نتیجه گیری
پس از انجام تحقیق به این نتیجه رسیدیم که:
بازیافت یعنی مواد و چیزهای بی مصرف را بری مصرف و استفاده دوباره آماده کردن است که ما می توانیم موادی همچون کاغذ، مقوا، قوطی نوشابه، پلاستیک و… را بازیافت کنیم و با جمع آوری به محیط زیست خود کمک کنیم که هم از آلودگی نجات پیدا کنیم و هم به پاکیزگی خود کمک کنیم.
سپاسگزاری
در پایان از خدا مهربان تشکر می کنم که ما را در این امر یاری نموده و همچنین از معلم مهربان و دلسوز خود خانم توسلی و خانم نجاری که به ما در این امر کمک فراوان کردند تشکر فراوان داریم. و همچنین از پدر و مادر خود کمال تشکر را داریم که به ما کمک فراوان کردن هم از نظر مالی و هم علمی.
منابع:
-بازیافت برای کودکان.نوشته : جیل گیبونز.ترجمه و گردآوری: علی اصغر عطاء الهی
– راهنمای علمی بازیافت.نوشته گروه زمین.ترجمه : هایده کروبی
باز هم زباله: نوشته: کارن اکانر . ترجمه : منیر شاخساری
1-چیزهایی که ما روزانه استفاده می کنیم مانند روزنامه ،قوطی های آلومینیومی و بطری های پلاستیکی ، از موادی ساخته شده اند که از زمین بدست می آید. روزنامه را از درخت تهیه می کنیم، قوطی کنسرو را از فلزات درون زمین می سازیم، زمین را حفر می کنیم و از آن نفت بدست می آوریم تا پلاستیک درست شود.
2- بازیافت از دو راه به ذخیره انرژی کمک می کند.
-به جای هدر دادن انرژی برای بدست آوردن مواد از زمین از مواد قبلی استفاده می کنیم.
-کارخانه ها انرژی کمتری مصرف می کنند زیرا تبدیل مواد بازیافت شده به مواد تازه آسانتر است.
2)تولید محصولات مختلف آلودگی ایجاد می کند. مثلاً دودکش کارخانه ها، هوا را آلوده می کند. مواد شیمیایی که برای تولید کاغذ یا پلاستیک به کار می رود به دریاچه ها و رودخانه ها می ریزد و آنها را آلوده می کند. پس اگر کالا جدید بخواهیم ، آلودگی همیشه وجود دارد ولی اگر بخواهیم آلودگی را کاهش دهیم می توانیم از مواد بازیافت شده استفاده کنیم.
بازیافت سبب پاکیزه نگه داشتن آب و هوا می شود که این کار به سود مردم گیاهان و جانوران است.
3) آیا می دانید؟
ضایعات کاغذ و مقوا شامل: شانه تخم مرغ ، جعبه کفش ، جعبه بیسکویت، لوله های دستمال توالت ، جلد دفتر و … است.
نمی توان از کاغذ ترکیبی کاغذ مرغوبی برای نوشتن درست کرد ولی می توان آن را برای درست کردن مقوا جعبه و کاغذ بسته بندی استفاده کرد.
معما:
یک بطری پلاستیک آب معدنی را به چه شکل های دیگر می توان دید؟
– به شکل نیمکت در پارک
مسخره است ولی واقعیت دارد.
بطری پلاستیکی بازیافت شده نوشابه را ذوب و به مواد جدیدی مانند، نیمکت پارک، فرش، بالش ، ظروف سوپ خوری، قلم مو و حتی لباس تبدیل می کنند.
وَ کُلُوا وَ اشرَبُوا وَ لـا تُسرِفُوا…) اَعراف/31
ترجمه ی آیه:
(بخورید و بیاشامید و اسراف نکیند)
تحقیق زمینه ای
با رشد جمعیت و گسترش شهر نشینی تولید زباله بیشتر و بیشتر می شود. چرا به زباله طلای کثیف می گویند؟
زیرا زباله ارزش اقتصادی زیادی دارد. همه زباله ها را نمی توان بازیافت کرد. بیشتر زباله ها را برای دفن بهداشتی می برند.
محل دفن جایی است که کامیونها با زباله خود را در آنجا خالی می کنند کف بعضی از این محل های دفن بهداشتی را لایه ای خاک رسی می ریزند و روی آن را با ورق پلاستیک می پوشانند و سپس زباله ها را روی آن می ریزند .بلدوزر همه زباله ها را به جلو هل می دهند و با خاک رویشان را می پوشاند تا بوی بد پراکنده نشود.
کار مهم نان خشک، کاغذ ، مقوا ، شیشه ، قوطی و پلاستیک را در خانه به صورت جداگانه جمع آوری کنیم، این کار یعنی تفکیک در مبدا بازیافت از همین جا شروع می شود و کار مهم تر زباله های خشک و تر را یک جا نریزید.
مشکل بزرگ ظروف پلاستیکی این است که دیر تجزیه می شوند و محل های دفن بهداشتی زباله را پر می کنند.
گاهی جوی های آب، حاشیه خیابانها، کناره پیاده روها، لای بوته های گل و گیاه و روی شاخه درختان پر از کیسه پلاستیکی و نایلون می شود. پلاستیک های استفاده شده را باید بازیافت کرد. پلاستیک ها پس از جمع آوری شسته ، بعد خُرد می شوند، سپس آن ها را ذوب می کنند و مجدداً به صورت دانه در می آورند.
شیشه مایعی شفافی و شکل پذیری است که از آن بطری و ظرف های مختلف می سازند.
برای تولید یک کیلوگرم شیشه از مواد اولیه، مقداری انرژی لازم است ولی در تولید شیشه به کمک بازیافت 32 درصد انرژی کمتر مصرف می شود.با تولید شیشه از بازیافت شیشه های به درد نخور هوا 20درصد و آب 50 درصد کمتر آلوده می شود .بیشتر مردم قوطی های خالی نوشابه و آبمیوه را دور می ریزند اما این قوطی ها می توان بارها استفاده کرد.
هر چه مردم بیشتر صرفه جویی کنند و بازیافت کنند زباله کمتر تولید می شود و زمین مکان سالم تری و امن تری برای زندگی خواهد شد.هدف اصلی بازیافت، حفظ محیط زیست و کاهش استفاده از زمین برای دفن زباله.یادتان باشد زباله های خطرناک را جداگانه جمع آوری کنید.
بازیافت می تواند عادت بسیار مفید و سرگرم کننده ای باشد، پس بیایید بازیافت کنیم.
فهرست مطالب
نتیجه گیری 1
سپاسگزاری 1
منابع: 1
تحقیق زمینه ای 5