تارا فایل

پروژه کارآفرینی کارگاه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی



موضوع
کارآفرینی کارگاه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی
Entrepreneurship workshop production of disposable containers foam

نام استاد :

نام محقق :

فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح : 3

فصل اول – کلیات 4
1- 1 مقدمه : 5
شکل 1 انواع ظروف یکبار مصرف اسفنجی 6
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن : 6
محل اجرا : 6
1 – 3 – مشخصات متقاضیان : 7
1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی : 7
مجوز های قانونی : 7
مراحل صدور جواز تاسیس : 7
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 8
1- اشخاص حقیقی 8
2- اشخاص حقوقی 8
مدارک مورد نیاز: 9
اصلاحیه جواز تاسیس : 9
تعریف: 10
صدور پروانه بهره برداری : 10
مراحل صدور توسعه طرح : 11

فصل دوم – روش انجام کار 12
گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه : 13
بازدید از کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی 13
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 13
فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها : 14
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : 14
روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا ) 15

فصل سوم – امور مالی طرح 16
جدول 1 قیمت انواع ظروف یکبار مصرف اسفنجی 17
جدول 2 واحدهای تولیدکننده ظروف یکبار مصرف اسفنجی تا ابتدای سال 1386 18
جدول 3 روند ظرفیت تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی – تن 19
نمودار 1 روند ظرفیت تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی – تن 19
جدول 4 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های گذشته – تن 20
نمودار2 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های گذشته – تن 20
جدول 5 واحدهای در دست اجرای ظروف یکبار مصرف اسفنجی 21
ادامه جدول 5 22
جدول 6 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های آتی – تن 23
نمودار 3 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های آتی – تن 23
جدول 7 سرانه مصرف ظروف یکبار مصرف اسفنجی – گرم 24
نمودار 4 سرانه مصرف ظروف یکبار مصرف اسفنجی – گرم 24
جدول 8 مصرف ظاهری ظروف یکبار مصرف اسفنجی – تن 25
جدول 9 سرانه و روند مصرف ظروف یکبار مصرف اسفنجی 25
جدول 10 نتیجه گیری بازار داخلی ظروف یکبار مصرف اسفنجی -تن 26
جدول 11 هزینه خرید زمین – میلیون ریال 26
جدول 12 آماده سازی محوطه – میلیون ریال 27
جدول 13 هزینه احداث ساختمان های بخش صنعتی و غیر صنعتی – میلیون ریال 27
هزینه خرید تجهیزات و ماشین آلات 27
جدول 14 هزینه تاسیسات – میلیون ریال 28
جدول 15 هزینه وسائل اداری – میلیون ریال 28
جدول 16 هزینه لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی – میلیون ریال 28
جدول 17 برآورد هزینه های قبل از بهره برداری – میلیون ریال 29
جدول 18 کل هزینه های سرمایه گذاری ثابت – میلیون ریال 29
جدول 19 هزینه مواد اولیه مورد نیاز 30
جدول 20 نیروی انسانی مورد نیاز طرح 30
جدول 21 میزان مصرف سالیانه آب ، برق و گاز 31
جدول 22 نتیجه گیری بازار داخلی ظروف یکبار مصرف اسفنجی – تن 31

فصل چهارم – جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 32
نتایج حاصله از اجرای طرح : 33

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و … پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
کلیات

1- 1 مقدمه :
محیط اطرافمان انباشته از پلاستیک شده است ، هر کاری که انجام می دهیم و هر محصولی که استفاده می کنیم ، از غذایی که می خوریم تا لوازم برقی با پلاستیک سروکار داشته و حداقل در بسته بندی آن از این مواد استفاده شده است .
گذر زمان و پیشرفت صنایع از یک سو، ارتقاء سطح فرهنگ جوامع و افزایش تقاضا برای کالاهای بهداشتی از سوی دیگر باعث شده اند که امروزه انواع ظروف یکبار مصرف جزو لوازم جدایی ناپذیر زندگی روزانه ما شوند . ظروف یکبار مصرف در اشکال ، اندازه ها و کیفیت های متعدد ما را در محاصره خود قرار داده اند .
از طرفی توجه به بهداشت عمومی و جلوگیری از انتقال بیماری ها ، گسترش مراکز فروش و ارائه انواع اغذیه و خوراکی های مختلف و لزوم صرفه جویی هر چه بیشتر در وقت (شستشو و ارائه مجدد ظروف) استفاده از ظروف یکبار مصرف را اجتناب ناپذیر ساخته است . ظروف مذکور عمدتاً جهت بسته بندی های مختلف مثل ، مربا ، عسل و ماست ، خامه ، بستنی ، نوشابه ، شیرینی و غذا و… مورد استفاده قرار می گیرند . ظروف یکبار مصرف وظیفه مهمی را در افزایش سطح بهداشت عمومی بازی می کنند .
شکل ظاهری این ظروف تا اندازه ای با سلیقه تولید کننده و امکانات فنی قالب ساز تغییر می یابد ولی عمدتاً اندازه و ابعاد موجود در بازار مبنای کار تولید کننده می باشد .
برای بسته بندی این نوع ظروف پلاستیکی ، بسته بندی اولیه و ثانویه لازم است . بسته بندی اولیه بدین ترتیب می باشد که تعداد ظروف مورد نظر در کیسه های پلی اتیلنی مخصوص گذارده می شوند ، بدین ترتیب از نظر نفوذ ذرات گرد و غبار و آلوده کننده های موجود در هوا و نشست آن ها بر روی ظروف جلوگیری می شود . آنگاه نظر به شکنندگی و عدم مقاومت در مقابل ضربه ظروف یکبار مصرف و تغییر شکل ظاهری آن ها از کارتن های مقوایی جهت چیدن کیسه های پلی اتیلنی حاوی ظروف استفاده می شود و سپس به بازار مصرف ارائه می گردد .

شکل 1 انواع ظروف یکبار مصرف اسفنجی

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی

محل اجرا :

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام
نام خانوادگی
مدرک تحصیلی
تلفن

1 – 6 – وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 16 نفر میباشد .

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع) صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تاسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .
3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تاسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

2- اشخاص حقوقی
– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستایی استان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی
براساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی به بررسی سیستم ها و دستگاه ها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم .

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت می باشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :
در این قسمت قیمت کل تجهیزات و ماشین آلات اصلی مورد نیاز ارزیابی گردیده و در نهایت کل هزینه مورد نیاز جهت خریداری آنها مشخص شده است که بر این اساس قیمت تجهیزات اصلی 7180 میلیون ریال برآورد شده است . این تجهیزات شامل دو خط تولید ورق و دو خط ترموفرمینگ بوده که به موازات یکدیگر می باشد .

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش کالا )
در زمینه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .

فصل سوم
امور مالی طرح

جدول 1 قیمت انواع ظروف یکبار مصرف اسفنجی

جدول 2 واحدهای تولیدکننده ظروف یکبار مصرف اسفنجی تا ابتدای سال 1386

جدول 3 روند ظرفیت تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی – تن

نمودار 1 روند ظرفیت تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی – تن

جدول 4 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های گذشته – تن

نمودار2 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های گذشته – تن

جدول 5 واحدهای در دست اجرای ظروف یکبار مصرف اسفنجی

ادامه جدول 5

جدول 6 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های آتی – تن

نمودار 3 روند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی در سال های آتی – تن

جدول 7 سرانه مصرف ظروف یکبار مصرف اسفنجی – گرم

نمودار 4 سرانه مصرف ظروف یکبار مصرف اسفنجی – گرم

جدول 8 مصرف ظاهری ظروف یکبار مصرف اسفنجی – تن

جدول 9 سرانه و روند مصرف ظروف یکبار مصرف اسفنجی

جدول 10 نتیجه گیری بازار داخلی ظروف یکبار مصرف اسفنجی -تن

جدول 11 هزینه خرید زمین – میلیون ریال

جدول 12 آماده سازی محوطه – میلیون ریال

جدول 13 هزینه احداث ساختمان های بخش صنعتی و غیر صنعتی – میلیون ریال

هزینه خرید تجهیزات و ماشین آلات
در این قسمت قیمت کل تجهیزات و ماشین آلات اصلی مورد نیاز ارزیابی گردیده و در نهایت کل هزینه مورد نیاز جهت خریداری آنها مشخص شده است که بر این اساس قیمت تجهیزات اصلی 7180 میلیون ریال برآورد شده است . این تجهیزات شامل دو خط تولید ورق و دو خط ترموفرمینگ بوده که به موازات یکدیگر می باشد .
جدول 14 هزینه تاسیسات – میلیون ریال

جدول 15 هزینه وسائل اداری – میلیون ریال

جدول 16 هزینه لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی – میلیون ریال

جدول 17 برآورد هزینه های قبل از بهره برداری – میلیون ریال

جدول 18 کل هزینه های سرمایه گذاری ثابت – میلیون ریال

جدول 19 هزینه مواد اولیه مورد نیاز

جدول 20 نیروی انسانی مورد نیاز طرح

جدول 21 میزان مصرف سالیانه آب ، برق و گاز

جدول 22 نتیجه گیری بازار داخلی ظروف یکبار مصرف اسفنجی – تن

فصل چهارم
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات

نتایج حاصله از اجرای طرح :
با توجه به آمار و اطلاعات بدست آمده از کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی و همچنین بر اساس مطالعات صورت گرفته می توان به این نتیجه رسید که این طرح جزء طرح های زود بازده و پر بازده است و می تواند در لیست مشاغل مورد حمایت دولت قرار گیرد و در صورت اجرا می تواند از توجیه اقتصادی مورد قبولی برخوردار باشد .

3


تعداد صفحات : 34 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود