تارا فایل

گزارش کارآموزی روابط عمومی در شرکت سهامی بیمه ایران




وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری

دانشگاه جامع علمی و کاربردی
واحد 7 فرهنگ وهنر

موضوع کارورزی
روابط عمومی در شرکت سهامی بیمه ایران

استاد راهنما :جناب آقای استاد غنی زاده

کارورز : احسان گلزی

سال تحصیلی 87 ـ 1386

a

عنوان صفحه

پیشگفتار …………………………………………………………………………………………………………… 4
روابط عمومی در نگاهی کلّی……………………………………………………………………………….. 5
مقدمه ای کلی برای کاروزی ……………………………………………………………………………….. 32

فصل اول : شرکت سهامی بیمه ایران
تاسیس……………………………………………………………………………………………………………… 36
نمودارسازمانی…………………………………………………………………………………………………… 37
شروع فعالیت ها، اهداف، سیاست ها……………………………………………………………………… 41
طرحهای اجرایی و برنامه ریزی های اینده……………………………………………………………….. 45

فصل دوم: روابط عمومی شرکت سهامی بیمه ایران
شرح عملکرد…………………………………………………………………………………………………….. 55
نمودار سازمانی …………………………………………………………………………………………………. 58
شرح وظایف کلی / عناوین شغلی ……………………………………………………………………….. 60
انتشار ترازنامه مالی شرکت به منظور شفاف سازی ………………………………………………… 91
آشنایی با نشریه پیام بیمه …………………………………………………………………………………….. 95

فصل سوم : ضمائم ـ منابع

ضمائم …………………………………………………………………………………………………………… 98
منابع ……………………………………………………………………………………………………………… 107

پیشگفتار :

یکی از عواملی که در سرنوشت هر موسسه ، گروه و فرد اهمیت و ارزش اساسی دارد و آنها رادرنیل به هدف ها یاری می دهد ; کیفیت رابطه آنها با افرادو موسساتی است که باآنها سروکار دارند و همچنین با افکار عمومی جامعه ای است که در آن به فعالیت مشغولند. هر اندازه این ارتباط به شکل موثری گسترش یافته باشد، به همان اندازه آن فرد، گروه و موسسه در دستیابی به اهداف خود موفق تر می باشد . اکنون به عنوان یک اصل اساسی در مدیریت پذیرفته شده که افراد و موسسات برای رسیدن هرچه بهتر و راحت تر به مقاصد خود نیازمند به حسن رابطه و درک متقابل و توسعه تفاهم با یکدیگر و عموم مردم می باشند .
مدیران موسسات به دلایل فوق ، در تشکیلات خود اقدام به تاسیس دفتر، واحد یا بخشی تحت عنوان روابط عمومی نموده اند تا از طریق آن ارتباط مفید و موثر را با افراد داخل و خارج سازمان برقرارنمایند و با آگاه کردن ، تشویق و ترغیب آنان ، به اهداف مدیران ، سریعتر، راحت تر و با هزینه کمتر جامه عمل بپوشانند . دست اندرکاران چنین دفاتری همه روزه در تلاشند تا با استفاده از تکنیک ها وتخصص های حرفه روابط عمومی ، به گسترش تفاهم و ارتباط موثر بپردازند . دکتر حمید نطقی بنیانگذار روابط عمومی علمی در ایران در تعریفی که از روابط عمومی از او خواسته شد معتقد است : روابط عمومی وکیل مدافع سازمان در بیرون و مدعی العلوم در داخل سازمان است . دراین گزارش به برخی مباحث روابط عمومی و تبیین جایگاه آن در شرکت سهامی بیمه ایران پرداخته می شود .
در خاتمه ضمن سپاس ازکلیه اساتید ، پژوهشگران ، دانشجویان و دست اندرکارانی که از ابتدا تا کنون در راه پیشبرد اهداف روابط عمومی همت گمارده اند لازم میدانم از استاد گرانقدر جناب آقای غنی زاده جهت محبت های دلسوزانه ای که از شهریور ماه 1385 تا کنون نسبت به اینجانب داشته اند همچنین یاری ایشان در راه گردآوری این گزارش تشکر و قدردانی فراوان بعمل آورم .

روابط عمومی در نگاهی کلّی

تاریخچه روابط عمومی در ایران :
آنچه ما اکنون به عنوان روابط عمومی چه از نظر لغت و چه از نظر شغل می شناسیم برای اولین بار در مرداد ماه سال 1332 هجری شمسی در نمودار سازمانی شرکت سهامی تصفیه نفت ایران در آبادان مستقر بود اداره تاسیس شد که آن را روابط عمومی نامیدند.در سال 1340 به بعد به اقتباس از این شرکت وزارتخانه ها و موسسات بزرگ دیگر ایران به تدریج واحدهایی به نام انتشارات، مطبوعات، تبلیغات و اطلاعات که بعداً همگی به روابط عمومی تغییر یافت .
پس از تشکیل واحدهای روابط عمومی در ایران نیاز به آموزش مسئولین روابط عمومی ها و کارکنان این واحد احساس شد و توسط کلاسهای کوتاه مدت آموزشی تشکیل شد که مقدمات اصول و فنون و روابط عمومی توسط استادان و صاحب نظران تدریس می شد همچنین نخستین سمینار روابط عمومی در ایران در تاریخ سی آذر 1343 در آبادان برگزار شد.در سال 1345 برای تشکیل دانشکده ای در رشته روابط عمومی، مطالعاتی به عمل آمد و در سال 1346 موسسه عالی مطبوعات در روابط عمومی تشکیل شد.موسسه عالی مطبوعات در روابط عمومی در سال تحصیلی 47 -46 فعالیت خود را آغاز کرد.از سال 1350 ادارات روابط عمومی با شکل و ترکیب فعلی و با آئین نامه ها و اساس نامه ها و شرح وظایف خاص خود از گسترش بیشتری برخوردار شدندو توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور و وزارت اطلاعات و جهانگردی وقت( وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) از سال 1345 تشکیلات جدید روابط عمومی در سازمانها به تصویب رسید و به تدریج رشد و توسعه ادارات روابط عمومی به حدی رسید که امروز شاهد آن هستیم که هر موسسه، سازمان، کانون و نهادها دارای روابط عمومی می باشند.
1 ـ 1 ـ تعریف روابط عمومی
روابط عمومی تعاریف متعددی را پذیرفته است فقط یکی از زاویه یعنی ارتباط با سازمان وقتی بررسی می شود تعاریفی متفاوت از هم دیده می شود. چشم سازمان، گوش سازمان، زبان سازمان آئینه تمام نمای سازمان وکیل مدافع سازمان، تصویر ساز سازمان و غیره. برای این منظور باید وظایف روابط عمومی شناخته شود چرا که در راستای وظایف است که روابط عمومی تعاریف متعدد می پذیرد و این واقعیتی است که باید آن را پذیرفت.در کتاب " چگونه روابط عمومی کنیم " در تعریف روابط عمومی آمده است: فن ایجاد حسن رابطه و تفاهم متقابل است بین افراد جامعه با هیات مدیره موسسه آئینه یک موسسه است هر چه شفافتر و بهتر. همچنین دایره المعارف " وبستر " می نویسد روابط عمومی همان چیزی است که اگر درست شناخته شود و به طور اصولی به آن پرداخته شود عنصری اساسی برای به تحقق پیوستن ارزشها، ایجاد تفاهم متقابل، درک درست واقعیت، موقعیتهای شغلی و اجتماعی و صدها هدف دیگر است. روابط عمومی در متن است نه در حاشیه ضرورت است نه لوکس در خود مدیریت است نه در بیرون آن. پس حق است اگر بگوییم هر مدیریتی سزاوار همان روابط عمومی است که دارد. روابط عمومی چشم و گوش مدیریت است.در اوان هزاره سوم میلادی روابط عمومی را فلسفه مدیریت می دانند و مسلم است که ارزش، اعتبار و اهمیت هر پدیده ای را باید در فلسفه آن جستجو کرد.
روابط عمومی آیینه تمام نمای یک سازمان است.
احمد یحیایی ایله ای کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی در تعریف روابط عمومی هیچ کدام از تعاریف را کامل نمی دانند و معتقد است می توان برای روابط عمومی در موقعیتهای متفاوت وظایف متفاوتی ترسیم کرد که در اولویت قرار می گیرد و آن را می توان وظیفه اول روابط عمومی در یک موقعیت خاص نامید.در تشریح وظایف و فعالیتهای روابط عمومی در این مقاله که قسمت اول مباحث روابط عمومی است، سعی می شود که تنها با شمردن فهرست وار وظایف و فعالیتهای درون سازمانی و برون سازمانی، تنها شمایی کلی از این وظایف بیان شود تا بدین ترتیب تنها چهار چوب این وظایف مشخص شود.
قسمتهای بعدی این پایان نامه در همین بخش به تشریح هر یک از مسائل مربوط به روابط عمومی نظیر ابزارهای روابط عمومی، نقش روابط عمومی کارآمد در پیشبرد اهداف سازمان، عوامل موثر بر کارآیی روابط عمومی، شمردن ویژگیهای روابط عمومی برتر، فن روابط عمومی،ناگفته های آموزش،روابط عمومی در ایران و … بیان خواهد شد.
مهمترین وظایف و فعالیتهای درون سازمانی عبارتند از: هدایت و توسعه بهداشت روانی در محیط کار(امنیت فکری)، شناسایی کارکنان و تعیین شخصیت آنان و ایجاد همکاری و ارتباط متقابل در میان آنها، رسیدگی به شکایات، نیازها، درخواستها و پیشنهادها، بوجود آوردن احساس مسئولیت در میان کارکنان، آگاه نمودن کارکنان از چگونگی سیاستها، برنامه ها، خط مشیها، طرحهای در دست اجراوپیش بینی شده،تغییرات احتمالی درتصمیمات،آینده نگریها ومسائلی ازاین قبیل، کنترل و نظارت بر اموررفاهی، تامینی، ورزشی، هنری کارکنان، چاپ و نشر بولتن، بروشور ونشریه داخلی و ارائه گزارش عملکرد سازمان برای کارکنان، شرکت در جلسات مهم دستگاه و ارتباط مستقیم با مسئولین دستگاه، دریافت گزارش فعالیتها، طرحها برنامه های واحد های مختلف، ایجاد دبیرخانه شورای معاونین دستگاه وحضور درجلسات مهم، انجام امور خطاطی وطراحی در زمینه های تبلیغاتی و نظارت بر امور انتشاراتی دستگاه می باشد.همچنین تهیه عکس،اسلاید، فیلم از فعالیت دستگاه و ایجاد آرشیو سمعی و بصری، حضور در سفرهای داخلی و خارجی و شرکت در گردهماییها، تنظیم شعائر و برگزاری مراسم مذهبی و مناسبتها و نماز جماعت و جلسات سخنرانی مذهبی از دیگر فعالیتها می باشد.
مهمترین وظایف و فعالیت های برون سازمانی نیز عبارتند از: سنجش افکار عمومی جامعه نسبت به سازمان، آشنا نمودن مردم جامعه با سازمان و فعالیت های مختلف آن، با استفاده از هر روش مناسب و ممکن، ارشاد و راهنمایی مردم با توجه به ارزشهای حاکم بر جامعه نسبت به امور و مسائل سازمان، ارتباط جمعی در راستای معرفی سازمان از طریق آنها به جامعه و در نتیجه نفوذ در افکار عمومی، مانند مطالعه و بررسی مطالب درج شده و یا پخش شده توسط آنان و ارائه پاسخ لازم، ایجاد زمینه مناسب برای همکاری در مردم و استفاده از همکاری آنان، تشکیل سمینارها، مجالس سخنرانی و به ویژه برپایی نمایشگاه ها، برنامه های بازدید مردم از سازمان، چاپ و نشر بولتن،بروشور ،پوسترو نشریات مختلف و..، ارتباط با با دیگر روابط عمومیها جهت همفکری و مشاوره و تبادل نظر،اختصاص یک یا چند شماره تلفن برای ارتباط مخاطبان با روابط عمومی، جمع آوری هر گونه اخبار و اطلاعات بیرونی مورد نیاز دستگاه، برقراری ارتباط مستمر با دبیرخانه شورای هماهنگی تبلیغات دولت از پیگیری انجام به موقع وعده های مدیر دستگاه به منظور انعکاس نتایج حاصله، سخنگویی دستگاه و تحلیل و توجیه برنامه ها جهت روشن شدن اذهان عمومی، بررسی دیدگاه ها و سنجش افکار عمومی در چهار چوب وظایف محوله و ارائه نتایج حاصله، نصب صندوق پیشنهادات و انتقادات،اعلام صندوق پستی، پیام گیر، پست صوتی، آدرس وب و پست الکترونیک.
1 ـ 2 ـ شرح وظایف روابط عمومی
مهمترین وظیفه روابط عمومی ، شناخت افکار عمومی و نفوذ در آن برای جلب رضایت افکارعمومی نسبت به سازمان است که هم در درون سازمان و هم در بیرون از سازمان دنبال می شود.بی تردید، این وظیفه در قالب مجموعه ای از فعالیتهای ارتباطی صورت می گیرد که می توان آنها را تحت عناوین ارتباطات ، امور فرهنگی و نمایشگاهها، انتشارات ، سنجش افکار و پژوهش و برنامه ریزی دسته بندی کرد. که در زیر به تشریح این وظایف می پردازیم .
1ـ 2 ـ 1 ـ ارتباطات
– سیاستگذاری ، برنامه ریزی و کاربرد شیوه ها و برنامه های مناسب برای انعکاس اهداف ، سیاستها،فعالیت ها، برنامه ها و مواضع سازمان به مخاطبان ، رسانه ها و جامعه .
– گردآوری ، جمع بندی و تحلیل نظرها و دیدگاههای مردم ، نخبگان و رسانه ها در زمینه فعالیتهای سازمان و ارائه آن به مدیریت .
– تلاش برای تقویت هرچه بیشتر روحیه تفاهم بین کارکنان و مدیران و همیت سازمانی و زمینه سازی برای برقراری ارتباطات بین آنان .
– اعلان مواضع سازمان .
– عضویت و شرکت در جلسه های مهم سازمان به منظور آگاهی از سیاستها، خطمشی ها، برنامه ها وروند فعالیتها و نیز آگاهی از نتایج سایر نشستها و گردهمایی ها و جلسه ها.
– تدوین "تقویم جامع ارتباطات سازمانی " در قالب ملاقاتها و بازدیدهای مسئولان سازمان باشخصیتهای حقیقی و حقوقی ، کارکنان و اقشار مختلف مردم با هدف تداوم و گسترش اصولی وتلطیف روابط و تنظیم افکار عمومی .
– تدارک تمهیدات و اقدامات لازم برای راهنمایی ارباب رجوع و تسهیل دسترسی به مراکز و مسئولان سازمان .
– برنامه ریزی و اطلاع رسانی به مردم درباره عملکرد سازمان به انگیزه تنویر افکار عمومی .
– تدوین برنامه سالانه مصاحبه های مسئولان سازمان با مطبوعات ، متناسب با اولویتهای سازمانی ونیازهای افکار عمومی .
– تهیه و تنظیم اطلاعات پایه ای از سازمان برای ارائه به مراجعان و میهمانان سازمان به زبانهای مختلف .
– ایجاد ارتباط احسن با مطبوعات ، رادیو، تلویزیون و خبرگزاری ها و بهره برداری بهینه از آنها برای اطلاع رسانی به مردم .
1 ـ 2 ـ 2 ـ امور فرهنگی و نمایشگاهها
– مشارکت در برگزاری سمینارها و گردهمایی تخصصی و عمومی سازمان .
– پوشش تبلیغی ساختمانها و فضاهای عمومی سازمان در گرامیداشت ایام و مناسبتهای ویژه .
– تدوین و اجرای طرح جامع تبلیغات برای فضاسازی فرهنگی – تبلیغی در ساختمانها و محوطه ها.
– مدیریت نمایشگاهها (سالانه ، دایمی و …) در خارج و داخل سازمان .
– طراحی و تولید هدایای تبلیغاتی برای اهدا به مخاطبان (متناسب با سلایق و علایق قشرها).
– تهیه ، تدوین و اجرای تقویم مراسم داخل سازمان .
– راه اندازی و اداره موزه و اتاق انتظارات سازمان .
– تولید و سفارش ساخت آگهی های تلویزیونی و فیلم های مورد نیاز برای تبلیغ عملکرد و مستندسازی سازمان .
1 ـ 2 ـ 3 ـ انتشارات
– تدوین کتب ، جزوه ها و تهیه مواد انتشاراتی به منظور معرفی سازمان .
– گردآوری و نشر اطلاعات و اخبار و گزارشهای مربوط به سیاستها، فعالیتها، طرحها و برنامه ها; باشیوه ها و قالبهای موثر و مناسب .
– تدوین و انتشار خلاصه عملکرد سالانه سازمان برای ارائه به افکار عمومی .
– انتشار نشریه داخلی و برون سازمانی سازمان .
ـ سنجش افکار
– تهیه گزارشهای تحلیلی ادواری (ماهانه /فصلی /سالانه ) از افکار عمومی داخل و خارج از سازمان برای ارائه به مدیریت .
– نقد و بررسی بازتاب فعالیتهای سازمان در نظر اقشار مردم بویژه نخبگان ، رسانه ها و دستگاهها از یکسوو مدیران و کارکنان از سوی دیگر و ارائه گزارش آن به مدیریت .
– سنجش افکار عمومی درون سازمانی به منظور بازیابی مسائل و ارائه راه کارهای مناسب به مدیریت .
– طراحی و اجرای نظام گردآوری پیشنهادهای کارکنان به منظور ترغیب کارکنان به مشارکت هرچه موثرتر در بهبود جریان امور سازمان .
1 ـ 2 ـ 5 ـ پژوهش و برنامه ریزی
– تهیه گزارشهای عملکرد دوره ای از فعالیتهای روابط عمومی .
– نوآوری ، خلاقیت و طراحی فعالیتهای جدید در قلمرو وظایف روابط عمومی .
– نظارت و ارزیابی فعالیتها و اعمال نتایج حاصل در برنامه ها و فعالیتهای آتی .
– طراحی و برنامه ریزی برای ارتقاء کلیه اموری که به رشد کمی و کیفی ارتباط و همدلی بین سازمان ومردم و دستگاهها و مدیران و کارکنان با یکدیگر بیانجامد.

1 ـ 3 ـ جایگاه سازمانی روابط عمومی
روابط عمومی زمانی می تواند نقش راهبردی خود را در سازمان ایفا کند که در تشکیلات سازمان جایگاه مناسبی داشته باشد.
در بسیاری از ساختارهای سازمانی ، مشاهده می شود که روابط عمومی به عنوان یک واحد فرعی امور اداری یا امور خدماتی منظور شده است که در این صورت روابط عمومی نمی تواند جایگاه و نقش راهبردی داشته باشد، زیرا طبعاً شرایط احراز شغل مسئول روابط عمومی حتی از شرایط احراز شغل مدیر اداری پایین تر است .
در سازمانهایی که واحد روابط عمومی در جدول سازمانی بلافاصله زیر نظر مدیر عالی سازمان قراردارد نشان دهنده توجه به روابط عمومی به عنوان یک عنصر راهبردی است .
در بسیاری از موارد، روابط عمومی عملا نقش راهبردی خود را در سازمان ایفا نمی کند. این مشکل ازدو جهت ناشی می شود:
1. عدم اطلاع کافی مدیران ارشد از نقش و اهمیت روابط عمومی به عنوان یک عنصر کمک کننده به طرح ریزی های استراتژیک و زمینه سازی تصمیمات ، اجرا و ارزیابی عملکردبرنامه های راهبردی سازمان .
2. قرار ندادن افرادی با دانش و بینش و منش لازم در چنین جایگاه سازمانی که بتواند سازمان رادر اعمال مدیریت راهبردی یاری کند. در این صورت است که روابط عمومی فقط می تواندمراسم و جشن ها را ترتیب دهد و پرچم به دور دیوار سازمان بزند.توصیه متخصصان این است که اگر بخواهیم روابط عمومی نقش راهبردی در سازمان داشته باشد،لازم است ضمن در نظر گرفتن جایگاهی مناسب در ساختار سازمانی برای این واحد و شرایط احرازشغلی متناسب با مدیران ارشد سازمان ، آنان را در طرح ریزی های راهبردی سازمان مستقیماً دخالت دهیم .
توصیه عمده دیگری که از لحاظ سازماندهی شده است ، این که بهتر است تمام خدمات تخصصی مورد نیاز واحد روابط عمومی در داخل یک واحد سازمانی قرار گیرد و مسئولیت اصلی همه این اقدامات به عهده مدیر روابط عمومی باشد. طبیعی است که تشکیلات سازمانی واحد روابط عمومی درسازمانهای بزرگ با سازمانهای متوسط و کوچک متفاوت خواهد بود.

1 ـ 4 ـ تفاوت بین روابط عمومی و تبلیغات
یکی از موضوعات مهم برای کسانی که به کار روابط عمومی اشتغال دارند، تفکیک بین تبلیغات وروابط عمومی است . اگر اینان بدون ملحوظ داشتن وجوه افتراق تبلیغات با روابط عمومی به فعالیت های خود رنگ تبلیغات بدهند، به سمت فعالیتهایی گرایش خواهند یافت که تفاوت اساسی باماهیت فعالیتهای روابط عمومی دارد. باید توجه داشت که این تفاوت در واقع از سلطه جویی برمخاطب در فعالیتهای تبلیغی تا ایجاد ارتباط متقابل و مبتنی بر گفت و گو با مخاطب در فعالیت های روابط عمومی توسعه پیدا می کند. بنابراین رفع ابهام و مشخص کردن تفاوت های روابط عمومی باتبلیغات برای شاغلین روابط عمومی بسیار ضروری است . هدف این مبحث ، روشن سازی وجوه افتراق بین روابط عمومی و تبلیغات است .
توجه به این نکته اساسی ضروری است که کارکنان روابط عمومی با حرکت به سمت تبلیغات از "ارتباطات مشارکت آمیز" به سمت "ارتباطات سلطه آمیز" گام بر می دارند و گام به گام از فلسفه روابط عمومی که همانا مردمداری است ، دور می شوند.
1 ـ 4 ـ 1 ـ تعریف و ویژگیهای روابط عمومی
برای رسیدن به وجوه افتراق بین روابط عمومی و تبلیغات لازم است در ابتدا تعریف آنها را بررسی کنیم . "جی . ای . گرونیک " نظریه پرداز معاصر، روابط عمومی را مدیریت بین یک سازمان و کسانی می داند که با آن سروکار دارند. از طرفی در تعریف روابط عمومی می توان گفت : روابط عمومی مجموعه ای از عملیات ارتباطی آگاهانه و مبتنی بر تحقیق و برنامه است که با استفاده از شیوه های علمی و هنری به دنبال اطلاع رسانی به مردم و اطلاع یابی از آنان ، تجزیه و تحلیل گرایش های مخاطبان و افکارعمومی به منظور جلب نظر، تفاهم و حمایت مستمر از مخاطبان با کاربرد تکنیکها و ابزارهای ارتباطی نوشتاری ، گفتاری ، دیداری و شنیداری است . دقت در این تعریف نشان می دهد که روابط عمومی بیشترمتکی بر مخاطب و دیدگاههای اوست و این مخاطب است که سهم عمده ای را در برنامه ریزی های روابط عمومی و تعیین اشکال ارتباط با خود دارد.همچنین ویژگیهای روابط عمومی به شرح زیر است :
1. روابط عمومی در پی ارتباط دو سویه با مخاطب است ;
2. مخاطب در برنامه ریزی های روابط عمومی با آگاهی کامل ایفای نقش می کند و سهیم است ;
3. روابط عمومی صرفاً به دنبال "اطلاع رسانی " نیست ، بلکه مکمل این فرآیند را "اطلاع یابی "می داند. در واقع ، روابط عمومی از طریق "اطلاع یابی " بر اهمیت تاثیرپذیری از افکار عمومی صحه می گذارد.
1 ـ 4 ـ 2 ـ تعریف و ویژگیهای تبلیغات
بعضی ها تبلیغ یا پروپاگاندا (Propaganda) را به معنی پخش یا تحریک و یا به حرکت واداشتن اندیشه های ویژه می دانند. آنان براین باورند که پروپاگاندا به معنی دروغ ، تحریف ، فریب ، جنگ روانی وشستسوی مغزی به کار می رود و هویت یک پیام به عنوان پروپاگاندا، از معنای منفی و نادرست آن شناسایی می شود.با چنین دیدگاهی ، تبلیغ را به پنج نوع تقسیم می کنند:
1. تبلیغ آشوب آفرین یا هیجانی : در این نوع تبلیغ سعی می شود مخاطب به سوی اهداف معین هدایت شود.
2. تبلیغ وحدت بخش : در این نوع تبلیغ ، تلاش منبع در راستای منفعل کردن مخاطب است .
3. تبلیغ مفید: در این نوع تبلیغ علی رغم این که منبع مشخص است و اطلاعات پیام ارسالی ازطرف او صحت دارد، تلاش منبع ایجاد اعتبار در نزد مخاطب است .
4. تبلیغ خاکستری : در این تبلیغ ممکن است منبع مشخص و یا نامشخص باشد و احتمال دارداطلاعات پیام نیز درست و یا نادرست باشد.
5. تبلیغ سیاه : در این نوع تبلیغ ، اطلاعات پیام ، نادرست و ساختگی بوده و هدف منبع ،نیرنگ آمیز است .
اگر در هر یک از انواع تبلیغات دقت کنیم ، درمی یابیم که مهمترین ویژگی آنها، نادیده گرفتن نقش مخاطب است . همچنین بعضی ها معتقدند که در تبلیغ سعی می شود اراده مردم ، تفکر، نگرش وجهان بینی آنان به سوی عوامل تبلیغ جلب شود; یعنی به جای مخاطب خود فکر می کند و عقاید خودرا به آنان تحمیل می کند.
از ویژگیهای اصلی تبلیغات می توان موارد زیر را برشمرد:
1. یک سویه بودن ارتباط مبلغ (منبع ) با مخاطب ;
2. مشروعیت استفاده از راهها و ابزارهای مختلف برای رسیدن به هدف ;
3. توجه صرف به منافع سازمان یا منبع ;
4. دستکاری اطلاعات در جریان تبلیغ ;
5. تحمیل عقاید به مخاطب ;
6. توجه به " اقناع " در شکل متعالی تبلیغ .
ـ وجوه افتراق روابط عمومی با تبلیغات
آوازه گری و تبلیغات تجاری شکل یک سویه ارتباطات هستند. در حالی که روابط عمومی آرمانی ،یک ارتباط دو سویه است . یک بنگاه مطبوعاتی با استفاده از تبلیغ می کوشد تا به هر قیمت ، نام مشتری در رسانه ها ذکر شود. در حالی که روابط عمومی تنها به این دلیل به تبلیغ می پردازد که قصد دارد آن را دردرون برنامه گسترده که اهداف سازمان و افکار عمومی را مدنظر خود قرار می دهد، بگنجاند. در تبلیغات تجاری ، پیام های ارسالی تحت کنترل موسسه تبلیغاتی است ، در حالی که بیشتر پیامهای روابط عمومی غیر قابل کنترل هستند، یعنی چون پیام ها در اختیار رسانه ها قرار می گیرد، توسط آنها دستخوش تفسیر وتغییر می شوند.
یکی از تفاوتهای بسیار اساسی بین روابط عمومی و تبلیغات ، وجود موازین و اخلاق حرفه ای درروابط عمومی است که در واقع ضامن سلامت فعالیتهای روابط عمومی می باشد، و آن را به سطح یک فعالیت صادقانه ، صریح ، روشن و در خدمت مخاطب ارتقاء می دهد.
در اینجا، اشاره به یک تفاوت دیگر نیز ضروری است . در تبلیغات ، غرایز طبیعی مورد هدف است ،در حالی که در روابط عمومی ، هدف عقلانیت ارتباطی است و روابط عمومی سعی می کند ضمن گفت و گو با مخاطب ، بحث استدلالی و بهره گیری از دیدگاههای مخاطب ، به اجماع و نظر مشترکی برسد.
تفاوت روابط عمومی با تبلیغات را باید از نظر غایب و هدف نیز مورد توجه قرار داد. غایت فعالیتهای روابط عمومی ، آگاهی بخشی به مخاطب است و مخاطب گزینشی عمل می کند و تاثیرپذیری از روابط عمومی ارادی بوده و بین روابط عمومی و مخاطب ، کنش متقابل دو سویه وجود دارد، در حالی که تبلیغات صرفاً در پی تحمیل عقیده ای است که مورد نظر مبلغ است . بنابراین هرگاه مخاطب بدون اطلاع و آگاهی از غایت روابط عمومی تاثیرپذیر شود، تحت تاثیر تبلیغ قرار گرفته است .
تفاوت عمده دیگر بین تبلیغات و روابط عمومی این است که روابط عمومی با مخاطب یک تعامل دموکراتیک را دنبال می کند و از زبان مخاطب سخن می گوید، در حالی که تبلیغات در پی بهره برداری ازمخاطب برای تامین مقاصد مبلغ است و آزادی مخاطب را مورد تهدید قرار می دهد.
با توجه به بحثی که در این بخش مطرح شد، می توان نتیجه گرفت که :
1. روابط عمومی و تبلیغات دو مقوله جدا از هم هستند و از نظر هدف ، شیوه ، ماهیت ، الگوی ارتباطی ، توجه به موازین اخلاقی و نقش مخاطب ، دارای تفاوت فاحشی هستند.
2. روابط عمومی در صورت استفاده از تبلیغ ، آن هم به طور محدود، از یکی از انواع تبلیغات یعنی "تبلیغات سفید" استفاده می کند که البته در این صورت نیز نوع تبلیغاتی که روابط عمومی انجام می دهد، با تبلیغاتی که مبلغان مدنظر قرار می دهند، تفاوت زیادی دارد. بطورمثال ، ممکن است درج "گزارش آگهی" در مطبوعات که در قبال پرداخت وجه صورت می گیردو روابط عمومی در آن نکات قوت فعالیتهای سازمان را برجسته نشان می دهد، نوعی تبلیغ محسوب شود، ولی توجه به این نکته ضروری است که روابط عمومی علی رغم برجسته سازی یک جانبه نقاط قوت عملکرد و دستاوردهای سازمان ، به دور از نیرنگ ، دروغ وهدف سودجویانه عمل می کند و هدف روابط عمومی تنها جلب توجه مخاطب به عملکردبرجسته سازمان است .
3- از کاربرد واژه تبلیغات در روابط عمومی باید تا حد امکان پرهیز کرد. افزون بر مواردی که درباره تبلیغات ذکر شد، توده مردم نیز نگرش مثبتی از تبلیغات ندارند و با شنیدن این واژه دربرابر آن موضع گیری می کنند. از نظر علمی نیز تبلیغات در پی ارتباط یک سویه است و روابطعمومی ، ارتباط دوسویه را دنبال می کند. بنابراین می توان بجای تبلیغات ، از "امور فرهنگی " در روابط عمومی استفاده کرد.
4 – تبلیغات سنتی نیز به لحاظ یک سویه بودن و متکلم وحده بودن مبلغ ، به نظر می رسد که کارایی خود را از دست داده باشد. در چنین تبلیغاتی ، مخاطب دارای نقش منفعل است و به پرسش های او پاسخ داده نمی شد.

1 ـ 5 ـ روابط عمومی مطلوب
یک روابط عمومی که در پی کسب مطلوبیت کامل است ، بایستی چند اصل مهم را مدنظر قرار دهد.در این قسمت به تبیین اصولی که برای رسیدن به این هدف لازم است ، می پردازیم .
1 ـ 5 ـ 1 ـ توجه به اصول اخلاقی یک روابط عمومی کارآمد برای سلامت حرفه ای خود، ناگزیر از رعایت اصول اخلاقی حرفه روابطعمومی و تدوین آئین نامه های رفتاری در روابط عمومی است . بطور کلی ، بعضی از صاحبنظران ، تدوین اصول اخلاقی روابط عمومی را به سه دلیل لازم می دانند :
1. ارائه راهنمای عمل برای کارگزاران روابط عمومی .
2. وجود میزانی برای تطبیق انتظارات .
3. ایجاد امکان تمیز دادن روابط عمومی از سایر فعالیتها.
بعضی از اصول پیشنهادی برای تدوین نظامنامه اخلاقی روابط عمومی در ایران ، عبارتست از:
1. عدم استفاده از دروغ ، دلایل ظاهر فریب و مستندات تحریف شده در فعالیتهای ارتباطی .
2. مواجهه با مخاطبان ، همکاران و مدیران برحسب موازین اخلاق و انصاف .
3. رازداری و حفظ اسرار سازمان و مخاطبان .
4. خودداری از نشر اطلاعات کذب و خلاف واقعیت و دادن تعهد مبنی بر انجام تحقیق و کسب اطمینان در مورد صحت مطالب قابل انعکاس .
5. دادن تعهد مبنی بر عدم دریافت هدایا یا حق الزحمه از مخاطبان یا شرکتهای تبلیغاتی .
6. خودداری از جریحه دار ساختن احساسات عمومی .
7. اقناع مخاطب صرفاً با حکمت و موعظه نیکو.
8. ایمان به حقانیت مخاطب و داشتن رفتار اخلاقی با مخاطبان .
9. عدم توسل به ترفندهای تبلیغاتی برای فریت افکار عمومی .
10. پرهیز از تطمیع یا تهدید رسانه ها در مورد دادن آگهی یا قطع آن .
1 ـ 5 ـ 2 ـ توجه به روابط عمومی بین المللی از یک نظر می توان فعالیتهای روابط عمومی را به سه بخش داخلی (درون سازمانی )، خارجی (برون سازمانی ) و بین المللی تقسیم کرد. با این تقسیم بندی ، یک روابط عمومی کارآمد، باید بتواند در هر سه بخش ، کارآمدی و بازدهی لازم را داشته باشد.
با این وصف ، آنچه را که از یک رابطه عمومی کارآمد در بعد بین المللی انتظار می رود، می توان درتولید فرآورده های فرهنگی جهت دار و مبتنی بر فعالیتهای توسعه ای خلاصه کرد.
1 ـ 5 ـ 3 ـ قدرت مشاوره مدیریت یکی از وظایف اساسی مدیریت یک روابط عمومی کارآمد، مشاوره مدیریت سازمان مربوطه است .ارائه خدمات مشاوره ای توسط روابط عمومی به مدیریت در یک روابط عمومی کارآمد بایستی از سطح انعکاس اطلاعات فردی توسط مدیر روابط عمومی فراتر رود و برای تولید اطلاعات مشاوره ای ،سازماندهی مشخصی صورت گیرد. در واقع روابط عمومی کارآمد، با تغذیه اطلاعاتی مدیران ، ضریب واکنش پذیری آنان را در تصمیم گیریهای درون و برون سازمانی افزایش داده و به عنوان بازوی مدیریت عمل می کند.
1 ـ 5 ـ 4 ـ کارآیی روابط عمومی داخلی از جمله ابعاد بسیار مهم روابط عمومی ، "روابط عمومی داخلی" است . در روابط عمومی های ناکارآمد، گرایش اصلی به سمت بیرون از سازمان است ، در حالی که در روابط عمومی کارآمد، روابطعمومی داخلی از اهمیت نسبتاً بیشتری برخوردار است ; چرا که اگر آثار عملکرد روابط عمومی بتواندکارکنان سازمان را جلب و اقناع کند، در کارآیی و عملکرد بیشتر آنان ، افزایش بهره وری سازمانی ، جلب وتامین رضایت ارباب رجوع ، ایجاد تفاهم بیشتر بین مدیریت و کارکنان و افزایش همیت سازمانی موثرواقع خواهد شد و در نهایت هر یک از کارکنان را به مبلغی برای سازمان تبدیل خواهد کرد.
1 ـ 5 ـ 5 ـ برنامه ریزی برای رهبران فکری از مشخصه های روابط عمومی کارآمد، داشتن برنامه های خاص برای هر یک از اقشار جامعه یامخاطبان خود است . یکی از این قشرها، رهبران فکری هستند.
تحقیقات نشان می دهد که این افراد،افرادی هستند که وسایل ارتباط جمعی به واسطه آنان ، پیامهای خود را به سایر اقشار جامعه انتقال می دهند. رهبران فکری یا واسطه های ارتباطی ضمن اخذ پیام از رسانه ها، آنها را در یک ارتباط میان فردی به زبان توده به آنها انتقال می دهند. بنابراین می توان گفت تاثیر پیام بر هر یک از اقشار جامعه یکسان نیست . در این میان رهبران فکری از اهمیت والایی در انتقال پیام روابط عمومی به اقشار مختلف برخوردار هستند. روابط عمومی کارآمد با برنامه ریزی ویژه برای رهبران فکری می تواند کانونهای انتشارافکار عمومی را هدایت کند. روابط عمومی کارآمد از بین رهبران فکری باید لیست اسامی افرادی را که بیشتر از سایرین در ارتباط با آن سازمان قرار دارند، تهیه کرده و برنامه های مختلفی را برای آنها تدارک ببیند. از جمله انتشار بولتن اطلاع رسانی ویژه ، ترتیب دادن برنامه های بازدید از طرحها، حضور مسئولان سازمان در بین آنها و دعوت از آنان برای شرکت در مراسم افتتاح طرحهای بزرگ و … می تواند مدنظرباشد.
1 ـ 5 ـ 6 ـ ارتباط اصولی با رسانه هاامروزه روابط عمومی نمی تواند بدون استفاده اصولی از رسانه ها از جمله رادیو، تلویزیون ومطبوعات ، وظایف اصلی خود را انجام دهد; چراکه نفوذ در افکار عمومی و هدایت آن بدون کاربردرسانه ها تقریباً محال جلوه می کند. در یک روابط عمومی کارآمد، افزون بر اینکه از نظر ساختاری ، بخش مستقلی موضوع "ارتباط با رسانه ها" را دنبال می کند، احترام به حرمت حرفه ای کارگزاران رسانه ها به عنوان یک اصل مدنظر بوده و ارتباط با رسانه ها بر اساس اعتقاد به نیاز متقابل روابط عمومی ها ورسانه ها به همدیگر شکل می گیرد.
1 ـ 5 ـ 7 ـ کلان نگری در انجام وظایف و تاثیرگذار بودن یکی از ویژگی های روابط عمومی کارآمد، کلان نگری و توانمندی تاثیرگذاری است . در حال حاضرهدف از عملیات روابط عمومی صرفاً انجام چند وظیفه خاص نظیر: تولید و ارسال خبر به رسانه ها،نصب پلاکارد و پوستر، انتشار بروشور، برگزاری نمایشگاه و … نیست ; بلکه هدف عمده ، تاثیرگذاری برروند تصمیمات در درون سازمان و حتی بیرون از سازمان و سهیم شدن در جریان تصمیم سازی سازمان است .
1 ـ 5 ـ 8 ـ توجه به " بازخورد "در روابط عمومی کارآمد، جریان مبادله پیام ، دو سویه است و لذا به واکنش های مردم یا مخاطبان درقبال پیامهای ارائه شده ، توجه شده و در ارائه پیامهای بعدی به آنها ترتیب اثر داده می شود. برای تحقق این جریان مبادله پیام ، باید " الگوی ارتباطات مشارکت آمیز " محور ارتباطات روابط عمومی با مردم قرارگیرد. در این الگو، ضرورت مشارکت مردم در تصمیمات و برنامه ریزیها مورد توجه قرار می گیرد و سعی می شود تا با کاربرد شیوه های مختلف علمی ، واکنش پیام گیران در مقابل پیامها اندازه گیری و ارزیابی شود و لذا از تحمیل پیامها به مردم و یا بی توجهی به واکنش های مردم در مقابل پیامها که هر دو به " فقدان مشارکت " می انجامند، اجتناب می شود.
بنابراین در روابط عمومی کارآمد، ارتباط با مردم دو سویه بوده و جریان پیام یک طرفه و از سوی روابط عمومی به مردم نیست ; بلکه توجه به واکنش های مردم در برابر پیامهای روابط عمومی حرف اصلی را می زند.
1 ـ 5 ـ 9 ـ داشتن برنامه عمل اصولا یکی از ارکان روابط عمومی (افزون بر تحقیق و برقراری ارتباط) برنامه ریزی است و در روابط عمومی کارآمد به عنوان یک اصل بنیادی مورد توجه قرار می گیرد. برعکس در روابط عمومی ناکارآمد،روزمره گی ، نمود بیشتری می یابد.در روابط عمومی کارآمد، تهیه و تدوین برنامه های کوتاه ، میان و بلند مدت مدنظر قرار گرفته و برنامه عمل سالانه روابط عمومی ، کلیه عملیات ممکن برای اجرا در طول سال را مورد توجه قرار می دهد. دربرنامه عمل روابط عمومی ، شناسایی مخاطبان ، تعیین اهداف روابط عمومی براساس اهداف سازمان وتعیین پیامهای روابط عمومی و تهیه پیش نویس برنامه و مشورت با مسئولان ، مراحل اساسی برنامه ریزی را تشکیل می دهند. روابط عمومی کارآمد حتی برای بعضی امور غیر قابل پیش بینی نیز تمهیداتی را در برنامه عمل خودمی اندیشد. لحاظ کردن " ستاد بحران " با اهداف ، وظایف ، نیروی انسانی ، بودجه و شیوه عمل معین درقالب برنامه سالانه روابط عمومی ; نوعی برنامه ریزی برای مواجهه با امور غیر مترقبه در روابط عمومی است .
همچنین در روابط عمومی کارآمد، برای هر فعالیتی ، تقویم جداگانه ای تنظیم می شود. برای مثال اموری همچون مصاحبه ، ملاقات های مردمی ، مناسبت ها، مراسم ، نمایشگاه ، انتشارات ، سخنرانی و …هر کدام باید یک تقویم زمانی جداگانه ای داشته باشد.
1 ـ 5 ـ 10 ـ اطلاع یابی گرچه اطلاع رسانی اصولی از ویژگی های روابط عمومی کارآمد است ، لیکن در مفهوم نوین روابط عمومی ، آنچه اولویت بیشتری دارد، اطلاع یابی است . به عبارت دیگر، روابط عمومی به جای این که مدام از طرف سازمان برای مردم پیام و اطلاع رسانی کند، سعی دارد نگاه مردم را به سازمان تفسیر کرده وآن را در اختیار مدیریت سازمان قرار دهد و لذا " اطلاع یابی " را بر" اطلاع رسانی " ترجیح می دهد.
مهمترین شیوه اطلاع یابی از افکار عمومی ، سنجش افکار عمومی است . در یک روابط عمومی کارآمد این اقدام از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و بخش مستقلی برای آن منظور می شود.همچنین اجرای " نظام پیشنهادها " برای آگاهی از نقطه نظرات اصلاحی کارکنان و اقشار مختلف مردم به جای شیوه سنتی و ناکارآمد جمع آوری پیشنهادها از طریق صندوق های نصب شده در ساختمانها;تحلیل محتوای مطبوعات و تحلیل تماسها و مکاتبات مردمی ، مجاری دیگر اطلاع یابی از افکار عمومی داخل و بیرون از سازمان است .
1 ـ 5 ـ 11 ـ اولویت ارتباطات مردمی ارتباطات مردمی به عنوان اصیل ترین اقدام در روابط عمومی به عنوان هنر و علم مردمداری ، ازویژگی های عمده روابط عمومی کارآمد است . در اینگونه روابط عمومی ها، ارتباطات مردمی هم دردرون و هم در بیرون سازمان از اولویت برخوردار بوده و دارای اشکال متفاوتی است .
برگزاری جلسات پرسش و پاسخ بین کارکنان و مدیریت و اقشار مختلف مردم بویژه مخاطبان خاص سازمان با مدیریت و برگزاری جلسات بحث آزاد به همین شکل ، حضور غیر رسمی مسئولان در بین کارکنان از جمله بهنگام صرف ناهار یا اقامه نماز و … و همچنین حضور مسئولان سازمان در بین مخاطبان خاص ، می توانند برخی شکل های ارتباطات مردمی را فراهم سازند. همچنین ، در یک روابط عمومی کارآمد، راهنمایی صحیح ارباب رجوع بسیار مهم است . اینک دیگر، راهنمایی ساده ارباب رجوع آن هم گهگاه با گماردن نیروهای حراست در مبادی ورودی سازمانها، در روابط عمومی قابل قبول نیست .بنابراین یک روابط عمومی کارآمد بویژه با استفاده از رایانه می تواند در مبادی ورودی سازمان به بسیاری از نیازهای اطلاعاتی ارباب رجوع پاسخ داده و به شکل صحیحی آنان را هدایت کند. بی تردید، ایفای این نقش از روابط عمومی ، آن را در کمک به تامین رضایت مردم از نظام اداری کشور، ارائه چهره مثبت ازسازمان و جلوگیری از اتلاف وقت ارباب رجوع یاری می دهد.نکته دیگری را که باید در اینجا خاطر نشان ساخت ، مکان یابی منطقی و اصولی برای روابط عمومی در سازمانهاست ، به نظر می رسد اهتمام ویژه ای لازم است تا روابط عمومی در سازمانها از نظر مکانی درطبقه اول و در نزدیکترین مکان ممکن برای دسترسی مخاطبان مستقر شود.
1 ـ 5 ـ 12 ـ سازماندهی و مدیریت علمی از جمله ویژگی های روابط عمومی ناکارآمد، طراحی تشکیلات نامناسب و مدیریت غیر علمی در آن است . اولین ضعف در این گونه روابط عمومی ها، قرار نگرفتن در جایگاه مناسب است و معمولاجایگاهی که در آن قرار می گیرند، زیر نظر مستقیم بالاترین مقام سازمان نیست .
ضعف دوم به نامگذاری "روابط عمومی " مربوط می شود که اغلب آن را با پسوندهای مختلفی به کارمی برند که از جمله آنها می توان به "روابط عمومی و ارشاد"، "روابط عمومی و حوزه وزارتی " و … اشاره کرد. در حالی که در روابط عمومی کارآمد، افزون بر اینکه روابط عمومی زیر نظر بالاترین مقام سازمان عمل می کند، از پسوند یا پیشوند خاصی نیز در نام خود استفاده نمی کند.
و اما در خصوص مدیریت علمی در روابط عمومی ، یکی از مسائل عمده روابط عمومی در کشور،سپردن مدیریت روابط عمومی به افرادی است که از شایستگی علمی برخوردار نیستند و معمولا درانتصاب مدیران روابط عمومی ، روابط بر ضوابط ارجحیت داشته و به عوامل دیگری چون داشتن قدرت بیان ، اجتماعی بودن و … توجه بیشتری می شود.بنابراین در روابط عمومی کارآمد، مدیر روابط عمومی بایستی ضمن داشتن تخصص و تبحر درشناخت افکار عمومی ، علوم ارتباطات و روابط عمومی و آشنایی اجمالی با اصول علم مدیریت ،بایستی از علوم اجتماعی همچون جامعه شناسی ، روانشناسی ، مردم شناسی و تاریخ معاصر ایران وجهان و پژوهشگری بهره ای برده باشد. داشتن "آگاهیهای روز" نیز از ضرورتهای اساسی برای مدیرروابط عمومی است .
همچنین ، مدیریت علمی در یک روابط عمومی کارآمد، ایجاب می کند که جذب نیروی انسانی متخصص در علوم روابط عمومی و ارتباطات (یا رشته های وابسته ) به عنوان یک اصل مورد توجه قرارگیرد. اصل دیگر، گماردن کارشناسان روابط عمومی در پستهای تخصصی آنان است . برای مثال ، یک روابط عمومی کارآمد، بایستی از گماردن یک نیروی کارشناسی ارتباطات در پست امور اداری جداً پرهیز کند.
اصل دیگر در مدیریت علمی روابط عمومی کارآمد، توجه به بهسازی تخصصی نیروی انسانی بطورمستمر است . برگزاری دوره های آموزش براساس نیازسنجی علمی ، انتشار نشریات موردی آموزشی ودر صورت لزوم نشریه ادواری در این خصوص می تواند ضامن پویایی علمی کارکنان روابط عمومی باشد.
ـ توانمندی تولید فرآورده های فرهنگی یکی دیگر از ویژگی های روابط عمومی کارآمد، توانمندی در تولید فرآورده های فرهنگی است . به نحوی که این نوع روابط عمومی ، به جای استفاده از اطلاعات سایر بخش های سازمان ، بطور مستقیم نیزاطلاعات را در قالبهای مختلف همچون تفسیر، خبر و غیره منتشر می کند. بنابراین روابط عمومی کارآمداز طریق تولید فرآورده های فرهنگی ، در کار فرهنگ سازی جامعه نیز مشارکت می کند.
این هدف با ارائه الگوی های رفتاری خاص و ارتقای سطح آگاهیها تحقق می یابد.
1 ـ 5 ـ 14 ـ ایفای نقش در قالب نهاد مدنی روابط عمومی کارآمد با مطالعه مستمر افکار عمومی و دخالت دادن آن در تعیین خطمشی سازمان ،نقش موثری را در عینیت بخشیدن به افکار عمومی (صدای مردم ) بازی می کند. از طرف دیگر به عنوان یک گوش شنوا، کار شنود را به نحو احسن انجام داده و با چشم بینایی ضعف ها و نارسایی را در می یابدو با زبان گویایی ، آن را به مسئولان سازمان انعکاس می دهد. توجه به این نکته مهم است : جانبداری از مردم با عنایت لازم به سازمان است که در هر صورت اصل حقانیت مخاطب و احترام به افکار عمومی را اصل برتر می داند.
بدینسان روابط عمومی را باید نهادی دانست که در نقش پلی بین ملت و دولت عمل می کند و باحمایت از حقانیت مردم ، خود را در قالب و هیئت یک نهاد مدنی متجلی می سازد.

1 ـ 6 ـ ویژگیهای کارشناس روابط عمومی
کارشناس روابط عمومی ، کارشناسی است که مهارتهای لازم را در زمینه روابط عمومی آموخته باشد.این مهارت ها در اصل همان مهارت ها و آموزش هایی است که فرد برای فعالیت در روابط عمومی دردانشگاه آموخته است .علاوه بر تحصیلات و آموزش های لازم ، فردی که در روابط عمومی استخدام می شود باید بتواند سه وظیفه مهم " تولید اطلاعات و انعکاس به مخاطبان " ، " تصویرسازی مثبت ازسازمان " و "معرفی خدمات یاکالاهای سازمان " را انجام دهد.
حال این سوال پیش می آید که این مهارت های لازم چه مهارت هایی هستند و همچنین چه خصوصیات و ویژگیهایی کارشاس روابط عمومی باید داشته باشد تا بتواند در انجام وظایفش موفق باشد.کارشناس روابط عمومی برای توفیق در وظایف خود و ایفای نقش موثر در روابط عمومی ، بایستی ویژگیهای مختلفی را داشته باشد. این ویژگی ها به دو دسته ویژگی های خاص و اکتسابی (اصلی ) وویژگی های عمومی و ذاتی (فرعی ) قابل تقسیم است .
1 ـ 6 ـ 1 ـ ویژگی های خاص و اکتسابی (اصلی )
ویژگی های خاص و اکتسابی کارشناس روابط عمومی شامل : مهارتهای علمی ، احساس مسئولیت اخلاقی ، داشتن آگاهیهای روز (جامعه آگاهی )، سازمان آگاهی ، قدرت نویسندگی ، آشنایی با علوم اجتماعی از جمله کلیات مدیریت ، روانشناسی و علوم سیاسی ، نوآوری و خلاقیت ، آشنایی باروزنامه نگاری و ایمان به حقانیت افکار عمومی یا مخاطب هستند که در زیر بطور مختصر به هر یک اشاره می شود:
مهارت های علمی ـ منظور از مهارتهای علمی ، آموختن علوم دانشگاهی در زمینه روابط عمومی است ;به عبارت دیگر کارشناس روابط عمومی فردی است که دارای تحصیلات کارشناسی در روابط عمومی است . همچنین به افرادی که دارای درجه لیسانس در رشته های وابسته همچون ارتباطات ،روزنامه نگاری ، پژوهشگری در رسانه ها، تبلیغات ، کارگردانی ، سینما، گرافیک ، طراحی و … باشند نیزمی توان کارشناس روابط عمومی اطلاق کرد به شرطی که دوره آموزشی روابط عمومی را در ابتدای کارببینند و با اصول کار در روابط عمومی آشنا شوند.
احساس مسئولیت اخلاقی ـ حساسیت های کار در روابط عمومی به خاطر اهمیت کارکردها وپیامدهای آن در حوزه زندگی عمومی و شخصی انسانها، ایجاب می کند کارشناسان روابط عمومی ازنظر اخلاق سرآمد و عامل به اصول اخلاقی حرفه روابط عمومی باشند. از جمله خصوصیات اخلاقی لازم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
" راستی و درستی ، امانت ، شهامت و شجاعت ، صبر و شکیبایی در شنیدن و گوش دادن ،تحمل در برابر شکست ها و ناکامیها، مردمداری ، علاقمندی بکار، تواضع و فروتنی ،خوش برخوردی و اجتماعی بودن .
سازمان آگاهی :
" سازمان آگاهی " و یا به بیان دیگر، داشتن آشنایی کامل با سازمان محل اشتغال ، یک ضرورت گریزناپذیر برای کارشناس روابط عمومی محسوب می شود. آگاهی نسبت به تاریخچه تشکیل ،اهداف و وظایف ، اقدامات ، سیاستها، برنامه ها، مشکلات و سایر اطلاعات سازمان محل اشتغال برای کارشناس روابط عمومی ضروری است . بنابراین ، بنظر می رسد در بدو استخدام ، کارشناس روابطعمومی را باید کاملا با سازمان آشنا ساخت و این بر هر کار دیگری برای او ارجحیت دارد.
جامعه آگاهی :
ـ کارشناس روابط عمومی علاوه بر سازمان آگاهی ، بایستی با جریانها و تحولات جامعه درابعاد ملی و بین المللی آشنایی کلی داشته باشد و بتواند نیازهای جدید جامعه را شناخته و در فعالیتهای خود به آنها توجه کند. مکمل این اطلاعات داشتن " آگاهی های روز" است .
نوآوری و خلاقیت
ـ منظور از خلاقیت ، خلق ایده نو است . هرگاه ، فردی بتواند ایده را به راه کار عملی تبدیل کند، نوآوری کرده است . برای خلاق بودن و ایده آفرینی ; جذب اطلاعات ، الهام ، بینش ،سختکوشی و توجه به حل مسائل لازم است .کارشناس روابط عمومی یا بایستی خلاق باشد و یا نوآور و نیاز به نوآوری در روابط عمومی بیش ازسایر مشاغل و حرفه ها وجود دارد. چراکه مردم پیامهای جدید و قالبهای جدید را بهتر از پیامها وقالبهای کلیشه ای جذب می کنند. برای این منظور، داشتن اطلاعات لازم درباره جامعه ، سازمان وتکنیک های روابط عمومی ، ذهن خلاق ، داشتن مطالعات مستمر درباره روابط عمومی ، پشتکار شایان توجه و آگاهی از سازمان و روابط عمومی و سعی در یافتن راه حل برای آنها، ضروری است .
آشنایی با علوم اجتماعی
ـ آشنایی با علوم اجتماعی نظیر مدیریت ، روانشناسی ، علوم سیاسی ، آمار و… کارشناس روابط عمومی را قادر می سازد در روابط خود با مردم و یا مددرسانی به مدیریت سازمان ازقابلیت های بیشتری بهره مند شود.
آشنایی با روزنامه نگاری ـ آشنایی با روزنامه نگاری برای توفیق کارشناس روابط عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است . این ویژگی او را در کار خبرسازی و ایجاد ارتباط مطلوب با رسانه ها که از وظایف اساسی روابط عمومی است ، توانمند می سازد.
قدرت نویسندگی
ـ کارشناس روابط عمومی برای توفیق بیشتر در امور، نیازمند توان نویسندگی شایان توجهی است ; چراکه نوشتن ، بخش عمده ای از وقت کارشناس روابط عمومی را به خود اختصاص می دهد. تهیه و تنظیم متون مختلف نظیر: متون مصاحبه ، سخنرانی ، مقاله ، گزارش ، تصویر نامه ، آگهی ،اطلاعیه ، خبر، شرح عکس و … توسط کارشناس روابط عمومی ، اهمیت این ویژگی را روشنتر می سازد.
کارشناس روابط عمومی را باید هنرمندی دانست که از هنرهای هفتگانه شامل : شعر، موسیقی ، تاتر،نقاشی ، مجسمه سازی و نویسندگی نهایت استفاده را برای اقناع مخاطب می کند و در این بین نویسندگی از برجستگی بسیاری برخوردار است . البته توانایی نویسندگی صرفاً داشتن قلم مناسب نیست بلکه آشنایی با اصول علمی نگارش و گزارش می باشد.
گوش دادن موثر و همدلی
ـ کارشناس روابط عمومی برای رسیدن به تفاهم با دیگران بایستی از دوتوانمندی مهم "گوش دادن موثر" و ایجاد "همدلی " بهره مند باشد تا از این طریق ، ضمن فراهم آوردن زمینه آگاهی از دیدگاههای مخاطب یا ارباب رجوع ، وارد دنیای او شود و سازمان را از نگاه او بنگرد. این باعث یک تعریف جدید از روابط عمومی می گردد. در این تعریف ، روابط عمومی وسیله تفسیر سازمان از نگاه مردم است و جریان اطلاع رسانی از درون سازمان به بیرون ، بطور عمده ، جای خود را به جریان اطلاع رسانی از بیرون به درون سازمان می دهد.
ایمان به حقانیت مخاطب
ـ این ویژگی بسیار حساس و مهم ، باعث می شود که احترام به مردم و عقایدآنان ، کارشناس را وامدار مردم سازد و او را از انحرافات رفتاری در حرفه خود در خصوص مخاطبان دورسازد. همچنین او را در موضع پاسخگویی قرار می دهد تا همواره پاسخگوی انتظارات افکار عمومی باشد.
1 ـ 6 ـ 2 ـ ویژگی های عمومی و ذاتی (فرعی )جدا از ویژگی های خاص ، اکتسابی و اصلی ، کارشناس روابط عمومی بایستی از یکسری ویژگی های ذاتی نیز بهره مند باشد. این ویژگی ها شامل : استعداد مدیریت ، هیجان و شور داشتن استعداد دگرگونی مثبت ، فرصت جویی آگاهانه ، کارآفرینی ، بهره هوشی بالا، کنجکاوی ، سرزنده بودن ، شوخ طبعی وبزله گویی ، داشتن بیان خوب از امور، ظاهر مناسب ، ذوق و شوق (استعداد طبیعی )، آینده نگری وشخصیت ترغیبی و متقاعد کننده هستند.یک کارشناس روابط عمومی باید بتواند عوامل مورد نیاز برای پذیرش توسط مخاطب را در خودپرورش دهد. اخلاق پسندیده ، انگیزه قوی ، مثبت اندیشی و خوش بینی و پویایی ، در این زمینه تاثیرشگرفی دارد.بطور کلی ، در یک فراگرد ارتباطی ، همسویی با مخاطبان ، صداقت ، حاضر جوابی ، خلوص و وضع ظاهری مناسب ارتباطگر، نقش بسیار مهمی را در موثر بودن جریان ارتباط ایفا می کند. مجموعه این ویژگی ها، کارشناس روابط عمومی را از جایگاه بسیار والایی برخوردار می سازد، به گونه ای که می توان اورا " مغز متفکر" روابط عمومی نام برد.بنابراین تربیت کارشناسان روابط عمومی از طریق انتخاب افرادی که ویژگی های ذاتی را داشته باشندو در دانشگاه و محیط کار ویژگی های اصلی را یاد بگیرند، می تواند ضامن کارآمدی روابط عمومی دریک کشور باشد.
1 ـ 7 ـ روابط عمومی داخلی
دقت در اهداف روابط عمومی ، به خوبی روشن می سازد که توفیق این واحد حتی در وظایف برون سازمانی ، موکول به موفقیت آن در بعد درون سازمان است . چرا که اگر روابط عمومی با توفیق کامل وظایف برون سازمانی خود را انجام دهد، در حالی که در داخل سازمان ، وظایف مربوط به آن معطل مانده باشد، موفقیت های بیرونی زیر سئوال می رود و چه بسا افرادی که در بیرون از سازمان به نظرمثبتی درباره سازمان رسیده اند، در تعامل با اعضای سازمان ، به خلاف عقیده خود برسند که بی تردید،پایداری را بر جای خواهد گذاشت .
افزون بر آن ، اگر ارتباطات درون سازمانی ، نابسامان و رها شده باشد، چه بسا موجب نارضایتی کارکنان شده و آنان را از مسیر همکاری لازم و مطلوب برای توفیق سازمان دور سازد. بنابراین ، اهمیت روابط داخلی یا آن بخش از وظایف روابط عمومی که به درون سازمان مربوط می شود،کمتر از وظایف برون سازمانی روابط عمومی نبوده ، وچه بسا در بعضی از مقاطع ، با اهمیت ترهم باشدلذا، در این بخش ، سعی می شود وظایف روابط عمومی داخلی ، به طور خلاصه عنوان شود.
1 ـ 7 ـ 1 ـ انتشار نشریه داخلی اطلاع رسانی در مورد عملکرد سازمان ، معرفی سازمان به کارکنان ، پاسخ به پرسش های کارکنان ،معرفی کارکنان نمونه و خلاق ، تقویت انسجام و ارتباطات درون سازمانی ، ارتقای آگاهی های کارکنان وحتی آموزش کارکنان ، از طریق نشریه داخلی ممکن است . بنابراین ، راه اندازی نشریه داخلی به صورت روزانه ، هفتگی ، دو هفته نامه یا دست کم به صورت ماهنامه برای روابط عمومی ، یک ضرورت محسوب می شود. با این وصف ، بایستی توجه داشت که نشریه برای کارکنان منتشر می شود، نه مدیریت ، پس عناوین و مطالب آن بایستی بر اساس نیازهای اطلاعاتی کارکنان تهیه شود.
1 ـ 7 ـ 2 ـ " بولتن برد" یا " لوحه اخبار" منظور از " بولتن برد" یا " لوحه اخبار" ، تابلو یا تخته ای است که معمولا از طرف روابط عمومی درنقاط پر رفت و آمد سازمان که دارای دید مناسب نیز باشد ، نصب می شود و در روی آن مطالب موردنظر برای مطالعه کارکنان قرارداده می شود.
1 ـ 7 ـ 3 ـ سازماندهی دریافت پیشنهادهادسترسی به پیشنهادهای کارکنان می تواند سازمان را از پشتوانه فکری قوی و انبوه بهره مند سازد. از آثارچنین اقدامی ، تقویت حس مشارکت و احترام به خود در کارکنان است .
برای سازماندهی دریافت پیشنهادهای کارکنان ، راه اندازی کمیته مرکزی و اجرایی ویژه این کار برای دریافت منظم و مستمر پیشنهادها، ارزیابی پیشنهادها در گروههای کارشناسی راه اندازی شده برای این منظور، پیگیری اجرای پیشنهادهای مورد قبول و تقدیر از پیشنهاد دهندگان ضروری است . در ضمن روابط عمومی می تواند در پایان سال کتاب پیشنهادهای کارکنان را منتشر سازد و با برگزاری مراسمی به چند تا از پیشنهادهای مهم و موثر با حضور خانواده پیشنهاد دهندگان ، هدایای ویژه ای تقدیم کند. این روش ، یکی از شیوه های مهم در مدیریت مشارکتی محسوب می شود و گویای اهمیت و کارکرد شایان توجه روابط عمومی در بحث مشارکتی است .
1 ـ 7 ـ 4 ـ مشارکت در غم و شادی کارکنان روابط عمومی در داخل سازمان باید سعی کند تا به نحو ممکن حضور خود را به هر یک از کارکنان نشان دهد. افزون بر موارد استثنایی که روابط عمومی می تواند بر اساس ماهیت خاص خود به کارکنان کمک کند، ارسال پیامهای تبریک و تسلیت در مواقع مقتضی ، می تواند نمونه هایی از مشارکت روابط عمومی در غم و شادی کارکنان باشد. که این کارها خود موجب ایجاد و یا تقویت حس همکاری کارکنان با روابط عمومی است .
1 ـ 7 ـ 5 ـ برگزاری مراسم برگزاری مراسم ویژه در مناسبت های خاص ، از وظایف مهم روابط عمومی داخلی است . این مناسبت ها می تواند در مورد مناسبت ویژه سازمانی مثل سالروز تشکیل آن و یا مناسبت های مهم مذهبی و ملی باشد. این مراسم علاوه بر گرامیداشت مناسبت ها، آگاهی های کارکنان را در این مواردارتقاء داده و به نحو مختلف می توان از آنها برای بهره وری سازمان استفاده کرد.
1 ـ 7 ـ 6 ـ اطلاع رسانی به مسئولان وظیفه اطلاع رسانی در روابط عمومی صرفاً انعکاس عملکرد و برنامه های سازمان به مردم نیست . دربعد " اطلاع رسانی" تهیه اطلاعات مورد نیاز مسئولان نیز جایگاه ویژه ای دارد. از امور معمول در روابط عمومی در این بعد تهیه " بریده جراید" و " خبرنامه ویدئویی " است .در " بریده جراید " اخبار و مطالب مربوط به سازمان ، دستگاههای رقیب و مهمترین اخبار روز کشور، ازنشریات بریده شده و بعد از صفحه بندی و تنظیم به مسئولان ارسال می شود. درباره اطلاعاتی که ازطریق رادیو و تلویزیون منعکس می شوند، روابط عمومی می تواند ضمن ضبط ویدیوئی برنامه های مربوط به سازمان ، آن را به صورت کوتاه تهیه کرده وبه صورت "خبرنامه ویدیوئی"دراختیارمسئولان وکارکنان قراردهد.
1 ـ 7 ـ 7 ـ اطلاع رسانی به کارکنان اطلاع رسانی به کارکنان نیز به نوبه خود کم اهمیت تر از اطلاع رسانی به مسئولان نیست . از شیوه های مهم در اطلاع رسانی به کارکنان می توان راه اندازی قفسه های اطلاعاتی ، راه اندازی ویترین ها، برنامه های بازدید کارکنان از پروژه ها، شاخص سازمان و برنامه بازدید تفریحی را نام برد.
1 ـ 7 ـ 8 ـ سنجش افکار عمومی سنجش افکار عمومی از مهمترین وظایف روابط عمومی داخلی است به گونه ای که امروزه اساس تصمیم گیری های درون سازمانی بر نتایج افکار عمومی استوار است .موضوعاتی از قبیل میزان رضایت یا عدم رضایت کارکنان از خدمات رفاهی موسسه ، نحوه نگرش کارکنان نسبت به مسئولان ، سنجش میزان همبستگی اهداف کارکنان با اهداف سازمان و مانند آن اگربخوبی روشن شوند می توانند اطلاعات مفیدی را برای حرکت روان چرخ سازمان در درون ، در اختیارمدیریت قرار دهند.
1 ـ 7 ـ 9 ـ نصب تابلو اعلانات با نصب اطلاعیه ها، بیانات و تصویر اخبار مهم سازمان یا عکس های طرح ها در تابلواعلانات ، می توان کارکنان را در جریان امور سازمان قرار داد. رعایت اصل اختصار در مطالب و تعویض به موقع محتویات تابلو، ضروری است . بایستی دقت شود که تابلو اعلانات در محلهای پر عبور و مرور سازمان نصب شود.
1 ـ 7 ـ 10 ـ ترتیب دادن جلسات عمومی از راههای نزدیکی کارکنان مدیریت و ایجاد همدلی بین این دو ، ترتیب دادن جلسات ملاقات عمومی کارکنان با مسئولان موسسه است . در این جلسات مسئولان ، وظایف مربوط به خود را توضیح می دهندو در پایان به پرسشهای کارکنان ، پاسخ داده می شود. هدف عمده از این اقدام ، تنویر افکار عمومی درون سازمانی ، آشنایی بیشتر کارکنان با امور جاری سازمان و تقویت وحدت اعضای سازمان است .
ارزیابی تاثیرات این گونه جلسات در افکار عمومی کارکنان ، نشانگر اثر بخشی بسیار زیاد آن در جلب رضایت کارکنان و ارتقای میزان رضایت شغلی آنان است .
1 ـ 7 ـ 11 ـ راه اندازی روزنامه دیواری کارکنان یکی از راه های واداشتن کارکنان به نوشتن و مشارکت در تولید اطلاعات هنری ، راه اندازی " روزنامه دیواری " است . برای این منظور باید تابلوی مناسبی در نظر گرفت و آن را به قسمتهای مختلف تقسیم کرد. سپس مسئول روزنامه دیواری ، اول وقت هر روز ، پس از دریافت مطالب مختلف از کاکنان ، آنها راگزینش و پردازش کرده و به نام ارائه دهنده در روزنامه دیواری نصب می کند. برای مثال ، عناوینی مانند " پیشنهاد برای بهبود امور جاری سازمان " و یا اظهار نظر در مورد " مهمترین وظیفه جامعه" می توانند دررشد فکری کارکنان موثر واقع شوند.
توصیه می شود، در پایان هر ماه ضمن تقدیر کتبی از کلیه افرادی که به روزنامه دیواری ، مطلب داده اند،نویسندگان مطالب برتر را در روزنامه دیواری معرفی کرده و جوایزی به آنان اعطا شود.
1 ـ 7 ـ 12 ـ تهیه متون سخنرانی تهیه متن سخنرانی مسئولان برای ایراد در مجامع عمومی بایستی با مدیرت روابط عمومی صورت گیرد. از دلایل عمده این اقدام ، آشنایی روابط عمومی با موضوعات و مسائل مورد توجه افکار عمومی و توانمندی در تهیه متنی است که بیشترین آثار ارتباطی را در پی داشته باشد.
1 ـ 7 ـ 13 ـ تقویت فرهنگ مذهبی و ملی روابط عمومی ، بعنوان نخستین و مهمترین دستگاهی که با کارکنان سروکار دارد، باید برای ارتقای فرهنگی آنان وظایف خاصی را انجام دهد. هرچند این وظایف در قالب سایر وظایف از جمله نشریه داخلی و روزنامه دیواری نیز تحقق می یابد، ولی باید فردی مشخص در روابط عمومی ، این وظایف راطبق برنامه و با اهداف مشخص دنبال کند. برای مثال ، داشتن برنامه های خاص در مناسبتهای مهم مذهبی و ملی و انتشار ویژه نامه درباره هر یک از آنها توصیه می شود. باید در پس این فعالیتها، اهدافی همچون تقویت فرهنگ کار، رشد وجدان کاری ، انضباط اجتماعی و مالی ، اعتلای شخصیت انسانی و …با شیوه های علمی خاص پیگیری شود.
ـ مشاوره مدیریت ارائه مشاوره به مدیریت ، از وظایف مهم روابط عمومی نوین محسوب می شود. در این نقش روابطعمومی حلقه واسط ارتباطی بین مدیریت و مخاطبان سازمان است و این کار خلاء فقدان شریان ارتباطی بین مدیریت و مخاطبان سازمان را رفع می کند.
در این خصوص روابط عمومی ، اطلاعات به دست آمده از اشخاص و گروههای مهم را به مدیریت منتقل می کند تا مدیریت به هنگام تعیین خطمشی از آنها به عنوان منبع و مدخل بهره برداری کند، به این ترتیب روابط عمومی ، به عنوان بازوی مدیریت برای اخذ تصمیمات و فعالیتهای آتی سازمان ایفاء نقش می کند.
1 ـ 7 ـ 15 ـ پی گیری ویژه برای رفع مشکلات کارکنان یکی از اقداماتی که روابط عمومی می تواند برای کمک به کارکنان انجام دهد، انجام پی گیری ویژه برای رفع بعضی از مشکلات ویژه و اضطراری کارکنان است . این اقدام برای جلب رضایت عمومی کارکنان و ایجاد حسن ارتباط درون سازمانی ، بسیار موثر است .

مقدمه کلی برای کارورزی

با توجه به عدم جذب یاروندکندجذب قشر تحصیل کرده دربدنه اشتغال موجود خصوصاً در صنایع کوچک و متوسط، لزوم برنامه ریزی و سیاستگذاری جدی در سطح کلان طلب می شود. در این راستا اجرای طرح هایی نظیرطرح کارورزی با هدف انتقال مهارتها و تجربیات علمی به فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم آمدن بسترمناسب جهت ورودآنها به بازارکارکشور، استفاده از ظرفیت های خالی بخش خصوصی ودولتی، ارتقای سطح علمی و نوسازی ساختار نیروی انسانی، اتخاذ رویکرد مناسبی به منظور حذف تدریجی عدم تعادل موجود در بازار کار کشور و … ضروری به نظر می رسد.
اهداف اصلی طرح:
1ـ ارتقاء توانمندیهای حرفه ای فارغ التحصیلان آموزش عالی با رویکرد ساماندهی بازار کار
2ـ آشنایی بیشتر با وظایف مشاغل خاص و فراگیری مهارتهای مرتبط با آن
3 ـ ایجاد زمینه های مناسب برای رشد فرهنگ بکارگیری نیروهای متخصص در واحدهای اقتصادی
4 ـ ارتقاء سطح علمی بخش های تولیدی با رویکرد اصلاح ساختار تولید کشور
اهداف فرعی طرح:
1 ـ شناسایی ر شته های تحصیلی مورد نیاز بخش های مختلف (ظرفیت های خالی طرف تقاضا)
2 ـ اندازه گیری میزان تطبیق رشته های دانشگاهی فارغ التحصیلان نظام آموزش عالی با تخصص ظرفیت های مورد نیاز در بازار کار
3 ـ نظام مند کردن ساز و کارهای موجود مشابه طرح کارورزی در سطح بخش خصوصی
4 ـ ایجاد زمینه های بکارگیری نیروی متخصص مورد نیاز و ارتقاء کیفی نیروی انسانی برای نوسازی در بخش های مختلف کشور
5 ـ تعامل و همگرایی بیشتر بین کارورز و کارفرما در مدت زمان مشخص به منظور شناخت بیشتر از همدیگر جهت ادامه همکاری بعد از اتمام دوره کارورزی
6 ـ کاهش ریسک جذب نیروی کار برای کارفرمایان
ماده 1) تعریف کارورز:
کارورز آن دسته از فارغ التحصیلان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی هستند که واجد شرایط زیر باشند:
* فارغ التحصیلان دارای مدرک کاردانی و یا بالاتر در کلیه رشته های تحصیلی به جز رشته هایی از گروه علوم پزشکی که موظف به گذراندن طرح 2 ساله می باشند.
2) دارابودن حداکثر سن 25 سال برای مقطع تحصیلی کاردانی، 28 سال برای مقطع تحصیلی کارشناسی، 31 سال برای مقطع کارشناسی ارشد و 35 سال برای مقطع تحصیلی دکتری
3 ) عدم اشتغال و یا عدم تعهد به اشتغال در سایر موسسات و سازمان ها و نداشتن هرگونه منعی برای کارورزی (نظام وظیفه، ناتوانی جسمی و اشتغال به تحصیل و غیره)
ماده 2) هماهنگی اجرای طرح:
مسئولیت اجرای طرح در هر دستگاه اجرایی، بر عهده بالاترین مقام آن دستگاه می باشد. دستگاه اجرایی مربوطه موظف است امور اجرایی طرح را در یک واحد سازمانی مشخص و بدون تغییر در تشکیلات تفصیلی متمرکز نماید. اجرای طرح با استفاده از خدمات سازمانهای غیر دولتی مجاز است.
ماده 3) طول دوره و میزان کمک هزینه کارورزی:
* طول دوره کارورزی با توجه به شرایط و برحسب رشته تحصیلی توسط دستگاههای اجرایی ذیربط تعیین خواهد شد و حداکثر 11 ماه می باشد.
2)کمک هزینه کارورزی متناسب با رشته و مقطع تحصیلی کارورز تعیین می گردد. در هر حال این کمک هزینه نباید از حداقل دستمزد تعیین شده از سوی وزارت کار و امور اجتماعی کمتر باشد.
ماده 4) وظایف و تعهدات واحد پذیرنده:
1 ـ واحدهای پذیرنده موظف هستند هنگام پایان دوره کارورزی یا در صورت انصراف کارورز از ادامه همکاری، مراتب را به صورت مکتوب به اطلاع مجری طرح و یا نمایندگان استانی در دستگاه ذیربط برسانند، همچنین واحدهای مذکور موظفند گزارش های مورد نیاز شامل گزارش وضعیت کارورز و ارزیابی نتایج اجرای طرح کارورزی را در قالب فرم های تهیه شده (در نظام نامه مصوب طرح کارورزی) برای مجری طرح ارسال نمایند.
2 ـ واحد پذیرنده موظف به انعقاد قرارداد و بیمه نمودن کارورز در چارچوب نظام نامه طرح کارورزی می باشد.
3 ـ واحدهای پذیرنده ملزم به فرهم آوردن شرایط مناسب برای کار عملی کارورزان می باشند.
4 ـ واحد پذیرنده ملزم به نظارت کامل بر فعالیت کارورز و تکمیل پرسشنامه های مربوط به گزارش کارکرد ماهانه کارورز و ارسال آن برای مسئول هماهنگی می باشد.
5 ـ واحد پذیرنده ملزم به پذیرش و همکاری با نمایندگان اعزامی از سوی دستگاه اجرایی ذیربط می باشد.
6 ـ صدور گواهینامه پایان دوره کارورزی
توضیح: صدور گواهینامه پایان دوره کارورزی مشروط به اتمام موفق طول دوره کارورزی به شرح مندرج در بند (1) ماده (3) می باشد.

فصل اول

شرکت سهامی بیمـه ایـران

شرکت سهامی بیمـه ایـران

شرکت سهامی بیمه ایران ؛ نخستین شرکت بیمه ایرانی است که درسال 1314 تاسیس شده است. این شرکت از آغاز در کلیه رشته های بیمه ای به فعالیت پرداخت وپس از مدتی کوتاه با وجود رقابت نمایندگی شرکت های بیمه خارجی ؛ توانست سهم عمده ای از بازار بیمه را به خود اختصاص دهد. شرکت سهامی بیمه ایران از آغاز تاسیس ؛ همواره بزرگترین و وسیع ترین شرکت بیمه کشورشناخته شده است وبا داشتن شعب و نمایندگی های متعدد در نقاط مختلف کشور و همچنین درخارج از کشور؛ فعال ترین شرکت بیمه ایرانی به شمار می رود.

تعداد کل شعب :268
تعداد نمایندگان:2743
مرکزاصلی شرکت درتهران، خیابان دکتر فاطمی، بعد از خیابان کاج قرار دارد.
تلفن: 60- 88864651

تاسیس
پانزدهم آبان ماه تاریخی است به یادماندنی درصنعت بیمه کشور . درسال 1314 ، در چنین روزی، شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان نخستین شرکت بیمه ایرانی ودولتی تاسیس شدوبه عنوان بنیانگذار صنعت بیمه درکشورآغاز به کارکرد .آغاز فعالیت بیمه ایران (14 آبان 1314) را به تعبیری می توان ملی شدن صنعت بیمه تلقی کرد. بیمه ایران از آذرماه 1314 صدور بیمه نامه در رشته های مختلف را آغاز نمودو ظرف یک سال درشهرهای مشهد، شیراز ، اصفهان ، همدان ، اهواز و بوشهرنمایندگی تاسیس کرد.همزمان تعدادی از دانشجویان رشته های اقتصادی و تجارت برای آموختن فنون بیمه به خارج از کشور اعزام شدند.
شرکت بیمه ایران موفق شددرهمان سال نخست فعالیتش ،62% بازار بیمه کشوررا دراختیاربگیرد و سهم موسسات خارجی را از 100% به 38% کاهش دهد . بیمه ایران همچنین درصد واگذاری اتکائی را از حدود 90% به 44% تقلیل داد و با کاهش نرخ حق بیمه در برخی از رشته ها به حدود50% ، درگسترش وتوسعه بیمه نقش موثری را ایفاءکرد بطوریکه امروز نه تنها درسراسرکشور ، بلکه درکشورهای اروپایی وآسیایی ، بویژه در خاورمیانه نامی پرآوازه وآشناست .

نمودار سازمانی :

هیئت مدیره
مدیر عامل
بازرسی قانونی
مجمع عمومی

دفتر حقوقی و امور قراردادها

مشاورین

دفتر کل هئیت مدیره

مدیر حراست

اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات

شورای فنی

دفتر کل حسابرسی

اداره کل روابط عمومی و ارشاد

دفترامورشعب ونمایندگی های داخل کشور

معاونت طرح و برنامه
مدیریت فناوری اطلاعات و آمار

مدیریت برنامه و بودجه

معاونت فنی
مدیریت بیمه های آتش سوزی

مدیریت بیمه های اتومبیل و شخص ثالث

مدیریت بیمه های مهندسی و مسئولیت

مدیریت بیمه های باربری

مدیریت بیمه های اشخاص

معاونت اداری و مالی
مدیریت امور مالی

مدیریت امور اداری

مدیریت امور سرمایه گذاری ها

مدیریت امور ساختمان و تاسیسات

معاونت اتکایی و امور بین الملل
مدیریت اتکایی

مدیریت امور بین الملل
جواد سهامیان مقدم
مدیرعامل و رئیس هیات مدیره

سیاوش سعیدیان راد ابراهیم حمیدی
عضو هیات مدیره و معاون فنی عضو هیات مدیره و معاون طرح و برنامه

اکبر بابائی غلامعلی فروزش
عضو هیات مدیره عضو هیات مدیره

موضوع فعالیت
بیمه ایران در کلیه رشته های بیمه زندگی و غیرزندگی فعالیت می کند و با عرضه بیمه های تجاری و خانواده شامل بیمه های اتومبیل ،اشخاص (عمر – حادثه – درمان )،آتش سوزی ، باربری،مهندسی و مسئولیت بیش از 50% سهم بیمه های بازرگانی کشور را دراختیاردارد.دربخش حمایت های ملی نیز اکثریت پروژه های بزرگ ملی نظیر نفت و گاز و پتروشیمی ، هواپیمایی ، سدسازی، نیروگاهها و صنایع تحت پوشش بیمه ایران است که در مواقع لزوم خطرات بیمه شده خود را نزد بازارهای بین المللی بیمه اتکائی می کند .
بیمه ایران با توجه به ظرفیت بالای ریسک پذیری خود ، علاوه بر انجام بیمه های مستقیم ، نسبت به پذیرش ریسک به صورت بیمه اتکایی قبولی از شرکت های بیمه داخلی و خارجی اقدام می کند .
نیروی انسانی
مجموع نیروهای ماهر و متخصص بیمه ایران بالغ بر 2035 نفر می گردد . علاوه بر این ، با توجه به گسترش بازار بیمه ، بیمه ایران در 10 سال گذشته بخشی از نیروی انسانی خود را از طریق شرکت تخصصی خدماتی کارگستران راهبر (امین سابق) تامین کرده است .
شبکه فروش
بیمه ایران با دارا بودن بیش از 200 شعبه در سراسر کشور و 12 شعبه و نمایندگی در خارج از مرزها و با بکارگیری بیش از 3770 دفتر نمایندگی حقیقی و 156 نماینده حقوقی تحت عنوان شرکت خدمات بیمه ای ، بزرگترین شبکه عرضه بیمه در کشور را در اختیار دارد .
سرمایه بیمه ایران
اگر چه در بدو تاسیس ، بیمه ایران با سرمایه ای معادل 20 میلیون ریال آغاز به کار کرد ، اما با افزایش سرمایه اش در مراحل مختلف فعالیت ، هم اکنون دارای سرمایه ای بالغ بر2 هزار میلیارد ریال است که تمامی آن متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است .در حال حاضر، بیمه ایران با گسترش روزافزون فعالیت سرمایه گذاری خوددرچارچوب مقررات در بیش از 115 شرکت سرمایه پذیر بورسی و 29 شرکت خارج از بورس و ارائه نرخ مناسب بیمه توانسته است طی سالیان اخیر خود را به عنوان یکی از 10 شرکت برتر معرفی کند .
سرمایه گذاری ها
ذخایرفنی و سرمایه واندوخته های شرکت بر اساس آئین نامه سرمایه گذاری ها ، مصوب شورایعالی بیمه در زمینه های مختلف از جمله سپرده های بانکی ، اوراق مشارکت ، سهام و مستندات سرمایه گذاری می شود .
هتل عباسی اصفهان وشرکت بیمه ایران – انگلستان از جمله سرمایه گذاری های بیمه ایران است .
هتل ( مهمانسرای ) عباسی
این مجموعه ارزشمند که از ویژگی های یک هتل مدرن و یک موزه با آثار هنری و تاریخی و از شهرت جهانی برخوردار است ، در سال 1337 در اصفهان در محل یکی از زیباترین کاروانسراهای دوره صفوی احداث شده که تماما" متعلق به بیمه ایران است .
شرکت بیمه ایران – انگلیس
بیمه ایران – انگلیس با سرمایه 000ر600ر48 پوند که 99 درصد آن متعلق به بیمه ایران است از سال 1975میلادی در بازار بیمه اروپا فعالیت می کند .
برنامه ها و سیاست های کلی بیمه ایران
چشم اندازبرترین و حرفه ای ترین عرضه کننده بیمه های بازرگانی در کشور

ماموریت
" بهبود مستمر ظرفیت و توان حرفه ای برای پاسخ گویی موثر به نیازهای بیمه ای جامعه و مشتریان از طریق ایجاد مشارکتی پایا با کارکنان، نمایندگان، کارگزاران و بیمه گران اتکایی و همچنین تعامل سازنده با نقش آفرینان صنعت بیمه" .
ارزشها
– تعهد، صداقت، توکل، سخت کوشی و پای بندی به اصول اخلاقی
– رعایت حقوق و شئون مشتریان، کارکنان و سهامداران شرکت
– نظم و دقت توام با تعقل و تدبر در امور
– نوآوری، پویایی و بهبود مستمر فرآیندها و خدمات
– پای بندی به قوانین و مقررات و اخلاق حرفه ای
هدف
– ایجاد تامین و اطمینان مورد نیاز جامعه از طریق انجام و تعمیم انواع بیمه های بازرگانی"
– ارتقاء جایگاه و تلاش برای حفظ سهم بازار
– بهینه سازی پرتفوی
– کاهش منطقی هزینه ها و بهبود نسبت های مالی و کاهش ضریب خسارت
سیاست ها و خط مشی ها
– حفظ مشتریان بزرگ از طریق ارائه مطلوب و مناسب خدمات بیمه ای.
– عرضه آموزش های مدیریت ریسک به مشتریان بزرگ.
– توسعه کیفی شبکه فروش و تقویت نظارت بر نمایندگی ها.
– طراحی و اجرای دوره های آموزش برای شبکه فروش.
– گسترش اطلاع رسانی خدمات بیمه ای به عموم مردم.
– تدوین الگوی مدون ارزیابی و انتخاب ریسک و آموزش آن به کلیه کارشناسان صدور و پرداخت خسارت.
– استانداردسازی خدمات بیمه ای.
– متنوع سازی محصولات بیمه ای و معرفی انواع پوشش های بیمه ای جدید به مشتریان.
– به کارگیری کارآمد ذخائر و اندوخته های شرکت در فعالیت سرمایه گذاری.
– اصلاح تشکیلات شرکت متناسب با ساختار یک بنگاه انتفاعی در جهت تقویت برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت موثر و کارآمد و پرهیز از موازی کاری ها.
– تفویض اختیارات بیشتر به استان ها و مجتمع ها و شعب تهران برای اجرای اصل تمرکز زدایی.
– مکانیزاسیون کامل مراحل انجام کار در شرکت به صورتی که نظام اطلاعات مدیریت، نظارت و کنترل درونی استقرار یابد.
– تلاش برای آزادسازی منطقی بازار بیمه و کاهش کنترل های تعرفه ای و میل به سمت کنترل های مالی.
– ایجاد ارتباط مستقیم با بیمه گران معتبر بین المللی با هدف کسب پوشش های معتبر ریسک.
– گرفتن پوشش های بیمه اتکائی مناسب برای خطرات بیمه شده.
– تلاش جهت افزایش بیمه های اتکائی قبولی.
– افزایش فعالیت برای جذب مشتریان جدید و اعمال تشویق های لازم در زمینه رشته های بیمه عمر، حوادث، سرنشین، آتش سوزی، باربری، مهندسی، درمان، بدنه، نقلیه هوائی و مسئولیت
– اعمال تمهیدات مقتضی برای کاهش ضریب خسارت در رشته های بیمه شخص ثالث، پول و درمان.
– حضور گسترده تر در استان های با ظرفیت جدید بیمه ای به منظور افزایش ضریب نفوذ بیمه در آنها.
– اتخاذ تمهیدات لازم برای تبدیل کلیه استان ها به مراکز مستقل عملیاتی با رویکرد سودآوری مناسب.
– شناسایی مستمر بازارهای بالقوه مستعد و اولویت بندی بازارهای هدف در داخل کشور.
طرحهای اجرایی و برنامه ریزی های آینده :
طرح بیمه پست بانک :

براساس توافق بعمل آمده فیمابین دکتر افضلی مدیر عامل پست بانک ایران و سهامیان مقدم رئیس هیات مدیره ومدیر عامل شرکت سهامی بیمه ایران برای اولین بار در کشوراز طریق بیش از2500دفتر شهری و 5600دفتر روستائی پست بانک در 21000روستای کشور خدمات بیمه ای به روستائیان ارائه خواهد گردید. این خدمات در آینده به 10000دفتر گسترش خواهد یافت. هم اکنون مقدمات تدارک بسته های آموزشی وسایر هماهنگی هادردست انجام است.اجرای این نوع طرحها میتواند درآینده از مهاجرت روستائیان به شهرها جلوگیری نماید.
طرح بیمه بیماریهای خونی :

بر اساس توافق فی مابین بیمه ایران و سازمان انتقال خون کشور کلیه زیانهای ناشی از استفاده از محصولات خونی بیماران مصرف کننده محصولات خونی سازمان انتقال خون ایران ، از سوی بیمه ایران قابل پرداخت می باشد.سازمان انتقال خون طی قراردادی با بیمه ایران مسئولیت عوارض ناشی از مشکلات خونی و آثار منفی برروی استفاده کنندگان را به بیمه ایران واگذار کرده است.این پوشش شامل فوت و عوارض ناشی از بیماریهای خونی وارد به استفاده کنندگان می باشد.

طرح فروش بیمه نامه الکترونیکی :

با دستور ریاست محترم جمهوری مبنی بر فروش بیمه های الکترونیکی و بر اساس فناوری موجود در بیمه ایران برای اولین بار درصنعت بیمه کشور از15 آبان سال 86 مصادف با سالروز تاسیس بیمه ایران ، این شرکت موفق به فروش بیمه الکترونیک در کشور گردید .
بر اساس ساختار های موجود در سایت بیمه ایران به آدرس اینترنتیwww.iraninsurance.ir کلیه هموطنان ارجمند می توانند بدون مراجعه به شرکتهای بیمه از محل کار یا منزل با استفاده از فناوری اطلاعات به سایت بیمه ایران مراجعه نموده و هر یک از پوشش های بیمه الترونیکی را با استفاده از کارت شتاب دارای قابلیت پرداخت بانکی صادر و با استفاده از پرینتر بیمه نامه خودرا در هر لحظه دریافت نمایند .
پوشش های بیمه الکترونیکی بیمه ایران درحال حاضر به این شرح است :
1 ـ بیمه آتش سوزی حوادث خانه و خانوار ، طرح تحول
2 ـ بیمه آتش سوزی منازل مسکونی ، طرح همگانی
3ـ بیمه آتش سوزی مسکونی ، با پوشش سیل و زلزله
4 ـ بیمه حوادث خانواده
5 ـ بیمه باربری وارداتی
6 ـ سایر طرحهای در دست اجرا ……

طرح بیمه جانبازان وایثارگران وخانواده معزز شهدا :

این طرح ازچند سال قبل فی مابین بنیاد شهید و امور جانبازان و شرکت سهامی بیمه ایران منعقد گردیده است و همه ساله با تغییر در مفاد قرارداد و ایجادتسحیلات مناسبتر تمدید می شود.در آذر ماه سال 86 نیز قرارداد بیمه جانباز فی مابین بنیاد جانبازان به ریاست دکتر دهقانی معاون محترم رئیس جمهوری وآقای سهامیان مقدم مدیر عامل بیمه ایران مجددا به امضاء رسید.بر اساس این توافق نامه کلیه جانبازان بدون مراجعه به بیمه ایران می توانند با ارئه کارت بیمه تکمیل درمانی بیمه ایران جهت مداوا به مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه ایران مراجعه نمایند.
در این طرح تلاش شده است که یک بیمه عاری از نقص و سهل الوصول به جانبازان عزیز جنگ تحمیلی و خانواده شهدا و ایثارگران ارائه شود.سقف اعمال جراحی در این طرح از 2میلیون به3 میلیون تومان افزایش یافته است.واعمال جراحی خاص تا 6 میلیون تومان از سوی بیمه ایران پرداخت میشود.در این نوع بیمه هزینه های پاراکلینیکی، آزمایشگاهی ،لیزینگ و سایر هزینه های جزئی نیز تا سقف قابل پرداخت است.
طرح بیمه حوادث دانش آموزان و فرهنگیان :

از 17 مهرماه 86 براساس قرارداد منعقده فی مابین وزارت آموزش و پرورش و بیمه ایران کلیه دانش آموزان و فرهنگیان کشور در طول سال تحصیلی و پس از آن تا ابتدای سال بعد تحصیلی در تمامی مدت شبانه روز تحت پوشش بیمه حوادث قرارگرفته اند. آخرین حق بیمه تعیین شده در سال جاری 750 تومان برای هر دانش آموز می باشد که تا 180 هزار تومان در مقابل حوادث بیمه خواهد بود وفرهنگیان تا یک میلیون تومان تحت پوشش می باشند.شرایط این بیمه هرسال با توجه به نرخ بیمه مرکزی و توافق طرفین معین می گردد. 30% سهم این بیمه با راهبری بیمه ایران به بیمه معلم واگذارشده است. در سال تحصیلی 86-85 حدود 15 میلیون دانش آموز و یک میلیون وهشتصدهزار فرهنگی تحت پوشش این بیمه بوده اند.این طرح چندین سال قبل توسط بیمه ایران به اجرا درآمد وتاکنون یک بار به بیمه دیگری سپرده شد و مجدداً به بیمه ایران واگذار گردیده است.
طرح کارشناسی سیار پرداخت خسارت فوری در محل حادثه :

بر اساس پیش بینی های بعمل آمده و هماهنگی با راهنمائی و رانندگی کشور و تاکید بیمه ایران بر نقش راهبری خود در اجرای فرامین ریاست محترم جمهوری در زمینه طرح تحول صنعت بیمه و ارائه خدمات سریع و آسان به مردم برای اولین بار در کشور طرح پرداخت خسارت فوری در محل حادثه توسط این شرکت طراحی و به اجرا درآمده است.
بیمه ایران در سال 86 با استفاده از اتومبیلهای سیار و کارشناسان خسارت و محاسب و ارزیاب خود در نقاط مختلف شهر مستقرگردیده است و بلافاصله پس از بروز حادثه و اطلاع به پلیس 110، کارشناسان سیار بیمه ایران با تماس پلیس 110 خود را به محل حادثه رسانده و در صورت تکمیل بودن مدارک بیمه و گواهینامه طرفین حادثه خسارت را در محل بررسی و پرداخت مینماید.مرکز طرح کارشناسی سیار بیمه ایران در خیابان سعدی شمالی، خیابان کوشک می باشد و گروه کارشناسان بصورت آزمایشی در 3 منطقه تهران و تعداد زیادی از استانها مستقر می باشند .
طرح بیمه اصناف :
در اجرای فرمان ریاست محترم جمهوری مبنی بر فروش بیمه های خرد و ارزان قیمت به مردم شریف ایران و توافق بعمل آمده فی ما بین بیمه ایران و شورای اصناف کشور از تاریخ یکشنبه دوم دیماه 86 طرح بیمه اصناف کشور امضاء و به اجرا درآمد بر اساس این توافق تمامی افرادعضو اتحادیه ها وانجمن های صنفی و خانواده های آنان می توانند از بیمه تکمیلی درمان بیمه ایران استفاده کنند . براساس این طرح، خدمات درمانی اصناف و خانواده های آنان که از سوی بیمه تامین اجتماعی بصورت کامل پرداخت نمی شود تا سقف 30 میلیون ریال در جراحی های پزشکی پرداخت می گردد. در این طرح واحدهای صنفی دارای پروانه کسب می توانند پس از عقد قرارداد اتحادیه و انجمن صنفی خودشان با مراکز بیمه ایران در هر نقطه از کشور با ارائه معرفینامه از اتحادیه ها و انجمن های صنفی/ خود و و خانواده شان را تحت پوشش قرار دهند.اعضای اتحادیه میتوانند با پرداخت سالانه 210000 ریال تحت پوشش بیمه عمر و حوادث گروهی تا سقف 100 میلیون ریال قرار گیرند.
طرح تحول صنعت بیمه :
از تاریخ 19 تیرماه 86 با صدور فرمان 10 ماده ای ریاست محترم جمهوری طرح تحول صنعت بیمه با راهبری شرکتهای بیمه دولتی و مشارکت بیمه های خصوصی زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارائی (معاونت بانک وبیمه ) آغاز گردیده است .در ابتدای این طرح چالشهای موجود توسط اندیشمندان دانشگاهی احصاء گردید و همایش مدیریت بر چالشهای صنعت بیمه درتاریخ 28 تیرماه 86 در تالار دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد. پس از آن نقش بیمه در اقتصاد ملی مورد ارزیابی قرار گرفت و همایش بیمه و اقتصاد ملی در هجدهم شهریورماه 86 در تالارذکریای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
سپس شرکتهای بیمه به 5 کارگروه تخصصی تقسیم گردیدند که شرکتهای بیمه ایران، آسیا، البرز، دانا و بیمه مرکزی رهبری بررسی قوانین و مقررات بیمه را در حوزه های مختلف بعهده گرفتند با تشکیل کارگروهها، کارشناسان بیمه گزارشهای کارگروه را تهیه و به معاونت بانک و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارائی ارائه کردند تا توسط ایشان تقدیم ریاست محترم جمهوری شود .
اینک گزارشات مربوطه در مرحله کارشناسی دولت قرار گرفته تا به تصویب دولت و مجلس محترم شورای اسلامی برسد . این امر در حال حاضر در مرحله اجرائی است و بیمه ایران با توجه به نقش راهبری در صنعت بیمه به طراحی واجرای فرامین بصورت عملی واجرائی می باشد که از آن جمله می توان به اجرای طرح پرداخت خسارت فوری در محل حادثه، طرح بیمه الکترونیک، طرح بیمه اصناف و آموزش و پرورش و سایر طرحهای در دست اجرا اشاره نمود که همگی برای اولین بار توسط بیمه ایران به اجرا درآمده است .اطلاعات تکمیلی این طرح را می توانید از طریق سایت بیمه ایران ویا سایت معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارائی به آدرس www.dbic.ir ملاحظه نمایند.
طرح بیمه کارکنان وزارت نیرو :
براساس قرارداد فی ما بین بیمه ایران ووزارت نیروخدمات درمان تکمیلی کارکنان وزارت نیرو بعهده بیمه ایران سپرده شده است. این طرح در 12 شهریور 86 مجدداً تمدید گردیده وکماکان ادامه دارد.
طرح بیمه انرژی :
براساس قراردادفی ما بین وزارت نفت وبیمه ایران کلیه حوادث مربوط به تاسیسات نفت وگازوپتروشیمی کشورتحت پوشش بیمه ایران درآمده است. این بیمه نامه سالها درحال اجرا ست ودر30خرداد86 طی یک کنسرسیوم مجددا تمدید گردیده است.

طرح بیمه پالایشگاهها :
بیمه ایران برای اولین باردرکشور کلیه پالایشگاههای نفت، گاز و تاسیسات مربوط به آن را طی یک قرارداد بزرگ تحت پوشش بیمه درآورده است. این طرح بصورت کنسرسیوم به راهبری بیمه ایران در حال اجرا و گسترش است.
طرح خدمات درمان تکمیلی بیمه ایران (حوادث نوروزی) :
این طرح کلیه غرامت های ناشی از حوادث تعطیلات نوروزی را تحت پوشش قرارداده است و در فروردین 86 به اجرا درآمده. مسافران تعطیلات نوروزی همه ساله میتوانند باخرید بیمه نامه حوادث نوروزی خود و اعضای خانواده عازم به سفر را درتمامی ایام سفر نوروزی تحت پوشش بیمه ایران درآورند.
طرح کنسرسیوم بیمه زائرین مراسم ارتحال و راهپیمایان دهه مبارکه فجر :
همه ساله طی یک کنسرسیوم بیمه ای به راهبری بیمه ایران زائرین مراسم ارتحال عازم به حرم مطهر حضرت امام (ره) و شرکت کنندگان در راهپیمائی یوم الله 22 بهمن تحت پوشش بیمه حوادث قرار می گیرند.مدت پوشش حدود 5 تا 6 روز از لحظه حرکت از مبدا اولیه می باشد و در این مدت کلیه حوادث پیش آمده برای زائرین و راهپیمایان تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
این قرارداد بین بیمه ایران و ستاد بزرگداشت امام خمینی (ره) و ستاد بزرگداشت سالروز انقلاب اسلامی منعقد می گردد و در این مدت گروه اورژانس بیمه ایران در محل برگزاری و چند بیمارستان تهران بصورت آماده باش مستقرهستند.
طرح بیمه تکمیلی سینماگران کشور :
از اول خرداد 85 کلیه سینماگران بر اساس قرارداد فی ما بین خانه سینما و بیمه ایران تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی قرار گرفته اند. این طرح همه ساله برای انجمن های متقاضی خانه سینما با بیمه ایران تمدید می شود وانجمن های طرف قرارداد میتوانند ازخدمات درمانی بیمه ایران استفاده نمایند.
طرح بیمه الکترونیک :
بیمه ایران عرضه اینترنتی بیمه را با فروش الکترونیک طرح جامع خانه و خانوار آغاز کرد و نخستین بیمه نامه به نام سید حمید پورمحمدی برای مدت پنج سال سند خورد.
طرح 15 تا 22بیمه ایران :
از تاریخ پانزدهم آبان ماه 86 مصادف با هفتاد و دومین سالگرد تاسیس بیمه ایران طرح 15 آبان تا 22 بهمن بیمه ایران شامل 5 طرح جدید بیمه ای با طرح کارشناسی سیار خسارت آغاز گردیده است . طرح کارشناسی سیار خسارت (پرداخت خسارت فوری در محل حادثه) همزمان با 15 آبان سالروز تاسیس بیمه ایران ،بیمه ایران برای اولین بار در کشور طرح کارشناسی سیار پرداخت خسارت فوری در محل حادثه را ارائه نموده است . بر اساس این طرح که ابتدا از مناطق محروم کشور آغاز شده است کارشناسان سیار خسارت بیمه ایران بلا فاصله پس از وقوع حادثه همزمان با مامورین انتظامی به صحنه حادثه آمده و در صورت دارا بودن مدارک لازم از جمله گواهینامه و بیمه نامه بلافاصله خسارت را بررسی و پرداخت می نمایند . اولین مرکز این طرح در کانکس پلیس راه کرج به تهران مستقر گردیده و مراکز اسلامشهر ،رباط کریم و هشتگرد و برخی استانها بصورت آزمایشی این طرح را آغاز نموده اند تا در آینده نزدیک در سراسر کشور اجرا شود.
طرحهای خانه و خانواده بیمه ایران :
بیمه ایران از ابتدای سال 81 به منظور دسترسی آسان خانواده ها به خدمات بیمه ای و ایجاد امنیت خاطر بیشتر واحد خانواده ، برای اولین بار ابتکاری نو را در ارائه خدمات بیمه ای بنیان نهاد که بعنوان طرحهای خانه به خانه موجب گسترش فرهنگ بیمه در بین عموم مردم و اقشار مختلف جامعه گردیده است . در این طرحها بازاریابان نمایندگیهای بیمه ایران با مراجعه به درب منازل و محل کار مردم خدمات مورد نیاز را به ساده ترین شیوه و ارزانترین هزینه تقدیم به هم میهنان ارجمند می نماید.

فصل دوم

روابـط عمومی بیمـه ایـران

روابط عمومی بیمه ایران

سایت خبری بیمه ایران : http://news.iraninsurance.ir
تلفن های تماس : 88959232-88954674
تلفنخانه : 59-88954650
فاکس : 88954730-88954673
ایمیل : pr_irc@iraninsurance.ir
آدرس : تهران ـ خیابان دکتر فاطمی ـ جنب خیابان کا ج ـ خیابان هشت بهشت ـ کوچه اردشیر ـ شماره 37 ـ طبقه سوم
شرح عملکرد :
اطلاع رسانی (خبری ـ اینترنتی ـ عمومی)
تبلیغات (رادیو و تلویزیونی – نشریات – محیطی و چاپی)
پژوهش
انتشارات و کتابخانه
تهیه گزارشات
فعالیت فرهنگی و رفاهی
برگزاری (گردهمایی ها ، همایش ها و نمایشگاهها )

مسئولین مربوطه روابط عمومی :
ناصر لقائی : مسئول روابط عمومی 88954674-88959232
علیرضا فیلی : معاون روابط عمومی ؛ مسئول تبلیغات ، طراحی ، چاپ ، انتشار ، تبلیغات محیطی ، نمایشگاهها ، همایش ها 88954733
سید عباس فرجی : معاون روابط عمومی ؛ مسئول امور اداری ، مالی ، تبلیغ در نشریات ، آگهی های مناقصه و مزایده ، تبلیغات و هدایا ، برگزاری مراسم و گردهمایی ها 88954728

دفتر پاسخگوئی به ارتباطات مردمی : 88954674-88959232
مرکز مشاوره و پاسخگوئی : ( بزودی تلفنهای جدید اعلام می شود )
واحد سمعی و بصری ، صدا و سیما ، فیلم ، عکس : 88954733
واحد خبر ، پژوهش ، گزارش ، پاسخگویی به نشریات : 88954674-88959232
واحد سایت خبری و اطلاع رسانی اینترنتی : 88954730
واحد طراحی : 88960546
اداره کتابخانه : 88959232

اداره کل بازرسی،ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات

تلفن های تماس : 88959235-88954750
فاکس : 88954707
تلفن گویا : 88957806
آدرس : تهران – خیابان دکتر فاطمی – شماره 107 – طبقه دوم
شرح عملکرد: بازرسی ، رسیدگی به شکایات مراجعین ، کمیته رسیدگی به تخلفات (پیشگیری و مبارزه با رشوه خواری) ، ارزیابی عملکرد ، امحای اسناد ، جشنواره شهید رجائی .
مسئولین اداره کل بازرسی و ارزیابی عملکرد :
علی پوراحمد : مشاور مدیرعامل و سرپرست اداره کل بازرسی و ارزیابی عملکرد: 88959235-88954750 – 88954718
محمدحسین شعبانی: عضو اصلی کمیته حسابرسی: 88959235-88954750 – 88954718
منوچهر قربانی: معاون اداره کل بازرسی و ارزیابی عملکرد: 88954707 – 88959235
عباس احمدی: رئیس اداره پاسخگوئی به شکایات: 88954707 – 88959235
سیدرضوان سیف اله پور: رئیس اداره ارزیابی عملکرد: 88954707 – 88959235
دفتر: 88954707 – 88959235
نمودار سازمانی روابط عمومی

معاون ارتباطات و بازاریابی
اداره کل اخبار و اطلاعات
اداره کل پژوهش و بازاریابی
معاون
معاون
اداره اخبار
اداره اطلاعات
اداره سنجش و پاسخگوئی
اداره ارتباطات و بازاریابی
دایره اخبار
دایرهاطلاعات و رسانه ها
دایره پژوهش
و نظرسنجی
دایره پاسخگوئی و مشاوره
دایره بازاریابی
دایره ارتباطات
کارشناس
خبر و مصاحبه
کارشناس
اطلاعات رسانه ای
کارشناسی پژوهش
کارشناس پاسخگوئی و رسیدگی به شکایات
کارشناس بازاریابی و امور مشتریان
کارشناس ارتباطات درون سازمانی
کارشناس سایت

کارشناس طلاعات بیمه ای
پژوهشگر
کارشناس مشاوره
کارشناس
ارتباط برون داخلی
متصدی ارسال خبر
متصدی آرشیواطلاعات
متصدی آرشیو
متصدی تماس های تلفنی
متصدی اطلاعات آرشیو

تایپیست و بایگان

عکس
ناصر
نام
لقائی
نام خانوادگی
رئیس اداره کل روابط عمومی
سمت فعلی
– لیسانس بازیگری و کارگردانی
– فوق لیسانس مدیریت گرایش تحول
سوابق تحصیلی
1368- استخدام رسمی در بیمه ایران:فعالیت در نمایندگیهای خارج از کشور
1369- انتقال به روابط عمومی
1369- معاون روابط عمومی – عضویت انجمن روابط عموممی ایران
1371- سرپرست روابط عمومی
1373- معاون پژوهش صدور بیمه نامه اتومبیل
1375- معاون اداره کل بازاریابی بیمه اتومبیل
1377- رئیس اداره کل بازاریابی بیمه اتومبیل و عضو شورای مدیریت اتومبیل
1378- رئیس اداره کل پژوهش و مطالعات آماری اتومبیل
1380تاکنون- رئیس اداره کل روابط عمومی
سایر سوابق :
– از سال 1348 بازیگری نویسندگی و کارگردانی در تئاتر (18 مورد)
– از سال 1365 بازی در 150 میان پرده تلویزیونی و 14 سریال
– از سال 1366 بازی در 6 فیلم سینمایی
– از سال 1370 دوبله – همکاری با رادیو به صورت محدود
– از سال 1370 عضویت در انجمن روابط عمومی ایران
– از سال 1371 عضو انجمن بازیگران سینمای ایران
سوابق کاری
– خیابان فاطمی ابتدای هشت بهشت،کوچه اردشیر ، پلاک 37 ، طبقه سوم ، روابط عمومی بیمه ایران
آدرس
88959232 – 88954674
تلفن
شرح وظایف کلی روابط عمومی سازمان / عناوین شغلی

عنوان پست سازمانی :
مدیریت روابط عمومی
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- فعالیت و نظارت در جهت ارتقاء اعتبار شرکت و جلب افکار عمومی
2- برنامه ریزی کلی و اخذ مصوبات و اعتبارات و نظارت بر اجرای امور واحد های تحت نظارت
3- نظارت برتولید ،انتشاروتمرکزوبازخوردوتجزیه وتحلیل اخبارواطلاعات وتبلیغات وارتباط بارسانه ها
4- نظارت و بررسی اخبار و اطلاعات منتشره در مورد شرکت و انعکاس آن به مسئولان
5- پاسخگوئی به مواضع بیرونی و داخلی شرکت با هماهنگی مسئولان عالی و هماهنگی با گروههای برنامه ساز و پژوهشگران بیمه ای
6- صدور بیانیه ها ، اطلاعیه ها ودعوتنامه ها و هماهنگی در ارتباطات شرکت
7- نظارت بر امور تبلیغات و برنامه ریزی در جهت نیل به اهداف تبلیغاتی و تهیه و تدارک طرح ها و ابزار های تبلیغاتی و فعالیتهای سمعی و بصری
8- نظارت و برنامه ریزی امور چاپ ، انتشارات، مکتوبات و مطبوعات شرکت
9- برنامه ریزی های پژوهشی و ارتباط مردمی و بازاریابی در جهت ایجاد زمینه رشد و ارتقای فرهنگ بیمه و جذب و اخذ نظرات مردم در راستای جلب اعتماد و گسترش بازار بیمه
10- تهیه آرشیو های سمعی و بصری و فیلم و عکس و نوار و کتاب و اخبار و سایر اقدامات تبلیغی
11- نظارت بر امور کتابخانه و فعالیت در جهت ترویج فرهنگ مطالعه و تشکیل هسته های مطالعاتی – تحقیقاتی و فرهنگی و هنری
12- نظارت و برنامه ریزی فعالیتهای روابط عمومی استانها و شعب و نمایندگی ها و ایجاد هماهنگی لازم
13- حضور در شوراهای داخلی و خارجی شرکت مرتبط با امور ارتباطات و اطلاع رسانی شامل
شوراهای : روابط عمومی ، بازاریابی ، مطبوعات، پاسخگوئی، فرهنگی و تبلیغی و سیاسی
14- تهیه وتنظیم گزارشات آماری و فعالیتهای مرتبط با حوزه فعالیت و ارائه به مسئولان شرکت

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس ارشد خبر و مصاحبه
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- ارائه برنامه زمانبندی شده جهت امور خبری شرکت و هماهنگی با مصاحبه کنندگان و مصاحبه شوندگان
2- شناسائی و بکارگیری ابزارهای ارسال خبر
3- شناسایی و ایجاد ارتباط مناسب و دائم با متولیان خبر
4- بررسی زمینه های موجود جهت حضور خبری مسئولان شرکت و هماهنگی لازم
5- جمع آوری اطلاعات مراکز خبری کشور
6- تدارک انجام مصاحبه های مطبوعاتی تلویزیونی رادیویی و غیره
7- ایجاد زمینه برای تولید خبر ( خبرسازی ) و ارسال به مراکز خبری
8- تجزیه و تحلیل خبر و کارشناسی در خصوص رده بندی و طبقه بندی خبر از نظر اهمیت
9- شناسایی و ایجاد ارتباط مناسب و دائم با متولین خبر و ارسال اخبار به رسانه ها
10- تهیه کارتابل خبر جهت ارائه به مسئولان شرکت و کنترل بریده جراید
11- جمع آوری خبر جهت اطلاع رسانی در سایت و همکاری با کارشناس وب سایت
12- هماهنگی خبر استانها و مراکز
13- تهیه آرشیو های خبری جهت استفاده مسئولین و بهره برداری در نمایشگاهها و گزارشات و موارد چاپی و سایت
14- تهیه پاسخ برای رسانه های خبری
15- تهیه و تنظیم گزارش فعالیت ها به مقام بالاتر

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس ارشدپاسخگویی ورسیدگی به شکایات
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی وارتباطات

1- بررسی در مورد روشهای موجود در امر مشاوره ، پاسخگویی و رسیدگی به شکایات همکاران ، ارباب رجوع مشتریان و سازمانها
2- ارائه طرحهای پیشنهادی جهت اجرای بهتر امر مشاوره و پاسخگویی و رسیدگی به شکایات و شناسایی مشکلات
3- اجرای طرحها و برنامه های مورد نظر روابط عمومی بمنظور پاسخگویی به شکایات و تکریم ارباب رجوع و خدمات مشاوره
4- ارائه طرح و ایجاد تسهیلاتی برای تقلیل میزان شکایات و کاستن تنش ها و برخورد ها در شرکت و گردش مطلوب امور جاری
5- هماهنگی در اجرای انواع برنامه مشاوره برای کارکنان در جهت ارتقای انگیزش آنان
6- ارائه و نصب تابلوها و بردهای هدایت مشتریان و همچنین استفاده از سیستم های اینترنت – تلفن گویا و صندوقهای صوتی و وسایل ارتباط جمعی جهت تسهیل در امور مشتریان و رسیدگی به شکایات
7- برقراری جلسات حضوری پاسخگویی دوره ای مدیران شرکت و همکاران و یا مشتریان و ارباب رجوع
8- ارائه طرحها و برنامه های بازدید دوره ای جهت شناسایی مشکلات موجود در سطح شرکت
9- همکاری با واحدهای اطلاعاتی و اخبار- پژوهش و بازاریابی و تبلیغات درجهت تهیه پاسخ کتبی – اینترنتی و تبلیغات محیطی
10- تهیه مجموعه های اطلاعاتی جهت پاسخگوئی مستقیم و تلفنی به سوالات مردم و گردآوری پاسخها در سایت
11- نظارت و برنامه ریزی برای مرکز مشاوره
12- ارائه مستمر گزارشات تماسها جهت تحلیل و بررسی و همکاری با واحد های پژوهشی و
بازاریابی و ارتباطات شرکت

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس ارشدپژوهش و تحقیق
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- کارشناسی در مورد بررسی فرصتها – تهدیدها- مشکلات و نقاط قوت و ضعف فعالیت های شرکت
2- شناسایی و بکارگیری روش های جدید و موثر پژوهش و نظرسنجی
3- شناسایی نظرات مردم و بازخورد فعالیت های بخش فنی و سایر بخش ها
4- بررسی در مورد زمینه های مورد نیاز امور پژوهشی شرکت و نیاز سنجی در این زمینه
5- کارشناسی در مورد اولویت های امور پژوهشی
6- ارائه پیشنهاد فرم های نظرسنجی و همکاری در طراحی و اجرای طرحهای پژوهشی و نظرسنجی
7- اجرای طرحهای زمانبندی شده در خصوص پژوهش و نظرسنجی
8- توجیه پرسش شونده و یا همکاران واسطه نسبت به مفاد پرسشنامه
9- بکارگیری روش های آماری در برنامه های پژوهشی و نظرسنجی و تجزیه و تحلیل نظرات
10- استخراج نتیجه آماری و گزارش به واحدهای مربوطه
11- حضور فیزیکی در محل پژوهش جهت اجرای پژوهش
12- شمارش و ثبت آراء و استخراج نتیجه آماری
13- دسته بندی و طبقه بندی اطلاعات پژوهشی و نظرسنجی ، تهیه گزارش و بوجود آوردن امکان دسترسی به اطلاعات مورد نیاز سایر واحدها
14- همکاری با سازمانهای پژوهشگر مرتبط با نیازهای سازمان
15- دریافت اطلاعات مشاروه – نظرات – پیشنهادات و انتقادات از بخش پاسخگوئی و بازاریابی وارتباطات
16- تهیه گزارشات پژوهشی و تحقیقی جهت ارائه به مقامات مافوق

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس اطلاعات و آرشیو
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- شناسایی ، بررسی ، دسته بندی مطالب عنوان شده مرتبط با بیمه ایران در رسانه های عمومی وجراید
2- تهیه اطلاعات بیمه ای و خبری و متون لازم به منظور اطلاع رسانی و انتشار اطلاعات برای واحد های خبری و تبلیغات
3- تهیه بریده جراید و پیگیری و جمع آوری مطالب مرتبط با بیمه ایران در جراید و رسانه های عمومی
4- پیگیری اخذ جوابیه از واحدهای مربوطه و ارسال آن به نشریات و رسانه ها با هماهنگی کارشناس ذیربط
5- همکاری با کارشناس خبر و کارشناس سایت در مورد تهیه کارتابل روزانه از روزنامه ها و خبرگزاریهای مختلف برای مدیریت عامل و اعضاء هیات مدیره و سایت خبری
6- تهیه اطلاعات مقدماتی برای سنجش بهترین خبرگزاری – روزنامه – مجله و ارائه به کارشناس پژوهش و تحقیق
7- بررسی و اجرای بهترین روش برای طبقه بندی اطلاعات مورد لزوم اداره کل اطلاعات و اخبار
8- دسته بندی و بایگانی اطلاعات و اخبار مورد نیاز از قبیل لیست های نشانی و تلفن و نمابر مراکز بیمه ایران و سازمانهای دیگر . لیست بیه گذاران عمده و غیره
9- جوابگویی و در اختیار گذاردن اطلاعات مورد نیاز به واحدها ی مختلف روابط عمومی و رفع و نیاز در مورد دستیابی به اطلاعات
10- به روز رسانی و انجام تغییرات اطلاعات مختلف
11- استفاده از رایانه جهت نگهداری و بروز رسانی اطلاعات و جمع آوری اطلاعات شرکت و همکاری با کارشناس سایت
12- تهیه گزارش اطلاع رسانی با همکاری کارشناسان ذیربط

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
رئیس اداره کل تبلیغات
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- بکارگیری روش های موثر و جدید تبلیغات شرکت و برآورد هزینه ها و بودجه مورد نیاز سالانه
2- ارائه برنامه ، نظارت و اجرای تبلیغات و امور سمعی و بصری شرکت و تهیه بازخورد تبلیغات با هماهنگی واحد های پژوهشی
3- طراحی پوستر- بروشور و گزارشات مختلف و تهیه فیلم و عکس و ویدئو CD و پاورپوینت و…
4- نظارت و اجرای تبلیغات در سایت های اینترنتی
5- تدارک کمی وکیفی برنامه های تلویزیونی وسینمائی وسایر برنامه های هنری ومراسم وانعکاس تبلیغی آن ، تهیه تیزرهای رادیو تلویزیونی و برنامه های مستند، علمی و تبلیغی و رایانه ای
6- تهیه لوازم طراحی ،سمعی بصری وسیستم های صوتی وتصویری ونظارت بربهره برداری ازآنها
7- تشکیل گروههای هنری – فرهنگی و مذهبی جهت تولید برنامه ها و ارائه آن
8- نظارت براجرای انواع تبلیغات محیطی بوسیله پلاکاردو تراکت استند ها و تابلو و نماسازی و …
9- فعالیت در جهت زیباسازی ساختمان ها و نماهای شرکت و شعب و نمایندگیها
10- نظارت و اجرای آرشیو تولیدات طرح، فیلم ، CD، عکس . اقلام تبلیغاتی و چاپی
11- هماهنگی امور تبلیغاتی شعب و نمایندگی ها با همکاری سایر واحد های روابط عمومی
12- شناسایی و بررسی امکانات تبلیغی سازمانها و ارگانهای دیگر و استفاده از امکانات آنها
13- تدارک برنامه های مناقصه در حوزه فعالیت مربوطه
14- تدارک و طراحی نمایشگاهها و ابعاد تبلیغی همایش ها
15- فیلمبرداری و عکاسی از مراسم و اماکن شرکت
16- نظارت براجرای صحیح امور حوزه تحت امر و همکاری با سایر واحد ها
17- ارائه گزارش عملکرد حوزه فعالیت تحت امر

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس صداو سیما و سمعی و بصری
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- شناسایی قوانین و مقررات صادره از سوی صدا و سیما و برقراری ارتباط با کارشناسان صدا و سیما و بویژه واحد بازرگانی و شناسائی فیلمسازان
2- تهیه و تنظیم قراردادهای دوره ای و یا مقطعی با صدا و سیما و تلاش در جهت اخذ تخفیفات و پاداشهای پخش
3- هماهنگی ونظارت برفعالیت شعب سراسرکشوردرارتباط باصداوسیماوفعالیتهای سمعی وبصری
4- کنترل و نظارت مستمر بر برنامه های اقتصادی و مرتبط با حوزه فعالیت بیمه در حال پخش توسط صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
5- شناسایی برنامه های مناسب صدا و سیما جهت همکاریهای احتمالی و پخش آگهی در برنامه های پرمخاطب
6- کنترل هزینه های انجام شده تبلیغات رادیو تلویزیونی جهت پرداخت
7- شناسایی روشها ، امکانات و ابزارهای جدید تهیه و پخش برنامه های سمعی و بصری
8- استفاده از امکانات و ابزارهای سمعی و بصری در نمایشگاهها جشن ها و سمینارها و غیره شامل فیلمبرداری ، صدا برداری ، نورپردازی ، استفاده از دکور
9- تهیه گزارشات مصور از فعالیت شرکت و مراسم مختلف و کلاسهای آموزشی
10- برنامه ریزی و نظارت بر کار فیلمبرداری و عکاسی
11- تهیه آرشیو فیلمهای ساخته شده وتیزرهای شرکت درصدا وسیما وآرشیوعکس وفیلم وCD
12- همکاری با سایر واحد ها در جهت تهیه و تکثیر فیلم – CD- نوار – عکس و…
13- تجهیز سالنها و اماکن شرکت به لوازم سمعی و بصری
14- تدارک لوازم سمعی و بصری با هماهنگی مسئولین مربوطه
15- تهیه گزارش عملکرد به واحد مربوطه

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
فیلمبردار
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- بررسی و شناسایی در جهت تهیه و تکمیل ابزارهای مورد لزوم فیلمبرداری
2- نگهداری و محافظت از ابزارهای سمعی و بصری
3- انجام امور فیلم و صدا و نور و میکس از جلسات مراسم و مناسبت ها
4- انجام مقدمات فیلمبرداری شامل تست دوربین . تنظیم نور . دکور. تنظیم صدا و غیره
5- تهیه و نگهداری ابزار کار مورد لزوم
6- تکثیر انواع فیلم و نوار با همکاری کمک فیلمبردار
7- فیلمبرداری از کلیه مراسم ، نمایشگاهها ، سمینارها و نشستهای مطبوعاتی حسب نیاز
8- فیلمبرداری از فعالیتهای اجرائی و آموزشی شرکت جهت تهیه فیلمهای تبلیغاتی و اداری
9- تدارک امکانات نمایش فیلم در مناسبتهای مورد نیاز
10- تهیه آرشیو فیلم
11- ارائه گزارش عملکرد به مقام مافوق

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس امور نمایشگاهها و سمینارها
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- بررسی و جمع آوری اطلاعات به منظور حضور در نمایشگاههای بین المللی و داخلی و تهیه تقویم نمایشگاهی
2- رده بندی و طبقه بندی نمایشگاهها از نظر ارتباط با موضوعات بیمه ، تعیین اولویت ها و برآورد هزینه و نتایج حضور در نمایشگاهها با همکاری بخش پژوهش و تحقیق
3- تعیین میزان هزینه های نمایشگاهها و تنظیم و ارائه پیشنهاد مشارکت و حضور در نمایشگاهها
4- جمع آوری و استفاده از تجهیزات و امکانات نمایشگاهی
5- برگزاری نمایشگاههای داخلی درمناسبت های خاص وبا موضوعات مرتبط باهمکاری سایرواحدها
6- بررسی درخصوص جدید ترین روشهای اطلاع رسانی و حضور در نمایشگاهها و غرفه سازی
7- هماهنگی بااداره شعب/نمایندگی هاجهت برگزاری وحضورشعب/ نمایندگان درنمایشگاهها
8- برنامه ریزی درجهت برگزاری سمینارها ،گردهمایی ها وسایرمراسم وحضوراسپانسری دربرگزاریها
9- تهیه لیست سمینارهای بیمه ای و سایر گردهمایی های مرتبط خارج از شرکت
10- هماهنگی با سایر واحد های روابط عمومی در جهت آماده سازی فضای برگزاری ، نحوه برگزاری و نحوه انعکاس رویداد
11- هماهنگی در جهت دعوت ها
12- بررسی میزان مشارکت سازمان در سمینارهای خارجی
13- مذاکره با مدیریت های موضوع گردهمایی در جهت اجرای بهینه و هماهنگی های لازم
14- تهیه گزارش عملکرد از فعالیت انجام شده و بازخورد حضور مدعوین با همکاری پژوهش
15- بررسی و برآورد هزینه حضور درنمایشگاه و برگزاریها و ارائه برنامه سالانه به مقام مافوق

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
طراح و گرافیست 2 نفر
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- شناسایی نیازهای طراحی شرکت
2- بکارگیری و پیگیری سلیقه های خاص هنری برای کلیه فعالیت های تبلیغاتی شرکت
3- انجام طراحی های مقدماتی واتودازسلیقه های تصویری موردنظرو ارائه به مقامات مافوق جهت همفکری وسپس انجام طراحی های اصلی(شامل مواردچاپی وتزئینات نمایشگاهی وغیره )
4- بکارگیری عکس و تصاویر و همچنین حروف متناسب با متن
5- بکارگیری کامپیوتر و نرم افزارهای طراحی فتوشاپ کورل 3D فلاش و غیره
6- پیگیری های لازم جهت تهیه اوزالید کارهای چاپی

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
خطاط و دیوار نویس
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- انجام امور خطاطی و دیوار نویسی زیر نظر اداره تبلیغات
2- انجام پلاکارد نویسی و پرده نویسی جهت مراسم و مناسبت های مختلف
3- استفاده از خط و خط نویسی در تهیه آثار هنری و الواح
4- شناسایی ابزارها و مصالح لازم جهت انجام خطاطی
5- همکاری با طراح و گرافیست جهت تهیه طراح های مناسب و انتخاب فونت جهت متن ها

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
رئیس اداره کل انتشارات و کتابخانه
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- ارائه برنامه، نظارت و اجرا انتشارات و امور کتابخانه شرکت
2- بکارگیری روش های بهتر و جدید چاپ و تکثیر و همچنین اداره امور کتابخانه
3- نظارت و اجرای تولیدات انتشاراتی از قبیل چاپ بروشور، پوستر، تراکت، کتاب ، گزارشات مختلف و کارت ویزیت و غیره
4- نظارت بر کار تهیه بولتن ها و نشریات داخلی و خارجی شرکت . تهیه اخبار و انجام مصاحبه ها گردآوری مطالب ، طراحی ویراستاری مطالب تهیه عکس و ایجاد آرشیو اطلاعات و اخبار داخلی و توزیع نشریات با همکاری واحد اجرائی
5- هماهنگی امور انتشاراتی شعب و نمایندگی ها با همکاری سایر واحدهای روابط عمومی
6- نظارت و اجرای آرشیو تولیدات انتشاراتی
7- نظارت بر تهیه و اجرای تقویم و سررسید سالانه شرکت و همچنین برنامه ریزی برای توزیع آن با همکاری واحد های اجرائی روابط عمومی
8- نظارت بر امور کتابخانه، شامل خریداری کتب و منابع جدید، فهرست برداری، محافظت و امانت وجین و حذف کتابهای خارج از رده ، تبادل کتابخا نه ای . تشکیل هسته های مطالعاتی
9- ایجاد بانک فیلم و نوار و CD
10- شناسایی و بررسی امکانات سازمانها و ارگانهای دیگر و استفاده از امکانات ایشان
11- تدارک مقدمات و مشارکت در جلسات مناقصه های حوزه فعالیت
12- ارائه گزارش عملکرد از حوزه فعالیت
13- نظارت بر اجرای صحیح امور حوزه تحت امر و همکاری با سایر واحد ها

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس ارشد بولتن و نشریات
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- اجرای برنامه های انتشاراتی و تهیه بولتن های خبری و اطلاعاتی زیر نظر اداره کل انتشارات و کتابخانه
2- هماهنگی و نظارت بر حسن اجرای امور محوله به کارشناس تحریریه و خبر – طراح و صفحه بند و ویراستار تا حضور نتیجه لازم
3- انجام پیگیری های مربوط به بولتن و نشریات
4- تهیه برنامه توزیع نشریه و اشتراک داخلی و بیرونی
5- همکاری و هماهنگی با واحدهای اخبار و اطلاع رسانی روابط عمومی
6- تهیه آرشیو اطلاعات و خبر بولتن و عکس های خبری
7- همکاری با مرکز آموزش در جهت انتشار کتب
8- نظارت بر امور خرید نشریات بر اساس ارزیابی کیفی و نیاز مدیران
9- برآورد هزینه های انتشارات شرکت
10- تهیه و ارسال گزارش کار به مافوق

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس امور چاپی
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- بررسی در مورد شناسایی بهترین و جدیدترین روشهای چاپ وتکثیر
2- برطرف نمودن نیازهای چاپی وانتشاراتی اعم ازپوستر ،بروشوروگزارشات عملکرد ،کتب وغیره
3- تعیین و ارزیابی هزینه های مورد نیاز تولیدات چاپی و انتشاراتی
4- انجام محاسبات فرم بندی و میزان کاغذ و مقوا و اقلام مورد نیاز تولیدات چاپی
5- شناسایی امکانات چاپخانه ها ، صحافی ها ، لیتوگرافی ها و دیگر مراکز مرتبط خارج از شرکت
6- نظارت بر اجرای تولید و توزیع سررسیدها و دفاتر تلفن و غیره و همکاری با کمیسیون مناقصه در برآورد مشخصات
7- هماهنگی امور انتشاراتی شعب ونمایندگی ها با همکاری سایر واحدهای روابط عمومی
8- هماهنگی با طراحان روابط عمومی جهت طراحی صفحات و اجرای تبلیغات چاپی
9- شناسایی کیفیت مصالح چاپی
10- نظارت بر تحویل و توزیع تولیدات چاپی با هماهنگی کارشناس ارشد بولتن و نشریات
11- تعیین میزان بازخورد تبلیغاتی تولیدات چاپی با همکاری بخش های نظرسنجی
12- تعیین هزینه های سالانه ومیزان بودجه جهت اختصاص به تبلیغات چاپی گزارش عملکرد به مقام مافوق

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس ارشد مالی و حسابداری
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- بررسی ، برنامه ریزی ، نظارت و اجرای فعالیت های مالی روابط عمومی
2- تنظیم و کنترل بودجه و هزینه ها و پرداختهای روابط عمومی و ارائه بودجه پیشنهادی سالانه با هماهنگی مقام مافوق
3- گردش تنخواه و تنظیم صورتحساب های انجام شده روابط عمومی
4- تنظیم و ارائه حسابهای مالی روابط عمومی با هماهنگی مدیریت امور مالی شرکت
5- همکاری با مامورین و کارشناسان حسابرسی در امر حسابرسی روابط عمومی و پاسخگویی
6- انجام امور مالی خریدها ، سفارشات ، اقلام کادوئی ، کتب ، نشریات ، اقلام چاپی ، انواع بلیط ها و هزینه های برگزاری مراسم و نمایشگاهها با هماهنگی مقام مافوق و مسئولین واحد ها
7- هماهنگی در ارائه گزارش کار ماهانه کارکنان به امور مالی و نگهداری مدارک آن

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس تدارکات و خدمات
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- بررسی وبرنامه ریزی ،نظارت واجرای فعالیت های اداری وارائه خدمات وپشتیبانی واحدهای روابط عمومی
2- بررسی در مورد تعیین سفارشات مورد نیاز اقلام کادویی ، اموال اداری تولیدات چاپی کتب و نشریات با هماهنگی واحد های متقاضی سفارش
3- انجام سفارشات خریدویاتهیه وسایل ولوازم مصرفی اداری باهمکاری متصدی سفارشات وکارشناس مالی
4- شناسایی مراکز تهیه وتولید معتبر اقلام کادویی و اداری
5- تهیه اقلام کادویی موردنیاز مدیریت ها وبرنامه ریزی واجرای توزیع باهماهنگی کارشناس تبلیغات
6- تحویل و کنترل و جمعداری اموال اداری روابط عمومی
7- تهیه صورت هزینه ها وفاکتورهای خرید وتحویل به کارشناس مالی همراه با مستندات لازم
8- تهیه و گزارش موجودی اموال و موجودی انبار کالاهای تبلیغاتی و کادویی و نظارت بر کار متصدی انبار و اموال ، تهیه گزارش فعالیت و ارائه به مقام مافوق
9- انجام هماهنگی جهت امورحمل ونقل ، پیک موتوری ،ارسال مراسلات و ارسال و تحویل اقلام
10- نظارت بر انجام روال اداری و دفتری و بایگانی که توسط مسئولین تایپ ، بایگان ها و مسئولین خدمات انجام می شود . تدارک نیازهای برگزاری ها و مراسم

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس تشریفات وامور مسافرتها
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- پیش بینی های لازم در مورد انجام مسافرتهای کاری هیات مدیره و مدیران و کارکنان
2- بررسی و مطالعه در خصوص نحوه رفتار و عملکرد در هنگام تشریفات بر اساس عرف بین المللی و داخلی
3- تدوین و اجرای آئین نامه تشریفات در بیمه ایران وتعیین سطح و رده های تشریفاتی
4- ارائه برنامه یکساله و تعیین بودجه لازم برای انجام تشریفات و مسافرتها
5- همکاری و هماهنگی با سایر واحد ها در جهت پیش بینی امور مسافرتهای ادواری و غیره
6- تماس وهمکاری مستمر با دفتر هیات مدیره ، اموراداری و امور شعب در جهت امور تشریفاتی
7- شناسایی امکانات شرکت در خصوص مامور سراها و هتل ها
8- شناسائی امکانات استانها وشهرستانها درخصوص محل اقامت همکاران وهماهنگی باشعب
9- تدارک محل استراحت و سایر امور مربوط به مامورین استانها در تهران
10- هماهنگی در جهت پذیرائی از مامورین شرکت در تهران
11- نظارت بر کار متصدی خرید بلیط

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناسی مراسم وبرگزاریها
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- نظارت و اجرای برنامه برگزاریها شامل گردهمایی ، سمینار و همایش ، نمایشگاهها ، جلسات عمومی ، جشن ، یادبود ، تودیع و … با همکاری سایر واحدها و تدارک نیازها و امکانات مراسم
2- تعیین میزان هزینه های مراسم و گردهمایی ها و تنظیم و ارائه پیشنهاد به مقام مافوق
3- همکاری با کارشناس امور نمایشگاهها ، تشریفات و امور مسافرت ها
4- تهیه ریز برنامه های مراسم و جشن ها و گردهمایی ها و برقراری هماهنگی های لازم با سایر واحدهای شرکت
5- تهیه گزارش از مراسم و گردهمایی ها و ارائه به مافوق
6- هماهنگی با بخش شعب ونمایندگی ها جهت مراسم مرتبط با شعب و نمایندگان
7- تدارک و ارسال کارتهای تبریک و تسلیت و دعوتنامه های مراسم با هماهنگی مقامات مافوق
8- تدارک امورحمل و نقل مراسم با هماهنگی رئیس اداره مالی – اداری
9- تهیه دعوتنامه ها با هماهنگی سایر واحد ها
10- برنامه ریزی ، تدارک و ارسال گل ، نصب پلاکارد ، تزئین ساختمانها در مناسبتهای مختلف
11- تهیه گزارش از نتایج حاصله از مراسم و گردهمایی ها و ارائه به مقام مافوق

شرح وظایف
عنوان پست سازمانی :
کارشناس فرهنگی وهنری رفاهی وورزشی
واحد سازمانی :
مدیریت روابط عمومی و ارتباطات

1- بررسی و کارشناسی در خصوص تامین نیازهای فرهنگی هنری رفاهی و ورزشی کارکنان و تلاش در جهت افزایش و ارتقاء سطح فعالیت همکاران و روحیه نشاط
2- تهیه و تنظیم و برگزاری برنامه های فوق و تقویم فعالیت فوق برنامه کارکنان
3- شناسایی مراکزفرهنگی وهنری ورفاهی وورزشی
4- تهیه کارت وبلیط حضورکارکنان ومدیران دربرنامه های فوق باهماهنگی واحدهای اجرائی
5- برگزاری مسابقات مختلف در بین کارکنان
6- برگزاری دوره های آموزشی فوق برنامه با هماهنگی مرکز آموزش و امور اداری
7- تدارک نمایشگاههای مختلف آثار هنری و فرهنگی همکاران و اعضای خانواده آنها
8- انعکاس فعالیتهای فوق برنامه کارکنان به واحدهای اطلاع رسانی روابط عمومی
9- ارائه گزارش فعالیت

معاون تبلیغات و انتشارات

اداره کل تبلیغات
و سمعی و بصری
اداره کل انتشارات
و کتابخانه
معاون
معاون
اداره تبلیغات
اداره سمعی بصری
اداره چاپ و نشر
اداره کتابخانه
دایره
تبلیغات
دایره
فیلم و عکس
دایره بولتن و نشریات
دایره
چاپ و انتشارات
دایره
کتابداری
کارشناس تبلیغات چاپی
کارشناس
صدا و سیما
کارشناس تحریریه
کارشناس
چاپ و انشارات
کارشناس خرید
کارشناس تبلیغات محیطی

کارشناس اخبار

کارشناس هدایای تبلیغاتی
کارشناس سمعی و بصری
طراح و صفحه بند

کارشناس فهر ست برداری

فیلمبردار و کمک فیلمبردار
ویراستار

طراح و گرافیست 2 نفر
متصدی آرشیو فیلم و عکس

متصدی سفارشات چاپی
کتابدار
متصدی فیلم
و نوار
خطاط و دیوار نویس
عکاس

تایپیست و بایگان

انتشار ترازنامه مالی شرکت به منظور شفاف سازی

در اجرای ماده 63 قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری مصوب سی ام خرداد ماه 1350 و به منظور آگاهی عموم از عملکرد و وضعیت مالی شرکت سهامی بیمه ایران در سال 1384 صورتهای مالی مربوط به دوره سال 1384 این شرکت که توسط سازمان حسابرسی رسیدگی شده و به تصویب مجمع عمومی رسیده است به شرح زیر ارائه می شود :

ترازنامه در تاریخ 29 اسفند ماه 1384
کاربرد منابع سرمایه ای
سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 1384 (ریال)
سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 1383 (ریال)
دارائیهای ثابت نامشهود
529/169/614/15
863/340/973/12
دارائیهای ثابت مشهود
798/824/253/711/1
156/702/160/609/1

327/994/867/726/1
019/043/134/622/1
سرمایه گذاریهای بلند مدت
913/288/142/677/3
615/816/754/353/3
حسابها و اسناد دریافتنی بلندمدت
682/383/164/694
358/212/141/580
دارائیهای جاری
922/666/174/098/6
922/071/030/556/5
سرمایه گذاریهای کوتاه مدت
009/766/722/151/4
983/571/954/390/3
حسابها و اسناد دریافتنی
543/454/941/966/2
857/298/485/377/2
شرکتهای بیمه داخلی
765/375/881/59
639/409/466/17
شرکتهای بیمه خارجی
560/933/969/79
311/583/484/100
موجودی نقد و بانک
746/951/885/503
026/847/117/820
بدهیهای جاری
623/481/451/762/7
816/710/508/706/6
حسابها و اسناد پرداختنی
257/306/731/617/1
988/788/760/648/1
شرکتهای بیمه داخلی
124/577/063/678
959/394/283/564
شرکتهای بیمه خارجی
480/227/616/60
905/495/250/44

861/110/411/356/2
852/679/294/257/2
خالص دارائیهای جاری
762/370/040/406/5
964/030/214/449/4
جمع کاربردمنابع سرمایه ای
684/037/215/504/11
956/102/244/005/10
سرمایه
000/000/000/000/2
000/000/000/000/2
اندوخته قانونی
104/210/995/199
258/503/086/126
اندوخته سرمایه ای
769/748/242/95
345/395/288/58
سود انباشته
330/552/098/215
289/302/247/15
ذخیره تسعیر ارز
011/933/171/739
993/071/589/817
حقوق صاحبان سهام
214/446/508/249/3
885/272/211/017/3
ذخایره فنی
573/198/713/682/7
253/419/668/353/6
بدهیهای غیر جاری
897/394/993/571
818/410/364/634
جمع منابع سرمایه ای
684/037/215/504/11
956/102/244/005/10
حسابهای انتظامی
792/170/672/292/5
640/366/682/803/3
صورت سود و زیان برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 1384
درآمدهای بیمه ای
سال مالی منتهی به 29 اسفند 1384 (ریال)
سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 1383 (ریال)
حق بیمه صادره
047/341/297/788/11
074/989/214/734/9
کارمزدوکارمزدمنافع اتکائی
335/344/901/545
299/047/155/518
خسارت سهم بیمه گران اتکائی
039/004/130/086/2
556/588/032/481/1
سود سپرده اتکائی قبولی
763/672/348
604/858/248
سایر درآمدهای عملیاتی
198/023/871/24
724/066/453/4
کسرمی شودهزینه های بیمه ای
382/385/548/445/141
255/550/104/738/11
حق بیمه اتکائی واگذاری
082/493/217/504/3
075/236/400/924/2
کارمزد و تمبر
756/348/753/016/1
111/523/772/788
خسارت پرداختی
341/777/596/724/7
484/826/548/596/5
سایر هزینه های بیمه ای
954/703/096/101
572/617/637/73

(133/323/664/346/11)
(242/203/359/383/9)
افزایش ذخایر فنی
(320/779/044/329/1)
(529/674/551/798/1)
سود(زیان) ناخالص بیمه ای
929/282/839/769
484/672/193/556
درآمد سرمایه گذاری ها
309/028/364/749
180/946/084/692
سود عملیاتی
238/311/203/519/1
664/618/278/248/1
کسرمیشودهزینه های اداری عمومی
(722/867/738/584)
(345/199/418/518)
خالص سایر درآمدها و هزینه ها
(053/375/377/195)
(378/760/501/20)
سود (زیان) خالص قبل از کسرمالیات
463/068/087/739
697/179/362/750
مالیات
(670/873/413/2)
(721/679/542/53)
سود خالص دوره
793/194/673/736
976/499/819/696

آشنایی با پیام بیمه ایران
نظربه اهمیت اطلاع رسانی پیرامون بیمه ایران به عنوان قدیمی ترین و فعال ترین شرکت بیمه کشور، نخستین شماره دوهفته نامه خبری – آموزشی پیام بیمه، 15 آبان ماه 1375، همزمان با شصتمین سالروزتاسیس بیمه ایران منتشر شد و از آن هنگام تاکنون بی وقفه به انتشارش ادامه داده و تازه ترین رویدادهای داخلی شرکت بیمه ایران و صنعت بیمه کشور و جهان را به آگاهی مخاطبان، رسانده است. پیام بیمه در حال حاضر در 8 صفحه رنگی منتشر می شود و در اختیار کارکنان، بازنشستگان ونمایندگان بیمه ایران در اقصی نقاط میهن اسلامی مان قرار می گیرد و نیز شمارگانی از آن برای اطلاع رسانی برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران، کارشناسان مسائل اقتصادی وشرکت های بیمه دولتی و خصوصی و مدیران صنایع و بیمه گذاران بزرگ، فرستاده می شود. پیام بیمه علاوه برآن که انتشار خبرنامه تک صفحه ای را برای مسئولان طراز اول کشور در کارنامه فعالیت های 12 ساله اش دارد، فصل نامه ای هم در 4 صفحه به زبان لاتین منتشرمیکند که چکیده مهم ترین رویدادهای بیمه ایران است ووابستگان بازرگانی،سفارتخانه ها و بیمه گران خارجی از جمله مخاطبان آن محسوب می شوند.همچنین از سال 1383 گروه همکاران پیام بیمه، اقدام به انتشار فصلنامه ای تخصصی در یکصدصفحه، با عنوان "نظرگاه بیمه" نمودند که در هر شماره ضمن پرداختن به یکی از موضوع های اساسی و زیربنایی صنعت بیمه، به نیاز این صنعت، از نظر دانایی محوری، ارتقای آموزش های تخصصی و اطلاع رسانی پاسخ مثبت داده است و تاکنون (بهار 1387) پانزده شماره از این فصلنامه تخصصی منتشر شده است. علاوه بر این پیام بیمه به مناسبت هایی مانند جشنواره شهید رجایی و روز کارمند، معرفی دانش آموزان نمونه بیمه ایران و سالروز تاسیس بیمه ایران، ویژه نامه هایی منتشر کرده است . در حال حاضر نشریه های پیام بیمه ایران، جایگاه درخور توجهی در میان نشریه های خبری – آموزشی و تخصصی کشورمان کسب کرده و ضمن اینکه در یکی از جشنواره های وزارت امور اقتصاد و دارایی، در سال 1383 به عنوان نشریه برتر شرکت ها و سازمان های تابعه وزارتخانه مزبور شناخته و رتبه اول را کسب کرده است، می کوشد در راه اطلاع رسانی به کارکنان بیمه ایران، دست اندرکاران صنعت بیمه و دیگر علاقه مندان، هر روز گام های بلندتری بردارد.

نشریه پیام بیمه ایران
سایت : www.payambimehiran.com
صاحب امتیاز : شرکت سهامی بیمه ایران
تلفن های تماس : 88957850 – 88957856
تله فاکس : 88957856
ایمیل : info@ payambimehiran.com
آدرس : تهران – میدان فاطمی – خیابان بیستون – ابتدای خیابان هشتم شماره 56

شرح عملکرد :
چاپ و انتشار دو هفته نامه ، فصلنامه ، ویژه نامه ، سالگرد بیمه ، فصلنامه انگلیسی پیام بیمه.

محمدرضا ثابتی : مدیر مسئول و سردبیر : 6 و 88957850

تحریریه : 88957850

فصل سوم

ضمائم ـ منابع

منابع
[1]. امینی ، رضا. روابط عمومی . تهران : دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی ، 1350.
[2]. متولی ، کاظم . روابط عمومی و تبلیغات . تهران : بهجت ، 1372.
[3]. میرسعید قاضی ، علی . تئوری و عمل در روابط عمومی و ارتباطات . تهران : مبتکران ، 1370.
[4]. سفیدی ، هوشمند. راهبردهای عملی روابط عمومی . تهران : دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ، 1377.
[5]. میرسپاسی ، ناصر. >نگرش راهبردی به نقش روابط عمومی در سازمانها<. تدبیر، 92(خرداد1378): 36 ـ 43.
وب سایت شرکت سهامی بیمه ایران : www.iraninsurance.ir
وب سایت هتل عباسی : www.abbasihotel.com
وب سایت بیمه مرکزی : www.centinsur.ir
وب سایت پژوهشکده بیمه (وابسته به بیمه مرکزی ) www.irc.ac.ir
کتابخانه دانشگاه علامه طباطبایی
و با تشکر فراوان از یاری دست اندرکاران سختکوش روابط عمومی شرکت سهامی بیمه ایران

پایان

2


تعداد صفحات : 107 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود