تارا فایل

تحقیقی در مورد خصوصیات گیاه شناسی کلزا


خصوصیات گیاه شناسی کلزا
کلزا با نام علی Brassica napus گیاهی است از خانواده چلیپایان که عمدتا" دارای تیپ های رشد بهاره ، پاییزه و بینابین می باشد . به طور کلی ویژگی های اندام های رویشی و زایشی آن به شرح زیر است :

ریشه :
کلزا دارای یک ریشه اصلی عمودی و غالبا" بلند به شکل دوک می باشد که قطر قسمت فوقانی آن به 1تا3 سانتی متر می رسد . همچنین دارای ریشه های جانبی متعددی است که معمولا" افقی هستند در عمق خاک نفوذ می کند . عمق نفوذ و گستردگی سیستم ریشه ، نقش بسزایی در تحمل خشکی و استفاده بهینه از رطوبت ذخیره شده در خاک دارد .

ساقه
کلزا تولید یک ساقه اصلی می کند که از آن شاخه های زیادی منشعب می شوند . پس از پایان زمستان ، ابتدا ساقه اصلی طویل می شود و پس از به گل نشستن ساقه اصلی ، شاخه های فرعی نیز شروع به طویل شدن می کنند . تراکم بوته تاثیر قابل توجهی در میزان شاخه دهی و ارتفاعی دارد که ساقه اصلی در آن شروع به انشعاب می کند . ولی عمدتا" شاخه های جانبی در قسمتهای میانی و بالایی ساقه اصلی تشکیل می شوند .
برگ
برگ های کلزا به سه فرم چسبیده ساقه آغوش ، چسبیده معمولی و دارای دمبرگ می باشند . ریزش برگ به دلیل برخی عوامل از جمله آفات در نواحی گرمسیری شایع است . چنانچه ریزش برگ ها در ابتدای گل دهی رخ می دهد ، تاثیر منفی بر عملکرد نهایی می گذارد ، اما پس از گل دهی اثر قابل ملاحظه ای بر آن ندارد .

میوه
میوه کلزا خورجینی به طول 5 تا 15 سانتی متر است که فاقد کرک بوده و در انتها به یک منقار منتهی می شود هر خورجین دارای 2 برچه است . در هر خورجین ممکن است 15 تا 40 عدد دانه تشکیل شود . خورجین ها پس از رسیدن از قسمت پایین باز می شوند و دانه ها می ریزند .
دانه
دانه کلـزا ذارای شکـل کروی بوده و معمولا" به رنـگ قـهوه ای تیره تـا سیاه می باشد . دانه ها هرچـه نارس تر باشند ، روشـن تر خواهند بود . پوسته دانه از سه لایه اپیدرم ، پـارانشیم و پیگمان تشکیل شده است وزن هر دانه کلزا بین 3تا7 گرم متغیر می باشد .


تعداد صفحات : 4 | فرمت فایل : .rar

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود