تارا فایل

پاورپوینت آسیب شناسی اجتماعی چرا مردم کج رفتاری می کنند


آسیب شناسی اجتماعی

استاد :
اعضای گروه

پارادایم ساخت گرا به کج رفتاری
پارادایم ساخت گرایان به کج رفتاری نسبیت گرا و ذهن گرا است وکج رفتاری را عملی ارادی می دانند که با اختیار و شخصی انجام میشود

پارادایم اثبات گرا
اگر رویکرد اثبات گرایی کج رفتاری را پدیده ای واقعی عینی و جبر بداند سه دسته نظریه ها در چنین پارادایمی قابل تشخیص و تفکیک اند
1.نظریه فشار
2نظریه یادگیری
3نظریه کنترل

نظریه فشار
نظریه کنترل
نظریه
یادگیری
پارادایم اثبات گرا
اگر رویکرد اثبات گرایی کج رفتاری را پدیده ای واقعی عینی و جبر بداند سه دسته نظریه ها در چنین پارادایمی قابل تشخیص و تفکیک اند
1.نظریه فشار
2نظریه یادگیری
3نظریه کنترل

سوال اصلی در نظریه فشار مثل هر نظریه دیگری در پارادایم اثبات گرایی این است که چرا مردم کج رفتاری میکنند؟
پاسخ: پاسخ کلی این نظریه این است که عواملی در جامعه وجود دارند که برخی مردم را تحت فشار قرار می دهند آنان مجبور به کج رفتاری میکنند (آگنیو 19995)
رابرت مرتن: این فشار ناشی از عدم توانایی شخصی در دستیابی به اهداف مقبول اجتماعی میداند.
آلبرت کوهن: ناکامی در رسیدن به جایگاه بالا در جامعه را عامل فشار میشمارد.
کلوارد و الین: عدم برخورداری اشخاص از فرصتهای نامشروع برای نیل به هدف وارد کنند برای فرار و راندن آنان به سوی کج رفتاری میدانند
نظریه فشار

کج رفتاری شامل انواع بسیاری از رفتارهای نابهنجار است که اشکالی از آن در هر جامعه ای روی میدهد . گفته شده که رفتار نرمال یا هنجار هر نوع رفتاری است که از هنجارها یا مقررات گروهی که رفتار مزبور در آن روی میدهد تبعیت کند.در مقابل کج رفتاری هر نوع رفتاری است که با هنجارها یا مقررات گروه همنوایی نداشته باشد و دامنه وسیعی از رفتارها از تخلفات جزئی مثلا در رانندگی تا قتل را در برمیگیرد
در بین صاحبنظران هم چنانکه در گروههای مختلف مردم اختلاف بسیاری وجود دارد و هرکس تحت تاثیر فرضیات فلسفی خاص خود در مورد ماهیت کج رفتاری آن را تعریف کرده است

مجموعه صاحب نظرانی که تعریف از کج رفتاری ارائه داده اند به دو گروه بزرگ تقسیم کرد
1. یک گروه آنانکه کج رفتاری را پدیده ای (واقعی) و دارای صفاتی می دانند که از رفتار های بهنجار قابل تشخیص و تفکیک است .
2.دسته دوم آنان که مدعی اند کج رفتاری لزوما واقعی نیست و چه بسیار کسانی که به غیرحق متهم به کاری می شوند و به اشتباه و یا از روی غرض و مرض برچسب می خورند.
از سوی دیگر صرف ارتکاب نوعی خاص از رفتار چنانچه عده ای متوجه نشوند یا قدرت انگ زنی نداشته باشند لزوما کسی را کج رفتار نمیکند.بنابراین از نظر این گروه اساسا این انگ است و نه نفس رفتار که کسی را کج رفتار میکند.

اثبات گرایان و ساخت گرایان
اثبات گرایان را به دلیل این نوع تعریف از کج رفتاری و صفات دیگری که برای آن قائل اند عین گرا، مطلق گرا ،جبرگرا ، واقعیت گرا . ماهیت گرا نامیده اند.
و ساخت گرایان را هم به شبیه همین دلایل انسان گرا ، ذهن گرا ،نسبت گرا ، اختیار گرا ، فردگرا ، تعریف گرا ، انتقادی و پست مدرن خوانده اند.

بر ساخت گرایی و کج رفتاری
رویکرد بر ساخت گرا به کج رفتاری از سالها ی دهه 1960 سلطه اثبات گرایی در این حوزه را به چالش های جدی خوانده نیز بر سه فرضیه مهم استوار است. که در مقابل آنچه در بحث مربوط به اثبات گرایی آمد به نسبت گرایی ذهن گرایی و اختیار گرایی مشهورر شده است

به بیان دیگر بر ساخت گرایان مدعی شده اند.
1.کج رفتاری انگی بیش نیست و هیچ ویژگی ذاتی ندارد . غیراینکه چنین تصور شود که دارد
2هررفتار و فقط وقتی کسانی فکر کنند کج رفتار است که کج رفتار تلقی میشود

در راس همه برساخت گرایان، هاوارد بکر است که مدعی شده کج رفتاری رفتاری است که مردم این انگ کج رفتاری را به آن بزنند و کج رفتار کسی است که این انگ به او خورده باشد. تصوری است که به شکل یک انگ ابراز میشود. وجود کج رفتاری به انگ بستگی دارد انگی نباشد کج رفتاری هم نیست. به بیان دیگر کج رفتاری در جامعه ساخته و پرداخته و به وسیله جامعه و در جامعه تعریف میشود .
در نتیجه کج رفتاری به خودی خود واقعیتی ندارد و به همین جهت هم برساخت گرایان به دنبال این هستند که چرا و چگونه رفتاری به وسیله جامعه و افرادی کج رفتاری معرفی میشود و چه کسی یا کسانی این گونه رفتارها را کج رفتاری میخوانند.

واکنش مردم به رفتارهای افراد ،بستگی به عوامل مختلف دارد و متغییر است.یک رفتار مفروض به خودی خود و بدون واکنش دیگران، بی معنی است و نمیتوان گفت کج رفتاری است یا همنوایی به تعبیری ،کج رفتاری مثل زشتی و زیبایی فقط در چشمان بیننده است.

برداشت های جامعه و مردم میتواند بررفتار افراد تاثیرگذار باشد این نظریه ها که به سه بخش تقسیم بندی میشود:
1نظریه انگ زنی :رویکرد واکنش متقابل به آن اشاره کرد که این موضوعات تعامل بین کج رفتاری و جامعه همنوا را به دنبال دارد. خیلی از موضوعات اگر به صورت رسمی کنترل اجتماعی به آن پرداخته شود میتواند موضوعات در جامعه خیلی کمرنگتر شود
2فرایندی که این نظریه دارد و تحلیل های خیلی از افراد راجب این نظریه انگ زنی به آن اشاره کردن رفتار اینکه کسی به فردی دیگر انگ میز ند یا برچسب می زند.
3نسبت به افراد یا کنش و ارزیابی منفی از موضوعات دارند می توان به موضوع تعریف کج رفتاری و در موضوع نظریه انگ زنی به آن اشاره کرد

خیلی از اتفاقها و پیامد های که اعمال کنترل اجتماعی باشه در مورد آنهایی که به کج رفتاری هم اشاره کرده اند.
در نظریه انگ زنی متقابل ، رفتار متقابل است.
یکی واکنش وکنش که متقابل با کنش متقابل هر رفتار انسانی کنش جمعی است

سوال نظریه انگ زنی به چه موضوعی اشاره دارد؟
یا تصورات ذهنی هر فردی در جامعه نقش ببندد با چه چالشهای و کنش هایی در جامعه در پی داشته باشد؟

نظریه انگ زنی به آن اشاره دارد که کسانی را قادر به انگ زنی دانسته که قانون و نظم جامعه را نادیده می گیرند و به هرکسی خلاف برقانون و اخلاق و از خط قرمزها عبور کند به آن انگ کج رفتارمیزنند و خیلی از عوامل هستند که ناجی قانون گذار و کنترل کننده اجتماعی هستند که قدرت دارند و میتوانند با مجرمان و بزهکاران به صلاح دیدشان برخورد کنند.

نظریه پردازان انگ زنی معتقدند خویش فهمی افراد از طریق کنش های متقابل اجتماعی شان شکل میگیرد.وقتی به فردی انگ کجرو زده میشود انگ را با هویت فردی خود می آمیزد که احتمال انجام کنشهای سازگار با آن انگ را در آینده افزایش می دهد.
انگ کجرو می تواند فراتر از اثرگذاری در هویت فرد ،تاثیر وسیع تری نیز بگذارد.این انگ میتواند مستقیما نحوه ارتباط دیگران را با فرد انگ خورده تحت تاثیر قرار دهد.

مثلا فردی با سابقه محکومیت کیفری به دلیل انگ بزهکار ممکن است بزهکار ممکن است به شغلی را پیدا کند،حتی اگر این انگ با هویت فرد عجین شده باشد.

نظریه پردازان کنش ابتدایی یا کنش اول را یا کنش دوم را به عنوان کج رفتاری اولیه یا ثانویه اشاره کردن
نظریه پردازان و اندیشمندان در خیلی از تحقیقات انجام شده به تحقیق های مختلفی رسیده که کج رفتاری ثانویه پرداخته تحقیق الگوی پایدار کننده هویت کج رفتاری یا هویت خود شخص تاثیر گذار باشد.
برای هر نظریه افرادی هم هستند که از انتقاداتی نسبت به نظریه انگ زنی اظهار عقیده و انتفاد کرده باشند.و هر نظریه طرفدارانی و منتفدانی دارد

نظریه پدیدار شناختی
واکنشهای اجتماعی نسبت به کج رفتاری میتواند پیامدهای واکنشها و کج رفتار و انگ زنی را به دنبال داشته باشد اگر آدمها نتوانند وارد ذهنشان بشوند و یا تصورات ذهنی در ذهنشان ایجاد کنند پدیدارشناسی اینجا بخش اندرونی ذهن افراد و تصورات ذهنی وارد میشود و به موضوعات و نگرش و احساسات و درک و دریافت آدمها از موضوعات اجتماعی را پرداخته و مورد تحقیق قرار میدهد

سوال: اینکه در نظریه پدیدارشناسی که همه افراد چگونه کج رفتار می شوند و افرادی که انگ خورنده و همنوایی انگ زننده هستند آخر به چه صورت در تصورات ذهنی آدم ها و یا نفسیری از آدم ها این افراد کج رفتار دارند که بر تصورات ذهنی افراد جامعه باشد به چه صورت شکل بدهد ؟
پدیدارشناسان به آن اشاره کردند خیلی تجربیات ذهنی و درونی فرد کج رفتار ، عین واقعیت کج رفتاری ، به آن پدیده واقعی اشاره کردند .

تجربه و آگهی می تواند بی فاصله در شخص کج رفتار باشد و خیلی از باورهای ذهنی افراد کج رفتار مهم موضوعات عین واقعیت در سطح کج رفتار عمل کند .
و اینکه شاید افراد جامعه بر این باور باشند که خیلی از تصورات ذهنی و درونی در بزهکار شدن و کج رفتار شدن آدم ها نقش داشته باشد اینکه فرد تحت فشار نیروهای بیرونی قرار می گیرد و باعث می شود تصورات ذهنی اش بر اساس عینیت شکل دهی کند .

 
جامعه شناسان در خصوص پدیدار شناختی
در موضوع کج رفتاری طی مطالعاتی گفته اند که می تواند خیلی از خودکشی ها در این بین هم باشد و خیلی از مرگ های مشکوکی که گزارش شده که تصورات ذهنی در مسئله و موضوع در حین جرم هم باشد .

نظریه :
پدیدار شناسی گفته شده که فرد کج رفتار تصورات ذهنی است که موجب شده فرد این جرم را انجام دهد .
و اینکه در سری دانشگاه ها معتقدند که پدیدار شناسان سعی در این دارند که همه نظریه های علمی را از ذهن خودشان پاک کنند و از اندیشه و اعتقادهای خودشان جایگزین آن موضوعات کنند کاملا ًآماده پذیرش معناهای رفتاری که در جامعه اتفاق می افتد تغییری و پدیدارشناسان هم روی این موضوع هشدار که نباید دنیای واقعی رابه دنیای غیرواقعی تبدیل کنند که ساخته ذهن است .

نظریه تضاد:
جوامع مدرن صنعتی به جای وفاق ارزشی و هماهنگی اجتماعی که از ویژگی های عمده جوامع سنتی بود . تضادهای اجتماعی و فرهنگی متعدد و متنوعی از خود بروز دادند که حاکی از ماهیت متکثره پیچیده و ناهمگون آنهاست .
تضادهای اجتماعی به منافع ، نیازها و مطالبات ناسازگار گروه های مربوط می شود .
تضادهای فرهنگی به هنجارها و ارزش ها ناسازگاری می پردازد که از تعریف های نادرست و غلط می شود یعنی آنچه در یک خرده فرهنگدرست تلقی می گردددر خرده فرهنگ دیگر آن را نادرست می پندارند
تضادگرایان:
معتقد هستند توزیع افتراقی قدرت در جوامع متکثر موجب می شود که برخی گروه هایی که سهم کافی از قدرت دارند بتوانند قوانین و مقرراتی تصویب کرده ، به اجرا گذارند که به ضرر و زیان منافع گروه های رقیب و در خدمت منافع خودشان باشد .

نظریه قانون در عمل
چمبلس معتقد است 2 نوع قانون وجود دارد .
1-قانون در کتاب
2-قانون در عمل
* قانون در کتاب ایده آل است و مسئولان را به رعایت عدل و انصاف و برخورد مساوی با همه شهروندان فرا می خواند .
* قانون در عمل چهره ای ظالمانه از مسئولان را نشان می دهد که به نفع ثروتمندان و قدرتمندان و به ضرر فقرا و ناتوانان عمل می کند و تاثیر زیادی در کج رفتاری و دستگیری که دچار کج رفتاری می شوند داشته باشد .
.

نتیجه:
عوامل کنترل اجتماعی از موضوعات بسیار بسیار مهم است. در هر جامعه ای به صورت مستقل و فعال و کوشا در جلوگیری از بزهکاری و انحرافات جامعه و آسیب های در جامعه اتفاق می افتد و رد پید ا می کند مانع اتفاقات شدیدتری در جامعه در خصوص کج رفتاری بشود


تعداد صفحات : 28 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود