تارا فایل

طرح جابربن حیان تولید یک مروارید



نام طرح:
سازمان آموزش و پرورش
مدیریت آموزش و پرورش
تهیه کنندگان:
پایه تحصیلی :
نام مدرسه:
معلم راهنما:
سال تحصیلی :

جدول برنامه ریزی
عنوان
تاریخ
زمان
1-شرکت در جلسه توجیهی
27/09/1396
2 ساعت
2-انتخاب موضوع
29/09/1396
2 روز
3-جمع آوری اطلاعات
10/10/1396
5 روز
4-طرح طبقه بندی
11/10/1396
یک روز
5-نتیجه گیری
17/10/1396
یک هفته
6-سپاسگزاری
19/10/1396
2 روز
7-منابع
22/10/1396
3 روز
8-طرح از نگاه تصویر
10/11/1396
یک هفته

جلسه توجیهی
1-جلسه توجیهی
از طرف مدرسه مامانها را به جلسه در مورد طرح جابربن حیان دعوت کردند. همگی در مدرسه حاضر شدیم و در جلسه شرکت کردیم. در این جلسه خانم جلالی توضیحاتی در مورد چگونگی طرح مطرح کردند. ما هم سوالاتی را در این مورد پرسیدیم و جواب گرفتیم. بعد بچه ها به گروههای سه نفره تقسیم شدند. ما یعنی( سارینا، زهرا، مبینا) با همدیگر یک گروه سه نفره تشکیل دادیم. بعد با مشورت با هم و مشورت با خانم جلالی تصمیم گرفتیم موضوعی را برای این طرح انتخاب کنیم .خانم جلالی چند تا موضوع را پیشنهاد دادند و ما موضوع خودمان را برای طرح مان با کمک هم انتخاب کردیم.

2-انتخاب موضوع
ما بعد از چند روز فکر و تحقیق موضوعی را انتخاب کردیم البته برای انتخاب از خانم جلالی و سرکار خانم نجاری هم کمک گرفتیم و ایشان به ما اطلاعاتی در مورد موضوع مودر نظر دادند.
موضوع طرح ما در مورد دندان ها بود که ما بین دندان شیری و دائمی دندان شیری را انتخاب کردیم که مناسب سن خودمان است.

3-جمع آوری اطلاعات
بعد از انتخاب موضوع به همراه دوستان و مامانها به کتابخانه عمومی شهدای گرمه رفتیم و با کمک کتابدار کتابخانه کتابهایی را که با موضوع تحقیق ما یعنی دندان ها مربوط می شد جمع آوری کردیم.

3-1-نکاتی جدی از دندان شیری کودکان
معمولاً هنگامی که کودک 6 ماهه است اولین دندان های شیری در دهان او ظاهر می شود. رویش بقیه ی این دندانها تا پایان 2 یا 3 سالگی طول می کشد.
تعداد دندانهای شیری در هر فک 10 عدد و در تمام دهان 20 عدد است.
دندانهای شیری کودکان معمولاً از 6 سالگی شروع به افتادن می کند. افتادن دندانهای شیری از دو دندان جلویی بالا و پایین شروع می شود. گاهی ممکن است دندانهای شیری کودکان شش ماه زودتر یا شش ماه دیرتر.

3-2-دندانهای کودک در شکم مادر
جالب است بدانید که دندانهای شما هنگامی که هنوز به دنیا نیامده اید و جنینی آرام در شکم مادرتان بوده اید شکل گرفته اند در چهارمین هفته پس از شروع بارداری ناحیه ی تشکیل صورت در سر انسان مشخص می شود.
وقتی که شما دو یا سه ماهه بوده اید جوانه تمام دندانهای شیری در دهان شما تشکیل شده است.
اولین دندان نرم و شل بوده و به تدریج آهکی و سخت می شود.
3-3-تاثیر تغذیه بر سلامت دهان و دندان
این که چگونه دندانهای کودک توسط اسیدهای یاد شده متاثر می شوند به عوامل زیادی از جمله میزان آسیب پذیری دندان و توانایی بزاق در خنثی کردن اسیدهای تولید شده بستگی دارد.
باید توجه داشت که منبع کربوهیدرات ها تنها قندها و شیرینیجات نیستند و سایر مواد غذایی مانند سیب زمینی، برنج، و حتی داروهای شیرین شده نیز می تواند در پوسیدگی دندان کودک نقش داشته باشد.
تعداد دفعات، قوام و چسبندگی کربوهیدرات مصرفی از عوامل مهم در ایجاد پوسیدگی دندان هستند .هر چه تعداد دفعات تماس با مواد قندی بیشتر باشد کاهش پی – اچ در دهان طولانی تر خواهد بود. در واقع تعداد دفعات مصرف از مقدار مصرف مواد قندی مهمتر است.

میان وعده های توصیه شده برای سلامت دهان

میوه های تازه
ماست
سبزیجات خام
آب میوه ها
پنیر
ذرت بود داده
شیر
آب
3-5-علت پوسیدگی دندان های شیری
بروز پوسیدگی دندان های شیری در دو سال اول تولد بیشتر به این دلیل رخ می دهد که مادران شیرده بچه را با شیر می خوابانند و در طول ساعات شب حین خواب چندین وعده شیر به او می دهند این مسئله باعث می شود قند شیر که همان لاکتوز است به مدت طولانی در مجاورت دندان ها باقی می ماند و سبب تخریب آنها می شود.
این در حالی است که اگر مادران بعد از دادن شیر ، قدری به کودک خود آب بدهند و یا با گوش پاک کن تمیز کنند تا از بروز پوسیدگی جلوگیری شود.
بعد از پایان 2 سالگی اگر تعداد دفعات خوراکی های حاوی قند را به یک یا 2 وعده در روز کاهش دهند و بعد از آن به کودک خود آب بدهند تا دندان هایشان شسته شود به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند.
انتخاب ساده ی قندی که سریعتر از دهان پاک می شود نیز راهی مناسب در کاهش پوسیدگی دندان های شیری است.

3-6-نخ دندان
استفاده از نخ دندان در کودکان سنین پایین تر به علت اندازه حفره دهان و همکاری کم آنها بسیار دشوار است .بهتر است تا تمرکز اصلی بر روی مسواک زدن بوده و استفاده کردن از نخ دندان به کودکان در سنین بالاتر اختصاص یابد.
مکمل های فلوراید
آب مورد استفاده توسط خانواده ابتدا باید از نظر محتوای فلوراید آن مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس مقدار مناسب فلوراید تکمیلی تجویز شود. همچنین توصیه می شود تا برای ایجاد اثر موضعی باید اجازه داد تا قرص ها یا لوزها در دهان حل شده و به تدریج بلغ شوند. زمان مناسب برای استفاده از فلوراید تکمیلی پس از مسواک زدن دندان ها و قبل خواب است. این امر کمک می کند تا بزاق حاوی مقادیر بالای فلوراید در تماس با سطح دندان قرار گرفته و بهترین اثر محافظت را ایجاد نماید.
3-7-دندان قرچه
دندان قرچه ساییدن دندان ها به یکدیگر است که معمولاً در هنگام خواب رخ می دهد ولی این مشکل می تواند در کودکان با نیازهای خاص مرقبتی در طی بیداری نیز دیده شود. گزارش نشان می دهد که 25% -20% تمامی کودکان و 21-8% از تمامی جمعیت آمریکا به این عارضه مبتلا می شود. برخی والدین اظهار می دارند که صدای دندان قرچه کودکان راحتی از اتاق دیگری با درب بسته می شنوند. در صورت ادامه دندان قرچه، عوارضی چون سردرد، درد عضلانی، اختلاف در عملکرد مفصل فکی، گیجگاهی و آسیب های پایدار دندان ممکن است بوجود آید.

3-8-وظایف دندان های شیری
1-جویدن غذا :
همانند دندان های دائمی وظیفه جویدن و خرد کردن دندان ها و آماده کردن برای بلغ را به عهده دارد.
2-حفظ فضا و رشد آرواره ها:
هر دندان شیری مسئولیت حفظ فضا ازم برای دندان جانشین خود را به عهده دارد. از طرف دیگر حضور دندان های شیری در محل خود باعث رشد طبیعی آرواره ها می گردد.
در صورتی که یک دندان شیری زودتر از موعد از دست برود علاوه بر از دست دادن فضای لازم برای رویش دندان دائمی ، رشد آرواره ها نیز در این ناحیه دچار اختلال می شود. دندان های دائمی که در اینده بیرون خواهد آمد فضای کافی نداشته و در نتیجه روی هم افتاده و نامرتب شدن آنها خواهد شد.
3-تکلم ، بلع و تنفس
دندان های شیری در انجام طبیعی هر یک از اعمال تکلم ، بلع و تنفس نقش مهمی به عهده دارند.
3-9-نکاتی برای مسواک زدن صحیح
حداقل روزی دوبار مسواک بزنید. اگر می توانید بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید. مسواک زدن باعث می شود که جرم دندان ها برداشته شود. هنگامی که باکتریهای موجود در جرم دندان با غذاهایی که می خوریم تماس پیدا می کنند، از خودشان اسید ترشح می کنند این اسیدها باعث سوراخ شدن دندان می شود.

برای مسواک زدن صحیح اقدامات زیر را انجام دهید:
1-مقداری خمیر دندان حاوی فلوراید بر روی مسواک قرار دهید. 2-با یک چرخشی کوچک، مسواک را در طول دندان ها حرکت دهید.3- بر روی سطح جونده دندان را نیز مسواک بزنید. مطمئن شوید که مسواک در تمام شیارهای دندان قرار می گیرد.
4-با استفاده از همان حرکات چرخشی کوچک ، قسمت پشت دندان های پایینی و بالایی را تمیز نمایید.
5-با ملایمت چند بار بر روی زبانتان مسواک بکشید. این کار را از عقب به سمت جلو انجام دهید. این کار باعث میشود که باکتری های روی زبان برداشته شود و نفستان تازه شود.
6-بعد از اینکه به مدت دو تا سه دقیقه مسواک زدید دهنتان را با آب بشویید.
7-هر 3 یا 4 ماه یک بار مسواکتان را عوض نمایید.

طرح طبقه بندی
دندان ها

دندان های شیری دندان های دائمی

5-نتیجه گیری
پس از انجام این تحقیق به این نتیجه رسیدیم که:
خداوند خلقت بی نظیری دارد. و همه چیز را به صورت مختف و گوناگون آفریده است از جمله اسکلت بدن انسان را با نظم خاص و پیوسته بهم آفریده که اگر هر کدام از اعضا از کار بیفتد دیگر اعضای بدن مختل می شود.
که سیستم دهان و دندان نیز مستثنا از این اعضا نیست. و دندان های شیری به اندازه دندان های دائمی مهم است و اگر از آن به درستی مراقبت نشود بعد از رویش دندان های دائمی آنها نیز آسیب می بینند.
پس با مسواک زدن به موقع و تغذیه سالم و مناسب از این نعمت همیشه در اختیار مراقبت کنیم.
با مراقبت از آنها به نوعی از خداوند سپاسگزاری می کنیم.

6-سپاسگزاری
-در ابتدا خداوند را شاکریم به خاطر لطف و مهربانی بی پایانش و به خاطر لطفی که در حق ما داشته تا بتوانیم با لطف خدا و کمک دوستان این طرح را به پایان برسانیم.
-از مادران عزیزمان تشکر می کنیم که به ما در جمع آوری ، تایپ و چاپ مطالب کمک کردند.
-از مدیر محترم خانم چمن و دبیر مهربانمان خانم جلالی عزیز و سرکار خانم نجاری که ما را در انجام این طرح کمک و راهنمایی کردند کمال تشکر و قدردانی را داریم.
-از مامان سارینا و مبینا متشکریم که در تهیه و نوشتن دفترچه به ما کمک کردند.

7-منابع
دندان پزشک خانوداه /تالیف : دکتر سید جلال پورهاشمی
بیماریهای دهان و دندان در کودکان /تالیف: دکتر فرمهر ابطحی
رهنمایی پزشکی خانوداه/ تالیف : دکتر تونی اسمت
سایت :
Namnak.com
Irandentalclinic.com
Persiampersia.com

فهرست مطالب
3-1-نکاتی جدی از دندان شیری کودکان
3-2-دندانهای کودک در شکم مادر
3-3-تاثیر تغذیه بر سلامت دهان و دندان
3-5-علت پوسیدگی دندان های شیری
3-6-نخ دندان
3-7-دندان قرچه
3-8-وظایف دندان های شیری
3-9-نکاتی برای مسواک زدن صحیح
4- نتیجه گیری
5-سپاسگزاری
6-منابع

تولد یک مروارید


تعداد صفحات : 16 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود