تارا فایل

طرح درس و روش تدریس فارسی ششم، درس11 شهدا خورشیدند


نکات آموزشی، روش تدریس و طرح درس
کتاب: فارسی
پایـه: ششم دبستان
فصل4: نام آوران
درس11: شهدا خورشیدند

مقدمه
عنوان فصل4 کتاب فارسی پایه ششم دبستان، نام آوران است. این فصل شامل سه درس رنج هایی کشیده ام که مپرس، عطّار و جلال الدّین محمّد و شهدا خورشیدند می باشد. اهدافی که برای این فصل در نظر گرفته شده و انتظار داریم پس از تدریس سه درس مذکور به آن دست یابیم عبارتند از: آشنایی با مفاخر فرهنگی ایران؛ تقویت حس احترام به نامداران کشور؛ شناخت برخی از بزرگان و مشاهیر ایران زمین؛ تقویت نگاه مثبت به بزرگان، نام آوران و مشاهیر؛ آشنایی با خدمات نام آوران ایران اسلامی؛ تقویت علاقه مندی به علم اندوزی و ارج نهادن به دانش. در ادامه نکات آموزشی، روش تدریس و طرح درس برای تدریس درس شهدا خورشیدند آورده شده است.

اهداف آموزشی
* آشنایی با جایگاه و مقام والای شهدا و نقش آنها در تداوم انقلاب اسلامی
* تقویت اهمیت حفظ ارزش های انقلاب اسلامی
* تقویت توانایی خواندن شعر، با لحن و آهنگ مناسب
* آشنایی با نمونه برجسته ای از شعر نو
* تقویت شناخت آرایه تشبیه در متون نظم و نثر و اثربخشی آن در نگارش

نکات آموزشی و روش تدریس
جلسه اول: تدریس درس 40 دقیقه، درک مطلب 10 دقیقه

روش های تدریس پیشنهادی: دکلمه خوانی، بحث و گفت و گو، روش تدریس مبتنی بر بیان فکر
روش تدریس مبتنی بر بیان فکر: این روش دو بعُد اساسی دارد: شناختی و اجتماعی. دانش آموزان به صورت انفرادی و گاه به صورت گروهی فکر خود را بیان می کنند و می کوشند دیگران را هم از آنچه در ذهنشان می گذرد آگاه سازند. دانش آموزان در این دو بعُد، هم از نظر فکری و هم از لحاظ اجتماعی پرورده می شوند.
برای اینکه معلمّان بتوانند از روش بیان فکر بهره گیرند، انتظار می رود این دو قاعده اساسی را برای مدیریت کلاس درس بپذیرند:
1- برای تحقق این روش، ممکن است کلاس پر سر و صدا شود ولی نتیجه آن می تواند فعّالیتی سازنده باشد.
2- اگر به دانش آموزان اجازه داده شود که دیدگاه های خود را ابراز کنند، قادر خواهند بود بسیاری از سوال ها را پاسخ دهند.
مراحل اجرای روش تدریس مبتنی بر بیان فکر:
تشخیص مسئله: در این مرحله به دانش آموزان کمک می کنیم موضوع قابل فکر کردن را خودشان مشخّص کنند، تا نسبت به آن احساس مسئولیت کنند و هریک باور داشته باشند موضوعی که پیش رو دارم مربوط به خودم است و کسی آن را از بیرون به من تحمیل نکرده است.
شیوه حلّ مسئله: در این مرحله یادگیرنده را تحریک می کنیم این سوال را با خودش مطرح کند: به چه شکلی می توانم مسئله را حل کنم؟ درجلسه ای که آنان را برای بیان فکر آماده می کنیم می توانیم راه حلیّ را از جانب خودمان ارائه دهیم.
استفاده از طرح در عمل: در مرحله حاضر، از دانش آموزان می خواهیم به این سوال پاسخ دهند که آیا از طرح خود استفاده می کنم؟ به واقع این سوال، اگر پاسخی داشته باشد، گونه ای بازخورد برای یادگیرنده خواهد بود. دریافت چنین بازخوردی، به اندازه ارزشیابی درونی و بیرونی اهمیت دارد. افزون بر این، پرسش و پاسخ گویی به این سوال، گونه ای آگاهی فراشناختی به بار می آورد.
ارزشیابی از عملکرد: برای این کار باید برگشت و نگاهی به عقب انداخت. منظور این است که فرایند حل مسئله بازنگری شود و عملیات از نظر کیفی و کمّی مورد ارزشیابی قرار گیرد.

جلسه دوم: دانش ادبی 20 دقیقه، فعالیت های کتاب نگارش بخش یک 30 دقیقه

بهره گیری از رسانه: در آموزش این درس می توان از لوح فشرده فیلم های آموزشی با محتوای اهمیت و ارزش شهید و شهادت (مناسب با سن دانش آموزان) بهره جست.
دانش ادبی:
آرایه تشبیه: تشبیه آرایه ای است که چیزی یا کسی را از نظر داشتن صفت یا صفاتی به کسی یا چیزی دیگر که آن صفات را به طور کامل تری دارد، مانند کنند. به عبارت دیگر تشبیه ادعای همانندی میان دو کس یا دو چیز است. مثال: علم مانند نور روشنی بخش است. مثالی هم از شعر:
رود تیره، چو طوفان خروشید
رود تیره
چو
طوفان
خروشید
مشبه
واژه (ادات) تشبیه
مشبه به
وجه تشبیه

هر تشبیه چهار رکن دارد که عبارت اند از:
الف) طرف اول تشبیه(مشبّه): چیزی یا کسی که به چیز یا کس دیگر مانند شده است.
ب) طرف دوم تشبیه(مشبّهٌ به): چیزی یا کسی که مشبه به، به آن مانند شده است.
پ) وجه شَبهَ: ویژگی یا صفت مشترک بین دو چیز یا دو کس است.
ت) واژه (ادات) تشبیه: کلمه ای است که رابطه تشبیه را برقرار می کند. به عبارت دیگر پل ارتباطی بین مشبه و مشبه به است و از این قرارند: مانند، چون، چو، همچون و همچو (وقتی معنی مانند دهند)، مثل، به سان، به کردار و گویی.
باید بدانیم که از چهار رکن تشبیه دو رکن مشبه و مشبهٌ به ارکان اصلی هستند و در تشبیه معمولاً ذکر می شوند ولی ادات تشبیه و وجه شَبهَ می توانند ذکر نشوند و خواننده با تلاش ذهنی خود آنها را می یابد، مانند: وقت طلاست، که در اصل چهار رکن دارد: وقت از نظر قیمت، مانند طلاست. چند مثال هم از ابیات:
ابر هزار پاره بگیرد ستیغ کوه
مشبه
چون لشکری که رو به سوی دشمن آورد
ادات مشبه به وجه شبه
کز سبزه و بنفشه و گل های رنگ رنگ گویی بهشت آمده از آسمان فرود
وجه شبه ادات مشبه به
مشبه: زمین درفصل بهار که محذوف است.
بوَد رستمش نام و بس سرکش است گه جنگ چون آب و چون آتش است.
مشبه ادات/ مشبه به ادات/ مشبه به
وجه شَبهَ: خروشندگی وسوزندگی که حذف شده است.
بدرید کتفش به دندان چو شیر بر او خیره شد پهلوان دلیر
وجه شبه ادات/ مشبه به مشبه
فعالیت نگارشی:
نکاتی پیرامون یای میانجی: در بحث آموزش زبان فارسی علایم گفتاری زبان فارسی برای تسهیل در امر آموزش در دو گروه زیر دسته بندی می شوند:
1- صامت ها: صامت ها به آواهایی گفته می شود که بعد از تولید از منبع صوتی به یک مانع برخورد می نمایند و صوت تشکیل شده به نوع مانع بستگی دارد؛ مثلا برای تولید صامت ب هوا و صوت تولید شده به دو لب (مانع) برخورد می نماید.
2 مصوت ها: آواهایی هستند که بدون برخورد به مانع تلفظ می شوند و خود بر دو دسته اند:
* مصوت های کوتاه
* مصوت های بلند
بخش (هجا): کوچک ترین جزء شنیدنی زبان را بخش یا هجا می گویند.
* همه هجاها با صامت شروع می شوند.
* در هر هجا فقط یک مصوت وجود دارد.
* مصوت در هجا فقط نشانه دوم است.
* دو مصوت هیچ وقت کنار هم قرار نمی گیرند.
نکته: اگر بنا بر ضرورت در برخی مواقع دو مصوت در کلمه یا عبارتی کنار هم قرار گرفتند برای تلفظ بهتر، بین آن دو مصوت از صامت میانجی استفاده می کنیم.
صامت های میانجی عبارت اند از:

فعالیت شماره 3:
تشبیه: یعنی مانند کردن چیزی به چیز دیگری که صفت یا صفات مشترکی با هم داشته باشند.
در مصراع هایی مانند:
شهید چون شقایق، سرخ است.
و همچنین شهید شهید، داستانی است پر از حادثه و زیبایی یک بار به شقایق و بار دیگر به داستان تشبیه شده است.
در نمونه اول سرخی رنگ و در نمونه دیگر دارا بودن حوادث و زیبایی ها عامل شباهت در نظر گرفته شده است.
به نمونه های دیگری از تشبیه می توان در این درس اشاره نمود:
شهید به نمره بیست، به چراغ و به خورشید تشبیه شده است.
فعالیت نگارشی:
این فعالیت به منظور تقویت تفکر خلاق و انتقادی دانش آموزان طراحی شده است و بر درک شخصی دانش آموزان تاکید دارد. می توان آن را موضوعی برای نوشتن انتخاب کرد.
یکی از روش های نویسندگی تعیین موضوعی از پیش تعیین شده است، موضوعی که خود گاهی به مثابه یک داستانک (داستان کوتاه کوتاه) است.
در مثل تونیکی می کن و در دجله انداز طرح داستان و شخصیت های آن مشخص اند. تنها باید، حادثه ای برای آن خلق نمود.
تو نیکی می کن و در دجله انداز که ایزد در بیابانت دهد باز
این مثل خود ریشه ای دارد که به شرح زیر است:
می گویند متوکلّ، خلیفه عباسی مردی ظالم و ستمگر بود. او غلامی به نام فتح داشت. او دستور داده بود تمام علوم و فنون آن زمان (سوارکاری، تیر اندازی و… ) را به وی بیاموزند. یک روز هنگامی که فتح در رود دجله شنا می کرد، امواج بزرگی برخاست و او را در کام خود فرو برد. غواصان و شناگران همه جا به دنبال او گشتند اما اثری از او نیافتند. خلیفه از خبر غرق شدن فتح ناراحت و غمگین شد. او برای یافتن غلام، جایزه بزرگی تعیین کرد. پس از مدتی خبر رسید که فتح را یافته اند و یابنده او مرد گمنامی بود. وقتی فتح به دربار آمد، خلیفه خوشحال شد و از او چگونگی واقعه را جویا شد.
فتح گفت: هنگامی که امواج مرا به زیر آب برد تا چندی در زیر آب بودم و از سویی به سویی رانده می شدم. با آشنایی مختصری که با فن شنا داشتم، خود را روی آب نگاه داشتم. ناگهان موج بلندی مرا به ساحل پرت کرد. وقتی چشم باز کردم خود را در حفره ای در دیواره دجله دیدم. از اینکه از مرگ نجات یافتم خدا را شکر کردم. اما گرسنه و نگران چشم به امواج دوخته بودم که ناگهان دیدم قرصی نان که بر روی طبقی نهاده شده بود به سوی من می آید. نان را برداشتم و رفع گرسنگی کردم و تا هفت شبانه روز هر روز یک قرص نان بر روی طبقی به سوی من می آمد و من آن را می خوردم.
روز هفتم بود که دیدم ماهیگیری به آن منطقه آمد و مرا با تور ماهیگیری خود بالا کشید و من از دیواره دجله نجات یافتم. امّا باید بگویم بر روی قرص های نانی که بر روی طبَقَ می آمد، عبارت "محمد بن حسین الِسکاف "دیده می شد. بهتر است ببینیم او کیست و قصدش از این کار چه بود؟
متوکلّ دستور داد به دنبال محمّد اسکاف بگردند. سرانجام او را یافتند اما او از آمدن به دربار خلیفه خودداری کرد و گفت مرا با دربارخلیفه کاری نیست.
متوکل از آزادگی او تعجب کرد و برای شناختن این مرد عجیب، خود به خانه او رفت و جریان نان را از او پرسید. محمّد اسکاف گفت: زندگی من چنان است که هر روز مقداری نان برای اطعام نیازمندان کنار می گذارم، امّا چند روزی بودکه کسی برای بردن نان ها نمی آمد. چون در هر حال این مقدار نان برای من حکم صدقه و خیرات داشت، آنها را بر روی طبَقَی بر رود می انداختم که لااقل ماهیان دجله از آن استفاده کنند. متوکلّ محمّد اسکاف را مورد تفقد و مهربانی خود قرار داد و او را از مال دنیا بی نیاز کرد.
جلسه سوم: بخوان و بیندیش 50 دقیقه

بخوان و بیندیش:
عنوان بخوان و بیندیش این درس بوعلی و بهمنیار است. موضوع آن مربوط به زندگی ابوعلی سینا و شاگردش بهمنیار است. ابوعلی سینا پزشک و فیلسوف مشهور ایرانی در قرن پنجم قمری است و از معروف ترین آثار او می توان به کتاب شفا اشاره کرد. ابوالحسن بهمنیار نیز از شاگردان توانای ابوعلی سینا بوده است. وی در میان شاگردان بوعلی به تیز هوشی، ضرب المثل بود و سوال های وی از استادش بسیار عمیق، خردمندانه و دقیق بوده است.

جلسه چهارم: املا 35 دقیقه، تمرین خواندن (روان خوانی با رعایت لحن) 15دقیقه

املا:
معمولا در آغاز یا پایان املای تقریری، متن کامل به صورت معیار و استاندارد خوانده می شود، اما به هنگام اقدام دانش آموز به نوشتن جملات با فاصله مناسب قرائت می شود. تقطیع نابجای یک جمله و فاصله های زیاد بین متن تقریری موجب می شود که زبان گفتار دانش آموزان آسیب ببیند؛ ضمن اینکه حافظه و ذهن پویای او را در چنین سال هایی پخته خوار و تنبل بار می آورد و اثر تخریبی دارد.
روان خوانی:
مناسب ترین لحن برای قرائت املای این درس (داستان بوعلی و بهمنیار) لحن روایی یا داستانی است. این لحن، که همه حکایت ها، قصه ها و داستان های دیگر را در بر می گیرد، آرام به پیش می رود و به تناسب موضوع ممکن است لحن های دیگری را بپذیرد.

جلسه پنجم: فعالیت کتاب نگارش بخش دو 30 دقیقه، ارزشیابی 20 دقیقه

فعالیت های نگارشی:
در فعالیت های این بخش دانش آموزان باید داستان ناتمامی را به سرانجام برسانند. در نگارش داستان های ناتمام دانش آموزان باید از دنیای خود فراتر روند و به جهان بیرون توجه کنند و حوادث و اتفاق ها را تحلیل کنند.
در داستان نویسی گفته می شود که هیچ تفنگی بیهوده به دیوار آویخته نمی شود. بنابراین دانش آموزان برای ادامه و تکمیل داستان از سرنخ های موجود در بخش ابتدایی داستان کمک بگیرند.
جلسه ششم: فعالیت کتاب نگارش بخش سه 50 دقیقه

فعالیت نگارشی:
یکی از انواع نوشته گزارش است. گزارش نیز انواعی دارد. هدف از نوشتن گزارش غالبا انتقال اطلاعات یا اخباری به خواننده است، خواننده ای که از آنها بی خبر است یا اطلاع کاملی از آنها ندارد.
از انواع گزارش می توان به گزارش خبری، گزارش توصیفی و مصاحبه اشاره کرد. گزارش آنچه در مدرسه دیده اید یک گزارش توصیفی به شمار می رود.
فعالیت سوم این بخش به منظور تقویت تفکر خلاق و انتقادی دانش آموزان طراحی شده است و بر درک شخصی دانش آموزان تاکید دارد، اما می توان از آن به عنوان موضوعی برای نوشتن بهره جست.

جلسه هفتم: هنر و سرگرمی و درک متن 50 دقیقه
4
درک متن:
هدف اصلی این فعالیت بررسی میزان درک مطلب از طریق خواندن متن هایی ست که جملات آنها توسط حروف ربط به هم ربط داده شده اند.
برای تمرین بیشتر می توان از روش های زیر بهره جست:
نوشته هایی با حروف ربط نامناسب در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد. دانش آموزان ابتدا به تصحیح حروف ربط می پردازند و سپس به سوالات درک متن پاسخ می دهند.
سه ستون در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد. ستون اول شامل دو جمله است. ستون دوم شامل حروف ربط است و ستون سوم سوالات درک متن.
دانش آموزان در مرحله نخست باید از بین حروف ربط، حرف ربط مناسبی انتخاب کنند و جمله مرکبی بسازند. در مرحله بعد، سوال درک متنیِ متناسب با جمله مرکب را از ستون سوم انتخاب کنند.

جلسه هشتم: کارگاه درس پژوهی 50 دقیقه

فعالیت اول:
برای انجام دادن این فعالیت می توان از روش واحد کار بهره جست. واحد کار فعالیت یادگیری طبیعی است و با جست و جو و حل مسئله انفرادی صورت می گیرد.
ایده آل آن است که دانش آموزان خودشان به طرح ریزی، اجرا و ارزشیابی واحد کار اقدام کنند.
در دوره ابتدایی الزامی است که معلم واحد کار را انتخاب و دانش آموزان را در جریان کار قرار دهد. مهم ترین نقش معلم دراجرای روش تدریس حاضر، همراهی و هدایت دانش آموزان برای دستیابی به هدف و ارزشیابی کار خودشان است. به همین منظور ابتدا در کلاس درس به شیوه بارش فکری چند شخصیت برجسته از دیدگاه های مختلف توسط دانش آموزان پیشنهاد می گردد. سپس معلم با یک سازماندهی منظم پژوهش پیرامون یکی از شخصیت های ماندگار را به هر یک از دانش آموزان، محول می کند.
فعالیت دوم:
فعالیت شماره دو این بخش شایسته است در صورت امکان در کتابخانه مدرسه اجرا شود.
فعالیت سوم:
قالب های شعر فارسی: منظور از قالب یک شعر، شکل قرار گرفتن مصرع ها و نظام قافیه آرایی آن است. شعر در تعریف می گنجد و نه در قالب، ولی شاعران و مخاطبان آنها، به مرور زمان به تفاهم هایی رسیده اند و شکل هایی خاص را در مصراع بندی و قافیه آرایی شعر به رسمیت شناخته اند.
به این ترتیب در طول تاریخ، چندین قالب پدید آمد و شاعران قدیم از محدوده این قالب ها خارج نشدند.
تنها در قرن اخیر، یک تحوّل جهش وار داشته ایم که اصول حاکم بر قالب های شعر را تا حدّ زیادی دستخوش تغییر کرده است.
1- قالب های کهن: شعر در قالب های کهن، دارای تعدادی مصراع هم وزن است. موسیقی کناری نیز در آن همواره وجود دارد و تابع نظم خاصی است. از معروف ترین قالب های کهن می توان به این موارد اشاره کرد: قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، ترجیع بند، ترکیب بند، مسمط، مستزاد، رباعی، دو بیتی، چهارپاره
2- قالب های نوین: در این گونه شعرها، شاعر مقیّد نیست در مصراع ها وزن یکسانی رعایت کند. در چیدن مصراع های هم قافیه نیز نظام ثابتی را رعایت نمی کند. طول مصراع، تابع طول جمله شاعر است و قافیه نیز هرگاه شاعر لازم بداند ظاهر می شود. در اینجا آزادی عمل بیشتر است و البته از موسیقی شعر کهن بی بهره است.

جلسه نهم: املای پایانی 50 دقیقه
با توجه به اهمیت املای پایانی می توان با انجام دادن فعالیت هایی واژه های مهم درس را یادآوری نمود. یکی از این فعالیت ها استفاده از روش چند حسی است.
روش چند حسی: در این روش چند حس بینایی، شنوایی و لامسه دانش آموز را در یادگیری املای کلمه کمک می کنند. این روش بیشتر قبل از املا و به منظور تمرین کلمات مشکل درس به کار گرفته می شود.
* ده واژه روی تابلو نوشته می شود. معلم از دانش آموزان می خواهد که با دقّت به کلمه های روی تابلو نگاه کنند. (این کلمات از متنی که قرار است از آن املا گفته شود انتخاب می شود. )
* دانش آموزان کلمات را می خوانند و در هوا به صورت ذهنی می نویسند.
* سپس دانش آموزان آن کلمات را در جمله ای مناسب به کار می برند. (تثبیت و تعمیق یادگیری)
* معلم کلمات را از روی تابلو پاک می کند و به دانش آموزان فرصت می دهد تا کلمات را بدون خطا از روی حافظه بنویسند.
* معلم کلمات را روی تابلو می نویسد تا دانش آموزان آنها را با املای خود مطابقت دهند و به درستی یا نادرستی نوشته خود پی ببرد.
* پس از این فعالیت، متن املا توسط معلم در کلاس قرائت می شود.

پاسخ فعالیت های کتاب
* درک مطلب صفحه 78
1- چرا شهید مانند چراغ خانه است؟
چون شهید مانند چراغی که خانه را روشن می کند، در تاریکی های روزگار، راه درست را به ما نشان می دهد.
2- شما هم مانند شاعر، شهید را با یک جمله ی زیبا توصیف کنید.
شهید مثل شمعی است که خود می سوزد و راه درست را به ما نشان می دهد.
3- چه شباهتی بین شهدا و خورشید وجود دارد؟
خورشید با نورش همه جا را روشن و گرم می کند: شهید نیز در تاریکی های زمانه، راه را روشن می کند و به ما راه درست را نشان می دهد.
* درک و دریافت صفحه 82
2- چرا بهمنیار به بوعلی آن پیشنهاد را کرده بود؟
زیرا بهمنیار به خاطر استعداد خدادادی و فکر خلاق بوعلی سینا دچار شگفتی شده بود و او را سرآمد همه ی مردم می دانست.
3- بوعلی چگونه بهمنیار را به اشتباهش آگاه کرد؟
در یکی از شب های سرد زمستان از بهمنیار خواست تا برایش از بیرون آب بیاورد. اما بهمنیار که در جای گرم و راحت خوابیده بود هر بار بهانه می آورد و درخواست استادش را رد می کرد. بوعلی سینا با استفاده از این ماجرا به بهمنیار یادآور شد که سخنش حتی در شاگرد قدیمی اش نفوذ ندارد اما با آنکه از دوران زندگی پیامبر(ص) زمان بسیاری می گذرد، نفوذ گفتار ایشان در دل مومناش، آنچنان شدید است که پیروانش در هر شرایط، چه در گرما و سرما و چه در سختی و آسایش، دستور ایشان را از روی علاقه اجرا می کنند.

چگونگی تدریس(طرح درس)
* هدف کلی
از دانش آموزان انتظار می رود در پایان درس با مقام والای شهدا آشنا شوند.
* اهداف رفتاری
– آشنایی با جایگاه و مقام والای شهداء
– تقویت اهمیت حفظ ارزش های انقلاب اسلامی
– آشنایی با نقش شهدا در تداوم انقلاب اسلامی
– تقویت توانایی خوانش شعر
– با لحن و آهنگ مناسب آشنایی با نمونه برجسته ای از شعر نو
– آشنایی با آرایه تشبیه و اثر بخشی آن در نوشته
– تقویت شناخت آرایه تشبیه در متون نظم و نثر
* رفتار ورودی
دانش آموزان با مطالب درس قبل آشنا هستند.
* ارزشیابی تشخیصی
سوالاتی از درس قبل از دانش آموزان می پرسیم.
* رسانه های آموزشی
کتاب فارسی ششم ابتدایی، تابلو و ماژیک یا گچ
* روش های یاددهی یادگیری
پرسش و پاسخ، بحث گروهی، روش تدریس مبتنی بر بیان فکر
* مدل چینش کلاس
به صورت ردیفی و گروهی
* فعالیت های مقدماتی
شاداب و با انرژی وارد کلاس می شویم و با نام و یاد خدا بعد از حضور غیاب و احوال پرسی با دانش آموزان و بررسی تکالیف و ارزشیابی تشخیصی درس را شروع می کنیم.
* ارائه درس
این روش دو بعد اساسی دارد: شناختی و اجتماعی
دانش آموزان به صورت انفرادی و گاه به صورت گروهی به بیان فکر می پردازند و سعی می کنند دیگران را هم از آنچه در ذهنشان می گذرد، آگاه سازند. در این دو بعد دانش آموزان هم از نظر فکری و هم از لحاظ اجتماعی پرورده می شوند.
برای اینکه معلمان بتوانند از روش بیان فکر بهره گیرند، انتظار می رود، دو قاعده اساسی را در مدیریت کلاس درس بپذیرند:
– ممکن است سرو صدای زیادی در کلاس ایجاد شود، ولی نتیجه آن می تواند فعالیتی سازنده باشد.
– اگر دانش آموزان اجازه داشته باشند دیدگاه های خود را ابراز کنند. قادر خواهند بود به سوال های بسیار زیادی پاسخ دهند.
بقیه مراحل تدریس به شیوه ای که در قسمت نکات آموزشی و روش تدریس بیان شد؛ انجام گردد.
* ارزشیابی پایانی
از دانش آموزان می خواهم به صورت خلاصه آنچه را که یاد گرفته اند توضیح دهند و فعالیت های تعیین شده را انجام دهند.
* تعیین تکلیف
چرا در طول تاریخ شهدا و تمام کسانی که جان خود را در راه وطن فدا کرده اند، مورد احترام هستند؟
به غیر از مواردی که در متن درس اشاره شده که شما شهدا را به چه چیزهایی تشبیه می کنید؟


تعداد صفحات : 11 | فرمت فایل : WORDx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود