موضوع اقدام پژوهی :
چگونه می توانم میزان فراگیری دانش اموزانم را در درس کار و فناوری پایه ششم ابتدایی با استفاده از کامپیوتر افزایش دهم
سپاسگزاری
باتشکروقدردانی ازهمکاران عزیزم که باراهنمایی های بی دریغ وصمیمانه خودشان درتمام مراحل انجام این تحقیق من رایاری کردندودرحل مشکلات تحقیق مساعدت نمودند و همچنین باسپاس فراوان ازهمسرم که دراین تحقیق کمال همدلی را با من داشته است.
فهرست مطالب
چکیده 5
مقدمه 6
مقدمه و وضعیت موجود 7
شواهد (1) مشاهده 8
فن آوری واطلاعات چیست ؟ 8
مصاحبه 9
جمع آوری اطلاعات 9
ج)یافته های علمی: 10
نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش 11
● استفاده موثر از فناوری 13
● ارزشیابی اثربخشی فناوری اطلاعات 13
● قابلیت انعطاف فناوری و یادگیری الکترونیکی 17
● جمع بندی و نتیجه گیری 20
دانش آموزان 22
تجزیه وتحلیل 24
ارائه راه حل موقت 26
روشها وراهکارهها 26
روش بازی با حروف 27
راه کار دوم برای حل شناخت سریع تر حروف انگلیسی ودکمه های صفحه کلید 28
راهکار سوم برای اموزش سریع وخواندن حروف انگلیسی 29
شواهد(2) 30
اجرای راه حل 30
اعتبارسنجی 31
پیشنهادات 32
منابع 33
چکیده
با توجه به اینکه امسال اولین سالی است که پایه ششم به مقطع ابتدایی اضافه شده ودر آن درس "کار وفن آوری"گنجانده شده است .
هدف این درس که برای اولین بار اجرا می شود آشنایی با دنیای کار وکسب بعضی از مهارتهاست.
با توجه به این درس وآشنا شدن دانش آموزان با آن وگذراندن آن در دوره های بعدی تحصیلی وکشف استعداد های خود می توانند تصمیم بگیرندکه به دبیرستان بروند یا هنرستان و یاچه رشته ای را انتخاب کنند
از انجا که استفاده از رایانه (کامپیوتر) در سن دانش آموزان ابتدایی اصولابه عنوان وسیله بازی می باشد نه یک ابزار کار لذا برآن شدیم تا با این وسیله که امروزه جز دانش روز بشری است وکسی
که کار با آن واستفاده ازان را نمی داند بیسواد تلقی میشودمیزان یادگیری را در دانش آموزان افزایش دهیم.
مقدمه
اینجانب ……. دارای مدرک لیسانس آموزش ابتدایی، شاغل در اموزش وپرورش شهرستان …….. ، حدود …… سال سابقه خدمت در آموزش و پرورش را دارم. مدرسه کاری من در سال تحصیلی 92-91 ، آموزشگاه …………. واقع در شهرستان ………… بود
امکانات موجود برای این درس جدید در این مدارس فقط دو دستگاه سیستم می باشد که یکی از آنها مختص اطلاعات دانش اموزی است ودیگری برای استفاده همکاران خصوصاپایه ششم وسایر همکارانی که علاقمند به استفاده از رایانه وتدریس به روشهای نوین را دارند می باشد
مقدمه و وضعیت موجود
یادگیری فرایندی است که به وسیله آن تغییرات نسبتا پایداری در توان رفتاری فرد در نتیجه تجربه رخ میدهد
اینجانب ……. دارای مدرک لیسانس آموزش ابتدایی، شاغل در اموزش وپرورش شهرستان …….. ، حدود …… سال سابقه خدمت در آموزش و پرورش را دارم. مدرسه کاری من در سال تحصیلی 92-91 ، آموزشگاه …………. واقع در شهرستان ………… بود
در طی چند هفته ی اول که در کلاس حاضر شدم متوجه گردیدم که دانش اموزانم در درس کاروفن اوری ضعیف تر از سایر دروس هستند
با توجه به وجود این مشکلات بر ان شدم تا میزان فراگیری را در دانش اموزانم تقویت کنم روزی در یک جلسه شرکت کردم ودر ضمن جلسه با همکاران درباره ی این مشکل صحبت کردم که متوجه شدم انها نیز با این مشکل روبه رو هستند سپس با همکاری یکی از معلمان پایه ششم تصمیم گرفتیم تا با تلاش و پیگیری در جهت رفع این مشکل بکوشیم و راه حل مناسبی برای این مشکل بیابیم
به نظرمی رسد مسایلی تاثیر گذار است که ارائه درس واستفاده از این وسیله آموزشی (کامپیوتر) با مشکل روبرو شودوتدریس آن کمترعملی گردد.
شاهد این مدعا خود کتاب کار فن آوری می باشد که استفاده عملی از رایانه را تایید می کندمتاسفانه در اکثر مدارس با عدم وجود این وسیله روبرو هستیم .
مشکل دیگر اینکه قریب به اتفاق همکاران در روستاهادر صورت وجود رایانه به علت عدم اشنایی با کاربا آن قادر به ارائه تدریس موفق نیستند. ولذا دیده شده است که همکاران و دانش آموزان به کامپیوتر بعنوان یک وسیله بازی ویانهایتا دیدن یک فیلم یا سی دی آموزشی نگاه می کنند.
برای این منظور اطلاعاتی را از طریق مشاهده از کلاس های درس کاروفن آوری وهمچنین مصاحبه با همکاران پایه ششم و از اینترنت ومطالعه کتابهایی دراین مورد جمع آوری نمودیم که به شرح ذیل می باشد.
شواهد (1) مشاهده
برای اینکه بتوانیم در پژوهش خود از نقطه نظرات همکاران ودانش اموزان استفاده نماییم علاوه بر کلاس های خود به کلاسهای درس محدوده کاری خود جهت تبادل نظر مراجعه نمودیم .ومتوجه شدیم که دانش آموزان اصولا با یک سری از اصطلاحات وتعاریف وکلمات که در این کتاب آمده است نامانوس وغیر آشنا هستند.وسوالاتی را برای همکاران ودانش اموزان مطرح ساخته است که بشرح ذیل می باشد:
فن آوری واطلاعات چیست ؟
* هدف از ارائه این درس در این پایه ومقطع ابتدایی چیست ؟
* چرا با توجه به اینکه دانش آموزان هیچگونه اگاهی وشناخت نسبت به حروف وکلمات انگلیسی ندارندولی از آنها به وفور دراین درس گنجانده شده است ؟
* حال چگونه باید با ید از چه راهکاری برای پیشرفت تحصیلی دانش اموزان در این درس باید استفاده کرد؟
مصاحبه
درمصاحبه با همکاران اکثرا با توجه به تفاوتهای زیاد در محیط های شهر وروستا وهمچنین خانواده وخصوصا آشنا نبودن دانش اموزان با حروف وکلمات انگلیسی جای این ماده درسی را در پایه ششم ضروری نمی دانستند ومعتقداین بودند که مسئولین دفتر تالیف کتب درسی با گنجاندن کتاب درسی زبان انگلیسی متناسب با کتاب کار وفن آوری بصورت پیش نیاز برای آشنایی دانش آموزان با کلمات انگلیسی بودندوارائه این ماده درسی را به مقطع دیگر ویا سال تحصیلی بعد از آن موکول می کردند.
عده ای از همکاران نیز اظهار داشتند که این کتاب تخصصی بوده وبعضا آشنایی با علم رایانه ونحوه استفاده از آن را ندارند وبا توجه به اینکه مدارس روبه هوشمند سازی والکترونیکی پیش می رود لذا آموزش همکاران وآماده سازی محیط مدارس وتهیه کامپیوتر وغیره…یک ضرورت بود چه بسا روستاهایی هستند که هیچ گونه امکاناتی را ندارند وحتی توانایی خرید آن را نیز نخواهند داشت .
جمع آوری اطلاعات
در گفتگویی که با دانش آموزان کلاس های مختلف داشتیم انان نیز ضمن ابراز علاقه واینکه یادگیری ان را یک ضرورت با توجه به گسترش علم فن آوری می دانستند این کتاب را مفید تلقی کردند . اما به دلایل ذیل آن را مشکلی نیز می دانستند
1-در یک کلاس 26نفری فقط 2نفر درخانه رایانه داشتند .
2-درمدارس نیز یا فقط یک دستگاه کامپیوتر وجود دارد ویا بعضا موجود نیست.
3-دانش آموزان اظهار داشتند که معلمین سابقه بالا ضمن اینکه آشنایی به سیستم ندارند میل ورغبت از خود برای تدریس آن نشان نمی دهند
ب)یافته های پژوهشی (پیشینه تحقیقاتی):
با توجه به اینکه پایه ششم واین ماده درسی (کاروفن آوری )امسال به مقطع ابتدایی اضافه شده است در اینترنت وکتابخانه ها هیچ گونه پیشینه تحقیقاتی یافت نشد.
ج)یافته های علمی:
همان طور که در مشاهده و مصاحبه ها عنوان شد که مشکلات درس کار و فن اوری به علت وابستگی به رایانه به میزان آگاهی معلم و دانش آموز بستگی دارد .
اگر قصدآموزش اثر بخش ازفناوری فراهم شده را در مدارس داریم پرورش معلمان مطمئنا ضروری است چون هزینه کردن برای منابع کمیاب سخت افزار ونرم افزار بدون داشتن سرمایه لازم برای توصیه حرفه ی معلمان اتلاف وقت منابع می باشد
تجربه کشورهای در حال توسعه وصنعتی بر اطلاعات نشان می دهد که تربیت معلم برای کاربرد فناوری عامل کلیدی در تعیین عملکرد بهتر دانش اموزان است معلمان دروازه بانان دسترسی دانش آموزان به فرصت های آموزشی فراهم شده توسط فناوری اند ونباید از این مهم چشم پوشی کرد .(فناوری برای آموزش- ترجمه محمدرضاسرکارانی وعلیرضا مقدم-1384 ص253)
بیشتر معلمان به یادگیری ونحوه استفاده از فناوری تمایل دارند ولی فاقد چهارچوب مفهومی -وقت کافی دسترسی به رایانه وپشتیبانی لازم برای انجام دادن چنین کاری هستند.
اگر هدف استفاده اثربخش معلمان از فناوری برای بهبود یادگیری دانش آموزان است یک برنامه آموزشی حرفه ای خوب ومستمر که برمبنای یک مدل تئوریک و مرتبط با اهداف برنامه درسی وشامل فعالیت های ارزشیابی تکوینی باشد وپشتوانه مالی وانسانی پایدار داشته باشد اجتناب ناپذیراست .طراحان برنامه پرورش حرفه ای معلمان برای استفاده از فناوری درشروع کار باید وضع موجود شایستگی معلم رادر این زمینه تعیین کنند باید دوره های 24ساعته خاموش وروشن کردن -باز وبسته کردن فایل ها- واژه پردازه -صفحه گسترده ها را باید طی کنند .16 ساعت دوره آموزشی اینترنت -200ساعت برنامه word راطی کنند آموزشی حرفه ای که خود شامل پنج برنامه 40ساعته در هر هفته اجرا می شود برای معلمانی که با رایانه اشنایی اولیه ندارند کسب مهارت کامل در این برنامه دوتا سه سال طول می کشد(.فناوری برای اموزش- ترجمه محمدرضاسرکارانی وعلیرضا مقدم-1384 ص255-259)
انگیزه معلمان یکی دیگر از مباحث کلیدی که مورد توجه قرار گیرد می باشد در حالی که چنانکه قبلا ذکر شد معلمان به اصطلاح برتر در جستجوی فرصت هایی برای توسعه حرفه ای خود جهت استفاده از فناوری هستند بیشتر معلمان که از چنین فرصت های امتناع دارند آنان عمدتا در مقابل تغییر سبک وعادات تدریس مقاومت می کنند به پرداخت هزینه برای این آموزش ها تمایل ندارند در برابر فناوری احساس تهدید می کنند
اینان نیازمند انگیزه ها ومشوق ها یی برای مشارکت فعالانه تر در برنامه توسعه حرفه ای خود هستند .بعضی از این مشوق ها درونی وبعضی بیرونی هستندمشوق های بیرونی :مثل صدور گواهینامه ی ضمن خدمت وارتقای شغلی وافزایش حقوق انگیزه ای برای مشارکت فعالانه دراین برنامه میسرمی شود.
بیشتر معلمان به علت دور ماندن ازسایر همکاران یا عدم وجود شرایط مشارکت با همکاران دیگر یاسرپرستان ازموقعیت انزوای حرفه ای قرارمی گیرند(.فناوری برای اموزش- ترجمه محمدرضاسرکارانی وعلیرضا مقدم-1384 ص260-261)
نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش
عصر ما، عصر انتقال از جهان واقعی به دوران زندگی در فضایی دوجهانی است. گرچه هنوز نهادها و سازمان های مجازی شکل نگرفته اند، اما ظهور جهانی نو به نام جهان مجازی را در دور و بر خود احساس می کنیم.
جهان مجازی هویت معلم و فراگیر را به شدت تغییر می دهد و وظایف و نقش های جدیدی برای آنها پدید می آورد.
سازنده گرایان با تاکید بر فعالیت یادگیرنده در فرآیند یادگیری معتقدند که دانش از بیرون به فرد منتقل نمی شود، بلکه آن چه وی از طریق حواسش دریافت می کند، براساس فردیت خویش تفسیر و پردازش می کند. آنها نقش معلم را مربی کنار میدان و تسهیل کننده یادگیری می دانند و بر یادگیری موقعیتی تاکید می کنند.
براساس این نظریه یادگیری هنگامی اثربخش تر و کارآتر می شود که یادگیرنده در بافت واقعی و زمینه موضوع مورد بحث قرار گیرد.
یادگیری هنگامی افزایش چشمگیری می یابد که با بافت حل مسئله در ارتباط باشد کلاس های آموزشی سنتی دارای اثر بخشی چندانی نیستند، زیرا وابسته به زمان و مکان خاص اند و نمی توانند بافت واقعی و مناسب برای یادگیری فراهم آورند. متن های چاپی نیز به سبب محدودیت های خاص که چیزی بیش از متن، تصویر و طرح خطی نیستند مشکل آفرین اند.
مهمترین اهداف این رویکرد ایجاد محیط های یادگیری مشارکتی است که به یادگیرندگان و معلمان اجازه می دهد به جست وجو بپردازند و انواع مسئله ها را بررسی کنند.
افزایش منابع اطلاعاتی (روزنامه، رادیو، تلویزیون و اینترنت، سی دی و مواد چندرسانه ای دیگر) و رشد سریع دانش به خصوص در زمینه علوم و فناوری نه تنها نیاز به روزآمد کردن مطالب درسی را افزایش داده است، بلکه نیاز به بازبینی مجدد طراحی برنامه درسی و تدریس دروس به شکل میان رشته ای را نیز آشکار می کند.
اولین و مهم ترین ویژگی تعلیم و تربیت مسئله محور و تفکر محور، فعال ساختن دانش آموز و ساختن دانش به وسیله خود او است. فناوری اطلاعات و ارتباطات تسهیل کننده یادگیری مسئله محور است.
● استفاده موثر از فناوری
فناوری هایی که از تدریس حمایت می کنند باعث ایجاد یادگیری معنی دار و هدفمند می شوند، همچنین باعث تغییر روش های سنتی و معلم محور به تدریس و یادگیری فراگیر محورمی شوند.
نتایج مطالعات نشان می دهد که معلمان ماهر در کاربرد فناوری اطلاعات بهتر می توانند دانش آموزان را در یادگیری هدایت کنند. حل مسئله و مهارت های سطح بالای تفکر، تفسیر و تحلیل اطلاعات، مدیریت زمان و توانایی اولویت بندی مهارت ها در فضای اطلاعاتی و جامعه جهانی مبتنی بر اطلاعات توسعه می یابد و این منوط به این است که معلمان و دانش آموزان بتوانند به نحو موثر و اصولی از فناوری استفاده کنند.
● ارزشیابی اثربخشی فناوری اطلاعات
همگام با این که نظام های تربیتی، چه به صورت هدفمند و چه بدون هدف و ناگزیر به سوی استفاده فناوری در تدریس می روند توجه بیشتری به ارزشیابی از اثربخشی فناوری در کلاس درس می شود. نتایج یک تحقیق نشان می دهد که ارزشیابی از اثربخشی فناوری بر تدریس می تواند هفت پیامد انتقادی به دنبال داشته باشد.
۱.اثربخشی فناوری با اثر بخشی فعالیت های دیگر مدرسه ارتباط دارد و درهم تنیده است.
۲. وسایل و ابزارهای دقیق برای ارزشیابی از اثر فناوری بر تعلیم و تربیت به طور گسترده ای مورد نیاز است.
۳. نمره های آزمون های استاندارد اطلاعات محدودی را برای توسعه برنامه فناوری اطلاعات در مدرسه عرضه می کند، بنابراین مدارس باید در جست وجوی ابزارهای دقیق و اضافی برای جمع آوری داده های سودمند برای این هدف باشند.
۴.مدارس باید یافته های ارزشیابی خود از اثرات فناوری اطلاعات در تدریس را به صورت گزارش منتشر کنند تا نیازهای گوناگون مدارس و افراد دیگر برآورده شود.
۵. در ارزشیابی باید تلاش شود تا پاسخ ها با پرسش های گوناگون درباره اثربخشی فناوری آموزشی متناسب باشد.
۶. معلمان نقش بسیار زیادی در ارزشیابی اثر بخشی فناوری آموزشی در تدریس دارند و این به تنهایی وظیفه منحصر به فرد خاصی نیست.
۷. کاربرد نوآوری ها، ممکن است در مدارس نتایج خود را جدا از خط مشی های رسمی مدرسه نشان دهد، زیرا برخی خط مشی های موجود در مدارس برای استفاده از فناوری های آموزشی نیاز به تغییر و اصلاح دارد.
نتایج تحقیقات نشان می دهند که هنوز ابزارهای دقیقی برای سنجش و اثربخشی فناوری آموزشی وجود ندارد.
ابتدایی ترین نیاز برای محقق ساختن اثربخشی فناوری اطلاعات در مدارس، وجود تجهیزات، سخت افزار و نرم افزار مناسب است، اما به هر حال وجود تجهیزات و زیربناها به تنهایی این نیاز را برطرف نمی کند، عوامل بسیار مهم تری در استفاده از این تجهیزات وجود دارد.
به زودی همه معلمان مجبورند از رایانه و فناوری اطلاعات در تدریس استفاده کنند، آنان باید بدانند از سخت افزار و نرم افزارهای موجود چگونه بهره بگیرند پس باید از زمان کافی و محیط حمایتی لازم برخوردار باشند.
امروزه یکی از مهیج ترین حوزه ها این است که دانش آموزان خودشان رسانه هایی را ایجاد کنند، وقتی رایانه عادی و رایج شود ما می توانیم دانش آموزان را از محدودیت های یک بعدی و گزارش های لفظی رهایی بخشیم و به آن ها اجازه دهیم مهارت را در مورد مسئله یا موضوعی از طریق رسانه هایی که خودشان ایجاد کرده اند نشان دهند.
فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی به خودی خود تاثیر اندکی بر کیفیت تدریس و یادگیری دارند. شک نیست که این فناوری ها فرصت های فراوانی برای ایجاد محیط های یادگیری فراهم می آورند، هرچند این فناوری های سبب می شوند تعامل آموزشی قابل توجهی به وجود آید، اما نمی توانند به تنهایی کیفیت یادگیری و تدریس را افزایش دهند. محتوای فعالیت های یادگیرنده، اجرای فعالیت های یادگیری، فرآیند سنجش عملکرد یادگیرندگان، و فرآیند بازخورد باید به گونه ای مناسب شکل گیرد، در غیر این صورت تضمینی وجود ندارد که هدف های آموزشی تحقق یابند.
● نقش معلمان
نقش معلمان در محیط های یادگیری جدید تغییر یافته است. نقش معلمان در محیط های یادگیری شبکه ای دچار این تغییرات شده است.
▪ معلمان به جای سخنرانی و ارائه اطلاعات به راهنمایی یادگیرندگان و مدیریت منابع می پردازند. ▪ معلمان به جای آن که به سوالات پاسخ دهند یادگیرندگان را برای یافتن پاسخ هدایت می کنند.
▪ معلمان به جای آن که صرفاً محتوا را تهیه کنند به طراحی تجارب یادگیری برای دانش آموزان می پردازند.
▪ معلمان ساختار اصلی و چارچوب کار را برای دانش آموزان تدارک می بینند و یادگیرندگان را تشویق می کنند که خود فرآیند یادگیری را کنترل کنند.
▪ معلمان چشم اندازه های متفاوت یک موضوع را ارائه می دهند و بر مهم ترین دیدگاه ها تاکید می کنند.
▪ معلمان به جای آن که به تنهایی تدریس کنند، به صورت گروهی با یکدیگر همکاری و آموزش را رهبری می کنند.
▪ معلمان به جای آن که شخصاً بر محیط تدریس کاملا کنترل داشته باشند با مشارکت دانش آموزان این کار را انجام می دهند.
▪ معلمان به سبک های یادگیری دانش آموزان حساسیت بیشتری نشان می دهند.
● نقش دانش آموزان
در نقش دانش آموزان در محیط های یادگیری الکترونیکی تغییراتی به وجود آمده است. نقش دانش آموزان در محیط های یادگیری شبکه ای دستخوش این تغییرات شده است:
▪ دانش آموزان به جای آن که منفعل و پذیرای دانش باشند و فعال اند و به ساخت دانش می پردازند.
▪ دانش آموزان به جای حفظ کردن اطلاعات و حقایق به حل مسئله های پیچیده می پردازند.
▪دانش آموزان موضوعات را از چشم اندازهای گوناگون ملاحظه می کنند.
▪ دانش آموزان سوالات خود را بررسی می کنند و برای یافتن پاسخ های مناسب به جست وجو می پردازند.
▪ دانش آموزان به صورت گروهی با یکدیگر کار می کنند و با انجام دادن فعالیت های مشارکتی مسئولیت هدایت و کنترل یادگیری خود را عهده دار می شوند.
▪ دانش آموزان می کوشند فعالیت هایی انجام دهند که با زندگی حرفه ای آنان در ارتباط است.
▪ دانش آموزان می کوشند مستقل، خودکار و خودانگیخته باشند و خودشان زمان سرعت یادگیری را تنظیم کنند.
▪ دانش آموزان به جای آن که به گذراندن امتحان بیندیشند، می کوشند دانش خود را به کار گیرند. ▪ دانش آموزان به جست وجوی راهبردهای یادگیری مناسب برای خود می پردازند و می کوشند بر این اساس یادگیری خود را بهینه کنند.
● قابلیت انعطاف فناوری و یادگیری الکترونیکی
دسترسی آسان و انعطاف پذیر به اطلاعات مناسب از ویژگیهای اصلی فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
در صورتی می توان گفت آموزش دارای انعطاف است که یادگیرنده بتواند از میان تجربیات متنوعی که در اختیار او قرار دارد، دست به انتخاب بزند. دسترسی انعطاف پذیر سبب می شود دسترسی یادگیرنده به محتوا تسهیل شود و بتوان در هر لحظه هر مکان و با سرعت مناسب تجارب یادگیری را در اختیار یادگیرنده قرار داد. بنابراین یادگیری شکل فردی به خود می گیرد.
دسترسی انعطاف پذیر به محتوا و منابع یادگیری از طریق فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی شبکه ای در کلاس های درس معمولی، کارگاه ها، منازل و مراکز دیگر اجتماعی ویژگی های شاخص یادگیری الکترونیکی هستند.
در این زمینه ها انواع افزارهای گروهی و فناوری کنفرانس رایانه ای را می توان برای ایجاد جو پرسش و جست وجوی گروهی میان یادگیرندگانی که در مکان های متفاوت اند و هم زمان در یک محل حضور ندارند، مورد استفاده قرار داد.
از طریق فناوری های یادگیری الکترونیکی یادگیرندگان و معلمان می توانندبه فعالیت های تعاملی هم زمان و ناهم زمان بپردازندو این تعامل ممکن است در مکان ها و زمان های متفاوت صورت گیرد.
● استفاده از فناوری در سایر کشورها
بررسی عملکرد سه مدرسه مورد مطالعه نروژ نشان داد وقتی دانش آموزان به فناوری دسترسی آسان دارند و شرایط برای طرح های خلاقانه آن ها فراهم است، بیشتر احتمال می رود که مهارت و دانش آن ها فزونی گیرد. باید به دانش آموزان فرصت داد تا از قوه تخیل خود در کنار انعطاف پذیری فناوری اطلاعات و ارتباطات کمک بگیرند و بیشتر و بهتر بیاموزند. البته در هر سه مدرسه مذکور کپی برداری، وقت تلف کردن و ارائه کارهای سطحی نیز مشاهده شد. سهولت به دست آوردن مطالب از شبکه اینترنتی یک معضل است. دانش آموزان باید یاد بگیرند از فناوری هایی که در اختیار آنهاست درست استفاده کنند. اگر غیر از این باشد فناوری به یک سرگرمی تبدیل می شود و اثری در افزایش توان علمی آن ها نخواهد داشت. تجربه مدارس آزمایش رایانه ور در ترکیه نشان داد که فناوری اطلاعات ابزاری قوی در فرآیند تدریس و یادگیری به حساب می آید.
سنگاپور جزو معدود کشورهایی است که موفق شده در زمینه تلفیق فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویکردهای تربیت معلم و آموزش دانش آموزان قدم های اساسی بردارد. نظام آموزشی سنگاپور شباهت زیادی به نظام آموزشی کشورمان دارد. در دهه ۹۰ میلادی نظام آموزشی سنگاپور نوعی دگردیسی را تجربه کرد. مسئولان آموزش و پرورش آن در صدد برآمدند اصلاحات زیادی در بخش های گوناگون به خصوص آموزش عمومی و تربیت معلم انجام دهند. برای تسریع روند اصلاحات از فناوری اطلاعات و ارتباطات به نحو شایسته ای استفاده و اثرات مثبت این فناوری را در همه شئون زندگی مشاهده کردند.
نظام آموزشی آزاد و انعطاف پذیر سنگاپور دنبال کننده سیاست های آموزشی اقتصاد محور و متمرکز بر رشد منابع انسانی است و برای دستیابی به سطح مطلوبی از تولید علم و رشد اقتصادی صنعتی، آموزش علوم و فناوری از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
– در انگلستان ونروژ دانش آموزان به گردش علمی مجازی پرداخته و نتایج طرح های این دو کشور نشان می دهد که مسافرت مجازی ممکن است از نظر تعلیم و تربیت بسیار اثربخش باشد. مشروط بر آنکه برای این تمرین برنامه ریزی درستی صورت پذیرد و امکانات فنی فراهم آید.
– روند توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در استرالیا را پروفسور جانسون از آغاز دهه ۹۰ بررسی کرده است. اوایل دهه ۹۰ میلادی که بحث به صورت سخت افزار مطرح شد، وی می گوید معلمان یک احساس عدم اعتماد به نفس،
– ترس در مورد تکنولوژی، ترس از این که نتوانند کلاس را اداره کنند داشتند، ولی بعد از ۵سال که برنامه توسعه ict اجرا شد معلمین به یک اعتماد به نفس رسیدند که خیلی نگران نیستند که اگر کامپیوتر مشکل پیدا کند چه کنند؟ چون دیگر اقتضایی به قضیه نگاه می کنند. بنابراین باید به یک تصور روشنی رسید که لازم نیست فناوری اطلاعات و ارتباطات تمام حوزه درسی ما را بگیرد.
– تکنولوژی آموزشی در توسعه و مدرنیزه کردن آموزش و پرورش چین نقش بسزایی ایفا می کند و دولت چین طی ۲۰ سال گذشته توجه زیادی به آن مبذول داشته است.
در کشور چین از سال ۱۹۹۰ فناوری اطلاعات به مرور در آموزش به کار گرفته شد و با پیشرفت رایانه ها و فناوری های چند رسانه ای قابلیت های جدیدی در زمینه آموزش به وجود آمد. طرح دانشگاه های صوتی- تصویری نیزاز اقدامات دیگر چین در زمینه استفاده از فناوری اطلاعات در آموزش است. در این کشور جهت راه اندازی و بهره برداری از طرح ۵ ساله آموزش صوتی- تصویری از مشارکت و بخش دفتر خصوصی استفاده کرد.
طرح ملی جهت همگانی کردن آموزش از راه دور ابتدا به صورت آزمایش در چند دانشگاه چین اجرا شد و پس از آن در سال ۱۹۹۷ به طور آزمایشی هزار مدرسه را تحت پوشش قرار داد و به طور کامل فناوری مدرن آموزشی را آنها اعمال کرد. نتیجه آزمایش این طرح در ۴۳ مدرسه مثبت بود.
کشور چین برای اجرای بهتر آموزش از راه دور از قابلیت های سایر سازمان ها نیز استفاده کرده است و با ایجاد هماهنگی میان این سازمان ها طرح های خود را به پیش می برد. آموزش از راه دور درگیر ۳ مرحله بود:
۱.پیشرفت پایه ای
۲. آموزش براساس تلویزیون
۳. آموزش از راه دور پیشرفته.
در آغاز هزاره جدید در کشور چین کانال های آموزشی بیش از ۱۰۰ میلیون تماشاگر دارند. در طی ۱۳ سال تماشاگران شبکه های آموزشی افزایش یافته اند و شبکه ها نیز دارای بیش از صد کانال هستند و جالب این است همه اقشار مردم از آموزش های مربوط به خود بهره می برند، مثلا کشاورزان شیوه های جدید کشاورزی و مهارت های مربوط به آن را می آموزند.
● جمع بندی و نتیجه گیری
فناوری یک ابزار قدرتمندی است. شیفتگی بیش از حد در برابر این ابزار و یا حتی نفی آن به خاطر فراهم نبودن سایر امکانات یا حتی مسایل انگیزشی کاری نابجاست به نحوی که حاصلش عقب ماندن هر چه بیشتر کشورها در مقایسه با سایر کشورها و یا حتی کشورهای همسایه است.
اگر کاربرد رایانه در دروس گوناگون تلفیق شود مانند چسبی برای وصل کردن و چسباندن موضوعات منفعل عمل می کند. رایانه ها می توانند برای سازماندهی داده ها، گزارش نویسی، ارتباط با دیگر دانش آموزان، اجرای تحقیق اینترنتی و تسهیم کار با مخاطبان جهانی استفاده شوند.
بالاترین میزان موفقیت در امر استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در یادگیری زمانی حاصل می شود که از سردرگمی و بهت زدگی در مورد فناوری اطلاعات و ارتباطات خارج شویم و ذهن و احساسات خود را با شگفتی های یادگیری متمرکز کنیم.
تبیین سیاستگذاری آموزشی صحیح شفافیت و جامعیت در سیاست ها و هدفمندی سیاستگذاری های اجرایی است که فضای مناسب برای استفاده قابلیت های فناوری را فراهم می کند. قانون ها و الزاماتی که استفاده از فناوری ها را برای مقاصد مفروض، تسهیل یا سخت می نماید، اهمیت دارد.
مسئله ای که وجود دارد آن است که هنوز در بسیاری از کشورها معلمان و دانش آموزان استفاده از کامپیوتر را در یک حالت نمایشی دنبال می کنند، در صورتی که استفاده از ICT در عرصه محتوای عمومی برنامه در سی مورد غفلت واقع شده است یا به اندازه کافی استفاده نشده است.
با توجه به تجربیات بسیاری از کشورها تدریس ICT به عنوان یک رشته انتزاعی و مجرد راه موثری برای تشویق کاربرد ICT در یادگیری نیست.
مسلما این معلمان هستند که کلید کاربرد اثربخش فناوری در جهت بهبود یادگیری را در دست دارند، اما اگر معلمان کاملا درک نکنند که چگونه به طور موثری ICT را برای پیشبرد یادگیری دانش آموزان به کاربرند، سرمایه گذاری های کلانی که در نوآوری های ICT صورت گرفته به آسانی و در خواهد رفت.
کاربرد ICT این را می طلبد که معلمان حتی در محتوای موضوع هایی که تدریس می کنند و طریقه هایی که به وسیله آن محتوا می تواند یاد داده و یاد گرفته شود، بهتر آماده شوند. معلمان نیاز به نگرشی بدون هیچگونه ترس در کاربرد ICT دارند تا آنها را تشویق کند که خودشان خطرات را بپذیرند و آنها را وادارد که یادگیرندگانی مادام العمر باشند.
بهترین روش برای اشاعه استفاده از فناوری های جدید آموزشی در کلاس های درس این است که بکوشیم زود پذیرها (معلمانی که از نظر شرایط نزدیک به نوآورها هستند) این پدیده ها را به منزله هنجار یا ارزش بپذیرند.
این مراحل عبارتند از:
۱.مرحله آگاهی و پی بردن به وجود پدیده جدید
۲ . مرحله علاقه و جلب نظر کردن پدیده جدید
۳. مرحله ارزیابی که طی آن معلمان فایده و کاربرد پدیده جدید را بررسی و ارزیابی می کنند.
۴.مرحله آزمایش که طی آن معلمان پدیده باارزش شده را در شرایط خاص خود آزمایش می کنند. ۵. مرحله پذیرش که پس از نتیجه مثبت در آزمایش حاصل می شود.
دانش آموزان
به موازات توسعه حرفه های معلمان آموزش دانش آموزان برای استفاده از فناوری ضروری است در این زمینه اتفاق نظر وجود دارد که نوجوانان مهارت های تکنولوژی را بسیارسریع تر از بزرگسالان کسب می کنند واحتمال یادگیری مهارت ها از همسالان بسیار زیاداست دراین میان معلمان نیز بجای اینکه فناوری را تهدیدی برای اقتدار خود تلقی کنند بایدازاین واقعیت استقبال کرده واز چنین فرقی به طورمثبت استفاده کنند.
آموزش برای دانش آموزان دارای ویژگی(ویروس)است یعنی خود به خود تکثیر می شود وبین سایر دانش آموزان که بیشتر آنها انگیزه بسیار قوی درونی برای یادگیری مهارتهای جدید دارند گسترش می یابد.
دانش آموزانیکه استعدادفناوری دارند می توانند در استفاده از فناوری در کلاس درس به طرق مختلف به ویژه زمانی که راهبرد های یاد گیری مشارکتی ساختن گرایی و واقعی اتخاذ شده باشد به معلم کمک کنند. دانش آموزان می توانند در سطح پایه همکلاسان خود یا حتی معلم را در استفاده از نرم افزار- تحقیق اینترنتی- رهبری گروه های کوچک و حتی نگهداری رایانه و مشکلات ساده ناشی از عیوب فنی معمول پشتیبانی فنی کنند.
وازطریق تهیه امکانات رایانه ای برای دانش آموزان از نظر هزینه وتامین اعتبار کاری مشکل می باشد(فناوری برای آموزش -ترجمه محمدرضاسرکارانی وعلیرضا مقدم-1384(ص263)
اگر آموزش زبان انگلیسی حداقل از کلاس سوم ابتدایی شروع شود و بیشتر بر روی شنیدار و گفتار تاکید شود بدون شک تا دوره راهنمایی دانش آموزان با یادگیری بسیاری از اسامی و جمله ها و اصطلاحاتی که امروزه در دوره ی راهنمایی و حتی دبیرستان نیز با مشکل مواجه است، هیچ مشکلی نخواهد داشت و مدرسان این مقاطع تحصیلی به راحتی خواهند توانست در تمام طول کلاس به زبان انگلیسی مکالمه کنند و به هیچ زبان دیگری تکلم نکنند تا دانش آموزان نیز با توجه به شرایط موجود در کلاس مجبور شوند تا منظور خود را به انگلیسی بیان کنند که بدون شک در این باره مشکلات زیادی خواهند داشت که معلم مربوطه شروع به حل آن مشکلات به وسیله تصحیح آنها و گفتن جمله صحیح خواهد کرد. در کتاب Interchange مثالهای بی شماری در باره تلفظ لغات وجود دارد که اگر همه ساله این تعداد مثالها را دانش آموزان یاد بگیرند بسیاری از مشکلات شنیداری و گفتاری آنها حل خواهد شد.
با شروع آموزش زبان از دوره ابتدایی بدون شک فرصت کافی برای مکالمه ها در سر کلاسهای درس بوجود خواهد آمد و مکالمه ها نیز باید بر اساس علایق دانش آموزان طراحی شوند که دانش آموز در چه سطحی است و در این سن به چه موضوعاتی علاقه مند است. اگر با دانش آموزان
درباره موضوعات مورد علاقه آنها بحث شود حتما گرامر موجود در جمله وطرز ادای جمله و ساختن جمله های جدید درباره آن موضوع را به طور جدی دنبال می کنند و چون از روی علاقه این کار را انجام می دهند آن مطالب را به سادگی فراموش نخواهند کرد(اینترنت)
برای اموزش ورد وهمچنین اینترنت ووپاورپونت اگر از ویندوز 2000استفاده کنیم خیلی راحتر می توانیم به هدف مورد نظر برسیم چون در افیس 97 ممکن است در برخی از صفحات تصویر روی کامپیوتر ما با انچه در کتاب نشان داده شده است یکسان نباشد به همین خاطر پیشنهادمی شود از آفیس اکس پی استفاده شود.(اموزش کامپیوتربرای نوجوانان-مولفان علی اکبر جلالی ومهندس محمدعلی عباسی ص1-2)
تجزیه وتحلیل
در مصاحبه ای که با همکاران بصورت شفاهی انجام گرفت قریب به اتفاق همکاران نداشتن سواد رایانه ای وهمچنین نبودن امکانات مورد نظر نظیر کامپیوتر وفضا مناسب را ووجود واژه های انگلیسی که دانش اموزان ابتدایی با آن نا آشنا هستند را از عوامل مخل در تدریس این درس می دانند دانش اموزان نیز ضمن ابراز علاقه شدید نسبت به این درس نبود امکانات وعدم علاقه معلم به تدریس این درس خصوصا بخش مربوط به کامپیوتر را (ناشی از عدم آشنایی معلمان با سابقه با علم رایانه ای )واشنا نبودن خودشان را به واژه های انگلیسی مشکل تلقی می کنند. وخواستار راهکار برای حل این مسایل سر راه تدریس این کتاب می باشند.
در پرسشنامه بدست امده از همکاران در دو شهرستان علی آباد وگرگان اظهار نظرات قابل تامل شده است :
در سوال مربوط به ظاهر کتاب کاروفن اوری 20درصدظاهر کتاب را بسیار ضعیف و60درصد کم و20درصد هم به ان نمره زیاد را داده بودند .
در این پرسشنامه همچنین90درصد معلمان به اینکه اطلاعات کامپیوتری آنها متناسب با کتاب نیست را پذیرفته اند.
80درصد همکاران نبز به نبودن امکانات کافی از جمله کامپیوتر در مدارس خود نیز نمره خیلی ضعیف را داده اند.
30درصد همکاران ضرورت اموزش این درس را در دوره ابتدایی ضروری در حد زیاد و30درصد در حد کم و30درصد ضرورت اموزش این درس را بسیار ضعیف وو10درصد همکاران فقط ضروت اموزش ان را زیاد ارزیابی کرده اند.
70درصد همکاران در بحث فهم دانش اموزان از واژه های انگلیسی بکار رفته در این کتاب نیزآن را بسیار ضعیف ارزیابی کرده اند
80درصد همکاران آموزش ضمن خدمت مربوط به این درس رابسیار ضعیف تلقی کرده وآن را متناسب به محتوا وزمان واطلاعات رایانه ای خود نمی دانند.
80درصد همکاران معتقدند که در این درس تفاوتهای فردی ومنطقه ای وشهر وروستا ها بسیار ضعیف لحاظ شده است و40درصد نیز فقط ان را کم دانسته اند.
70درصد همکاران برنامه هایی که برای آموزش در این کتاب به لحاظ کامپیوتری در نظر گرفته شده است را با توجه به زمان وامکانات نظیر اموزش( ورد یا پاورپونت و اینترنت) را برای دانش اموزان بسیار ضعیف تلقی کرده اند.
40درصد همکارا ن علاقمندی دانش اموزان را خیلی زیاد و20درصد زیاد و20درصد آن را به لحاظ نبود وسیله اموزشی کم و20درصد بسیار ضعیف دانسته اند.
از مطالعه پرسشنامه ومصاحبه ومشاهدات درون کلاسها چنین به نظر می رسد که همکارانی که دارای سابقه بالا بوده وتا به حال با کامپیوتر تدریس نداشته وحتی در بعضی مدارس آنها کامپیوتر وجود ندارد این کتاب را در مقطع ابتدایی ضروری نمی دانند. وهمچنین آموزش ضمن خدمت متناسب برای انها ارائه نشده است .واز طرفی خواستار جدا سازی کتاب یعنی به صورت کتاب مخصوص دختر وپسر شده اند زیرا مطالب مورد نیاز هر دو (خیاطی -گل دوزی -سبزیکاری ) در یک کتاب ارائه شده است . پس اموزش ضمن خدمت برای همکاران پایه ششم خصوصا در این درس بصورت گسترده تر ضروری است وهمچنین گنجاندن یک کتاب یا بخش دیگر قبل از شروع مبحث کامپیوتر تحت عنوان واژه های مورد نیاز یا شناخت حداقل حروف انگلیسی برای اموزش بهتر نیز ضروری است .
به دلیل انجام فعالیت های عملی در این کتاب ونداشتن کامپیوتر در خانه ضروری است که مدارس به ازای هر 7تا10نفر دانش اموز یک سیستم را تهیه تا دانش اموزان عملا قادر به انجام تمرین عملی باشند.
وتشویق های لازم برای همکاران جهت به روز کردن علم رایانه ای خود نیز در نظر گرفته شود تا انگیزه معلمان فعال تر گردد. لذا وجود این مشکل راهکار ها وراه حل هایی را می طلبد.
ارائه راه حل موقت
روشها وراهکارهها
برای حل مشکل کمبود سیستم به اداره پیشنهاد داده شد درصورت امکان در یک دستگاه مینی بوس که صندلی های آن را برداشته وآن را مجهز به چند سیستم نموده وبصورت نوبتی واز پیش تعیین شده به مدارس فاقد سیستم رفته واین مشکل را تاحدی مرتفع نمایند .
وبه همکاران پیشنهاد گردید که در کلاسهای مربوط به ورد وپاورپوینت واینترنت که در آموزشگاههای مجازی برگزار می شود شرکت نمایند تا از شرکت در طرح جابجایی معاف گردند.
ودربحث آموزش به دانش آموزان:
* در وهله اول می بایست مشکل شناخت حروف وساخت کلمات را در دانش آموزان خود حل نماییم .
* لذا برآن شدیم که با یافتن واجرای راهکار به موازات تدریس این درس بتوانیم مشکل شناخت حروف را حل نماییم
* با مشورتی که با همکاران خود داشتیم طرحی را پیشنهاد دادیم که به شکل ذیل به اجرا در اوردیم
روش بازی با حروف
1-بدین صورت که کارتهایی از حروف الفبای زبان انگلیسی را تهیه کرده ودر پشت آنها نیز تلفظ فارسی آن را نوشتیم وسپس به هر دانش اموز یک عدد کارت را دادیم (چنانچه افراد کلاس کمتر باشد کی توانید که تعدادبیشتری به هر نفر کارت بدهید)
ودانش اموز را نیز به همان نام حرف انگلیسی متعلق به خودش صدا میکنیم (موجب پایداری در یادگیری وتلفظ حرف خواهد شد)واز بقیه دانش اموزان می خواهیم که آن حرف مربوطه را تلفظ وتکرار کنند ودر صورت اشکال در تلفظ از حامل کارت می خواهیم تا پشت کارت را نشان داده ودانش اموزان فارسی آن را تلفظ کنند وبعداز تکرار وتمرین کافی وتثبیت یادگیری حروف وارد مرحله دوم که مربوط به تدریس می شود خواهیم شد.
2-حال که دانش آموزان حروف را شناخته وهریک از دانش آموزان نامی از حروف
را برای خود میشناسند به نمایش کل کلمه ویا اصطلاح بکار رفته در کتاب کار وفن آوری می پردازیم مثلا کلمه cutرابه دانش آموزان نشان داده واز آنها می خواهیم که کسانی دارای این کارتها هستند کنار هم باتوجه به نحوه قرار گرفتن حروف در کلمه قرار گیرند وکلمه مورد نظر را درست کنند در همین ضمن معنی کلمه (قیچی) ونشان دادن قیچی واقعی معنی وکاربرد انتخاب این گزینه را در رایانه توضیح می دهیم ویادگیری را به شکل پایدار در ذهن دانش اموز تثبیت کردیم .
3- بسیاری از اصطلاحات به کار رفته در این درس را می توانیم به همین روش شماره 2و ارائه اشکال آنها به صورت مجسم وعینی به دانش آموز خود آموزش دهیم .
4- در مرحله بعد که دانش آموز با کلمه وهمان چند اصطلاح بکار رفته در کتاب آشنا شد می توانیم ازبازیهای رایانه ای که برای شناخت حروف ساخت کلمه بکار می رود استفاده کنیم.
راه کار دوم برای حل شناخت سریع تر حروف انگلیسی ودکمه های صفحه کلید
راه میانبر دیگر با توجه به همان کارتهایی که به دانش آموزان دادیم وحروف را به نام هر دانش اموز معرفی کردیم این بار به جای اینکه چند نفر از دانش اموزان را کنار هم بگذاریم وبا حروف یک کلید وعملکرد آن را معرفی کنیم فقط کلید کنترلctrl را معرفی کرده وبه دانش اموزان می گوییم
این کلید کارش کنترل تمام کلید های دیگر است بدین صورت که اگر همراه این کلید ما از یکی از حروف یا کلید های دیگر با هم استفاده کنیم عملکرد همان چند نفر را انجام می دهد یعنی اگر کلید x را با کلید ctrlبگیرم همان کار قیچی یاcut را انجام می دهد وچند مثال دیگر:ctrl+v=pasteیا ctrl+o=open وبه همین ترتیب ادامه می دهیم (پیوست شماره 2)
راهکار سوم برای اموزش سریع وخواندن حروف انگلیسی
فرهنگ خواندن لغات به کمک حروف فارسی
بدین طریق که برای دانش اموزان یک جدول از حروف تهیه کرده ودر مقابل هر یک از حروف تلفظ ان را به فارسی می نویسیم تا دانش اموزان در این مرحله با حروف وتلفظ ان اشنایی پیداکنند.
تلفظ فارسی حرف
شکل انگلیسی
ا
A
بی
B
پس از اینکه مطمئن شدیم که دانش آموزان ما با خواندن حروف وتلفظ آن مشکلی ندارند این بار جدولی فقط از کلمات بکار برده شده مورد نیاز در کتاب کار وفن آوری را تهیه کرده واینبار تلفظ ومعنای آن را نیز می نویسیم
با این روش چون تعداد اصطلاحات کم نیز می باشد دانش اموزان سریعتربه هدف مورد نظر می رسند .
تلفظ فارسی
معنی
کلمه
شیفت
تغییر مکان
SHIFT
کنترل
کنترل کردن
CTRL
اوپن
باز
OPEN
شواهد(2)
اجرای راه حل
راه کار پیشنهادی در مورد نحوه آشنا کردن دانش اموزان را با استفاده از کارت های حروف انگلیسی که نحوه استفاده آن قبلا در ارائه راه حل توضیح داده شده است در مدارس چند جلسه با همکاری معلمان زحمت کش کلاس ها اجرا نمودیم پیشرفت چشمگیری را دانش اموزان در شناخت حروف واصطلاحات انگلیسی مشاهده کردیم ضمنا به همکاران که از تجربیات دیگران در فراگیری اطلاعات کامپیوتر استفاده کنند ویا در آموزشگاهها سطح شهرسطح معلومات رایانه ای خودرا مطابق با کتاب مورد نظر نمایند. مشوق های نظیر تشویقی ومعافیت آنها از شرکت در طرح های جابجایی همکاران نیز استفاده کردیم(بعلت نزدیک مجتمع به شهر وداشتن متقاضی زیاد حاضر به شرکت در طرح جابجایی نیستند) که انان نیز تمایل چشمگیری را از خود نشان دادند.
در اجرای راهکار میانبر نیز دانش اموزان خیلی سریع تر واکنش نشان داده ووقتی که به صورت حرف مورد نیاز برای معرفی یک کلید آن را در مقابل دکمه ctrlقرار می دادیم سریعتر میدانستد که این دو با هم چه عملی را انجام می دهند .مثال ctrl+x=cut
اعتبارسنجی
بعد از اجرای طرح پیشنهادی در کلاس های دانش اموزان وتشویق آنها که در صورت نیاز درخانواده جهت انجام اموری سیستمی مثل ثبت نام هایی مختلف که امروزه توسط کامپیوتر واینترنت انجام می گیرد خودشان به همراه ولی به کافی نت مراجعه کرده وسعی نمایند که خود کارشان را انجام دهند وبا استفاده از فرم نظر سنجی که از دانش اموزان واولیا گرفته شد نشان دهنده موفقیت وپیشرفت دانش اموزان در اجرای این راهکار بوده است بطوریکه در این فرم تمامی کسانی که از آنها نظر سنجی گرفته شده بود هم روش تدریس جدید وبازی با کارتها ونام گذاری دانش اموزان رابا حروف انگلیسی واستفاده از تصاویر ودیتا ورفتن به کافی نت جهت انجام بعضی از امور خود را در حد خوب وخیلی خوب ارزیابی کرده بودند
پیشنهادات
به همکاران محترم توصیه می شود که زمانی که در مقابل کار انجام شده وبا موانع شدید مثل کمبودات برسر راه این درس مواجع شدید با صبر وبردباری حتی اگر که این مشکل به حرفه ویا کلاس شما مربوط نباشدسعی در پیدا کردن راه حل باشید از فکر وخرد جمعی استفاده کرده وضمن تشویق دانش اموزان به توانایی خودشان ومشورت راه حل مناسب را جویا شوید در خیلی از مواقع با یک بازی می توان سخت ترین مسایل را در یک محیط شاد آموزش دادوموجب علاقه ورغبت در دانش اموزان شد وهمچنین اگر یک کامپیوتر بیشتر ندارید با استفاده از یک دیتا که از تکنولوژی به امانات بگیرید وداشتن اسلاید از ویا کتاب مورد نظر بصورت بزرگ وقابل دید برای همه به اموزش کلی بپردازید باشد که باهمت والای شما همکاران دلسوزبه فرزندان این مرزوبوم بتوانیم ضمن اینکه خودمان را از نظر علم رایانه ای به روز کنیم طوری باعث تربیت آنان شویم که افتخار وسربلندی را برای این مرزوبوم به همراه داشته باشند .
منابع
* اموزش کامپیوتر برای نوجوانان (مولفان دکتر علی جلالی ومهندس محمدعلی عباسی ومهندس طالب بیدختی)1389چاپ سوم
* http://www.daneshforu
* پرسشنامه از همکاران
* فرم نظر سنجی از دانش اموزان واولیا
* فناوری برای آموزش (ترجمه محمدرضا سرکارانی وعلی رضا مقدم)
21