31:نقطه سر به سر مرکب در چه شرایطی صفر می شود؟
جواب
اگر در شرکتی هزینه های ثابت یا هزینه های مالی داشته باشیم ،هیچگاه صفر نخواهد شد.یعنی تنها در شرایطی صفر خواهد بود که هزینه های ثابت و هزینه های مالی صفر باشد.
32:درچه شرایطی درجه اهرم مرکب مثبت می شود در حالی که درجه اهرم مالی آن شرکت منفی است؟
جواب
DFL=EBIT/(EBIT-ln〖tⅇ rest 〗 )
وقتی هزینه بهره بیش از سود قبل از بهره و مالیات باشد(اگر تمام هزینه های ثابت در یک دوره مالی صفر شوند نقطه سر به سر،صفرمی شود).
33:چه تفسیری عمده ای از درجه اهرم مرکب می شود؟
جواب
اهرم مرکب ترکیبی از اهرمهای مالی و عملیاتی است و برای نشان دادن روابط متقابل اهرمهای مالی و عملیاتی بر یکدیگر و پی بردن به چگونگی تاثیر فروش در تغییر سود هر سهم ازآن استفاده می شود.
اگر سود هر سهم،یک متغییر مسقل باشد،اهرمی که بین این دو متغییر وجود دارد اهرم مرکب نامیده می شود.اهرم مرکب نشان دهنده درصد تغییر درEPSبه ازای یک درصد تغییر فروش است. اهرم مرکب حاصل ضرب اهرم مالی و عملیاتی است.
34:چگونه می توان درجه اهرم مرکب را معیار ریسک کل شرکت به حساب آورد؟
جواب
درجه اهرم مرکب مشخص می کند که با هر یک درصد تغییر در فروش شرکت، سود هر سهم چند درصد تغییر خواهد کرد و بر این اساس می تواند مشخص کند سود هر سهم کدام شرکتها به تغییرات فروش شدیدتراست و بر این اساس ریسک بیشتری دارد.
35:شرکتی سرمایه گذاری عمده ای می کند و نقطه سر به سر کل شرکت بالاتر می رود،اما سطح تولید ثابت است،در ریسک شرکت چه تغییری رخ داده است؟توضیح دهید.
جواب
اگر تصمیم به سرمایه گذاری جدیدی بگرید و چگونگی تامین مالی آن باعث شود که نقطه سر به سر کل شرکت جابجا شود،درجه ریسک کل شرکت (که به وسیله اهرم مرکب اندازه گیری می شود)نیز تغییر کند و در اینجا چون نقطه سر به سر جا شده و در محل بالاتری نسبت به قبل قرار گرفته است ریسک کل شرکت نیز بیستر می شود
36:مزایای تجزیه وتحلیل نقطه سر یه سر رابرشمارید؟
جواب
1:با استفاده از این روش می توان سطح کنونی عملیات و چگونگی تامین مالی آن را تجزیه و تحلیل کرد تا تاثیر هر یک از این عوامل در سود هر سهم محاسبه و تعیین می شود.به علاوه می توان تاثیرات متقابل اینها را در سود هر سهممحاسبه کرد.
2:از معادله جبری صورت سود و زیان می توان برای محاسبه نقطه سر به سرشرکت(از نظرعملیاتی،مالی و کل شرکت)استفاده کرد.
3:با کمک معادله جبری صورت سود و زیان می توان تاثیرتغییرات هم زمان درآمد و اجزای تشکیل دهنده هزینه را درسود هر سهم محاسبه کرد.
37:معایب تجزیه و تحلیل نقطه سربه سر را برشمارید؟
جواب
1:معادله صورت سود و زیان مبتنی برثابت ماندن قیمت واحد قیمت واحد محصول است، به عبارت دیگر با استفاده از این روش نمی توان قیمت واحد محصول را در یک دوره حسابداری و نیز هزینه تولیدات متعدد و هزینه های نیمه متغیر را تغییر داد.
2:با این روش ها می توان بازده را محاسبه کرد ولی نمی توان ریسک مربوط را تعیین کرد.اگر تصمیمات فقط برا ساس تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر گرفته شود به مسئله ((ریسک و بازده))شرکت توجهی نخواهد شد.
38:مزایای تجزیه و تحلیل اهرمها را برشمارید؟
جواب
1:اهرمها مشان دهنده تغییرات بسیار شدید سود قبل از بهره و مالیات و سود هر سهم(به ازای یک درصد تغییر در فروش)هستند.
2:با استفاده از روش های مبتنی بر اهرمها می تئان علت انحراف سود قبل از بهره و مالیات و سود هر سهم و به عبارت دیگر،انحراف مقدار واقعی نسبت یه مقدار پیش بینی شده را بیان کرد.
3:برای محاسبه ریسک می توان از اهرمها استفاده کرد،به این ترتیب که برای محاسبه ریسک تجاری، از اهرم عملیاتی و برای محاسبه ریسک مالی ،از اهرم مالی و برای محاسبه ریسک کل شرکت،از اهرم مرکب استفاده می کنند.
39معایب تجزیه و تحلیل اهرمها را بر شمارید؟
جواب
1:از آنجا که برای هر یک مقادیر فروش درجه اهرم ویژه ای وجود دارد،هر تغییری که در مقدار فروش رخ دهد باید درجه اهرم را دوباره محاسبه کرد.اگرمقادیر سایر اجزای تشکیل دهنده معادله نیز تغییر کندباید محاسبات را دوباره انجام داد،به همین علت تفسیر ضریبهای متعلق به اهرمها بسیار دشوار است.
2:اگرچه با استفاده ازاهرم اشتباهات رخ داده در پیش بینی ها توجیه پذیراست ،اهرمها به خودی خود مقادیر تولیدیت سود قبل از بهره و مالیات را پیش بینی نمی کنند.
3:اهرم های مختلف نمی توانند شاخص ریسک باشند،زیرا در برگیرنده احتمال زیان نیستند.