تارا فایل

طرح جابربن حیان دستگاه جوجه کشی آزمایشگاهی خانگی



عنوان: دستگاه جوجه کشی آزمایشگاهی خانگی

تعریف نیاز:
جهت کاربرد در کلاس درس مقطع ابتدایی و با ماهیت آزمایشگاهی ساخته شده است.
به غیر از کادر کلاس و آزمایشگاه می توان در محیط خانه نیز فرایند تولید جوجه ی پرندگان را عملاً ببینیم و یک نوع سرگرمی و تفنّن نیز ایجاد خواهد شد.

مشخصات طرح:
شکل : مکعب مستطیل
جنس: پلاستیک و زر ورق آلومنیوم
طول: 32 سانتی متر
عرض: 25 سانتی متر
وزن تقریبی: 1400 گرم
هزینه ی تولید با تمام قطعات: 70هزار تومان
سپاسگزاری
اول از همه ، سپاس پروردگاری را که سلامتی فکر و جان عنایت فرود که شکر این نعمات با سالهای سال بندگی به جای نتوان آورد.
با تشکر و امتنا از پدر و مادر بزرگوار به خاطر مساعدت مالی و هنری و…
از معلم دلسوز و مدیر آموزشگاه به خاطر راهنمایی های لازم تشکر فراوان از برگزارکنندگان طرح جابرن حیان.

نتیجه گیری
یکی از فواید این طرح وزن کم آن و استفاده از امکانات و وسایل ساده و قابل دسترس بوده است.
می توان گفت که کار این دستگاه برای کودکان مشتاق و علاقه مند به پرندگان لذت بخش است. و آنها می توانند با بالا بردن دامنه ی مطالعات خود نقاط ضعف را بر طرف کرده و با بکارگیری افکار خلاقانه ای ، طرح های بهتری ارائه دهند.

طراحی و ساخت
مراحل کار در ساخت به ترتیب زیر است.
-تهیه محفظه ی اصلی که از یک جانونی مستعمل استفاده و داخل آن با ورق آلومینیوم پوشانده می شد.
-سوراخ کردن قسمت های تحتانی کار و عبور لامپ از آن .
-نصب پمپ آب و اتصالات شیلنگ و بطری آب و هدایت آن به داخل جعبه
-ساخت چرخاننده تخمها
-نصب رطوبت سنج و دماسنج در محل مناسب
-آزمایش دستگاه بدون تخم نطفه دار
-آزمایش دستگاه با تخم نطفه دار
-آزمایش دستگاه با تخم و مراقبت 22روزه و در نهایت تولید جوجه
منابع
– اصول جوجه کشی طیور/مولف مهندس مهدی خسته گی/محل نشر : تهران تاریخ انتشار:1390
– کتاب جوجه کشی .نویسنده مهرداد نفیسی
– استفاده از مقالات مرتبط از گروه صنعتی اسکندری
– اطلاعات اینترنتی در این خصوص و استفاده از افراد متخصص بومی و مرغداری های اطراف

تحقیق زمینه ای
تحقیقات به عمل آمده پیرامون موضوع از افراد کارآزموده و اینترنت انجام شده است.
در این تحقیق به موارد زیر به طور کامل پی برده شد.
1- تهیه ی تخم نطفه دار سالم و مناسب
2- تامین دما و تنظیم آن در طول دوره
3- تامین رطوبت و تنظیم آن در طول دوره
4- تهویه هوای مناسب تخم ها
5- چرخش تخمها در طول دوره هر حداقل 48 ساعت یکبار
در دستگاه های جوجه کشی اتوماتیک تمام موارد فوق به طور خودکار انجام می شود و در صورت ایجاد مشکل دستگاه اخطار می دهد.
اما در این دستگاه تمام تنظیمات باید آگاهانه و توسط شخص انجام شود.

طرح های اولیه و نهایی:
طرح اولیه ی این کار با کارتن و بدون تنظیم رطوبت انجام شد و به علت اینکه نتیجه ای حاصل نشد تغییراتی در طرح اولیه صورت پذیرفت . و در نهایت این طرح با جنس پلاستیک و تنظیمات حرارتی و رطوبتی مناسب انجام شد. طرح نهایی شامل وسایل زیر است:
1- محفظه پلاستیکی و مقداری زرورق آلومینیومی
2- لامپ 100 و مقداری سیم و دو شاخه
3- دیمر جهت تنظیم نور و حرارت
4- پمپ آب ، بطری نوشابه و شیلنگ انتقال ، ظرف کوچک
5- دماسنج، کلید و باطری
6- رطوبت سنج
7- دستگاه چرخاننده تخم ها
تحلیل داده ها و آزمایش:
از نظر تنظیم رطوبت و دما، انتظارات ما برآورده شد .اما طرح هنوز عیوبی جزئی دارد که نیاز به رفع آن است.
1-قفسه ی تخم ها کوچک است و ظرفیت چندانی ندارد.
2- طرز قرار گرفتن تخمها که باید از قسمت تیزی تخم رو به پایین باشد ولی در چرخاننده ی دستگاه ما این گونه نیست.
آزمایش در طرح اولیه ما را دچار یاس و ناامیدی کرد اما در طرح نهایی بعد از 22 روز ، نتیجه ی مطلوبی حاصل شد.

مشخصات دانش آموز:

پایه
دبستان

98-97

فهرست مطالب

تعریف نیاز:
مشخصات طرح:
سپاسگزاری
نتیجه گیری
طراحی و ساخت
منابع
تحقیق زمینه ای
طرح های اولیه و نهایی:
تحلیل داده ها و آزمایش:
مشخصات دانش آموز:


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود