپ به طور رسمی از سال 94 کارش را شروع کرد. چند جوان که عاشق سفر و ماجراجویی بودند تصمیم می گیرند تجربیاتشان از سفر را در قالب یک سایت گردشگری به نام «پین تاین» در اختیار دیگران قرار دهند. پین تاین خیلی زود از طرف گروه اینترنتی ایران، پشتیبانی شد. گروه اینترنتی ایران سرمایه گذار اصلی استارتاپ های موفقی مثل بامیلو، اسنپ، اسنپ فود و اسکانو است. به تدریج و با رشد خوب پین تاین اینa استارتاپ به اسنپ تریپ تغییر نام داد.
اسنپ تریپ وب سایت جامع و کاملی دارد که در آن می توانید به اطلاعات هتل ها و اقامتگاه ها دسترسی داشته باشید و اطلاعات خوبی در رابطه با مناطق دیدنی و جاذبه های توریستی شهر مقصد، کسب کنید. همچنین می توانید از نقشه سایت برای تعیین مکان دقیق جاذبه های گردشگری و محل اقامت تان استفاده کنید.
اگر برای خرید بلیط هواپیما به اسنپ تریپ مراجعه کنید به سایت فلایتو راهنمایی می شوید که دلیل این کار در بخش سوال های متداول سایت اسنپ تریپ، خوب بودن امکانات فروش و رزرو بلیط هواپیما در فلایتو، عنوان شده است. بنابراین به نظر می رسد همکاری دوجانبه ای بین اسنپ تریپ و فلایتو شکل گرفته است.
علاء الدین: استارتاپی با غول چراغ جادو
امیرحسین جعفری، علاالدین را بر پایه سال ها تجربه در حوزه گردشگری شروع کرد. او در سال 1379 با ورود به کانون گردشگری تبریز رسما وارد این حوزه شد و با کسب تجربه، در سال 1384 مدیریت اجرایی قدس گشت را به عهده گرفت. بلندپروازی های او ادامه داشت و تصمیم گرفت به عنوان یک فوق لیسانس گردشگری، شرکت ایرانگردی خودش به نام مارکوپولو را تاسیس کند و بعد به دنبال توسعه بیشتر، در سال 95 علا الدین را به طور رسمی افتتاح کرد.
علاء الدین یک بانک اطلاعاتی کامل از شهرهای توریستی و شهرهای کمتر دیده شده ایران دارد. علاوه بر خدمات عادی مثل اطلاعات گردشگری شهر مقصد و نشان دادن مکان دقیق آن ها و اطلاعات اقامتگاه ها، این امکان را به شما می دهد تا از سامانه های تاکسی اینترنتی شهرهای مقصد هم مطلع شوید و اطلاعات کاملی در رابطه با اپلیکیشن های آن ها و نحوه کارشان، به دست آورید.
همچنین در کنار امکانات همیشگی رزرو بلیط هواپیما و قطار، امکان جالب اجاره خودرو در شهر مقصد هم از گزینه های پیشنهادی علاءالدین به مسافران است که البته ما هرچه روی این آیکون کلیک کردیم به صفحه خاصی راهنمایی نشدیم و به نظر می رسد این گزینه در سفرهایی خاص فعال باشد.
از دیگر امکاناتی که در سایت های رقیب علاالدین نمی توان دید، امکان برگزاری کامل همایش ها و کنفرانس های جمعی به شکل کامل در شهرهای مقصد است و شما به عنوان برگزارکننده همایش، می توانید با خیال راحت مدیریت مراسم، رزرو اقامتگاه و در صورت نیاز یک بازدید از شهر مقصد را به علاالدین بسپارید. علاالدین همچنین گروه تورلیدری آموزش دیده ای دارد و از تورهای زیادی در سراسر ایران و همچنین خارج از کشور پشتیبانی می کند.
استارتاپ های گردشگری وچالش های پیش روی مشتریان
امروز استارتاپ های زیادی در حوزه گردشگری فعالیت می کنند که تقریبا امکاناتی مشابه استارتاپ های بالا ارائه می دهند. از جمله آن ها می توان به اقامت 24، جاباما، الی گشت، میزبون و …اشاره کرد اما نکته ای که وجود دارد رشد بی حساب و کتاب برخی از آژانس های مسافرتی و استارتاپ های گردشگری در بازار گردشگری است که اتفاقا حرف دل بسیاری از فعالان این حوزه است.
نکته دیگر برخی قوانین عجیب در این استارتاپ ها است. مثلا در قوانین اسنپ تریپ، می بینیم که شرکت اسنپ تریپ بعد از دستیابی به لیست مخاطبین گوشی همراه شما، حق دارد از این تلفن ها برای ارسال آگهی های تبلیغاتی استفاده کند و یا شماره های تلفن را برای ارسال آگهی تبلیغاتی در اختیار شرکت های ذی نفع قرار بدهد.
نکته ای که تقریبا همه استارتاپ ها به آن اشاره کرده اند عدم مسئولیت آن ها در قبال امکانات هتل ها و یا تاخیر در پروازها است که به نوعی حس بی اعتمادی را در مسافران ایجاد می کند، هر چند همه استارتاپ ها تاکید دارند نهایت تلاش شان را می کنند تا مطالب مستند و تاییدشده ای را در سایت منتشر کنند.
در نهایت با رشد استارتاپ ها و فراگیر شدن فعالیت های اینترنتی، همه استارتاپ ها برای بقا نیاز به جنگجویی بیشتر و ارائه محصولات با کیفیت تری دارند که این امر در نهایت به نفع مشتری است.
مهم ترین استارتاپ های سلامت ایران را بشناسید
استارتاپ ها در حال فتح اقتصاد سلامت
با ورود به عرصه فناوری و IT نیازهای جوامع رو به تغییر است. به گونه ای که بیشتر خدمات از خرید خواروبار و حتی مبلمان تا درخواست ماشین برای طی کردن مسافتی توسط پلتفرم ها و اپلیکیش ها انجام می شود. برطرف کردن نیازهای حوزه سلامت هم از قاعده مستثنی نیست. امروزه بسیاری از خدمات این حوزه مانند گرفتن نوبت برای ویزیت، پیدا کردن پزشک مناسب، نیاز به پرستار برای کودک یا سالمند، یافتن داروهای مورد نیاز و … از طریق همین نرم افزارها انجام می شود. همین امر باعث شده است که بیش از ۲۰۰ استارتاپ در حوزه دیجیتال هلث یا همان سلامت دیجیتال راه اندازی شود. استارتاپ هایی که هرکدام به نوعی یکی از نیازهای حوزه درمان و سلامت را برطرف کرده و یا باعث تسهیل آن ها می شوند.
28
پزیکاتو
پزیکاتو یک استارتاپ حوزه سلامت است که توسط مصطفی بهمن آبادی راه اندازی شده است. در این استارتاپ بیمار می تواند از طریق اطلاعات تماس و سیستم نوبت دهی با پزشک ارتباط برقرار کند. همچنین اگر بیمار برای پیدا کردن دارو موردنیاز که توسط پزشک متخصص تجویز شده است دچار مشکل شده باشد از طریق پزیکاتو می تواند دارو را پیدا و تهیه کند.
خدمت دیگری که پزیکاتو ارائه می دهد ارتباط با پزشک به صورت تصویری و متنی است. اگر دارویی که پزشک تجویز کرده است باعث بروز حساسیت هایی برای بیمار شده باشد، بیمار می تواند از طریق این راه ارتباطی با پزشک ارتباط گرفته و مشکل خود را مطرح کند. پزیکاتو سعی کرده است که تمام تخصص های پزشکی را پوشش دهد.
یکی دیگر از خدماتی این استارتاپ در سامانه خود ثبت کرده است، امکان درخواست پزشک یا پرستار در محل است.
29
طبیمار
استارتاپ طبیمار یکی از استارتاپ هایی است که در حوزه توریست درمانی فعالیت می کند. امیرمحمد سوری و رامین مومن نژاد از بنیان گذاران این استارتاپ هستند.
فعالیت این استارتاپ به صورت تخصصی بر روی گردشگری سلامت است. آن ها خدماتی مانند مشاوره به بیمار قبل از ورود به کشور و انجام کلیه پروسه درمان در داخل کشور را انجام می دهند. امیرمحمد سوری با توجه به فعالیت استارتاپشان در این حوزه می گوید: ما در طبیمار بر روی دو ارزش مهم کار می کنیم. ارزش اول کیفیتی خدماتی است که ارائه می دهیم و متخصصان با توجه به تیم پزشکی مورد تایید قرار گرفته اند. ارزش دوم این است که ارائه خدمات بدون هیچ گونه معطلی انجام می شود. از طرفی تلاش کرده ایم که شفافیت را در کار ایجاد کنیم تا کاربر از قیمت کلیه خدمات اطلاع داشته باشد و با نگاه باز انتخاب خود را انجام دهد.»
استارتاپ طبیمار به طور تقریبی ۱۷ درمان را پوشش می دهد که از خدمات زیبایی تا انواع جراحی های قلب را دربرمی گیرد. کاربران با مراجعه به سایت می توانند نوع درمان خود را انتخاب کرده و قدم به قدم مراحل را طی و خدمات را دریافت کنند.
30
گراویدا
استارتاپ گراویدا یک استارتاپ برای مراقبت از مادران باردار است که توسط مهدی مهراد بنیان گذاری شده است.
مهراد پس از بررسی و شناسایی مشکلات حوزه زنان و زایمان متوجه شد که به سبب عدم پایش مستمر مادران باردار مشکلاتی برای مادر و جنین به وجود می آید. یکی از این مشکلات چک نکردن به موقع ضربان نبض مادر و جنین است که می تواند خطرساز باشد. به همین دلیل گجتی را طراحی کرده اند که به وسیله آن و از طریق اپلیکیشین اطلاعات حیاتی مادر و جنین به صورت پیوسته در اختیار پزشک و تیم پشتیبانی قرار گیرد.
در اپلیکیشین گراویدا تمرکز اصلی بر روی مادران با ریسک بالا است. مادرانی که دارای دیابت، فشار خون بالا و یا دچار نقص ایمنی هستند. برهمین اساس امکاناتی را در گجت ایجاد کرده اند که اطلاعات مورد نیاز پزشک از طریق اپلیکیشن منتقل شود و پزشک بتواند براساس اطلاعات دریافتی وضعیت مادر و جنین را چک کند و در صورت نیاز او را به نزدیک ترین مرکز درمانی ارجاع دهد.
این گجت از طریق پزشکان در اختیار مادران باردار قرار می گیرد و به دو صورت دستبند و کمربندی است. دستنبد برای دریافت اطلاعات مربوط به فشار خون و نبض است. گجت کمربند هم به شکم مادر بسته شده و از این طریق وضعیت ضربان قلب و پیوستگی حرکات جنین کنترل می شود. اطلاعات گجت ها به صورت بلوتوث به اپلیکیشن منتقل می شود و پس از آن در اختیار پزشک و تیم پشتیبانی که شامل ماماها است، قرار می گیرد.
نکته قابل توجه این است که گجت ها فروخته نمی شوند بلکه از طریق پزشکان به صورت امانی در اختیار مادران قرار داده می شود. چون مادران بیشتر از ۹ ماه به آن نیاز ندارند. برهمین اساس ودیعه ای را در ابتدا دریافت کرده و سپس به صورت اشتراک ماهیانه این خدمات را تمدید می کنند. اشتراک ماهیانه شامل مشاوره و پایش اطلاعات می شود.
31
بیتو تریپ
هلدینگ مسافرتی بعثت یک مجموعه شرکت گردشگری بزرگ و تورگردان در اصفهان است. این هلدینگ از یک سال گذشته در بخش توریسم درمانی فعالیت خود را آغاز کرده و در این راه استارتاپی را با عنوان بیتو تریپ راه اندازی کرده است. بیتو تریپ در حال حاضر تنها برای شهرهای اصفهان و شیراز بیمار می فرستد.
در بیتو تریپ پزشکی حضور دارد که پرونده پزشکی بیمار را کهاز طریق راه های ارتباطی معرفی شده، می فرستد، مطالعه می کند. پس از بررسی های بسیار مراحل و هزینه درمان به بیمار اعلام می شود. اگر بیمار روند درمانی را بپذیرد کلیه پروسه ورود و درمانش توسط بیتو تریپ انجام خواهد شد.
32
مدگو
مدگو استارتاپ گردشگری سلامت علی بابا، توسط سعید طاهری راه اندازی شده است. در این استارتاپ یک گروه مشاوران آنلاین که همه اعضای آن از رشته های علوم پزشکی هستند، فعالیت می کنند. زمانیکه بیمار از طریق سامانه با مدگو ارتباط برقرار می کند به صورت مستقیم با پزشک مربوطه صحبت کرده و از او مشاوره می گیرد و پس از آن کارهای مربوط به سفر و درمان وی توسط تیم مدگو انجام خواهد شد.
مدگو از یک تیم صد نفره که کار بیمارگیری، مشاوره، ارتباط با بیمارستان ها و… را انجام می دهند تشکیل شده است.
سلامت بدون مرز نام یک استارتاپ است که توسط دکتر بابک عطار، دکتر سهیل مهدی پور، میلاد مصطفی راه اندازی شده است. این سامانه زمانیکه نیاز به ویزیت کلاسیک به صورت معاینه ای نباشد مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت بهتر بعد از اینکه بیمار ویزیت اولیه را به صورت حضوری انجام داده است و حالا برای نشان دادن عکس یا نتیجه آزمایش نیاز دارد با پزشک ارتباط بگیرد، می تواند از این سامانه به صورت آنلاین استفاده کند. از طرف دیگر زمانیکه بیمار یا پزشک هرکدام خارج از کشور هستند می توانند از این طریق با یکدیگر در ارتباط باشند.
ارتباط بین بیمار و پزشک به صورت صوتی، تصویری و همچنین به صورت چت برقرار می شود. به این ترتیب که بیمار در پروفایل پزشک از میان زمان های خالی اعلام شده توسط پزشک زمان مورد نظر خود را رزرو کرده و هزینه ویزیت را پرداخت می کند. در زمان مقرر مشاوره به صورت آنلاین صورت گرفته و دستورات پزشکی برای بیمار ارسال می شود.
این سامانه به این صورت است که پزشکان باید در ابتدا در آن ثبت نام کنند و پروانه نظام پزشکی داشته باشند. در حال حاضر پزشک متخصص در اکثر حوزه ها از جمله زنان، اطفال، داخلی، تغذیه، ارتوپدی، جراح عمومی، گوش،حلق و بینی در این سامانه ثبت نام کرده اند.
سلامت بدون مرز
آسانیسم
نیاز به پرستار سالمند و پرستار کودک باعث شده است که بازار رو به رشدی شکل گیرد. در همین راستا کسب وکارها و استارتاپ های بسیاری راه اندازی شده است که استارتاپ آسانیسم یکی آن هاست.
استارتاپ آسانیسم توسط حامد عزیزی، منیره نجاریانی و احمد کلاتیانی راه اندازی شده است. این استارتاپ از یک سو با موسسات پرستاری در ارتباط بودع و از سوی دیگر با مشتریان و متقاضیان این خدمات ارتباط دارد. در این آسانیسم خدماتی همچون پرستاری سالمند، کودک و بیمار، همراه بیمار در منزل و بیمارستان و ارائه می شود. البته الزام پزشک و الزام روانشناس هم در خدمات آسانیسم وجود دارد اما خدمات پرستاری آن بیشتر است.
کاربر از راه های مختلف همچون سایت، اپلیکیشن و تماس تلفنی می تواند وارد پلتفرم آسانیسم شود. درواقع کاربر از طریق سایت و اپلیکیشن می تواند خدمت مورد نیاز خود را با ویژگی های مورد نیاز مانند پرستار روزانه یا شبانه، مقدار ساعت کار در روز و… را انتخاب کرده و سپس موسساتی که خدمت مورد نظر را ارائه می دهند به همراه قیمت مشاهده کند. در هر موسسه ویژگی های پرستاران، نظرات مشتریان قبلی و… برای کاربر در دسترس است. پس از آن می تواند خدمت را در موسسه مورد نظر تایید کند و پس از پرداخت وجه پرستار به محل اعزام می شود.
آوید
در بین استارتاپ های حوزه سلامت، استارتاپ هایی وجود دارند که کارشان اطلاع رسانی است. درواقع یک نوع مرجع برای جامعه پزشکی محسوب می شوند. استارتاپ آوید هم از این دست از استارتاپ ها است که توسط نسرین مهران فر راه اندازی شده است.
یکی از اهداف سایت و اپلیکیشن آوید این است که اطلاع رسانی تمام همایش های پزشکی را انجام دهد تا افرادی که خواهان شرکت در همایش های پزشکی هستند برای پیدا کردن مرکز مناسب دچار سردرگمی نباشند. آن ها می توانند در آوید همایش موردنظر را پیدا و از زمان دقیق آن آگاهی پیدا کنند. همچنین از میزان امتیاز آن مطلع شوند تا برای تمدید مجوز خود در حوزه پزشکی با مشکل روبرو نشود. علاوه براین فرد می تواند نظارت کاربران دیگر را در مورد دوره ای که یک مرکز برگزار کرده است مشاهده کند و در نهایت تصمیم بگیرد که در کدام دوره شرکت کند.
در بخش دیگری از خدمات به برگزاری دوره های حضوری با همکاری مراکز مختلف می پردازد. بخشی هم برای برگزاری دوره های آموزش مجازی با متد نوین دارد که به گفته مهران فر این بخش تقریبا در ایران منحصر به فرد است.
آریامدتور
صنعت گردشگری سلامت یک حوزه بکر و جذاب است که استارتاپ های بسیاری به آن ورود کرده اند. آریامدتور یکی از استارتاپ های این حوزه است که توسط هادی شجاری و دو تن از دوستانش را راه اندازی شده است.
گردشگران سلامت می توانند از طریق سایت و صفحه های اجتماعی با این استارتاپ آشنا شوند و با آن ها ارتباط برای گرفتن مشاوره پزشکی برقرار کنند. پس از بررسی پرونده پزشکی بیمار توسط پزشک که در این شرکت مستقر است، برای سفر او به ایران و انجام کارهای درمانی وی برنامه ریزهایی نیز انجام می دهند و تا پایان کار و چند هفته پس از بازگشت بیمار به کشورش همراه او هستند.
الو مدیکال یکی دیگر از خدمات این استارتاپ است. الومدیکال درواقع یک پلتفرم گردشگری سلامت است که گردشگر سلامت یا بیمار بین الملل را به صورت مستقیم به بیمارستان و ارائه دهندگان خدمات درمانی وصل می کند. البته الومدیکال در ابتدای کار ممکن است کمی به بخش و مسئولان IPD بیمارستان ها کمک کند که چطور به گردشگران سلامت پاسخ های پزشکی و علمی ارائه دهند.
وجه تمایز دیگر الومدیکال با آریا مدتور داشتن یک کال سنتر ۵ زبانه بر بستر ویپ با شماره ۵ رقمی است که گردشگر پزشکی یا بیماری که در کشورش تبلیغات ما را دیده بجز روش آنلاین می تواند از این طریق بصورت تلفنی با ما ارتباط برقرار کند و بر اساس پیش شماره کشور ارتباط با کارشناس زبان مربوطه برقرار می شود.
لایف اند می
استارتاپ لایف اند می یک استارتاپ حوزه ژنتیک است که توسط سید عارف و میرعماد سلیمانیان راه اندازی شده است. خدمات این استارتاپ در سه حوزه تغذیه، فیتنس و تاریخچه خانوادگی دسته بندی می شود. در بخش تغذیه حدود ۱۸ مولفه تغذیه ای مانند چاقی، چربی خون، کمبود ویتامین دی و سدیم، فشار خون و … را از لحاظ ژنتیکی وضعیت افراد بررسی می کند. در ادامه با توجه به سایر مولفه های تاثیرگذار کارشناسان تغذیه، به افراد توصیه هایی نیز می شود. به عنوان مثال در مولفه چاقی با توجه به تست ژنتیکی که از فرد گرفته شده است درصد ریسک ابتلا به چاقی در او بررسی می شود به این منظور که فرد ریسک بالا یا پایینی را برای ابتلا به چاقی دارد. پس از آن، اطلاعات زیر فاکتورهای تاثیرگذار مانند اینکه فرد در چه بازه سنی قرار گرفته و یا چه BMI ای دارد با داده های ژنتیکی ترکیب شده و یک توصیه نامه کامل در مورد مولفه چاقی به او داده می شود تا روند تغذیه و فعالیت های ورزشی فرد متناسب با داده های ژنتیکی او باشد تا تاثیر بیشتر و بهتری را بر روی زندگی او بگذارد.
لایف اند می از طریق نمونه بزاق افراد به اطلاعات ژنتیکی آن ها دسترسی پیدا می کند. درواقع کیت های نمونه را برای افراد ارسال کرده و آن ها به سادگی می توانند خودشان نمونه را تهیه و برای این استارتاپ ارسال کنند. این نمونه ها شامل تقریبا ۷۴۰ هزار اسمیت از ژنتیک افراد است که توسط متخصصان لایف اند می خوانده می شود.
زمانی که کاربران وارد سایت می شوند، می توانند هر یک از پکیج های تغذیه، فیتنس و یا تاریخچه خانودگی را انتخاب و یا همه موارد را با هم انتخاب کنند. پس از انتخاب و پرداخت هزینه کیت جمع آوری بزاق برایشان ارسال خواهد شد. پس از آن کیت ها توسط پیک از درب منزل جمع آوری شده و تحلیل داده و تهیه گزارش آغاز می شود. معمولا ۴ هفته کاری زمان می برد تا گزارش ها آماده شود.
هزینه جمع آوری بزاق ۸۰۰ هزار تومان است که پس از آن پروفایل ژنتیکی از افراد تشکیل می شود. درواقع یک بار تست انجام شده و بر روی داده های جمع آوری شده پکیج های تغذیه، فیتنس و تاریخچه خانوادگی اعمال می شود. هزینه بررسی داده ها در بخش تغذیه ۸۰۰ هزار تومان، در بخش فیتنس ۶۰۰ هزار تومان و برای تحلیل داده ها در بخش تاریخچه خانوادگی هم ۸۰۰ هزار تومان است. البته اگر افراد هر سه پکیج را با هم بردارند هزینه ها کاهش می یابد و آن ها می توانند همه خدمات را با ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تومان دریافت کنن
اسمارت مدیکو
اسمارت مدیکو دستیار سلامت هوشمند افراد مبتلا به دیابت است که توسط مسعود طغیانی راه اندازی شده است.
درواقع این استارتاپ در راستای کنترل ساده و کاربردی هر آنچه که افراد مبتلا به دیابت در طول روز به آن نیاز دارند به آن ها کمک می کند. از طریق اسمارت مدیکو افراد می توانند برآورد کنند چه میزان کربوهیدرات، چربی و پروتئین در طول روز مصرف کنند و همچنین با دستور غذاهای ایرانی که در آن قرار داده شده است به افراد در کنترل رژیم غذایی شان کمک می کند. علاوه بر این موارد نوسانات قندخون برای آنها ثبت می شود و پس از آنالیز در قالب نمودارهای مختلف نمایش داده می شود.
همچنین دوز مورد نیاز انسولین باتوجه به اطلاعات ثبت شده توسط بیمار و آنالیز آن، به بیماران پیشنهاد می شود و از طریق همین پلتفرم بیماران را ترغیب به انجام فعالیت های ورزشی می کند. تمام افراد مبتلا به دیابت که از این پلتفرم استفاده می کنند در هرلحظه از شبانه روز با پزشک در ارتباط خواهند بود و درصورت بروز افت قندخون یا هر مشکل احتمالی دیگر می توانند از آن ها کمک بگیرند. علاوه براین موارد در صورت افت و یا افزایش قندخون فرد به او هشدار می دهیم و به پزشک مربوطه جهت کمک و رسیدگی به بیمار اطلاع رسانی می کنیم.
اسمارت مدیکو با توجه به اینکه سن افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در ایران بالاست ما سعی کرده است که رابط کاربردی ساده ای را برای اپلیکیشن طراحی کند. به عنوان مثال دستیار هوشمند صوتی سلامت را راه اندازی کرده که جز اولین دستیار هوشمندهای صوتی در بازار است. بیماران می توانند از طریق آن بدون ورود به اپلیکیشن با اسمارت مدیکو در ارتباط باشند
بیمار باید در هنگام ثبت نام اطلاعاتی از جمله محاسبه BMI، نوع دیابتی که به آن مبتلا است و… را ثبت کند. همچنین کاربر با پر کردن پرسشنامه ای متوجه ریسک ابتلا به دیابت در خود خواهد شد. افراد باید یک سری اطلاعات هم به صورت شناور در ساعات مختلف روز ثبت کنند. با توجه به همه این موارد و اطلاعاتی که در اسمارت مدیکو ثبت می شود الگوریتمی برای بیمار تعریف می شود که در آن قندخون سه ماهه A1C افراد را پیش بینی خواهد شد.
39
دکترآباد
استارتاپ دکترآباد توسط رضا طهورایی دانشجوی پزشکی و به همراه ۶ دانشجوی دیگر این رشته راه اندازی شده است. این تیم به سبب خلاهایی که در حوزه علوم پزشکی درخصوص دسترسی سخت به رفرنس هایی که به دانشجویان علوم پزشکی تدریس می شود این استارتاپ را راه اندازی کرده اند.
این مرجع ها عموما به صورت زبان انگلیسی هستند و از طرف دیگر به دلیل تحریم ها دسترسی به آن ها ساده نیست. بر همین اساس تیم دکتر آباد تصمیم گرفت مرجعی برای نیازهای دانشجویان پزشکی و در ادامه بستری برای ارائه خدمات درمان به مردم را در دکترآباد راه بیاندازند.به طور کلی خدمات دکتر آباد از ۹ بخش تشکیل شده است. بخش آموزشگاه از بخش هایی است که تاکنون راه افتاده است. در این بخش آموزش های آکادمیک پزشکی ارائه می شود و مطالب براساس نیازهای دانشجویان نیز تهیه می شود. مرکز آزمون بخش دیگری از خدمات دکترآباد است. در این بخش امکان دسترسی دانشجویان پزشکی به انک آزمون های علوم پزشکی فراهم شده است. فروشگاه بخش دیگری است که به زودی راه اندازی می شود که در این بخش به طب سنتی پرداخته می شود.
40
فن آسا
توانبخشی بیماران از جمله حوزه هایی است که در اکوسیستم سلامت جای کار دارد و نوآوری و ایده پردازی در این حوزه را می طلبد. استارتاپ فن آسا با طراحی قاشق هوشمند برای توانمندسازی بیمارانی که مشکلات مغز و اعصاب و پارکینسون دارند قدمی در این حوزه برداشته است. سیده فاطمه حسینی به همراه فرزانه صنوبری، حمیدرضا کبروی و رضا لطفی این استارتاپ را راه اندازی کرده اند.
عده زیادی دچار مشکلات مرتبط با بیماری های مغز و اعصاب، پارکینسون و سایر بیماری هایی از این دست هستند که از لرزش دست رنج برده و در بسیاری از فعالیت های روزمره خود با مشکل روبرو هستند. یکی از مهمترین مشکلات این افراد در هنگام غذا خوردن پیش می آید؛ زیرا به دلیل لرزش دست قادر نیستند که خودشان غذا بخورند و نیاز به کمک دیگران دارند. بر همین اساس تیم فن آسا با شناسایی این چالش به این فکر افتاد که با طراحی محصولی کمی از این مشکلات بکاهد.
این قاشق علی رغم اینکه دست بیماران لرزش دارد، نمی لرزد و با سنسورهایی که در آن تعبیه شده است به صورت خودکار لرزش های دست را از حرکت ارادی که بیمار در هنگام غذا خوردن، می خواهد قاشق را در دهان خود بگذارد تفکیک می کند. و با سیستم کنترلی که دارد لرزش ها را خنثی کرده و اجازه نمی دهد که لرزش دست به سر قاشق منتقل شود و غذا بریزد و بیمار می تواند به صورت مستقل غذا میل کند. این محصول کاملا بومی است و از طراحی تا تولید آن را فن آسا انجام داده است. بخش تحقیقاتی آن در قالب دو پایان نامه کارشناسی ارشد انجام شده و سپس به تکنولوژی آن دست پیدا کرده اند.
41
آترینا
صنعت گردشگری سلامت حوزه جذابی است که از ایده های نو استقبال می کند. آترینا یک شرکت حوزه گردشگری سلامت است که با خلق ایده های نو در این حوزه در سال ۹۵ توسط حامد شکری تاسیس شده است. این شرکت در خدمات خود کارت های الکترونیکی را درنظر گرفته است و نرم افزارهایی را ساخته تا بیمارانی که از طریق آترینا قصد سفر به ایران را دارند با یک کد شناسایی وارد کشور شوند. این شناسایی چندین نکته دارد. در ابتدا مشخص می کند که مبدا و مقصد بیمار کجاست، چون در طول مسیر ردیابی می شود. زمانیکه پذیرش شد تمام اطلاعاتی که لازم داشته است به آن کارت داده شده است. بیمار می داند با این کارت به کدام مرکز درمانی می رود، چه خدمات درمانی را دریافت می کند، چه امکاناتی برای او فراهم و خدمات فالوآپ به چه صورت است. علاوه بر این در این کارت خلاصه ای از پرونده پزشکی بیمار را ثبت می کنند.
آترینا همچنین یک نرم افزار ثبت پرونده پزشکی، ثبت نوبت دهی آنلاین و مشاوره آنلاین را در برنامه خود دارد. آن ها این نرم افزار را بر روی سیستم های هر مرکز که خواهان آن باشد، نصب می کنند. درواقع زمانی که بیمار از کشور خود به مقصد ایران حرکت می کند، همانطور که به بیمار گفته می شود که در کجا و چگونه خدمات پزشکی و هتلی خود را دریافت می کند؛ بیمارستان هم بداند چه بیماری در چه زمانی قرار است به آنجا مراجعه کند و چه خدماتی را قرار است به او بدهد. همه این موارد در این نرم افزار مشخص است. تا هردو طرف نسبت به اتفاقی که قرار است رخ دهد، آگاهی داشته باشند.
42
بهزی
برقراری ارتباط بین بیماران و پزشکان در طول پروسه درمان یکی از عوامل موثر در پیشرفت روند درمان بیمار به شمار می رود. بر همین اساس بهار مازندرانی و دکتر محمدعلی زارعیان استارتاپ بهزی را راه اندازی کرده اند تا بستری را فراهم شود که خدمات مکمل درمان بهتر و موثرتر به بیماران ارائه گردد.
بهزی به دنبال این است که از بیماران پشتیانی کند تا در روند درمان خود احساس تنهایی نکنند. از طرف دیگر بتوانند آموزش های مرتبط با بیماری خود را که مورد تایید پزشکشان است دریافت کنند. در نهایت بیماران مورد ارزیابی قرار میگیرند که چقدر در مسیر بهبودی قرار گرفته اند. همچنین پزشکان می توانند از طریق بهزی روند درمان بیماران را مطلع شوند و بررسی کنند چه روشی برای درمان بیماران بهتر جواب می دهد.
زمانی که بیمار به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه می کند پس از تشخیص بیماری وی توسط پزشک پروفایل بیمار آپدیت شده و تشخیص بیماری در آن توسط پزشک ثبت می شود. از طرف دیگر بهزی یک داروخانه آموزشی است یعنی همانطور که پزشک برای درمان بیماری دارو تجویز می کند به ما اعلام می کند که برای بهبود روند درمان، بیمار به چه آموزش هایی نیاز دارد. از آن پس آموزش های مورد نیاز با توجه به ویژگی های شخصیتی و نوع بیماری بیمار برای او ارسال می شود. همچنین بیمار تا ملاقات مجدد با پزشک خود می تواند از طریق بهزی سوالات خود را مستقیم از پزشک بپرسد و پاسخ خود را نیز دریافت کند.
43
رسا
رسا یک استارتاپ حوزه سلامت است که توسط سروش حسینعلی پور و علیرضا میرزرگر راه اندازی شده است. خدمات رسا در قالب برقراری یک ارتباط تلفنی ناشناس بین پزشک و بیمار است. به این صورت که بیمار شماره تماس ۰۲۱۷۴۴۷۱۱۱۱ را شماره گیری کرده و کد مربوط به پزشک مورد نظر خود را وارد می کند. سپس بدون آنکه شماره پزشک در اختیار بیمار قرار گیرد بیمار می تواند با پزشک ارتباط تلفنی نیز برقرار کند و به صورت مستقیم با او صحبت نماید. بیماران می توانند براساس زمان هایی که پزشکان برای پاسخگویی در سامانه اعلام کرده اند با شماره گیری کد هر پزشک با او ارتباط برقرار کنند.
در حال حاضر رسا چهار تخصص اطفال، زنان و زایمان، روانشناسی و مشاوره و بیماری های قلبی را پوشش داده است. دلیل انتخاب این چهار دسته این بود که سوالات پزشکی بیشتر در این حوزه ها برای بیماران پیش می آید و همچنین پزشکان این چهار بخش بیش از سایز پزشکان در دسترس هستند.
44
سینا
سامانه یکپارچه نوبت دهی آنلاین سینا توسط فرزاد ریانی و فاطمه جلالی فر راه اندازی شده است. سینا مخفف سامانه یکپارچه نوبت دهی آنلاین است. در سینا خدمات را در سایت، اپلیکیشن اندروید و IOS ارائه می دهند و قابل استفاده در هر نوع مطب و مراکز درمانی از مطب های تک منشی و تک دکتر تا بیمارستان چند پذیرش و چند پزشک است. در سینا تمام موارد مربوط به امور مالی و پیگیری به صورت اتوماتیک انجام می شود و پزشکان می توانند براساس هر نوع مدل تصمیم گیری که برای مطب خود در نظر دارند از خدمات استفاده کنند.
علاوه بر این مورد سیستم قابلیت یکپارچه شدن با دیگر محصولاتی است که در سامانه سینه ارائه می شود. محصولاتی همچون پرونده الکترونیک بیمار که هم از سمت پزشک و هم از سمت بیمار این دسترسی وجود دارد. علاوه بر این خدمات دیگری همچون با مشاوره های سلامت و دانستنی های سلامت هم از دیگر امکاناتی است که در پلت فرم سینا ارائه می شود.
شفاداک یک استارتاپ حوزه خدمات آنلاین سلامت الکترونیک است. این استارتاپ توسط خرم احمدزاده راه اندازی شده است.
مردم می توانند از طریق شفاداک پزشک مورد نظر خود را انتخاب و نوبت ویزیت دریافت هزینه ویزیت را پرداخت کنند. اگر به هر دلیلی نتوانستند در زمان مقرر به مطب پزشک مراجعه کنند می توانند نوبت را لغو کرده و هزینه ویزیت به حسابشان برمی گردد. تقریبا از تمامی تخصص ها در شفاداک پزشک وجود دارد و تاکنون با بیش از ۸۰ بیمارستان کار می کند.
نرم افزار رایگان در اختیار پزشکان قرار داده شده است و هزینه خدمات از خود کاربر دریافت می شود. این مبلغ برای مطب ها به ازای هر رزرو ۲۰۰۰ تومان و برای بیمارستان های خصوصی و بخشی از بیمارستان های دولتی این مبلغ بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان است.
شفاداک
نینیکس
مراقبت از نوزاد و سلامتی آن از جمله دغدغه های والدینی است که به تازگی صاحب فرزند شده اند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی دیوایس های هوشمندی وارد بازار شده است که خیال والدین را از نظر چک علائم حیاتی نوزادشان راحت کرده است. استارتاپ نینیکس یک دیوایس هوشمند ایرانی را تولید کرده است. این استارتاپ توسط محمدحسین برمایون، امیر شکوهی نیا، مرتضی بهبویی و علی شبانی راه اندازی شده است.
نینیکس یک دیوایس هوشمند است که بر روی شکم نوزاد نزدیک به ناف وصل می شود و علایم حیاتی نظیر نرخ تنفس نوزاد، دمای بدن، رطوبت بدن و حالت خوابیدن را کنترل می کند. این عواملی است که بر روی سندرم مرگ ناگهانی نوزادان تاثیر می گذارد. اطلاعات مربوط به علایم حیاتی از طرق بلوتوث به گوشی پدر و مادر ارسال و ذخیره می شود و می توان بر روی آن تحلیل های مختلفی انجام داد که مورد استفاده پزشکان نیز واقع می شود. در صورتی که تغییری در هر یک از علایم حیاتی ذکر شده صورت بگیرد سه نوع سطح اطلاع رسانی برای والدین وجود دارد در مرحله اول نونیفیکیشن ارسال می شود، اگر پاسخی از طرف پدر و مادر دریافت نشود در مرحله دوم گوشی آلارم می دهد و در حالت بعدی دیوایسی که به بدن نوزاد وصل است آژیر می کشد.
کالاطب سلامت
استارتاپ کالاطب سلامت در حوزه فروش آنلاین تجهیزات پزشکی در شهر است که توسط نوید مرزنگی راه اندازی شده است.
کالاطب سلامت مرجعی برای تامین و تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی به حساب می آید. به عبارت بهتر بستری را فراهم کرده است که در آن انواع تجهیزات بیمارستانی، کلینیکی و تجهیزات مصرفی و مراقبتی خانگی با گارانتی های معتبر عرضه می شود. کالا طب سلامت با واردکنندگان و تولیدکنندگان اصلی کالاها در ارتباط بوده و با حذف واسطه ها باعث شده است که قیمت های به نسبت رقابتی با رقبا داشته باشد.
رداکسیر
شرکت اَوِسن یکی از این شرکت هایی است که در حوزه آموزش به استارتاپ های سلامت فعالیت می کند. آیدین پرنیا مدیرعامل شرکت است. این شرکت در حال حاضر بر روی دو حوزه کار می کند. یکی کار آموزشی است که در قالب استارتاپی با عنوان رداکسیر آن را انجام می دهند. رداکسیر در زمینه آموزش ایدز برای دانشجویان علوم پزشکی کار می کند. در این استارتاپ هم از مدل های گیمیفیکیشن استفاده می شود ولی در آن بیزینس مدلی را تعریف کرده اند که قابلیت گسترش دارد و موفق شده اند که برای آن گرنت بین المللی از بخش ایدز سازمان ملل دریافت کنند. حوزه دیگری که اَوِسن بر روی آن کار می کند مربوط می شود به آموزش و مشاوره اختصاصی در زمینه راه اندازی کسب وکارهای سلامت.
رادینا سلامت
رادینا سلامت یکی دیگر از شرکت های گردشگری سلامت است که در قالب یک استارتاپ فعالیت خود را آغاز کرده است. این استارتاپ توسط حمید برازنده تاسیس شده است.
خدمات رادینا در قالب یک پکیج است. این پکیج شامل تهیه ویزا، صدور بلیط، ترانسفر ، رزرو هتلها و مراکز اقامتی، هماهنگی با پزشکان و مراکز درمانی و تورهای گردشگری است. این استارتاپ خدمات خود را در شهر یزد متمرکز کرده و قصد دارد به زودی با استان های دیگر رایزنی هایی را انجام دهد. تا در صورت نیاز ، به متقاضیان ، در استان های دیگر هم ارائه خدمات کنند.
از آنجایی که شرکت سفرهای رادینا فعالیت خوبی در حوزه گردشگری دارد با تمامی مراکز اقامتی یزد از جمله هتل های سنتی و مدرن و اقامتگاه های بوم گردی همکاری داشته و از نظر مراکز درمانی نیز با تعدادی از مراکز درمانی یزد تفاهم نامه همکاری امضا نموده است. از جمله این مراکز درمانی پژوهشکده علوم تولید مثل ( مرکز ناباروری ) یزد است که از قطب های درمان ناباروری در خاورمیانه محسوب می شود.
سیبویه
سیستم پیگیری روند درمان چه از طرف پزشک و چه از طرف بیمار از جمله حوزه هایی است که تقریبا بکر مانده و خلاهای بسیاری در آن احسای می شد. از این رو علی حاجی ابراهیمی با شناسایی این نیاز استارتاپ سیبویه را راه اندازی کرده است.
سیبویه یک پلتفرم ارائه دهنده خدمات سلامت به تیم درمان است؛ در این پلتفرم، تیم درمان به یک سری ابزارها که در جهت مراقبت بیمار به آن نیاز دارند، مجهز می شود. به عبارت دیگر، بیمار در سیستم سیبویه مرکزیت دارد تا خدمات درمانی به آن به صورت کارآمدتر ارائه شود. در این زمینه خدمات پلتفرم سیبویه قابل استفاده در مراکز درمانی، بیمارستان ها، مطب ها و داروخانه ها است. مهمترین بخش سیبویه بخش همکاری با پزشکان است که به نوعی جز اولین سیستم های ارائه دهنده پرونده های الکترونیک است که قابلیت پیگیری روند درمان بیمار را به صورت الکترونیک در مراکز درمانی امکان پذیر می کند.
51
دکتر من
دکتر من توسط شهرام مسماریان راه اندازی شده است. این استارتاپ داده های پزشکان در تخصص های مختلف و مراکز درمانی از جمله آزمایشگاه ها، رادیولوژی ها، سونوگرافی ها، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، خانه های گرم، خانه های سالمندان و غیره را در اختیار کاربران قرار می دهد.
آن ها داده ها را از استان های مختلف جمع آوری کرده اند ولی در حال حاضر فقط اطلاعات مربوط به استان البزر را در سایت قرار داده اند تا باگ های سیستم را شناسایی کنند و تعامل بهتری با پزشکان داشته باشند. علاوه بر این قصد دارند تا بخش نوبت دهی آنلاین و مشاوره را نیز به خدمات استارتاپ دکتر من اضافه کنند. بخش پرسش و پاسخ هم بخش دیگری از سایت است که کاربران می توانند سوالات خود را از پزشکان بپرسند.
52
نبض
حوزه گجت های هوشمند پزشکی حوزه جدیدی است که به تازگی استارتاپ های مختلفی به آن ورود کرده اند و به نظر می رسد بازار خوبی هم دارد و نیاز است بیشتر از این به این حوزه توجه شود. استارتاپ نبض با هدف تولید گجت های هوشمند سلامت کار خود را آغاز کرده است. این استارتاپ توسط آرمین کریمی و چند تن از دوستانش تاسیس شد.
وظیفه اصلی نبض طراحی و تولید گجت های هوشمند سلامت است. اولین چیزی که از گجت های هوشمند در ذهن مردم شکل می گیرد دستبندهای سلامت مانند ساعت های هوشمند است ولی در واقع گجت های هوشمند بسیار گسترده تر از این است. آن ها برای تولید گجت های هوشمند با پزشکان مختلف مشورت کرده تا بتوانند یک سیر منطقی را برای تولید گجت های خود استخراج کنند که طی چه مدت زمانی چه ابزارهایی بسازند و در اختیار مشتریان قرار دهند. محصول اولی که نبض ساخته است یک گوشی پزشکی هوشمند دیجیتال است که این محصول علاوه بر اینکه نیازهای پزشکان و دانشجویان پزشکی را برطرف می کند می تواند کاربری خوبی برای مردم عادی داشته باشد.
نبض به پزشکان در تشخیص کمک کرده است چرا که خلا بزرگی بین گوشی های پزشکی و دستگاه اکو وجود داشت و آن ها از طریق این گوشی هوشمند این خلا را پر کرده اند. این محصول با تجویز پزشک قابل استفاده برای بیماران است و ابزاری برای تله مدیسن به حساب می آید. دستگاه با نگه داشتن این گوشی بر روی سینه صداهای قلب و شش ها را ضبط می کند و بر روی موبایل این صداها را از طرق اپلیکیشن به نمودار تبدیل می کند و بیمار می تواند از راه دور با پزشک خود در ارتباط باشد. این راهکاری را در اختیار پزشکان قرار می دهد که بتوانند بیماران خود را از راه دور چکاپ کنند.
53
دکتر سوشا
استارتاپ دکتر سوشا توسط آناهیتا فارسی بنیانگذاری شده است. این استارتاپ راه ارتباطی بین کاربران و تامین کنندگان خدمات سلامت مانند پزشکان، بیمارستان ها، کلینیک ها و غیره برقرار کرده است و سعی می کنند اطلاعات کاملی را در حوزه سلامت در اختیار کاربران قرار دهد. در حوزه های مختلفی از جمله بانک اطلاعات دارویی، بانک اطلاعات بیماری ها، بانک اطلاعات بیمارستان ها، بانک اطلاعات پزشکی، مقالات به روز حوزه پزشکی و سلامت و بخشی هم به فروشگاه اختصاص داده شده است که در آن به فروش تجهیزات مصرفی پزشکی موردنیاز بیماران می پردازد.
کاربران در هر حوزه ای که نیاز دارند به عنوان مثال آگاهی از عوارض دارویی که مصرف می کنند، علائم و نشانه ها و غیره، می توانند با جستجو در سایت اطلاعات مرتبط را مطالعه کنند و در کنار آن پزشک متخصص مرتبط را بیابند و به صورت آفلاین از پزشکان مشاوره بگیرند. از طرف دیگر کاربران می توانند داستان بیماری هایی خود را در در بخش مخصوص به آن با سایرین به اشتراک بگذارند..
54
مدیکال
مشاوره آنلاین پزشکی از جمله امکاناتی است که به مدد بیماران آمده است نا برای یک سوال کوچک مجبور نباشند به مطب پزشکان مراجعه کنند. استارتاپ مدیکال از جمله استارتاپ های پیشرو در این حوزه است که توسط مجتبی بهنام راه اندازی شده است.
مدیکال یک پلتفرم در قالب وب سایت و اپلیکیشن برای ارائه و دریافت مشاوره آنلاین از پزشکان است. به عبارت بهتر در استارتاپ مدیکال امکان برقراری ارتباط زنده و تصویری با پزشکان، بدون هیچ محدودیتی در زمان و مکان را فراهم شده است. درواقع بیمار برای یک پرسش ساده مجبور نباشد از شهرستان ها و مناطق محروم به تهران و شهرهای بزرگ مراجعه کند و در هر جایی که هست بتواند از خدمات پزشکی استفاده کند.
در مدیکال دو اپلیکیشن طراحی شده است یکی برای پزشکان یکی برای کاربران. پزشکان برای استفاده لازم است که در سایت ثبت نام کنند و پس از بارگذاری کارت ملی، گواهی نظام پزشکی، مدارک تحصیلی و رزومه ویدئویی مورد بررسی قرار می گیرند و می توانند از اپلیکیشن استفاده و در صفحه اختصاصی خود برنامه زمانی خود را برای ارائه مشاوره انتخاب می کنند. کاربران در اپلیکیشن خود می توانند پزشک موردنظر خود را از دسته بندی های مربوطه انتخاب و بیوگرافی پزشکان را مطالعه کنند و زمان بندی مشاوره ها را مشاهده و درخواست مشاوره دهند. پس از آن پزشک در زمان مقرر با بیمار تماس می گیرد و مشاوره می دهد.
55
طب مدتوریسم
استارتاپ طب مدتوریسم توسط دکتر علی بزازی راه اندازی شده است. طب مدتوریسم یک استارتاپ حوزه گردشگری سلامت است که پروسه سفر یک بیمار را از ورود تا خروج او از کشور برنامه ریزی می کند. طب مدتوریسم در.اقع چهار بسته گروه VIP، A، B و C را برای ارائه خدمات به گردشگران سلامت طراحی کرده و گردشگران می توانند باتوجه به قیمت و امکانت هرکدام یکی از این چهار دسته را انتهاب کنند.
طب مدتوریسم برای جذب بیمار و معرفی خدمات خود سایتی را به شش زبان دنیا طراحی کرده و در کنار فعالیت های بسیاری را شبکه های اجتماعی دارد. زمانیکه گردشگری سلامت با آن ها ارتبط برقرار کرده از طریق پزشک مشاوره شده و پس از بررسی های لازم راهکار درمان به بیمار پیشنهاد خواهد شد.
56
ویزیطب
استارتاپ ویزیطب توسط مرتضی روشن راه اندازی شده است. فعالیت این استارتاپ در چند فاز است. در فاز اول خدمات نوبت دهی آنلاین و آفلاین پزشکان را ایجاد کرده اند و قصد دارند تا در آینده به تدریج به این خدمات اضافه کنند. و از فازهای بعدی در آینده رونمایی خواهد شد.
نماینده های ویزیطب در شهر های مختلف به مطب ها و مراکز درمانی مراجعه کرده و در مورد نحوه کار آن ها را توجیه می کنند. پس از آن با پزشکان قرارداد می بندند تا از این پس برای نوبت دهی از سامانه ویزیطب استفاده کنند. سپس اطلاعات پزشک را پیوست قرارداد می کنند. این اطلاعات مواردی است که تیم فنی برای تکمیل پروفایل پزشک به آن نیاز دارد. خدمات برای استفاده تمام کاربران به صورت یکپارچه دردسترس است و همه کاربران از هر شهری می توانند از پزشک مورد نظر خود نوبت بگیرند.
استارتاپ سیمیاروم آخرین سرویس راه اندازی شده سیمیا سرویس است. سیمیاروم یک پلتفرم مشاوره روانشناسی است که به ایرانیان مقیم کشورهای دیگر خدمات روانشناسی ارائه می دهد. در این سرویس ۲۰ مشاور و روانشناس ایرانی فعالیت می کنند که ۱۴ نفر آن ها در ایران و ۶ نفر خارج از ایران سکونت دارند.
کاربر پس از ورود به سایت سیمیاروم، با قسمت های مختلف سایت آشنا خواهد شد. پس از آنکه تصمیم به انجام مشاوره گرفت باید شرح مختصری از خود و مشکلی که با آن روبه رو است را در سایت ثبت کند. پس از آن تیم روانشناسی و مشاوره، این محتوا را بررسی کرده و برای او تصمیماتی را می گیرند. در این هنگام یکی از مشاوران به صورت خصوصی با شخص ارتباط برقرار کرده و وارد مرحله بعدی یعنی مشاوره های خصوصی خواهند شد. در سایت پنلی وجود دارد که مراحل درمان و مشاوره های کاربران مشخص می شود. به این صورت که کاربر چند جلسه مشاوره انجام داده است و چه میزان پیشرفت داشته اند.
مشاوره ها در حوزه های مختلف اختلال شخصیت، خانواده، زوج درمانی، فردی، کودک، نوجوان، رشد و فرزند پروری و مهارت های فردی انجام می شود. اما این مشاوره ها با تمرکز بر مهاجرت است. یعنی فردی از ایران به کشور دیگر با فرهنگ متفاوتی مهاجرت کرده و در این حوزه ها با مشکلاتی نیز روبه رو شده است. طبق آماری که در سیمیاروم ثبت شده است، موضوع و مشکلات زوجین و پس از آن موضوعات فردی مانند افسردگی بالاترین رتبه را در دریافت خدمات دارند.
تعرفه ها و هزینه های این خدمات به دلار دریافت می شود. یک جلسه ۴۵ دقیقه ای ۳۰ دلار است. در پلتفرم پکیج هایی چند جلسه ای وجود دارد که اگر کاربر یکی از این پکیج ها را تهیه کند هر جلسه حدود ۲۸ دلار خواهد بود.
سیمیاروم
مدتور ایران
استارتاپ مدتور ایران یکی دیگر از استارتاپ های حوزه گردشگری سلامت است که با حمایت شتاب دهنده دانشگاه شریف فعالیت خود را در این حوزه آغاز کرد. مدتور ایران به بیماران خارجی کلیه خدمات مورد نیازشان اعم از مشاوره آنلاین پزشکی قبل از ورود به ایران، اقامت در هتل، مترجم همراه، خدمات درمانی با کیفیت، ترنسفر درون شهری، پیگیری درمان در ایران، گردشگری و فالوآپ درکشور مبدا را ارائه می دهد. در بحث گردشگری تاکنون تمام امورگردشگری بیماران را خودشان انجام داده اند اما با توجه به گستردگی کار قرار است این بخش را برون سپاری کنند.
این استارتاپ یک تیم پزشکی در مجموعه خود دارد که بیماران پس از بازگشت به کشورشان سوال های خودشان را با این تیم مطرح می کنند. این تیم پزشکی در کمتر از ۲۴ ساعت پاسخگوی بیماران است و در مواردی که تیم نتواند پاسخگوی سوال بیمار باشد، پاسخگویی به پزشک معالج بیمار ارجاع داده می شود.
هلیکس
استارتاپ هلیکس یک راه ارتباطی بین بیماران با پزشک است. این کار به واسطه سیستمی با ترکیب هوش مصنوعی انجام می شود. زمانیکه فرد علایم و مشکلات جسمی خود را به این سامانه می دهد، آنالیز هایی بر روی آن صورت خواهد گرفت و پرسش هایی را از کاربر می پرسد. پس از بررسی و جمع آوری موارد موردنظر، سیستم گزارشی را تهیه کرده و آن را برای یکی از پزشکان مرتبط با بیماری خواهد فرستاد. پزشک گزارش را بررسی کرده و پس از پرسیدن چند سوال از کاربر وی را راهنمایی خواهد کرد. اگر پزشک تشخیص دهد که کاربر باید حضورا به پزشک مراجعه کند با سیستم ارجاع در این سامانه، فرد به پزشک ارجاع داده خواهد شد.
علاوه بر ارتباط پزشک با بیمار، سیستم های مشاوره تخصصی مادر و کودک، مشاوره تغذیه، در کنار این موارد پکیج هایی مانند پکیج تغذیه بیماران دیابتی یا پکیج تغذیه پیش از بارداری و… در هلیکس ارائه می شود.
تیم هلیکس تحقیقاتی را در حوزه گردشگری سلامت انجام داده است، طبق تحقیقاتشان معتقد هستند مناطقی مانند کردستان عراق که در همسایگی ایران هستند حتی برای نیازهای سلامتی اولیه وارد ایران می شوند و سیستم سلامت پیشرفته ای ندارند. به طورکلی سیستم ساختار یافته سلامت ندارند. باتوجه به این موضوع می توان این بازار را به دست آورد. از اهداف هلیکس این است که این ارتباط را در خارج از کشور هم تسهیل کنیم.
پذیرش ۲۴
پذیرش۲۴ استارتاپی برای سهولت و آسانی در امر نوبت گیری پزشکان و مراکز درمانی برای مردم است. پذیرش۲۴ تلاش می کند تا سریع ترین راه شناخت و ارتباط بین بیمار و پزشک را فراهم کند. امکان نوبت دهی تلفنی، اینترنتی، اپلیکیشن موبایل و کیوسک در سیستم نوبت دهی و ماژول های نرم افزار مدیریت مطب، کلینیک و بیمارستان در پذیرش۲۴ وجود دارد.
اگر فردی دوست دارد مدیریت مطب یا مرکز درمانی خود را برای خود و همین طور نوبت دهی را برای مراجعین و بیمارانش راحت کند باید وارد وبسایت شده و از بخش ثبت نام مراکز درمانی و پزشک، درخواست خود را نیز ثبت کنید. کارشناسان پذیرش ۲۴ با وی در سریعترین زمان ممکن تماس خواهند گرفت. کارشناسان روند فعالسازی روش های مختلف نوبت دهی و همچنین آموزش های لازم برای نهایت بهره مندی از خدمات را نیز به او توضیح می دهند.
هلثیوت
فعالیت و تمرکز اصلی استارتاپ هلثیوت، پایش سنجه های سالمند بیمار و یا غیربیمار و پارامترهایی مانند ضربان قلب، تشخیص دمای بدن و مکان فرد است. علاوه بر این سنسور دیگری تعبیه کردیم که اگر فرد زمین بخورد و یا حرکت سریعی داشته باشد از طریق هوش مصنوعی قابل تشخیص باشد. این پارامترها در یک سامانه مرکزی جمع آوری می شود و قابل اطلاع رسانی است. اهداف این سامانه کاهش هزینه و پایداری سرویس های ارائه شده در سطح بالا است. گزارش های تولید شده از بیمار برای پزشک و افراد خانواده ارسال خواهد شد و زمانیکه بحرانی برای او رخ دهد و نیاز به کمک داشته باشد از طریق سیگنال شرایط بیمار برای اطرافیانش ارسال خواهد شد.
هلثیوث با تولید یک گجت کلیه اطلاعات مربوط به بیمار را جمع آوری می کند و به مرور زمان امکانات دیگری به آن اضافه خواهد شد. همچنین یک نرم افزار تولید شده که اطلاعات در آن جمع آوری و تجزیه و تحلیل می شود و آلارم و گزارش پزشکی مانیتورینگ را به عنوان خروجی می دهد. در مرحله اول دما، مکان و ضربان قلب از فرد دریافت می شود و اگر اتفاق خاصی برای او بیفتد اطلاع رسانی می کند. در آن همچنین میزان حرکت و کالری مصرف شده توسط فرد سالمند نیز پایش خواهد شد و افراد خانواده از میزان تحرک سالمند و وضعیت تغذیه او آگاه می شوند که آیا کالری به میزان لازم مصرف شده است یا خیر.
تیک طب
استارتاپ تیک طب درواقع یک پلتفرم است که در آن سرویس دهندگان سلامت را به سرویس گیرندگان سلامت وصل می شوند. تیک طب قصد دارد یک سرویس مدیریت شده در حوزه سلامت ارائه دهد که یک سری ویژگی ها را شامل می شود.
اول اینکه شفافیت قیمت داشته باشند و سرویس گیرنده از همان ابتدا از جزییات قیمت آگاه باشد. مورد دوم این است که مشخصات سرویس دهنده کاملا مشخص و درج شده باشد. سوم اینکه تیک طب سیستم مانیتورینگی دارد که با آن می تواند وضعیت هر سرویس درخواست شده ای را رصد کند، اینکه سرویس در چه وضعیتی قرار داد.
مورد چهارم و آخر این است که درخواست کننده سرویس، سرویس گیرنده نیست! به این معنی که فرزندان می توانند برای پدر و مادر خود که در شهر دیگری زندگی می کنند سرویسی را درخواست کنند. البته در حال حاضر فقط خدمات در تهران ارائه می شود و به زودی خدمت رسانی در شهرهای دیگر را شروع می کنند.
خدمات در دسته های مراقبت از خردسال، بزرگسال، سالمند و از کار افتاده تقسیم می شود. این خدمات در قالب پرستاری، پرستاری ویژه (مانند مراقبت بعد از عمل)، ویزیت پزشک عمومی و روانشناس و مشاور تغذیه، ارتوپدی و مامایی ارائه می شود.
63
سفیران
سفیران یکی از استارتاپ های مدیکال توریسم ایران است که در محله دولت آباد ایران فعالیت می کند. آن ها توانسته اند به کمک شبکه ای که با پزشکان برقرار کرده اند علاوه برحوزه زیبایی در حوزه های مختلف درمان مانند اوتیسم، جراحی قلب، مغز و اعصاب، گوش، حلق و بینی به توریسم مشاوره پیش از درمان ارائه دهند. هدف سفیران این است که تقریبا تمام حوزه های درمان رو پوشش دهند.
سفیران پکیجی از خدمات مانند ترانسفر، هتل و حتی معرفی منازل مسکونی در دولت آباد را در کنار مشاوره درمان به بیمار ارائه می دهد. بیماران معمولا از طریق سایت و شبکه های اجتماعی با آن ها ارتباط برقرار می کنند. سفیران همچنین در دوره نقاهت بعد از درمان در ایران با بیمار در ارتباط است. البته خدمات ترجمه و تامین اسکان توریسم را هم به صورت جداگانه ارائه می دهیم.
بیمار پس از مراجعه به سفیران، در صورت نیاز به مشاوره در زمینه درمانی به متخصص مورد نیاز در این زمینه معرفی می شود. پرسشنامه ای که توسط متخصص مذکور تنظیم شده است در اختیار بیمار قرار گرفته و با توجه به پاسخ های او مشاوره ای انجام می شود. در مرحله بعد سفیران یک برنامه زمان بندی شده برای پیش بینی زمان انجام درمان به بیمار ارائه می دهد و مطابق با نیاز بیمار در زمان مشخص خدمات ارائه می شود.
64
دکتر تو
استارتاپ دکتر تو با کار خود را با تمرکز بر نوبت دهی آنلاین از شهر شیراز شروع کرده است. در پلتفرم دکتر تو تمام پزشکان پروفایل اختصاصی خود را دارند که رزومه و پیشینه کاری خود را می توانند در آن قرار دهند تا بیماران بتوانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند و انتخاب آگاهانه تری داشته باشند. همچنین در سایت، خدمات به دو زبان انگلیسی و عربی هم ارائه می شود چرا که به گفته خودشان به حوزه توریسم درمانی نیز توجه دارند تا در شهرهایی مانند شیراز، مشهد، تهران و تبریز بتوانند در این حوزه هم فعالیت کنند. هدف آن ها این است که استارتاپ دکتر تو را به یک پلتفرم ملی تبدیل کنند.
کاربران می توانند در سایت یا اپلیکیشن اندروید و ios ثبت نام کنند. پس از آن به تمام نوبت های آزاد پزشکان در هر تخصصی که نیاز دارند دسترسی دارند. علاوه بر این با استفاده فیلترهای پیشرفته می توانند از زمان های حضور پزشک در مطب، نوع بیمه هایی که طرف قرارداد دارد و غیره دسترسی داشته باشند. پس از آن وقت موردنظر خود را از پزشک به صورت آنلاین بگیرند تا بدون اتلاف وقت بتوانند در مطب حضور یابند. درحال حاضر حدود ۱۰۰۰ پزشک فعال در سایت در حال دریافت خدمات هستند. همچنین حدود ۸۲ هزار کاربر نیز تاکنون از دکتر تو نوبت گرفته اند.
65
مدوتریپ
مدوتریپ یک استارتاپ دیگر حوزه گردشگری سلامت است که از اواخر سال 97 فعالیت خود را آغاز کرده است. این استارتاپ می خواهد با ساخت شبکه ای از پزشکان برند ایرانی ظرفیت های درمانی ایران در حوزه های مختلف را به نمایش بگذارد و همچنین مارکتینگ خود را در بازارهای هدف انجام دهد.
مدوتریپ همچنین قصد دارد بیشتر در حوزه های درمانی مانند چشم، نازایی، جراحی قلب و… فعالیت کند؛ زیرا این تیم معتقد است که چندان بر روی ظرفیت های درمانی ایران در توریسم درمانی کار نشده است.
این استارتاپ بسته های تسهیلگری مختلفی اعم از همه فرآیند سفر که شامل ویزا، بلیط رفت و برگشت، هتل ،بیمارستان و… آماده کرده است که توریست های سلامت با توجه به هزینه کرد خود می توانند یکی از آن ها را انتخاب کند.
66
داروچی
استارتاپ داروچی همانطور که از نامش پیداست، یک استارتاپ حوزه دارو است. این استارتاپ در حال راه اندازی سامانه هوشمند یادآوری مصرف دارو است که به صورت اپلیکیشن ارائه می شود. داروچی همچنین می خواهد با تهیه و ارسال زود هنگام دارو برای توریست های درمانی وارد کار در گردشگری سلامت شود.
این استارتاپ قصد دارد در بازارسازی تا انتهای سال 98 کل استان یزد، تا شهریور سال 99 تهران و پس از آن تا سال 1400 سایر شهرهای ایران را پوشش دهد. پس از آن هم وارد کار در کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد شد. آن ها معتقد هستند یادآوری مصرف دارو یک کار مقیاس پذیر بوده و محدود نیست
67
اچپن
اچپن یک استارتاپ خدمات بالینی است. در این استارتاپ خدمات بالینی مانند ویزیت پزشک از پزشک عمومی تا متخصص تغذیه و قلب، خدمات پرستاری مجاز در منزل، فیزیوتراپی، خدمات نگهداری از سالمند و… ارائه داده می شود. در کنار این خدمات، خدمات دیگری مانند تعمیر و تجهیز لوازم پزشکی و یا اجاره و فروش تجهیزات پزشکی هم نیز داده می شود.
ارتباط اچپن با پزشکان و پرستاران به صورت مستقیم نیست. درواقع این استارتاپ پلتفرمی را طراحی کرده است که در آن درخواست ها ثبت شده و سپس درخواست ها به مراکز ارائه خدمات درمانی نیز ارجاع داده می شود. اچپن با مراکز درمانی و هوم کر قرارداد بسته است و از طریق آن ها پزشک و یا پرستار نزد کاربر خواهد رفت.
نرم افزار اچپن در دو قالب اندروید و ios ارائه شده است. کاربر پس از احراز هویت و ثبت نام می تواند وارد بخش خدمات شده و سرویس مدنظرش را انتخاب کند. کاربر می تواند روز و زمان دقیقی که خواهان دریافت خدمت است را در نرم افزار ثبت کند.
68
زوپ
زوپ یکی دیگر از استارتاپ های نوبت دهی آنلاین و مشاوره پزشکی است. استارتاپ زوپ درواقع یک رابط بین پزشک و بیمار است تا بتواند ارتباط بین این دو را تسهیل کند.
در این استارتاپ سه سرویس ارائه می شود. سرویس اول مشاوره مکتوب یا چت بیمار با پزشک مربوطه است. در این سرویس بیمار یک صفحه شخصی مانند صفحه واتساپ یا تلگرام دارد که می تواند پس از پرداخت هزینه با پزشک مربوطه مشاوره ای را داشته باشد.
سرویس بعدی رزرو نوبت حضوری است. این سرویس یک سیستم نوبت دهی آنلاین است که کاملا رایگان بوده و بیمار برای این خدمت هزینه ای را به زوپ پرداخت نخواهد کرد.
سرویس سوم که باعث متفاوت تر شدن زوپ نسبت به باقی رقبا شده، ویزیت ویدیویی با پزشک است. به این معنا که بیمار می تواند با پزشک یک ارتباط تصویری با بهترین کیفیت داشته باشد؛ زیرا زوپ این سرویس را بر پایه زیرساخت اینترنت ایران توسعه داده است. ویژگی این سرویس کیفیت بالای آن است و اگر بیمار نخواهد این ویزیت را به صورت تصویری انجام دهد، این سرویس تبدیل به یک ارتباط صوتی خواهد شد.
شفاجو یک استارتاپ ارائه خدمات آنلاین پزشکی و سلامتی است. افزایش آگاهی افراد نسبت به موضوع بهداشت و سلامت و بهبود ارائه خدمات پزشکی از جمله رسالت های اصلی این استارتاپ است. درواقع شفاجو می خواهد با تکیه بر تکنولوژی مشکلات حوزه بهداشت و سلامت افراد را برطرف کند.
شفاجو یک پلتفرم بر پایه وب است که کاربر می تواند پس از ثبت نام در آن خدمات مختلفی اعم از خواندن مقاله، دریافت نوبت پزشک، دریافت رژیم غذایی متناسب با سیستم بدن و همچنین توصیه های مختلف پزشکان را دریافت کند.
شفاجو
استارتاپ هایی که صنعت گردشگری را متحول کردند
یکی از اهداف اصلی استارتاپ ها ایجاد تحول در صنایع مختلف با ایده های خلاقانه ی است. یکی از صنایعی که در سال های اخیر با پیدایش استارتاپ های مختلف، تحول های بزرگی را تجربه کرده، صنعت گردشگری است.
رقم زدن تجربه ای بهتر برای مسافران و کاهش هزینه های سفر، هدف مشترک استارتاپ های صنعت گردشگری است. رزرو هتل، رزرو پرواز و حتی رزرو رستوران و فعالیت های تفریحی و … در حین سفر، از خدماتی هستند که این استارتاپ ها برای صنعت گردشگری ارائه می دهند.
حتی برای رفتن به سفر، نیازی به حمل چمدان توسط مسافر نیست زیرا مسافران می توانند به کمک برخی شرکت ها، چمدان های خود را قبل از سفر به فرودگاه تحویل دهند. یا برای مشکلات سفرهای طولانی از جمله جت لگ نیز راه حل هایی ارائه داده اند تا کمک کنند مسافر در کم ترین زمان ممکن به حالت طبیعی بازگردد.
استارتاپ های صنعت گردشگری:OYO
OYO یک مجموعه هتل زنجیره ای است که تجربه ی یک اقامت استاندارد و بدون دردسر را برای مسافر فراهم می کند. این استارتاپ در سال ۲۰۱۳ توسط ریتش آگاروال بنیان گذاری شد. داستان راه اندازی این استارتاپ به زمانی باز می گردد که آگاروال ۱۸ ساله در سال ۲۰۱۲، وب سایتی را برای رزرو ارزان محل اقامت راه اندازی کرد و بعد از گذشت سه ماه، استارتاپ OYO را در سال ۲۰۱۳ بنیان گذاری کرد.
این استارتاپ هندی بزرگ ترین شرکت های صنعت گردشگری این کشور است که همکاری نزدیکی با شرکای خود در صنعت هتل داری دارد و همچنین با کنترل کامل تمامی خدمات هتل های خود، کیفیت سفر مسافران را تضمین می کند.
OYO از زمان بنیان گذاری تابه حال، خدمات خود را در بیش از ۸۰۰ شهر در هند، چین، مالزی، نپال، انگلیس، دوبی، عربستان صعودی، فیلیپین، اندونزی و ژاپن ارائه می دهد و یک میلیون اتاق در سراسر جهان را مدیریت می کند.
داستان راه اندازی این استارتاپ به زمانی باز می گردد که آگاروال ۱۸ ساله در سال ۲۰۱۲، وب سایتی را برای رزرو ارزان محل اقامت راه اندازی کرد و بعد از گذشت سه ماه، استارتاپ OYO را در سال ۲۰۱۳ بنیان گذاری کرد.
”استارتاپ ها در گردشگری سلامت ایران “
گردشگری سلامت از گذشته کسب و کار پر سودی بوده ولی امروز و با رشد انفجاری قیمت دلار بیش از پیش جذاب شده است، به همین دلیل افراد زیادی به این فکر افتاده اند تا از این فرصت مناسب استفاده کنند. تجربه چند سال اخیر برای ما اثبات کرد که کار در زمینه ی مدیکال توریسم سهل ممتنع است! از بیرون بسیار پر سود و ساده به نظر می رسد ولی وقتی که شروع به کار می کنید با چالش های زیادی مواجه می شوید که ممکن است از ادامه کار باز بمانید، به همین دلیل است که شرکت ها و استارتاپ های بی شماری در این موضوع شروع کردند ولی خیلی زود متوقف شدند.
گردشگری سلامت و شناخت بازارهدف
گردشگری سلامت تعاریف متفاوتی دارد ولی نقطه اشتراک همه آن ها این است که فردی با هدف دریافت خدمات پزشکی، درمانی و یا امور مربوط به سلامتی به کشور دیگری سفر می کند. به صورت عمومی از کلمه گردشگری سلامت یا هلث توریسم (Health Tourism) استفاده می شود که شامل گردشگری پزشکی (Medical Tourism) با تمرکز روی خدمات درمانی و جراحی و گردشگری تندرستی (Wellness Tourism) با توجه به آب درمانی و ماساژ و … می شود. اغلب کسانی که کلمه گردشگری سلامت را می شنوند تصور می کنند که این مفهوم یعنی گردشگری و سلامت. اینکه کسی به کشوری سفر کند تا هم تفریح کند (گردشگری) و هم به خدمات درمانی بگیرد (سلامت). درحالی که این تعریف صحیح نیست. گردشگری سلامت یعنی سفر با هدف درمان و سلامتی. گردشگری برای سلامت، یعنی شما سفر می کنید که خدمات درمانی دریافت کنید. اهمیت این تعریف در شناخت بازار هدف و مشتری است و برنامه ریزی که برای بازاریابی و ارائه خدمات می شود. اکثر مسافرین گردشگری سلامت تنها با هدف درمان سفر می کنند و غالبا خدمات دیگری شامل گشت و گذار را نمی خواهند. هرچند می توان تورهای سبک و یک روزه به آن ها پیشنهاد داد ولی نباید هدف اصلی گم شود
استارتاپ ها در گردشگری سلامت ایران چه فرصت هایی دارند؟
درآمد ارزی
با توجه به افت شدید پول ملی، کسب و کارهایی که درآمد دلار و یورو دارند بسیار جذاب هستند و گردشگری سلامت هم یکی از آن ها است. درحال حاضر حجم بازار گردشگری سلامت ایران را حداقل ۱٫۲ میلیارد دلار برآورد می کنند. البته موضوعی که این بازی را جذاب تر می کند این است که معمولا درآمد به صورت نقد و اسکناس است و مشکلی از جهت تحریم بانکی و انتقال پول به ایران وجود ندارد. فقط مراقب اسکناس های تقلبی باشید! یا دستگاه بررسی اصالت اسکناس دلار و یورو بگیرید و یا با صرافی ها تعامل نزدیک ایجاد کنید.
گردشگری سلامت از جلمه کسب و کارهایی است که درآمد ارزی دارد
75
بازار خلوت
هر چند بازار گردشگری سلامت ایران توسط واسطه ها به شکل سنتی رقابت نسبتا بالایی دارد ولی در مقابل برای استارتاپ ها با مدل های جدید جذب بیمار و استفاده از بازاریابی آنلاین بازیگران کمی وجود دارد و بازار هنوز نه تنها اشباع نشده که بسیار خلوت است. شما با کمی رفتار حرفه ای در کسب و کار می توانید سریعا سهم بازار مناسبی جذب کنید!
76
پتانسیل های بالای صنعت
رشد چشمگیر کشور در عرصه پزشکی و وجود پزشکان حاذق و بیمارستان های مجهز سبب شده است تا ایران پتانسیل بالایی برای صنعت گردشگری پزشکی داشته باشد. همچنین وجود مکان های توریستی جذاب چهار فصل و مناطق طبیعی مثل آبگرم ها ظرفیت بالایی در زمینه توریسم سلامت با تعریف عام ایجاد کرده است.
77
مزیت رقابتی روی قیمت
مهم ترین دلیل سفر بیماران به کشور های دیگر برای دریافت خدمات پزشکی و زیبایی، قیمت پایین است. ایران از گذشته این مزیت رقابتی را داشته ولی اکنون با توجه به کاهش شدید ارزش ریال در مقابل دلار این مزیت بسیار بیشتر به چشم می آید و امروز فرصت مناسبی است تا با استفاده از اهرم قیمت سهم بازار مان را از ترکیه و هند پس بگیریم.
78
بازار بالقوه 400 میلیونی
مهم ترین مشتری گردشگری پزشکی ایران کشور های همسایه هستند که متاسفانه یا خوشبختانه زیرساخت پزشکی مناسبی ندارند و در نتیجه بازار به صورت بالقوه و از نظر کمیت تعدادی بسیار جذاب است. بخش زیادی از این همسایه ها با ایران قرابت های فرهنگی، مذهبی و حتی زبانی دارند و درنتیجه جذب آنها به ایران آسان تر است.
79
حاشیه سود بالا
کسب و کار گردشگری سلامت بیش از 100 درصد سود ناخالص دارد که در بخش های مختلف زنجیره ارزش این صنعت مثل جذب بیمار، خدمات لجستکی و خدمات درمانی پخش شده است. این حاشیه سود با رشد قیمت دلار افزایش پیدا کرده است چرا که هزینه های به صورت ریالی است و درآمد به صورت دلاری!
80
امکان بین المللی شدن
گردشگری سلامت یک صنعت بین المللی است حتی وقتی شما فقط یک مقصد مثل ایران هستند مشتری های خارجی از کشور های مختلف دارید، اگر بازاریابی بین امللی را بلد باشید و بتوانید برای ایران مشتری جذب کنید چرا برای کشور های دیگر نتوانید؟ این صنعت برای کسانی که جاه طلبی فعالیت بین المللی دارند بسیار ایده آل است.
مزیت مهم ایران در بخش گرشگری سلامت این است که هزینه ها داخل کشور به ریال پرداخت می شود و درآمد ها به صورت یورو و دلار است. شما می توانید از فاصله و در کلام بهتر شکاف بین دلار و ریال بهترین استفاده را بکنید تا به جریان وجوه نقد مثبت برسید.
هزینه های ریالی درآمد دلاری!
چالش ها؛ سهل ممتنع!/زیرساخت های گردشگری ضعیف
پرواز و هتل دو زیرساخت اصلی صنعت گردشگری هستند که متاسفانه در ایران با مشکل جدی مواجه اند. پرواز مستقیم از اکثر نقاط دنیا به ایران وجود ندارد. تقریبا از کل قاره آفریقا که بازار جذابی برای گردشگری سلامت است پرواز مستقیم به ایران نداریم و مشتری ها از آسمان ایران پرواز کرده و به هند مراجعه می کنند! همچنین در صنعت هتل داری با توجه به تعداد کم و کیفیت پایین خدمات هتل داری، ایران حرف چندانی برای گفتن ندارد. این موضوع را با ترکیه، رقیب اصلی ما، مقایسه کنید!
زنجیره ارزش
کیفیت خدماتی که یک بیمار در صنعت گردشگری سلامت دریافت می کند بستگی به بخش های مختلفی دارد. از پرواز، هتل و ترنسفر تا خدمات درمانی اصلی، به احتمال زیاد هیچ یک از بازیگران اصلی صنعت گردشگری سلامت نمی توانند روی تمام مراحل این زنجیره ارزش نظارت و تسلط کامل داشته باشند و ممکن است قدرت این زنجیر به اندازه ضعیف ترین حلقه باشد. تصور کنید که مشتری شما خدمات خوبی از بیمارستان گرفته و از درمان راضی است ولی یکی از مترجمین و یا راننده ها برخورد نامناسبی با مشتری داشته باشد، این نقطه ضعف روی کل پروسه تاثیر گذار است. در نتیجه زنجیره تامین و مراحلی که در صنعت گردشگری سلامت وجود دارد بعضا ناهمگن و پیچیده است.
بازاریابی بین المللی
وقتی مشتری شما خارجی است باید در محیط خارج از ایران و با رقبای خارجی رقابت کنید یعنی نباید از اصول و قواعد بازاریابی بین المللی غافل باشید. چالشی که در بخش نیروی انسانی به شدت به چشم می آید، خلاء کسانی که تجربه کار بین المللی داشته باشند و بتوانند به استارتاپ شما کمک کنند. متاسفانه ایران در چند دهه اخیر از بازار جهانی دور افتاده است و محیط دانشگاه و کار ایران قدرت کافی برای تربیت نیرو هایی با توان بازاریابی بین المللی را ندارند.
تحریم های بانکی و مشکل پرداخت
ناگفته پیداست که پرداخت هزینه یکی از بخش های کلیدی هر کسب و کاری است و وقتی با دلار و یورو سر و کار دارید و هیچ سرویس بین المللی پرداخت مثل ویزا و مستر کارت داخل ایران کار نمی کند یک مشکل جدی پیش رو دارید. مشتریان آریامدتور به خصوص افرادی که از اروپای می آیند بعضا از نبود ویزا و مستر در ایران بسیار متعجب اند و اینکه بخواهند چند هزار دلار را به صورت اسکناس حمل کنند برای شان دردسر و چالش مهمی است.
نبود ثبات در کشور
صنعت گردشگری و به ویژه در بخش سلامت و درمان از شرایط سیاسی و امنیت هر کشور بسیار متاثر است. وقتی در صنعت گردشگری ورودی به ایران کار می کنید باید مراقب باشید که ممکن است با یک سخنرانی و بیانیه و اتفاق سیاسی تمام آنچه رشته کردید به طرفه العینی تبدیل به پنبه شود!
87
تعامل دشوار با لباس سفید ها!
کسانی که به هر نوعی تجربه کار با پزشکان و بیمارستان ها را داشته باشند می دانند که تعامل مالی و هماهنگی با این گروه کار دشواری است. پزشک ها به دلیل راه سختی که در تحصیل و کار طی کرده اند تصور می کنند که در تمام زمینه ها متخصص هستند و ممکن است نتوانید آن ها را برای انجام فعالیت و همکاری با مدل های جدید درآمدی و رقابت در بازار بین المللی متقاعد کنید.
88
گذشته غیرحرفه ای و تصویر ذهنی زشت
ایران از گذشته مزیت رقابتی خوبی در جذب بیمار داشته است و سالانه تعداد زیادی از گردشگران سلامت به کشور مراجعه می کردند و به دلیل نبود زیرساخت مناسب برای جذب و تسهیل سفر آنها حجم زیادی از این گروه بیماران با دلال ها و راننده های تاکسی مواجه شدند که متاسفانه فقط به سود لحظه ای خود فکر کرده اند و بعضا سر مشتری را کلاه گذاشته اند و این سبب شده است که در مورد ایران به ویژه در شهر های مرزی تصویر نامطلوبی از وضعیت کلی گردشگری سلامت ایران پدید بیاید. بالاتر در مورد زنجیره ارزش این صنعت صحبت کردم و گفتم ممکن است برخورد نامناسب یک راننده تاکسی تصویر بیمار از کل صنعت پزشکی ایران را خراب کند!
89
از خیر حمایت دولت بگذرید!
اگر می خواهید در این زمینه فعالیت کنید دنبال حمایت وزارت بهداشت و سازمان گردشگری و وزارت خارجه و … نباشید. دولت در بهترین حالت ممکن می تواند چوب لای چرخ شما فرو نکند و ترمز شما نباشد. دولت گرفتاری های زیادی دارد و اولویتش حمایت از کسب و کار های نوپا و استارتاپ ها نیست. در بین فعالین این صنعت زیاد می شنوم که می گویند دولت باید برود در کشور عراق و تبلیغات کند و فلان … اگر منتظر این جور کارها هستید اوضاع مثل 10 سال گذشته خواهد ماند و ما فقط سهم بازار ایران را دو دستی به ترکیه و هند تقدیم می کنیم. بیایید هر کس با توان و خلاقیت خود کار انجام دهد. اگر به هم کمک کنیم می توانیم کمبود حمایت دولتی را جبران کنیم و بازار را به سمت ایران بکشیم.
استفاده از تجربیات هند و ترکیه
چرخ نباید از نو اختراع شود! هند و ترکیه تجربه موفقی در این زمینه داشته اند و به دلیل حضور در بازار خاورمیانه الگو های خوبی برای ما هستند. سایت های هندی و ترکیه ای را زیر نظر داشته باشید و از ایده های آن های استفاده کنید. البته سایر کشور های فعال در این صنعت هم هستند مثل کشور های جنوب شرقی آسیا از جمله مالزی، تایلند و حتی کره جنوبی. و یا کشور هایی مثل کاستاریکا و برزیل که در گردشگری سلامت رشد خوبی داشته اند. ولی هند و ترکیه برای ما برای گرفتن ایده ها جدید گزینه های بهتری هستند.
شناسایی فرصت های بکر
زمینه های جدید برای کار گردشگری سلامت را پیدا کنید و روی آنها سرمایه گذاری کنید. گردشگری سلامت الزاما به معنی جراحی بینی و کاشت مو نیست! در حال حاضر بخش توریسم سلامت یا wellness Tourism در ایران بسیار خلوت است و تقریبا کاری انجام نشده است. وقتی در بازار خلوت تر گام بردارید سریع تر به نتیجه می رسید.
نیمه پر لیوان افت پول ملی، ایجاد مزیت رقابتی روی قیمت برای جذب مشتریان خارجی
جایی شنیدم که رشد خیلی از کشورها در زمینه ی گردشگری وقتی شروع شده است که ارزش پول ملی شان پایین آمده، امروز برای ایران دقیقا همان روز است. اتفاقی که طی چند ماه اخیر افتاد در تاریخ ایران و شاید جهان کم سابقه است، اینکه در کمتر از 6 ماه ارزش پول ملی یک پنجم شود در اقتصاد آن کشور بسیار مهم است. به دور از تبعات منفی که حاصل شده می توان به نیمه پر لیوان نگاه کرد.
نیمه پر لیوان افت پول ملی، ایجاد مزیت رقابتی روی قیمت برای جذب مشتریان خارجی در تمامی صنایع به ویژه در زمینه گردشگری است. هرچند نگاه حاکمیت به صنعت گردشگری بسیار محتاطانه و بعضا منفی است ولی گردشگری سلامت از تبعات فرهنگی کمتری تاثیر می پذیرد و برای فعالیت و جذب مشتری آماده تر است. امروز نوبت ماست تا در این بخش فعال شویم و سهم بازار خودمان را از رقبای منطقه ای مان پس بگیریم.
استارتاپ ها می توانند نقش پر رنگ و مهمی داشته باشند. ما در آریامدتور برنامه داریم تا تجربیات مان را به اشتراک بگذاریم و احتمالا به زودی یک یا چند دورهمی در این زمینه ترتیب می دهیم. ما فعالین اکوسیستم استارتاپی نباید از حضور در بازار بین المللی و درآمد دلاری هراس داشته باشیم هر چند که راه مه آلود و مبهم است ولی پر است از فرصت و جذابیت. پس پیش به سوی گردشگری سلامت!
استارتاپ و گردشگری – فرصت ها و ایدها
ایران و گردشگری :
بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه های طبیعی را در جهان دارد و مهم تر اینکه یکی از امن ترین کشورهای منطقه و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی است.
با این وجود، گردشگری در ایران هرگز و هرگز به عنوان یک صنعت شناخته نشده است. بر اساس آمارهای رسمی، سهم ایران از درآمدهای صنعت گردشگری در جهان کمتر از یک درصد است که رقم بسیار ناچیزی به شمار می آید.
چند نکته قابل تامل
بر اساس آمارهای رسمی، سهم ایران از درآمدهای صنعت گردشگری در جهان کمتر از یک درصد است که رقم بسیار ناچیزی به شمار می آید
ترکیه ۳۲ میلیون نفر گردشگر در سال ۲۰۱۲ داشته است
به ازای ورود هر گردشگر ۹ فرصت شغلی ایجاد می شود
میزان هتل های پنج ستاره و امکانات بخش حمل و نقل برای میزبانی از گردشگران کافی نیست
گردشگری زیارت و مذهبی در ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است
95
برخی از موانع توسعه گردشگری در ایران (دیدگاه کلان)
عدم توجه خاص به گردشگری در برنامه ی پنجم توسعه و عدم تخصیص بودجه ی کافی نبود
آمار دقیق از گردشگران و انجام نشدن پروژه های اصولی در این حوزه
عدم وجود زیر ساخت های کافی
مشکلات فراوان حمل و نقل درون شهری و بین شهری
عدم وجود تبلیغات و بازاریابی اصولی و هم چنین سیستم بازاریابی حرفه ای و نوین
ایجاد سیمای منفی از ایران در جهان توسط برخی کشورها
موانع فرهنگی و فقهی
کاغذبازی های فراوان و طاقت فرسای گردشگران خارجی
بدشناسی و ناشناسی واژه ی بازاریابی در این حوزه
فقدان استفاده از تجارب گذشته و عدم استفاده از خبرگان این حوزه
اشتباه فاحش در انتخاب بازارهای گردشگری
عدم سیستم آموزش بازاریابی حرفه ای و فرهنگ سازی عمومی
نگاه منفی برخی از مسوولان به این صنعت
96
حوزه های کارآفرینی در گردشگری و فرصت های پیش رو:
هتلداری ( رزرو هتل ، اقامتگاه ،….)
خدمات مسافرتی ( بلیط ، سفر زمینی و…)
گردشگری و فرهنگی ( تور ، معرفی مکان ها ، پیشنهاد سفر و…)
بازاریابی صنعت گردشگری ( اطلاع رسانی ، تبلیغات و…)
97
معرفی استارتاپ های حوزه گردشگری در جهان
TouristEye
یک برنامه تلفن همراه است که کاربران را قادر می سازد تا مقصد و فعالیت های خود را برای سفر یا تعطیلات آخر هفته برنامه ریزی کنند. در این سامانه مشتریان می توانند اطلاعات سفر و نقشه های مورد نیاز را بر روی تلفن های هوشمند خود و بدون دسترسی به اینترنت دریافت کنند.
ویژگی اصلی این ساامنه، امکان جمع آوری ایده برای برنامه ریزی سفر بدون ریسک از دست دادن اطلاعات مهم است. همچنین از طریق این سامانه می توانید لیست های ایجاد شده توسط دیگر کاربران و لیست های موجود در سامانه های Yelp, Foursquare و دیگر سامانه ها را همراه با متون، عکس های و اطلاعات مکانی آنها، بدون دسترسی به اینترنت در اختیار داشته باشید.
Izi TRAVEL
izi.TRAVEl
یک پلتفرم تولید و اشتراک گذاری راهنمای صوتی است. سامانه این امکان را به بازدیدکنندگان می دهد که تجربه تعاملی و آموزشی خود درباره هر منطقه را در دستگاه شخصی خود ثبت کرده و بتواند آن ها را با دوستان، خانواده و دیگر افراد علاقه مند به اشتراک بگذارند. این سامانه شناسایی میراث فرهنگی و اجتماعی را به تجربه ای زنده بدل می کنند. این شرکت همچنین با موزه ها، بنگاه های اطلاعات توریستی، سازمان های بازاریابی شهری، دولت های محلی و کسب و کارهای بخش گردشگری همکاری می کند. استفاده از این پلتفرم باز و برنامه هوشمند آن ها کاملا رایگان است.
TENTER
Tentrr
یک پلتفرم آنلاین کشف تورها و فعالیت های بوم گردی است. برنامه های معرفی شده توسط این سامانه توسط تعداد قابل توجهی از راهنمایان و طبیعت گردهای خصوصی ارائه می گردد. این شرکت با به کارگیری توان افراد محلی اقدام به ایجاد تجارب بوم گردی منحصر بفرد برای کاربران خود می کند این امکانات از طریق فروشگاه آنلاین در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد.
این شرکت انواع فعالیت های خاص و هیجان انگیز را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. گردشگران به راحتی می توانند تجربه بوم گردی مورد علاقه خود را پیدا کرده و آن را رزرو کنند.
Delight Foods
Delight Foods
وب سایتی است که مجموعه ای کامل از غذاهای انتخاب شده هند را به شما معرفی می کند. این شرکت برای معرفی غذاهای خاص و طعم های منحصر بفرد، اطمینان حاصل کرده است که فقط بهترین برندها را به مخاطبان خود معرفی می کند. داستان خدمت دهندگان و همچنین بررسی کیفیت آن ها در صفحه برندهای این شرکت قرار گرفته است.
این شرکت سعی کرده است در کاتالوگ خود هم به غذاهای سنتی و نوستالژی هند پرداخته و هم غذاهاو طعم های جدید را پوشش دهد. آن ها اطلاعات تمام خوراکی های خوب هند شامل شیرینی ها، نوشیدنی ها، اقلام نانوایی، پاپاد ترشی و ماسالان را دارند.
Fair Trade Safaris
Fair Trade Safaris
یک موسسه غیر انتفاعی مستقل است که ترکیبی از سفرهای تفریحی و بشر دوستی را با هدف تجربیات فردی خاص و همچنین ایجاد تاثیر قابل اندازه گیری و پایدار از طریق گردشگری در آفریقا ارائه می دهد.
این شرکت در زمینه حیات وحش، سرگرمی، آرامش در ساحل و تورهای غنی فرهنگی در 10 کشور آفریقایی زامبیا، نامبیا، بوتسوانا، آفریقای جنوبی، کنیا، تانزانیا، زمیباوه، موزامبیک، موریس و سیشل فعالیت میکند. به عنوان یک سازمان اجتماعی غیر انتفاعی، تمام سود این مجموعه در اواع پروژه های اجتماعی و فرهنگی در این کشورها سرمایه گذاری می شود.