تارا فایل

طرح درس و روش تدریس فارسی ششم، درس12 دوستی مشاوره


نکات آموزشی، روش تدریس و طرح درس
کتاب: فارسی
پایـه: ششم دبستان
فصل5: راهِ زندگی
درس12: دوستی/ مشاوره

مقدمه
عنوان فصل5 کتاب فارسی پایه ششم دبستان، راهِ زندگی است. این فصل شامل سه درس دوستی/ مشاوره، درس آزاد (فرهنگ بومی2) و رازِ زندگی می باشد. اهدافی که برای این فصل در نظر گرفته شده و انتظار داریم پس از تدریس سه درس مذکور به آن دست یابیم عبارتند از: تقویت نگاه مثبت به مشورت در کارها؛ تقویت توانایی درک تاثیر مشورت در زندگی نوجوان؛ آشنایی با راه و رسم و سبک درست زندگی؛ تقویت اعتماد به نفس، ابتکار و خلاقیت دانش آموزان در تولید محتوا؛ تقویت مهارت نویسندگی در دانش آموزان؛ آشنایی بیشتر با فرهنگ، ادبیات و زبان هر منطقه. در ادامه نکات آموزشی، روش تدریس و طرح درس برای تدریس درس دوستی/ مشاوره آورده شده است.

اهداف آموزشی
* آشنایی با نمونه هایی فاخر از نثر کهن
* تقویت علاقه مندی به سنت مشورت در امور
* گسترش دامنه اطلاعات، پیرامون دوست و دوست یابی
* شناخت اهمیت دوستی و دوست یابی
* شناخت ترکیب های نو در واژه آموزی
* تقویت مهارت های زندگی
نکات آموزشی و روش تدریس
جلسه اول: آموزش درس 40 دقیقه، درک مطلب 10 دقیقه

روش های پیشنهادی برای تدریس این درس، روش اعضای گروه در نظر گرفته شده است: در روش تدریس اعضای گروه، لازم است به این نکته ها توجه کنیم:
الف) متنی که تدریس می شود، قابل تقسیم به بخش های مستقل باشد و بخش های آن از نظر حجم و دشواری تقریباً با یکدیگر برابر باشند.
ب) بخش های مستقل هر درس، تعداد اعضای گروه را مشخص می کند.
پ) هر یک از شرکت کنندگان، بخش های متفاوتی از متن یک درس را مطالعه می کند و همان بخش مورد مطالعه را به دیگر اعضای گروه آموزش می دهند.
ت) در این روش هر یک از اعضا، هم به عنوان معلم و هم به عنوان شاگرد، عمل می کند. (در کتاب فارسی ششم دبستان، درس هایی مانند معرفت آفریدگار، دوستی و مشاوره و بخوان و حفظ کن باران را می توان با این روش آموزش داد. )
درس های معرفت کردگار و دوستی و مشاوره از دو بخش تشکیل شده اند. این گروه های دو نفره شکل می یابند. اما بخوان و حفظ کن باران از چهار بخش مساوی شکل گرفته است که برای تدریس آن، گروه های چهار نفره را باید تشکیل داد و هر بخش از آن را به یکی از دانش آموزان سپرد تا در مدت زمان تعیین شده آن را مطالعه کند و به دیگر اعضای گروه آموزش دهد.
از ویژگی های این روش می توان به این نکته اشاره داشت که مجموعه دانش آموزانی که آموزش
بخش اوّل شعر را بر عهده دارند، گروه اوّلیه را ترک می کنند و با دیگر دانش آموزانی که در گروه های دیگر مسئول تدریس همین بخش اند، گروه های چهار نفره جدیدی را تشکیل می دهند که گروه ثانویه نام دارد. این دانش آموزان پس از بحث و بررسی و تحلیل متن مورد مطالعه، به گروه اوّلیه خود باز می گردند و به دیگر اعضای گروه آموزش می دهند.
دانش آموزانی که مسئول آموزش بخش های دوم، سوم و چهارم این درس اند، نیز به همین شیوه عمل می کنند. در گروه های دو نفره نیز به همین گونه رفتار می شود. به این معنی که دانش آموزانی که مسئول آموزش بخش اوّل اند به گروه های ثانویه (سه یا چهار نفره) می پیوندند و پس از بحث و بررسی و تحلیل متن به گروه اوّلیه دو نفره خود باز می گردند و آموزش را پی می گیرند.
در اینجا درس دوستی و مشاوره را با روش تدریس اعضای گروه از نظر می گذرانیم. گام های این روش به شرح زیر پیموده می شود:
گام های تدریس درس:
گام اوّل: دانش آموزان را گروه بندی می کنیم. قوانین کارگروهی مانند یادداشت برداری، بحث و گفت وگوی آهسته و زمان بندی هر مرحله را تعیین می کنیم. هر یک از بخش های درس را جهت مطالعه فردی به فراگیران می سپاریم.
گام دوم: پس از به پایان رسیدن زمان مطالعه فردی، دانش آموزان را هدایت می کنیم تا در گروه های جدید قرار گیرند و با همفکری یکدیگر، بخش مشترک مورد مطالعه خود را بررسی و واکاوی کنند. پس از اتمام این بخش از فرایند تدریس، آنان را به گروه های اوّلیه خود باز می گردانیم و دانش آموزان کار تدریس در گروه را در زمان تعیین شده برای اعضای گروه خود پی می گیرند.
گام سوم: در این بخش راهنمای آموزش سوال هایی از نوع کوتاه پاسخ ارائه می گردد. آزمون با تعیین زمان مناسب به شکل انفرادی و پس از آن به صورت گروهی برگزار می شود. باید توجه داشت که سوال ها در آزمون فردی و گروهی تفاوتی نخواهند داشت. این بدان معنی است که پس از ارائه کلید سوال ها به دانش آموزان، محاسبه و معدل گیری از نمرات فردی و گروهی و تاثیر فعالیت های گروهی مشخص می شود.
گام چهارم: در این مرحله راهنمای آموزش نمرات فردی و گروهی دانش آموزان را بررسی می کند و به کمک سرگروه ها، مشکلات و نارسایی های احتمالی را برطرف می سازد.
گام پنجم: در این مرحله راهنمای تدریس، یک نفر از هر گروه را به شکل تصادفی یا گزینشی انتخاب می کند تا بخش مورد مطالعه خود را برای تمامی دانش آموزان تدریس کند. رهبری و هدایت بحث گروهی و بیان توضیحات تکمیلی بر عهده مدیر آموزش است.
نکات مهم درس: گزیدن دوست خوب و نیز مشورت در کارها از جمله آداب زندگی به شمار می رود. از این رو درس دوستی آغازگر مناسبی برای شروع فصل آداب زندگی است.
پیام کلی درس: اهمیت دوست و دوست یابی و فواید مشورت کردن.
اصطلاحات و عبارات:
– با مردمانی که با تو راه دوستی روند و نیم دوست باشند نیکویی وسازگاری کن: با افرادی که با تو دوست اند، هر چند که دوستی شان کامل و تمام نباشد به خوبی و نیکویی رفتارکن.
– نیم دوست: کسی که در دوستی کامل نیست.
– مشاورت کردن در کارها از قوی رٴایی مردم باشد و از تمامی عقلی و پیش بینی: مشورت در کارها و هم فکری با دیگران نشانه استواری اندیشه و خردمندی و آینده نگری انسان است.
– قوی رای: آنکه دارای اندیشه ای نیرومند است.
– تمام عقل: کسی که عقل کامل دارد.
– پیش بینی: در اینجا به معنی آینده نگری است.
– یکی را خاطر تیزتر باشد و در کارها زودتر تواند دید و یکی کند فهم باشد: برخی از افراد در کارها تیز بین و نکته سنج هستند و برخی کند ذهن و دیرباب اند و پیوسته از دیگران عقب ترند.
– تدبیر ده تنه چون زور ده مرده باشد: اگر مردی از مشورت ده نفر بهره گیرد به اندازه ده مرد زورمند است. در این عبارت تدبیر ده تنه به زور ده مرده، مانند شده است.
– منظور از عبارت مرد اگر بی برادر باشد به که بی دوست چیست؟ : ارزش دوست خیلی والاتر از برادر تنی است و دوست واقعی بسیار ارزش دارد. (در دستور زبان فارسی کهن هرگاه حرف که پس از صفت تفضیلی به = بهتر بیاید به معنای حرف اضافه از به کار می رود. بنابراین به که یعنی بهتر از. )
– مفعول: به کسی یا چیزی گفته می شود که کار برروی آن واقع می شود. به عبارت دیگر، مفعول پذیرنده کار است. مثال: دانش آموزان غزل را به صورت گروهی خواندند. مثال دیگر: نباید سخن دیگری را به سخن خود قطع کند.
– فعل: فعل بر انجام دادن کار یا داشتن حالت یا روی دادن امری دلالت می کند. فعل دارای سه زمان است: گذشته، حال، آینده (گفتم، می گویم، خواهم گفت)
جلسه دوم: واژه آموزی 20 دقیقه، بخوان و حفظ کن 30 دقیقه

واژه آموزی:
ماضی استمراری علاوه بر شکل امروزی (می روم و …)، درگذشته به صورت های گوناگونی به کار می رفته است:
– همی به جای می: همی رفت
– همی و ب در اوّل: همی برفتم
– همی در آخر: تو رسیدی همی
– همی در اوّل ی در آخر: همی رسیدمی
– ی در آخر به جای می: یافتمی
بخوان و حفظ کن:
نکاتی پیرامون شعر شیر خدا: قالب این شعر مثنوی است و توسط استاد شهریار در مدح حضرت علی(ع) سروده شده است.
شهریار که بود؟ : سید محمّد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار در سال 1285 در تبریز به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی را با خواندن گلستان نزد پدرش شروع کرد. از دوران کودکی به سخن خواجه حافظ شیرازی دل باخت و اکثر اوقات خود را به مطالعه دیوان حافظ می گذراند. موهبت خدادادی شعر، طبع لطیف، دل حساس و روح پرشور شهریار روز به روز او را به سرودن اشعاری پر سوزتر برمی انگیخت و پس از سالیان متمادی گل های طبع او به گلستانی در ادبیات معاصر تبدیل گشت. در سال 1308 مجموعه ای از سرود ههایش را چاپ و منتشر کرد.
مهم ترین اثر شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از شاهکارهای ادبیات ترکی آذربایجانی به شمار می رود و شاعر در آن از اصالت و زیبایی های روستا یاد کرده است.
شهریار در سرودن انواع گونه های شعر فارسی، مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و نیز شعر نیمایی تبحر داشته است. از جمله غزل های معروف او می توان به علی ای همای رحمت و آمدی جانم به قربانت اشاره کرد. شهریار نسبت به علی بن ابیطالب (ع) ارادتی ویژه داشت. از آثار شهریار می توان به موارد زیر اشاره کرد.
گزیده غزلیات، منظومه حیدر بابا، گزیده اشعار ترکی
وی سرانجام پس از هشتاد و سه سال زندگی شاعرانه پربار در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۶۷ هجری شمسی درگذشت و بنابر وصیت خود در مقبره الشعرای تبریز به خاک سپرده شد. در ایران روز درگذشت این شاعر معاصر را روز شعر و ادب فارسی نام گذاری کرده اند.
جلسه سوم: فعالیت های کتاب نگارش بخش اول30 دقیقه، تمرین خواندن(روخوانی) 20 دقیقه

فعالیت نگارشی: فعالیت شماره دو: هدف از این فعالیت واژه سازی ترکیب یک کلمه با کلمه مناسب آن است.

جلسه چهارم: املا 30 دقیقه، گوش کن و بگو 20 دقیقه

گوش کن و بگو: در این بخش، دانش آموزان داستان را که از طریق لوح فشرده پخش می شود، می شنوند. گاهی برای ایجاد تنوع معلم یا یکی از دانش آموزان، که تسلط بیشتری نسبت به سایرین دارد، متن را از قبل می خوانند و صدای خود را ضبط م یکنند و فایل صوتی در کلاس پخش می شود. در حقیقت، این فعالیت فرصتی است برای تقویت خوب گوش دادن. سپس، با توجّه به متن، دانش آموزان به پرسش ها پاسخ می دهند.

جلسه پنجم: فعالیت کتاب نگارش بخش دو 30 دقیقه، ارزشیابی 20 دقیقه

فعالیت های نگارشی:
گاهی دانش آموزان قلم و ذوق کافی دارند ولی روش نوشتن را نمی دانند. روش کاج از روش هایی است که در این بخش برای دانش آموزان قابل استفاده و کاربردی است.
روش کاج: این روش با بهره گیری از تکنیک پی. ام. آی انجام می پذیرد و از سه کلمه کاستن، افزودن و جالب بودن تشکیل شده است. یکی از ارزش های این تکنیک آن است که دانش آموزان را وادار می سازد تا دقایقی بر خلاف قالب های ذهنی قبلی خود فکر کنند و به مرور نسبت به قالب های ذهنی خود آگاه تر و مسلّط تر شوند و آمادگی ذهنی بیشتری برای خلاقیت پیدا می کنند. روش کار چنین است:
– ابتدا دانش آموز توجّهش را به نکات مثبت موضوع جلب می کند و به ثبت نکات مثبت آن می پردازد.
– در مرحله بعد، به نکات منفی آن می پردازد و به جنبه های چالش برانگیز آن می اندیشد و آنها را ثبت می کند.
– نهایتاً توجه خود را به نکات جالب و تازه آن، که نه مثبت است و نه منفی، معطوف می کند. برای یافتن نکات جالب کافی است که جمله (چقدر جالب می شود اگر …) را کامل کند.
– برای نوشتن یک بند درباره مشورت که در فعالیت نگارشی آمده است، می توان از این روش بهره جست.
– ابتدا دانش آموزان موضوع بند را می نویسند مشورت
– سپس فهرستی از نکات مثبت گروه خود و اعضای آن تهیه می کنند.
– در مرحله بعد، به شکل هایی که یک مشورت نادرست به وجود می آورد، توجّه می کنند.
– در نهایت به نکات جالب فکر می کنند. چقدر جالب می شود اگر …
– هر یک از موارد ذکر شده بالا تکمیل کننده هایی از موضوع اند. حالا با جمع بندی آنها دانش آموز یک بند درباره مشورت می نویسد در حالی که با نگاهی چند بُعدی به آن نگریسته و تمام زوایای آن را در نظر گرفته است. از مزایای این روش پرورش ذهن چند بُعدی و فاصله گرفتن از ذهن هایی با مسیرهای خطی است.

جلسه ششم: فعالیت کتاب نگارش بخش سه 50 دقیقه

فعالیت نگارشی: نکاتی درباره خاطره نویسی
تعریف خاطره: برای خاطره تعریف های متعددی بیان شده است. از جمله گفته اند که خاطره:
* حوادث و لحظه های چشم گیر و به یاد ماندنی زندگی است.
* حادثه ای است که تاثیر شدید احساسی عاطفی بر فرد داشته باشد.
* انعکاس یک رویداد یا پدیده تلخ و شیرین و جالب توجه در ذهن است.
* تصویری است ماندنی در ذهن، که آیینه واقعیت است ولی تمام نما نیست و رنگ خیال و عاطفه پذیرفته است.
فواید خاطره نویسی: با نوشتن خاطرات مهم ترین مسائل تاریخی و اجتماعی دوران به ثبت می رسد و زمینه ای می شود تا تاریخ نگاران با وضوح بیشتر به ثبت مسائل و تحلیل آنها بپردازند.
ویژگی های خاطره:
الف) ویژگی های عمومی
هر خاطره یادی از گذشته در بردارد.
شامل حادثه، صحنه یا حالتی است.
در ظرف زمان و مکان مشخص قرار دارد.
به مشاهده و حضور وابسته است.
در بر گیرنده احساس، عاطفه و خیال است و اغلب از نشانگر تاثیرپذیری شدید روانی خبر می دهد.
ب) ویژگی های اختصاصی
صمیمیت زبان، صداقت در بیان، نثر خودمانی
برجستگی حوادث، تحریک عواطف، محدودیت خیال
داشتن ابتدا و انتها، روشنی و وضوح، هدف داری
نمونه ای از یک خاطره:
من عاشق شیرشیره بودم. در یکی از دید و بازدیدها، شیرشیره بلایی سرم آورد که هرگز فراموشش نمی کنم. آن سال برای من کت و شلوار نو خریده بودند. کت و شلوار نو برایم خیلی خیلی عزیز بود؛ چون تا آن عید هرگز کت و شلوار نو نپوشیده بودم. کت و شلوار نسبت به قد و قیافه من بزرگ بود. پدرم به خیاط گفته بود آن را کمی بزرگ تر بدوزد که به درد سال بعدش هم بخورد. پاچه شلوارم را تا زده بودم و آستین کتم را هم به طرف شانه تا کرده بودم. در بازی های بچه ها کمتر شرکت می کردم تا مبادا روی لباسم لکه ای بنشیند.
رفته بودیم خانه یکی از بستگان برای دید و بازدید عید. طبق معمول کاسه ای شیرشیره جلوی ما گذاشتند. بدون توجه به چشم غره های بزرگ ها، یک کاسه شیرشیره را تا ته نوش جان کردم و آب آن را هم سر کشیدم. در این جا بود که متوجّه شدم انگورهای داخل کاسه ای که جلوی مادرم قرار داشت سفید است. انگورهای داخل کاسه من سیاه بود. مدت ها به کاسه چشم دوختم و آن قدر تحمّل کردم تا بزرگ ترها برای خداحافظی بلند شدند. من هم بلند شدم اما در یک فرصت مناسب مثل گربه ای که دستش به گوشت برسد، چنگی زدم و خوشه انگور را توی جیبم گذاشتم و به دست صاحب خانه چشم دوختم که ببینم چه قدر به من عیدی می دهد. عیدی من یک اسکناس یک تومانی بود.
بیرون که رفتم از هر فرصتی استفاده می کردم تا حبه ای از حبه های انگور توی جیبم را بالا بیندازم. چقدر خوش مزه بود. ناگهان الاغی که چند حلب نفت بارش بود جلو ما سبز شد. کوچه باریک بود و برف و یخ و …
نفتی آشنا بود، مشغول دیده بوسی پدرم شد و الاغش را رها کرد. الاغ کثیف و نفت آلود یک راست به طرف من می آمد. خودم را کنار کشیدم که کت و شلوار عزیزم نفتی نشود که لیز خوردم و زیر دست و پای الاغ افتادم. بزرگ ترها به دادم رسیدند و بلندم کردند… امّا شیرشیره توی جیبم له شده
بود. آب از رویه آستر کت بیرون زده بود. بزرگ ترها داشتند برف های روی کتم را پاک می کردند که متوجّه آن شدند! مرحوم مادرم دست توی جیبم کرد و خوشه انگور له شده را از جیبم بیرون کشید. یادم می آید که از شرم صورتم داغ شد.

جلسه هفتم: املای پایانی 50 دقیقه
4
در این بخش توجّه همکاران محترم به چند نکته مهم پیرامون درس املا جلب می گردد:
توجّه بیشتر به وجه آموزشی درس املا نسبت به وجه آزمونی آن
انعطاف پذیری در انتخاب تمرین ها در هر جلسه املا
توجّه به کلمات به عنوان عناصر سازنده جمله های زبانی
توجّه به ارتباط زنجیروار املاهای جلسات مختلف و استخراج اختلالات املایی احتمالی برخی از فراگیران
پاسخ فعالیت های کتاب
* درک مطلب صفحه 86
1- در دوست یابی چگونه رفتار می کنید؟
هنگام انتخاب دوست ویژگی های زیر را در او بررسی کنیم. اگر واجد این شرایط بود او را به دوستی انتخاب نماییم: با ایمانی، ظاهر و باطنش یکی باشد، راستگو و درستکار، امین و راز دار، خوش برخورد، طالب علم و آگاهی باشد.
2- منظور از "تدبیر ده تنه چون زور ده مرده باشد" چیست؟
مشورت و چاره اندیشی با ده نفر، مانند استفاده از زور و توان ده نفر است.
3- با کسانی که "نیم دوست" هستند چگونه باید رفتار کرد؟ چرا؟
باید با آنها به خوبی و مهربانی رفتار کنیم؛ زیرا آنها زمانی که انسانیت و صداقت ما را ببینند، با ما دوست صمیمی و یکدل می شوند.
4- افرادی که در کارها با دیگران مشورت می کنند، چه فرقی با آنهایی دارند که مشورت نمی کنند؟
افرادی که مشورت می کنند دانا، هوشمند و آینده نگر هستند و در کار هایشان موفق می شوند.
* خوانش و فهم صفحه 89
1- مفهوم بیت "فجر تا سینه ی آفاق شکافت / چشم بیدار علی خفته نیافت" چیست؟
سپیده زده و علی (ع) هنوز بیدار است. (اشاره به شب زنده داری حضرت (ع)).
2- در بیت "دست در دامن مولا زد در / که علی بگذر و از ما مگذر" واژه هایی که مشخّص شده است با چه آهنگی خوانده می شود؟
مولا: با کشیده و بلند/ علی: با آهنگ بلند و کشیده
* معنی و مفهوم شعر
علی آن شیرِ خدا شاهِ عرب اُلفتی داشته با این دلِ شب
حضرت علی آن کسی است که با شجاعت بسیار مانند شیر در راه خدا می جنگید. (اشاره به لقب اسدالله) برترین مرد عرب بود و با تاریکی شب انس و الفت داشت.
شب ز اسرارِ علی آگاه است دلِ شب، مَحرَمِ سرّ الله است
شب از رازهای حضرت علی (ع) خبر دارد. تاریکی شب رازدار رازهای الهی است چرا که او شب ها با خدای خود راز و نیاز می کند.
شب شنفته است مناجاتِ علی جوششِ چشمه ی عشقِ ازلی
شب صدای دعای حضرت علی (ع) و عشقی را که مانند چشمه ای در وجود او می جوشید شنیده است.
کلماتی چو دُر آویزه ی گوش مسجدِ کوفه هنوزش مَدهوش
صحبت ها و دعاهای با ارزش حضرت علی (ع) در مسجد کوفه هنوز در گوش مسجد مانده و هنوز عاشق آن سخنان است.
فجر تا سینه ی آفاق، شکافت چشمِ بیدارِ علی، خفته نیافت
خورشید طلوع کرد و سپیده زد؛ اما علی (ع) هنوز بیدار است.
ناشناسی که به تاریکی شب می بَرَد شام یتیمان عرب
حضرت علی (ع) در تاریکی شب به صورت ناشناس برای یتیمان عرب غذا می برد.
عشق بازی که هم آغوشِ خطر خُفت در خوابگه پیغمبر
انسان عاشقی که با پذیرفتن خطر به جای پیامبر (ص) در محل خواب ایشان خوابید (این بیت اشاره دارد به زمانی که مشرکان می خواستند پیامبر (ص) را در محل خوابش بکشند؛ اما حضرت علی (ع) خوابید و جان ایشان را نجات داد).
آن دَمِ صبحِ قیامت تاثیر حلقه ی در، شد از او دامن گیر
در آن صبح گاهی که از قیامت نشانه داشت، حلقه در، دست به دامان (ع) شد (به واقعه ی سحر نوزدهم ماه مبارک رمضان وقتی که حضرت علی (ع) قصد داشت از خانه بیرون بیایید تا به مسجد برود پیراهن حضرت به حلقه ی در گیر می کند).
دست در دامنِ مولا زد، در که علی بگذار و از ما مگذر
در، دست به دامان علی (ع) شد (از او خواهش کرد) علی از رفتن منصرف شو و از من عبور نکن.
شبروان، مستِ ولای تو علی جانِ عالم به فدای تو علی
ای علی! عارفان، مست و مدهوش دوستی و ولایت تو هستند، جان همه ی عالم به فدای تو باد.

چگونگی تدریس(طرح درس)
* هدف کلی
آشنایی با اهمیت مشورت
* هدف های جزئی
آشنایی با نمونه برگزیده ای از نثر کهن
درک و تقویت مهارت مشاوره ی درست
درک اهمیت مشورت در کارها
تقویت مهارت دوست یابی
کسب و تقویت مهارت خوانش درست متن های کهن
کسب مهارت تصویر خوانی
آشنایی با خاطره نویسی و اصول آن
آشنایی با آداب زندگی
* روش های تدریس و ابزارها
فایل صوتی، کتاب اشعار ملک الشعرای بهار، نمایش فیلمی درباره دوستی و مشورت، بحث گروهی
* مدل کلاس و گروه آموزشی
سنتی و گروه بندی چند نفره
فعالیت های معلم فعالیتهای دانش آموزان زمان
* فعالیت های قبل از تدریس
سلام واحوالپرسی، صلوات و دعای فرج، گروه بندی دانش آموزان، خواندن دعا
* معرفی درس جدید و ایجاد انگیزه
آموزگار قصه ای را شروع به تعریف کردن نماید که در آن موضوع دوست یابی و مشورت کردن باشد. فیلمی کوتاه درباره مشورت نمایش دهند. نوشته ها و احادیثی درباره موضوع درس در کلاس نصب شود
* فعالیت ضمن تدریس
فرایند یاددهی و یادگیری دانش آموزان در گروه های خود در زمینه دوستی و همچنین مشورت و ارزشه های دوستی و دوستیابی و اثرات مشورت گفت و گو کنند. می توان کلاس درس در صورت امکان در کتابخانه تشکیل داد و یا منابعی جهت مطالعه در اختیار آنان قرار داد. پس از گفتگو تصویری روشن از مفهوم مشورت ارایه گردد.
رسا خواندن و روانخوانی تمرین می شود و درک مطلب و درست و نادرست با همفکری بررسی می شود .
* تعیین تکلیف
بهترین خاطره ای که به یاد دارید بنویسید.
درباره دوستی و مشورت ضرب المثل یا حدیثی ارایه گردد.


تعداد صفحات : 10 | فرمت فایل : WORDx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود