فهرست
عناوین صفحه
عنوان پژوهش ………………………………………………………………………………………………….. 3
هدف پژوهش ……………………………………………………………………………………………………..4
مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………..5
علائم ویروس کرونای ………………………………………………………………………………………….6
نکات ایمنی سازمان جهانی بهداشت ……………………………………………………………………9
شیوه گرداوری اطلاعات ……………………………………………………………………………………..14
ابزار گردآوری اطلاعات ………………………………………………………………………………………15
نتایح پژوهش ……………………………………………………………………………………………………16
پیشنهادات ………………………………………………………………………………………………………17
سوالات ……………………………………………………………………………………………………………18
منابع ………………………………………………………………………………………………………………..19
عنوان و پرسش پژوهش
بیماری کرونا
سوال ) راهکارها برای جلوگیری از همگیر شدن بیماری کرونا چیست ؟
هدف پژوهش
هدف از این تحقیق که سلامتی یکی از مهمترین نعمت های خداوند است که انسان باید از نعمت الهی خوب نگهداری کنند لذا هدفم برای جلوگیری از بیماری شایع کرونا جلوگیری از این بیماری و راهکارها و علایم این بیماری به دوستانم میباشد که بتوانند در این دوره ی سخت بتوان جان خود ، خانواده ، اقوام و آشنایان خود را حفظ کنند
مقدمه
سلامت انسان همانند سایر نعمات خداوندی با تلاش وکوشش در اختیار شخص قرار می گیرد.کسی که بخواهد جسمی سالم وروحی شاداب داشته باشد باید با برنامه ریزی مشخص ، پیروی از قواعد سلامت وپی گیری همه جانبه به این هدف خود نائل شود.
انسان موجودی است پیچیده وعوامل زیادی بر روح وجسم وی تاثیر می گذارند. در سلامتی بهداشت و تغذیه یکی از علل پیشرفت مسلمانان در پزشکی، توجه پیامبر اکرم (ص) به مسائل بهداشتی بوده است. اسلام، درباره اصول کلی پزشکی و بهداشت دستورهایی به پیروانش داده است که می توان از این دستورها به عنوان یکی از پایه های علم پزشکی اسلامی یاد کرد.
تا کنون هزاران نفر به این ویروس آلوده شده اند و افراد زیادی جان خود را از دست داده اند. در این بین تعدادی از افراد آلوده به این ویروس هم درمان شده اند. بیشترین میزان فراگیری ویروس در چین مشاهده شده اما موارد بسیار زیادی هم در کشورهای دیگر از جمله ایران دیده شده است.
موارد زیر علائم ویروس کرونای جدید هستند:
تب یا لرز
سردرد
سرفه ، گلودرد، انسداد بینی یا آبریزش بینی
از دست دادن ناگهانی حس چشایی یا بویایی
تنگی نفس یا مشکل در تنفس
حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
سرگیجه، یا درد عضلات یا بدن
با شناخت علائم کرونا و رعایت نکات بهداشتی ارائه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی که در این مطلب به آن ها می پردازیم، از سلامت خود و دیگران محافظت کنید.
دستان خود را به طور مرتب بشویید
به طور منظم و با دقت دستان خود را با آب و صابون یا محلول ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید.
چرا؟ شستن دست ها با آب و صابون یا محلول ضدعفونی کننده حاوی الکل، ویروس هایی را که ممکن است به دست های شما منتقل شده باشند، از بین می برد.
فاصله استاندارد با دیگران را رعایت کنید
با کسانی که سرفه یا عطسه می کنند، حداقل یک متر فاصله داشته باشید.
چرا؟هنگام سرفه و عطسه قطرات ریزی از بینی و دهان افراد به بیرون پرتاب می شود. اگر شما به آن ها خیلی نزدیک باشید و فرد دیگر مبتلا به ویروس باشد، این ذرات ریز که حاوی ویروس COVID-19 هستند از طریق تنفس به بدن تان وارد می شوند.
از تماس دست ها با چشم ها، بینی و دهان خودداری کنید .
چرا؟ دست ها با سطوح مختلفی در تماس هستند و ممکن است ویروس را جذب کنند. زمانی که دست ها به ویروس آلوده شدند، به راحتی می توانند ویروس را به چشم ها، بینی و دهان انتقال دهند و از این طریق ویروس وارد بدن شما شده و شما را بیمار کند.
بهداشت تنفسی را تمرین کنید .
مطمئن شوید که شما و اطرافیانتان بهداشت تنفسی را رعایت می کنند. بهداشت تنفسی به معنی پوشاندن دهان و بینی با داخل آرنج یا دستمال کاغذی هنگام عطسه و سرفه و دور انداختن دستمال به سرعت است.
چرا؟ قطرات ریزی که با عطسه و صرفه از دهان و بینی ما خارج می شوند، ویروس را گسترش می دهند. با رعایت نکات بهداشتی تنفسی، می توانید از اطرافیان خود در برابر ویروس هایی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونای جدید COVID-19 محافظت کنید.
اگر علائم کرونا را دارید با مراجع مربوطه تماس بگیرید .
در صورتی که احساس ناخوشی می کنید در خانه بمانید. اگر علائمی مانند سرفه و تنگی نفس را در خود احساس کردید به پزشک مراجعه کنید، مراجع مربوط را مطلع کنید و از توصیه های متخصصین سلامت مربوطه پیروی کنید.
چرا؟ متخصصین ملی و محلی شما به روزترین اطلاعات در مورد شرایط منطقه شما را دارند. اطلاع دادن به کمک رسان ها کمک می کند که شما را فورا به مراکز درمانی مناسب ارسال کنند. این کار هم برای خودتان بهتر است و هم از انتشار ویروس و عفونت های دیگر جلوگیری کرده اید.
برای پیشگیری ازابتلا به ویروس کرونا از توصیه های مراکز بهداشت پیروی کنید
در مورد جدیدترین اطلاعات و اقدامات در مورد ویروس COVID-19 مطلع باشید و توصیه های مراکز بهداشت یا محل کار خود را در مورد اینکه چطور از خود و دیگران در برابر ویروس COVID-19 محافظت کنید، جدی بگیرید.
چرا؟ مراکز بهداشت هر منطقه به روزترین اخبار در مورد انتشار ویروس COVID-19 در منطقه را دارند و می توانند بهترین منبع برای راهنمایی مردم آن منطقه جهت محافظت از خودشان باشند.
نکات ایمنی سازمان جهانی بهداشت
نکات و توصیه های ایمنی سازمان جهان بهداشت برای افراد ساکن در شهرهای آلوده به ویروس کرونا جدید یا همان COVID-19 یا افرادی در ۱۴ روز گذشته به چنین مناطقی مراجعه کرده اند به شرح زیر است.
نکات ایمنی گفته شده در قسمت قبلی را به درستی رعایت کنید.
اگر برخی علائم کرونا را دارید یا احساس ناخوشی می کنید، حتی اگر علائم جزئی مثل سردرد و آب ریزش بینی دارید، تا زمانی که علائم برطرف شوند، در خانه بمانید. چرا؟ خودداری از ارتباط با دیگران و مراجعه به مراکز درمانی، باعث می شود تا مراکز درمانی کار خود را بهتر انجام دهند و از شما و دیگران در برابر احتمال ابتلا به ویروس COVID-19 و دیگر ویروس ها محافظت کنند.
ویروس کرونا انسانی موجب سرماخوردگی شده و در گاستروانتریت نوزادان دخالت دارند. ویروس کش خاصی برای عفونت های کرونا ویروس وجود ندارد. فیلم پیشرفت کرونا گویا این واقعیت است. دستورالعمل مراقبت بیمار مشکوک به کورنا ویروس جدید را وزارت بهداشت و درمان منتشر نموده است. یک کرونا ویرا باعث شیوع جهانی و سندروم تنفسی حاد بسیار سخت(SARS) در سال 2002 شد. کرونا ویروس های جانوری موجب بیماری در حیوانات اهلی می شوند که از نظر اقتصادی اهمیت دارند و در حیوانات پست باعث عفونت های پایدار در میزبانهای طبیعی خود می گردند. چون کشت کرونا ویروس های انسانی مشکل است ، به همین علت خصوصیات آنها به خوبی شناخته نشده است. به گزارش "ورزش سه" تعدادی ورزشکار نیز به این بیماری دچار شده بودند.دو گروه آنتی ژنی از کرونا ویروس های انسانی به نام نژاد 229EوOC43 وجود دارند. کرونا ویروسی که در سال 2002 از مبتلا به سندروم حاد تنفسی (سارس) جدا شد ، در گروه 2 به عنوانOC43 قرار دارد. کرونا ویروس های حیوانات اهلی و جوندگان در این دو گروه قرار دارند. گروه متمایز آنتی ژنی دیگری (سومین گروه) یافت شده است به نام ویروس برونشیت عفونی مرغ ها که به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است . به نظر می رسد که نا هم تیپی عمده آنتی ژنی در بین نژادهای یک گروه یعنی نژاد 229E وجود دارد. واکنش متقاطع بین برخی از نژادهای انسانی با بعضی از نژادهای جانوری وجود دارد. بعضی از این ویروس ها دارای هماگلوتینین می باشند
در آزمایشگاه ویروس شناسی دکتر ناجی جهت تشخیص آن از تست سریع ویرال به روش مولکولار استفاده می شود. در آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری تست های تشخیص بیماریهای ویروسی با تعرفه دولتی انجام می شوند.زمان جوابدهی تستها از بیست و چهار ساعت لغایت هفتاد و دو ساعت می باشد. به منظور ارتقا سطح بهداشت جامعه طرح تحول سلامت به دستور رهبر عظیم الشان ایران اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای به شخص رئیس جمهور ، مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست جناب آقای دکتر علی اکبر ولایتی و وزارت بهداشت و درمان ابلاغ گردید و در سراسر ایران راه اندازی گردید و در بیمارستان مسیح دانشوری که قطب علمی سل و بیماریهای ریوی در ایران می باشد نیز در حال اجرا است. به این منظور تستهای تشخیصی ویروس شناسی انواع ویروسهای بیماریزا با هزینه اندک و نرخ دولتی و در زمان جوابدهی سریع در آزمایش گاه ویروس شناسی دکتر ناجی انجام می شود. در آزمایشگاه ویروس شناسی پزشکی مسیح دانشوری بیماری آنفلوانزا به روش تست ویروسی مولکولار سه روزه و با تعرفه دولتی انجام می شود.در تست تشخیصی مربوط به نمونه های اورژانسی مانند نمونه مایع نخاع یاCSF زمان جوابدهی به کمتر از زمان بیست و چهار ساعت کاهش می یابد. دکتر سید علیرضا ناجی ریاست مرکزVRC را به عنوان قطب ویروس شناسی کشور و تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیvrc.sbmu در مرکز ـآموزشی پژوهشی درمانی سل و بیماریهای ریوی و با آدرس اینترنتیvrc.sbmu.ac.ir به عهده دارند.
* بیماری زایی:
کرونا ویروس ها به مقدار زیاد ، اختصاصی گونه هستند . پاتوژنز بیماری های آنها در انسان به خوبی شناخته نشده است. اکثر کرونا ویروس های حیوانی به سلولهای اپی تلیال مجرای تنفسی و گوارشی حیوانات گرایش دارند. عفونت های کرونا ویروس در انسان معمولا به مجاری فوقانی تنفسی محدود می شود.
اپیدمی سال 2003 ویروس SARS، توسط بیماری تنفسی جدی ، شامل پنومی و نقص تنفس پیش رونده مشخص شد. به نظر می رسد که ویروس از میزبان غیر انسان منشا گرفته و قابلیت عفونی کردن انسان را به دست آورده باشد. در مناطق روستایی جنوب چین که اپیدمی از آنها آغاز شد ، انسان ، خوک و ماکیان اهلی در کنار هم زندگی می کردند و بسیاری از گونه های وحشی جهت مصارف غذایی و طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفتند. این شرایط باعث بروز سویه های جدید ویروس گردید.
به نظر میرسد که برخی کرونا ویروس ها عامل گاستروانتریت در انسان هستند ولی تا بحال جدا نشده اند.
یافته های بالینی:
کرونا ویروس های انسانی معمولا موجب سرماخوردگی بدون تب، در بزرگسالان می شوند. علائم عفونت های کرونا ویروس تنفسی در انسان مشابه عفونت های راینوویروس می باشد و به صورت آبریزش بینی و بی قراری ظاهر می شود. دوره کمون این بیماری حدود 2 تا 5 روز است و بیماری حدود 1 هفته ادامه دارد. مجرای تحتانی تنفسی به ندرت گرفتار می شود ، اگر چه پنومونی در سربازان به عفونت با کرونا ویروس ها نسبت داده شده است. کودکان مبتلا به آسم ، از حملات زیاد عطسه رنج می برند. بیماری ریوی مزمن در بزرگسالان ممکن است علائم تنفسی را تشدید کند.
کرونا ویروس جدید شناخته شده به نام سارس، باعث بیماری های تنفسی سختی می شود. دوره انکوباسیون حدود 6 روز است. علائم اولیه شامل تب لرز ، بی حالی ، سرگیجه ، سرفه و گلودرد هستند و پس از چند روز تنگی نفس پدیدار می شود. بسیاری از بیماران رادیوگرافی غیر عادی قفسه سینه دارند. برخی موارد به سرعت به سوی دیسترس تنفسی حاد پیشرفت می کنند و نیاز به حمایت های تنفسی (تنفس مصنوعی) پیدا می کنند. مرگ ، حاصل نقص تنفسی پیش رونده است که حدود 10درصد موارد میزان مرگ و میر بین میانسالان بالاتر است.
علائم بالینی اینتریت همراه با کرونا ویروس هنوز به خوبی مشخص نشده است. به نظر می رسد که این عفونت ها ، مشابه عفونت های روتاویروس باشند.
* تشخیص آزمایشگاهی:
تست های آزمایشگاهی، به طور معمول برای تشخیص عفونت های کرونا ویروس ها (مگر در مورد بیماریSARS) صورت نمی گیرند. روش موجود برای تشخیص کرونا ویروس ها از جملهSARS – Cov ، ردیابی ژنومRNA ویروس در مجرای تنفسی و نمونه های مدفوع به کمکRT-PCR می باشد. جداسازی کرونا ویروس ها، مشکل می باشد و در مورد SARS-Cov به شرایط(( biosafety level 3نیاز می باشد. آزمایش نمونه های مشکوک به وجودSARS-Cov، باید با در نظر داشتن شرایطBSL-2 در آزمایشگاه های ویروس شناسی صورت گیرد. آزمایش سرولوژی با بهره گیری از آزمایش الیزا ، می تواند در ارزیابی سرم های حاد و بهبود یافته، کمک کننده باشد. میکروسکوپ الکترونی ، در ردیابی ذرات مشابه کرونا ویروس در نمونه های مدفوع به کار می رود .
سازمان جهانی بهداشت در سرتاسر دنیا به دنبال شناسایی، ردیابی و محدود کردن ویروس جدیدی از خانواده ویروس کرونا به نام"کوید-۱۹" (COVID-19) است. ویروس COVID-19 هنوز در حال مبتلا کردن افراد زیادی در چین و شیوع در کشورهای دیگر دنیا است. این نوع ویروس کرونا در ایران هم در حال پراکنده شدن است. علائم بیماری کرونا در اکثر مبتلایان به این ویروس خفیف است و درمان می شود، اما ممکن است بیماری در برخی دیگر شدیدتر باشد و حتی منجر به مرگ شود.
شیوه گرداوری اطلاعات
مصاحبه با خانواده
طرح سوالات به صورت پرسش نامه
مطالعه دقیق از طریق اینترنت – مجله
ابزار گردآوری اطلاعات
اینترنت
کاغذ و خودکار
کامپیوتر و برنامه WORD
نتایح پژوهش
موثرترین راه های پیشگیری از ابتلا به کووید-19، عبارتند از: شست و شوی مرتب دست ها، استفاده از دستمال کاغذی یا آرنج خم شده برای پوشاندن صورت در هنگام سرفه و رعایت فاصله حداقل 1 متری (3 فوت) از افرادی که سرفه یا عطسه می کنند.
دوره نهفتگی یا کمون بیماری، یعنی مدتی که از زمان ورود ویروس به بدن تا بروز علائم بیماری طول می کشد.طبق تخمین های موجود، مدت دوره کمون بیماری کووید-19 بین 1 تا 14 روز است. رایج ترین دوره کمون این بیماری 5 روز است.
پیشنهادات
حتما نکات بهداشتی مرتبط با موادغذایی را رعایت کنید.
در مصرف گوشت خام، شیر و سایر محصولات حیوانی خیلی دقت کنید. تا از آلودگی موجود در غذاهای خام (پخته نشده) و محصولات حیوانی خام یا نیم پزشده، در امان بمانید.
* این ویروس تا چه مدت روی سطوح زنده می ماند؟
هنوز به طور قطعی مشخص نیست که ویروس عامل بیماری کووید-19 تا چه مدت روی سطوح زنده می ماند، مطالعات نشان می دهند که ویروس های کرونا (از جمله اطلاعات اولیه در مورد ویروس عامل کووید-19) ممکن است از چندین ساعت تا چندین روز روی سطوح زنده بمانند . مدت زمان بقای ویروس در شرایط متفاوت، متغیر خواهدبود (مثلاً جنس سطح مورد نظر، دما و رطوبت محیط).
*اگر فکر می کنید سطحی به ویروس آلوده است، به راحتی می توانید با موادضدعفونی کننده تمیزش کنید تا از خود و دیگران در برابر ابتلا به این بیماری محافظت کنید.
*دست هایتان را با آب و صابون بشویید یا با محلول های ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید.
*به چشم ها، دهان و بینی خود دست نزنید.
سوالات
* چه کسانی احتمال دارد به نوع شدید بیماری کووید-19 مبتلا شوند؟
این بیماری در سالمندان و افرادی با بیماری های زمینه ای (مثل فشار خون بالا، بیماری های قلبی، سرطان و دیابت) بیشتر از سایر افراد، به شکل شدید بیماری بروز پیدا می کند.این درحالی است که همچنان درمورد اینکه کووید-19 چگونه انسان را مبتلا میکند در حال آموختن هستیم.
* آیا مصرف آنتی بیوتیک در جلوگیری از ابتلا به کووید-19 یا درمان آن موثر است؟
خیر. آنتی بیوتیک ها هیچ تاثیری در جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی ندارند و فقط در درمان عفونت های باکتریایی موثر هستند.
بیماری کووید-19 نیز عامل ویروسی دارد، بنابراین آنتی بیوتیک بر آن بی تاثیر است.
آنتی بیوتیک ها نباید برای پیشگیری یا درمان بیماری کووید-19 استفاده شوند.
آنتی بیوتیک ها فقط باید با تجویز پزشک برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده شوند.
* برای پیشگیری و درمان کووید-19 دارو یا درمان خاصی وجود دارد؟
با اینکه بعضی از روش های درمانی خانگی، سنتی و جدید، ممکن است علائم بیماری کووید-19را کاهش یا تسکین دهند؛ اما باید بدانیم تا امروز هیچ دارویی برای پیشگیری و درمان این بیماری ساخته نشده است.
منابع :
https://www.imna.ir/news
https://fa.wikipedia.org
https://daneshyari.com
گردآورنده :
دبیر مربوطه :
کلاس :
دبیرستان :
21