تارا فایل

گزارش کاراموزی بانک کشاورزی مرکزی




دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
موضوع کارورزی:
بانک کشاورزی مرکزی
استاد راهنما:
سرکار خانم مهندس رجایی

گردآورنده :
مونا کریمی

حمد و سپاس خداوند منان را که به انسان علم و نوشتن و نوشتن به قلم آموخت و به انسان آنچه را که نمی توانست به الهام تعلیم داد. بعد از اتمام این پژوهش وظیفه خود می دانم از مساعدت ها ، راهنمایی های خردمندانه و دقت نظر استاد ارجمند سرکارخانم مهندس رجایی صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم که در انجام این پروژه نقش اساسی داشته و از ابتدا تا انتها با نظرات علمی و مفید مراحل تحقیق را با ضوابط یک تحقیق علمی هدایت و راهنمایی گرداند.

تاسیس بانک
بانک کشاورزی در بیست و یکم خرداد ماه سال 1312 با عنوان بانک فلاحتی و صنعتی ایران تاسیس شد و اینک با پشتوانه 73 سال تجربه و به عنوان تنها نهاد مالی تخصصی در بخش کشاورزی ایران با تعداد بیش از 1800 شعبه در سراسر کشور، حدود 70 درصد تامین مالی این بخش را انجام می دهد. در خلال دهه گذشته این بانک با حضور موثر در بازارهای مالی و با تکیه بر تجهیز منابع کافی در تحقق اهداف خود به خصوص تامین اعتبارات مورد نیاز بخش کشاورزی مثمر ثمر بوده است. رشد اعتبارات و سپرده های بانک به عنوان دو رکن اساسی در فعالیت های بانکی نشان از افق روشن و موفقیت های چشمگیر این بانک در دستیابی به استانداردهای یک بانک پیشرفته و نوین امروزی است.
این بانک در سال 1384 با اعطای حدود 50 هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش کشاورزی از رشد 33 درصدی نسبت به سال 1383 برخوردار بوده است.از اقدامات دیگر بانک وصول به موقع مطالبات است که یکی از شاخص های کارآیی همه موسسات بانکی به شمار می رود، چرا که درصد وصولی بالاتر به معنای توانایی بیشتر در پرداخت تسهیلات و در نتیجه تداوم فعالیت بانک است.افزایش نسبت وصولی به مطالبات سررسید بانک در سال های اخیر نشانگر پیگیری موثر و موفقیت آمیز بانک در وصول مطالبات سررسیده است.ارزشیابی عملکرد بانک کشاورزی لوح تقدیر و کسب رتبه اول جشنواره خدمات رسانی و پاسخگویی و تقدیر از سوی جشنواره شهید رجایی را به ارمغان آورد. در عین اینکه در آخرین ارزیابی به عمل آمده از سوی موسسه بین المللیthe Banker که 138 کشور مورد ارزیابی قرار گرفت.بانک کشاورزی برای سومین سال پیاپی در نظام بانکی کشور به عنوان بانک برتر در سال 2005 میلادی معرفی شد. موسسه مذکور براساس شاخص های تخصصی کمی نظیر بازده سرمایه، بازده دارایی، سودآوری، رشد سود، نسبت هزینه ها به درآمدها، نسبت سود به متوسط سرمایه، رشد دارایی ها و برخی شاخص های کیفی نظیر توسعه فناوری، کیفیت خدمات و… هر ساله بانک ها را مورد ارزیابی قرار می دهد و برترین ها را در سطح جهانی، منطقه ای و کشوری معرفی می کند.
عملکرد بانک کشاورزی در آستانه هفته بانکداری بدون ربا که کارنامه خوبی در کاهش نرخ سود بانکی داشته انگیزه ای برای گفت وگو با حسن نوربخش مدیر عامل بانک کشاورزی شد. وی که در مدت مدیریت خود بر این بانک ثابت کرده مدیر یک بانک پاسخگو است و به حق این بانک مقام اول جشنواره خدمات رسانی و پاسخگویی را از آن خود کرده است. وی با تاکید بر اینکه بانک کشاورزی در دهه گذشته به منظور تامین منابع مالی لازم برای حمایت گسترده تر از فعالیت های مولد بخش کشاورزی رویکردهای جدیدی را مدنظر قرار داده است، اقداماتی همچون گسترش شعب بانک به عنوان کانون های تجهیز سپرده و ارائه خدمات در نقاط شهری و روستایی کشور و تنوع بخشی به خدمات و ارائه خدمات بانکی به عموم مشتریان با تاکید بر کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی را از جمله اقدامات صورت گرفته برای اجرای رویکردهای فوق اعلام کرد.
نوآوری در خدمات بانکی و معرفی خدمات جدید، توسعه کیفی خدمات به موازات توسعه کمی آن و به کارگیری فناوری نوین در عرصه خدمات بانکی که نمونه آن خدمات بانکداری الکترونیک است با سرعت مطلوبی در شعب در حال انجام است از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه است. به عقیده نوربخش این رویکردها باعث شده است که بانک ضمن افزایش چشمگیر در ارائه تسهیلات پرداختی به فعالان و بهره برداران بخش کشاورزی و فعالیت های وابسته به سطح خوبی از خوداتکایی مالی دست پیدا کند.
نوآوری در خدمات بانکی و معرفی خدمات جدید که نوربخش از آن یاد می کند در بانک کشاورزی نمود فراوانی یافته است، همچنانکه با توجه به اهمیت بانکداری الکترونیک در بانکداری نوین، بانک کشاورزی با هدف ارائه خدمات مطلوب تر جهت رسیدن به استانداردهای بانکداری الکترونیک از سال 1380 اجرای طرح عظیم بانکداری الکترونیک خود را با نام مهر (مدیریت هوشمند رایانه ای) آغاز کرد، بانک کشاورزی اولین بانکی است که به شبکه تبادل اطلاعات بانکی (شبکه شتاب و همه دستگاه های خودپرداز بانک های فعال در کشور بحرین) پیوست. در این راستا بانک تا پایان خردادماه سال 1385 با نصب 513 دستگاه خودپرداز و ده هزار و 534 دستگاه پایانه فروش (POS) تاکنون توانسته است بهترین خدمات را به مشتریان این شبکه عظیم ارائه کند و برای اولین بار در تاریخ بانکداری ایران نسبت به صدور کارت اعتباری مهر اقدام نموده است.
دارندگان این کارت می توانند در فروشگاه های زنجیره ای و مراکز رفاهی که پایانه فروش نصب شده است، بدون پرداخت وجه خرید کنند. در حال حاضر تعداد کارت های مهر صادر شده، یک میلیون و 228هزار و 568 عدد و کارت های اعتباری دوهزار و 367 عدد و تعداد شعب مهر در سراسر ایران حدود 500 شعبه است. این بانک از سال 1378 سیستم پاسخگویی تلفنی به مشتریان بانک را در جهت اطلاع رسانی به حساب های آنها نصب و راه اندازی کرد. همچنین به منظور کاهش ازدحام و حضور نامنظم مشتریان در جلوی باجه شعب بانک و در اجرای "طرح تکریم ارباب رجوع" نوربخش در خصوص راه اندازی شعب الکترونیک بانک اظهار می دارد که تا پایان سال جاری 500 شعبه سیستم جامع الکترونیک مهر گستر بانک کشاورزی راه اندازی می شود. وی تصریح می کند: تاکنون 14 شعبه بانک کشاورزی در استان ها به سامانه الکترونیک مهرگستر مجهز شده اند که با اجرای این سیستم خدمات بانکی از طریق ماهواره به مشتریان ارائه می شود.
اجرای این طرح علاوه بر سرعت بخشیدن به امور بانکی نقش بسزایی در نظام هماهنگ بانکی دارد.با انجام بررسی های کارشناسی و مطالعه تجارب بانک ها و موسسات مشابه خارجی، برای اولین بار در نظام بانکی کشور "سیستم نوبت دهی الکترونیکی" یا "پذیرش مشتریان" را در تعدادی از شعب سراسر کشور مورد استفاده قرار داده است.
با توجه به نتایج مثبت حاصل از این طرح به زودی سایر شعب بانک به این سیستم مجهز خواهد بود.در کنار تنوع خدمات بانکی در بانک کشاورزی که مورد اذعان همگان است، این بانک برای اولین بار در کشور اقدام به راه اندازی مرکز کارشناسی 24ساعته بانکی (CALL CENTER) تحت عنوان مرکز ارتباط سبز کرد.حساب قرض الحسنه پس انداز ویژه کشاورزی از سال 1377 به طیف خدمات بانک اضافه شد.
این حساب عمدتا برای جذب منابع حاصل از فروش محصولات کشاورزی به ویژه گندم طراحی شده است.ضمن آنکه افتتاح آن برای سایر اقشار نیز امکان پذیر است.
از نیمه دوم سال 1381 فعال سازی طرح بانک کودک و نوجوان بانک با اهداف آموزش پس انداز و تامین آتیه (در چارچوب اهداف کلی بانک) و بانک پذیر کردن آنها آغاز و گسترش آن در سطح شعب تهران بزرگ (فاز اول) و شعب اصلی مدیریت ها (فاز دوم) مورد نظر قرار گرفت.در سال 1382 شعب نمونه این طرح با طراحی ویژه در تهران افتتاح شد و به ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان مشغول است.همچنین در حال حاضر در شعب تهران باجه مخصوص ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان مدنظر گرفته شده است.در عین اینکه در همه مراکز استان ها و تعدادی از شهرها این مراکز راه اندازی شده است.از سایر طرح ها و خدمات نوین بانک می توان به خدمات ویژه برای زنان (طرح ایران، طرح حضرت زینب کبری"س" و…) حساب سرمایه گذاری آتیه، مشارکت در فعالیت های بورس، طرح ناظران ویژه و… اشاره کرد.
آشنایی با اهداف بانک
از جمله وظایف و ماموریت های مهم بانک، صندوق کمک به تولیدکنندگان خسارت دیده محصولات کشاورزی و دامی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی است.
صندوق کمک به تولیدکنندگان خسارت دیده محصولات کشاورزی و دامی با هدف حمایت از فعالیت های بخش کشاورزی که به شکل های مختلف در معرض خسارت و صدمه های ناشی از بلایای طبیعی قرار دارند، تشکیل شد.صندوق کمک به تولیدکنندگان خسارت دیده محصولات کشاورزی و دامی به عنوان یکی از نهادهای حمایتی در بخش کشاورزی، اعتبارات بلاعوض بخش های آسیب دیده از عوامل مختلف قهری را به تناسب اعتبارات تخصیصی در اختیار خسارت دیدگان بخش قرار داده و یا در بازسازی منابع تولیدی خسارت دیده حسب اعتبارات در اختیار مشارکت می کنند.یکی از اقدامات اساسی صندوق کمک، بررسی و برآورد خسارت وارده به بخش کشاورزی و انعکاس آن به مرجع ذی صلاح جهت تامین اعتبارات مورد نیاز و در نتیجه کمک به بازیابی و حفظ توان تولیدی خسارت دیدگان بخش کشاورزی است.صندوق بیمه محصولات کشاورزی در طول 23سال فعالیت مستمرخود، با گسترش پوشش بیمه ای در زیربخش های زراعت، باغبانی، دام، طیور، شیلات و منابع طبیعی حمایت های موثری از بخش کشاورزی به عمل آورده است.خدماتی که برشمردیم خدمات نوینی است که بانک کشاورزی در وهله ای از زمان ارائه داد که سیستم بانکی کشور از نظر تنوع خدمات نیازمند نوآوری بود.
خدماتی که بانک های دیگر را وادار به بازنگری در تنوع و کیفیت کرد تا نظام بانکی کشور که به عقیده بسیاری از کارشناسان در ورطه رکود گرفتار شده است تلنگر تنوع خدمات را برای جذب مشتریان و سودآوری تجربه کند.مدیرعامل بانک کشاورزی نیز در ادامه گفت وگوی خود به یکی دیگر از اهداف بانک برای کاهش بیکاری فارغ التحصیلان کشاورزی اشاره می کند و می گوید: طرح ویژه اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی با هدف کاهش بیکاری، افزایش سطح اشتغال و به کارگیری نیروهای فارغ التحصیل رشته های مختلف کشاورزی به عنوان یکی از عوامل مهم رشد و توسعه بخش در سال 1380 از سوی بانک به مورد اجرا گذاشته شده است و کماکان در خط مشی و دستور کار سال جاری قرار دارد. وی می افزاید: تلاش بانک بر این است با توجه به منابع در اختیار، زمینه به کارگیری قشر تحصیلکرده را که می تواند منجر به افزایش تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی شده و موجبات ایجاد ارزش افزوده بیشتر بخش شود را فراهم آورد. وی از جمله امتیازهای این طرح را کاهش سهم آورده متقاضی به میزان 10درصد، اختصاص 20درصد از تسهیلات به منظور کمک هزینه برای خرید زمین محل اجرای طرح و ضمانتی بودن این تسهیلات را اعلام می کند. این طرح به گفته وزیر جهاد کشاورزی را که از بانک کشاورزی به عنوان موثرترین نماد برای توسعه بخش کشاورزی نام برد، تایید می کند. وی در بازدید از مجموعه بانک کشاورزی با قدردانی از تلاش ها و دلسوزی های مدیران بانک کشاورزی به ویژه کارکنان استانی این بانک تصریح می کند که آنچه در بخش کشاورزی اتفاق افتاده، نتیجه همکاری و هماهنگی نزدیک این عزیزان بوده است. به گفته اسکندری، اگر این حمایت ها نبود شاید خیلی از اتفاق ها رخ نداده و یا با تاخیر مواجه شده بود و آنچه در توان بانک کشاورزی بوده برای توسعه بخش کشاورزی انجام داده است.آنچه بانک کشاورزی به فراخور توان خود به منصه ظهور نماد چندی پیش در اعلام خبر بخشودگی جریمه دیرکرد کشاورزان تبلور یافت. نوربخش در خصوص میزان تسهیلات پرداختی به کشاورزان و نرخ سود تسهیلات اظهار می دارد: در سال 1383، میزان تسهیلات پرداختی 36هزار و 7/696میلیارد ریال برآورد شد و در سال 1384نیز بانک با اعطای 49هزار و 876میلیارد ریال تسهیلات به یک میلیون و 743هزار و 336نفر موفق به ایجاد تحرک در فعالیت های مختلف کشاورزی و افزایش تولید ناخالص ملی شد. بنابراین رشد تسهیلات از لحاظ مبلغ 9/35درصد و به لحاظ تعداد 6/14درصد بوده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی میزان اعتبار پرداختی در سال 1384 را 50هزار میلیارد ریال برآورد کرد که نسبت به سال 83 از رشد 35درصدی برخوردار است. پیش بینی بانک در سال 1385، افزایش این میزان و پرداخت 55هزار میلیارد ریال اعتبار است.
وی ادامه می دهد: میزان کارمزد تسهیلات در بخش های مختلف کشاورزی در سال جاری 14درصد تعیین شده است که به منظور مساعدت به کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی های مکرر، سرمازدگی، سیل و غیره 6درصد از جریمه تادیه تاخیر آن دسته از تولیدکنندگان بخش کشاورزی که بدهی سررسید شده و معوق خود را تا پایان شهریور ماه سال جاری به این بانک پرداخت کنند مورد بخشودگی قرار می گیرند.
وی در مورد بدهکارانی که به هر دلیل تا پایان شهریور ماه موفق به بازپرداخت، بدهی سررسیده شده و معوق خود نشوند می گوید: این افراد چنانچه تا پایان آذرماه سال جاری نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کنند از سه درصد بخشودگی بهره مند می شوند.
نوربخش نیاز بخش کشاورزی به منابع بانکی را یک صدهزار میلیارد ریال در سال عنوان می کند که بانک کشاورزی تنها قادر به تامین 50درصد آن شده است.
لذا برای تامین منابع مالی بخش کشاورزی نیازمند منابع مالی دولت و سایر بانک ها هستیم. تامین منابع مورد نیاز بخش کشاورزی در حیطه وظایف بانک است که جمعیت فعال کشاورز به آن وابسته است.نوربخش عملکرد بانک در دو سال گذشته را مطلوب ارزیابی می کند که حاصل تلاش کارکنان بر ساماندهی هر چه بیشتر فعالیت های بانک و رویکردی مردمی تر است به گونه ای که توزیع عادلانه منابع بین اقشار مردم به ویژه قشر محروم، افزایش تولید، صادرات غیرنفتی و ایجاد فرصت های شغلی جدید صورت گیرد.
بانک کشاورزی به عنوان تنها بانک تخصصی فعال در بخش کشاورزی تاکنون بیش از 70درصد اعتبارات مورد نیاز بخش را تامین کرده است و مدیرعامل بانک کشاورزی جهت گیری و رویکرد جدید بانک را که ملهم از سیاست های دولت و در دستور کار سال جاری است را پرداخت 100درصد اعتبار به بخش کشاورزی و متوقف کردن پرداخت به سایر بخش ها عنوان می کند. البته تسهیلاتی که پیش از تصویب این قانون مورد تعهد بانک است پرداخت می شود.اما در سال جدید هیچ تسهیلاتی خارج از بخش، تصویب و پرداخت نمی شود.وضعیت که ذکر شد وضعیت بانک کشاورزی بود که یورومانی آن را بانک برتر سال 2005 معرفی کرد.در آخرین بررسی های به عمل آمده از سوی نشریه بین المللی یورومانی، بانک کشاورزی برای اولین بار براساس شاخص های علمی این نشریه مورد ارزیابی قرار گرفته و در نظام بانکی کشور به عنوان بانک برتر در سال 2005 میلادی معرفی شد. نشریه مذکور بر اساس شاخص های بانکداری خرد نظیر: سهم بازار سپرده ها، سهم بازار تامین مالی مشتریان به استثنای کارت های اعتباری، سهم بازار تامین مالی کارت های اعتباری، تعداد محصولات و خدمات ارائه شده در سطح خرد، بهره وری هر کارمند، تعداد مشتریان الکترونیکی و سهم آنان از کل پایگاه مشتریان خرده فروشی، بازده حقوق صاحبان سهام و سودآوری و برخی اطلاعات تجاری قابل اندازه گیری نظیر: کل دارایی ها، کل درآمدهای عملیاتی، کل سود خالص، نسبت بازده دارایی ها، نسبت بازده حقوق صاحبان سهام، نسبت کفایت سرمایه، ناخالص دارایی های غیرعملیاتی و… هر ساله بانک ها را مورد ارزیابی قرار داده و برترین ها را در سطح جهانی، منطقه ای و کشوری معرفی می کند که براساس این ارزیابی در سال 2005 میلادی، بانک کشاورزی به عنوان بانک برتر جمهوری اسلامی ایران معرفی شد.
همچنین این بانک در راستای ارتقای ارائه خدمات به مشتریان و با عنایت به اینکه سیستم مدیریت کیفیت (ISO9001:2000) توام با دیدگاه فرآیندگرایی، مشتری محوری و بهبود مستمر بوده و وسیله ای برای رسیدن به اهداف عالی سازمان درخصوص کیفیت است. بانک کشاورزی از سوی شرکت D.Q.S آلمان که اولین سازمان گواهی دهنده سیستم های مدیریت کیفیت است، موفق به استقرار سیستم مدیریت کیفیت در بانک و اخذ گواهینامه ISO9001 سری 2000 شد.در عین حال براساس تصویب شورای مرکزی جشنواره شهیدرجایی، بانک کشاورزی برای سومین سال متوالی به عنوان دستگاه قابل تقدیر معرفی شد. در اجرای آیین نامه ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی کشور مدارک و مستندات ارسالی از سوی این بانک مورد بررسی و ارزیابی کارشناسی قرار گرفت و براساس نتایج بانک کشاورزی به عنوان دستگاه قابل تقدیر معرفی شد.این بانک در دومین جشنواره خدمت رسانی و پاسخگویی که هجدهم اسفندماه سال 1384 با حضور محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدیران برگزیده سازمان ها و نهادها و خانواده معظم شهدا برگزار شد، بانک رتبه نخست خدمت رسانی و پاسخگویی را به خود اختصاص داد و لوح تقدیر جشنواره را دریافت کرد.مطالب ذکر شده گوشه ای از عملکرد بانکی بود که در بانکداری نوین گام برداشته است.
آخرین تراز مالی بانک کشاورزی
مجموع کل بدهى ها و دارایى هاى بانک کشاورزى نیز در سال گذشته به حدود ۱۷۰ هزارو ۱۶۷ میلیارد ریال بالغ شد؛ این در حالى است که این رقم در سال قبل از آن حدود ۱۴۶ هزاور ۱۶ میلیارد ریال بوده است. همچنین مجموع تسهیلات اعطایى بانک کشاورزى از ۸۷ هزارو ۵۱۳ میلیارد ریال در سال ۸۵ به ۱۰۷ هزارو ۸۸۰ میلیارد ریال در سال ۸۶ رسید. کل مانده مطالبات معوق نیز از ۱۳ هزارو ۸۳۸ میلیارد ریال در سال ۸۵ به ۵ هزار و ۱۱۷ میلیارد ریال در سال ۸۶ کاهش یافته است.
تاریخچه و معرفی بانک کشاورزی
بانک کشاورزی در بیست و یکم خرداد سال 1312 تاسیس گردیده است؛ این بانک هم اکنون با پشتوانه سالها تجربه خدمت رسانی به عنوان یک بانک پیشرو در زمینه ارائه خدمات بانکداری به مردم عزیز کشورمان در سراسر کشور فعال است. این بانک همواره به منظور استفاده از دانش، کسب تجربه و نوآوری در خدمات بانکی، از دستاوردهای علمی داخلی و مطالعه بانک های پیشرو در دنیا بهره مند بوده است.
چکیده ای از دستاوردهای بانک به این شرح می باشد:
تهیه، اجرا و استقرار نظام جامع بانکداری الکترونیک (مهرگستر)
برای اولین بار در نظام بانکی کشور (Core Banking)
توسعه و گسترش نظام مدیریت کیفیت در سطح بانک
بازمهندسی مستمر فرآیندها و روشهای انجام کار، انعطاف پذیری سازمانی
توجه و تمرکز بر سرمایه انسانی (ایجاد کارگاههای توانمندسازی، یادگیری، آموزش روشهای نوین مشتری مداری)
استفاده از آخرین یافته های بازاریابی بانکی
ایجاد ساختار مدیریت ارتباط با مشتریان عمده در قالب تفاهم نامه های ویژه
ایجاد ساختار مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM)
بانک برتر از طرف نشریه TheBanker سال 2006
بانک برتر از طرف نشریه TheBanker سال 2005
بانک برتر در جشنواره پاسخگویی و خدمت رسانی سال 1385
بانک برتر از طرف نشریه EUROMONEY سال 2005
دریافت گواهینامه ISO9001 سال 2008
تقدیر از طرف جشنواره شهید رجایی سال 1385
دریافت لوح تقدیر و کسب رتبه اول در جشنواره خدمت رسانی و پاسخگویی سال 1384

نوآوریهای بانک کشاورزی
بومی سازی و استقرار نرم افزار جامع بانکداری متمرکز (مهرگستر) Core Banking – سال 1385
راه اندازی اولین مرکز ارتباط 24 ساعته با مشتریان (Call Center) – سال 1373
اجرا و استقرار طرح سیستم نوبت دهی مشتریان نظام بانکی – سال 1381
تشکیل دهنده اولین گروه بانکهای عضو شبکه شتاب نظام بانکی کشور
طراحی و اجراء سامانه ارتباطی و صندوق صوتی برای ارتباط مشتریان با مدیران بانک – سال 1378
طراحی و اجراء طرح راهنمایان مطلع مشتریان در شعب – سال 1383
طراحی و اجراء پایگاه اطلاع رسانی (وب سایت) در نظام بانکی کشور – سال 1387
طراحی و اجراء طرح آتیه در نظام بانکی – سال 1377
طراحی و اجراء طرح بانکی برای کودکان و نوجوانان کشور – سال 1379
طراحی، اجراء و صدور کارتهای اعتباری در نظام بانکی – سال 1382
طراحی و اجراء طرح نظارت بر امور شعب بانک توسط مشتریان
تلفن بانک کشاورزی (تلفن بانک مهر)
با استفاده از سیستم تلفنبانک مهر، مشتریان دارنده انواع کارتها و حساب متمرکز مهر، می توانند از طریق شماره تلفن 22901500 بدون محدودیت زمان و نیاز به مراجعه به دستگاههای خودپرداز بانک، از وضعیت حساب خود شامل مانده حساب، سه تراکنش آخر حساب و وضعیت چکها مطلع شده و از طریق نمابر صورتحساب خود را دریافت نمایند. همچنین اطلاع از وضعیت کارت شامل، موجودی، سه تراکنش آخر نیز از دیگر خدمات این سیستم بوده و از این طریق می توانند مفقودی کارت خود را اعلام نموده و از شماره رمز حساب خود نیز مطلع شوند.
مشتریان حسابهای دولتی، حقوقی، مشترک و حقیقی فاقد کارت برای دریافت رمز تلفنبانک خود به شعبه ای که در آن افتتاح حساب نموده اند مراجعه نمایند.
دستورالعمل مربوطه:
الف : تعریف رمز دوم کارت جهت استفاده در سیستم تلفنبانک
جهت استفاده از سیستم فوق لازم است دارندگان کارت های بانک کشاورزی پس از مراجعه به یکی از دستگاههای خودپرداز بانک نسبت به اعلام رمز دوم کارت خود جهت استفاده در سیستم تلفنبانک به شرح زیر اقدام نمایند :
1- قراردادن کارت در دستگاه و ورود رمز 4 رقمی توسط مشتری.
پس از وارد نمودن رمز 4 رقمی، منوی " انتخاب نوع خدمات " نمایش داده می شود .
2- انتخاب گزینه " عملیات رمز یا pin change "
3- پس از انتخاب گزینه فوق منوی " انتخاب نوع سرویس عملیات رمز " بر روی LCD دستگاه خودپرداز نمایان می شود که مشتری باید گزینه " تخصیص یا تغییر رمز دوم کارت " را انتخاب کند.
تغییر رمز اول کارت CARD PIN
تخصیص یا تغییر رمز دوم کارت PIN 2
• رمز اول کارت همان رمز معمول است که جهت استفاده کارت در پایانه های حقیقی نظیر دستگاه خودپرداز ( ATM )، پایانه شعب ( Pin Pad ) و پایانه فروش ( POS) کاربرد دارد .
• رمز دوم کارت رمزی است که جهت استفاده در پایانه های مجازی نظیر تلفنبانک کاربرد دارد. رمز فوق عددی حداقل 6 رقمی است که صرفاً به هنگام استفاده از شماره کارت ( و نه شماره حساب) جهت ورود به سیستم کارایی دارد
4- پس از انتخاب گزینه فوق عبارت " لطفاً رمز دوم جدید 6 تا 12 رقمی خود را وارد نمایید" نمایان می شود که مشتری باید به انتخاب خود و بصورت دلخواه عددی 6 تا 12 رقمی را وارد نموده و سپس کلید ثبت را فشار دهد . با فشار دادن کلید فوق عبارت " لطفاً مجدداً رمز دوم جدید خود را وارد نمائید " نمایش داده می شود که مشتری باید مجدداً رمز 6 تا 12 رقمی اعلامی در مرحله قبل را وارد نماید.
پس از طی مرحله فوق مشتری دارای رمز تلفنبانک ( حداقل 6 رقمی ) خواهد شد که می بایستی آنرا نزد خود به نحو مقتضی حفظ و نگهداری نماید .
ب : استفاده از تلفنبانک مهر
پس از ثبت و معرفی رمز دوم کارت در دستگاه خودپرداز، می توان پس از برقراری تماس با شماره تلفن 22901500 و ورود شماره کارت یا شماره حساب و استفاده از این رمز به شرح ذیل وارد سیستم تلفنبانک شده و عملیات غیر مالی مورد نظر را انجام داد.
1- برقراری تماس با شماره تلفن 22901500-021
2- ورود صرفاً شماره 16 رقمی کارت برای بار اول
3- ورود رمز دوم کارت که عددی حداقل 6 رقمی است ( رمز فوق همان رمزی است که در مرحله الف توسط مشتری و با مراجعه به ATM تعریف شده است .
4- انتخاب کلید مرتبط با فعالیت ها :
کلید 1 : استعلام موجودی حساب
کلید 2 : استعلام سه گردش آخر حساب
کلید 3 : ارسال صورتحساب از طریق نمابر
کلید 5 : اعلام مفقودی کارت
کلید 6 : شنیدن رمز حساب : رمز فوق عددی 4 رقمی است که توسط سیستم و بصورت شنیداری به مشتری اعلام می شود . این رمز جهت استفاده از سیستم به هنگام ورود شماره حساب مورد استفاده قرار می گیرد .
کلید صفر : قطع ارتباط
جهت ورود به سیستم می توان هم از شماره کارت و هم از شماره حساب استفاده کرد لیکن در حالت اول باید از رمز 6 تا 12 رقمی و در حال دوم از رمز 4 رقمی اخذ شده از سیستم استفاده کرد .
در حالت استفاده از شماره حساب جهت ورود به سیستم کلیدهای 4 و 5 دارای کارکردهای ذیل هستند :
کلید 4 : تغییر رمز حساب
کلید 5 : شنیدن آخرین وضعیت چک مورد نظر

امکانات مورد استفاده تلفنبانک کشاورزی
تلفنبانکِ بانکِ کشاورزی با خدمات ویژه و انحصاری وبه صورت غیرمتمرکز و لحظه ای(هرشعبه به صورت مستقل)، از قبیل اعلام مانده انواع حسابها و اعلام وضعیت چکهای واگذاری به اتاق پایاپای به شرح زیردر خدمت مشتریان بانک کشاورزی قراردارد.
حساب جاری:
• اعلام آخرین موجودی
• اعلام آخرین گردشهای حساب ( حداکثر 25 گردش ) از طریق دورنگار
• اعلام سه گردش آخر
• اعلام وضعیت گردش یک چک ، با ورود شماره چک و یا شماره فیش
• اعلام وضعیت چکهای به حساب گذاشته سایر بانکها با ورود شماره چک واگذار شده
حساب قرض الحسنه پس انداز:
• اعلام آخرین موجودی
• ارسال آخرین گردشهای حساب (حداکثر 25 گردش ) از طریق دورنگار
حساب سپرده کوتاه مدت :
• اعلام آخرین موجودی
• اعلام سود محاسبه و واریز شده به حساب
• ارسال آخرین گردشهای حساب (حداکثر 25 گردش ) از طریق دورنگار
حساب سپرده بلند مدت :
• اعلام سود محاسبه و واریز شده همراه با اعلام نوع و شماره حساب واریزی
تغیر رمز:
• امکان تغییر رمز ورود به سیستم توسط مشتری
دستورالعمل پرداخت مکانیزه قبوض از طریق تلفنبانک سیستم مهر بانک کشاورزی
پس ازبرقراری تماس باشماره تلفن 22901500 وشماره گیری کلید 2 ، سیستم پرداخت قبوض تلفنبانک فعال می شود. این نرم افزار قابلیت پرداخت قبوض و همچنین ارائه اطلاعات قبوضی که تاکنون پرداخت شده است رادارا می باشد .
الف ) باشماره گیری کلید 1، امکان ارائه اطلاعات قبوضی که تاکنون پرداخت شده وجود خواهد داشت .
– وارد نمودن شناسه قبض
– وارد نمودن شناسه پرداخت قبض
دراین مرحله اطلاعات قبض به مشتری اعلام خواهد شد بنابراین درصورتیکه اطلاعات اعلامی
صحیح باشد کلید1 شماره گیری ودرغیر اینصورت کلید 2 شما ره گیری می شود.
کلیدهای فعال پس از اعلام پیغام :
شماره گیری کلید 1: اعلام پیغام " قبض شما پرداخت گردیده است "
شماره گیری کلید 2: اعلام پیغام " اطلاعات قبض شما درسیستم موجود نمی باشد "
کلید 1: جهت دریافت اطلاعات قبض
کلید 2: بازگشت به منوی اولیه پرداخت قبض
کلید 3: خاتمه ارتباط
– شماره گیری کلید1: اعلام اطلاعات قبض به همراه شماره پیگیری .
ب ) باشماره گیری کلید 2، امکان پرداخت قبض ازطریق این سیستم فراهم خواهد بود .
– وارد نمودن شماره کارت
– واردنمودن شناسه قبض
– واردنمودن شناسه پرداخت قبض
دراین مرحله اطلاعات قبض به مشتری اعلام می شود، بنابراین درصورتیکه اطلاعات اعلامی صحیح باشد کلید1 شماره گیری ودرغیراینصورت کلید2 شماره گیری شود..
کلیدهای فعال دراین مرحله :
کلید1: پرداخت قبض
کلید2: بازگشت به منوی اولیه پرداخت قبض
کلید3: خاتمه ارتباط
– شماره گیری کلید 1: واردنمودن شماره رمز کارت .
درصورت درج صحیح اطلاعات ، مبلغ قبض باکسر ازحساب به حساب شرکتی که قبض آن پرداخت شده واریز می گردد.
خدمات اینترنت و اینترانت:
با دسترسی به موجودی انواع حسابها دردوره معین علاوه بر ارایه اطلاعات مورد نیاز مشتریان اطلاعات مفید قابل توجهی به شرح زیر برا ی مشتریان خود درنظر گرفته است .
• دسترسی به موجودی انواع حسابهاوچاپ صورتحساب دردوره معین(برای مشتریان شعبه مرکزی وشعبه شهرآرا
• اعلام اسامی برندگان جوایز ویزه انواع حسابهای قرض الحسنه پس انداز
• درج آخرین اخبار و رویدادهای مهم بانک
• پایگاه آموزش ازراه دور(آراد) برای ارائه برخی دروس ودوره های آموزشی به صورت مجازی
• دسترسی به اطلاعات خدمات درمانی بانک
• دسترسی به آیین نامه ها و بخشنامه های بانک
• دسترسی به اطلاعات شعب بانک
• دسترسی به شماره تلفن های همکاران ستاد (اداره مرکزی) وشعب بانک
• ارائه آدرس سایت های مرتبط ( مالی ، بانکی ، تخصصی و … )
• ارائه اطلاعات عمومی در باره بانک کشاورزی نظیر : تاریخچه تاسیس ، سابقه ، ساختار سازمانی و … )
• ارایه اخبارواطلاعات استانها
• امکان دسترسی به سرویس پست الکترونیکی برای همکاران بانکی
• ارائه انواع پیامهای تبلیغاتی برای مشتریان
پست صوتی (سامانه پرسش و پاسخ)
این سیستم به منظور ارتباط مستقیم مشتریان و همکاران بانک با مدیران بانک با شماره تلفن 88278807 راه اندازی و موجود می باشد. با بهره گیری از این سیستم علاقمندان می توانند در کلیه اوقات شبانه روز و از سراسر نقاط دنیا برای مدیرعامل، اعضاء هیات مدیره، مدیران امور، روسای تعدادی از ادارات و سایر واحدهای مرتبط سوالات، درخواسته، پیامها و مشکلات خود را برای مدیران بانک مطرح نمایند.
کـــــشاورز کارت:
براساس رسالت وماموریت اصلی بانک کشاورزی، ازاین نوع کارت برای ارتقا و رشد فرهنگ بانکداری الکترونیکی در جامعه کشاورزان و روستائیان کشور این کارت طراحی شده است. ضمنا کشاورزان و دامداران کشور به منظور سهولت در دریافت وجوه حاصل از فروش محصولات خود (گندم ، چای و …) به دولت از این کارت استفاده نمایند.
راهنمای استفاده از کشاورز کارت:
الف ) روش استفاده از دستگاه خودپرداز
کارت را از طرف فلش روبروی آن در داخل کارت خوان دستگاه (محفظه ورود کارت بالای دستگاه )قرار دهید به طوری که دستگاه کارت را به داخل بکشد .
گزینه های انتخاب زبان بر روی صفحه نمایش ظاهر می شود . زبان فارسی را انتخاب نمایید.
با ظاهر شدن گزینه "لطفاً شماره شخصی خود را وارد نمایید" رمز خود را وارد کنید .(دقت فرمایید رمز اشتباه وارد با فشار دادن کلید مجاور هر گزینه ، آن گزینه فعال خواهد شد .
جهت دریافت پول، گزینه(دریافت وجه) را فشار داده سپس در مرحله بعد مبلغ مورد نظر را از طریق کلید مجاور انتخاب نمائید ؛کارت خود را برداشته و سپس وجه و رسید را از دستگاه دریافت نمائید.
تذکر
برای استفاده از سایر گزینه ها در شکل شماره 4 می توانید جهت راهنمایی به شعب مهر بانک کشاورزی مراجعه نمایید .
وجه نقد ارائه شده توسط خودپرداز باید در مدت 5 ثانیه برداشته شود .در غیر اینصورت برای حفظ منافع شما وجه به داخل دستگاه بر می گردد که با اطلاع دادن به شعبه وجه مورد نظر که از حساب شما کسر شده است به حساب شما واریز خواهد شد .
رمز کارت را به خوبی به خاطر بسپارید .
از نوشتن رمز کارت بر روی کارت خودداری فرمایید .
از افشای رمز خود نزد دیگران جدداً خودداری نمایید .
چنانچه به هر دلیل کارت توسط دستگاه ضبط شد .برای رفع مشکل سریعاً به شعبه مربوطه مراجعه کنید .
در صورت فراموش شدن رمز برای تقاضای رمز مجدد به شعب مهر بانک کشاورزی مراجعه نمایید .
در صورت مفقود شدن و مسدود شدن کارت ، مراتب را سریعاً به نزدیک ترین شعبه مهر بانک کشاورزی اطلاع دهید .
دستگاه خودپرداز قادر به پرداخت 2.000.000 ریال در هر 24 ساعت در 5 نوبت خواهد بود .
مبلغ درخواستی باید ضریبی از 10.000 ریال و از 400.000 ریال بیشتر نباشد . در صورت درخواست مبلغ بیش از 2.000.000 ریال با مراجعه به یکی از شعب مهر بانک کشاورزی و استفاده از دستگاه pinpad باجه مبلغ درخواستی خود را دریافت دارید .
ب) روش استفاده از پایانه های فروش (P.O.S)
با مراجعه با مراکز خرید و فروشگاههای رنجیره ای سراسر کشور بدون حمل و پرداخت وجه نقد با استفاده از کشاورز کارت ،کالا یا خدمات مورد نظر خود را خریداری نماید
مراحل خرید
دارنده محترم کشاورز کارت ،برای خرید الکترونیکی مراحل زیر را با هماهنگی فروشگاه انجام دهید .قسمت مغناطیسی کارت خود را در شیار کارت خوان که در سمت راست دستگاه می باشد قرار داده و آنرا به سمت پایین بکشید. پس از عبور دادن کارت مغناطیسی از شکاف کارت خوان دو پیام در صفحه نمایش نمایان می شود .بین دو گزینه خرید (شماره 1)و مانده کارت (شماره 2) گزینه خرید (شماره 1) را انتخاب و کلید سبز را فشار دهید.رمز خود را وارد نموده ، کلید سبز را فشار دهید سپس مبلغ خرید یا صورتحساب خود را وارد نموده و مجدداً کلید سبز را فشار دهید .- پس از برقراری ارتباط با مرکز و کسر از حساب کارت معادل مبلغ خرید کالا ، رسید مربوط به مشتری را دریافت نمایید.
امکانات و مزایای کشاورز کارت
صدور رایگان کشاورز کارت برای افراد واجد شرایط
امکان تعریف حساب پشتیبان (سپرده کوتاه مدت ) و پرداخت سود روز شمار
امکان بهره برداری از امکانات ATM، POS، بانکهای عضو شتاب و شعب الکترونیکی مهر
قابل استفاده در تمامی شعب مهر و سنتی بانک کشاورزی
امکان پرداخت قبوض آب ، برق ، تلفن ، تلفن همراه ، گاز و …(برای استانهایی که امکان را برقرار کرده اند )
امکان انتقال وجه از کشاورز کارت به سایر کارتها با استفاده از شماره کارت از طریق خودپرداز های بانکهای عضو شتاب و تهیه صورتحساب
امکان واریز آنی به حساب کشاورز کارت از هر نقطه از ایران بصورت دسته ای و انفرادی
امکان اتصال به حسابهای قرض الحسنه پس انداز مهر ، قرض الحسنه جاری مهر ، سپرده کوتاه مدت مهر ، قرض الحسنه ویژه کشاورزی مهر
استفاده از سیستم بانکی در خارج از کشور (بحرین ، کویت و قطر)عضو سوئیچ بین المللی شتاب
امکان تهیه گزارش نقدینگی ازحسابهای مربوط به فرآیند خرید و پرداخت یارانه محصولات کشاورزی
جلوگیری از ازدحام و شلوغی در شعب و صرفه جویی در وقت مشتریان و کاهش مراجعه به شعب
صرفه جویی های کلان اقتصادی – اجتماعی (جلوگیری از اتلاف وقت ، کاهش هزینه های عملیات بانکی ، کاهش ترافیک ، کاهش آلودگی و …)
ایجاد و توسعه فرهنگ بانکداری الکترونیکی در بین تولید کنندگان ،کشاورزان و دامداران
امکان مدیریت حسابها در سراسر کشور بصورت لحظه ای
مهــــــــــر کارت:
سیستم مهر با استفاده از شبکه مخابراتی ماهواره ای (vsat) ، بخشی از خدمات بانکداری مدرن را ارائه می نماید. درتمامی شعب تحت پوشش مهر،کلیه عملیات بانکی به صورت لحظه ای(online) انجام می شود.
انواع خدمات مهر به شرح زیر است :
1-جاری مهر :
این حساب مانند سایر حسابهای جاری رایج سیستم بانکی در ایران است . بخشی از خدمات متمایز آن با جاری معمولی به شرح زیر است :
• وصول فوری چک جاری مهر از هر شعبه مهر بدون مراجعه به شعبه افتتاح کننده حساب .
• واریز لحظه ای وبرداشت آنی از حساب .
• انتقال فوری از یک حساب مهر به حساب دیگر مهر در شعب سراسر کشور
• ارتباط حساب سپرده کوتاه مدت مهر با حساب جاری مهر به عنوان پشتیبان درمواقع کسرموجودی حساب جاری
2- تخصیص رمز CVV2 جهت دستیابی به خدمات خرید اینترنتی :
بااستفاده ازاین رمزمی توان ازطریق اینترنت، خدماتی ازقبیل : خریداینترنتی ( کتاب، لوازم خانگی و … ) ، کمکهای نقدی خیرخواهانه ومددجویی به سازمان بهزیستی و سایرموسسات ذی ربط، ثبت نام دانشگاه وپرداخت شهریه، پرداخت قبوض آب ، برق و… ، رزرو بلیط(اتوبوس، قطار، هواپیما و … ) انجام داد. دارندگان مهرکارت بانک کشاورزی بامراجعه به هریک ازشعب دارای سیستم مهر می توانند رمز CVV2 را دریافت نمایند.
نکته 1: بعضی ازسرویس دهندگان این سیستم (cvv2) ازرمزسه رقمی وبعضی از رمز چهاررقمی استفاده می کنند. بنابراین پس ازدریافت رمز چهار رقمی ازشعبه، برای سیستمهایی که ازرمزسه رقمی استفاده می کنند ازشماره اول رمزاستفاده نشود. بعنوان مثال رمز چهار رقمی 1882 به رمز سه رقمی 882 تبدیل می شود.
نکته 2: برای ارایه رمزکارت به سیستم ، ازرمز دوم ( رمزاینترنتی که همان رمز6 تا12رقمی است) استفاده شود. همان رمزی که برای پرداخت قبوض آب وبرق … استفاده می شود.
نکته 3: درفیلد تاریخ انقضا، برای سال عدد 99 و برای ماه عدد 12 ثبت گردد.
3- حسابهای قرض الحسنه پس انداز (پس اندازعادی – پس اندازویژه کشاورزی)
4- حسابهای سپرده سرمایه گذاری (کوتاه مدت – کوتاه مدت ویژه – بلندمدت 4،3،2،1و5 ساله)
5-مهر کارت به عنوان کارت برداشت (کارت مغناطیسی ) :
با مراجعه به هر یک از شعب ویا سایر مراکزی که دارای دستگاههای پذیرنده کارت (pin pad ) هستند ، برداشت ویا واریز به حساب بدون استفاده از دسته چک وبا کارت مهرامکان پذیر است .
6- مهر کارت به عنوان کیف پول الکترونیک( کارت هوشمند ) :
در فروشگاهها ومراکز خدماتی که مجهز به دستگاه pos هستند عملیات پرداخت وجوه کالاهای خریداری شده، با استفاده از مهر کارت انجام می شود . مضافااینکه بااستفاده ازقسمت chip طلایی رنگ کارت (قسمت هوشمندکارت) می تواندرکلیه شعب مهرازطریق حساب متصل به این قسمت کارت وبه صورت offline عملیات دریافت وپرداخت انجام داد.
کارت ملی جوان:
این کارت براساس تفاهم نامه منعقده فی مابین بانک و سازمان ملی جوانان برای جوانانی که درسنین 15 الی 29 سال قراردارند،درنظر گرفته شده است. کارت ملی جوان نیزمانند سایرکارتهای مهردارای دو بخش مغناطیسی و هوشمنداست. این کارت علاوه برویژگی های عمومی برشمرده، دارای ویژگی های خاصی نیز هست که سازمان ملی جوانان و بخش خصوصی با نظارت بانک، آنها را به دارندگان اعطا می کند.
ویژگی ها: تخفیف در خرید کتاب، بلیط های مختلف مراکز فرهنگی و … .
ایران کارت:
مقررات و شرایط ایران کارت
• ایران کارت ابزار مخصوصی است که بانک کشاورزی ایران براساس استاندارد و اصول فنی خاص و رعایت مسائل ایمنی به نام بانوان متقاضی با رعایت مقررات صادر و تحویل نماید.
• حساب ایران کارت به صورت یکی از حساب های سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت، سپرده قرض الحسنه جاری و سپرده قرض الحسنه پس انداز برای کلیه بانوان که دارای اهلیت قانونی هستند و همچنین اتباع خارجی که دارای گذرنامه و پروانه اقامت معتبر باشند (منحصراً سپرده قرض الحسنه پس انداز)، براساس ضوابط و شرایط اینگونه حساب ها افتتاح می شود.
• ایران کارت بانک کشاورزی شامل دو بخش مغناطیسی و هوشمند است، همچنین شماره شناسایی فردی (رمز چهاررقمی) هر دو بخش در موقع تحویل یکسان است.
• دارنده کارت می تواند شماره شناسایی فردی بخش مغناطیسی خود را از طریق pin pad و دستگاه خودپرداز و بخش هوشمند را از طریق pin pad در شعبه تغییر دهد.
• با توجه به اینکه با استفاده از رمز کارت امکان ارتباط الکترونیکی به منظور استفاده از خدمات ایران کارت برقرار می شود از افشاء نمودن، نگهداری رمز کارت در یک محل و نوشتن رمز بر روی کارت و همچنین واگذاری کارت خود با سایر اشخاص اکیداً خودداری شود، در غیر این صورت مسئولیتی متوجه بانک نخواهد بود.
• کلیه وجوهی که در پاکت های مربوط توسط مشتری به دستگاه خودپرداز داده می شود، پس از تایید درستی مبلغ سپرده شده به دستگاه جزء موجودی حساب مشتری است و بانک ملزم به منظور نمودن آن به حساب تعیین شده است البته وجوه دارای ضایعات قابل قبول نیست و همچنین در صورت مغایرت بین وجوه داخل پاکت و مبلغ وارد شده، بانک موجودی پاکت را به حساب مشتری واریز می نماید.
• در صورت ورود مکرر 3 مرتبه رمز به صورت اشتباه، کارت غیرفعال می شود و توسط دستگاه خودپرداز ضبط می شود.
• هرگونه مسئولیتی در قبال خسارات و زیان هایی که در خلال فاصله زمانی بین مفقود شدن یا به سرقت رفتن و اعلام مراتب به بانک متوجه دارنده کارت شود به عهده بانک نخواهد بود.
• اسناد و دفاتر و گزارش های رایانه ای بانک در مقابل دارنده کارت سند و دلیل معتبر خواهد بود.
• اگر بانک تحت هر عنوان اشتباهاً وجوه یا اقلامی به حساب کارت منظور کند، صاحب حساب به بانک اختیار می دهد راساً و مستقلاً و بدون انجام تشریفات اداری و قضایی در رفع اشتباه و برگشت از حساب دارنده ایران کارت اقدام نماید.
• در مواردی که ایران کارت بنا به دلایلی از قبیل تاخوردگی، مجاورت در میدان مغناطیسی، حرارت و … یا از بین رفتن اطلاعات روی کارت، غیرقابل استفاده شود. حسب درخواست مشتری، بانک با اخذ هزینه نسبت به تعویض آن اقدام می نماید.
مزایای ایران کارت
• کارت مربوط به بانوان
• دارای دو بخش مغناطیسی و هوشمند است .
• امکان انجام عملیات واریز،برداشت وانتقال وجه ودریافت مانده و صورت حساب از دستگاه های خودپرداز بانک کشاورزی
• امکان انجام عملیات دریافت وجه و دریافت مانده از دستگاه های خودپرداز بانک های عضو طرح شتاب
• امکان انجام عملیات در پایانه های فروش اختصاصی بانک کشاورزی و بانک های عضو طرح شتاب و کلیه دستگاههای خودپرداز بانکهای فعال در کشور بحرین منصوبه در مراکز خدماتی و فروشگاه ها ( بیش از 8000 دستگاه پایانه فروش )
• امکان انجام عملیات خرید بصورت online و offline .
• امکان واریز وجه به حسابهای مهر از طریق دستگاه خودپرداز بانک (Depository)

مهر کارت نوجوان:
مقررات و شرایط مهرکارت نوجوان
1. مهرکارت نوجوان ابزار مخصوصی است که بانک کشاورزی ایران براساس استاندارد و اصول فنی خاص و رعایت مسائل ایمنی به نام متقاضیان نوجوان بین سنین 11 تا 15 سال با رعایت مقررات صادر و تحویل ولی/ قیم می نماید.
2. حساب مهرکارت نوجوان به صورت یکی از حساب های سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت، سپرده قرض الحسنه جاری و سپرده قرض الحسنه پس انداز برای کلیه نوجوانان بین سنین 11 تا 15 سال که دارای اهلیت قانونی تمتع هستند و همچنین اتباع خارجی که دارای گذرنامه و پروانه اقامت معتبر باشند، (منحصراً سپرده قرض الحسنه پس انداز) براساس ضوابط و شرایط اینگونه حساب ها افتتاح می شود.
3. مهرکارت نوجوان صادره بانک کشاورزی شامل دو بخش مغناطیسی و هوشمند است، همچنین شماره شناسایی فردی (رمز چهار رقمی) هر دو بخش در موقع تحویل یکسان است.
4. دارنده کارت می تواند شماره شناسایی فردی بخش مغناطیسی خود را از طریق pin pad و دستگاه خودپرداز و بخش هوشمند را از طریق pin pad در شعبه تغییر دهد.
5. با توجه به اینکه با استفاده از رمز کارت امکان ارتباط الکترونیکی به منظور استفاده از خدمات مهر کارت نوجوان برقرار می شود از افشاء نمودن، نگهداری رمز و کارت در یک محل و نوشتن رمز بر روی کارت و همچنین واگذاری کارت خود با سایر اشخاص اکیداً خودداری شود، در غیر این صورت مسئولیتی متوجه بانک نخواهد بود.
6. برای مهرکارت نوجوان امکان 5 مرتبه برداشت هر بار به مبلغ 000/50 ریال از دستگاه های خودپرداز و خرید به صورت offline و حداکثر مبلغ 000/100 ریال از طریق قسمت هوشمند در نظر گرفته شده است و بانک حق تعیین و تغییر تعداد عملیات روزانه و یا برقراری محدودیت پرداخت به وسیله کارت را برای خود محفوظ می دارد.
7. کلیه وجوهی که در پاکت های مربوط توسط مشتری به دستگاه خودپرداز داده می شود، پس از تایید درستی مبلغ سپرده شده به دستگاه جزء موجودی حساب مشتری است و بانک ملزم به منظور نمودن آن به حساب تعیین شده است البته وجوه دارای ضایعات قابل قبول نیست و همچنین در صورت مغایرت بین وجوه داخل پاکت و مبلغ وارد شده، بانک موجودی پاکت را به حساب مشتری واریز می نماید.
8. در صورت ورود مکرر 3 مرتبه رمز به صورت اشتباه، کارت غیرفعال می شود و توسط دستگاه خودپرداز ضبط می شود.
9. هرگونه مسئولیتی در قبال خسارات و زیان هایی که در خلال فاصله زمانی بین مفقود شدن یا به سرقت رفتن کارت و اعلام مراتب به بانک متوجه دارنده مهر کارت نوجوان شود به عهده بانک نخواهد بود.
10. اسناد و دفاتر و گزارش های رایانه ای بانک در مقابل دارنده کارت سند و دلیل معتبر خواهد بود.
11. اگر بانک تحت هر عنوان اشتباهاً وجوه یا اقلامی به حساب کارت منظور کند، صاحب حساب به بانک اختیار می دهد راسا و مستقلاً و بدون انجام تشریفات اداری و قضایی در رفع اشتباه و برگشت از حساب دارنده مهرکارت نوجوان اقدام نماید.
12. در مواردی که کارت بنا به دلایلی از قبیل تاخوردگی، مجاورت در میدان مغناطیسی، حرارت و … یا از بین رفتن اطلاعات روی کارت، غیرقابل استفاده شود. حسب درخواست مشتری، بانک با اخذ هزینه نسبت به تعویض آن اقدام می نماید.
13. برای حساب های سپرده قرض الحسنه جاری که مرتبط به مهر کارت نوجوان می باشد، امکان صدور دسته چک وجود ندارد.
مزایای مهرکارت نوجوان
1. نوجوانان11 الی 15 ساله واجد شرایط دریافت کارت می باشند .
2. دارای دو بخش مغناطیسی و هوشمند است .
3. امکان برداشت از دستگاه های خودپرداز طی 5 مرحله 50/000 ریالی و جمعاً 250/000 ریال روزانه
4. امکان انجام عملیات خرید بصورت Offline از بخش هوشمند کارت حداکثر به مبلغ 100/000 ریال روزانه
5. امکان انجام عملیات در پایانه های فروش اختصاصی بانک کشاورزی و بانک های عضو طرح شتاب و کلیه دستگاههای خودپرداز بانکهای فعال در کشور بحرین منصوبه در مراکز خدماتی و فروشگاه ها ( بیش از 8000 دستگاه پایانه فروش )
6. امکان انجام عملیات واریز،برداشت وانتقال وجه ودریافت مانده و صورت حساب از دستگاه های خودپرداز بانک کشاورزی
7. امکان انجام عملیات دریافت وجه و مانده از دستگاه های خودپرداز بانک های عضو طرح شتاب و کلیه دستگاههای خودپرداز بانکهای فعال در کشور بحرین ( بیش از 1500 دستگاه خودپرداز )
اس ام اس بانک:
به منظور اطلاع رسانی مستمر به مشتریان دارای حساب های پر کار در خصوص تغییر مانده حساب مشتری، سیستم اعلام مانده حساب جاری مشتری بوسیله ارسال پیام کوتاه برروی خطوط تلفن همراه ازسال 1382 درشعب بانک کشاورزیراه اندازی گردید. برخی از ویژگیهای این سیستم به شرح زیر است.
• ارسال اطلاعات به صورت یک طرفه ازسوی بانک می باشد ومشتری نمی تواندبوسیله این سرویس باحساب خودارتباط برقرارنموده وعملیاتی برروی آن انجام دهد. برنامه دارای محدودیت دسترسی به بانک های اطلاعاتی بوده و فقط امکان خواندن دارد
• اطلاعات فقط به شماره موبایل اعلام شده توسط مشتری اعلام می گردد
سیستم پرداخت مکانیزه قبوض از طریق دستگاههای خود پرداز بانک کشاورزی:
در راستای طرح تکریم و ارائه خدمات بیشتر به مشتریان بانک کشاورزی، در بعضی از شعب مهر مدیریت های شرق و غرب تهران بزرگ و شعب مرکزی، شهید بهشتی، شهر زیبا و بازار بزرگ ری، دارندگان انواع کارتهای بانک کشاورزی می توانند از طریق دستگاههای خودپرداز، وجوه قبوض خود را پرداخت نمایند.
خاطر نشان می سازد در حال حاضر، صرفا قبوض تلفن ثابت مربوط به شهر تهران بزرگ در سیستم قابل پرداخت بوده و بهره برداری از سیستم برای پرداخت قبوض آب ، برق و تلفن همراه نیز بزودی صورت می گیرد.
دستور العمل پرداخت مکانیزه قبوض در دستگاه های خودپرداز:
1- قرار دادن کارت در دستگاه و ورود رمز 4 رقمی توسط مشتری
پس از وارد نمودن رمز صحیح ، منوی " انتخاب نوع خدمات " نمایش داده می شود.
2- انتخاب گزینه " پرداخت قبوض
3- انتخاب گزینه مرتبط با نوع قبض
پس از انتخاب گزینه پرداخت قبوض، پیغام "مشتری گرامی مایل به پرداخت کدام قبض می باشید" بر روی نمایشگر دستگاه نمایش داده می شود که مشتری باید با استفاده از منوی نمایش داده شده، نوع قبض خود را انتخاب نماید. (انواع قبوض شامل: آب و فاضلاب، برق، تلفن ثابت، تلفن همراه و گاز می باشد )
4- ورود شناسه قبوض
پس از انتخاب نوع قبض، پیغام "شناسه قبض خود را وارد و سپس کلید ثبت را فشار دهید" نمایش داده می شود که مشتری باید کد شناسه چاپ شده بر روی قبض خود را بصورت کامل و صحیح در دستگاه وارد نماید .
5-ورود شناسه پرداخت
پس از وارد نمودن کد شناسه قبض و فشار دادن کلید ثبت ، پیغام " شناسه پرداخت را وارد و سپس کلید ثبت را فشار دهید " بر روی نمایشگر دستگاه خودپرداز نمایش داده می شود که در این مرحله مشتری باید عدد مربوط به شناسه پرداخت چاپ شده بر روی قبض را بصورت کامل و صحیح در دستگاه وارد و سپس کلید ثبت را فشار دهد.
6-اتمام فرآیند پرداخت قبض
پس از فشار دادن کلید ثبت در مرحله 5 و در صورت کامل و صحیح وارد نمودن شناسه های قرض و پرداخت ، مبلغ قبض از حساب پیش فرض، کارت برداشت و به حساب شرکت خدماتی مربوطه واریز می گردد.
حساب پیش فرض، حساب اصلی کارت می باشد که به انتخاب خود مشتری به هنگام مراجعه به شعبه و افتتاح حساب تعریف می شود.

منابع:

www.agrybank.com

www.irsource.com

8


تعداد صفحات : 44 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود