تارا فایل

طرح جابربن حیان برکت سفره نان


تحقیقات جزئی

رسول خدا می فرماید:" صَغّروا رُغفانَکُم فانّهُ مَعَ کُلَّ رغیف برَکَه"
تکه های نانتان را کوچک بگیرید که با هر تکه نانی، برکتی جداگانه است.
نگذاشتن چیزی روی نان:
فضل ابن یونس می گویند: ابوالحسن نزد من صبحانه خورد در این هنگام کاسه ای آوردند که زیر آن نان بود، فرمودند: نان را گرامی تر از آن دارید که زیر کاسه باشد و به من گفت: به غلام بگو که نان را از زیر کاسه در آورد.

صدقه دادن نان:
پیامبر (ص) فرمودند:
فانَّ الخُبز مُبارکٌ اَرسَلَ الله لَهُ الساءُ مِدرارا وَ لَهُ اَنبتَ الله المَر علی وَ به صَلیتُم.
نان مبارک است خدای بزرگ برای آن آسان را فرستاد که بسیار ببارد و به خاطر نان زمین را رویانید و به وسیله نان می توانید نماز بخوانید.
پیامبر(ص): کسی که پاره ی نان صدقه دهد، نزد خدا بزرگ می شود مانند کوه اُحد.
دهد بده ای صدقه از قرص نان *** بزرگش نمایند خدا آن چنان
که گردد همانند کوه اُحد *** نگر رحمت و لطف حق را تو خود

تحقیقات جزئی
نان ها:
نان های سالم و مغذی: این نان ها حاوی آرد گندم، آرد سویا، سبوس و سایر افزودنی ها می باشد که با پختن و بخار پز شدن بدست می آید.
نان های سالم و غیر مغذی: به نان هایی می گویند که فایده ای برای بدن ندارند و چون این نان ها زیاد الک می شوند، آب و مایعات را به خود جذب نمی کنند و باعث ایجاد اختلال در روده ها میشود.

راه های حفاظت و تازه بودن نان:

1-محافظت در برابر هوا 2- فریزر کردن نان تا مدت یک هفته نه زیادتر 3- زود بُرش ندادن نان چون رطوبت آن گرفته شده و خشک می شود 4-مخمر کمتر اضافه کردن 5- اضافه کردن روغن به نان که باعث نرمی می شود.
تحقیقات جزئی

معرفی چند نوع نان سبوس دارد و مفید و پر مصرف

1-نان گندم سبوس دار 2- نان گندم غنی شده 3- نان جو 4- نان سویا 5- نان چاودار که بعد گندم اهمیت زیادی دارد 6- نان ذرت 7- نان سیاه که سرشار از سبوس است 8- نان بلغور که سرشار از آهن و فیبر است.
معرفی چند نوع نان کم مصرف و کم فایده و کم انرژی
1-نان مِسی 2- نان مشوش 3- نان سوزن دار 4- نان دو الکه 5- نان سیلو
6- نان نشاسته ای 7- اکثر نان های فانتزی

تحقیقات جزئی

انواع تخمیر ( یا روش پخت نان)

1-روش شیمیایی یا استفاده ازجوش شیرین که اکثر نانوایی ها به خاطر تقاضای زیاد مردم برای نان به خاطر نبود فرصت از این روش استفاده می شود و این روش نان تُردی و کیفیت و ماندگاری زیادی ندارد.
2- روش استفاده از خمیرمایه که در کشورهای پیشرفته از این روش استفاده می شود. و در این روش خمیرمایه باعث تخمیر مواد قندی و نشاسته ای ، پف کردن و ترد شدن نان می شود و هیچ ضرری برای ما ندارد.

عنوان پروژه
((برکت سفره))

سپاس گذاری:
خداوند بزرگ را شاکریم که ما را در اتمام این طرح کمک کرد.
ابتدا از دبیران گرامی خانم جلالی و خانم نجاری که ما را در تهیه ی مطالب ما را یاری نمودند کمال تشکر را داریم.
از مادر یلدا موسی زاده به خاطر اینکهدر تهیه کتاب ، گرفتن مطالب از اینترنت و تهیه وسایل مورد نیاز طرح به ما کمک کردند تشکر کرده.
از مادر نازنین زهرا محمدی جهت فراهم نمودن وسایل مورد نیاز طرح و تهیه ی کتاب و عکس کمال تشکر را داریم.
و از مادر زینب عباسی مقدم جهت تهیه ی طرح و وسایل مورد نیاز آن و آماده نمودن طرح ما را کمک کردند تشکر کرده.
و تشکر از شبکه بهداشت جهت قرار دادن پمفلت های آموزشی جهت تهیه ی طرح جابر.

نتیجه گیری:

1-نان های سالم نان هایی هستند که سرشار از ویتامین ها هستند و مفید برای بدن ما هستند .
2-نان های ناسالم باعث بیماری های گوارشی ، سرطان و یبوست می شوند.

بسمه تعالی
عنوان پروژه: برکت سفره
سازمان آموزش و پرورش
مدیریت آموزش و پرورش شهرستان
تهیه کنندگان:
پایه ی تحصیلی:
نام مدرسه:
معلم راهنما:
سال تحصیلی :

منابع استفاده شده
1-دانشنامه ی دانش گستر . نویسنده : کامران فانی، محمدعلی سادات
2-دایره المعارف جامع تصویری . نویسنده : جولی فریز .مترجم: لاله ی جعفری
3- فرهنگ فارسی . نویسنده : دکتر معین
4- فرهنگ نامه ی جوان .نویسنده : کاظم طلایی و مجید هادی
5- خوشه .نویسنده : معصومه جوادی
6- پمفلت آموزشی مجله ی تصویری بهداشت سلامت. نویسنده : زهره فرج پور
7- سایت اینترنتی: www.helth.ahaums.ac.ir- www. Yjc.ir –

تحقیق زمینه ای
نانی که مصرف می کنیم تاریخچه ی 9 هزارساله دارد. ایرانیان باستان اولین تولید کننده ی گندم بودند.
نان قطعه ای از آرد خمیر شده است که روی آتش پخته می شود.
نان هایی که برای ما مضر است عبارتست از:
1-نان دو الکه : نانی که دو بار آن را الک کرده و سبوس آن کامل گرفته شده است.
2- نان نشاسته ای : نانی که از نشاسته ی خالص درست شده و باعث ایجاد وقفه در بدن می شود.
3- نان سیلو: نانی که از گندم کهنه و تلخ تهیه می شود.
4- نانی که خیلی سفید است و دارای جوش شیرین زیاد است و فسفر و منیزیم ندارد.
نان هایی که خیلی مفید است.
1-مفید ترین نان ها، نان سنگک است چون میزان سبوس آن زیاد است و ویژگی آن عطر خب و قابلیت سیر کنندگی بالا می باشد.
2- نان سبوس دار: نانی که سرشار از سبوس است و مدت پخت آن طولانی تر است و باعث پیشگیری از سوء تغذیه می شود.
3- نان جو: یکی از بهترین نان ها است که باعث کاهش قند، چربی، کنترل فشار خون و ضد سرطان است.
فهرست مطالب
تحقیقات جزئی 1
نگذاشتن چیزی روی نان: 1
صدقه دادن نان: 2
تحقیقات جزئی 3
نان ها: 3
راه های حفاظت و تازه بودن نان: 3
معرفی چند نوع نان سبوس دارد و مفید و پر مصرف 4
انواع تخمیر ( یا روش پخت نان) 5
عنوان پروژه 6
سپاس گذاری: 7
نتیجه گیری: 8
منابع استفاده شده 10
تحقیق زمینه ای 11


تعداد صفحات : 12 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود