موضوع:
گزارش کارورزی 2
درس:کارورزی 2
استاد مربوطه :
گردآورنده :
پاییز 94
فهرست مطالب
مقدمه 4
شرح معرفی سوژه 5
معرفی منشاء پرخاشگری 6
راه کارهای درمان پرخاشگری 7
مقدمه
همیشه در بین کودکان و بزرگسالان یک نوع مشکلی وجود دار د که گاهی اوقات از جانب او بروز داده می شود به اهم پرخاشگی که این مشکل گاهی اوقات درد سرساز می باشد و چندان مطلوب نیست . در این فصل می خواهم به معرفی سوژه ای بپردازم که این مشکل را دارد که طی چند جلسه کارورزی از او مشاهده کرده ام.
شرح معرفی سوژه:
من برای کارورزی 2 به مهد کودک اسراء مراجعه می کردم که در طی این چند جلسه برخورد با کودکان مهد کودک با کودکی که زیر نظر داشتم به نام شهریار متوجه این موضوع شدم که شهریار دچار مشکل پرخاشگری و عصبانیت است که با همه ی بچه های مهد رفتار نامطلوبی دارد و همیشه در حال دعوا با بقیه بچه هاست و مدام کلماتی را در جملات خود به کار می برد که بر گرفته از فیلم ها و بازی های خشونت آمیز بوده است.
سر کلاس به جای این که حواسش را به آموزش های مربی متمرکز کند خودش را به دعوا با بچه ها مشول میکند .همیشه با خمیر بازی در حال ساختن هیولا یا شخصیت های فیلم های کودکانه خشونت آمیز است و یا در کشیدن نقاشی سعی و تلاش خوبی ندارد.
منشاء پرخاشگری کودکان
کودکان نسل امروز در دریایی از فیلم ها ، بازی ها، داستان ها و مسابقه های تلویزیونی غرق شده اند اما پسر بچه ها و گاهی هم دختربچه ها به تصاویر خشونت آمیز به دقت نگاه میکنند و با لذت بردن از قدرت شخصیت های داستانی یا قهرمانان مسابقه صبح روز بعد همه آموخته های خود را در مدرسه روی همکلاسی های خود تمرین میکنند .
در گذشته خشن ترین صحنه ها و داستان هایی که بهچ ها می دیدند و می شنیدند ، جنگ سپاهیان داستان های تاریخی بود اما امروزه خشونت و دعوای تن به تن را زیاد می بینند.
انواع نرم افزارهای رایانه ای و روش های فیلمبرداری و تدوین فیلم ها ، کلوز آپ های مملوس را در اختیار کودکان قرار می دهند و کودک صحنه تیراندازی ، شمیشیر کشیدن کتک کاری و دیگر اعمال وحشیانه را از نزدیک حس میکند.
عامل دیگری که باعث القای خشونت به بچه ها می شود به تصویر کشیدن قهرمان هایی قوی و خشن است که در تمام داستان یا بازی می توانند هر کس را که خواستند از سر راه خود بردارند.
نتایج تحقیقات نشان میدهد 40درصد صحنه های خشن فیلم ها و سریال ها، فقط به شخصیت های خوب داستان اختصاص دارند .
بنابراین کودک یاد می گیرد آدم های خوب قوی و خشن اند.
راهکارهای درمان پرخاشگری
– آموزش کنترل پرخاشگری به وسیله خانواده؛ والدین به منظور آموزش کنترل پرخاشگری، خودشان هنگام خشمگین شدن باید بتوانند جلوی خشم خود را بگیرند و زمانی که با فرزند خود وارد بحث جدی می شوند کنترل کافی بر خود داشته باشند.
روش دیگر این است که دختران و پسران خود را تشویق به داشتن رقابت های سالم ورزشی و عضویت در انجمن های فرهنگی نمائیم. شرکت در مراسم های مذهبی، گروههای موسیقی، نقاشی، بازی های جمعی و از این قبیل می تواند آرامش و روحیه گروهی را در کودک تقویت کرده و از پرخاشگری احتمالی او بکاهد.
– نسبت به فرزند خود عشق و علاقه نشان دهیم؛ کودکان نیازمند عشق وعلاقه هستند. آنها خواهان داشتن روابطی گرم و صمیمانه با والدین و اعضای خانواده خود می باشند. کودکان دوست دارند از بودن در جمع خانواده خود احساس امنیت و آرامش کنند، تا بتوانند با اعتماد به نفس کافی در زندگی گام بردارند.
– هیچ گاه از راهنمایی کودکان دریغ نکنید؛ کودکان همواره نیازمند حمایت، تشویق و راهنمایی های والدین و سایر اعضای خانواده خود هستند. به کودکان خود بیاموزیم که در مقابل رفتارهای تند و خشن دوستان خود، چه عکس العملی از خود نشان دهند. به آنها بفهمانیم که رفتارهای خشونت آمیز مورد تایید هیچ کس نیست و آنها را از دوستی با افراد پرخاشگر برحذر داریم.
1