کلاه دیوان
نتیجه گیری
نتیجه می گیریم که قارچها نه گیاه هستند و نه جانور و 38 هزار نوع قارچ وجود دارد که برخی از آن ها خوراکی هستند و برخی دیگر غیر خوراکی و سمی هستند و برای رشد و تکثیر به ترکیبات آلی برای دریافت انرژی و کربن نیاز دارند. اکثر قارچها در خاک و آب به سر می برند و در این نواحی بقایای گیاهی و جانوری را تجزیه می کنند.
بعضی از قارچها یا تثبیت نیتروژن به گیاهان کمک می کنند و با گیاهان به طور همزیست زندگی می کنند. قارچها تاثیر زیاد و متفاوتی در طبیعت دارند. گونه ای از آنها باعث ایجاد و یا درمان بسیاری می شوند .قارچ های خوراکی از نوع قارچهای کلاه دار هستند.
سپاسگزاری
در ابتدا از خداوند منان تشکر و سپاسگذاری میکنیم که به ما توانایی تفکر عطا فرموده و ما را یاری کرد تا این تحقیق را با موفقیت به پایان برسانیم . در ادامه تشکر می کنیم از خانم اربابی که در انتخاب طرح و موضوع تحقیق به ما کمک کردند و همچنین خانم حسین که همواره در طول تحقیق ما را راهنمایی کردند.و همچنین قدران زحمات مادران گرامی خانم ها حسن نیا مادر زینب حاج حسنی که در نوشتن دفتر کارنما و جمع آوری مطالب اینترنتی و نصب کار روی کارتون پلاست همراه ما بودند و سرکار خانم فاطمه حیدری مادر مریم صیادی که در تهیه ی کتاب از کتابخانه و مقاله های مربوط به موضوع تحقیق از کتابخانه ما را یاری کردند و در انتها با تشکر از دخترانمان خانم ها زینب حاج حسنی و مریم صیادی که تلاش خود را کردند تا این تحقیق را با موفقیت به پایان برسانند.
منابع
پرورش قارچ های خوراکی و سمی .نویسنده: فتح ا… فلاحیان.انتشارات : دانشگاه تهران
قارچ خوراکی تکنولوژی پرورش و تولید کنترل بیمایها نویسنده: حسین متقی انتشارات : سپهر
قارچ صدفی و سایر قارچ های خوراکی پرورش جهان نویسنده: حسین متقی انتشارات: اندیشه فردا
www.donyaha.com
wsargharch.blogsky.com
تحقیق زمینه ای
قارچ ها : دسته ای جداگانه از یوکاریوت ها را تشکیل می دهند و نه گیاه هستند و نه جانور . این دسته همگی دگرپرورده یا دگرخواه بوده و برای شد و تکثیر به ترکیبات آلی برای دریافت انرژی و کربن نیاز دارند.
قارچ ها هواز یا ناهوازی اختیاری هستند.
اکثر قارچها گندروی(ساپروتروف) بوده، در خاک و آب به سر می برند و در این نواحی، بقایای گیاهی و جانوری را تجزیه می کنند. قارچها مانند باکتری ها در تجزیهٔ مواد و گردش عناصر در طبیعت دخالت داشته، حائز اهمیتند. علم مطالعهٔ قارچ ها را قارچ شناسی نامیده و علم مطالعهٔ قارچ های انگل برای انسان را قارچ شناسی پزشکی گویند این انگل ها بیماری های زیادی به وجود می آورند.
قارچ ها تاثیرهای زیاد و متفاوتی در طبیعت دارند. گونه ای از قارچ ها با تخمیر انگور آن را تبدیل به شراب می کند. گونه ای دیگر انگورها را بر روی تاک می کُشد. گونه ای دیگر باعث سیاه شدن رنگ کاشی های حمام می شود و گونه های دیگر قارچ، باعث ایجاد یا درمان بیماری می شوند یا باعث پوسیدگی چوب یا رویش دوبارهٔ ریشهٔ گیاه می شوند. قارچ ها بر خلاف گیاهان نمی توانند خوراک خود را تولید کنند؛ بنابر این برای ادامهٔ زندگی ناچارند مصرف کننده باشند.
یش از 38 هزار نوع قارچ وجود دارد که بعضی از آنها سمی اند و بعضی از آنها قابل خوردن می باشند. رنگ، شکل و اندازه ی قارچ ها می تواند خیلی متنوع و مختلف باشد. سلسله قارچ ها به دو شاخه قارچ های کاذب و قارچ های حقیقی تقسیم می شوند.
بعضی از قارچ ها با تثبیت نیتروژن به گیاهان کمک میکنند و بعضی دیگر به خاطر داشتن این ویژگی با گیاهان به طور هنریست زندگی میکنند.
قارچها انواع خوراکی نیز دارند که زیرشاخه بازیدیومایکوتا و از نوع قارچ چتری هستند. قارچ های خوراکی از لحاظ نوع تغذیه شان به دو دستهٔ: تجزیه کننده های اولیه و تجزیه کننده های ثانویه تقسیم می شوند: تجزیه کننده های اولیه به دسته ای از قارچها اطلاق می گردد که توانایی تجزیهٔ سلولز و بقایای مردهٔ گیاهی را دارند .
این دو دسته برای رشد به شرایط خاصی نیاز دارند که عبارتند از:
1)PH : هر میکروارگانیسم نیازمندPH خاص خود می باشد . میدان فعالیت قارچها بسیار زیاد است . به همین دلیل میوه جات بیشتر کپک می زنند و باکتری ها روی آن ها رشد نمیکنند.
2)رطوبت : برای رشد هر میکروارگانیسم رطوبت لازم می باشد.
3) پتانسیل اکسیداسیون و احیاء: نیاز به اکسیژن اکثر قارچها هوازی هستند .تعداد کمی هم هستند که حالت بی هوازی اختیاری دارند.مخمرها هم بیشتر هوازی هستند اما از طریق بی هوازی هم می توانند رشد کنند.
4)دما: از نظر درجه حرارت برای رشد معمولاً فروفیل( 35 تا25 ) هستند ولی تعدادی از آنها گرما دوست و بعضی هم سرما دوست هستند و در دمای 5- تا 10- درجه به خوبی رشد میکنند.
5) مواد غذایی شامل آب، منابع انرژی شامل قندها، الکلها، اسیدهای آلی، کربیدها منابع پروتئینی و مواد معدنی کپک ها نسبت به مخمرها نیاز کمتری به مواد معدنی دارند.بعضی میتوانند مقداری از مواد مورد نیاز خود را بسازند .
برخی از آنتی بیوتیکها از کشت قارچ تهیه می شوند. قارچها همچنین به عنوان مهار کننده آنزیم به کار برده می شوند انواعی از قارچها خاصیت توهم زایی دارند.
قارچها به خصوص مخمرها موجب برخی بیماریها در انسان مانند کچلی مو و ناخن می شوند.
در ماتوفیتها دسته ای از قارچها می باشند که باعث ایجاد بیماری پوستی در بدن می شوند.
اما تجزیه کننده های ثانویه برای شد و تغذیه به محیطی احتیاج دارند که قبلاً توسط میکروب هاتجزیه شده باشند. قارچ های سمی متنوعی نیز در طبیعت رویش دارند. تغذیه از این قارچ ها منجر به بروز علایم متعدد روانی و جسمی تا مرگ می گردد.
نام دیگر قارچ های خوراکی یا قارچ ها کلاه دار سماروغ بوده . مردم عادی به آن کلاه دیوان و چشم مار هم می گویند. قارچ یک کلمه انگلیسی است که به طور مستقمی از نام لاتین ان یعنی Mushroom به تصویب رسیده است. التبه خود این کلمه هم از زبان یونانی گرفته شده است. که اشاره به ساختار ماکروسکوپی و مووفولوژی قارچ دارد.
قارچ های ذره بینی را به دو دسته کپک ها و مضدر ها تقسیم می کنند.
کپک عنوان کلی است که بر همه گونه های قارچ های ذره بینی که به صورت رشته های چند سلولی رشد می کنند اطلاق می شود. در زمان های قدیم از کپ ها برای درمان بیماری ها استفاده می کرده اند. از کپک ها دارویی به نام پنیسلین تولید میکنند. کپک ها می توانند در یخچال رشد کنند. برخی کپک های مضر سومی به نام مایکوترکسین از خود ترشح میکنند که می توانند باعث ابتلا به انواع سرطان ها و تولید نوزادان ناقص الخلقه شوند. از آن جایی که این سم به عمق مواد غذایی نفوذ میکند و باعث آلودگی آن میشود نمی توان توصیه کرد که مستحق کپک زده غذا را اجرا کرد و باقی آن را استفاده کنید.مخمرها دسته ای را یوکاریوت های تک سلولی هستند که در فرمانرو قارچ ها و شاخه آسکومسیت ها دسته بندی می شوند. معروف ترین آنها ساکارماسیمی نام دارد که به مخمران نیز معروف است و در تخمیر خیمر نان نقش دارد. مخمرها اغلب به روش تقسیم سلولی جوانه زدن ، تکثیر می شوند ولی ممکن است تکثیر جنسی حاصل ادغام دو سلول نیز داشته باشند.
سرفصل های مهم تحقیق
قارچ ها به دو دسته مهم 1-خوراکی ها 2- غیر خوراکی ها تقسیم می شوند.
خوراکی ها از نوع قارچ های کلاه دار بوده که این قارچها خوراکی از لحاظ نوع تغذیه به دو دسته 1-تجزیه کننده های اولیه 2- تجزیه کننده های ثانویه تقسیم می شوند.
قاچهای غیر خوراکی و ذره بینی به دو دسته 1- کپک ها 2-مخمرها
خواص دارویی کپک ها
بیماری های قارچی
شرح نمایش علمی از نوع تحقیق
عناوین و ایده های زیادی در ابتدای طرح به ذهنمان رسید. در ابتدا تصمیم گرفتیم که در مورد مغز انسان و چگونگی کار هر کدام از اعضای آن تحقیق کنیم اما وقتی چندین کتاب و مقاله را مطالعه کردیم فهمیدیم که موضوع انتخابی به دلیل پیچیدگی های فراوان مناسب این سن نبوده و باید طرحی دیگر را انتخاب کنیم.
از آنجا بود که طرحی دیگر را انتخاب کردیم که در اکثر اوقات با آن رو به رو هستیم و آن موضوع قارچها و کپک ها بود و اثر خطرناکی که می تواند بر روی غذاها و خوراکی های ما بگذارند. تا شاید با مطالعه این تحقیق بفهمیم که به سادگی از کنار غذاهای آلوده و سم های موجود در غذاهای کپک زده نگذریم و به سلامت غذایی خود اهمیت دهیم.
فهرست مطالب
نتیجه گیری
سپاسگزاری
منابع
تحقیق زمینه ای
سرفصل های مهم تحقیق
شرح نمایش علمی از نوع تحقیق