بسمه تعالی
آموزش دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا
درخواست تصویب موضوع پروژه کارشناسی
1- عنوان پایان نامه
فارسی:
نقش مدیریت عملکرد در افزایش کارایی کارکنان (مطالعه موردی در بانک های شهرستان خرمشهر)
لاتین:
Performance management role in increasing the efficiency of staff
2- مشخصات دانشجو
نام خانوادگی:
نام: محمد
شماره دانشجویی:
دانشکده: اقتصادومدیریت دریا
رشته تحصیلی :مدیریت بازرگانی دریایی
گرایش: مناطق ویژه اقتصادی
پست الکترونیک:
تلفن:
3- مشخصات استاد راهنما
استاد راهنما
نام خانوادگی:
نام:
تخصص اصلی:
آخرین مدرک تحصیلی:
کارشناسی ارشد
پست الکترونیک:
رتبه دانشگاهی: استاد
4- اطلاعات پایان نامه
4-1 واژگان کلیدی
فارسی: مدیریت – کارایی – عملکرد – کارکنان
لاتین: management.productivity.performance.staff
4-2 نوع تحقیق
بنیادی
نظری
کاربردی
توسعه ای
4-3 بیان مساله:
رسیدن به اهداف سازمان در گروی توانایی نیروی انسانی در انجام امور محوله است. نیروی انسانی به عنوان یکی از مهمترین عوامل در پیشبرد اهداف و ارتقای کارایی سازمانها محسوب می شود. بنابراین بهبود عملکرد و بهسازی نیروی انسانی نیاز انکارناپذیری برای سازمانها است و مدیریت عملکرد ابزاری برای دستیابی به این هدف است. مدیریت عملکرد از طریق ایجاد همدلی بین کارکنان و همسویی بین اهداف کارکنان و اهداف سازمان می کوشد تا با هدایت کارکنان در دستیابی به اهداف سازمانی، بهره وری نیروی انسانی و بالطبع بهره وری کل سازمان را افزایش دهد. هر چه مدیریت عملکرد در نیل به اهداف مذکور موفقتر باشد، بهره وری نیز افزایش یافته در نتیجه موفقیت و استمرار سازمان تضمین خواهد شد.
مدیریت عملکرد یکی از مباحث ویژه مدیریت منابع انسانی ااست و ابزار مناسبی برای ارتقای عملکرد کارکنان و سازمان به حساب می آید. در صورتی که مدیریت عملکرد با ملزومات و پیش نیاز آن در سازمان طراحی و اجرا شود، می-تواند بخشی از مسائل و مشکلات سازمان را شناسایی و در جهت حل آنها راهکارهای عملی ارائه کند، مدیریت عملکرد نگرش جامعی به عملکرد افراد و سازمان دارد و با سازوکارهایی مشخص بین عملکرد فـردی و سازمانی هم افزایی ایجـاد مــی کند.
4-4 ادبیات و پیشینه انجام تحقیق:
1-سوسن اصغرپور و امین حسینی راد (1392)درتحقیقی باعنوان مدیریت عملکرد با تاکید بر ارزیابی منابع انسانی بیان نمودند ارزیابی و مدیریت عملکرد کارکنان وظیفه ای ضروری و انکار ناپذیر در زمینه ی سنجش پیشرفت افراد در مسیر نیل به اهداف و ماموریت های سازمانی است و ارزیابی عملکرد موجب آگاهی و بازخور شده و نقاط قوت و ضعف عملکرد و موقعیت سازمان در محیط پر تلاطم و پر از تغییرات محیطی را تعیین خواهد کرد و در پایان تحقیق به این نتیجه رسیدند که هر سازمانی متناسب با ساختار سازمانی و فرهنگ حاکم بر آن می بایستی اقدام به طراحی و پیاده سازی نظام مدیریت و ارزیابی عملکرد خود کند.
2-منصور قربان زاده (1392) در تحقیقی با عنوان مدیریت عملکرد کارکنان خاطر نشان نمود که مدیریت عملکرد به عنوان ابزاری برای بهبود عملکرد و ارتقای رفتار کارکنان از اهمیت بسیاری در فرایند مدیریت سازمانها برخوردار می گردد. همچنین در این مقاله مدیریت عملکرد و اجزای تشکیل دهنده ی آن مورد بررسی قرار گرفت و به اختصار نقش مدیریت عملکرد را در پرورش منابع انسانی و تاثیر سیستم پاداش را در اجرای نظام مدیریت عملکرد در سازمان را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که امروزه منابع انسانی و کارکنان مهمترین منبع در اختیار هر سازمان و زاییده ی مزیت رقابتی پایدار می باشد. لذا در اختیار داشتن کارکنانی با عملکرد اثربخش و بالا یکی از مهمترین عوامل موفقیت سازمان در دستیابی به اهداف خویش می باشد.
3-علی بیاضی طهرابند و دیگران (1388) در مقاله ای تحت عنوان مدل جامع مدیریت عملکرد سازمانها بیان نمودند که مدیریت عملکرد سازمان فرایندی استراتژیک و جامع است که موفقیت پایدار سازمان را از طریق بهبود عملکرد فراهم می آورد. و فرایند مدیریت عملکرد به عنوان یک فرایند مدیریتی اساسی ترین نقش را در تحقق اهداف و ماموریت های سازمان ایفا می کند. و به این نتیجه دست یافتند که مدیریت عملکرد سازمان با اولویت ترین فرایندی است که بایستی در سازمان ها مورد توجه قرار گیرد. و همچنین به مدیران و تصمیم گیرندگان تمام سازمانها توصیه می کنند با فراهم آوری منابع مورد طراحی و توسعه ی سیستم مدیریت عملکرد و مهمتر از آن اصرار نورزیدن بر روشهای سنتی و ذهنی زمینه ساز و حامی پیاده سازی سیستم های مرتبط با مدیریت عملکرد در سازمانهای باشند.
4- رجبعلی شیخ زاده (1388) در این مقاله تحت عنوان الگوی مفهومی مدیریت عملکرد در سازمانهای ماموریت محور بیان نمودند که ارزیابی عملکرد تمام سطوح به هم وابسته اند و دارای تاثیرگذاری و تاثیر پذیری از یکدیگر می باشند. و نمی توان تفکیک دقیقی را انجام داد زیرا عملکرد در یک سطح اثر وضعی بر سایر سطوح دارد. و همچنین در این تحقیق از مدل کارت امتیاز دهی متوازن (BSC) و مدل تعالی کسب و کار (EFQM) استفاده نمود و نتیجه گیری کرد که این دو مدل صرفه نظر از شباهت هایی که دارند دارای منشا متفاوتی می باشند. لذا استفاده ترکیبی و تلفیقی از آنها چهارچوب مناسب تری را برای ارزیابی عملکرد فراهم می آورد.
4-5 ضرورت و اهمیت تحقیق:
بهبود مستمر عملکرد سازمانها، نیروی عظیم هم افزایی ایجاد میکند که این نیروها می تواند پشتیبان برنامه رشد، توسعه و ایجاد فرصت های تعالی سازمانی شود. دولتها و سازمانها و موسسات همواره در جهت نیل به این هدف می کوشند. بدون بررسی و کسب آگاهی از میزان پیشرفت و دستیابی به اهداف و بدون شناسایی چالشهای پیش روی سازمان و کسب بازخور و اطلاع از میزان اجرای سیاستهای تدوین شده و شناسایی مواردی که به بهبود جدی نیاز دارند، بهبود مستمر عملکرد میسر نخواهد شد. دستیابی به این اهداف بدون اندازه گیری و ارزیابی امکان پذیر نیست.
علم مدیریت نیز مبین مطالب مذکور است. هرچه را که نتوانیم اندازه گیری کنیم نمی توانیم کنترل کنیم و هرچه را که نتوانیم کنترل کنیم مدیریت آن امکان پذیر نخواهد بود. موضوع اصلی در تمام تجزیه و تحلیل های سازمانی، عملکرد است و بهبود آن مستلزم اندازه گیری است و از این رو سازمانی بدون سیستم ارزیابی عملکرد قابل تصور نمی باشد.
مدیریت عملکرد را می توان مجموعهای از اقدامات و اطلاعات تلقی کرد که جهت افزایش سطح استفاده بهینه از امکانات و منابع در جهت دستیابی به هدفها به شیوهای اقتصادی توام با کارایی و اثربخشی صورت می گیرد. مدیریت عملکرد اصطلاح عامی برای آن دسته از فعالیتهای سازمانی است که با مدیریت امور و مسئولیتهای شغلی و رفتاری کارکنان سرو کار دارد. مدیریت عملکرد راهی برای تسهیل برقراری ارتباط و ایجاد تفاهم بین کارکنان و سرپرستان است و به پیدایش محیط مطلوب تر کاری و تعهد بیشتر نسبت به کیفیت خدمات منجر می شود.
با توجه به تعاریف فوق می توان مدیریت عملکرد را رویکردی دانست که با استفاده از ارتباطات دوجانبه بین سرپرستان و کارکنان، باعث تفهیم خواستها و انتظارات سازمان از کارکنان از یکسو و انتقال خواستها و تقاضاهای کارکنان به سرپرستان و مدیریت سازمان از سوی دیگر، محیطی را جهت استفاده بهینه از کلیه امکانات و منابع در جهت تحقق اهداف سازمان پدید می آورد. مدیریت عملکرد باعث می شود تا سرپرستان به آسانی عملکرد ضعیف کارکنان را تشخیص و در جهت بهبود آن اقدام نمایند. از سوی دیگر با دادن پاداشهای مناسب به عملکرد مطلوب کارکنان، عملکردهای مطلوب را ترغیب و تکرار پذیری آنها افزایش مییابد. مدیریت عملکرد فرایندی است که هم ارزشیابی عملکرد و هم نظامهای انضباطی و خط مشیهای رسیدگی به شکایات را بعنوان ابزار مدیریتی خود در بر می گیرد. فنون و ابزار این مدیریت برای بالا بردن بهره وری کارکنان و کسب مزیت رقابتی سازمان بکار می رود.
4-6 اهداف تحقیق:
1-بررسی و شناخت تاثیر مدیریت عملکرد درافزایش کارایی و بهروری کارکنان
2-بررسی و نقش مدیریت عملکرد در تسهیل سیستم حقوق و دستمزد (پاداش دهی)
فرضیات:
1. بین مدیریت عملکرد ومیزان تعهدکارکنان ارتباط معنا داری وجود دارد.
2. بین مدیریت عملکرد ومیزان حمایت کارکنان از سازمان ارتباط معنا داری وجود دارد.
3. بین مدیریت عملکرد ورضایت کارکنان از سازمان ارتباط معنا داری وجود دارد.
4-7 سوالات تحقیق:
1- مدیریت عملکرد چه تاثیری در کارایی کارکنان دارد؟
2- بین مدیریت عملکرد و ارزیابی عملکرد چه ارتباطی وجود دارد؟
4-8 روش انجام تحقیق (نوع مطالعه، روش جمع آوری اطلاعات و مشکلات پیشروی تحقیق):
این تحقیق متکی بر مطالعات نظری می باشد. و روشهای جمع آوری اطلاعات در این زمینه بیشتر با مطالعه و مراجعه به مقالات و نشریه های تخصصی منتشر شده در این زمینه می باشد.
5- فهرست منابع و مآخذ
کتاب: نام خانوادگی، نام، عنوان کتاب، مترجم، محل انتشار، ناشر، سال نشر
مقاله: نام خانوادگی، نام، عنوان مقاله، عنوان نشریه، دوره، شماره، صفحه، سال
منابع فارسی:
1-اصغرپور و حسینی راد، سوسن و امین، مدیریت عملکرد با تاکید بر ارزیابی منابع انسانی، ماهنامه تخصصی مدیریت، دوره سوم، شماره 24 و 25، بهمن و اسفند 1392
2-قربان زاده، منصور، مدیریت عملکرد کارکنان، ماهنامه اجتماعی، اقتصادی، علمی و فرهنگیکار و جامعه، شماره 160، شهریور 1392
3-بیاظی طهرابند، عقیلی و نجف آبادی، علی، حسن و معین، مدل جامع مدیریت عملکرد سازمانها، ماهنامه تدبیر، شماره 211، آذرماه 1388
4-شیخ زاده، رجبعلی، الگوی مفهومی مدیریت عملکرد در سازمانهای ماموریت محور، فصلنامه پژوهش های مدیریت منابع انسانی دانشگاه جامع امام حسین (ع)، شماره 2، سال 1388
منابع لاتین:
نام و نام خانوادگی دانشجو: محمد فیروزبختیان
امضاء:
تاریخ:
نام و نام خانوادگی استاد راهنما: اصغر رشنودی
امضاء:
تاریخ:
5