تارا فایل

تحقیق ارتباط بین اضطراب امتحان و کارکرد اجرایی در دانش آموزان


بررسی رابطه کارکرد اجرایی و اضطراب امتحان در بین دانش آموزان دختر پایه هفتم شهرآران وبیدگل سال تحصیلی

چکیده
هدف: درپژوهش حاضر رابطه بین کارکردهای اجرایی و اضطراب امتحان در بین دانش آموزان دختر پایه هفتم شهر آران و بیدگل مورد بررسی قرار گرفته است.
روش: این مطالعه به صورت همبستگی روی 230 دانش آموز مشغول به تحصیل در پایه هفتم در مدارس دخترانه شهر آران و بیدگل انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه اضطراب امتحان TAIو آزمون اندره ری می باشد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از شاخص ضریب همبستگی، آزمونTو رگرسیون استفاده شد.
یافته ها: از بین کلیه مدارس دختر پایه هفتم230 دانش آموز (115 نفربا اضطراب پایین و115 نفر با اضطراب بالا) با روش تصادفی ساده انتخاب گردید.کارکرد اجرایی با استفاده از آزمون آندره ری و اضطراب امتحان با استفاده از پرسشنامه TAI سنجیده شد. تحلیل داده ها نشان داد که در مرحله کپی تفاوت معنادار وجود دارد((p>0/05 ولی در مرحله یادآوری تفاوت معناداری وجود ندارد.در اضطراب بالا تفاوت معنادار وجود دارد ولی در اضطراب پایین تفاوت معناداری وجود ندارد.تحلیل رگرسیون نشان داد که کارکرد اجرایی پیش بینی کننده ی موثری در اضطراب امتحان می باشد.
نتیجه گیری: نتایج از یک سو نشانگر شیوع اضطراب امتحان در دانش آموزان پایه هفتم واز سوی دیگر نشانگر اثر منفی اضطراب بر عملکرد اجرایی می باشد لذا توجه به آسیب شناسی، اجرای برنامه های پیشگیری ودرمان به موقع دانش آموزان ضروری به نظر می رسد.
کلید واژه: کارکرد اجرایی،اضطراب امتحان ،دانش آموزان
مقدمه
عبارت کارکردهای اجرایی1 یک عبارت کلی است که در برگیرنده دامنه وسیعی از فرایندهای شناختی وتواناییهای رفتاری است که شامل توانایی در حل مسئله،توجه،حافظه کاری،کنترل،کنترل تکانه،حفظ وتبدیل، استدلال کلامی،برنامه ریزی2 وسازماندهی3 است ‍(تهرانی دوست وهمکاران،1394)
کارکردهای اجرایی به امور شناختی سطح بالای فرد مانند اراده،افکار هدفمند،برنامه ریزی،خودآگاهی،خود پایی رفتار اطلاق می شود.این کارکرد با سلامت قطعه پیشانی مغزی ارتباط مستقیم دارد.این اصطلاح به عنوان یک فرایند پیچیده که در آن فرد تحت اجرای یک سلسله رفتارهای حل مسئله از ابتدا تا انتها قرار می گیرد،تعریف می شود.این فرایند شامل هشیاری و آگاهی نسبت به مسئله ،تدارک مجموعی از طرحها که تعیین کننده اعمال لازم برای حل مسئله اند،ارزیابی توانمندی میزان تاثیر گذاری طرحها،ارزیابی پیشرفت می باشد.(قمری گیوی و همکاران،1388)
همچنین کارکردهای اجرایی و استدلال هر دو،دو جنبه از هوش هستند و به واسطه عملکرد لوب پیشانی با یکدیگر رابطه دارند.در حالیکه هر دو ساختار به طور قابل ملاحظه ای با یکدیگر همپوشی دارند.تمایز بین آنها نامشخص و نا پیداست. (هیل و دکتر4،2007)
توصیف واقعی کارکردهای اجرایی به استعداد برنامه ریزی باز می گردد،استعدادی که به طور ذاتی بیان ارتباط بین رفتار و برنامه های جاری و پیامدهای آینده است.در کوتاه مدت برنامه ریزی به افراد کمک می کند فعالیتها را در زندگی روز مره به طور موثر انجام دهند و در بلند مدت نیز در صورت نداشتن برنامه ریزی زندگی روز مره با واکنش نشان دادن به فشارها تباه می شود. (گارنر5،2009)
حافظه کاری نیز به نگهداری اطلاعات در ذهن و کارکردهای روی آن مربوط می شود.حتی زمانیکه محرک اصلی موجود نیست فرد با استفاده از حافظه کاری می تواند عملیات ذهنی را انجام بدهد. اصغرپور،1386)
دانش آموزان قشر بزرگی از جامعه را تشکیل می دهند که تاثیر بسزایی در چرخه های اصلی کشور مانند صنعت، اقتصاد، فرهنگ وعلم دارند.دانش آموزان با مطالعه و تلاش برای یادگیری علم می توانند به خود،خانواده و کشورشان خدمت کنند. (احمد پور،1387)
اضطراب امتحان6 حالت خاصی از اضطراب عمومی است که شامل پاسخهای پدیدار شناختی،فیزیولوژیکی و رفتارهای مرتبط با ترس از شکست می باشد وفرد آن را در موقعیتهای ارزیابی تجربه می کند.بسیاری از فرایندهای شناختی وتوجهی با عملکرد موثر بر فرد هنگامی که اضطراب امتحان رخ می دهد تداخل می کنند. (سیبر7،1980)
طبق تحقیقات گذشته فیروزی(1389)رابطه بین کارکردهای اجرایی و اضطراب امتحان را در دانش آموزان مورد ارزیابی قرار داد او دریافت که بین اضطراب امتحان و دو مولفه استدلال و حافظه کاری همبستگی معناداری وجود دارد ولی بین سازماندهی-برنامه ریزی و اضطراب امتحان همبستگی معناداری وجود ندارد همچنین در این پژوهش بین کارکردهای اجرایی دانش آموزان دختر وپسر تفاوت معناداری بدست نیامد.
چراغی و همکاران(1387) نیز در تحقیق خود تحت عنوان مطالعه اثر اضطراب بر عملکرد حافظه فعال به این نتیجه دست یافتند افرادی که از اضطراب بالا برخوردار بودند عملکرد اجرایی پایین تری داشتند و بالعکس.
علیزاده و زاهدی پور(1383) در پزوهشی با عنوان کارکردهای اجرایی در کودکان با و بدون اختلال هماهنگی رشدی،کارکردهای اجرایی سازماندهی-برنامه ریزی،تصمیم و بازداری را در کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی بررسی کردند.یافته های این پژوهش نشان داد که کودکان دارای اختلال هماهنگی رشدی در کارکردهای سازماندهی برنامه ریزی و تصمیم گیری با کودکان عادی تفاوت دارند ولی در زمینه کارکرد بازداری هیچ تفاوت معناداری مشاهده نشد.
اضطراب امتحان در قرن حاضر خیلی گسترش یافته،باعث شده به عنوان یک عامل روان شناختی مورد توجه روانشناسان باشدبسیار دیده شده است که دانش آموزانی که از لحاظ توانایی و استعداد یادگیری در سطح یکسانی می باشند ولی عملکرد متفاوتی را به هنگام امتحان و یادگیری مطالب قبل از امتحان از خود نشان می دهند.سالانه تعداد زیادی از دانش اموزان در مدارس کل کشور با وجود توانایی و استعداد خوب جهت ادامه تحصیل دچار افت تحصیلی می شوند.چندین عامل در این مسئله دخیل هستند که از جمله آنها می توان به اضطراب امتحان اشاره کرد.بر روی اضطراب عوامل مختلفی مانند شیوه فرزند پروری ،شیوه نگرش نسبت به مدرسه،معلم و امتحان،احساسات منفی ،کاهش روابط اجتماعی و از جمله کارکردهای اجرایی می تواند تاثیر گذار باشد.دانش آموزانی که در کارکردهای اجرایی ضعیف هستند می توانند دچار مشکل اضطراب امتحان نیز شوند همچنین در زمینه های دیگری مانند مهارتهای اجتماعی،کنترل تکانه ها نیز دچار مشکل می شوند.
لیزاک8 (1995)کارکردهای اجرایی را جزئی از عملکرد شناختی که نقش کنترل کننده و مدیریت اجرایی پروسه های شناختی را بر عهده دارد می داند.این توانایی شامل مهارتهایی چون توانایی برنامه ریزی ،تفکر انتزاعی،ایفای نقش،شروع و توقف عملکرد،انتخاب استراتژی واطلاعات حسی لازم می باشد که اکثر این تواناییها برای یک آزمون مورد نیاز فرد است همچنین این کارکردها بر روی عملکرد کلی دانش آموز در مدرسه می تواند تاثیر داشته باشد.یکی از مهمترین راههای سنجش عملکرد دانش آموزان در مدرسه از طریق آزمون یا امتحان است که ممکن است در صورت نبود یا ایجاد خلل در کارکردهای اجرایی دانش آموزان،در حین آزمون یا امتحان آنها دچار اضطراب و دستپاچگی گردند.
کارکردهای اجرایی عامل موثر وتعیین کننده در برایندهای زندگی واقعی مانند هوش هیجانی،تفکر انتزاعی،کنترل رفتار،مهارتهای ارتباطی و همچنین در اضطراب امتحان می باشد. هنگامی که فرد نسبت به کارایی عملکرد،توانایی و استعداد خود در شرایط امتحان و ارزیابی دچار نگرانی ،تشویش و تردید می گردد.می توان از مشکل اضطراب به امتحان سخن گفت که میلیونها دانش آموز و دانشجو را مبتلا کرده و عامل 10 تا 20 درصد افت تحصیلی است.دانش آموزانی که اضطراب امتحان را در سطح بالایی تجربه می کنند افکار نامربوط به ذهن آنها خطور کرده و به مشکلات رفتاری و فیزیولوژیک برای آنها پدید می اورد و به موضوعاتی چون احساس عدم شایستگی،بی ارزشی،انتظار تنبیه و غیره زیاد فکر می کنند و افت تحصیلی نصیبشان می شود. (کلهری،1388)
بحث کارکردهای اجرایی یک حیطه وسیع و قابل توجه برای تمرکز بر روی فرایند های شناختی و فرا شناختی است و همینطور بررسی اضطراب امتحان مورد توجه و مورد نیاز روانشناسان تربیتی است ودر جوامع امروزی آدمیان برای انتخاب شغل،اخذ مدرک،استخدام،ملزم به شرکت در جلسات امتحان و ارزیابی هستند. (میر مهدی،1386) مطالعات نشان داده که اختلال در هر یک از مولفه های کارکرد اجرایی ممکن است باعث اثرات مخربی بر فعالیتهای روزمره زندگی افراد همچون توانایی کار کردن، توجه در مدرسه،عملکرد مستقل و آزادانه در خانه،حفظ روابط اجتماعی و ایجاد رفتارهای عاطفی و هیجانی مناسبی شود. (لوفیتز9،2004)
بنابراین اهمیت دارد جهت کاهش اضطراب امتحان،دانش آموزانی که دارای مشکل اضطراب هستند شناسایی شوند و آموزشهای لازم در جهت کارکردهای اجرایی ارائه بشود تا از فرسودگی تحصیلی دانش آموزان و آموزگاران جلوگیری شود.

روش کار:
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه کارکردهای اجرایی و اضطراب امتحان دانش آموزان دختر پایه هفتم شهر آران وبیدگل است که طرح آن همبستگی می باشد.
جامعه شامل تمامی دانش آموزان دختر پایه هفتم شهرآران وبیدگل که در سال تحصیلی1395-1394 مشغول به تحصیل می باشند.
نمونه پژوهش حاضر شامل230 نفراز دانش آموزان دختر می باشد که 115 نفر از آنها با اضطراب بالا و 115 نفر با اضطراب پایین از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند.
در پژوهش حاضر ازآزمون کارکردهای اجرایی آندره ری و پرسشنامه اضطراب امتحان TAI ابوالقاسمی استفاده شده است.
آزمون تصاویر پیچیده آندره ری در سال 1942 توسط پروفسور آندره ری به منظور سنجش نوع عملکرد ادراکی و حافظه دیداری مراجعه کنندگان به درمانگاه روانشناسی و روانپزشکی ابداع شد.ازمون متشکل از دو کارت A ,Bاست که هرکارت به طور مجزا و متناسب با موقعیت انتخاب شده و اجرا می گردد.کارتA متشکل از 18 جزء ادراکی است و در مورد افراد 4سال به بالا کاربرد دارد.کارایی موثر این کارت برای افراد از 7سال به بعد است و برای نوجوانان و بزرگسالان عملآ کاربرد بیشتری دارد.
برای سنجش اضطراب امتحان از ازمون TAI، که مشتمل بر 25ماده است که آزمودنی بر اساس یک مقیاس 4گزینه ای به آن پاسخ می دهد و حداقل نمره در این ازمون صفر و حداکثر آن 75 است که نقطه 43،نقطه برش است یعنی کسب نمره 43 و بالاتر نشان دهنده اضطراب بالا و پایین تر از آن به منزله این است که فرد اضطراب غیر عادی ندارد. (ابوالقاسمی و همکاران، 1375)
آزمون آندره ری توسط میرهاشمی در تهران هنجاریابی گردید.جهت تعیین میزان روایی آزمون ازخرده آزمون حافظه عددی وکسلر استفاده شده و ضریب 52% به دست آمده است و برای محاسبه ضریب پایایی از روش باز آزمایی استفاده گردیده و ضریب پایایی 62% به دست آمده است.
آزمون اضطراب امتحان TAI به وسیله ابوالقاسمی،اسدی مقدم،نجاریان و شکرکن (1375)در اهواز ساخته و اعتبار یابی شده است. پایایی سیاهه با استفاده از روش باز آزمایی برای کل آزمودنیها،دختر وپسر به ترتیب 77%،88%،67%، به دست آمده و سازندگان آزمون به منظور سنجش روایی ملاکی مقیاس 58 ماده عزت نفس کوپر اسمیت را به کار برده اند،ضرایب روایی ملاکی برای کل آزمودنیها،دختر وپسر به ترتیب 57%،68%،43% می باشد.
پس از گذراندن مراحل گرفتن مجوز برای ورود به مدارس و جلب همکاری مسئولان مدارس برای انجام پژوهش حاضر،اقدام به انجام آزمونهای تحقیق شد.به اینگونه که پس از انتخاب دانش آموزان هر کدام از دانش آموزان را به صورت انفرادی در یک اتاق که هر بار ممکن بود کتابخانه یا آزمایشگاه و یا اتاقی از مدرسه را که در اختیار قرار می دادند مورد آزمون قرار می گرفتند.ابتدا با دانش آموزان یک آشنایی ساده صورت می گرفت سپس آزمون آندره ری که دارای دو نوبت است اجرا می شد که در نوبت اول کارت جلو آزمودنی قرار داده می شد و به او پیشنهاد شد که مشابه آن را با استفاده از مداد رنگی های مختلفی که به صورت متوالی به او داده می شد،در روی یک کاغذ رسم کند.بعد از ترسیم نوبت اول، 3دقیقه به آزمودنی استراحت داده می شد و در حالی که کارت از جلو او برداشته شده است،در نوبت دوم از او خواسته می شد که این بار به طور حفظی تصویر مشاهده شده قبلی را ترسیم نماید و در نهایت پرسشنامه TAI در اختیار آزمودنی قرار می گرفت تا به سوالات آن پاسخ دهد و در انتها از دانش آموزان به دلیل همکاریشان تشکر می شد.

یافته ها
جدول شماره(4-1) نتایج آزمون t برای میزان اضطراب امتحان
سطح معناداری sig
درجه آزادی
df
مقدار t

انحراف معیار
میانگین
تعداد
میزان اضطراب امتحان
شاخص آماری متغیر ها
000/0
114
316/25-
356/9
086/22
115
بالا
آندره ری درمرحله کپی
کارکرد اجرایی سازماندهی- برنامه ریزی
000/0
104
989/5
404/14
419/8
115
پایین

000/0
114
756/36-
789/10
982/36-
115
بالا
آندره ری در مرحله یادآوری

997/0
104
003/0
927/15
005/0
115
پایین

باتوجه به مقدارtبه دست آمده در آزمون (آندره ری مرحله کپی)و آزمون (آندره ری مرحله یادآوری)ونتایج ارائه شده در جدول 1-4 مشاهده می شود که برای (آندره ری مرحله کپی) دراضطراب بالا (t=25/316,sig=0/000<0/05,df=114)وبرای آزمون آندره مرحله کپی در اضطراب پایین(t=5/989,sig=0/000<0/05,df=104) تفاوت معنادار است وبرای اندره ری مرحله یاداوری در اضطراب بالا(t=756/36,sig=0/000,df=114) تفاوت معنادار است ولی برای آندره ری در مرحله یاداوری با اضطراب پایین (t=0/003,sig=,0/997,df=104)تفاوت معنادار نیست .

نتایج مربوط به رگرسیون باروش همزمان
جدول شماره(4-2)نتایج ضریب اضطراب(متغیر وابسته) و کارکرداجرایی برنامه ریزی -سازماندهی(متغیرمستقل) رگرسیون همزمان
مدل
ضریب همبستگی
ضریب تعیین
ضریب تبیین خالص
اشتباه برآورد معیار
1
093/0
009/0
009/0-
22808/9

همانگونه که گفته شد به منظورتبیین اضطراب،براساس مجموعه متغیرهای مستقل معنی دار،ازرگرسیون چندگانه به روش همزمان استفاده می شود.که درنهایت براساس جدول شماره(4-2).بطوریکه ضریب تعیین آن برای متغیر کارکرداجرایی برنامه ریزی -سازماندهی009/0 درصد می باشد.
جدول شماره(4-3) ضرایب متغیرهای مستقل درشکل رگرسیونی به روش همزمان برای اضطراب امتحان پایین
متغیر
ضرایب خام
ضرایب استاندارد
t
Sig

B
Std.Error
Beta

مقدار ثابت
067/44
603/10

156/4
000/0
کپی
357/0
360/0
105/0
990/0
324/0
یادآوری
074/0-
171/0
046/0-
430/0-
668/0

درمجموع طبق اطلاعات جدول شماره(4-3) وباتوجه به بتای استاندارد شده، اثر کارکرداجرایی برنامه ریزی -سازماندهیدر دو گروه کپی105/0 ویادآوری 046/0درصد است.

نتایج مربوط به رگرسیون باروش همزمان

جدول شماره(4-4)نتایج ضریب اضطراب (متغیروابسته) و کارکرد اجرایی (متغیرمستقل) رگرسیون همزمان
مدل
ضریب همبستگی
ضریب تعیین
ضریب تبیین خالص
اشتباه برآورد معیار
1
174/0
030/0
011/0
04996/14
همانگونه که گفته شد به منظورتبیین اضطراب،براساس مجموعه متغیرهای مستقل معنی دار،ازرگرسیون چندگانه به روش همزمان استفاده می شود.که درنهایت براساس جدول شماره(4-4).بطوریکه ضریب تعیین آن برای متغیر کارکرداجرایی برنامه ریزی -سازماندهی 030/0 درصد می باشد.

جدول شماره(4-5) ضرایب متغیرهای مستقل درشکل رگرسیونی به روش همزمان برای اضطراب امتحان بالا
متغیر
ضرایب خام
ضرایب استاندارد
t
Sig

B
Std.Error
Beta

مقدارثابت
754/32
265/16

014/2
047/0
کپی
345/0
348/0
101/0
980/0
312/0
یادآوری
458/0-
259/0
173/0-
768/1-
080/0

درمجموع طبق اطلاعات جدول شماره(4-3) وباتوجه به بتای استاندارد شده، اثر کارکرداجرایی برنامه ریزی -سازماندهی در دو گروه کپی101/0 ویادآوری173/0-درصد است.

بحث و نتیجه گیری
هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه کارکردهای اجرایی برنامه ریزی-سازماندهی واضطراب امتحان دانش آموزان دختر پایه هفتم شهر آران وبیدگل می باشد که در این راستا فرضیات زیر تدوین شد:
– میان کارکردهای اجرایی دانش آموزان با اضطراب بالا و با اضطراب پایین تفاوت معناداری وجود دارد. طبق تحقیقات تهرانی و همکاران (1382)، تحقیقی با عنوان نقایص کارکردهای اجرائی در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه – بیش فعالی گزارش شده است که کارکردهای اجرائی کودکان مبتلا به ADHD در مقایسه با کودکان طبیعی دارای درجاتی از اختلال می باشد که این نقص بویژه در مهار پاسخ ها بیشتر نمایان می شود. که نتایج این تحقیق با تحقیق حاضر هم راستا می باشد.
– افرادی که درکارکرد اجرایی عملکرد بالایی دارند اضطراب امتحان پایین تری را تجربه می کنند. قاسم زاده و همکاران (1384)، در نتایج تحقیق خود نشان دادند که هم راستا با تحقیق حاضر می باشد بیان کردند که افراد سالم دارای نقص در موضع سازمانن دهی- برنامه ریزی نیستند و تفاوت معناداری بین افراد سالم با افراد دارای اختلالات اضطرابی وجو دارد.
– افرادی که در کارکرد اجرایی عملکرد پایینی دارند اضطراب امتحان بالاتری را تجربه می کنند. که با تحقیق چراغی و همکاران (1387) هم راستا است. در تحلیلی تحت عنوان مطالعه اثر اضطراب بر عملکرد حافظه فعال به این نتیجه دست یافتند که افرادی که از اضطراب بالا برخوردار بودند عملکرد اجرائی پائین تری داشتند و بالعکس.
که نتایج تحقیق حاضر نشان داد، در مرحله کپی تفاوت معنادار است ولی در مرحله یادآوری تفاوت معنادار نیست و در اضطراب بالا تفاوت معنادار وجود دارد ولی در اضطراب پایین تفاوت معنادار وجود ندارد. که نتایج پژوهش حاضر با تحقیقات چراغی و همکاران،علیزاده و زاهدی پور همسو می باشد.
بنابراین نتیجه گرفته می شودکه دانش آموزان دختری که دارای اضطراب امتحان بالا می باشند، از لحاظ کارکرد اجرائی بویژه کارکرد اجرائی برنامه ریزی – سازماندهی در سطح پائین تری هستند. که این ضعف می تواند در پیشترفت تحصیلی، عزت نفس و مهارت های ارتباطی اجتماعی دانش آموزان اثر منفی بگذارد. بنابراین جهت جلوگیری از آسیب های تحصیلی روانی و رفتاری حاصل از اضطراب امتحان بالا ما می توانیم دانش آموزانی را که دارای چنین اختلالی می باشند شناسایی کنیم و راه کاراهای مناسب جهت کاهش اضطراب امتحان آنها ارائه نمائیم تا از آسیب های احتمالی بر اثر نقص در کارکرد های اجرائی برروی دانش آموزان و معلمان جلوگیری کنیم . همچنین به پژوهشگران آینده پیشنهاد می گردد که بررسی رابطه اضطراب امتحان با سبک های دلبستگی و سبک های شیوه های فرزند پروری بپردازند.
منابع
– اصغرپور،مانیا(1386)بررسی ارتباط حافظه کاری با عملکرد اجرایی در بیماران اسکیزوفرن و افراد سالم.پایان نامه کارشناسی ارشد.دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی درمانی ایران.
– تهرانی دوست،مهدی.سپاسی، میترا.علاقه بند راد،جواد(1382)نقایص کارکردهای اجرایی در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه-بیش فعالی،تازه های علوم شناختی،شماره1
– فیروزی،ستاره.(1389). رابطه کارکردهای اجرایی با میزان اضطراب امتحان دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه علامه طباطبائی.
– علیزاده،حمید(1385).رابطه کارکردهای اجرایی عصبی-شناختی با اختلالهای رشدی،تازه های علوم شناختی سال 8.شماره4.
– علیزاده،حمید.(1384). تبیین نظری اختلال نارسایی توجه/ پیش فعالی: الگوی بازداری رفتاری و ماهیت خودکنترلی. تازه های علوم شناختی. سال6،شماره3.
– علیزاده،حمید. زاهدی پور،مهدی.(1383) کارکردهای اجرایی در کودکان با و بدون اختلال هماهنگی رشدی،تازه های علوم شناختی سال 6 شماره 3.
– چراغی،فرشته،مرادی علیرضا،فراهانی،محمد نقی.(1387).مطالعه اثر اضطراب صفت و موقعیت پر فشار بر کار آمدی پردازش و عملکرد حافظه کاری.مجله علوم رفتاری دوره2 شماره1 ص 32-25
– قمری گیوی،حسین.نریمانی،محمد.ربیعی،ژاله(1388)مقایسه کارکردهای اجرایی در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه،بیش فعالی،ناتوانی در یادگیری و کودکان بهنجار.مجله اصول بهداشت روانی،زمستان(1388)

منابع لاتین
– Deckter,L.S.& Hill,K.S.(2007).Evidence of construct similarity in executive function fluied reasoning abilities.Biological Psychiqtry,39,378
– Garner, j.(2009).Conseptualizing the relations between executive functions and self-regulated learning.Journal of Psychology,143,405-426
– Hill,E.L.(2007).Evaluating the theory of EF deficits in autism.Developmental Review,24,189-233.
– Lezak.M.D(1995).Neuropsychological assessment.Newyork:Oxford university press.
– Loftiz,w.christophr(2004).An ecological study of executive function measures in children with and without attention deficit hyperactivity disorder.Dissertation for phd.university of florida.
– Siber,J.E.(1980).Defining Test Anxiety:Problems And Approaches.In I.g Sarason(EDS)Test Anxiety:research and applications, pp3-14 New Jersey Lawrense Erlbaum.
1.Executive functions
2 . Planing
3 . Organization
4 .Hill & Deckter
5 . Garner
6 . Test anxiety
7. Siber
8 . Lezak
9 . Loftiz
—————

————————————————————

—————

————————————————————

1


تعداد صفحات : 10 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود